|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
BAN stały
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będziesz rodziła w Kato? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Moja babcia już kilkanaście lat leży w takim centrum, ona nie chce by ktoś rezygnował ze swojego życia, by się nią opiekować.
![]() |
#183 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ehh chyba kazda by chciala karmic cycem, szkoda ze nie zawsze tak wychodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
BAN stały
|
Cytat:
Patrząc na to jak ktoś umiera w takich warunkach trzeba zachować człowieczeństwo bo nie wiadomo co nas spotka za parę lat... ------------------------------ Każdemu przydałaby się taka lekcja od życia... Przez to człowiek staję się "inny" i nabiera innego poglądu na życie... Codziennie wstaje i ze strachem w sercu idę do niej do pokoju z myślą czy oddycha... Nie ma dla mnie nic cenniejszego niż życie i każdy wspólnie spędzony dzień z tż... Pamiętam jak parę miesięcy temu zapłakana w panice czekałam 40minut na pogotowie bo prawie mi na rękach umierała pękło jej płuco ledwo ja odratowali. Nigdy tego nie zapomnę tych wszystkich miesięcy... I wiecie ja nie kłócę się z tż, jak coś jest nie tak ochrzanie go ale przytulam go po chwili i mowie że kocham go całym sercem bo traktuje każdy dzień jakby miał być ostatnim... Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Ja na początku raz dziennie psiukałam solą fizjologiczną i wyciągałam, cośtam przeważnie się wyciągało. To nie katar, tylko jakieś tam zanieczyszczenia. Jak już Antoś się zrobił mobilniejszy, przestałam i teraz tylko, gdy dopadnie katar (odpukać, dotychczas tylko dwa razy)
Cytat:
![]() I jeszcze jedno. Widzę, że jest kolejna dyskusja o dyskusji, słodzeniu sobie i wyrażaniu własnego zdania ![]() Powiem Wam tylko, że uważam, że ten wątek pod tym względem trzyma fajny poziom. Każda grzecznie wyraża własne zdanie (z zaznaczaniem, że to własne zdanie i nikomu się niczego nei narzuca, choć często z dodatkiem, że "pewnie się oburzycie/obrazicie..."), nie ma jazd personalnych... Klasa, poważnie ![]() Na wątku Antkowym było trochę awanturek, z czego kilka naprawdę nieprzyjemnych, a tu jest kulturka ![]() Generalnie na każdy temat można mieć różne zdania. Temat pogody też może -przy odpowiednich chęciach - wywołać jakąś scysję ![]() Dajmy sobie prawo do rozmawiania i wyrażania tych opinii, w końcu po to tu jesteśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To tak jak ja!!! Cytat:
![]() ![]() Raport z dzisiejszej wizyty ![]() dzidzia zdrowa, serduszko bije, maleństwo fika ![]() niestety wizyta nie spełniła moich oczekiwań... Pan dr tylko zobaczył czy dziecko jest, więc go poprosiłam żeby mi je pokazał jak się rusza no to od biedy przekręcił ten monitor i zobaczyłam tylko jeden ruch-skurcz całego ciałka jakby ![]() ![]() dzidzia nie została zmierzona ani nie dostałam zdjęcia... Ogólnie to tak średnio mu się chyba chciało ze mną rozmawiać... jak zapytałam o płeć to powiedział że dopiero będzie sprawdzał po 20tc ![]() no nic.. najważniejsze ze bąbelek fika i rośnie przy moim serduszku i czujnym okiem męża ![]() ![]() ![]() Teqiba wizytę będę mieć 17.10 o godz 10.00
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-20 o 08:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż mi głupio, że czasem narzekam na brak pomocy - zajmuję się teraz domem i dzieciakiem, mąż pracuje. Rodzice w Polsce, nie mamy tu nikogo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie podjęłabym się takiej opieki non-stop nad teściową, która oprócz mojego męża ma jeszcze trójkę dzieci. Dążyłabym do sprawiedliwego podziału obowiązków, tym bardziej, że wszyscy mieszkają od 0,2 do 10km od domu rodzinnego ![]() A jeśli teściowa ma TYLKO Was - to fakt, inna sytuacja... Niestety przeżyłam, tzn. cała nasza rodzina przeżyła bardzo bolesną stratę - mój wujek (brat bliźniak mojego taty) odszedł kilka miesięcy temu po długiej walce z czerniakiem. Miał tylko 46 lat... To naprawdę najgorsze, co mnie w życiu spotkało, bo był dla mnie jak drugi ojciec. Nawet teraz nie jestem w stanie o tym pisać, bo też ostatnie miesiące leżał w domu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Nie śmiej się! Pierwsza poważna wizyta w kibelku po porodzie jest na prawdę stresująca! Ja czekałam chyba ze 3 dni
