|
|
#151 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tej jesieni wiele się zmieni! (I)
Cytat:
![]() Z twarzą mam ten sam problem, jak tyje to od razu właśnie na twarzy, ramionach i brzuchu A genetycznie niestety jestem 'obciążona' słabo zaznaczonym podbródkiem, także... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam dziś spadek formy, wczoraj się przetrenowałam i dziś mam zakwasy No ale musiałam spróbować różnych rzeczy coby sobie jakiś fajny trening ułożyć i tak chyba z 1,5h ćwiczyłam wszystko co się dało. A dziś joga i bieganie, ja nie wiem jak dam radę... ![]() Byłam też na zakupach na kolejne dni diety, wszystko kusiło na maksa, ale jedyne czym dziś zgrzeszę to puszka coli light ![]() Miłej i spokojnej niedzieli
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Oczywiście mi też nie udało się ' schudnąć do lata' :P Ale jeszcze tyle lipców i sierpniów przede mną, że na pewno warto próbować dalej. Jak na razie jest mnie 3 kg mniej, czyli niewiele. Mimo wszystko, jest niewielki krok do przodu, tym bardziej nie widzę potrzeby poddawania się Jestem weteranką odchudzania, straciłam kiedyś 50 kg i od niedawna staram się za wszelką cenę dobić do - 56 kg, ale jakoś średnio mi to wychodzi...
Jak schudłam 50kg Edytowane przez omisfito Czas edycji: 2013-09-01 o 14:34 |
|
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Można jeszcze się dołączyć?
|
|
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Super, bardzo się cieszę
Dziękuję.Paula, chyba już kiedyś byłyśmy na jakimś wątku? Kojarzy mi się, że odchudzanie dla nastolatek ![]() Moja waga ostatnio jest jakaś dziwna, pomimo wysmuklenia ciała, ona wzrosła i bardzo mnie zaniepokoiła. Dziś ważyłam 56 kg, a wczoraj 56,5, podczas gdy jeszcze kilka dni temu ważyłam 54-55 Moim celem jest 50-52, przy takiej wadze czuję się najlepiej. Jestem niska - 162 cm. Ćwiczę z Cassey wrześniowy kalendarz i robię wyzwanie przysiadowe, jestem na 14 dniu. W tym roku mam dłuższe wakacje, a od października idę na studia
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W różnych dniach cyklu ważymy rożnie, bo często nabieramy wody przed okresem Wspominałam juz o tym Poza tym nalezy się ważyć na czczo i po wysikaniu i wypróżnieniu ![]() Kwestia jeszcze tego, że mięśnie waża wiecej niż tłuszcz ![]() Osobiście uważam, że gdy BMI jest w normie to waga powinna iśc w odstawkę i ważny powinien być tylko efekt w centymetrach i wizualny ![]() A jesli musisz, to codzienne ważenie jest całkowicie bez sensu Radzę ważyc sie co miesiąc w tych samych dniach cyklu ![]() omisfito gratuluje utraty 50kg!
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-09-01 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj i dziś się tak postanowiłam skontrolować, bo dziwnie się wczoraj poczułam. No wiadomo, że powinno się ważyć właśnie w takich warunkach o jakich mówisz.
|
|
|
|
|
|
#158 | ||
|
Raczkowanie
|
Witaj!
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
jak zwał tak zwał - tłuszczydła jest za dużo!czy na dole czy na górze! ja mam dziś pierwszy mały sukces - na wadze 79,6! najważniejsze to nie miec tej deprymującej 8 z przodu... ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowe osoby! Pierwszy post zaktualizowany.
omisfito, kurczę, aż nie wiem co powiedzieć! Też sporo schudłam, ale 50 kg na minusie naprawdę robi wrażenie. Nawet nie wątpię w to, że i teraz Ci się uda. ![]() Jutro rano postaram się wskoczyć na wagę, a po przyjściu z tych wszystkich uroczystości (no cóż, skończyła się laba) centymetr też pójdzie w ruch. Tymczasem szybciutko melduję co u mnie: po niedawnej próbie callanetics jestem tak rozciągnięta, że aż za bardzo. Czyli standardowo - zakwasy. Śniadanko - standardowo owsianka z malinami, na obiad porcja domowego spaghetti, na podwieczorek galaretka cytrynowa Delecty z owocami i na kolację twaróg z pomidorem, rzodkiewką i zielonym ogórkiem + dwie kromki chrupkiego. To był smaczny dzień. I to nawet całkiem dietetyczny, bo oparłam się pokusie sięgnięcia po dokładkę makaronu.
