Tej jesieni wiele się zmieni! (I) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 11:42   #181
antidotum89
Wtajemniczenie

Dot.: Tej jesieni wiele się zmieni! (I)

ja juz okna pomyłam, zjadłam sniadanko, zaraz troche ogarne pokoj a wieczorem bieganko pewnie to bedzie porazka xD w czrewcu wyrobilam kondycje i moglam biegac godzine bez przerwy, a zaczynalam od 18min z zatrzymywaniem sie co 5m ciekawe czy dzis bedzie podobnie:d moze wczesniej cos jeszcze pocwicze tylko zastanawiam sie czy stepper i hula hop czy spróbowac jillian fat boost czy jakos tak:P

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 11:47   #182
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

dziewczyny a jak ćwiczycie? chodzicie na siłownię czy same w domu?
Sheena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 11:50   #183
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez omisfito Pokaż wiadomość
Znowu ja

Czy któraś z Was stosowała może metodę pomidorową, czyli wprowadzenie do codziennej diety dużej ich ilości?
Jako, że teraz w każdym sklepie leży ich dosłownie tona wcinam je praktycznie same - no i czasami z makaronem oczywiście pełnoziarnistym, w ciągu 8 dni ubyło mi1 kg
Naczytałam się o ich pozytywnym wpływie na organizm i zastanawiam się, czy mogły mieć na to jakiś wpływ. Bo podkreślam, że tym razem moje odchudzanie wygląda fatalnie, śmigam na orbitreku, robie brzuszki, pajacyki, skakankę i przysiady, a waga... dalej mnie nie lubi.
Ja ogólnie uwielbiam pomidory i wszelkie z nimi przetwory (nie czuję, że rymuję )
Nie są jednak podstawą mojej diety - nie uważam, ze tylko je jedząc można schudnąć (chyba, że nie będzie się jeść nic innego ), poza tym nie chciałabym żeby mi się przejadły
Aczkolwiek są bardzo wartościowe dla organizmu i z warzyw traktuję je jako podstawę

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
ja juz okna pomyłam, zjadłam sniadanko, zaraz troche ogarne pokoj a wieczorem bieganko pewnie to bedzie porazka xD w czrewcu wyrobilam kondycje i moglam biegac godzine bez przerwy, a zaczynalam od 18min z zatrzymywaniem sie co 5m ciekawe czy dzis bedzie podobnie:d moze wczesniej cos jeszcze pocwicze tylko zastanawiam sie czy stepper i hula hop czy spróbowac jillian fat boost czy jakos tak:P
Moja kondycja do biegania jest fatalna Ale jakoś daję radę...teraz codziennie przed pracą będę śmigać po ok. 2 km, więc może za jakiś czas do 5 km uda mi się dojść...po raz pierwszy w życiu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 11:58   #184
Mesis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheena_ Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o bieganie to mój największy sukces sprzed roku to od zera do 8km
Teraz (umierając) przebiegłabym może 4-5 km
Ale w tamtym roku miałam bzika na punkcie biegania, teraz może raz w tygodniu pójdę sobie ot tak pobiegać może ze trzy kilometry wtedy robię
Bardziej się nastawiłam na ćwiczenia, które mogę robić w domu, ale to tylko dlatego, że teraz to wolę
Stary 2013-09-02, 12:00   #185
antidotum89
Wtajemniczenie

ja cwicze w domu, ale moim marzeniem, które zrealizuje za rok <bo wtedy skoncze studia i mam nadzieje dorwac jakas prace> jest zapisac sie na pole dance, ale ceny przerazaja:P wiec bede szukac cos na multisporta <ktorego rowniez sobie oplace w przyszlym roku:P> a tak to cwicze na stepperze, krece hh, twister, od dzis bieganie, keidys cwiczylam z chodakowska ale ja generalnie nie cierpie cwiczyc przed tv/kompem z kims bo sie nudze... a jak krece hh czy na stepperze to puszczam serial i jakos zlatuje

