![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: masaż limfatyczny
![]() ![]() Tych łyżek probowalam ale to dla mnie zbyt drastyczne ![]() ![]() Chodziło mi raczej o to czy takie osoby ktore maja naturalna sklonnosc do podkrazonych oczu, ktore meczą sie z tym wlasciwie od urodzenia to czy maja szanse skutecznieje zlikwidowac(nie zmniejszyc) je. I to pytanie raczej do specjalisty. Z jednej strony slyszalm ze obrzek limfatyczny pozostaje na zawsze, ale to w przypadku usuniecia wezlow chlonnych, np po mastektomii. Nie wiem czy worki to tez taki obrzek i jesli tak czy mozna wogle cos na to poradzic, czy nalezy sobie dac spokoj. O czym wlasciwie swiadcza worki pod oczami?? O słabym krążeniu wogole?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Masaż a celulti
Proszę o adresy stron gdzie pokazane jest wykonać masaż aby zmniejszyć celulit, lub proszę obrazowo opisać.
Kożystałam z wyszykiwarki ale nic nie znalazłam pozatym że ruch w strone serce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobić by nie mieć cellulitu i rozstepow ja ta dziewczyna na zdjeciu
Cytat:
Podobno działa zbawiająco na cellulit i w jakimś stopniu na rozstępy. Jednak ja jeszcze tego nie próbowałam, więc nie mogę stwierdzić ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dzięki za informację! Już wypróbowałam - musze stwierdzić że to najprzyjemniejszy i najbardziej aromatyczny pilling jaki kiedykolwiek robiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Proszę
![]()
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
O kawie juz bylo... oto jeden z watkow:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81373
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Dot.: Masaż a celulti
Jak widać wątek pojawia się co jakis czas. Patrz wątki sąsiednie. Jesli chodzi o skuteczny masaż w terapii cellulit to wykonuja go masażyści, fizjoterapeuci czasem kosmetyczki.
W formie automasażu niewiele sie zdziała, ale warto masować skórę przy okazji wcierania preparatów, nieco poprawi sie ukrwienie. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
![]()
z tak daleka nie widac czy ta panna na zdjeciu ma rozstepy czy tez cellulit, w kazdym razie jesli nie ma, to to i tak jej nie ratuje, bo ma paskudny tylek! nie przejmuj sie wiec, kazdy ma jakies niedoskonalosci. pozdrawiam!
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Eeeee, czepiacie sie dziewczyny. Figury wcale nie ma takiej fatalnej, tylko kostium kapielowy bardzo lichy. Nie ten kroj i kolor. Tylki tez widzialam duzo gorsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
z
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2010-09-20 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
![]()
Planuję ciążę. Wiem że prawdopodonie nie uniknę rozstępów ani celulitu. Początki celulitu zresztą już mam (stosują kurację kawową). Proszę wszystkie mamusie jakie środki stosowały przed, podczas i po ciąży aby zminimalizować te dolegliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża a celulit i rozstępy
gratuluję decyzji!
ja jestem w ósmym miesiącu ciąży - mimo,że od 15tygodnia moja ciąża była zagrożona i musiałam bardzo dużo leżeć, nie mam przerażających rozstępów, nie uniknęłam ich całkowicie, ale różowe pęknięcia mam tylko na biodrach i trochę na piersiach (ale nie są tak widoczne), co do cellulitu też przed ciążą już się pojawił, a w ciąży trochę bardziej się uwidocznił. Jak sobie z tym radzę? Od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży smarowałam ciało (głównie brzuch i piersi) oliwą z oliwek (musi być taka z górnej półki - z 1-ego tłoczenia, ale jedna butelka takiej oliwy starcza na całą ciążę), od 4-tego miesiąca zaczęłam używać dodatkowo specjalnych balsamów dla kobiet w ciąży, zapobiegających rozstępom (pierwsze włoski balsam mamma donna, a teraz nasza ziaja - seria ziajka, i powiem szczerze,że oprócz dużej różnicy cenowej innych nie zauważam). Ponadto po kąpieli masuję ciało szczotką do masażu. Życzę powodzenia w walce z dolegliwościami ciążowymi, ale warto dla cudownego maleństwa, które w sobie nosimy. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Serdeczne dzięki kalal za słowa otuchy i za wskazówki które mi udzieliłaś - z pewnością się do nich dostosuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: drenaż limfatyczny kontra cellulit ;) (problem:naczynka)
Mam taki sam problem - rozszerzone naczynka na udach, z tym, że ja mam tych naczynek niesteety dużo i nie dałoby się ich w żaden sposób ominąć.