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2013-09-19 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Gratki za wizyte moj lekarz tez dośc oziębły i niezbyt chętny do pokazywania dzidzi ale najważniejsze dla mnie to że jest dobry i dba o zdrowie maluszka.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do wujka współczuje... w zeszłym roku miałam podobną historie tyle że wujek zmarł bardzo szybko bo w nocy pękła mu kość jak wstawał pogotowie, szpital i wyrok rak po 2 tygodniach zmarł nawet nie wiedział na co jest chory to był dla nas wszystkich szok miał 35 lat ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rodzeństwo mojego tż opiekuje się swoją mamą, bo zostali wychowani praktycznie tylko przez nią (tż stracił ojca w wieku 11 lat, a teściowa została sama z czwórką dzieci - najmłodsze miało niecały rok ![]() ![]() Co do dziwnej szwagierki - wyobraź sobie, że moja babka, czyli matka wujka w ogóle nie przeżyła śmierci syna... Myślałam, że ją zlinczujemy, gdy po wyjściu z kaplicy częstowała nas chusteczkami antybakteryjnymi, bo przecież dotykała trupa... Nie syna, a "trupa". Brak słów normalnie, bo ja nigdy nie sądziłam, że będę tak całować zmarłego... I co za świat - umierają tacy młodzi ludzie... 35 lat... Szok, brak słów normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Znam ból straty
![]() ![]() ![]() Między innymi stąd nasza decyzja że to chyba czas zacząć starania o dziecko coś musi wypełnić pustkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zmieńmy temat na weselszy ![]() Jak tam wasze brzuszki?? Bo mój kochany dziec ostatnio znalazł sobie zajęcie bujaniem głową w dól i takie kopy zbieram po żołądku? żebra to mi chce rozerwać tak mnie bolą a zgagę mam niemiłosierną wykańcza mnie poprostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
monkaa321 No trochę buc... Chodzisz do niego prywatnie? Tak czy siak powinien okazywać minimum dobrych chęci - ale najwaznijesze, że dzidziuś fika cały i zdrowy
![]() Lutien super pomysłowe te ciuszki majstrujesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wciąż czekam i czekam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||||
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez sie nie moge doczekac tych pierwszych ruchow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-19 o 16:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
![]() teQiba, trzymaj się w tym szpitalu, wszystko będzie ok ![]() ![]() ![]() muszę wam się pochwalić - zostało nam równo 200 dni do porodu ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-09-19 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście
![]() taqiba ale mnie przestraszyłaś!! dobrze, że już ok ![]() hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Raczkowanie
|
teQiba i amelka2006 zdrówka dla Was dziewczyny.
![]() haha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także 23Paula23 chylę czoło. ![]() A co do wizyt u lekarza to ja do mojej ginki chodzę prywatnie, płacę zazwyczaj 100zł i jestem z niej strasznie zadowolona. Co wizytę mam usg i dostaję fotkę, siedzę u niej 40min ale tak szybko leci, że nawet nie odczuwam tego. Ona sama wszystko mi mówi, nigdy nie zdążę się sama zapytać. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny strasznie przykro czyta się o dzieciach, które nie kwapią się do pomocy rodzicom. Moja babcia 85l., choruje na Parkinsona od 20 lat, od jakichś 3 ma mocno zaawansowaną demencję... Dzieci ma 7 i każde jest u niej co najmniej raz w tygodniu. Jedna ciotka zajmuje się nią i domem w tygodniu, druga w weekendy (wymieniają się, bo obie mieszkają w sumie nie w tym domu), moja mama jest zawsze, kiedy któraś musi z domu zniknąć. Czasami jest tez pani do opieki, bo po prostu babcia nie może sama zostać. Trzeba ją ubrać, położyć, spionizować, pilnować przy toalecie. Poza tym chce uciekać z domu..
No ale nigdy nie było problemu "kto ma się nią zajmować". ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Ech, robię dzisiaj zimne nóżki, bo mnie strasznie naszło na galaretę, nie dość, że się nabiegałam z rana, żeby nogi znaleźć, to jeszcze teraz sobie tak pysk sparzyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Witam
Przechodziłam dzisiaj koło ciuchlandu i oczywiście weszłam i nie powsztrzymałam się ale kupiłam śpiworek do spania za całe 6 złoty no i byłam z mamą i kupiła do różowych spodenek różowy sweterek ach te babcie ![]() ogólnie to strasznie mnie dzisiaj mdli i kłuje pod żebrem i idę się położyć teQiba 3mam kciuki leż odpoczywaj i nie przejmuj się niczym
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
gdy zmarła moja babcia - mama mamy(też nagle - poszła na badania do szpitala i po dwóch tygodniach już jej nie było...), to trzeba było zaopiekować się schorowanym, niedowidzącym dziadkiem. rodzeństwo mamy, mieszkające bliżej niż ona, nie kwapiło się do tego. jeden brat mamy chciał dziadka wziąć do siebie, bo chyba liczył na jego emeryturę... w tej sytuacji moja mama pojechała i zamieszkała z dziadkiem, zostawiając tatę tu (on miał tu swoje codzienne obowiązki, dojeżdżał do niej w weekendy). żyli tak na odległość prawie 2 lata, potem dziadek zmarł i mama wróciła do siebie. a tamci sobie żyli wygodnie cały czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile jest ludzi, którzy na wszystko narzekają i nic nie doceniają ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w szoku, że juz sprawdzacie co do szpitala...ja w tamtej ciążyto sprawdzałam w trzecim trymestrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.