Stary 2013-09-02, 12:05   #186
sylwia1995
Przyczajenie

Hej Można jeszcze dołączyć się do odchudzania?
sylwia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 12:22   #187
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
ja ćwiczę skalpel od 16.08 codziennie, 3 dni odpuściłam, ale następnego dnia za kare robiłam rano i wieczorem, więc można powiedzieć ze 1x dziennie ;] robiłam raz też turbo spalanie i boczki Tiffani i jakas tam rozgrzewka od niej, ale jakoś przyzwyczaiłam się do Ewki i całkiem nieźle mi się z nią ćwiczy od 16.09 mam zamiar przejść ze skalpela na kilera albo turbo codzienne, ale nie wiem jeszcze które lepsze:p

co do pomidorów, mój TŻ ma swoje w ogródku prawdziwe naturalne więc co tydzień dostaję od niego całą siatkę i od tego sezonu można powiedzieć, że to mój główny składnik każdego posiłku :P nie wiem czy działa jakoś dietowo, ale na pewno jest zdrowe i smaczne

co do jedzienia paczki chipsów codziennie, to skąd ja to znam mój TŻ jest wiecznie głodny i zawsze wieczorem robimy jakieś grzanki, pizze, zapiekanki a jak nie to idziemy na kebaba albo robimy jakieś kanapki w domu, on mnie chyba kiedyś zabije tym jedzeniem
ponieważ nie raz już starałam sobie odmówić wiczornego jedzenia z nim, co raz się udawało a raz nie to teraz po prostu ćwiczę bo chociaż tyle jestem w stanie zrobić z moją 'silną' wolą :P

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 12:23   #188
aedd_gynvael
Przyczajenie

alarunka - witamy!

sylwia1995 - jak najbardziej! Witamy!

Jak wczoraj zapowiadałam tak zrobiłam i rano po przebudzeniu wskoczyłam na wagę... 77, 2 kg. Jakiś tam spadek jest, ale najważniejsze że widzę efekty na ciele. Jednocześnie z dietą dość ostro ćwiczę (bieganie potrafi bardzo budować mięśnie, łydki zaczynam mieć niczym facet...) i dlatego myślę, że centymetry będą spadać u mnie zdecydowanie szybciej niż kilogramy. W sumie to nawet dobrze - nikt nie chodzi ze swoją wagą wypisaną na twarzy, a różnice w sylwetce widać gołym okiem.

A pomidory - uwielbiam!

103 ... 79 - 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 -72 ... 65

aedd_gynvael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 12:30   #189
sylwia1995
Przyczajenie

A ćwiczy któraś z was z Ewą Chodakowską? Czytałam dobre opinie, ale totalnie nie wiem od czego zacząć
Stary 2013-09-02, 12:31   #190
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aedd_gynvael Pokaż wiadomość
W sumie to nawet dobrze - nikt nie chodzi ze swoją wagą wypisaną na twarzy, a różnice w sylwetce widać gołym okiem.
o totototo nikt nie wie czy ważymy 65 czy 62 , za to widzi, że wyglądamy świetnie i tak się czujemy

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia1995 Pokaż wiadomość
A ćwiczy któraś z was z Ewą Chodakowską? Czytałam dobre opinie, ale totalnie nie wiem od czego zacząć
ja tak jak pisałam wyżej ćwiczę z nią od 16.08 codziennie i efekty są ja ćwiczę skalpel to najłatwiejsze ćwiczenia na początek

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 12:34   #191
sylwia1995
Przyczajenie

Postanowiłam od dzisiaj własnie ćwiczyć skalpel Zobaczymu co z tego wyjdzie
Stary 2013-09-02, 12:37   #192
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Mesis Pokaż wiadomość
Bardziej się nastawiłam na ćwiczenia, które mogę robić w domu, ale to tylko dlatego, że teraz to wolę
A mnie to tak nudzi, że masakra

Cytat:
Jasne, witaj!

Cytat:
Napisane przez aedd_gynvael Pokaż wiadomość
alarunka - witamy!

sylwia1995 - jak najbardziej! Witamy!

Jak wczoraj zapowiadałam tak zrobiłam i rano po przebudzeniu wskoczyłam na wagę... 77, 2 kg. Jakiś tam spadek jest, ale najważniejsze że widzę efekty na ciele. Jednocześnie z dietą dość ostro ćwiczę (bieganie potrafi bardzo budować mięśnie, łydki zaczynam mieć niczym facet...) i dlatego myślę, że centymetry będą spadać u mnie zdecydowanie szybciej niż kilogramy. W sumie to nawet dobrze - nikt nie chodzi ze swoją wagą wypisaną na twarzy, a różnice w sylwetce widać gołym okiem.

A pomidory - uwielbiam!
Różnice w sylwetce najlepsze Ja jestem uradowana, bo widzę swoje obojczyki

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 12:38   #193
Mesis
Raczkowanie

Też polecam skalpel na początek Kiedyś miałam dużą zajawkę właśnie na Ewkę i mi się znudziła (jak wszystko ) a od kiedy każdego dnia ćwiczę coś innego mam większą motywację i monotonia mnie nie dobija
Stary 2013-09-02, 12:38   #194
antidotum89
Wtajemniczenie

ja bym chciala wyszczuplic brzuch i biodra.... -_- zawsze mi idzie w te miejsca, no i jakby mi biust zmalał to by zle nie było:P

cwiczył ktos z Was to :

http://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w ?

Stary 2013-09-02, 12:41   #195
Mesis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
A mnie to tak nudzi, że masakra
Mi się pewnie też znudzi ale miałam zajawkę już na wszystko- bieganie, rower, rolki
A teraz więcej ćwiczę w domu, ale zdarza mi się wyjsc tak ze dwa razy w tygodniu albo na rolki albo pobiegac

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
ja nie, ale sporo dziewczyn tutaj na wizazu z nią ćwiczą i sobie chwalą.
Więc właśnie się przebieram i odpalam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 12:44   #196
plainJane
Raczkowanie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez mereo Pokaż wiadomość
Co do wagi, myślałam, że w pierwszej fazie south beach idzie szybciej w dół. No ale poczekam i zobaczę. Najgorszy jest brak owoców. Jak co nie jedzenia chleba i takich tam mogę się przemóc to owoców mi cholernie brakuje.
Jesteś teraz na SB? Ja kiedyś (kilka lat temu) stosowałam, nawet przeszłam pierwszą fazę, ale na drugiej zaczęłam oszukiwać i nic z tego nie wyszło... W tym roku chyba zimą próbowałam jeszcze raz, ale 3 dnia bez owoców, chleba itp. zaczęłam słabnąć, więc dałam sobie spokój.
A tyle mam książek SB...

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
jak tam? poważone?

u mnie tak samo jak i wczoraj
Poważone i dodane, pierwsze sukcesy są: -2kg, -1cm w talii i -2cm w brzuchu Wszystko inne bez zmian, ale cóż, cieszę się chociaż tym! TŻ zauważył, że mam twarz mniej spuchniętą, więc coś tam widać

Cytat:
Mesis ja od paru miesięcy nie jem glutenu i czuję się o wiele lepiej u mnie akurat spowodowane jest to powodami zdrowotnymi: mam problemy na tle autoimmunologicznym i w takich przypadkach zalecane jest wyeliminowanie glutenu.
Kaszy jaglanej nie jadłam ale jak ci nie smakuje to może na przykład kup sobie bezglutenowe płatki owsiane albo spróbuj sama upiec chleb z mąki bezglutenowej
O, a to ciekawa informacja, sama mam chorobę autoimmunologiczną i nie słyszałam o takich zaleceniach, muszę poczytać. Tylko ciężko by mi było bez chlebka...

Cytat:
Napisane przez omisfito Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała może metodę pomidorową, czyli wprowadzenie do codziennej diety dużej ich ilości?
Jako, że teraz w każdym sklepie leży ich dosłownie tona wcinam je praktycznie same - no i czasami z makaronem oczywiście pełnoziarnistym, w ciągu 8 dni ubyło mi1 kg
Naczytałam się o ich pozytywnym wpływie na organizm i zastanawiam się, czy mogły mieć na to jakiś wpływ. Bo podkreślam, że tym razem moje odchudzanie wygląda fatalnie, śmigam na orbitreku, robie brzuszki, pajacyki, skakankę i przysiady, a waga... dalej mnie nie lubi.
Mogłabym być na takiej diecie, ja jem pomidory jak jabłka

Cytat:
Joga z dvd (ale jak wrócę do siebie to zapisuje się na zajęcia, mam na przeciwko bloku ), bieganie i ostatnio zaczynam z youtubem

Cytat:
Napisane przez Mesis Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o bieganie to mój największy sukces sprzed roku to od zera do 8km
Teraz (umierając) przebiegłabym może 4-5 km
Ale w tamtym roku miałam bzika na punkcie biegania, teraz może raz w tygodniu pójdę sobie ot tak pobiegać może ze trzy kilometry wtedy robię
Kurcze, i tak nieźle! Ja biegam z systemem biegaj40minut.pl, czyli takie interwały marsz-bieg, dążę do przebiegnięcia 40minut bez przerw czy marszu...

Cytat:
Pewka

Cytat:
Napisane przez babeczki Pokaż wiadomość
o totototo nikt nie wie czy ważymy 65 czy 62 , za to widzi, że wyglądamy świetnie i tak się czujemy
Haha, dokładnie, mi często mówią, że nie wyglądam na swoją wagę i jak na siebie patrzę to też mi się tak coś wydaję... Nie wiem, ciężkie kości czy co?

No, to po ważeniu i mierzeniu, pierwsze sukcesy są więc w ramach nagrody polazłam do Sephory i kupiłam sobie balsam ujędrniający cyc (a żeby przez to odchudzanie nie sflaczał za bardzo) i balsam wyszczuplający. A co, 2 w 1, i nagroda i wspomagacze

Widzę, że krakowianki tu jednak przeważają Nikogo z Trójmiasta...?
Stary 2013-09-02, 12:47   #197
sylwia1995
Przyczajenie

Mnie może i ćwiczenia nie nudzą, ale mam w domu demotywator w postaci mojej mamy - "a po co to ćwiczysz, przecież nie jesteś wcale gruba itd" No i mój chłopak tez mnie tak 'mobilizuje', że niepotrzebnie ćwicze Łoo matko i córko
Stary 2013-09-02, 13:02   #198
paula689
Rozeznanie

GG do paula689 Send a message via Skype™ to paula689

Cytat:
Pewnie, że można! WItamy

Cytat:
ja cwicze w domu, ale moim marzeniem, które zrealizuje za rok <bo wtedy skoncze studia i mam nadzieje dorwac jakas prace> jest zapisac sie na pole dance, ale ceny przerazaja:P wiec bede szukac cos na multisporta <ktorego rowniez sobie oplace w przyszlym roku:P> a tak to cwicze na stepperze, krece hh, twister, od dzis bieganie, keidys cwiczylam z chodakowska ale ja generalnie nie cierpie cwiczyc przed tv/kompem z kims bo sie nudze... a jak krece hh czy na stepperze to puszczam serial i jakos zlatuje
też bym chciała iść na pole dance, ale podobnie jak ty, ceny są odstraszające za 1 zajęciaa skąd dokładnie jesteś, bo jest napisane pod awatarem, że z okolic Krakowa

Cytat:
Ćwiczenia są dla mnie zdecydowanie za nudne

Zapuszczam włosy
35-40-45-50-55-60-65
paula689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 13:02   #199
alarunka
Wtajemniczenie

Kurdę pierwszy dzień jest taki głupi, nigdy nie chce mi się zacząć ćwiczyć i w końcu zaczynam wieczorem
alarunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 13:06   #200
antidotum89
Wtajemniczenie

mieszkam jakies 25km od krk ale nie wiem czy moge tak publicznie na forum pisaC gdzie

Stary 2013-09-02, 13:10   #201
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

Cytat:
Mnie może i ćwiczenia nie nudzą, ale mam w domu demotywator w postaci mojej mamy - "a po co to ćwiczysz, przecież nie jesteś wcale gruba itd" No i mój chłopak tez mnie tak 'mobilizuje', że niepotrzebnie ćwicze Łoo matko i córko
haha ja mam to samo, mój chłopak na każde moje wspomnienie o odchudzaniu przewraca oczami i twierdzi że absolutnie nie ma takiej potrzeby a mama najpierw dogaduje że boczki mi się powiększyły a potem jak troszkę schudnę to nagle jest że się martwi że się wpędzę w anoreksję i w ogóle

Cytat:
Napisane przez plainJane Pokaż wiadomość
O, a to ciekawa informacja, sama mam chorobę autoimmunologiczną i nie słyszałam o takich zaleceniach, muszę poczytać. Tylko ciężko by mi było bez chlebka...
ja sama do niedawna nie miałam o tym pojęcia bo w Polsce lekarze nigdy nie wspominają o przestrzeganiu odpowiedniej diety przy autoagresji a przecież ogólnie to co jemy ma kluczowy wpływ na nasz organizm i nasze zdrowie. W internecie znajduje się mnóstwo informacji na ten temat więc koniecznie sobie poczytaj! ja po paru miesiącach bez glutenu i nabiału naprawdę zobaczyłam poprawę a chlebek można jeść jak najbardziej tylko w wersji bezglutenowej - tez bardzo smaczny!
Stary 2013-09-02, 13:26   #202
sabinek810
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe forumowiczi i życzę sukcesów!

Ja dziś rano po ważeniu ujrzałam 79,4! czyli mega sukces - niby od wczoraj -0,2 kg, ale jakie to pozytywne oddziaływanie na podświadomość, kiedy to jednak spadek a nie wzrost

wczoraj przeszłam walkę z sobą, bo mój husband namawiał mnie na piwko regionalne, jakieś miodowe - takie jak lubię najbardziej, ale ja byłam twarda, wiedziałam, że piwka zwykle nie bywają samotne...
Stary 2013-09-02, 13:48   #203
Purely
Raczkowanie

Witam !
Chętnie dołączę. Im więcej wsparcia, tym lepiej
Walczę ze zbędnymi kilogramami po ciąży i tymi sprzed

Mam 165 cm wzrostu i ważę 84 kg koszmar

marzenie to - 65 kg

Kupiłam sobie książkę E. Chodakowskiej i pichcę jej przepisy, na początku mega solidnie, teraz już raczej tylko te, które znam.
Skalpelowałam się kilka razy, ale odpuściłam niestety
Moim największym przeciwnikiem jest LENISTWO
Purely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 15:06   #204
sylwia1995
Przyczajenie

Ja się chyba załamię Ledwo poćwiczyłam godzinkę i to z przerwami. Mam taki problem, że pot ze mnie sie nie leje a co chwile jest mi słabo W ogołe ten skalpel to rzeczywiście nuda i szybko przeskoczyłam na Mel B Może to że robi mi się słabo to przez antybiotyk, bo dopiero wyleczyłam się z anginy. No mam nadzieje, że to osłabienie minie
Stary 2013-09-02, 15:39   #205
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Witam !
Chętnie dołączę. Im więcej wsparcia, tym lepiej
Walczę ze zbędnymi kilogramami po ciąży i tymi sprzed

Mam 165 cm wzrostu i ważę 84 kg koszmar

marzenie to - 65 kg

Kupiłam sobie książkę E. Chodakowskiej i pichcę jej przepisy, na początku mega solidnie, teraz już raczej tylko te, które znam.
Skalpelowałam się kilka razy, ale odpuściłam niestety
Moim największym przeciwnikiem jest LENISTWO
witaj! nie wiedziałam że Chodakowska wydała książkę z przepisami, coś wartego uwagi?
Stary 2013-09-02, 15:52   #206
alarunka
Wtajemniczenie

I czy trzeba ćwiczyć przy tych przepisach? Bo słyszałam, że to 30 dni z Ewą, ale tu chodzi o same dietetowanie czy ćwiczenia też?
alarunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 15:58   #207
antidotum89
Wtajemniczenie

za mna narazie 30min steppera i 15min hh ale pozniej ide obiegac.mogłybyscie wrzucic swoj przykladowy jadłospis?

Stary 2013-09-02, 16:01   #208
Mesis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alarunka Pokaż wiadomość
I czy trzeba ćwiczyć przy tych przepisach? Bo słyszałam, że to 30 dni z Ewą, ale tu chodzi o same dietetowanie czy ćwiczenia też?
Ewka jest taka osobą, która uwielbia ćwiczyć i chce wciągnąć w to jak najwięcej osób Więc myślę, że książka "nakazuje" ćwiczyć.
Niektóre jej przepisy-pewnie te najlepsze- już są w internecie, a i pewnie cała książkę się już gdzieś znajdzie.
Myślę też, że jeśli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych to każdy powinien ćwiczyć, nie tylko dla wyglądu, ale też dla zdrowia Chociaż ten raz-dwa w tygodniu

Edytowane przez Mesis
Czas edycji: 2013-09-02 o 19:51
Mesis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 19:46   #209
antidotum89
Wtajemniczenie

co tu tak cicho? wszystkie cwicza? ja zaraz ide biegac

Stary 2013-09-02, 20:55   #210
paula689
Rozeznanie

GG do paula689 Send a message via Skype™ to paula689

Cytat:
mieszkam jakies 25km od krk ale nie wiem czy moge tak publicznie na forum pisaC gdzie
a tylko tak z ciekawości pytam, bo też mieszkam około 25 km od Krk w stronę Katowic.

Zapuszczam włosy
35-40-45-50-55-60-65
paula689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości