Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 21:59   #181
weteranka16
Rozeznanie

Dot.: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Pierwszy raz był 16 lat temu i jak się okazało pękł.Mam nadzieję,że niedawno i mój organizm nie "wchłonął"zbyt dużo tego silikonu.A poza tym wymieniałam na większe,
weteranka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:00   #182
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapetki Pokaż wiadomość
czemu dwa razy?
za pierwszym coś nie tak?
Przeczytaj Gapciu dokładnie
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:01   #183
weteranka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weteranka16 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz był 16 lat temu i jak się okazało pękł.Mam nadzieję,że niedawno i mój organizm nie "wchłonął"zbyt dużo tego silikonu.A poza tym wymieniałam na większe,
oczywiście IMPLANT pękł
Stary 2013-09-09, 22:02   #184
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz Nam jakieś foteczki,bo lubimy oglądać
Stary 2013-09-09, 22:02   #185
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie.
Czytam Was od połowy grudnia cofając się jednak do postów z marca.Tak więc można powiedzieć,że jestem z Wami już 1,5 roku,ale dopiero teraz zdecydowałam się zabrać głos.Niestety znalazłam ten wątek dopiero po moim zabiegu,chociaż w moim przypadku niewiele by to zmieniło,gdyż nie był to mój pierwszy zabieg-po 16-stu latach zdecydowałam się na wymianę wkładek.Według dwóch lekarzy,u których byłam na konsultacjach moje piersi były małe(200ml i zero własnej piersi)ale ładne i nie było potrzeby nic zmieniać.Odpuściłam sobie na rok,jednak cały czas miałam obawy,że coś może być z nimi nie tak i koniec końców 12 grudnia wymieniłam je na Mentor 350ml wys.profil.W dniu operacji miałam robione usg i niby wszystko ok,ale niestety albo to badanie w NASZYM wypadku nie jest wiarygodne,albo lekarz wykonujący mi to badanie nie sprawdził się ale podczas zabiegu okazało się,że jeden implant był pęknięty i trochę jago zawartości wydostała się na zewnątrz.Jak się okazało w tym przypadku,niestety,intuic ja mnie nie zawiodła,bo właśnie to był główny powód wymiany-większy rozm.przy okazji.Tak więc dziewczyny z implantami badanie rezonans lub tomografia(jedno z nich,zawsze mi się mylą).
KAPETKI,rozmawiając z anestezjologiem uczul go na to,żeby pilnował twoich oczu podczas zabiegu-najlepiej niech Ci zaklei.Moje niestety nie były domknięte i wyschły.Ból nie do opisania,przy każdym drgnięciu gałką przy zamkniętych oczach wrażenie jakbym miała tam potłuczone szkło i przez dwa dni byłam praktycznie niewidoma-oczy miałam zaklejone.Niestety trochę za póżno.
TYSIACZEK83 zastanawiałaś się,czy przy drugim zabiegu ból jest taki sam.Otóż NIE.Właściwie moje jedyne dolegliwości to te nieszczęsne oczy.Oczywiście trochę bolało,ale nie tak jak po pierwszym razie,można to przyrównać do tych zakwasów ale już nie jak pisały dziewczyny razy 100.Lekarz mówił,że to normalne.
Kapetki powodzenia jutro i nie martw się,ja to przeżyłam już dwa razy i mimo wszystko nie żałuję.
O,to ciekawe co napisałaś,bo ja też jestem tutaj od ponad roku,a w sumie oprócz Horo2, to nie zabierała tu głosu dziewczyna mająca już za sobą wymianę...no chyba że o kimś zapomniałam,ale miałam przerwę na forum

Właśnie ten temat wymiany był już parokrotnie poruszany,ale nigdy jakoś mocniej drążony. A chodzi o to,czy w ogóle wymieniać te implanty kiedykolwiek,czy jeśli jest wszystko ok to już nie trzeba??
Pomijam tu oczywiście fakt,że rozmiar się przestał podobać
Chodzi mi tu o względy czysto zdrowotne....

