|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
U mnie to huśtawka, raz jestem pełna przekonania, że będzie ok, potem ogarnia mnie strach. Ciągle jestem wsłuchana w siebie, np. teraz się martwię, że nie czuję wyraźnego ciągnięcia w pachwinach jako znak, że się macica rozciąga, jak mnie bardziej pika po bokach to się boję, nie pika- też się boję. Obłęd po prostu.
Lada dzień będzie pogrzeb mojej ulubionej cioci, niestety nie mogę jechać, choć bardzo bym chciała, zwłaszcza, że to ostania szansa na pobycie w domu, w którym spędzałam za dziecka wakacje przez kilka lat - wujek zmarł 9 lat temu, jedna kuzynka w Szwecji, druga kilkadziesiąt km od domu, ciocia chciałą go sprzedac, bo nie dawała sobie sama rady w tak dużym domu i udało się kupca znaleźć. Dom ma dla mnie niewyobrażalną wartość sentymentalną, najchętniej sama bym go kupiła, ale za co ![]()
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-07-22 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Edytte: niestety, tą ciążę przeżywam zupełnie inaczej, już nawet pomijając tą odklejoną kosmówkę, krwawienie, 2 pobyty w szpitalu. Jak tylko się śmiejemy z TŻ i coś mówimy o dziecku, to zaraz jakiś cień się pojawia, który nie pozwala mi się w pełni cieszyć.
Myśleliśmy, że na pogrzeb pojedzie sam TŻ z moimi rodzicami (jest kawałek drogi, więc choćby z tego powodu odpada moja obecność), ale boję się sama zostać, nie byłoby TŻ, nie byłoby rodziców ...
#186 |
Zadomowienie
|
Ja czekam na samochód, mam nadzieję, że jutro uda mi się go odebrać od mechanika i jeszcze muszę załatwić jedną sprawę w pracy ( czekam na telefon) i jadę z dzieckiem do rodziców. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się odpocząć od tego wszystkiego.
#187 |
Zakorzenienie
|
Kubek cieszę się ogromnie!
![]()
#188 |
Zakorzenienie
|
.
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-22 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() cudownie! na takie wiadomości czekałam ![]()
![]() |
#190 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki, jakie macie materace do łóżka, z jakiej firmy są godne polecenie, gdzie najlepiej kupić? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
tak jak wy jestem aniołkową mamą. Pierwsze maleństwo straciłam w lipcu rok temu w 8tc. W maju tego roku straciłam moje dwie śliczne dziewczynki w 30tc. Nie moge sobie z tym wszystkim poradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okropnie mi przykro z powodu Twoich strat... To jest niewyobrażalne... Jeśli chcesz napisz nam coś więcej o sobie. Tu się możesz wygadać do woli.
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Jak się dowiedziałam że jestem w ciąży bliźniaczej byłam przerażona nie mam dzieci a tu nagle dwie identyczne istotki miały się pojawić. Niestety ciąża była wysokiego ryzyka u malutkiej stwierdzono wewnątrz maciczne zahamowanie wzrostu co tydzień chodziłam na USG i modliłam się żeby wszystko było ok. Niestety moje modlitwy nie zostały wysłuchane. Odeszły moje aniołki.
Tak bardzo chciałam żeby moje marzenie się spełniło. Nie ma dnia żebym nie płakała i godziny żebym o nich nie pomyślała. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 --------- Jak pojde siedziec za modestwo to mam nadzieje, ze ktos mnie odwiedzi. moj TZ jest malo powiedziane, ze nie powazny. jutro popoludniu jedziemy w trase ok 24 godzinna a on dalej siedzi w robocie dzis i jutro na rano idzie. spakowalam Mala, Duza czsciowo ja na podlodze mam ciuchy i czekam na Jasnie Hrabiego, zeb przylazl i wyciagnal torbe z wysokosci bo nie dam rady. samochod nie rozpakowany do konca, nie mowiac o zapakowaniu go na wyjazd. a Tz stwierdzil, ze jak skonczy prace o 14 to o 17 wyjedziemy. on nawet nie zaczal sie pakowac. chyba mnie trafi zaraz i skonczy sie wyjazd.
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-07-22 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pogrubionego: Taki stan rzeczy niestety potrwa. Nie da się tego przeskoczyć, ominąć tego rozdzierającego serce żalu i po prostu żyć dalej. Trzeba płakać, wspominać. W końcu w odpowiednim dla każdej AM momencie przychodzi dzień, kiedy rozpacz słabnie i jest się w stanie znów spojrzeć w przyszłość i dostrzec promyczek nadziei... Pracujesz? Niektórym dziewczynom na wątku rzucenie się w wir obowiązków nieco pomogło.
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
rena - zerkałam ale nie potrafię nic powiedzieć- ja znaczę "szczyt śluzu" (czyli ostatni dzień z płodnym śluzem) jako pierwszy dzień fazy lutealnej
zerknij na mój wykres - ten szczęśliwy wrzesień/październik 2011 - tempka przed terminem @ też leciała w dół ![]() Hosenko- przykro mi z powodu śmierci Cioci, wyobrażam sobie jak Ci ciężko, że nie możesz pojechać aby pożegnać Ciocię i magiczne miejsce, pozostaną piękne wspomnienia wakacji z lat dziecinnych kubek ![]() ostatnio mam jakiś czas łażenia po lekarzach ... ciągle coś teraz najbardziej martwi mnie Kasia byłam dzisiaj w rejonie ze swoim kolanem (powrócił ból sprzed kilku lat i końcówki ciąży) i chciałam receptę dla Kasi na czopki na bolesne ząbkowanie, nie dostałam, dostałam za to zalecenie aby karmić dziecko we dwoje grysikiem, jeden trzyma a drugi na siłę karmi niejadka padam... moje dziecko się drze na całą wieś na sam widok krzesełka do karmienia lub talerzyka z jedzeniem, nawet mleko z butelki jej już nie smakuje muszę się umówić prywatnie do naszej pediatry ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- ciociami- przykro mi bardzo, witaj wśród AM zostań z nami u nas na wątku jak pewnie zauważyłaś są Mamy, które niedawno straciły dzieci, takie, które się starają, takie, które czekają na narodziny i taki, które cieszą się ziemskimi pociechami- chociaż każda na różnym etapie to chętnie wesprze Cię jak tylko będzie umiała najlepiej trudny czas przed Tobą...tulę Cię mocno ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- maksi- my kupowaliśmy materac w JYSKU sama już teraz nie pamiętam który- ale długo wybieraliśmy ![]() w końcu wzięliśmy taki średnio twardy- kosztował chyba coś ponad 1000zł
#197 |
Zakorzenienie
|
Kubek orgomnie sie ciesze
![]() Hosenko wspolczuje... I wiem co czujesz bo gdy ja rodzilam umieral moj ukochany dziadek, a pogrzeb byl w godzinie wyjscia ze szpitala. Cala rodzina musiala mnie przekonywac bo ja uparcie chcialam na pogrzeb isc, po CC ![]() Ciociami witaj ![]() ![]() Nie mogli rozwiazac ciazy wczesniej? Jak dziewczynki mialy na imie? ![]() Dziewczyny dostalismy kiedys kiedys skierowanie do neurologa, ale zwlekalam bo mlodemu sie poprawialo-jedna reka ruszal bardziej. Teraz sie to wyrownalo, nie wystawia tez jezyka co mnie kiedys martwilo. Czy jest sens zebym szla na kontrole? Ile sie czeka na taka wizyte? |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witaj ![]() Cytat:
![]() zawsze jest sens. zdrowemu nie zaszkodzi, choremu moze pomoc. u nas dlugo bardzo. na pierwszawizyte na NFZ czekalam od marca do czerwca (i to tylko dlatego, ze sie poryczalam do sluchawki, bo najpierw pani mi wyznaczyla wizyte w sierpniu)...
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Ciociami Witaj
![]() Luna Co do terminów to w zależności od przychodni i lekarza. U nas jest dość szybko i jak jest potrzeba to nawet jak się nie jest zapisanym to lekarka przyjmie. |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- bardzo Ci współczuję - tak mi przykro, że Cię spotkała taka tragedia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kubek piękne wieści ![]() Ciociami witaj ![]() Hosenko ![]() Rena i jak tam?? ![]() Cytat:
Co do pogrubionego to dla mnie jakiś chory pomysł ![]() Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, bo na pewno męczy Cię i stresuje to wszystko, no i zamartwiasz się o Kasieńkę.. ![]() Apropo wagi dzieci - w weekend u znajomych byli ich znajomi i ich prawie 4 letnia córka - i uwaga dziecko waży: 12 kg!!! i oni uważają że jest wszystko ok, bo rozwija się prawidłowo i po prostu jest niejadkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nawet nie wiecie jak mi ulzylo.
Następna wizytę mam za 4 tygodnie a za 2 tygodnie mam wpaść na samo USG szyjki. Jestem duuuuzo spokojniejsza. Wieczorem zanioslam zwolnienie do pracy i kilka osób mnie nie poznalo. Se zastanawiam czy to nowa fryzura i wypoczeta twarz ![]() ![]() Ciociami, witaj! Straszne to co przeszłas... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
MBZ♥
|
Iza
![]() ![]() Kubku, uffff bardzo sięcieszę-oby tak dalej ![]() Luna, u nas na nfz to kilka miesięcy się czeka...Ale wiem, że dziewczyny idą bez terminu i w rejestracji proszą o zapytanie lekarza czy przyjmie-z reguły udaje się ![]() Zeberko ![]() ![]() Ciociami, bardzo mi przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zeberka ale Kasia w ogóle nic nie je? lubi coś? Cytat:
Gotuję rosołek, mmm lubczyk pachnie po całym domu, uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- iza jak samopoczucie? uspokoiłaś się choć trochę? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj i pisz z Nami a na pewno otrzymasz tutaj wsparcie ![]() Cytat:
![]() Witam....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i d.pa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.