![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
jak to zimno
![]() Cytat:
ale czytałam ze jak na piersi to co jakis czas moze sie zdarzyc ze pare dni bez i to nic takiego . najwazniejsze ze malenstwo sie przez to nie meczy -nie boli brzuszek itp. i tak mi sie przypomniał tekst Kuby z wczoraj (hit półkolonii) K- powiedz słonce ja-słonce K -twoje cycki są gorące ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
to powiem ze u mnie pojawił się kosmita zielony = katar
![]() co do obala to moj też sie wkurza ze mu się do buzi nie miesci ![]() kawały dobre, niektóre znam ale i taqk śmieszne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#183 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zmierzylam mu jezszce teraz temperature - ma 37,2, odrobine wyzsza, wiec na razie sie nie martwie (mialam nadzieje, ze go to rozluzni i pojdzie kupa, ale nic to ![]() a czopki glicerynowe to jakie, dla dzieci specjalne?, czy podzielony dla doroslych, czy jak?
![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny któras moze mi jeszcz eplecic te odbitki z neta za free? Qrde wtedy kod na smsie mi sie zaciął i wykasował, a przydałoby się troche powywoływac...a może znacie jakies tanie miejsca,strony sklepy?Bo media sie popsuło osttanio;/ Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-07-10 o 09:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie jakbym wczesniej znala liczbe chetnych ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad 2 - no przeciez wiadomo ze kazdej z nas dzieci pilnuja KOSMICI ![]() ad 3 - ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale 4 na raz yhmmmmm ![]() cdn. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moderna Nic się nie robi. Mój tak ma często, potem znowu robi 2 kupy na dzień. Z forum o karmieniu piersią CI przeklejam / ale wszędzie eksperci piszą dokładnie tak samo/. Ja znowu nigdy nie podałabym w takim wypadku czopka glicerynowego dziecku, zwłaszcza na pożywieniu bezresztkowym ! To jakbyś sama była na kroplówkach a sobie czopi wciskała... ![]() "Powinnaś czekać aż do skutku ![]() U piersiaka nawet 14 dni jest normalne. 6-8t to dość typowy okres na zmianę częstotliwości kupek. Jeśli dziecko męczyłyby gazy albo bóle brzucha, stosuje masaż brzuszka: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,2449645.html "Cytuję opinie ekspertów z Edziecka: --------------------------------------------- Zaparcie Monika Staszewska, położna 2007-01-22, ostatnia aktualizacja 2007-01-22 16:27 "Mój mały robi kupkę co pięć, sześć dni. Podobno to normalne, ale słyszałam również, że jeżeli coś zalega w jelitach dłużej, to może dojść do zakażenia. Czy to prawda? A może powinnam zmienić coś w swojej diecie?" "Nie ma powodu do niepokoju. Maluchy karmione piersią często robią kupkę co kilka, a nawet kilkanaście dni, bo mleko mamy trawi się i wchłania nie-mal bez reszty. Kupka jest zazwyczaj większa, gęstsza (ale nie twarda). Dieta matki nie ma tutaj żadnego znaczenia." "Czy to prawda, że jeśli dziecko robi kupki rzadko, to znaczy, że cały pokarm został strawiony? "Jeśli zdrowy, dobrze się rozwijający i przybierający na wadze maluch robi kupki co kilka czy nawet co kilkanaście dni, to mówimy o tzw. bezresztkowym trawieniu. Wynika to z innego sposobu trawienia mleka ludzkiego niż wszystkich innych pokarmów. U dziecka karmionego wyłącznie piersią wypróżnianie się raz na kilka dni jest zupełnie normalne. Podobnie zresztą jak i kilkanaście kupek w ciągu jednego dnia. Proszę tylko pamiętać, że taka kupka jest na ogół bardzo duża, ma mazistą konsystencję, oraz że dziecko, które wypróżnia się rzadko, może puszczać bardzo smrodliwe bąki. Jeśli niemowlę wydaje się cierpieć z powodu tych gazów, to można mu masować brzuszek. Dziecko może robić kupkę tak rzadko aż do momentu rozszerzenia jego diety o inne pokarmy." --------------- Kupki niemowlęcia dr Piotr Albrecht 2004-10-28, ostatnia aktualizacja 2004-10-28 12:00 "Karmię moją sześciotygodniową córeczkę piersią. Przez pierwsze dwa tygodnie robiła kupki przy każdym karmieniu, a teraz robi je co pięć dni. W dodatku tylko czasem udaje jej się to bez żadnej pomocy - zwykle muszę jej podać czopek glicerynowy. Kupki są koloru żółtego i mają konsystencję musztardy. Boję się, że mała uzależni się od czopków. Czy powinnam czekać, aż zrobi kupkę sama?" "Nie ma najmniejszego powodu do niepokoju. Takie zmiany w częstości oddawania stolca u dziecka karmionego piersią są jak najbardziej w normie. Jeśli nic nie świadczy o tym, że małej to w czymkolwiek przeszkadza (nie widać, żeby coś ją bolało, nie płacze ponad miarę, śpi dobrze, nie ma wzdętego brzuszka), a stolce mają opisaną przez Panią konsystencję, córeczka może oddawać stolec nawet co 10 dni. Nie wymaga to żadnej interwencji - nawet stosowania czopków "
![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i pochwalem sie com wczoraj wymodzila na ajfanie ![]() i ide czytac dalej bo widze ze juz 7 strona jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Mńderna - mój też robił codziennie kilka aż nagle z dnia na dzień przestał i teraz robi co 2-3 dni. Jak mój mały nadal będzie wstawał co 1,5 godz w nocy na jedzenie to się w wozek nie zmieści, bo podobno ten nocny pokarm taki dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja bym czekała ..... jej fajowe fotki ! ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale twoje skojarzenie mnie dosłownie powaliło ![]()
![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko zapytalam na przyszlosc, bo ja takich rzeczy nie mam w domu ![]() OC dzieki,nie wiedzialam, ze nawet kilkanascie dni jest normalne ![]() Dla mnie bylo to o tyle dziwne, ze kupki byly zawsze co najmniej raz dziennie, a tu nagle tyle bez ![]()
![]() |
![]() |
#195 | |||
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaha ..... jakas ''zaluzja''
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no i co by tu robic mowie wam ze nudno mi ost czasu polowa znajomych do PL wyjechala - a samej mi sie nie chce ''spacerowac'' ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Kniaginia
|
kawaly -
![]() Cytat:
![]() U mnie upal. Właśnie zeszłam z balkonowego opalania. Róża zjadła o 6.30 i poszła spać i wciąż śpi, a mi lewy cycek zaraz wystrzeli. Dziwne. A co do kup. U nas też była ostatnio pierwszy raz przerwa 2-dniowa. Róża puszczała tak smrodliwe bąki, że padaliśmy z TŻem. Pomasowałam brzuszek i w końcu wczoraj mega kupsko wyszło. O, obudziła sie. Hehe, zawsze tak jest, jak pomyslę, że dziwne, że tak długo śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie Mamusie
![]() Meldujemy się, że już po urlopowaniu w Zakopcu ![]() ![]() tylko pierwszego dnia było oberwanie chmury i wielka burza, a my w drodze do Kuźnic, oczywiście przemokliśmy tak, że ani jednej suchej nitki nie było, ale oczywiście Maksiu nie ucierpiał nic a nic, spał sobi e wózeczku zakryty nieprzemakalnym pokrowcem ![]() Kolejne dni to już cudna pogoda aż szkoda było wracać ![]() Teraz postaram się was nadrobić, ale nie wiem ile mi zejdzie bo tyle żeście stron na-trzaskały ![]() niezłe gaduły z was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie przez ponad m-c robiła co 4 dni.
![]() |
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
MOże poćwicz z nim zginanie nóżek, rowerek, masaż brzuszka mu zrób. Trochę zabawy, a efekt może będzie.
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
fajnie zes to posklejala
![]() sliczne zdjecia Emiliana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() OC wstawila fajny link do masazu brzuszka, Kasiu moze podkleisz link? http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,2449645.html ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- ahhh i pytanko, przy jakiej wadze zmienialyscie pieluszki na rozmiar 4? (malpka mi chyba pisala kiedys, mialam zapamietac i... zapomnialam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powodzenia z nadrabianiem ......... ![]() Cytat:
za rosnie na długosc bo 3 lipca miał 70,5 cm za to waga 6, 750 ........
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
dawaj dawaj
![]()
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od jakis mniej-wiecej 2 tyg . lece na 4 +
![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Moderna - z kupa nic. Dopoki to tylko brak kupy i nic sie nie dzieje wiecej, nie meczy sie bardzo dziecko to jest to norma.
Jakub jest jakis dziwny pod wzgledem kupy. Robi co 2 dzien ostatnio ale takie maratony po 3-4 duze kupy co chwile ze nie da rady nadazyc z przewijaniem, do tego ze 2 razy sie wtedy posika a kupy sa....zielone! Ale poza tym normalne ani rzadkie ani twarde ani sluzu nic. Jak byly 2 pod rzad zielone pytalam pediatre i powiedziala ze ok ale od tamtej pory tylko zielone sa.... Wiem ze bylo ale nie zapisalam... jakie wit d kupic? Jakiej firmy? Dopiero wykonczylismy k plus d z biosronu i musze cos kupic dzis. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze je sobie zapamietac ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza sprawa, odnosnie kup, jaka mi powiedziala polozna, to wlasnie ze na cycu moze byc kilka dziennie i przez tydzien nic. i zeby sie nie przejmowac.... mamy vita D.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |||
Wtajemniczenie
|
Odnośnie mojego spokojnego dziecka...byłam dziś u księgowej jak weszłam z Miską to siedziała tyłem i nie widziała, że z nią wchodzę. Postawiłam Miśkę na podłodze pod biurkiem. Przeglądałyśmy z księgową papiery odnośnie firmy, faktury, itd...siedziałam jakieś 15-20 minut. Skończyłyśmy, wychodzę z Miśką tym razem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do warzenia pieluchy - niesprawdza sie to na szpitalnianych/przychodniowych wagach za malo czule sa. takze niech podloza podklad po to sa i na golego ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.