I właśnie: czy ja mogę mieć robiony drenaz limfatyczny, czy wcale???? I przy okazji, owijanie nóg folią też nie wskazne i bicze wodne, nie wspominając już o peelingach ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
Masażu limfatycznego nie łączy się z innymi formami masażu, a czy ktoś ma może doświadczenie (jako klient lub terapeuta) w wspomagającym stosowaniu akupresury przy zabiegach drenażowych - zwłaszcza w terapii antycellulitowej? Jak efekty? Pozdrawiam Art
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Droga Emi279!
ja rowniez gratuluje ![]() jestem w 38 tygodniu ciazy i musze przyznac,ze 2 miesiace przed jej planowaniem codziennie 2 razy smarowalam sie kremem nawilzajacym i antycellulitowym.efekt byl genialny, w udach ubylo mi nawet pare centymetrow ![]() po zajsciu w ciaze nie uzywalam praktycznie zadnych kosmetykow, no od czasu do czasu i to po 5 miesiacu smarowalam sie kremem przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy, ale robilam to naprawde bardzo nieregularnie. na szczescie moj brzuszek wyglaDA bardzo ladnie (ani jednego rozstepu) ![]() ![]() czytalam o wielu przypadkach, kiedy kobiety stosowaly rozne preparaty w czasie ciazy i mimo to nie ustrzegly sie tych problemow (moze to wynik diety, sklonnosci genetycznych?)ale i sa tez takie z nas, ktore nie stosujac nic zachowaly ladny, pozbawiony problemow wyglad.w kazdym razie zycze Ci,abys nie przejmowala sie za wczasu i stosowala odpowiednia diete unikajac pewnych produktow, ktore powoduja zbyt gwaltowne tycie( rozciaganie skory, paskudne rozstepy) ja juz od paru dni stosuje intensywnie ujedrniajacy balsam do ciala,a zaraz po porodzie biore sie za walke z pomaranczowa skorka9kupie jakies kremiki i jak bede miala czas to bede stosowac masaze) tobie zycze powodzenia buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
z gory dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cellulit - Drenaż plus Akupresura?
Prawde mowiac, Art, nie za bardzo rozumiem o co pytasz:
Cytat:
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
ech...chyba przede wszystkim dobra figura :/
ruchu mam aż nadto - raz w tygodniu tenis, dwa razy w tygodniu próby (bo tańczę) i cellulit jest... walczę z nim teraz kosmetykami Dermedicu, ale efekty średnie szczerze mówiąc... zwłaszcza w jednym miejscu na udach. Także sport i ruch to chyba jednak nie wszystko co można zrobić, żeby pozbyć się tego paskudztwa.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cellulit - Drenaż plus Akupresura?
w jednej sesji oczywiście...
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
droga tillo!
dla mnie najskuteczniejsze okazaly sie 2 produkty, ktore stosowalam na przemian.na poczatku podeszlam do nich z przymrozeniem oka, ale naprawde bardzo mnie zaskoczyly oczywiscie pozytywnie - antycellulitowa emulsja do ciala AA OCEANIC - Eveline cosmetics slim extrime 3d serum intensywnie wyszczuplajace mi akurat te kosmetyki bardzo pomogly, mysle ze warto zaryzykowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?
Do tej pory używałam do tego celu tylko rąk, ale może specjalne przyrządy przynoszą lepsze efekty. Polećcie coś sprawdzonego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dot.: Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?
ja używam takiej szorstkiej rękawicy
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
A to mam taka, ale nia sie myje i wole nie ryzykowac, ze krem/zel/ czy co tam jeszcze wchlona sie w rekawice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o tego typu masażerach? Czy to coś daje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
daje daje
![]() super do masazu antycellulit nadaja sie tez gumowe banki chinskie-do kupienia w aptekach w opakowaniu sa 4, przydatne do tego masazu -dwie najwieksze.Mnie masuje przyjaciolka-masazystka.Pod jej namowa kupilam te banieczki.W polaczeniu z oliwka Ziajii do masazu antycellulit-rewelacja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
![]()
MagJa - ja posiadam ten masażerek i bardzo fajnie pobudza krążenie przez co likwiduje cellulicik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.