|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja w 34t0d 2450g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To u was nie jest sie podlaczonym podczas porodu pod ctg i przeciez na nim widac tetno dziecka. Rowniez i nie dla mnie sa dluzsze spacery.Bylam z Danielem na rowerku i tez mnie zlapalo w drodze.I zamiast 10 minut szlam 40.Myslalam, ze po taksowke zadzwonie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
ej no laski litości od kilku godzin nowy wątek a tu już 7 stron
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
To teraz o naszej wizycie. Od ostatniej ja przytyłam 4 kg prawie a córka prawie kilogram. Tym sposobem w 30 t 2 d waży już 1878 g, co wg USG pokazuje już 34tc i termin na 30.11.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#188 | |||||||
Rozeznanie
|
Witam si ei ja w nowej czesci,poprzednia poczytalam dzis,ale nawet nei proboje cytowac...szaaaalone jestescie z tym gadulstwem
![]() ![]() Cytat:
udaje,ze tego nei wiedzialam,wymazuje z pamieci i wcale nie mysle...jaka musi byc dobra :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
slyszalam o tym,nawet nie chce sobie wyobrazac co czul,w ogole ostatnio jakos jestem przerazona tym co sie dzieje w niektorych rodzinach,a raczej domach,bo rodziny to nie sa ![]() a jeszcze dzis uslyszalam o 2latce,czy 2,5latce znalezionej martwej w lozeczku....nawet nei bede tu pisac...ale czasem strach wlaczyc tvn24-bo albo pedofile,albo znecanie sie nad dziecmi :/ a ja odwiedzilam dzis swoja "ukochana" poradnie diabetologiczna i bylo to calkiem bezsenu jak dla mnie,czekalam prawie 1,5h w kolejce,a weszlam na 2minuty,zeby dowiedziec sie,ze wsumie wszystko w porzadku,wyniki mam ok,cukry tez w miare i wlasciwie pani dr.uwaza,ze po porodzie-po problemie...no wszystko fajnie,ciesze sie bardzo,wizyty nie ustalily kontrolnej zadnej po,wiec na reke mi to...a ze ojczym mam cukrzyce,bede sobie mogla tam kiedys skontrolowac cukier jakby co...ale tak dziwnie,ze nie powiedziala np.ze po 6yg.powtorzyc glukoze (bo slyszalam,ze sie tsak robi),powiedziala,ze jak mi paskow zostanie to sobie moge zerknac..a paskow starcza mi do niedzieli (przed dzien ew.cesarki) ![]() generalnie mam nadzieje,ze moja przygoda z cukrzyca za tydzien z hakiem sie skonczy...ale jakos tak beztrosko dzis pani byla nastawiona.pytala sie raczej skad maly brzuch,czy sie nei odchudzam itp ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
pepper- dobrze ze nikt Cie dzisiaj nie wyprowadził z równowagi!
![]() ![]() czas chyba spakować torbę na jutro. w razie W ![]()
#190 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
De nie wiem nawet co napisać, musisz być bardzo silna jak dałaś radę stworzyć prawdziwy ciepły dom po tym co przeszłaś. I jeszcze tak bez pomocy jakiegoś psychologa czy kogoś ogólnie dorosłego kiedy byłas jeszcze dzieckiem? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
super całą chałupę objeździłam, kot nie chciał być pasażerem
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
tak i też mi się spodobał
![]() w sobotę jedziemy jednak po farbę i zabieramy chyba wóz ze sklepu ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
anulka- niestety zadnej pomocy nam nie udzielono, choc policja bylo czesto wzywana.Bo na codzien w domu bogato i czysto.Ale moja mama potrafila do 10 razy w roku miec ciagi i probowala nas pozabijac i siebie. Moim zdaniem ma depresje maniakalna ale nie przyjmuje tego do wiadomosci. A ja mam sklonnosci do depresji.Bo jak tu nie miec przy takiej rodzince. Mam przez to wstret do alkoholu. Nie cierpie pijanych osob, dzialaja na mnie jak plachta na byka. Sama pije okazjonalnie, ot lampke wina do obiadu raz na jakis czas. I bardzo uwazalam, by moj partner byl niepijacym. Rzucalam kazdego ktory choc raz sie upil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
proszę tu masz paletę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
a to Ci kot
![]() Cytat:
![]() rybko ![]() ![]() De nie jest łatwo żyć po takich traumatycznych przeżyciach, jesteś mega dzielną kobietą ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-03 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boziu jak mnie kiedys najdzie choc taka mysl , zeby dziecku swojemu takie cos zrobic - niech mnie szlag trafi ![]() Cytat:
![]() ![]() na ktora idziesz ? Ja tez mam stracha ze mnie tam zostawia , a przez weekend i tak nic nie zrobia wiec bezsens ;/ Na torbe juz nie moge patrzec , i tak ja bede musiala po raz enty przepakowac , bo teraz jak pojde na wywolanie to pewnie kilka dni poleze , a nie kilka godzin ![]() ja to bym musiala chyba zaraz isc spac. Osattnie dni spie jak niedzwiedz - do 11 a jutro pobudka po 6 ![]()
![]() |
#197 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety nie mogę bo wyjeżdżamy na weekend, a że jedziemy z teściami samochodem to wyjeżdżamy właśnie jakoś koło 17 najpóźniej, a pewnie będą chcieli wcześniej Cytat:
![]() ![]() Oby tylko porobili badania i Cię wypuścili, przyjemniej napewno będzie czekać na synusia w domu a nie na tym szpitalnym łóżku Ciekawe jak tam u Pauliny, Majeczka już na pewno jest po drugiej stronie brzusia. Ciekawe jak się czują, jak malutka wygląda, jak Paula się czuje
![]() |
#198 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aja czytałam dziś że ten śluz podbarwiony delikatnie na żółto jak np. jest u mnie to może powoli odchodzić czop ![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43112756]U mnie też nie można mieć biżuterii i pomalowanych paznokci[/QUOTE] Fakt, zapomniałam też coś mówiła. Na stopach jak paznokcie sinieją to wtedy widzą.Zmyłam już lakier.Zresztą ostatnio próbowałam sobie pomalować ale...nie dy rydy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszę że już niedługo masz koniec przygody z cukrzycą..ale skontroluj to 6 tyg. po porodzie nawet na własną rękę zrób sobie badania z glukozą aby sprawdzić.Nie zostawiłabym tego. W tych poradniach to w ogóle jakoś lajtowo podchodzą.Dali mi glukometr i kazali pokazać gince wyniki, a ginka odesłała mnie z powrotem do poradni..przed następną wizytą będę musiała się zgłosić. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Chyba nie zostaje mi nic innego jak łudzić się, że u mnie będzie dobrze. Najwyżej nastawię i naślę na nich mojego gburowatego męża. On się nie ceregieli, jak z grubej rury pojedzie to w pięty im pójdzie.
Boli mnie brzuszek, jest taki napięty. Trochę poprasowała, pościel małego, pieluchy i kocyk. Te białe pieluchy tetrowe są masakryczne. Kolorowe są lepsze ale bez rewelacji. I mój kot śmierdziuszek znowu mnie gazuje ![]()
#201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
De
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem. Chętnie bym poszła, ale wcześniej muszę jeszcze zahaczyć o mój Instytut, i jak będę mieć jakieś skurcze, to będę gnać do domu, bo jednak siedzenie tych ponad 3 godzin na warsztatach może być zgubne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ciekawe ile mój Leo będzie ważył , bo w 32 tygodniu miał już 2231 g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Hello w nowej części!
Ja już na końcówce prania. Obiecałam sobie, że zrobie wszystko i normalnie jechałam z tym równo. Dzisiaj 6 godzin prasowania bez przerwy. Skan wypadł idealnie, wszystko gra, mały waży 2008 gram (33w6d), główka pięknie w dole, krew idealna, zero anemii, ciśnienie niskie jak na ten etap ciąży, ogólnie jestem spokojna... 2 torby szpitalne dla małego przybyły, zamówienie okazało się strzałem w 10, wsio spakowane, wszystko kupione, dwa zestawy ciuchów na wyjście wybrane, wyprasowane i poskładane. Żadna aura mnie nie zaskoczy. Pierwsze pieluszki kupione, mleko w butelce już czeka, plus smok, butelczyna Aventowa, mleko tak na wszelki wypadek, słowem komplet na spokojny łeb ![]() Moje wyposażenie czeka, brakuje kilku pierdół typu majtki, kosmetyki dla mnie, czekam na najważniejsze- na torbe do szpitala. Zamówiłam sobie weekendową dużą skórzaną torbe, elegancka, nie chce wyglądać jak jakiś zapuszczony kocmołuch, przyda się nie tylko do szpitala ![]() Za 2 dni moge powiedzieć, jestem gotowa do rodzenia. Dziś 34 tydzień... jak to leci ![]()
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() faaaaajne te łóżeczko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja to codziennie myśle czy przypadkiem jakiś dzidziol nie wyskoczył ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-03 o 19:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
o to mi właśnie już trzeci dzięń z rzędu raz dziennie pod wieczór zostaje na papierze taki gęstszy mocno żółty śluz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trele bardzo ładne to łóżeczko twoja mama się spisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.