Ja to mam nadzieję zrobić sobie cycki raz a dobrze i potem ich nie ruszać

A jeszcze mam do Ciebie jedno pytanie-czy oba implanty były tej samej firmy? Jakaś różnica w odczuwaniu implantu tego a tamtego? Bo z tą twardością to też widzę często się laski tu zastanawiają...

Masz jakieś fotki po tej pierwszej i po drugiej op?

A'propos wyschniętych gałek ocznych to polecam wziąć ze sobą sól fizjologiczną i gdyby coś takiego się faktycznie zdarzyło,to warto zakraplać sobie oczy-nie zaszkodzi a w jakimś stopniu na pewno pomoże
Stary 2013-09-09, 22:06   #186
kapetki
Raczkowanie

idę spać laski odezwę się jutro jak już będę po ;*
Stary 2013-09-09, 22:13   #187
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
idę spać laski odezwę się jutro jak już będę po ;*
Miłych snów i niech tak szybko zleci,że obudzisz się Cycolinką

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 22:23   #188
weteranka16
Rozeznanie

Jak pisałam,czytałam Was ale nie zabierałam głosu.Pamiętam Ciebie i wiele innych dziewczyn.Ten post był moim drugim w życiu(wczoraj pierwszy raz napisałam na podobnym wątku na kafeterii odnośnie cen-nie mogłam tego "przemilczeć").
Jeżeli chodzi o różnicę w dotyku tego pękniętego i całego impl.,to jak mnie zapewniał pewien prof. z Polanicy jak pęknie to napewno poczuję-niestety mylił się,bo nie wyczułam tego i mój lekarz tez,dlatego nie wiem nawet kiedy to się stało.
Innych powodów,oprócz moich lęków nie było,bo dwóch lekarzy odradzało mi zabieg,bo nie ma potrzeby.Ale ja miałam tylko 200ml,a większe impl.,to większa grawitacja i być może zmienią kształt i położenie.
Jutro postaram się wstawić zdjęcia,mam nadzieję,że sobie z tym poradzę.Oczywiście mam tylko z implantami. Od pierwszej op.na pocz.września minęło17 lat,a wtedy nie pomyślałam o tym,żeby zrobić zdjęcia tymbardziej,że wtedy kliszę musiałabym zanieść do fotografa.Pomyślałby pewnie,ze to robota jakiegoś pedofila.
Stary 2013-09-09, 22:34   #189
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pisałam,czytałam Was ale nie zabierałam głosu.Pamiętam Ciebie i wiele innych dziewczyn.Ten post był moim drugim w życiu(wczoraj pierwszy raz napisałam na podobnym wątku na kafeterii odnośnie cen-nie mogłam tego "przemilczeć").
Jeżeli chodzi o różnicę w dotyku tego pękniętego i całego impl.,to jak mnie zapewniał pewien prof. z Polanicy jak pęknie to napewno poczuję-niestety mylił się,bo nie wyczułam tego i mój lekarz tez,dlatego nie wiem nawet kiedy to się stało.
Innych powodów,oprócz moich lęków nie było,bo dwóch lekarzy odradzało mi zabieg,bo nie ma potrzeby.Ale ja miałam tylko 200ml,a większe impl.,to większa grawitacja i być może zmienią kształt i położenie.
Jutro postaram się wstawić zdjęcia,mam nadzieję,że sobie z tym poradzę.Oczywiście mam tylko z implantami. Od pierwszej op.na pocz.września minęło17 lat,a wtedy nie pomyślałam o tym,żeby zrobić zdjęcia tymbardziej,że wtedy kliszę musiałabym zanieść do fotografa.Pomyślałby pewnie,ze to robota jakiegoś pedofila.

Jak fajnie ze sie pojawilas moze to racja w takim razie ze wymiana po 10 lub 15 latach najlepiej
Napisz cos wicej jak wygladala taka operacja 17 lat temu jestem bardzo ciekawa? ile zaplacilas jezeli nie chcesz oczywiscie nie odpowiadaj na to pyanie jaskie mialas wkladki mentory ?

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:38   #190
weteranka16
Rozeznanie

ILONA mi lekarz powiedział(po pierwszej op.),że to na całe życie.Tak więc.jeżeli nie pęknie,a trzeba mieć taką nadzieję, to powinno się to udać.Oba implanty były tej samej firmy i jeden musiał być jakiś pechowy,bo pękł samoistnie-nie miałam żadnego wypadku.
Jeżeli chodzi o oczy,to szczęściem w nieszczęściu klinika,w której miałam zabieg jest jednocześnie kliniką okulistyczną i przyjmuje tam pani prof,więc miałam na miejscu fachową pomoc.
Zdjęcia mam zrobione przed wymianą i po.Sama robiłam dlatego będą nieciekawie wyglądać.Ale to już jutro.
Stary 2013-09-09, 23:04   #191
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Miłęj nocki Kobietki...idziemy spaćku,o 7 pobudka do przedszkola
Mój Synek był dziś bardzo dzielny
Stary 2013-09-09, 23:25   #192
belseno
Zadomowienie

Cytat:
jak się obudzę (mam nadzieję że tak będzie) to na pewno wejdę i napiszę bo co będę miała robić w klinice ;p pozostanie mi tylko tel i internet
jak to co? Spać...spać... i spać...przynajmniej ja tylko tyle byłam w stanie robić TRZYMAM KCIUKI

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula_32 Pokaż wiadomość
Witam, czy mogę w Waszym miłym towarzystwie dotrwać do mojej operacji?
Mam termin na 17 października. Już nie mogę się doczekać, a czekałam długo i cierpliwie 8 lat.

Kapetki, 3 mam kciuki
ooo proszę jaka cierpliwa babka Witaj

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula_32 Pokaż wiadomość
....

Mi Dr zaproponował anatomy nagor mx3 335 lub 375, albo okrągłe 330 lub 360.
o jaki rozrzut... A kiedy decyzja?

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie i mega pozytywne słowa otuchy

Póki co staram się nadrabiać poprzedni wątek i zastanawiam się nad paroma rzeczami..
otóż.. czy jest sens robić teraz biust jeśli jeszcze nie mamy bobaska (widzę, że tu większość z Was jest mamami ).. może lepiej się przemęczyć i wstrzymać

Zastanawiałam się też o co chodzi z tym testem z ryżem o którym czytałam w poprzednim wątku.. no i jeszcze czy takie konsultacje też są płatne?
a jakie masz plany związane z potomstwem?

