|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Jestem tegoroczną maturzystką. Całą duszą i ciałem zdaję na ILS UW, Ang-Fr. Jest tu jakiś bratni maturzysta? Myślicie, że z Ang 88%, Fr 82%, Mat podstawową 60% i Pol rozszerzonym 90% mam szanse? Innego kierunku nie biorę nawet pod uwagę, więc mi zależy... |
|
|
|
|
#182 |
|
adaśko
|
Dot.: Lingwistyka stosowana UW - ZBIORCZY
Cześć, też w tym roku pisałem maturę i kandyduję na ILS.
Przy kombinacji z wiodącym angielskim niestety, biorąc pod uwagę zeszłoroczne progi, mimo świetnie napisanego polskiego masz raczej znikome szanse, zabrakło dwóch-trzech punktów. Gdybyś wzięła wiodący Francuski to już prędzej bo progi były nieco niższe. Tak czy inaczej trzymam kciuki. Zawsze jest druga tura, ale mam nadzieję że złożyłaś też na jakiś alternatywny podobny kierunek. |
|
|
|
|
#183 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
adaśko
|
Pamiętaj że jest jeszcze IKSI na UW, to jest pokrewna lingwistyka stosowana, też w ramach dwóch języków. Na IKSI są sporo niższe progi a to też dobry wydział na który z Twoimi wynikami spokojnie się dostaniesz. Różnice polegają generalnie na tym że na ILS jest więcej teorii a na IKSI jest praktyka, w dodatku chodzi bardziej o języki specjalistyczne których znajomość u tłumacza jest dużym atutem. No i IKSI wciąz mieści się na Szturmowej w starym, tragicznym budynku, podczas gdy ILS jest już na Dobrej.
|
|
|
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
Tak, myślałam też o IKSI, ale tam nie ma francuskiego... No i teraz to już nie mam szans się zapisać, bo rekrutacja się już skończyła. Pozostaje mieć nadzieję, że się uda w kolejnych turach...
|
|
|
|
|
#186 |
|
adaśko
|
Przy okazji, czy podanie ELS powinno być kolorowe czy może być czarno białe? Pytam bo jest na nim moje kolorowe zdjęcie.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
A czy my to podanie o ELS musimy dostarczyć od razu, razem z podaniem o przyjęcie na studia? Ja myślałam, że to po prostu później jakoś można dostarczyć (Nie mam jeszcze zdjęcia)!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Hej, szukam kogoś rekrutującego się na lingwę, na studia II stopnia
nie wiecie jakie mniej więcej były progi punktowe? kombinacja z językiem rosyjskim
|
|
|
|
|
#189 |
|
adaśko
|
@Gennewife
Tutaj jest napisane jakie dokumenty trzeba dostarczyć: http://rekrutacja.uw.edu.pl/index.ph...ane-dokumenty/ I to wszystko najpóźniej 24 lipca. Jak najszybciej wyślij zdjęcie do ELS przez IRK jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś. |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Głupie pytanie, ale myślicie, że próg na lingwistykę z językiem japońskim będzie trochę spadał? Brakuje mi 1/4 punktu do zeszłorocznego... ![]() Poza tym: czy mogą mnie nie przyjąć uznając, że mam za niski wynik z matury, żeby utrzymać się na języku B? Wybrałam francuski, z którego mam beznadziejny wynik, bo uczyłam się go sama, rok albo mniej. :-( |
|
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Hej, wybiera się też ktoś na ILS niem-ang? :P
|
|
|
|
|
#192 |
|
adaśko
|
Z wynikiem 87.73 pkt 24 miejsce na ILS ang-niem
|
|
|
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
ja mam 87,49 pkt i 37 pozycję na niem - ang ^^
|
|
|
|
|
#194 |
|
adaśko
|
I zakwalifikowałeś się? Bo według IRK miejsc na niemiecki jest 30
|
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
Nie znam sie to sie wypowiem
A tak serio to nie wiem jak na UW ale na UMCS tez niby mialbyc limit 18 a przyjeli troche ponad wiec podejrzewam, że i UW tak zrobiło. Mimo że na uw ciągnie więcej osób to i tak pewnie brali pod uwage ze troche zrezygnuje. |
|
|
|
|
#196 |
|
adaśko
|
Ciekawa sprawa. Tak czy inaczej- do zobaczenia w stolicy!
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
Kandydat zakwalifikowany, więc się dostałem, poza tym przy wynikach nie uwzględnia kombinacji językowej chyba, więc ranking obejmuje wszystkie grupy, czyli 125 miejsc, tak mi się wydaje ;p A duken jakie miałeś wyniki na maturze?
|
|
|
|
|
#198 |
|
adaśko
|
A to w sumie wszystko by wyjaśniało. Z angielskiego 94, niem 96, pol rozszerzony 65, matma podstawowa 66.
|
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
ja z polskiego podstawowego miałem 77 i dlatego troszkę niżej jestem, gratuluję i do zobaczenia w Warszawie
|
|
|
|
|
#200 |
|
Przyczajenie
|
Niekoniecznie.
gadalam teraz z jedna dziewczyną i jest chyba 70 ktoras na liscie czyli teoretycznie powinna sie lapac jak to jest ogolnie bez kombinacji, a jest na rezerwowej.
|
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Hmm, czyli musieli przyjąć więcej
|
|
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam się i na ILS i na IKSI i w sumie też mnie to zastanawia czy na ILS numery na liście są wspólne czy według specjalizacji
tak czy inaczej, cieszę się, że się dostałam i decyduję się na ILS, mimo że wahałam się między instytutami ... jednak sporo osób bardziej chwali ILS, poza tym prestiż, lepsza pozycja w rankingach itp. ![]() no i lokalizacja o wiele wygodniejsza
Edytowane przez 201707200953 Czas edycji: 2017-07-19 o 23:23 Powód: ... |
|
|
|
|
#203 |
|
adaśko
|
Jeżeli dobrze rozumiem to na IRK pokazuje pozycję względem całego ILS, to znaczy wszystkich wiodących języków w których suma liczb miejsc wynosi 125, a składają się na nią grupy 50, 15, 15, 30, 15 zależnie od popularności języków. I teraz tak- jeżeli ta dziewczyna złożyła na grupę z powiedzmy 15 miejscami która na dodatek ma wysokie progi, tak, że w tej sumie 125 miejsc wszystkie miejsca tej grupy znajdują się na przykład w górnych pięćdziesięciu to ona nawet będąc teoretycznie wśród tych 125, na 70 miejscu, w praktyce na swoją grupę się nie dostała. Idąc dalej tym tokiem rozumowania można się spodziewać że zakwalifikowały się osoby z miejscem 126 i dalej którym po prostu poszczęściło się z wiodącym językiem.
Na stronie kierunku w IRK pisze: Rekrutacja odbywa się według ustalonych limitów miejsc na każdy z pierwszych języków. Kandydat przy zgłoszeniu zobowiązany jest zaznaczyć pierwszy i drugi język. W związku z tym sporządza się 5 list rankingowych kandydatów według pierwszego języka Więc by się zgadzało. Chociaż mogę opowiadać bzdury bo zasypiam
|
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Jawohl, dokladnie tak musi być. Na UMCS maja ten sam system, tylko, że u nas na kombinacje są oddzielne rekrutacja - tak jakby to byl inny koerunek. Większość składa na kilka kierunków i wybierała priorytety. Ja oprócz lingwistyki angielsko niemieckiej, zlozylam sobie jeszcze na filologię włoską od podstaw i np na włoskiej byl limit na 40 osób, ja byłam 15, ale z racji tego, że jako priorytet miałam lingwistykę to na filologię mnie nie zakwalifikowali, ale na liście do rekrutacji byłam, więc automatycznie dostać się musiała 41 osoba. Ale mimo wszystko widziałam listy na wydziale i na lingwystyce przyjeli ponad limit XD U was to nie wiem, z cyklu nie znam to się wypowiem tak jak mówiłam, chyba mi sie nudzi
ale już noe spamuje
Edytowane przez indiii Czas edycji: 2017-07-19 o 23:53 |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na liscie rezerwowej na IKSI na 60 miejscu. Myślicie, że mam szanse w drugiej turze?
|
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
To musiałaby się cała pierwsza lista i połowa drugiej rozmyśleć
|
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Z wynikiem 83,3 pkt na kombinacji Ang-Fr jestem pierwsza na liście rezerwowej! Czy to jakieś nieporozumienie, czy mi się fartnęło? Jak się nie dostanę, to będzie to najbardziej przygnębiający zbieg okoliczności w dziejach!
|
|
|
|
|
#208 |
|
adaśko
|
Myślę że się dostaniesz :P gratuluję!
|
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
Dla wszystkich zainteresowanych mam dziwną wiadomość:
Dziś weszłam na IRK, coby sobie wgrać zdjęcie do ELS i popatrzeć na moją 1 pozycję na liście rezerwowej i nagle się okazało, że spadłam o 18 pozycji z uwagi na "Błąd Systemu". Korekta została wprowadzona 20 lipca po 22:00. Nie zdziwcie się więc, jeżeli Wasza pozycja też spadnie (mówię tu głównie o liście rezerwowej). A tak coś mi się wydawało, że było zbyt kolorowo... Może te anomalia w ilości przyjętych wynikały z tego samego powodu?...
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na 8 miejscu na ILS na liście rezerwowej. Lista już raz się przesunęła. Myślicie, że mam szansę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

nie wiecie jakie mniej więcej były progi punktowe? kombinacja z językiem rosyjskim

gadalam teraz z jedna dziewczyną i jest chyba 70 ktoras na liscie czyli teoretycznie powinna sie lapac jak to jest ogolnie bez kombinacji, a jest na rezerwowej.