|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
rękawy wiecznie za krótkie, a w pasie wszystko wisi ![]() Cytat:
więc coś przybrał, a ja po prostu sie do wagi wyjściowej odnosiłam, ale trudno ważne, że dostaje nadal moje mleczko
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja na odchowalni
zamykamy tamten rozdział męczenia buły! Powiem Wam że wizaż umilił mi okres ciąży. Szczególnie pobyty w szpitalu i okres nakazu leżakowania. Fajnie że jesteście i że do Wad trafiłam |
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przyznaje się że posżłam na łatwizne bo zrobiłam takie szybkie placki bo jak widze dłui przepis to nawet czytac mi sie nie cce albo poprostu skaracam jedynie w czasie otowania budyniów darł się strasznie i na jednej rece trzymałam małeo a drua mieszałam/miksowałam itp
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-10-24 o 22:20 |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie Blanka po kazdej focie pytala czy to juz koniec i czy moze isc do domu no a Amelka kluska, bo ona krotka i sie wszerz rozrasta
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-10-24 o 22:20 |
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja muszę się zdecydowac, bo albo przystawiam, albo ściągam, bo aż tyle pokarmu nie mam. Zygam już tym laktatorem, ale przynajmniej człowiek wiedział ile daje...tylko tak pokochałam to kp, że nie chcę odciągać strasznie...
|
|
|
|
|
#189 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
drożyzna!!! Cytat:
dziewczyna która rodziła salę obok i później leżała na sali poporodowej obok mnie też miała zlamana kość ogonowa, współczuję Ci kochana A co do wybudzania, to długo się z tym musiałam mierzyć bo moje bejbi że względu na wcześniactwo tak przysypialo Cytat:
2. Ja mam kwiatka z Canpolu 3. Korzystam z książki pierwszy rok życia dziecka H. Murkof Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-10-24 o 22:26 |
|||
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia
jakie szczescie ze jestem na fonie i nie widze fotek hehe bo chyba bym oszalala tak mi sie chce dobrego ciacha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko też na samym moim mleku nie przybieralo, pani ordynator ze szpitala nieźle mnie zjechała jak przez 2 dni tylko piersią próbowałam karmić, bo oni się trzesli, że wcześniak i że nie przybiera, miałam odciągac swoje i dodawać saszetki, a jakbym nie ściągnęła tyle co potrzeba było do saszetki to miałam dawać mm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, powiem Wam, że bez wizażu to człowiek by nic nie wiedział No i jednak dobrze rodzić pod koniec wątku, bo mam juz duży doświadczony support ze starszymi maluszkami![]() Cytat:
![]() Cytat:
I w końcu po porodzie pierwszy raz bez stresu udało mi się pójść do kibelka na 2 a w szpitalu zabierałam się za to kilka razy ![]() Cytat:
![]() A to wybudzanie serio strasznie trudne czasami! No ale licze na rozwój laktacji i samego karmienia na dniach Lece do K. oglądać fotki bo widze duużo nowych stron ze zdjęciami
|
||||
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam sie w razie czego zglosic na ip tam gdzie rodzilam. I bylam, bo musialam miec zmieniony antybiotyk.
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Bajka - super sesja!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lolaaa ponowię pytanie jak to u ciebie wygląda z karmieniem, dajesz mm raz dziennie, dobrze pamiętam? |
|
|
|
|
#196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieraz się i z pół godziny musiałam namoczyć żeby ją obudzić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Jak coś to tej znać w sprawie tych saszetek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
||
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra skończyłam dekoracje ciasteczek
teraz mam dylemat iśc lulu czy poczekać aż seba sie obudzi n ajedzonko lub trzecia opcja obok łóżeczka leży butla ze scianietym mlekiem coby mu wsadzić do dziubka żeby mamuska moła przespac ze dwie godzinki ciągiem kiurcze za duzy wybór |
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty ja dokarmiam raz dziennie mm bo młoda słabo przybiera. Najpierw karmię obiema piersiami i na koniec daję butlę z mm 90ml. Czasem jeszcze po butli znowu przystawiam. Mój pokarm jest chyba za chudy, bo karmię na okrągło i dupa z tego. Pokarm ciągle leci woec nie brakuje. Na szczęście córa dalej chętnie ssie pierś a bałam się że ją butla rozleniwi. Szczerze to nawet polubiłam to mm, bo zawsze po tym śpi twardo conajmniej 3h i wiem, że w tym czasie rośnie zdrowo
nie przejmuj sie tym mm. Ja już 4 tyg tak i wcale pokarmu nie mam mniej. Mam nadzieje, że dlugo tak z laktacją pociągę
|
|
|
|
#199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
No i mam pytanie jeszcze: dajesz radę jej wcisnąć po obu piersiach jeszcze aż 90ml mm? I czy w takim razie to zjada, to najada się tylko po obu piersiach w pozostałych karmieniach?Ja mam jeszcze taki ból, że Lila szybko od butelki się odzwyczaiła coś, bo jak jej dawałam dziś po tej 10dniowej przerwie to aż odruch wymiotny miała, szukała i nie mogła smoka załapać, zupełnie jak pocżatki nauki cycka, tylko teraz na odwrót Chciałabym żeby u mnie to wyszło jak u ciebie, z raz mogę dokarmić, ale żeby generalnie szła na moim mleku jeszcze
|
||
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstwo nie chce jeść, jak już zje, to ulewa, puszcza okropne baki i nadal nie robi kupki
i męczy się okrutnie.Jutro na 18 mamy lekarza. Oby coś pomógł
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Matal moja 4 dni nie robila kupki.. od wczorajszej nocki podawalam jej herbatke koperkową i dzisiaj wieczorem kupka sie pojawila
![]() ide spac, bo zaraz kipnę na klawiaturze:P |
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko przeszło samo siebie- zrobił kupe na dywan
zaczęłam go przebierać, wszystko pięknie- myślę sobie dam tej pupie bez pampka pobyć chwilkę. No ale patrze a ten zdolniacha ulewa no to wzięłam go na ramię z gołą pupą żeby się przypadkiem nie zachłysnął i w tym samym momencie słyszę jak mały się spiął no i kupa na dywanie![]() Papuga coś pisała po wizycie ? Mam nadzieje że jej pomogli
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeju nie wiem co się dzieje mojemu dziecku ale ma jakieś humory nocne odnośnie jedzenia. Dziś to kaprysi już od 21. Za szybko chyba na takie wyskoki
![]() ![]() Dodatkowo obraził się już zupełnie na jedną pierś a ja mam wrażenie że ściągam z niej co raz mniej ![]() Jak pobudzić ją laktatorem? Siedzieć z włączonym nawet jak nic już nie leci ? Czy jak to się robiło ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]() Zabawne te małe kajtki ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko coś podejrzanie mało zjadło
tylko 100 ml : noniewiem: ciekawe o której się obudzi na kolejne jedzonko : cool:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#205 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam nocną zmianę
![]() Papuga jak tam? Cytat:
biedny mały brzuszek, a próbowałaś z termometrem? ja też bym się bała, ale może wtedy się uda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, po kupie śpimy 6 h, wczoraj 4, teraz niecałe 3 i pobudka i prezenie, marudzenie ;(
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
ale cisza, nikt nie męczy już buły
![]() natomiast ja męczę cyce laktatorem w zasazdxie jednego, z drugiego się własnie Lila najadła,więcej nie chciała
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastrzele
masakra, jak ona się męczy
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Póki mam czas, historia moich dwóch kresek
![]() Starania o bejbika trwały już około 4mcy, ale tym razem nie nastawiałam się specjalnie na "efekty", bo wyszły mi zaburzenia hormonalne i gin zlecił mi duphaston od 15 dnia cyklu. Bzykanko było od 9 do 13grudnia z przerwą na 12.12, bo tż wtedy pojechał na szkolenie, jak na złość, bo na ten dzień obstawiałam owulkę, no ale żyłam nadzieją, ze co ma dotrzeć do komóreczki to dotrze Mimo, ze nie nastawiałam się zbytnio na sukces, to i tak po cichu miałam nadzieję, ze może jednak Od około 18 grudnia pamiętam zaczęłam pamiętam już się tak inaczej trochę czuć, tak jak przed owulką miałam fazę na wszystko na "p" (picie, pieprzenie za przeproszeniem i nawet zapaliłam parę razy, co dla mnie rzadkość, no i faza na pepsi ), tak od tamtej pory wszystko mi przeszło, poza pepsi z puszki. I ćwikła No w pracy nawet kilka osób stwierdziło, że coś jest na rzeczy, bo katowałam tylko ćwikłę, poza tym miałam takie duszności, że musiałam wystawiac głowę na 20stopniowy mrozek No ale grzecznie czekałam, tym razem postanowiłam nie robić testu ani dnia wcześniej, żeby się nie rozczarowywać znowu, miałam przepisowo czekać do Wigilii, bo w ten dzień najpóźniej powinnam dostać okres.23 grudnia miałam dyżur, piękna, mroźna i słoneczna niedziela. Dyżur miałam z taką moją ukochaną I., która swoją drogą dopiero wróciła z macierzyńskiego, a zaszła po 11latach starań(!), ona namówiła mnie żebym zrobiła test dzień wcześniej, bo mówi, że coś jest na bank na rzeczy Poleciałam do apteki,kupiłam od razu trzy testy chyba. Kibelek, 5minut czekania i niepewne spojrzenie na test...i szok, że widzę bladą, ale dość wyraźną drugą kreskę! No jakby mnie ktoś prądem poraził, wystrzeliłam biegiem z tego kibelka chyba z prędkościa światła, poleciałam do I. i z niedowierzaniem dopytywałam jej czy też widzi drugą kreskę. Poryczałyśmy się obie ze szczęścia, ja cała roztrzęsiona nie mogłam dobrych 20 minut chyba się opanować, w międzyczasie zadzwoniłam do Artura, do mamy i do przyjaciółki a z pokazaniem testu małżowi nie wytrzymałam do końca dyżuru, bo to cały dzień przecież, to zrobiłam mu niespodziankę i brat podrzucił mnie do domu na chwilę, tylko po to by tżowi pokazać teścik od razu, potem z powrotem do robotki, ale to juz nie była robota, tylko podnieta ze szczęścia Na Wigilię z rana jeszcze zrobiam dwa testy różnych firm, żeby nie było, wyszły wyraźniejsze już kreski, pojechałam z rana do Lbn zrobić betę i zadzwoniłam do gina, bo skoro udało się zajść to słyszałam, że nie można odstawiać dupka, no i pobrałam go sobie kolejne kilkanaście tygodni I taaaaak.....rozpisałam się, ale pamiętam każdy szczegól jak dziś i nie mogę się doczekać rocznicy tych wydarzeń, już niedługo, strasznie ten czas szybko leci, a ciąża była cudna, mimo że przykrótka No, poza I trymetrem A teraz takie cudo leży w łóżeczku i ma na imię Lilianka |
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() jak ja sie dzisiaj wyspałam ...juz zapomniałam że tak można dałam małemu butle z moim mpleczkiemn ok12 i pobudka o 3 /spałam 3 godz dawno tyle nie przespałam na raz i czuje się taka wypoczeta póki co ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- jejciu 6;52 a ja już dwa prania zrobiłam ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

rękawy wiecznie za krótkie, a w pasie wszystko wisi 
Ryczałam całą drogę powrotną do domu z przychodni....to ja tu szczęśliwa, że Lila chętnie ssie, ze już to jakoś wygląda sensownie, a tu brak efektów
Być może, ze przez odstawienie tych saszetek dla wcześniaków, no ale żeby nic nie przybrać???To aż tak chude mleko bym miała??albo taki wysiłek dla niej samo jedzenie z cycka?Pediatra powiedziała, ze mam wrócić do tych saszetek i jeszcze tydzień szansy skoro nic jej się nie dzieje złego poza wagą, a jakby brakowało mleka to mm. No i musiałam podać pierwszy raz już sztuczne, bo nie miałam kiedy ściągnąć tak Lila dawała dziś w dzień czadu, a nierozmrożone miałam jeszcze swoje mini zapasy...beczałam. Dalej mi źle. Tak pragnę karmic ją piersią, ale czemu to nie daje efektów???? Kaśka u ciebie było też tak,że nie przybierał Miki czy z innego powodu wprowadziłaś mm, bo nie pamiętam
I kojarzę, ze chyba Lolaaa dajesz raz dziennie mm, tak?Bo ci brakuje mleka, czy nie rósł Alek? I wogóle dziewczyny, które karmicie mieszanie jak to oceniacie?
więc coś przybrał, a ja po prostu sie do wagi wyjściowej odnosiłam, ale trudno 
zamykamy tamten rozdział męczenia buły!
jedynie w czasie otowania budyniów darł się strasznie i na jednej rece trzymałam małeo a drua mieszałam/miksowałam itp

zaczęłam go przebierać, wszystko pięknie- myślę sobie dam tej pupie bez pampka pobyć chwilkę. No ale patrze a ten zdolniacha ulewa no to wzięłam go na ramię z gołą pupą żeby się przypadkiem nie zachłysnął i w tym samym momencie słyszę jak mały się spiął no i kupa na dywanie