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Mam nadzieję, że przygarniecie i mnie ![]() Ważę 58 kg przy wzroście 169. Zaczynam od jutra, z tym, że ja jakoś nie patrzę na wagę i ważenie nie jest moją obsesją, bo wraz z dietą zaczynam ćwiczyć i wiem, że mogę wyrobić mięśnie więc waga będzie "zakłamana". Dla mnie liczy się efekt wizualny typu spłaszczenie brzucha, podniesienie pośladków i ich wysmuklenie. Dlatego zrobię sobie zdjęcia "przed" i "po". Gratuluję sukcesów tym, którym się udaje! |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() trzymam kciuki za jutrzejsze tabelkowe ważenie
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy raporcik. Ogólnie tak jak zawsze- chciałam dobrze
![]() Ostatnio naczytałam się wiele negatywów odnośnie glutenu. Dlatego bardzo, bardzo stopniowo chciałabym go ograniczyć, a może kiedyś w przyszłości całkiem z niego zrezygnować. Więc postanowiłam eksperymentować ze wszystkimi bezglutenowymi produktami, więc tak: I. postanowiłam zjeść kaszę jaglaną z bananem i miodem, w ogóle mi nie posmakowało Więc uraczyłam się dwoma tostami z serem i pomidorem-tak wygląda moje niejedzenie glutenu ![]() II. Nie lubię marnować żywności, poza tym dopadły mnie wyrzuty sumienia, więc jakoś się zmusiłam i zjadłam to co planowałam zjeść na śniadanie. III. Tak dużo ugotowałam tej kaszy jaglanej, że troszkę zagościło jej w obiedzie+ kotlecik drobiowy+kiszona kapusta IV. Tradycyjnie serek wiejski z warzywami. Aktywność: Boczki z Tiffany+skalpel
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-09-01 o 21:40 |
|
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Mesis bardzo ładny ten raporcik, oby tak dalej
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Zauważyłam teraz tabelkę, autorko wątku, jutro się zmierzę, bo jak pisałam o mierzenie mi chodzi-nie o wagę to dopiszesz mnie do mierzenia początkującego
|
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
ja własnie wrocilam od tz
on nie rozumie mojej diety<co prawda od dzis dopiero, ale kiedys trzeba zaczac> prosilam go zeby mi zrobil 2 kanapki na kolacje z wedlina i pomidorem, bez masla. zrobil ladnie tylko ze dodał ser;/ a na moja zdziwiona mine powiedzial ze bedzie lepsze -_- ehhh Ci faceci
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AGH ujawnia decyzje o przyznaniu akademików dopiero w ten piątek.. A wybieram się na matematykę stosowaną ![]() Tabelka? Się robi!
|
|
|
|
#166 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe twarze
![]() W sobotę udało mi się zrobić około 50 minut Tiffany (różnych, z listy od Tiffany). Zakwasów nawet już nie miałam. I dzisiaj mam zamiar wybrać się na rolki :P Co do wagi, myślałam, że w pierwszej fazie south beach idzie szybciej w dół. No ale poczekam i zobaczę. Najgorszy jest brak owoców. Jak co nie jedzenia chleba i takich tam mogę się przemóc to owoców mi cholernie brakuje. Cytat:
Nasze wizualne odczucia powinny być ważniejsze.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam? poważone?
![]() u mnie tak samo jak i wczoraj
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak zieloną i czarną ![]() Cytat:
Jestem przykładem na to, że można brać przez określony czas i odstawić bez żadnych efektów ubocznych. Należy jednak pamiętać podstawowe zasady - jest to tylko wspomagacz, nie podstawa diety, stosuje się tylko doraźnie - np. miesiąc czy 2 miesiące pod rząd i co najmniej miesiąc przerwy aby nie przyzwyczaić organizmu oraz nie przekraczać zalecanej dawki dziennego spożycia.Ponadto jeśli się jeszcze w miarę zna na składach i tym jak na poszczególne składniki reaguje nasz organizm - jesteśmy w stanie dobrać specyfik pasujący do naszych potrzeb. Jasne, witaj ![]() Poważona ja 1,5 kg mniej na liczniku pomimo, że w weekend w ogóle się nie ruszałam przez moje kolano (tylko konie w piątek) i za ok. 2 dni dostanę okres
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny moge sie narazie nie wazyc?:P postaram sie jutro rano zmierzyc bo nie moglam znalezc rano metra, a pozniej zaczelam jesc;p boje sie stanac na wadze:P:P to mnie zawsze dołuje -_- ide zaraz myc okna....tak strasznie mi sie nie chce!
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#172 | |
|
Rozeznanie
|
nie miałam internetu przez weekend a tu tyle nowych wiadomości i tyle nowych twarzy, super!
![]() ja trzymam się diety nawet bez większych problemów, przez weekend jakoś bez wysiłku ograniczyłam ilość jedzenia i jadłam głównie owoce i warzywa. Choć przyznaję się bez bicia że jeden lód się zdarzył... ![]() Cytat:
u mnie akurat spowodowane jest to powodami zdrowotnymi: mam problemy na tle autoimmunologicznym i w takich przypadkach zalecane jest wyeliminowanie glutenu. Kaszy jaglanej nie jadłam ale jak ci nie smakuje to może na przykład kup sobie bezglutenowe płatki owsiane albo spróbuj sama upiec chleb z mąki bezglutenowej
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tygodniu nie mam czasu na bardziej skomplikowane gotowanie, więc z TŻ odbijamy sobie w weekendy
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane
Jak się uda to dziś będzie uzupełnienie w cm Jestem po lekkim śniadanku i jeszcze nie odczuwam tej diety, ale zobaczymy jak będzie potem..
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
ja się dziś zważyłam :P i ważę dokładnie tyle samo co 2 tygodnie temu
![]() od 16.08 zaczęłam codziennie ćwiczyć i wtedy się pomierzyłam i zważyłam :P 58,6kg i dziś to samo :P diety jeszcze żadnej nie wprowadziłam bo jakoś tak codziennie coś wpada ( dziś 4 w nocy 2 cheesburgery z maka :P ) ale za to chyba ćwiczenia już coś dają bo wizualnie efekty już są centymetry jakoś BARDZO w dol nie poleciały :P ale po 1-2cm prawie wszędzie mniej, ale skóra widać, że zupełnie inna ;D dużo bardziej napięta i jędrniejsza ![]() a jak wasze efekty?
|
|
#176 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do których na początku i tak nie mogłam się przemóc Ale kasza jaglana w wersji obiadowej niczym sie dla mnie nie różniła od ryżu czy ziemniaków, kotlet i surówka zabiły smak ![]() Wiecie co? Ja też jestem z Krakowa ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
A kasze jaglana akurat miałam i zamierzam na siłę się do niej przekonać ![]() Podobno człowiek potrzebuje trzech miesięcy żeby polubić jakiś nowy smak a nawet za nim zatęsknić! (oczywiście nie trzeba danego produktu jadać codziennie )
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaczynam tak samo i jakoś nie będę zwracać uwagi na kg tylko właśnie na efekty wizualne i cm Gratuluje pierwszych efektów, oby tak dalej |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Dbam o siebie (dieta i ćwiczenia) gdzieś mniej więcej od końcówki lipca, myślę ze kilka cm już poszło w dół. Ale ogólnie jestem z siebie bardzo dumna, bo ćwiczę praktycznie codziennie (też zauważyłam ujędrnienie ciała, dodatkowo co drugi dzień masuję uda i pośladki) i jako, że praktycznie codziennie byłam w stanie zjeść paczkę chipsów (dziennie, wyobrażacie sobie?) tak przez cały sierpień zjadłam tylko jedną, a to tylko z okazji własnych urodzin
![]() Nie tknęłam nawet kostki czekolady i tym podobnych, dwa razy byłam z koleżanką w kfc i patrzyłam jak ona jadła! Nic nie tknęłam! Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam frytki albo pizze, a zdarzało się raz w tygodniu!
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-09-02 o 11:24 |
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i brzuszek bardziej płaski, spodnie zwisają delikatnie
|
|
|
#180 |
|
Przyczajenie
|
Znowu ja
![]() Czy któraś z Was stosowała może metodę pomidorową, czyli wprowadzenie do codziennej diety dużej ich ilości? Jako, że teraz w każdym sklepie leży ich dosłownie tona wcinam je praktycznie same - no i czasami z makaronem oczywiście pełnoziarnistym, w ciągu 8 dni ubyło mi1 kg Naczytałam się o ich pozytywnym wpływie na organizm i zastanawiam się, czy mogły mieć na to jakiś wpływ. Bo podkreślam, że tym razem moje odchudzanie wygląda fatalnie, śmigam na orbitreku, robie brzuszki, pajacyki, skakankę i przysiady, a waga... dalej mnie nie lubi.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

Świetnie, że powstał ten wątek. Dzisiaj rodzinna imprezka u babci.. więc o ograniczeniu kalorii mogę zapomnieć 

No ale musiałam spróbować różnych rzeczy coby sobie jakiś fajny trening ułożyć i tak chyba z 1,5h ćwiczyłam wszystko co się dało. A dziś joga i bieganie, ja nie wiem jak dam radę... 
74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50

-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
Moim celem jest 50-52, przy takiej wadze czuję się najlepiej. Jestem niska - 162 cm. Ćwiczę z Cassey wrześniowy kalendarz i robię wyzwanie przysiadowe, jestem na 14 dniu.

klask i: