|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Cytat:
![]() ja właśnie kiedyś, jak już będę miała swój dom/mieszkanie to chcę mieć psa ze schroniska bo ogólnie chciałabym mieć psa, a takich ze schroniska mi strasznie szkoda ;/
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Aneta, mi kiedys mydełko do odplamiania Dr. Beckmann koleżanka polecała - u mnie sie sprawdza.
|
#183 | |
|
bez kija nie podchodz
|
My wlasnie tak z mama myslimy, ze jak saba odejdzie na druga strone to sobie wezmiemy jakas mala psine ze schroniska
![]() zeby sie nie meczyl w bloku..
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.A. właśnie mi zrobił płaszczyk Podobny jest takiego jaki ma i na który mnie poderwał |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;41290519]U mnie znajomi 2 miesiące temu wzięli suczkę, teraz zastanawiają się nad następnymi (ale w mieszkaniu miejsca nie mają). W każdy weekend i jak mają czas są w schronisku wyprowadzić psy i teraz robią zbiórkę
.A. właśnie mi zrobił płaszczyk Podobny jest takiego jaki ma i na który mnie poderwał w jakim sensie zrobił?
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie?
bo taki płaszcz do chodzenia, tak?
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak, mydełko Beckmana jest super!
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
Wyciął i pozszywał materiał (dużo tego nie było). To płaszcz historyczny, więc będzie zakładany na jakieś ogniska, grille i inne spotkania plenerowe.
Ma być pod ciepło i fajnie się nim macha Szukałam na google i nie widzę nic takiego, najbardziej podobny jest ten, ale mój jest do ziemi i w ładniejszym kolorze .
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
zxc to zdolna bestyja z niego
![]() ja mam dużego psa - owczarka niemieckiego, ale u mnie spore podwórko jest, więc pies luzem biega
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
nasi sąsiedzi mają husky'ego, starsze państwo, to psy które mają bardzo dużo siły + ogromny instynkt łowiecki, wystarczy, że przebiegnie zajączek/wiewiórka itd. (a tego tu mnóstwo) i piesek ma ochotę pobiec za tym, nie raz widziałam, jak ładnie sobie piesek panią wyprowadza na spacer
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
czarnulax w końcu pokazałaś fryzurkę z próbnej?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwnikiem tego, że pies 'ma podwórko, niech biega'.
Znam mnóstwo psów podwórkowych/ogrodowych, z którymi nikt na spacery nie chodzi i te psy nie są szczęśliwe. Tak samo pies z bloku jak i pies z ogrodu musi się wybiegać/wychodzić i trzeba z nim codziennie chodzić na spacery. Niestety większość myśli, że podwórko wystarcza. Pies przecież nie będzie biegał cały dzień przy siatce żeby się zmęczyć. Oczywiście to nie przytyk to nikogo, tylko często się z takim podejściem spotykam ![]() Tak samo jak z tym, że duży pies się w bloku męczy. Nieprawda, pies w domu potrzebuje tyle miejsca żeby się zwinąć w kłębek i iść spać. Oczywiście pod warunkiem, że ma dostarczaną odpowiednią dawkę ruchu. Jak ktoś całymi dniami trzyma w mieszkaniu doga niemieckiego, no to powodzenia ![]() Z dużym psem w bloku jedynie jest taki problem, że jako szczeniaka trzeba go często nosić (kręgosłup), ale to nie aż tak wielki problem, gorzej z dorosłym psem, jak sobie waży te 50kg i nie daj boże zachoruje, czy coś.. Moja suka duża nie jest a już wielokrotnie ją nosiłam po schodach bo coś jej się stało. Nawet teraz jak coś się stanie to muszę przyjeżdżać i ją wyprowadzać, bo mama jej nie zniesie (ma problem z kręgosłupem i jej nie dźwignie), więc w tę stronę jak najbardziej trzeba myśleć, zwłaszcza jak ktoś ma dużeeego psa i mieszka na 4tym piętrze bez windy. |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Dotka mnie za to wkurzylo podejście mojej babci jak ostatnio w PL bylam. Poszłam kupić dla Maksa karmę, ,kielbaske itp. A jak przyniosłam to babka do mnie z pretensjami,ze po co ja tyle wydaje na jej psa
i ze on ma zawsze końcówki z talerzy, garnkow itd. Oczywiście dalam dla Maksia te zarelko co kupiłam bez względu na jej gadanine ![]() A biedny tez ciągle na podwórku za płotem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, daj spokój, jak patrzę kto kupuje haszczaki/malamuty, to mi się nóż w kieszeni otwiera.. 80% ludzi nie ma pojęcia:
a) co to za rasa, skąd pochodzi b) jakie potrzeby ma taki pies c) jak zapewnić mu to, czego potrzebuje. Skutkiem czego mało kto przeznacza na takiego psa północy tyle czasu ile ten pies potrzebuje.. HITEM było kiedyś w zimie: wracałam od koleżanki,mieszka w dzielnicy willowej Krakowa, więc nieduże uliczki, domki, późny wieczór. Powoli jedzie z naprzeciwko auto, otwarte okno, a teraz UWAGA: pasażer trzyma w ręce smycz, a koło auta biegnie pies W życiu większych idiotów nie widziałam.Bo nie da się wziąć psa i iść na spacer/dogtrekking/pobiegać, nie da się wziąć nart i poszusować z psem. No gdzież, zmęczyliby się.. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Kinia, nie przegadasz. Pies wujka na wsi, co mieszkają koło moich dziadków dostaje taki syf, że nie mówię. Resztki z obiadu, kości (głównie z kurczaka, a tych psu nie wolno dawać), jakieś zlewki zup, no syf taki, że szok. A potem się dziwią, że pies się źle czuje, że ma biegunkę, brzydką sierść itd.. |
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie zapominajmy, że ludzie na wsi maja inne podejście do psów
Tam psy biegają po polu i u mnie na wsi też dostają resztki z obiadów ale bez kości ziemniaki plus mięsko zalane odrobiną zupy żeby nie było suche i wcinają i nic im nie jest ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Zresztą jak ja miałam psa to jadał podobnie i o tych samych porach co my, żeby nam nie żebrał pod stołem :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pies bądź dostaje resztki z obiadu - zależy co jest, często kości dostaje, potem bierze i to chomikuje po całym podwórku, raz tacie rabatkę z kwiatami rozkopała, bo okazało się, że posadził kwiatki akurat w tym miejscu, gdzie ona sobie kość zakopała
często suchą karmę dostaje, a ogólnie tata jak jej jeść robi to w całym domu pachnie, bo przypraw jej dosypie w wgl . Dla mojej suni ukochanym sportem latem to jest wchodzenie do domu, by ją do piwnicy wpuścić i wychodzenie garażem - bo głównie jest otwarty. Potrafi tak kilka razy w ciągu godz
|
#197 | |
|
bez kija nie podchodz
|
U mnie piesek je sucha karme, purine, okazjonalnie cos mama mu ugotuje, albo dostaje resztki miesa z obiadu jak zostana
![]() jade zaraz na egzamin, proszę o kciucki
|
|
|
|
#198 |
|
zuy mod
|
Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Dotka - moim zdaniem lepiej jak pies jest na podworku niz w bloku. Oczywiscie ze trzeba z psem wychodzi, ale mimo wszystko zwierzak ma wiecej ruchu jak jest na dworze
![]() U mojego ojca psiak dostaje roznorakie resztki z hotelu, do tego ojciec.gotuje mu kasze. Albo kupuje takie gotowe mieso w sklepie i tez do kaszy dodaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Kawa i trzeba sie zabrac za robote. Dotka ![]() Moj pies dostaje sucha karme albo mama mu cos gotuje, czasem jakies 'delicje' dla psiakow Z wszystkiego jest zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Morelcia, no ja jednak psa traktuję trochę inaczej
Ja sama nie chciałabym jeść jakichś kości, resztek z obiadu i zlewek zupy, więc i psu tego nie daję Mojwa - zmęczony pies w domu, tylko śpi, wierz mi ![]() Bry! Szamam śniadanko i jadę na 10 do gina, a później na 15 do pracy, cały dzień rozwalony. Jutro mam egzamin Muszę się dziś zacząć uczyć. Ale masakra, bo materiału jest tyyyyle, że hmm.. No oby się udało, bo poprawka jest ustna.
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka mi chodziło tylko o to, że ludzie na wsi mają inną mentalność i dla nich nie ma to różnicy. Na pewno nie będą stać i gotować specjalne rzeczy dla psa :P I tak jest nie tylko u mnie, a wszędzie gdzie byłam
Ja też nie będę dawała swojemu psu resztek z obiadu no chyba, że jakieś mięsko zostanie. Będzie dostawał swoje żarcie ale też nie będę stała przy garach nie wiadomo ile bo to przesada :P Ja też właśnie do pracy wlazłam zaraz biorę się za robotę :P
|
|
#202 |
|
zuy mod
|
Dotka - no nie wiem
moze pies siostry TZ jest specyficzny, ale np - wracamy z nim ze spaceru, pies zmeczony, lezy. Mija godzina-dwie - zaczyna szalec, zaczepiac, gonic po mieszkaniu. Jak ktos go wezmie do ogrodu to jest mega szczesliwy ![]() Za to psa mojego ojca trzeba sila do domu prowadzic, normalnie posluszny psiak udaje ze nie slyszy jak sie go wola spod drzwi i chowa sie do swojej budy. No ale moze te psy sa dziwne :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2013-06-13 o 08:18 |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
![]() Dotka no ja też mam psa i też trochę już przeżyłam nieprzyjemnych sytuacji z nieodpowiedzialnymi ludźmi, gdy z nim idę na spacer. A dodam, że mój już staruszek ledwo chodzi. Ogólnie mój też ma ogród do biegania, ale na spacery chodzi, bo też uważamy, że samo bieganie luzem to za mało. Ale zgadzam się z Morelką, ludzie na wsi mają inną mentalność. Zarówno mój Ex jak i obecny Tż mieszkali na wsi i mieli psy i tam nikt nawet nie pomyśli, żeby psa wziąć na spacer, bo ludzie uważają, że pies jest od pilnowania podwórka. Co mnie wkurza osobiście. Co do kupowania sobie husky i malamutów, bo mają słodkie oczka, a nie wiedząc nc na temat rasy to mnie skręca aż. Ale tak w sumie z każdą rasą. A potem ludzie porzucają gdzieś psy, bo "jest nieznośny". Jak się nic o rasie nie wie tylko kupuje na ślepo... No comments.
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Mojwa, bo zmęczenie fizyczne to nie wszystko
![]() Wiele ras jest takich, że musisz je konkretnie zmęczyć psychicznie, bo fizycznie to nic nie da, wstaną za 15 minut, np. border collie. Samo bieganie to jedno, ale niektóre psy przy bieganiu bez celu po prostu się nudzą ![]() Arya, no na wsi ja wiem, jak jest, bo mam dziadków na wsi. Tam jest tak, ze pies jest albo na łańcuchu prz budzie, albo lata samopas po całej wsi ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Morelcia, ja wiem jak to jest na wsi, spokojnie ![]() Ja też psu nie gotuję, choć jak była mała to jej gotowaliśmy. Dostaje suchą karmę, ale dobrą jakościową, nie jakieś syfne pedigree czy inne chappi
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, zaraz wszamam sobie śniadanko, a potem jadę babcię odebrać od lekarza i jedziemy na cmentarz . Później muszę się pouczyć, bo w sobotę 2 egzaminy mam. :/
A po południu mam fryzjera i zastanawiam się czy nie iść popatrzeć za strojami kąpielowymi, bo widziałam, że jest wyprzedaż -50%
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka dokładnie
Biegają po całej wsi i gonią samochody jak wjeżdżają/wyjeżdżają na podwórko :P Ja np. baaardzo bym chciała mieć laba ale wiem że one potrzebują też baaardzo dużo ruchu, a ja nie wiem czy byłabym w stanie zapewnić mu go aż tyle (chodzi o czas na spacery) Bo takie psy powinny raz dziennie mieć taki porządny spacer półtora godzinny. Wiadomo, każdy właściciel powinien zapewnić to swojemu psu ale nie każda rasa aż tak tego wymaga. Podobają mi się też boksery sa takie pocieszne ale się ślinią i to mnie przeraża :P---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Arya w housie jest teraz -40% na kostiumy akcesoria i buty i widziałam kilka fajnych stroi kąpielowych
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
O, morelka dzięki, zajrzę! Ja widziałam tą promocję w escotiq ale nie wiem czy mają fajne jakieś
lecę
|
#208 |
|
zuy mod
|
Ja namowie TZta na odwiedzenie factory bo tez stroj musze kupic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz
Mojwa ja byłam tam ostatnio i kupiłam sobie 4 pary gaci Calvina Kleina za 85 zł bo była taka promocja i jeden stanik za 70 zł w tym samym sklepie
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Morelcia, wiadomo, są rasy, które potrzebują więcej ruchu, ale są też takie, które potrzebują go mniej, więc można pod tym kątem wybrac
![]() mi się laby podobają, ale przeraża mnie dysplazja u nich, trzeba by baaardzo dokładnie wybierać hodowlę, no i oczywiście tylko z rodowodem, bo laby mają wymóg zrobienia badań w kierunku dysplazji. Jezuuuu, mam wyjść za godzinę, a jeszcze się nie umyłam, a musze włosy umyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

bo ogólnie chciałabym mieć psa, a takich ze schroniska mi strasznie szkoda ;/

.
Podobny jest takiego jaki ma i na który mnie poderwał

06.12.2020
23.07.2022

Muszę się dziś zacząć uczyć. Ale masakra, bo materiału jest tyyyyle, że hmm.. No oby się udało, bo poprawka jest ustna.