Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 11:50   #181
Enia_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Martula_F między innymi po to jesteśmy, żeby chociaż się wspierać psychicznie, pisz zawsze jak będzie Ci źle. Wierzę, że sobie poradzicie.

Ostatnio martwiłam się, że nie mam żadnych objawów.... Mówię i mam ;p Miałam koszmarny weekend pt "mdłości", na szczeście dziś jest lepiej. Od rana zjadłam tylko bułkę z masłem i popijam sok marchwiowy..
Jutro pierwsza wizyta, o 17.30 trzymajcie kciuki, może już usłyszę serduszko?
Gratuluje pierwszych mdłości
ja w poprzedniej ciąży chleb z masłem przez miesiac czasu jadłam tak mnie trzymały, 6 kg na minusie miałam
ale pozniej nadrobiłam
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:52   #182
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Gratuluje pierwszych mdłości
ja w poprzedniej ciąży chleb z masłem przez miesiac czasu jadłam tak mnie trzymały, 6 kg na minusie miałam
ale pozniej nadrobiłam
HAHA, dzięki... mam nadzieję, że je jakoś zwalczę, bo za dwa tygodnie planujemy wyjazd nad morze, mam nadzieję, że to dobry pomysł.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:01   #183
sisterqa
Raczkowanie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Słuchajcie a jak u was z bólem piersi? Mnie bolaly strasznie aż do dziś. Jestem na początku 7 tyg. a dziś ból zniknął z niewiadomych przyczyn :/ nie wiem czy sie martwić czy spokojnie poczekać na wizytę u lekarza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

dzidzia
sisterqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:06   #184
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
HAHA, dzięki... mam nadzieję, że je jakoś zwalczę, bo za dwa tygodnie planujemy wyjazd nad morze, mam nadzieję, że to dobry pomysł.
na pewno super pomysł a gdzie sie wybieracie ?
My mielismy w planach podroz samolotem do Hiszpani ale teraz plany sie zmienily i mozliwe ze tez skorzystamy z naszego polskiego pieknego morza w okolicach sierpnia

Cytat:
Napisane przez sisterqa Pokaż wiadomość
Słuchajcie a jak u was z bólem piersi? Mnie bolaly strasznie aż do dziś. Jestem na początku 7 tyg. a dziś ból zniknął z niewiadomych przyczyn :/ nie wiem czy sie martwić czy spokojnie poczekać na wizytę u lekarza.

U mnie podobnie, bolały i były bardzo wrazliwe, teraz jestem w 7-8 tygodniu i juz nie sa wrazliwe tak jak wtedy chyba ze mocniej je dotknę, raczej nie powinnaś mieć powodów do obaw
09.09.2009
Stary 2013-07-08, 12:09   #185
Rossa1988
Raczkowanie

mnie też na początku piersi bardziej bolały, teraz zaczynają dokuczac inne objawy.

Enia_ na Hel się wybieramy.
Stary 2013-07-08, 12:23   #186
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
mnie też na początku piersi bardziej bolały, teraz zaczynają dokuczac inne objawy.

Enia_ na Hel się wybieramy.
Super
zazdroszcze ! nigdy nie byłam na Helu !
Moze akurat w tyjm roku jest ten cza aby go odwiedzić
Musze sie rozejrzec za jakimis ofertami noclegu
09.09.2009
Stary 2013-07-08, 12:35   #187
Rossa1988
Raczkowanie

My byliśmy w tamtym roku jeden dzień na Helu bedąc we Władku i tak mi sie spoodobało, że postanowiliśmy zagościć tam w tym roku na dłużej. Nie ma tam takiego tłoku jak w większych miastach i jest bardzo urokliwie
Stary 2013-07-08, 13:12   #188
mmhym
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona
Wczoraj rano zobaczyłam II kreski, a dzisiaj wynik bety wskazał niemal dokładnie 1000. Ostatnia @ 1 czerwca, miałam długie cykle, więc jak wszytsko pójdzie dobrze, Małe powinno wykluć się koło połowy marca
Staraliśmy się 4 cykle, w 5. się udało. U ginekolog byłam 15dc i wtedy pęcherzyk był na pęknięciu, więc można mniej więcej stwierdzić kiedy była owulka.
I w związku z tym mam pytanie od razu Czy wizyta 23 marca nie będzie za późno? Wtedy dopiero termin ma moja ginekolog. Czy lepiej zapisać się wcześniej? Jak myślicie? Bo też nie wiem czy wytrwam 2 tygodnie
Aha, i czy Wy powtarzałyście betę po 2 dniach?
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

Hej, czasowo jestem mniej jak Ty i mnie piersi bolą czasami, trochę mocniej wieczorem. Za to straaasznie od 2-3 dni boli mnie głowa... Tylko na leżąco trochę lepiej...
P.S. Właśnie doczytałam, że też miałaś taki etap pękającej głowy...

Bardzo tu dzisiaj cichutko

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-07-08 o 16:07
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:20   #189
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

dołączam do wątku

Ostatni okres 1 czerwca. To był nasz pierwszy miesiąc starań. Od razu mdłości i zawroty niemal od pierwszego dnia i beta dla potwierdzenia a tu zaskoczenie : brak ciąży. Wyjazd na wakacje, nieoszczędzanie się skoro nie ma ciązy i szok po przyjeździe. Zrobiłam test bo nie umiałam dostać okresu i wszystko mnie bolało i dwie kreski. Drugi test: to samo
Dziś byłam u mojego ginekologa, potwierdził 5 tydzień i 4 dzień. Widać tylko pęcherzyk, więc pan ginekolog zalecił dalko posuniętą ostrożność, zielone jedzenie, dużo, dużo, dużo picia i zapisał dwa razy dziennie luteinę, b6 i kwas foliowy. Luteina na zaciśniętą macicę jeśli dobrze pamiętam. Powiedział że wszystko w normie, ale kartę ciąży założy 29 lipca, bo wtedy będzie już słychać serduszko i będzie można się bardziej przywiązywać do myśli o dzidziusiu. Dostałam listę badań do zrobienia.
Jedyne zanotowane dolegliwości to bóle w dole brzucha które mijają gdy chodzę, obolałe piersi, lekkie mdłości, brak apetytu.
Stary 2013-07-08, 16:39   #190
runaway_star
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki

Widzę, że mam dużo do nadrobienia To najpierw Wam się pochwalę: powiedzieliśmy już z mężem rodzince o naszym bąbelku Mój tato to wręcz szalał z radości - tak mnie wyprzytulał, wyobkręcał, że myślałam, że zaraz mu mąż zwróci uwagę, żeby mnie tak mocno nie ściskał hehe Babcia i ciocia popłakały się z radości Generalnie wszyscy się cieszyli

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

justine_87, elunka88 - w jednej pracy też mam nieco podobnie - moje dyrektorki mnie chyba uduszą jak się dowiedzą bo akurat koleżanka, z którą współpracowałam odeszła i na jej miejsce będzie ktoś na zastępstwo i najwyraźniej będą musiały poszukać na zastępstwo jeszcze jednej osoby Tyle tylko, że szefowe mam fajne i myślę, że poza tym, że mnie uduszą to będą się cieszyły - jakkolwiek to brzmi hehe

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Martula_F Pokaż wiadomość
Dołącze do Was. Nie mam się komu wygadać, to Was tym obarcze. Wczoraj dowiedziałam się że będę miec trzecią dzidzie. Strasznie sie boje bo sie nie spodziewałam. Mam mętlik w głowie. Nie mam pracy i nie wiem jak to będzie. jak uyrzymamy trójke dzieci skoro teraz jest już ciężko. Nie moge jeść od wczoraj i spać. martwię się starsznie
Martula, dziewczyny już tu dużo napisały, więc nie chciałabym się powtarzać, ale żebyś wiedziała, że możesz na nas liczyć w razie czego (myślę, że nie piszę tylko w swoim imieniu). Jakbyś potrzebowała się wygadać to pisz. Też znam kilka rodzin, u których się nie przelewało i było ciężko, ale jakoś sobie radzili, a przede wszystkim wychowali dzieci na dobrych, pogodnych i zaradnych ludzi. Myślę, że to naturalne, co czujesz, masz prawo się bać czy czuć smutek. Czasami warto się wypłakać, bo wraz ze łzami wypływa cierpienie. Ale pamiętaj, żeby się nie poddawać! Dacie radę!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Nie mogę sie już doczekać czwartkowej wizyty u gina. U mnie juz 7 tydzien ciązy leci. Czuje się super, zero mdłości tylko jestem śpiąca.
Też mam wizytę w czwartek, ale USG pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, bo u mnie leci 6 tydzień, a zresztą mój gin nie ma chyba aparatu w gabinecie, bo powiedział, że da mi skierowanie do swojego kolegi, który bardzo dobrze robi USG. Już się nie mogę doczekać jak pierwszy raz zobaczę naszego bąbelka

Też póki co nie mam mdłości i ogólnie czuję się dobrze. Ale wczoraj z mężem padliśmy już o 21:00, choć zwykle chodzimy spać ok 23:00

Ale dzisiaj jest jakiś taki dzień, że trochę mi jakby słabo Ale nie wiem, czy to nie przez pogodę. A Wy, jak się dzisiaj czujecie dziewczyny?
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:40   #191
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dołączam do wątku

Ostatni okres 1 czerwca. To był nasz pierwszy miesiąc starań. Od razu mdłości i zawroty niemal od pierwszego dnia i beta dla potwierdzenia a tu zaskoczenie : brak ciąży. Wyjazd na wakacje, nieoszczędzanie się skoro nie ma ciązy i szok po przyjeździe. Zrobiłam test bo nie umiałam dostać okresu i wszystko mnie bolało i dwie kreski. Drugi test: to samo
Dziś byłam u mojego ginekologa, potwierdził 5 tydzień i 4 dzień. Widać tylko pęcherzyk, więc pan ginekolog zalecił dalko posuniętą ostrożność, zielone jedzenie, dużo, dużo, dużo picia i zapisał dwa razy dziennie luteinę, b6 i kwas foliowy. Luteina na zaciśniętą macicę jeśli dobrze pamiętam. Powiedział że wszystko w normie, ale kartę ciąży założy 29 lipca, bo wtedy będzie już słychać serduszko i będzie można się bardziej przywiązywać do myśli o dzidziusiu. Dostałam listę badań do zrobienia.
Jedyne zanotowane dolegliwości to bóle w dole brzucha które mijają gdy chodzę, obolałe piersi, lekkie mdłości, brak apetytu.
Hej, witaj Mamy ten sam dzień ostatniej @, więc będę dokładnie śledzić Twoją drogę Ja do ginekologa idę jednak 23 lipca pierwszy raz Pozdrawiam

Drugie serce
Stary 2013-07-08, 16:42   #192
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie, że gdzieś wyjeżdżacie A morze = jod, więc tym lepiej Korzystaj A raczej powinnam powiedzieć: korzystajcie Przyznaję, że trochę zazdroszczę, bo my najprawdopodobniej w tym roku nigdzie nie pojedziemy Ewentualnie na takie jednodniowe wypady gdzieś nad jeziorko - o ile uda mi się wyciągnąć Małża
Acha - a na Helu jest rzeczywiście fajnie - byliśmy jakieś 4 lata temu w Chałupach pod namiotem (Chałupy welcome to.... la la la ). Obyście tylko pogodę ładną mieli

Edytowane przez runaway_star
Czas edycji: 2013-07-08 o 16:44
Stary 2013-07-08, 16:43   #193
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Też mam wizytę w czwartek, ale USG pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, bo u mnie leci 6 tydzień, a zresztą mój gin nie ma chyba aparatu w gabinecie, bo powiedział, że da mi skierowanie do swojego kolegi, który bardzo dobrze robi USG. Już się nie mogę doczekać jak pierwszy raz zobaczę naszego bąbelka

Też póki co nie mam mdłości i ogólnie czuję się dobrze. Ale wczoraj z mężem padliśmy już o 21:00, choć zwykle chodzimy spać ok 23:00

Ale dzisiaj jest jakiś taki dzień, że trochę mi jakby słabo Ale nie wiem, czy to nie przez pogodę. A Wy, jak się dzisiaj czujecie dziewczyny?
Ja nie wiem czy wytrzymam tyle do mojej wizyty
A z objawów to tylko ten wspomniany ból głowy i piersi póki co, czuję się dobrze.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-07-08 o 16:44
Stary 2013-07-08, 16:52   #194
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Wczoraj rano zobaczyłam II kreski, a dzisiaj wynik bety wskazał niemal dokładnie 1000. Ostatnia @ 1 czerwca, miałam długie cykle, więc jak wszytsko pójdzie dobrze, Małe powinno wykluć się koło połowy marca
Staraliśmy się 4 cykle, w 5. się udało. U ginekolog byłam 15dc i wtedy pęcherzyk był na pęknięciu, więc można mniej więcej stwierdzić kiedy była owulka.
I w związku z tym mam pytanie od razu Czy wizyta 23 marca nie będzie za późno? Wtedy dopiero termin ma moja ginekolog. Czy lepiej zapisać się wcześniej? Jak myślicie? Bo też nie wiem czy wytrwam 2 tygodnie
Witamy, witamy Chyba mamy podobnie, co do terminu porodu, choć mi gin wyznaczył go na 7 marca, ale ostatnia @ była 30.05., więc w zasadzie 2 dni różnicy.

Ja betę robiłam tylko raz, żeby mieć dowód dla ginekologa, że jestem w ciąży A poza tym skoro jest wszystko w porządku, to stwierdziłam, że nie będę robić. Ale jeśli cię kusi, a wizytę masz dopiero 23ego, to zrób

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

side85 witaj
Stary 2013-07-08, 16:53   #195
sisterqa
Raczkowanie

Cytat:
Możliwe, że ta pogoda jakaś nie taka, mi też coś słabo i ogólnie dalej mnie choróbsko jakieś wstrętne trzyma, leże w łóżku i pije napar z lipy z miodem na zmianę z herbatką z sokiem malinowym, bo nie chce iść do lekarza po antybiotyk
No i mdłości...cały czas od rana do wieczora

dzidzia
sisterqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:56   #196
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie, że gdzieś wyjeżdżacie A morze = jod, więc tym lepiej Korzystaj A raczej powinnam powiedzieć: korzystajcie Przyznaję, że trochę zazdroszczę, bo my najprawdopodobniej w tym roku nigdzie nie pojedziemy Ewentualnie na takie jednodniowe wypady gdzieś nad jeziorko - o ile uda mi się wyciągnąć Małża
Acha - a na Helu jest rzeczywiście fajnie - byliśmy jakieś 4 lata temu w Chałupach pod namiotem (Chałupy welcome to.... la la la ). Obyście tylko pogodę ładną mieli
o tak jod przyda mi się szczególnie, bo leczę niedoczynność tarczycy...
mam zamiar wypocząć nad morzem, zwłaszcza, że za rok z kilkumiesięcznym bąblem nigdzie pewnie dalej się nie wybierzemy...

Kochane, mdłości miałam od kilku godz straszne, ale podaję receptę na eliksir antybełtny

zagotować wodę, wycisnąć przez praskę obrany kawałek korzenia imbiru, zagotować, włożyć torebkę zielonej herbaty, zagotować, przelać przez sitko do dzbanka od herbaty, dodac łyżkę miodu i sok z połówki cytryny...

mi pomogło, przynajmniej mam nadzieję, bo narazie jest ok.
Stary 2013-07-08, 16:57   #197
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Hej, witaj Mamy ten sam dzień ostatniej @, więc będę dokładnie śledzić Twoją drogę Ja do ginekologa idę jednak 23 lipca pierwszy raz Pozdrawiam
od razu zauważyłam twoją datę
Stary 2013-07-08, 17:51   #198
justine_87
Raczkowanie

side85, mmhym witajcie
runaway_star, powiedz - fajne uczucie, gdy wszyscy cieszą się razem z Tobą
sisterqa, życzę Ci dużo zdrowia, że też akurat teraz musiało coś Cię złapać Wypoczywaj, ile się da i wracaj do sił!

Dziś byłam u ginekologa - wcześniej nie robiłam bety, ciążę opierała się na testach ciążowych i dolegliwościach, dziś lekarz potwierdził - w macicy znajduje się pęcherzyk
Dostałam duphaston (1 tabletka dwa razy dziennie) i musiałam kupić zestaw witamin Femibion i Folik (trochę za to zapłaciłam, bo... 170zł + wcześniej wizyta u gina to stówa). Gin pobrał mi też wymaz do cytologii.
Za to skierowania na badania dostanę w środę - już "na fundusz".
Następna wizyta 24 lipca - wtedy założymy kartę ciąży.

Mała edycja: usg dopochwowe wykazało także cystę (3cm), ale mam się tym nie martwić.

Miłego wieczorku Dziewczyny

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję

Edytowane przez justine_87
Czas edycji: 2013-07-08 o 17:53
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:03   #199
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
o tak jod przyda mi się szczególnie, bo leczę niedoczynność tarczycy...
mam zamiar wypocząć nad morzem, zwłaszcza, że za rok z kilkumiesięcznym bąblem nigdzie pewnie dalej się nie wybierzemy...

Kochane, mdłości miałam od kilku godz straszne, ale podaję receptę na eliksir antybełtny

zagotować wodę, wycisnąć przez praskę obrany kawałek korzenia imbiru, zagotować, włożyć torebkę zielonej herbaty, zagotować, przelać przez sitko do dzbanka od herbaty, dodac łyżkę miodu i sok z połówki cytryny...

mi pomogło, przynajmniej mam nadzieję, bo narazie jest ok.
powiedz swojemu ginowi o tarczycy. To ważne pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:07   #200
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
side85, mmhym witajcie
sisterqa, życzę Ci dużo zdrowia, że też akurat teraz musiało coś Cię złapać Wypoczywaj, ile się da i wracaj do sił!

Dziś byłam u ginekologa - wcześniej nie robiłam bety, ciążę opierała się na testach ciążowych i dolegliwościach, dziś lekarz potwierdził - w macicy znajduje się pęcherzyk
Dostałam duphaston (1 tabletka dwa razy dziennie) i musiałam kupić zestaw witamin Femibion i Folik (trochę za to zapłaciłam, bo... 170zł + wcześniej wizyta u gina to stówa). Gin pobrał mi też wymaz do cytologii.

Mała edycja: usg dopochwowe wykazało także cystę (3cm), ale mam się tym nie martwić.

duphaston z jakiego powowu ci przepisał ?
jesli chodzi o femibion to on zawiera juz kwas foliowy wiec odrębnie juz nie musisz go przyjmować.
strasznie duzo zaplacilas !
ja kupowalam Duphaston 2 opakowania femibion zaplacilam 73 zł a Ty 100 więcej
09.09.2009
Stary 2013-07-08, 19:28   #201
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
jesli chodzi o femibion to on zawiera juz kwas foliowy wiec odrębnie juz nie musisz go przyjmować.
A właśnie polecacie ten Femibion? Ja na razie nie będę nic kupować, zapytam na wizycie, ale z tego co słyszałam, zalecane jest branie także kwasów DHA.
A i bierzecie może magnez i B6? Też gdzieś czytałam, że przyszłe mamusie biorą, ale na opakowaniu moich jest napisane "niezalecane w okresie ciąży i karmienia"

Drugie serce
Stary 2013-07-08, 19:31   #202
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... Tak patrzę na rachunek: Folik - 10zł, Femibion - 40zł (bez grosza) i nie wiem, czy dobrze mi policzyli Duphaston: dostałam 3 opakowania, ale dwa kosztują po 36zł, a te trzecie jest za 46,50zł...
To machnęli się w aptece? Dwa opakowania są na receptę, a jedno nie?

Ech, muszę przyjmować większą dawkę kwasu foliowego ze względu na leki, które przyjmuję - leki przeciwpadaczkowe. Moje zdrowie to masakra Całe szczęście przyjmuję minimalną dawkę leku - na granicy wpływania na organizm, choć dla pewności muszę iść do neurologa. W ogóle mój gin już kazał mi wziąć zaświadczenie od neurologa (umówiłam się na środę) o wskazaniach do cc... A gdzie jeszcze do porodu?!

Ze względu na lek przeciwpadaczkowy gin przepisał mi właśnie ten Duphaston.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję

Edytowane przez justine_87
Czas edycji: 2013-07-08 o 19:33
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:39   #203
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Mnie też okropnie bolą, ale czasem ból przechodzi. Tzn raz bolą raz nie, zależy to od dnia Myślę, że to normalne.

Cytat:
My byliśmy w tamtym roku jeden dzień na Helu bedąc we Władku i tak mi sie spoodobało, że postanowiliśmy zagościć tam w tym roku na dłużej. Nie ma tam takiego tłoku jak w większych miastach i jest bardzo urokliwie
Też byłam w tamtym roku na Helu i polecam Tylko wracaliśmy w niedzielę i czekało nas kilka godzin korka

Cytat:
Cześć dziewczyny,

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Hej, czasowo jestem mniej jak Ty i mnie piersi bolą czasami, trochę mocniej wieczorem. Za to straaasznie od 2-3 dni boli mnie głowa... Tylko na leżąco trochę lepiej...
P.S. Właśnie doczytałam, że też miałaś taki etap pękającej głowy...

Bardzo tu dzisiaj cichutko
Myślę, że nie musisz iść szybciej do gina, bo i tak nic nie będzie widać. Ja byłam w 38 dc (cykle 28 dniowe) i był tylko pęcherzyk. Teraz się stresuję tym. Lepiej pójść jak będzie już zarodek i serduszko.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dołączam do wątku

Byłam u gina w tym samym dniu co ty, 5t 4d i też miałam tylko pęcherzyk 7 mm.
Myślałam, że będzie widać coś więcej, ale cóż czekam teraz do 16.07

Cytat:
Cześć Dziewczynki

Widzę, że mam dużo do nadrobienia To najpierw Wam się pochwalę: powiedzieliśmy już z mężem rodzince o naszym bąbelku Mój tato to wręcz szalał z radości - tak mnie wyprzytulał, wyobkręcał, że myślałam, że zaraz mu mąż zwróci uwagę, żeby mnie tak mocno nie ściskał hehe Babcia i ciocia popłakały się z radości Generalnie wszyscy się cieszyli

Gratulacje! Ja też bym chciała już wszystkim powiedzieć, ale czekam do wizyty u gina. Super, że rodzina się cieszy

Też dziś padam. Poziom energii - 0%
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 20:39   #204
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
side85, mmhym witajcie

Cytat:
Hmm... Tak patrzę na rachunek: Folik - 10zł, Femibion - 40zł (bez grosza) i nie wiem, czy dobrze mi policzyli Duphaston: dostałam 3 opakowania, ale dwa kosztują po 36zł, a te trzecie jest za 46,50zł...
To machnęli się w aptece? Dwa opakowania są na receptę, a jedno nie?

Ech, muszę przyjmować większą dawkę kwasu foliowego ze względu na leki, które przyjmuję - leki przeciwpadaczkowe. Moje zdrowie to masakra Całe szczęście przyjmuję minimalną dawkę leku - na granicy wpływania na organizm, choć dla pewności muszę iść do neurologa. W ogóle mój gin już kazał mi wziąć zaświadczenie od neurologa (umówiłam się na środę) o wskazaniach do cc... A gdzie jeszcze do porodu?!

Ze względu na lek przeciwpadaczkowy gin przepisał mi właśnie ten Duphaston.
achhh to ze względu na Twoją chorobę, rozumiem
ale powiem ci ze ten duphaston i tak drogi
u mnie chyba 24 zł aptece
09.09.2009
Stary 2013-07-08, 21:32   #205
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Czesc Ela,
Nas z terminem 1.03 jest tu chyba najwiecej...
A myślałam że będę pierwsza
Cytat:
Dołącze do Was. Nie mam się komu wygadać, to Was tym obarcze. Wczoraj dowiedziałam się że będę miec trzecią dzidzie. Strasznie sie boje bo sie nie spodziewałam. Mam mętlik w głowie. Nie mam pracy i nie wiem jak to będzie. jak uyrzymamy trójke dzieci skoro teraz jest już ciężko. Nie moge jeść od wczoraj i spać. martwię się starsznie
Witaj strasznie mi przykro, że Twoje dzieci chorują i że tak u Was ciężko. Gadaj z nami ile tylko masz potrzeby. Dziecko to skarb, będzie dobrze

Ale z drugiej strony skoro masz dwójkę , to chyba wiesz skąd sie biorą dzieci?

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

My powiedzielismy najbliższej rodzinie, w sumie to mąz się wygadał, bo ja chciałam poczekać do wizyty u lekarza i wtedy wszystkim oznajmić.
Nasza córcia niezabardzo zadowolona że będzie miała rodzeństwo. Gdy zaczynam temat dzidziusia to zmienia temat i nie chce mnie słuchać. Mam nadzieję że z czasem zmieni zdanie i będzie się cieszyła tak jak my.

Miłego dnia dziewczyny!
A ile lat ma Twoja córcia?

Cytat:

Na początku był intensywny a piersi bardzo wrażliwe. Teraz przechodzi

Cytat:
23marca to już będziesz po porodzie
a 23 lipca myślę że będzie ok, 7-8 tyg, serduszko powinno być
Cytat:
Cześć Dziewczynki

Super reakcja rodziny to musiało być świetne uczucie
Cytat:
A właśnie polecacie ten Femibion? Ja na razie nie będę nic kupować, zapytam na wizycie, ale z tego co słyszałam, zalecane jest branie także kwasów DHA.
A i bierzecie może magnez i B6? Też gdzieś czytałam, że przyszłe mamusie biorą, ale na opakowaniu moich jest napisane "niezalecane w okresie ciąży i karmienia"
Ja biorę kwas foliowy i magnez.
Mam Femibion, dostałam od koleżanki, ona po nim rzygała jak kot, i teraz się boję brać, że będę miała tak samo

Dobry wieczór

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:26   #206
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
No pewnie, że świetne uczucie

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Ja już w momencie jak się zaczęliśmy starać, to brałam Femibion Natal. Poleciła mi go koleżanka, która ma w tej chwili trzyletnią córeczkę, a właśnie jak była w ciąży to ten lek brała. On oprócz kwasu foliowego zawiera jeszcze kilka innych ważnych składników, więc chyba jest dobry.

Opłaca się go kupić przez internet, zwłaszcza jeśli robicie jakieś większe zakupy "apteczne" i nie trzeba płacić za przesyłkę. Jest dużo taniej. Nawet warto się skrzyknąć w parę osób i zrobić duże zamówienie, żeby właśnie za przesyłkę nie płacić. Oj coś zamieszałam chyba, ale mam nadzieję, że się domyślicie o co chodzi, chyba już nie myślę o tej porze

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Mam Femibion, dostałam od koleżanki, ona po nim rzygała jak kot, i teraz się boję brać, że będę miała tak samo
Mi po nim nic nie jest Może zaryzykuj? Choć nie będę Cię namawiać, żeby nie było, że przeze mnie haftujesz
Stary 2013-07-08, 22:32   #207
Martula_F
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Ale z drugiej strony skoro masz dwójkę , to chyba wiesz skąd sie biorą dzieci?

chwila zapomnienia a potem płacz. wiem zawiniłam a teraz marudzę. musze to wszystko przetrawić. będzie nam ciężko ale teraz najwazniejsze by dzidzia zdrowa była. dziekuję Wam dziewczyny serdecznie za otuche. tego potrzebowałam.
Stary 2013-07-08, 22:44   #208
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dzien mnie tu nie bylo, a wracam i 3 strony nadrabiania.
Wrocilam po urlopie do pracy- wszyscy juz wiedza, ale oprocz zakazu pobierania krwi mam tak samo duzo pracy i stresu jak przedtem. 8 przyjec w 3,5godziny i tak w kolko...

Ja biore kwas foliowy jaki znalazlam, bo polskich produktow w aptece niemieckiej nie znalazlam. Badania mam na razue ok- troche niskie zelazo, ale to mozna dopiero od 2. Trymestru brac. Z suplementow nie nalezy brac tranu- ma za duzo witaminy A, ktora moze dzialac teratogennie na plod.

Nadrobie Was w czwartek po wizycie u gina.trzymajcie kciuki za serduszko!!!!
Stary 2013-07-08, 23:01   #209
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Mi po nim nic nie jest Może zaryzykuj? Choć nie będę Cię namawiać, żeby nie było, że przeze mnie haftujesz
Zapytam ginki w piątek.
Po dzisiejszych nocnych mdłościach mam opory

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Nadrobie Was w czwartek po wizycie u gina.trzymajcie kciuki za serduszko!!!!
Powodzenia

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

chwila zapomnienia a potem płacz. wiem zawiniłam a teraz marudzę. musze to wszystko przetrawić. będzie nam ciężko ale teraz najwazniejsze by dzidzia zdrowa była. dziekuję Wam dziewczyny serdecznie za otuche. tego potrzebowałam.
Nie ma czego płakać
Będzie ciężko ale skoro dostaliście ten dar to sobie z nim poradzicie

Pisz tu z nami

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 23:20   #210
asialll
Raczkowanie

Dołączam do Was choć jeszcze to do mnie chyba nie dociera nie byłam na becie bo troszkę się boję, wykonałam 4 testy zaczelam tak juz 3 dni przed spodziewana miesiączka i każda kreska była blada no ale była. ostatnią miesiączkę miałam 4.06 więc termin ok 11 marzec, II cykl starań takich prawdziwych bo dwa cykle były rozpaczy bo niby PCOS miałam hehe a zaszłam radami z wizażu bo jakbym czekała na tych lekarzy to bym się nie doczekała. Dziś jest 35 dzień cyklu przy moich 32-33 dniowych niewiele się spóźnia ale jednak odczekam z lekarzem chyba d przyszłego tygodnia. Co do objawów to jeszcze w tamtym tygodniu miałam wilczy ale na szczescie sie uspokoił, brzuch mnie boli jk na okres conajmniej parę minut dziennie kiedy chce mi się siku i podczas współżycia, nie wiem czy się tym martwić? jesli któraś tak ma to mnie uspokujcie, piersi bolą tylko po bokach przy dotyku innych objawów nie mam

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości