|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Widać że zadowolona z imprezy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś całą noc śniły mi się jakieś koszmary. Co się obudziłam zasnęłam to nowy koszmar Aż mnie brzuch zaczął w nocy pobolewać i macica ze zdenerwowania.
|
||||||
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dokładnie :/ Zawsze mi się wydawało, że lekarz prowadzący kobiety w ciąży powinien być bardziej wyrozumiały i dokładny. Gdyby tu chodziło o mnie to bym to olała z góry na dół, ale tu chodzi o nasze maleństwa, bo prawda jest taka, że dopóki się nie urodzi to zdane jesteśmy na lekarzy i na te wszystkie badania, usg itp. :/ Dziecko nam z brzucha nie powie, ze wsio jest okej :/ A lekarze mają nas czasami w du.pie i patrzą żeby tylko kasiore ciągnąc :/
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Współczuje podejścia lekarzy...ech na nich nie ma rady...
choć tak między Bogiem a prawdą...my też czasami potrafimy nie ułatwiać im pracy i życia. Nie bronię lekarzy, bo składali przysięgę ja za nich zawodu nie wybierałam, ale w sumie jak tak popatrzeć to w każdym zawodzie trafia się jakaś czarna owca. Eluvtus po badaniu zgłaszam się natychmiast na czekoladę. Wielkie dzięki!!!A NFZ od wieki wieków ma problemy i myślę, że to też się przekłada na ich podejście do pacjenta i nie tylko. Choć prywatni nie są wcale lepsi mam wrażenie... Dziewczyny na szczęście jesteście już po wizycie i teraz możecie zająć się czymś przyjemniejszym... |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Owszem, jak są ludzie którzy oczekują czerwonych dywanów to można zwariować, ale jak sobie idą normalni ludzie po poradę i pomoc, to czemu oni zgrywają że są na czerwonych dywanach?
Przez lekarzy moja teściowa nie wie kim jestem, nie pamięta, że jej syn który już ma żonę i spodziewa się dziecka nie jest nastolatkiem i co chwilę uważa, że widzi go w telewizji. Czemu? Bo jak chodziła do lekarzy z problemem, to uważali, że wymyśla, bo nie chce pracować. Skończyło się tętniakiem na aorcie, zalanym mózgiem i paraliżem prawej części ciała. Tak ciężko było dać skierowanie na badania? Ty po wizycie, a ja lecę sobie dorobić, bo tak wspaniały deszcz i w ogóle że niczego więcej oprócz gorącej czekolady tusiowej roboty się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Oj, łączę się z Tobą w bólu...
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziś mam 24t 4d, to w sobotę mam 25t 1d? bo ja już się pogubiłam, liczy się od razu 25t 1d czy 25t 0d, a niedziela to dopiero 1d?
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, lekarz to powinien być do rany przyłóż a nie taki olewczy stosunek mieć do pacjentek, tym bardziej że wiadomo każda z nas się denerwuje czy wszystko w porządku jest
dobra jedna rzecz z głowy, umówiłam się z panem na pomiar okien
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, ze zaczęłaś liczenie 24t od 1 nie od 0, czyli będzie 25t0d.
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-08-20 o 10:15 |
|
|
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w szpitalu robili mu badania pod kątem kręgosłupa
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
mój tato jak jeszcze pracował a był spawaczem to lekarka go leczyła na płuca (bo ma pylicę płuc) a okazało się że za parę dni od wizyty upadł na ulicy i miał zatrzymanie krążenia
10 lat już choruje i jest niezdolny do samodzielnej egzystencji.. bo był nie przytomny powyżej 4,5 min
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzastin mój Ł. był leczony niemal rok na reumatoidalne zapalenie stawów (miał 10lat). Kiedy już mu wszystko zesztywniało a z bólu stracił przytomność okazało się, że ma zaawansowaną białaczkę i spustoszały doszczetnie organizm. Potem jeszcze zarazili go w szpitalu zoltaczka. Bardzo dużo przeszedł. Dziś moglo go nie być :<
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby któraś chciałą to na grouponie jest leżaczek bujaczek z FP za 139 zł http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...house/25289236
|
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybka dużo odpoczywaj i przede wszystkim zero nerwów!
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina też myślała o tym, miał się tym zająć najstarszy brat mojego Męża, bo jest prawnikiem, ale no właśnie - kto wygra z tymi pieprzonymi lekarzami? Nienawidzę braci mojego męża
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba- co za lekarz. No normalnie przesada.....
Cytat:
Dziewczyny, dziekuje za chec przeslania nospy, skorzystam jak sie nic nie zmieni. To wcale nie jest latwo dostac pomoc-musisz miec zagrozona ciaze, zagrozenie porodem lub zaswiadczenie od ortopedy o niezdolnosci. A niestety lekarze nie wypisuja tego ot tak. Musialabym pojsc jak mam skurcze, a tu maja takie dziwne godziny pracy, ze ciezko trafic. Mojego polskiego gina bym urobila, ale niemieccy sa bardzo niechetni do tego. Narazie dostalam papiery z mojej kasy chorych, ktore musi wypelnic lekarz. Ale musi miec dobry powod, a z tym nie tak latwo.Oni czesto mowia-to normalne w ciazy
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-20 o 10:31 |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, to cholernie przykre
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawdę brak słów na niektórych lekarzy...,a pomyśleć że co niektórzy "nieudacznicy" cały czas pracują w zawodzie ...
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostało 9 tyg. do poroduuuuuuuuuuuuuuu ![]() Gratuluje kolejnych tyg. i udanych wizyt ![]() Ryba dzidzia Alisa strasznie do ciebie podobna jest najlepsze zdjęcie jak je torta
|
|
|
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam w III trymestrze
Obudził nas kurier o 8.30 zaraz schodzę zobaczyć pakę kolejnych tygodniCytat:
A z tą pomocą to świetny pomysł ![]() Cytat:
dziwne, że nie zmierzyła małej...moja zawsze mierzy główkę, brzuszek i kość udową ![]() Dobrze, że wybierasz się na 3/4d podejrzysz sobie dokładnie mała i będziesz spokojmiejsza Cytat:
chyba na nfz to nie ma już żadnego porządnego...wszystko na odwal : mur:Rybko odpoczywaj dużo a w razie co zawsze możesz podjechać na IP i tam Ci zrobią usg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Wróciłam z przychodni,kłucie było,oczywiście żyły poszły na urlop jak zawsze :/ Właśnie jem śniadanko ![]() Cytat:
Dałabym sobie prawie że rękę uciąć że to Twoja mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś jedna dentystka stwierdziła właśnie że mam wysoki próg bólu.Pyta się mnie czemu nie jęczę bo powinno boleć.No bolało ale b.znośnie. Ale podczas porodu to pewnie będę wyć jak wilk ![]() Cytat:
za tydzień
|
||||
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 10 tygodni albo jak kto woli 8
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku, mi też 11 do porodu zostanie od czwartku!
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze
za tydzień już będzie 10 a potem PORODÓWKA zanim się obejrzysz.Chociaż ja mężowi wczoraj mówiłam że jak tak dalej będę się czuć jak wczoraj to urodzę już za miesiąc ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- przecież my w tym samym dniu urodzimy więc 9 tyg ci zostało
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
no jak jak dzisiaj zaczynam 30 tydzień :P poza tym mam 2 terminy :P
Ty masz termin na 28 października a ja mam ten październikowy na 21 ![]() dziewczyny, czy wiecie gdzie znajdę TANIE oświetlenia sufitowe? te potocznie zwane oczkami bo na allegro widziałam po ok. 25 zł a mi potrzeba ich 10
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 10:50 |
|
|
|
#208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
czytam co piszecie o tych lekarzach i mi ręce opadają, ale ja byłam u takiego na usg jak mój gin był na urlopie, wszystko robił w tempie błyskawicy nawet nie zdążyłam dobrze zauważyć co mierzy. A szyjke to mi tak zbadał, że okazała się bardzo krótka, a potem się okazało, że źle zmierzył, a ja 4 tyg w stresie plackiem przeleżałam
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, zaraz gazetkę sprawdzę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 11:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

butelki antykolkowe, pościel, rożek, śpiworek i komplet ręczników
Wolę wiedzieć, co ludzie planują, żeby jednocześnie tego samego nie kupić 

Ginka mówi, ze mam dalej twardy brzuch, mimo iż biorę magnez 3x dziennie po 2tabl., ale mówi, ze to raczej taka moja uroda, bo szczuplutka jestem, ale przy następnej wizycie mam mieć KTG bo to już będzie 30tydz i tam sprawdzi czy są jakieś skurcze czy nie. Ogólnie tez wykurzyłam się na te zdjęcia. Bo kurczę cały miesiąc czekam żeby zobaczyć Wiktorie i dupa. Tak się wykurzyłam, ze na sobotę zapisałam nas na 3d/4d. Powiedziałam mężowi, żeby skały srały to ja chce zobaczyć Małą i wiedzieć ze jest wsio w porządku 

jeszcze kawcie sobie musiał zrobić, pacjentek pełno.. no ale nic weszłam a ten sobie recepty wypisuje bo chce szybko skończyć prace.. i w międzyczasie przeprowadza wywiad ze mną, jak skończył wypisywac to zaczął pytać o to samo ;/ ja mu mówie że mam wieksze te skurcze, bolą mnie itd a ten mi powiedział : jakby było ttroche kilogramów mniej to by nie bolały. " kurde tak mnie to uderzyło ze masakra. ale nic sie nie odezwalam, powiedział potem ze faktycznie twardy brzuch ale no-spa forte 3 razy dziennie pomoże.. potem USG. szuka i szuka i po jakiś 10 minutach pyta- czuje Pani ruchy? a ja : a czmeu Pan pyta? NO bo musze wiedzieć, na tym etapie to musi Pani czuć ruchy i je liczyć.. no wiec? i mu mówie ze czuje, a on takie wrażenie sprawiał jakby mu kamień z serca spadł, po minucie powiedział- na tym sprzęcie to Pani wiele nie zobaczy, ale z teo co widze to jest ok, łożysko ok, dziecko ok. i potem dalej rozmowa. Pytam o te USG a on do mnie: nie widze konieczności zrobienia 

najlepsze zdjęcie jak je torta

za jutrzejsze wizyty!