![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja jak urodzę i podchowam trochę dziecię planuję zrobić coś dla siebie i zacznę chodzić na siłownie . Dzidzie zostawie babci lub tacie na 2 godziny a sama pojadę się wyżyć , odprężyć na siłowni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo to lubilam i bylo mega wygodne. Moglam wyjsc z dzieckiem na caly dzien bez obawy czy mleka wystarczy,czy bede miala gdzie przygotowac. Wyciagam cycka i juz. Nic wyparzac nie trzeba,myc butelek,pamietac o kupieniu mleka. No sama wygoda,dziecko zaspokojone w chwile,bo nie traci sie czasu na przygotowanie. No i mozna karmiac czytac ksiazke,bo jedna reke ma sie wolna ![]() Cytat:
Ja tez na 0. Tak mi wygodnie. Ale to nie ma badan ginekologicznych. Jednak nie sadze,zeby lekarz sie dziwil. Cytat:
Kciuki z calej sily! Trzymaj sie ![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w wieku 37 została babcią po raz pierwszy. Ja w ciągu miesiąca w wieku 14 lat przytyłam 35 kg. To rzeczywiście zabójstwo nie tylko dla stawów (one jeszcze jakoś to wytrzymają) ale gorzej z kręgosłupem.
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
U mnie na razie kilogram na plusie, mam nadzieje, ze nie przytyje kosmiczne. Jem co prawda wiecej smieciowego jedzenia niż przed ciąża, za to duuzo mniej słodyczy.
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Meta trzymam kciuki !!! Pisalyscie o piersiach : ja mam badane ale jestem po operacji wiec to pewnie dlatego, niby mowia ze bede mogla karmic ale kto wie .. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Twój zalecany przyrost wagi: 11,5 do 16 kg
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i moje problemy z zajściem w ciąże to właśnie efekt brania encortonu w wieku, kiedy przypada okres największego rozwoju.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-03 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Ja też mam zalecany przyrost 11-13 kg. Martwię się, że siupnie mi więcej, bo też mam tendencje do tycia, do tego I trymestr bez aktywności fizycznej. Czasem jednak nie od nas to zależy, koleżanka przytyła 30 kg pilnując się z jedzeniem i będąc aktywną. Wiadomo - hormony, cukrzyca, przymusowe leżenie, nie na wszystko mamy wpływ.
A z goleniem to ja też jadę na zero, już mam to w nawyku jak mycie zębów. I nie wydaje mi się, żeby lekarz zwracał na to uwagę, dla niego to chleb powszedni i chyba bardziej interesuje go zawartość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
I w końcu co u Ciebie działa? Bo może też spróbuj taką elektryczną golarką (te damskie mają "lepsze" kształty a są powlekane a chyba i ceramiczne) Tak naprawdę to psychicznie ciągle mam z 10-15 kilo więcej (do 25 lat byłam z tych puszystych mimo wielu wysiłków i diet, potem "samo" zniknęło) więc też się bardzo martwię że za dużo przytyję albo że mi nie zejdzie. Nawet się zastanawiam czasem, czy tą niechęć do jedzenia nie bierze się bardziej z tych obaw, niż hormonów i trochę jem "na siłę". Szczególnie że takich porad o których wspominasz też już kilka się nasłuchałam (włącznie z mojej mamy jak się dowiedziała "narób sobie szybko dużo zdjęć, bo takiej figury już nigdy nie będziesz miała") ale i fakt, że w mojej rodzinie (może poza moim tatą i rodzeństwem) nikt nie wygląda na głodzonego ![]() Ale myślę, że po 2-3 latach po urodzeniu to już trudno zrzucać winę na dziecko i sama mam zamiar też jak dostanę pozwolenie ćwiczyć od 2 trymestru a potem po porodzie
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Mezaga współczuje bardzo. To naprawde musiało być mocno traumatyczne doświadczenie.
Spojrzałam na ten kalkulator, nie bardzo mi sie podoba, bo zakłada, ze trzeba równomiernie tyc przez cała ciążę. A przecież teraz możemy w ogóle nie tyc i tez bedzie dobrze.
#190 |
Zakorzenienie
|
Teraz tylko się czasem oburzam jak ktoś mi próbuje wmówić, że grubasy to tylko jedzą i się nie ruszają
![]() ![]() ![]() ![]()
#191 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Jeśli chodzi o walkę z "kłakami" to obecnie maszynkę męską z wymienianymi ostrzami używam i do tego piankę do golenia męską dla skóry wrażliwej i żel po goleniu obficie na całość powierzchni ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
z własnego doświadczenia polecam "w oczekiwaniu na dziecko" bardzo fajnie czyta się tą książkę i z miła chęcią wraca do niektórych wątków.
![]() kurcze widze ze takich pradawnych sposobów jest masa nie tylko soda ale i czerwona kapusta i domestos ![]() ![]() co do tycia to ja jakoś mam nadzieje, że uda mi sie w 14kg zatrzymać no ale jak będzie więcej to przecież odchudzać się nie będę. No ale 100kg z 60 to chyba przegięcie niesamowite toć to dziecko można zajeść i zagnieść tłuszczem....
#193 |
Zadomowienie
|
Doskonale wiem, że z tuszą tak jak z masą innych cech, nie wolno oceniać po opakowaniu. Nigdy nie wiadomo jak jest przyczyna otyłości, nawet po ciąży. Jednak z moich doświadczeń i obserwacji otoczenia, widzę, że niektóre kobiety się zapuszczają po prostu. Ciąże traktują jak czas folgowania sobie i puszczania hamulców, potem nie maja czasu i ochoty pracować nad sobą. Inni natomiast zimą tyją niesamowicie, potem wiosna to czas ostrej akcji, a jesienią znów spadek formy i tycie. Myślę, że najważniejsza jak we wszystkim jest konsekwencja. Ja wazyłam 70 kg przy wzroście 158 cm, ciężką, dwuletnia pracą zeszłam do 50 kg i bardzo dobrej kondycji i od czterech lat nie jestem ani na diecie ani nie biegam w maratonach, ale trzymam wagę, bo codziennie myślę jak jem i ruszam się co najmniej 15 min na świeżym powietrzu choćby lało albo było -30. A w rodzinie skłonności są i to duże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na serio to kiedyś były inne czasy. Nawet nie 50 lat temu, ale 20 lat temu. Internet losuje ludziom w głowach, MTV dokłada od siebie, i są sytuacje jak w "Bejbi Blues". Cytat:
![]() Dziecko się urodzi, a życie toczy się dalej. Jak się w ciąży przytyje 40 kg, to życie toczy się dalej z ekstra 30-stoma kilogramami. Ja wiem że źle bym się we własnym ciele czuła ważąc setkę. Więc teraz jak mam ochotę na miskę frytek, to zjadam pięć sztuk, bo oczyma duszy mojej widzę to tsunami tłuszczu na udach i tyłku które one powodują. A takie laski co gadają, że ciąża znaczy koniec ze szczupłą sylwetką, to zwyczajnie pocieszają się kosztem innych ludzi. Jest niewielu ludzi którzy nie są w stanie osiągnąć zdrowej wagi, czy utyli, bo są na coś chorzy np. tak jak Mezaga pisała. Cała reszta mogłaby ważyć zdrowiej gdyby się postarała. Do szału doprowadza mnie tego typu gadanie, że "ja po dziecku utyłam, wiec ty też musisz, wiec skoro i tak utyjesz to nie żałuj sobie piątego loda/kawałka pizzy/porcji frytek". Takie zachowanie na zasadzie "skoro ja jestem gruba, to czemu ty masz nie być". Cytat:
![]()
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-07-03 o 14:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Gang Iren
|
Mezaga wspolczuje ci tych przezyc
![]() Na pewno jestes bardzo silna kobieta. Ja waze za malo,wiec jesli przytyje wiecej i cos mi zostanie to bede sie cieszyc. W pierwszej ciazy przytylam 12 kg,w drugiej 15-mimo ze pracowalam do 8 miesiaca fizycznie. Jednak w kilka miesiecy po porodzie juz wazylam tyle co przed ciaza,a gdy Mlody mial 9 miesiecy lekarka powiedziala,zebym juz moze przestala karmic,bo wazylam 46 kg... (168 cm wzrostu)
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też częściej używam golarek męskich - jak dla mnie są bardziej ekonomiczne. Damskie szybciej się tępią, czasem jedna damska golarka starczała mi tylko na jedną nogę ![]() Co do tycia - u mnie stała waga utrzymywała się do czasu studiów 45- góra 50 kg. Niestety po 25 tce zmieniła się przemiana materii i teraz dobiłam już do 65 kg przed ciążą, w ciąży przybyło mi już 2,5 kg czyli obecnie 67,5 kg. Też boję się by za bardzo nie utyć, chociaż obecna waga zaczyna mi przeszkadzać (obrzęki, zatrzymanie wody w organizmie, opuchnięcia) Miałam się odchudzać, ale akurat okazało się że jestem w ciąży... Od słodyczy mnie odrzuciło, kawy też nie pije, jem więcej owoców i warzyw. Od roku jestem na hormonach, teraz w ciąży też i mimo że chciałam odstawić bo źle się po nich czuję to gina stwierdziła że może być tak że będę brać całą ciążę... ![]() U mnie w rodzinie tendencje zwyżkowe - byłam najszczuplejsza ze wszystkich. Mam nadzieję że kg zejdą po ciąży w trakcie karmienia - siostra zrzuciła 30 kg po ciąży. Jak karmienie nie pomoże to ostro biorę się za siebie (dieta i ćwiczenia) Dzisiaj też się stresuję bo rano zauważyłam krew na papierze toaletowym, na szczęście niewiele, do tego boli mnie brzuch.. Wzięłam no-spę i mam nadzieję że przejdzie... Jutro mam wizytę u gin - badanie genetyczne w 12 tyg. i już chodzę po ścianach...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-07-03 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Ja przed ciążą chodziłam na takie szybkie spacery co drugi dzień i to też nie było zmiłuj, leje czy sypie śnieg - zawsze z małżem szliśmy 6-7 km. Ale teraz nie mam siły na nic a do tego lekarka kazała mi jak najwięcej leżeć. Ale jak będę w piątek u niej na wizycie to może już pozwolenie dostanę. Może nie będzie to takie szybkie chodzenie ale jakiś ruch mi się koniecznie przyda a już tym bardziej na te moje zbolałe kości.
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że tak.
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
o masakra ale lecicie.....
znacie jakieś ćwiczenia w ciazy?m zainteresowana! z tego kalkulatora wagi wychodzi mi aż 11,5-16kg masakra :/ w poprzedniej ciazy przytyłam 13kr ale obżerałam się jak świnka ![]()
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2013-07-03 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam golarki (ta nakładka na depilator) i jestem zadowolona... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogóle "damski" sprzęt do golenia to masakra. Pianka o zapachu damskim kosztuje więcej niż męska, a starczy na trzy golenia całych nóg:/ Ja kupuję niveę bezzapachową, w białej puszce, jest duuużo ekonomiczniejsza niż te wszystkie superdrogie babskie pianki. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
#202 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie od czereśni nie utyję, ale kg na dzień to lekka przesada... jak mi ktoś podsunął 2kg też zjem. 1 kg zjadłam w parę minut ![]() W zeszłym roku specjalnie pojechałam na okres czerśniowy do babci na wieś. Prawie nic innego nie jadłam wtedy mój brzuch zaczął wołać DOŚĆĆĆĆĆ. Toż to grzech już był ![]() Jabłek bez skóry nie jadam, jakoś mi nie pasują. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety wiele ludzi nie ma bladego pojęcia o dietach i zasadach zdrowego żywienia. Nie jestem tu ekspertem, ale chcąc nie chcąc, jak już postanowiłam się odchudzać z głową, musiałam zmienić nawyki żywieniowe. Niektórzy nie rozumieją, że odmawianie sobie zżerania ciastek to po prostu kwestia wyboru. NIE CHCĘ, to nie jest mi ani dziecku potrzebne - nie jem. Znam ludzi u których znajdziesz hektolitry coli i energydrinków, ale soku - ![]() ![]() I takich którzy uważają, że dwa batony to jeszcze nie słodycze ![]() Oczywiście jak mi się bardzo czegoś chce nie popadam w paranoję zjem, mało, ale zjem.
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Basen u mnie odpada - panicznie boję się wody. Ktoś mnie kiedyś na basenie chciał utopić i uraz z dzieciństwa został niestety. Próbowałam chodzić na aerobik - taki na płytszej wodzie - nie dałam rady wyjść z szatni za pierwszym razem a za drugim siedziałam cały czas na brzegu i tylko patrzyłam jak dziewczyny ćwiczą.
#204 |
Zakorzenienie
|
ja jak wejdę w drugi trymestr zacznę troszkę może ćwiczyć . W gazetach dla mam są różne ćwiczenia dla kobiet w ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne...
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Moja mama się czasem śmieje że ja trochę takie dziecko wojny jestem
![]() ![]()
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja złamałam moje złote zasady i wypiłam dzisiaj puszkę coli. Mdłości przeszły jak ręką odjął. Nie czuję jakichś strasznych wyrzutów sumienia, wprost przeciwnie - dobra była ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja już teraz ćwiczeń wiecej niz przed ciaza. Niestety mój kręgosłup daje o sobie znać, a po ćwiczeniach jest mi duuuzo lepiej, wiec nie ma zmiluj.
Poszlabym sobie na rolki, ale troche sie cykam, bo ja urazowa jestem mocno. Listę z pierwszego postu będę uzupełniać wieczorami, wiec cierpliwości.
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.