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Witajcie.
Czytam Was od połowy grudnia cofając się jednak do postów z marca.Tak więc można powiedzieć,że jestem z Wami już 1,5 roku,ale dopiero teraz zdecydowałam się zabrać głos.Niestety znalazłam ten wątek dopiero po moim zabiegu,chociaż w moim przypadku niewiele by to zmieniło,gdyż nie był to mój pierwszy zabieg-po 16-stu latach zdecydowałam się na wymianę wkładek.Według dwóch lekarzy,u których byłam na konsultacjach moje piersi były małe(200ml i zero własnej piersi)ale ładne i nie było potrzeby nic zmieniać.Odpuściłam sobie na rok,jednak cały czas miałam obawy,że coś może być z nimi nie tak i koniec końców 12 grudnia wymieniłam je na Mentor 350ml wys.profil.W dniu operacji miałam robione usg i niby wszystko ok,ale niestety albo to badanie w NASZYM wypadku nie jest wiarygodne,albo lekarz wykonujący mi to badanie nie sprawdził się ale podczas zabiegu okazało się,że jeden implant był pęknięty i trochę jago zawartości wydostała się na zewnątrz.Jak się okazało w tym przypadku,niestety,intuic ja mnie nie zawiodła,bo właśnie to był główny powód wymiany-większy rozm.przy okazji.Tak więc dziewczyny z implantami badanie rezonans lub tomografia(jedno z nich,zawsze mi się mylą).
KAPETKI,rozmawiając z anestezjologiem uczul go na to,żeby pilnował twoich oczu podczas zabiegu-najlepiej niech Ci zaklei.Moje niestety nie były domknięte i wyschły.Ból nie do opisania,przy każdym drgnięciu gałką przy zamkniętych oczach wrażenie jakbym miała tam potłuczone szkło i przez dwa dni byłam praktycznie niewidoma-oczy miałam zaklejone.Niestety trochę za póżno.
TYSIACZEK83 zastanawiałaś się,czy przy drugim zabiegu ból jest taki sam.Otóż NIE.Właściwie moje jedyne dolegliwości to te nieszczęsne oczy.Oczywiście trochę bolało,ale nie tak jak po pierwszym razie,można to przyrównać do tych zakwasów ale już nie jak pisały dziewczyny razy 100.Lekarz mówił,że to normalne.
Kapetki powodzenia jutro i nie martw się,ja to przeżyłam już dwa razy i mimo wszystko nie żałuję.
ooo witaj Faktycznie weteranka 16 lat z implantami Cudowne! Cholera nooo.... jak ja bym była odważniejsza to też bym taki staż miała noooo może nie 16 ale 12 napewno
Stary 2013-09-09, 23:38   #193
Sandy24
Raczkowanie

Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Kapetki trzymaj sie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-10, 06:07   #194
Saba08
Zadomowienie

Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Weteranka na pewno też implanty które mialas tak dawno były "innej generacji". Miejmy nadzieję, że te Ci długo posłużą a co do rezonansu, to mentor zaleca pierwszy wykonać trzy lata po operacji a potem co dwa lata profilaktycznie.

Miłego dnia :thumbup:

Stary 2013-09-10, 06:45   #195
kapetki
Raczkowanie

Dot.: Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

3majcie kciukasy :-*:-*:-*:-*
Stary 2013-09-10, 07:37   #196
Saba08
Zadomowienie

Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Trzymam

Stary 2013-09-10, 07:41   #197
kapetki
Raczkowanie

za chwilkę wyjeżdżam.
Zrobiłam sobie "pożegnalne" zdjęcia cycuszków. Co za masakra małe, krzywe ;/
Stary 2013-09-10, 08:39   #198
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Kapetki to już dziś
Trzymam kciuki i myślę o Tobie od rana!
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:42   #199
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
za chwilkę wyjeżdżam.
Ale za chwilę to będzie już historia. Zaraz będą piękne i duże, a o tamtych już nigdy nie będziesz pamiętać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 08:45   #200
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Ale za chwilę to będzie już historia. Zaraz będą piękne i duże, a o tamtych już nigdy nie będziesz pamiętać

Dokładnie, ja jestem tylko ponad dwa m-ce po operacji a już zapomniałam o moich "byłych" czuje jakbym miała je zawsze

Weteranka witaj. 16 lat, nieźle, jeszcze takiej cycolinki tu chyba nie było. Fajnie, że jesteś, dobrze wiedzieć coś na temat wymiany itd.

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:53   #201
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Kapetki trzymam kciuki !!!!!!!!!

Stary 2013-09-10, 08:55   #202
Matti
Zadomowienie

Cytat:
za chwilkę wyjeżdżam.
Czekamy na info po!!! Udziela mi się powaznie, jak o tym myślę powodzenia!!

Stary 2013-09-10, 09:03   #203
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

A mi jeszcze bardziej bo niedlugo sama bede na jej miejscu ! zostal równy miesiąc!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 09:27   #204
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
A mi jeszcze bardziej bo niedlugo sama bede na jej miejscu ! zostal równy miesiąc!

Noooo! Powiem szczerze, że ciekawa jestem efektu u Ciebie, będzie na pewno imponujący

Stary 2013-09-10, 09:28   #205
majka.bzzz
Raczkowanie

witam się z kawencją

Kapetki 3mam kciuki i czekam na wieści po )

dzis mam wolne!!!!!!!!!!!! JAde po jakies staniki JEzeli lekarz zalecił noszenie innych po 6tyg ale bez fiszbin no to chyba te h&m mama beda ok co?? one sa lekko usztywniane, ale bez drutów.( Musze jakies takie sobie kupić, bo jest problem ze sterczacymi sutkami......;/// a w pracy no to trochę nie halo hehehe.
majka.bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:12   #206
aniaania1992
Raczkowanie

Kapetki, Twoją operacją się najbardziej denerwuję, wiesz czemu Kochanie ;*

Tak rzadko tu bywam, że nie jestem w stanie odszukać wątku co tak naprawdę stało się z Myią?

Za niedługo podam Wam swój nowy termin!

A w ogóle co u Was dziewczyny? Star90? Saba? ania2003? Baaardzo dużo nowych dziewczyn przyszło, które okazuję się lada dzień są operowane. Wszystko to szybko się dzieje, za szybko :p
Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Weteranka, czy masz jakieś zdjęcia piersi po takim czasie od powiększania biustu? Proszę o zaakceptowanie mojego zaproszenia.
aniaania1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:33   #207
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez aniaania1992 Pokaż wiadomość
Kapetki, Twoją operacją się najbardziej denerwuję, wiesz czemu Kochanie ;*

Tak rzadko tu bywam, że nie jestem w stanie odszukać wątku co tak naprawdę stało się z Myią?

Za niedługo podam Wam swój nowy termin!

A w ogóle co u Was dziewczyny? Star90? Saba? ania2003? Baaardzo dużo nowych dziewczyn przyszło, które okazuję się lada dzień są operowane. Wszystko to szybko się dzieje, za szybko :p
Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Weteranka, czy masz jakieś zdjęcia piersi po takim czasie od powiększania biustu? Proszę o zaakceptowanie mojego zaproszenia.
Hej hej u mnie dobrze, remont mieszkania u tz skonczony, akurat przed operacja bedzie swiezutko i czysciutko zabieg mam za rowny miesiac, zaliczka zaplacona

Na kiedy planujesz ?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
Noooo! Powiem szczerze, że ciekawa jestem efektu u Ciebie, będzie na pewno imponujący
Hihi ja tez uwierz ze bardzo , nawet ciezko mi sobie to wyobrazic

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Dostalam maila z kliniki, zmiany nie przeszkadzaja doktorowi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 10:43   #208
aniaania1992
Raczkowanie

Na listopad i mam nadzieję, że tym razem dojdzie do skutku moja operacja. Co do Ciebie moja droga to już w ogóle bajka. Miało to być za kilka lat, a okazuję się że już za miesiąc. Ale to dobrze bo jak i tak masz to zrobić to po co czekać. Cieszę się że wszystkie jakoś to sobie układacie i jesteście szczęśliwe. Gdyby nie parę sytuacji w moim życiu, zostałby mi już tylko tydzień, cholera...
aniaania1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:50   #209
Amorcio
Wtajemniczenie

Aniaania co sie odwlecze to nie uciecze...ja byla bym juz miesiac po operacji ale za to teraz jestem juz pierwsza w wyliczance razem z Sandy
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:15   #210
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez aniaania1992 Pokaż wiadomość
Na listopad i mam nadzieję, że tym razem dojdzie do skutku moja operacja. Co do Ciebie moja droga to już w ogóle bajka. Miało to być za kilka lat, a okazuję się że już za miesiąc. Ale to dobrze bo jak i tak masz to zrobić to po co czekać. Cieszę się że wszystkie jakoś to sobie układacie i jesteście szczęśliwe. Gdyby nie parę sytuacji w moim życiu, zostałby mi już tylko tydzień, cholera...
Co się odwlecze to nie uciecze listopad juz niedlugo
U mnie mialoby w marcu 2014, wyszlo jak wyszlo i sie ciesze

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości