Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 19:10   #181
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Tatra z wedzonym lososiem Kocham Cie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To już wiesz co an obiad będzie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:14   #182
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

melduję, że rośniemy! wszystko pięknie, ladnie <tfu,tfu> USG przez brzuch jest super!lezka mi poleciała
choć nadal nic nie widać troszkę próbowal podejrzeć,ale fikalo <wypilam cole wcześniej,zeby nie spalo;p>,ale kręgosłup, kosci czaszki, zebra = wszystko wydaje się być ok
M. był ze mna i tez fajnie było widzieć jego minę
choćrochę gin mnie pod siuś zrobił, bo pyta zdziwiony:
a nie znamy płci?
ja,że nie
a on: a bo nie widać
a to się maluch ukrył,spryciarz jeden

Trele Kukurydza ostatnio w kfc zjadłam 2 i .Uwielbiam gotowaną,ale nigdzie jeszcze w warzywniakach nie widziałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:18   #183
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
dlatego na rybke chyba sie skuszekiedys ogladalam taki reportaz tvn24 jak chyba kobitka udawala,ze szuka pracy i zatrudnila sie wlasnie w jakiejs smazalni nad morzem chyba i pokazywali jaki stary tluszcz,jak "regeneruja" podplesniale produkty.....no ale jak bede tak myslec to nigdzie nic nie zjembo tak moze byc wszedzie...a z tym psem to mnie troche zmartwilas,chcialambym,ze by moj sie wylatal troche
Dokladnie . Nie zjadlabys nigdzie .. Ja w PL bylam menagerka w jednej z pizzeria (sieciowka) pewnie nie jedna z Was tam jada, I tam wlasnie miedzy innymi na szkolenia przyjezdzaja zalozyciele I opowiadaja jak przetwarzac jedzenie z tego podpsutego na cos innego tak zeby ograniczyc straty

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiecie co... siostra mojej sąsiadki była w ciąży na lipiec miała termin, właściwie na 20 lipca miała zapisaną cesarkę i dzisiaj moja mama się dowiedziała że mały był martwy nikt nie wie co się stało, czekają na wyniki sekcji żeby stwierdzić jak do tego doszło a ja tak patrzyłam przed wczoraj że jakiś taki brzuch ma nie ciążowy i się zastanawiałam bo wcześniej miała trochę większy

nie bardzo mi mama chciała powiedzieć żeby nie wzięła do siebie albo żebym się zestresowała, ale jakoś przekonałam ją
Straszne pamietam jak wstrzasnol mna przypadek mamy majowej .. Najgorsze jest to ze w wiekszosci przypadkow nie da sie tego przewidziec I zapobiec ;(

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:21   #184
nemosek
Zakorzenienie

Kociak A jaki kolor wózka???

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-02, 19:21   #185
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nie martw się do mnie też "ogromny cyc" nie pasuje
Fakt, że ogólne są fajniejsze niż przed ciążą, ale nadal jednak nie są ogromne i mam nadzieje, że nie będą, bo bardzo boje się, że mogłyby mi po zostać tak zwane "kozie zwisy" Do tej pory były małe, ale fajne i nie chciałabym żeby to się zmieniło

Dziś trzymam ja, a jutro ty za mnie

Kiedyś tak nacytowałam i mi wcięło. Oj jak to wkur...

Niestety ja zaraz przed zajściem w ciąże przeżyłam dwie takie tragedie. Koleżanka musiała urodzić martwe dziecko w 8 miesiącu, a druga koleżanka zmarła podczas porodu, co w dzisiejszych czasach wydaje mi się, aż niemożliwe. Obydwie tragedie były zaraz po tym jak zaszłam w ciąże. Do tej pory śnią mi się sceny mojej śmierci przy porodzie. Niestety nie da się takich rzeczy przewidzieć..
Nie wiem czy powinnam to pisać.
O matko :O dlaczego zmarła I co z maluchem ?
Dobrze sie trzymasz jak na takie atrakcje :O

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-02, 19:24   #186
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

"Jeśli" nie podgoni i będzie rósł wolno, istnieje ryzyko obumarcia wewnątrzmacicznego i być może ciążę trzeba będzie rozwiązać, żeby go ratować.

Moja córa rosła też wolno, wagę gonić zaczęła dopiero po 2 urodzinach.
Nie boję się małego dziecka. Boję się, że to efekt jakiejś deformacji/choroby genetycznej.

Na domiar złego mam niską hemoglobinę, hematokryt, erytrocyty. Kierunek-> anemia.
Mam brać żelazo.
Tsh nieco spadło.
Szyjka ok a skrzep to raczej resztki z drugiej macicy.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:25   #187
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
sliiiiiiczna
ja dla chlopca myslalam o takiej : http://www.minimetry.pl/produkt/6/
tylko cena troche mnie powstrzymuje
Skaczace owieczki ;D
Ja wybralam ta bo jest dosc duza , ma 120 wys I 100 rozpietosci . I byla tania - z 7f z przesylka zapłaciłam ;D jak bede tak daleko to wrzuce foteczki, mam nadzieje do konca przyszlego tygodnia ..

Kurde nadrabiam nadrabiam I doopa .. Musze do roboty wracac , czyli skoncze jak Wy juz bedziecie spały

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 19:26   #188
De28
Wtajemniczenie

Dzidzia-kiedy masz teraz kontrole?Trzymam kciuki, zeby male szybko nadgonilo i zdrowo sie rozwijalo.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:26   #189
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
z dziewuszkę

No spróbowałby nie

Babku
Kozie zwisy

O Boże a dziecko przeżyło?

Trele Jaka kolorowa śliczna nakleja

Pepper Czasem w Biedrze wystawiają fajne naklejki np 3d za 8,99 za pakiecik.Wiadomo że nie taki motyw cały jak tutaj wkleiłaś ale też fajne są.

O Juliusz to jeden z moich typów właściwie to drugi po Cyprianie.

Dużo siły!!!!!!!!!!!
a myślałam, że nikt jeszcze o takim nie pomyślał hehe bo ja tylko jednego osobnika o tym imieniu znałam kiedyś i to też dany osobnik ma już ponad 20 lat więc u dzieciaków malutkich tym bardziej jeszcze nie słyszałam ale fajnie, że nie tylko mi się podoba co do Cypriana to koleżanki synek ma tak na imię i zawsze jak wspominam o nim przy rodzince to jest gadka, że biedne dziecko bo go będą Cypek nazywać albo jeszcze jakoś gorzej
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
\no to oby się wszystko udało. Ja też byłam pytać o tryb indywidualny ze względu na ciążę to usłyszałam w dziekanacie "na razie niech sobie pani głowy tym nie zaprząta, będziemy się martwić w październiku". Czyli tez nic nie wiadomo, ale studia dobrze kontynuować.

Gratulacje

Gratulacje

A może dlatego Dzidziuś jest mniejszy, że to drugie jajo się rozwija? Bliźniaki zawsze maja niższa wagę przy urodzeniu. Najważniejsze, żeby dziecko urodziło się zdrowe, nawet jak troszkę mniejsze to później i tak urośnie

Cytat:
Dokladnie . Nie zjadlabys nigdzie .. Ja w PL bylam menagerka w jednej z pizzeria (sieciowka) pewnie nie jedna z Was tam jada, I tam wlasnie miedzy innymi na szkolenia przyjezdzaja zalozyciele I opowiadaja jak przetwarzac jedzenie z tego podpsutego na cos innego tak zeby ograniczyc straty

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Straszne pamietam jak wstrzasnol mna przypadek mamy majowej .. Najgorsze jest to ze w wiekszosci przypadkow nie da sie tego przewidziec I zapobiec ;(

no co wy piszecie o tym jedzeniu w sumie to chyba wolę być nieświadoma tego co jem bo bym sfiksowała

odnośnie tragedii o których piszecie to wolę omijać je i nie czytać bo też z tych wrażliwców jestem co zaraz biorą wszystko do siebie i boję się o maleństwo nawet sobie nie chcę wyobrażać co mogą czuć rodzice

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:26   #190
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
jestem i ja mój dzidziuś calutki i zdrowiutki i waży aż 460g no i będzie drugi sisior Nie dane mi będzie sukienki kupować i w śliczne opaski stroić no ale cieszę się, że zdrowy maluch ach! I ma moją bródkę przynajmniej do mnie podobny będzie Ryba wpisz mi Juliusz na razie a w razie jakbyśmy się rozmyślili to zmienisz
Basiula gratki córci
Gratulacje.
Tak bardzo chcialam Juleczka , ale moj Tz od razu kazal mi wybic to sobie z glowy ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-02, 19:28   #191
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Babku
Kozie zwisy

O Boże a dziecko przeżyło?
Tak. 10 punktów w skali apgar, piękna, zdrowa dziewczynka. To co najgorsze wydarzyło się już po porodzie, bardzo szybkim i bezproblemowym ( a przynajmniej tak im się wydawało).
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:30   #192
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Juz piszę choć słabo mi to pod palcami przechodzi .

Nasz synek jest za mały. Wszystkie organy mają się dobrze, waga w teorii też pasuje do wieku ciąży, ale wszystkie pomiary są znacząco za niskie. Względem wcześniejszych usg różnica 10 dni. Względem OM już 15 dni. Brzuszek przez 3 tygodnie mu nie urósł.

W związku z powyższym 12.07 mamy echo serca i powtórkę usg anatomicznego.
Na dzień dzisiejszy dziecko jest za małe o 2 tygodnie, macica o 4 za duża, co daje poród w okolicach 34 tygodnia :beczy:

Oj dzidziu bedzie dobrze , wierze ze ten maly ma taka sile walki jak mama albo I wieksza .. Jego malenkosc nie jest spowodowana wadami tylko ta podzielona macica go blokuje tak ? Dobrze zrozumialam?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-02, 19:35   #193
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak. 10 punktów w skali apgar, piękna, zdrowa dziewczynka. To co najgorsze wydarzyło się już po porodzie, bardzo szybkim i bezproblemowym ( a przynajmniej tak im się wydawało).
Przepraszam, ze draze, ale moj porod o malo sie podobnie nie skonczyl, z tym ze byl problemowym. Po dostalam silengo krwotoku.A co bylo u niej przyczyna?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:35   #194
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje.
Tak bardzo chcialam Juleczka , ale moj Tz od razu kazal mi wybic to sobie z glowy ..

hehe u mnie na razie zostaje Julek bo powiedziałam tż, że jak ma jakieś lepsze opcje to niech powie a, że nie miał to zostało na moim

Dzidzia tak jak dziewczyny piszą, nie możesz uważać, że to wady genetyczne! Lekarz na pewno by coś ci powiedział a sama pisałaś, że wszystko inne w porządku! będziemy cię tu za złe myśli na ziemię sprowadzać bo się zadręczysz kobieto! Będzie dobrze i tego się trzymaj!

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:44   #195
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
a myślałam, że nikt jeszcze o takim nie pomyślał hehe bo ja tylko jednego osobnika o tym imieniu znałam kiedyś i to też dany osobnik ma już ponad 20 lat więc u dzieciaków malutkich tym bardziej jeszcze nie słyszałam ale fajnie, że nie tylko mi się podoba co do Cypriana to koleżanki synek ma tak na imię i zawsze jak wspominam o nim przy rodzince to jest gadka, że biedne dziecko bo go będą Cypek nazywać albo jeszcze jakoś gorzej

no co wy piszecie o tym jedzeniu w sumie to chyba wolę być nieświadoma tego co jem bo bym sfiksowała

odnośnie tragedii o których piszecie to wolę omijać je i nie czytać bo też z tych wrażliwców jestem co zaraz biorą wszystko do siebie i boję się o maleństwo nawet sobie nie chcę wyobrażać co mogą czuć rodzice
A niech sobie wołają jak chcą mnie to nie będzie ruszało
Też jeszcze o Julianie myślę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 19:45   #196
babku
Zadomowienie

Cytat:
O matko :O dlaczego zmarła I co z maluchem ?
Dobrze sie trzymasz jak na takie atrakcje :O
Ciężko stwierdzić dlaczego, bo lekarze teraz boją się o swoje tyłki i mataczą, a przynajmniej takie jest moje zdanie. W mojej opinii był to błąd lekarzy, złe rozpoznanie początkowe, a później to już było za późno. Stwierdzili zator płynami owodniowymi, ale tak im chyba było najbardziej na rękę.
Trzymam się dobrze, bo nic na to nie poradzę, tylko nad tymi koszmarami nie jestem w stanie zapanować.
Z dzieckiem wszystko w porządku.
Stary 2013-07-02, 19:50   #197
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Basiula wszystkie usg dotychczas wskazywały spóźnienie o 5 dni do om. I to się zgadzalo z owulką, co do dnia. Dziś powinno być 21t3d wg usg. Wyszło dokładnie 20t0d z wielkości dziecka. Wagę ma 333g. Nabrał pewnie trochę tłuszczu. Choć przez 3tyg niecałe 80g, też bez szału. Żaden wymiar poza wagą nie ociera się nawet o normy.

Ja mam macice podwojna. Podejrzewamy, że drugie jajo nadal rośnie, tyle że dzidziuch je zasłania. W 12 tygodniu bodaj idealnie było widać jedno obok drugiego. Stąd i macica bliźniacza, większa.

ale jak rośnie??? to moze tak bez serduszka rosnąć???

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:53   #198
kyte
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę nie drążcie już tych tematów z tragediami bo dziś nie zasne...
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:53   #199
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
"Jeśli" nie podgoni i będzie rósł wolno, istnieje ryzyko obumarcia wewnątrzmacicznego i być może ciążę trzeba będzie rozwiązać, żeby go ratować.

Moja córa rosła też wolno, wagę gonić zaczęła dopiero po 2 urodzinach.
Nie boję się małego dziecka. Boję się, że to efekt jakiejś deformacji/choroby genetycznej.

Na domiar złego mam niską hemoglobinę, hematokryt, erytrocyty. Kierunek-> anemia.
Mam brać żelazo.
Tsh nieco spadło.
Szyjka ok a skrzep to raczej resztki z drugiej macicy.

Trzymaj się,musi być dobrze!!!Nie ma innej opcji.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-02, 19:56   #200
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Gratuluję zdrowego synusia

mam nadzieję, ze synuś jeszcze nadgoni
Trzymam kciuki za dobre wyniki

udanej wizyty!
Ooo wstydzioszek nie chciał się ujawnić kiedy następne podglądanie??
23.07 mam wizytę kontrolną, a 25.07 - połówkową.
bez sensu,ze tak blisko siebie, ale gin chyba chce zarobić.bo za kontrolna wezmie normalnie,a za polowkową nic, bo to w przychodni

dziękuję za i też udanych wizyt i płci odkrytych bejbików

edit: do mnie też ten "cyc" nie pasuje...ale trochę urosły to fakt
ładne są takie teraz;p

no i od tygodnia mam już siarę...nie wiedziałam,ze to już może być tak szybko!

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-07-02 o 19:57
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:59   #201
nemosek
Zakorzenienie

O i wszystkie mamusie październikowe już uzupełnione na 1 stronce

O rany teraz dopiero zobaczyłam jak wyszło moje gadulstwo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-02, 20:00   #202
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
23.07

no i od tygodnia mam już siarę...nie wiedziałam,ze to już może być tak szybko!
ojejj no to szybko, ja jeszcze nic nie mam, ale teraz sobie pomyślałam że warto zaopatrzeć się w jakieś wkładki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:00   #203
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze draze, ale moj porod o malo sie podobnie nie skonczyl, z tym ze byl problemowym. Po dostalam silengo krwotoku.A co bylo u niej przyczyna?
Tak jak pisałam ciężko teraz się dowiedzieć, bo w szpitalu milczą. Coś musiało być nie tak. Po za tym ja już też przestałam wnikać, bo nie chce im przypominać tego wszystkiego. Córeczkę wychowuje tata z rodzicami swoimi.
Stary 2013-07-02, 20:05   #204
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Basiula oczywiście.
To jest puste jajo płodowe w tej chwili. Hormony je odżywiały do momentu w ktorym wszystkim powinno zająć się lozysko. W tej chwili pewnie się zatrzymało, bo nie ma odbiorcy.

Czasem sobie myślę ze może jednak tam jest dwoje i raz jedno się pojawia, raz drugie na tych chorernych badaniach. Ale to abstrakcja.

Nawet sprawdzilam wymiary córki z usg w 20t2d (około 10 dni wcześniej)- ona już wtedy była większa od Synka wymiarami. Wage miała ciut mniejsza.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:06   #205
ktosiula
Wtajemniczenie

Dziewczyny odpuśćmy pisanie o tych tragediach bo to jakiś niepokój może u niektórych wywołać...

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej
my po wizycie: dzidzia zdrowa waży 351 g, mierzy 14 cm, ułożenie główkowe no i ...............będzie NIKOLA
To będziecie mieli parkę! Super, gratuluję i biję brawo o tak

Cytat:
Ale poszalalyszcie , a mi wizaz padl I teraz dopiero go zreanimowalam .. Po pierwsze PaULA - takie kupilam naklejki Załącznik 5310669 jakie sa okaze sie jak je na sciane poloze

Śliczne te naklejki!

Cytat:
jestem i ja mój dzidziuś calutki i zdrowiutki i waży aż 460g no i będzie drugi sisior Nie dane mi będzie sukienki kupować i w śliczne opaski stroić no ale cieszę się, że zdrowy maluch ach! I ma moją bródkę przynajmniej do mnie podobny będzie Ryba wpisz mi Juliusz na razie a w razie jakbyśmy się rozmyślili to zmienisz
Basiula gratki córci
Gratki! Bedziesz miała trzech chłopów w domu Jeden chleb na kolację będzie mało Czyli jednak lekarz wcześniej dobrze widział cycka

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt i poznania płci..

Ale mnie w robocie wykiwali. Urlop miałam miec do piątku i do następnego czwartku pracować. Ale pan dyrektor sobie wymyślił zeby ciężarne wykorzystały urlop przed L4... Mogli mi to wczesniej powiedzieć, bym o tydz wczesniej aA poszła na zwolnienie

Kurde nie bardzo się zachowali, nie mogą Cię zmuszać...a nie dasz rady L4 załatwić wcześniej? Przydałby się urlop później do wybrania.

Cytat:
Juz piszę choć słabo mi to pod palcami przechodzi .

Nasz synek jest za mały. Wszystkie organy mają się dobrze, waga w teorii też pasuje do wieku ciąży, ale wszystkie pomiary są znacząco za niskie. Względem wcześniejszych usg różnica 10 dni. Względem OM już 15 dni. Brzuszek przez 3 tygodnie mu nie urósł.

W związku z powyższym 12.07 mamy echo serca i powtórkę usg anatomicznego.
Na dzień dzisiejszy dziecko jest za małe o 2 tygodnie, macica o 4 za duża, co daje poród w okolicach 34 tygodnia :beczy:

Myśl pozytywnie, maluch nadrobi! Jesteś skomplikowanym przypadkiem, myślę, że to jest tak, że rośnie jak blizniak i stąd te różnice..

Cytat:
Witam w nowym wątku

melduję, że rośniemy! wszystko pięknie, ladnie <tfu,tfu> USG przez brzuch jest super!lezka mi poleciała
choć nadal nic nie widać troszkę próbowal podejrzeć,ale fikalo <wypilam cole wcześniej,zeby nie spalo;p>,ale kręgosłup, kosci czaszki, zebra = wszystko wydaje się być ok
M. był ze mna i tez fajnie było widzieć jego minę
choćrochę gin mnie pod siuś zrobił, bo pyta zdziwiony:
a nie znamy płci?
ja,że nie
a on: a bo nie widać
za wizytę! Szkoda, że się dzieć nie ujawnił.

Trele kukuuuurydza...ja jeszcze nie widziałam nigdzie. Ale chyba będę musiała obejść się smakiem bo z tymi zadrutowanymi zębami to byłoby sztuką obgryźć kolbę. Chyba, że sobie jakoś wydłubię ziarenkaa...trzeba będzie spróbować.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:06   #206
babku
Zadomowienie

Jejku wygońcie mnie do kąpieli. Taki mam dzień lenia, że szok, a muszę przygotować się na jutrzejszą wycieczkę Wyjazd o 7 rano i będę pewnie półprzytomna, bo to dla mnie środek nocy ostatnio
Stary 2013-07-02, 20:10   #207
aaby
Zakorzenienie

Dziewczyny, te przypadki, o których niektóre z Was piszą, są straszne, ale absolutnie nie zaprzątajmy sobie nimi głowy, bo u nas nic takiego nie będzie miało miejsca! Wszystkie, jak tu jesteśmy, urodzimy piękne śliczne dzieciaki i będziemy tworzyły z nimi, naszymi TŻami i posiadanymi już dziećmi szczęśliwe rodziny, z których nic, tylko brać przykład! I tego się trzymamy i nie smutamy i nie rozmyślamy!

dzidzia, Kochana, na pewno wszystko będzie dobrze Maluch na pewno jest ciut mniejszy, bo jest bliźniakiem. A jeśli rzeczywiście trzeba będzie rozwiązać ciążę przed terminem, to lekarze odpowiednio zaopiekują się Twoim Maluszkiem
I szybciutko masz echo Ja czekam miesiąc

Gratuluję Juliusza! (tylko przepraszam, ale nie pamiętam, której z Was )
I gratuluję wszystkich udanych wizyt!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 20:11   #208
paulinaizabela
Zakorzenienie

A ja prawie cały dzień buszowałam dziś na all i tylko pare rzeczy kupiłam
Dla małej kupiłam trochę śpioszków, półśpioszków i innych

Babku to udanej wycieczki
za wizytę i czekamy na relację
Stary 2013-07-02, 20:14   #209
Anoula
Zakorzenienie

z wątku "teksty facetów", dla nas na czasie:
Cytat:
Napisane przez darkdot Pokaż wiadomość

Idę z nożyczkami przeciąć żyłkę w nowym 3paku skarpetek.
tż: Ty dziś przetniesz żyłkę, a ja Ci kiedyś łożysko.
ja:
tż: noo tę... pępowinę!!
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:15   #210
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A ja prawie cały dzień buszowałam dziś na all i tylko pare rzeczy kupiłam
Dla małej kupiłam trochę śpioszków, półśpioszków i innych
Chwalenie się bez zdjęć uznajemy za nieważne

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości