Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 17:36   #151
Madzik 89
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Na wieksze dziecko ?
Moja w 35t 4d wazyla 2700 g

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No tak mi powiedziała serio, podobno w ostatnich tygodniach dzieci tylko ciałka nabieraja, albo chciała mnie nastraszyć pinda jedna ale żeby w 5 tygodni miał przybrać 2 kg to też mi sie nie chce wierzyć, bo wg niej ma mieć około 4 kg
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:38   #152
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Super wóz. Dobrze, że męża z siekierą nie przywitałaś

Trele przepiękne te łóżeczko.

Na fb rozmawiałam z koleżanką o miejscu w którym mam zamiar rodzić i opowiedziała mi straszne rzeczy.
Opieka jest straszna, jej dziecko uderzyła babka wyjmując z tego czegoś w czym leżało itd.

Natomiast druga była tym miejscem zachwycona.
I co ja biedna mam teraz robić???
Mam dokladnie ta sama sytuacje.
Jedna zadowolona inna powiedziala ze w stodole by urodzila kolejny raz jakby miala trafic do tego szpitala .. Do tego ostatnio taka straszna historia tez w tym szpitalu ..
Ale stwierdzilam ze nie będę swirowac ! Pojde urodze I wyjde !! Jak będę miala ciezki porod to zaden szpital mi nie spasuje ..

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja tam bylam w niedziele na grzybach

Trele- kup hokaido-malutka, lekka i nie trzeba obierac ze skory.

Bylam na spacerze z malym. I nic mi sie nie chce.Jezu co ja za len ostatnio jestem

trele-kochana masz mame..sliczne lozeczko.
Hokaido - zaraz zobacze czy jest w Tesco moze przy zakupach online mi sie uda wyrwac

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:40   #153
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku i zdaje relacje z wizyty, bo pisałam w starym wątku a nie zauważyłam że wszyscy uciekli już na nowy..
Dziękujemy za wszystkie kciuki
Z dzidzią wszystko w porządku, mierzy już około 45 cm od czóbka głowy do stópek, waży 2016 g lekarka powiedziała mi, że mam się nastwiać na większe dziecko około 4 kg
Dziś wkroczyliśmy w 35 tydzień Leukocyty mi wzrosły w związku z moim przeziębieniem, także muszę się kurować.
udanej wizyty i za tydzień
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

a ta śmietana to taka płynna do deserów?
Ten cukier musi mieć jak się rozpuści złoty kolor, i taka zwykła śmietana wtedy wychodzi taka krówkaZa dzieciaka uwielbiałam
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja się wściekłam a okazało się że on tak mi niespodziankę chciał zrobić jakby nie wiedział że baba w ciąży jest drażliwa
wrzucam fotki karety
łaadna , a mąż to żartoowniś
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
jestem i ja

była u mnie koleżanka siedziała 4 godziny - uszyłyśmy ślimaka i jadłam najlepszą w żcyiu drożdżówkę z serem przepyszna...

mała mnie kopie gdzieś po prawej stronie powyżej pępka i to jest niefajne...
i się nie podzieliłaś a zjadłabym taką z mleczkiem
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:41   #154
ryba91
Zakorzenienie

De- a można ten gulasz zrobić z Patisonów? czy nie bardzo? bo mam kilka

W Lidlu jest LOVELA do białego i do koloru 2,8kg za 19.99!!

Wróciłam

Pojechałam, załatwiłam w sumie wszystko. Weszłam do lumpka i kupiłam małemu śpiochy za 2 złote i sobie legginsy bo były takie podszyte polarem- idealne na te mrozy! No a potem poszłam do siostry i jak wracałąm to weszłam na zakupy do lidla. wychodząc, podniosłam siatkę z zakupami i coś mi tak strzeliło TAM, że nie mogłam sie ruszyć. Łzy mi w oczach stanęły, ból taki niemożliwy.. musiałam zadzwonić po męża i jak droga zajmuje mi od domu do lidla ok 10 minut to szłam 40!! teraz siedze i odkąd jestem w domu czyli od jakieś 17:30 nie wstałam z łózka. Nie mogę chodzić, nie mogę się nawet ruszyć, boli jakby mi sie kość połamała. jak dobre że mnie lekarz jutro zobaczy.
Stary 2013-10-03, 17:42   #155
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Widzę, że nie ma jeszcze wieści od Pauliny. Przejrzałam co tam skrobałyście i rzuciło mi się w oczy żelazko - ja mam to magiczne Bosza Ale w życiu bym nie kupiła bo kosztuje prawie 400zł, wygrałam na fb ;p Podobnie jak prostownicę Babyliss taką bajerancką wartą też prawie 4 stówki, z krzyżówki (że tak zrymuję )

Zdarzało mi się mieć szczęście w takich konkursach, teraz czaję się na jakieś dziecięce, mamusiowe, ale mi nie idzie :/

Wyobraźcie sobie, że małżonek poszedł do US i tam mu powiedzieli, że wszystko jest ok i już nic nie trzeba- przyjęli takie pomazane coś? A niech tam ;p

Kiepsko się dziś czuję, jakoś mi niedobrze i w głowie mi się kręci. Blizna po pierwszej cc zrobiła mi się jakaś taka czarna, a skóra wokół znowu jest taka... martwa :/ Zadzwoniłam do pani dr, ale powiedziała, że jakbym czuła ból w środku to moge przyjechać, a tak to żeby się nie martwić bo ona w poniedziałek nie widziała nic niepokojącego.

Rybko dopisz mi proszę wizytę na 14.10 godz. 17:00

i wagę Michasia: 33 tydzień- 2406g

Jutro jedziemy z rana do mojej mamy więc nie bardzo Was podczytam, a pojutrze to już pewnie będzie tyle napisane, że tym bardziej

Więc kto ma rodzić niechaj rodzi! Miłego łykendu dziewczynki
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:42   #156
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak mi powiedziała serio, podobno w ostatnich tygodniach dzieci tylko ciałka nabieraja, albo chciała mnie nastraszyć pinda jedna ale żeby w 5 tygodni miał przybrać 2 kg to też mi sie nie chce wierzyć, bo wg niej ma mieć około 4 kg
Podobno to prawda z tym przybieraniem dzieci w ostatnim miesiącu.
Cytat:
Mam dokladnie ta sama sytuacje.
Jedna zadowolona inna powiedziala ze w stodole by urodzila kolejny raz jakby miala trafic do tego szpitala .. Do tego ostatnio taka straszna historia tez w tym szpitalu ..
Ale stwierdzilam ze nie będę swirowac ! Pojde urodze I wyjde !! Jak będę miala ciezki porod to zaden szpital mi nie spasuje ..

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------
I to się nazywa prawidłowe podejście!!
Stary 2013-10-03, 17:43   #157
ryba91
Zakorzenienie

Ciekawe co u Pauli...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 17:44   #158
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Wróciłam

Pojechałam, załatwiłam w sumie wszystko. Weszłam do lumpka i kupiłam małemu śpiochy za 2 złote i sobie legginsy bo były takie podszyte polarem- idealne na te mrozy! No a potem poszłam do siostry i jak wracałąm to weszłam na zakupy do lidla. wychodząc, podniosłam siatkę z zakupami i coś mi tak strzeliło TAM, że nie mogłam sie ruszyć. Łzy mi w oczach stanęły, ból taki niemożliwy.. musiałam zadzwonić po męża i jak droga zajmuje mi od domu do lidla ok 10 minut to szłam 40!! teraz siedze i odkąd jestem w domu czyli od jakieś 17:30 nie wstałam z łózka. Nie mogę chodzić, nie mogę się nawet ruszyć, boli jakby mi sie kość połamała. jak dobre że mnie lekarz jutro zobaczy.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Ciekawe co u Pauli...
No też myśle i myśle..
Stary 2013-10-03, 17:44   #159
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Moja w 35t4d miala 2707g I pytalam ile do terminu czyli wte 4 tyg moze przybrac to uslyszalam ze 4,2kg czyli 1,5kg w 4 tyg
Troche na wrzesniowkach porownywalam wagi z ostatniego usg I z porodu to nigdzie nie ma takiego skoku w 4 tyg.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-03, 17:48   #160
kyte
Wtajemniczenie

Moje dziecie tak się wypięło po obu stronach brzucha aż nabrałam pewności że dalej jest ułożona pośladkowo
Stary 2013-10-03, 17:51   #161
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

Wróciłam

Bidulko

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43112370]Widzę, że nie ma jeszcze wieści od Pauliny. Przejrzałam co tam skrobałyście i rzuciło mi się w oczy żelazko - ja mam to magiczne Bosza Ale w życiu bym nie kupiła bo kosztuje prawie 400zł, wygrałam na fb ;p Podobnie jak prostownicę Babyliss taką bajerancką wartą też prawie 4 stówki, z krzyżówki (że tak zrymuję )

Zdarzało mi się mieć szczęście w takich konkursach, teraz czaję się na jakieś dziecięce, mamusiowe, ale mi nie idzie :/

Wyobraźcie sobie, że małżonek poszedł do US i tam mu powiedzieli, że wszystko jest ok i już nic nie trzeba- przyjęli takie pomazane coś? A niech tam ;p

Kiepsko się dziś czuję, jakoś mi niedobrze i w głowie mi się kręci. Blizna po pierwszej cc zrobiła mi się jakaś taka czarna, a skóra wokół znowu jest taka... martwa :/ Zadzwoniłam do pani dr, ale powiedziała, że jakbym czuła ból w środku to moge przyjechać, a tak to żeby się nie martwić bo ona w poniedziałek nie widziała nic niepokojącego.

Jutro jedziemy z rana do mojej mamy więc nie bardzo Was podczytam, a pojutrze to już pewnie będzie tyle napisane, że tym bardziej

Więc kto ma rodzić niechaj rodzi! Miłego łykendu dziewczynki [/QUOTE]

ale masz szczęście

A ja jeszcze się zapytam a co z bizuteria przy po rodzie? Trzeba się pozbyć wszystkiego?
Kurde a ja cały czas dumam nad tą SR iść czy nie iść
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 17:52   #162
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Bidulko

ale masz szczęście

A ja jeszcze się zapytam a co z bizuteria przy po rodzie? Trzeba się pozbyć wszystkiego?
Jak leżałam w szpitalu to położna mówiła że trzeba się pozbyć wszystkiego bo człowiek nad sobą nie panujeAle nie wiem czy w każdym szpitalu.
Stary 2013-10-03, 17:57   #163
Anoula
Zakorzenienie

Nadrobiłam na razie stary wątek, cytuje sobie Wasze wizyty i wagi maluszków będę wpisywać jak skończę czytać

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Anoula bo tak patrzę na te wizyty i widze pytajniczki przy moim KTG, możesz wpisać 8:30
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Przy mojej wizycie 09.10 też można poprawić, mam wpiane KTG, dopisać wizyta+KTG
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A tak sobie przypomniałam:

rybka, wpisz mi już na nowy wątek wizytę - 18.10. godz.15:45
Cytat:
My już po wizycie, dziękujemy za wszystkie kciuki
Z dzidzią wszystko w porządku, mierzy już około 45 cm od czóbka głowy do stópek, waży 2016 g lekarka powiedziała mi, że mam się nastwiać na większe dziecko około 4 kg
Dziś wkroczyliśmy w 35 tydzień
Leukocyty mi wzrosły w związku z moim przeziębieniem, także muszę się kurować.
Uciekam robić jakiś obiad, później wezmę się za nadrabianie
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
OOOOOO nowy wątek:P Rybko usg mam na 16 godzinę możesz dopisac bo zapomnialam ci napisać Moja córka miała czkawke i caly brzuch mi podskakiwal, a moj TŻ polozyl delikatnie glowe na brzuchu i sie cieszyl ze glowa mu podskakuje hihi

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Anoula co Ty studiujesz? bo mi uciekło :/
grafikę studiuję
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:58   #164
De28
Wtajemniczenie

Ryba-chodze na joe od jakiegos czasu i bede chodzic az do porodu.
Z patisona pewnie tez wyjdzie ale inna w smaku.Ta jest taka fajna kremowa, wlasnie dzieki dyniii.

U mnie nikt oprocz rodziny tzeta nie wie kiedy mam termin. Ani moja matka, ani ojciec, ani bracia, ani siostra. Zreszta nawet ani razu nie zapytali, czy wszystko ok.

Ide myc druga lodowke, ktora mamy w piwnicy. Kurcze, przymknelismy ja i zagrzybiala, bo pusta stala, wylaczona.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:00   #165
nasturcja7667
Zadomowienie

Mąż kupił czekoladę Milka oreo Ale zapomniał imbiru

W dodatku stanął przede mną, wyciągnął ręce,żeby mnie przytulić, zatrzymał w połowie drogi i mówi: "Jak tak na Ciebie patrzę, to muszę iść sikać".
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:00   #166
Asist22
Rozeznanie

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-E636A...erta.htm?id=76

Od poniedziałku w lidlu, ale ja pewnie się nie załapię Jak już dojadę to wszystko wykupią!!!!!
Stary 2013-10-03, 18:01   #167
aaby
Zakorzenienie

Witajcie w nowym wątku!
Ale pognałyście

Nadrabiam najpierw poprzednią część, a potem wezmę się za tę...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Oj mam takie myśli mam.Zwłaszcza że u mnie ostatnio dużo na głowie i rok dosyć ciężki.Wszystkiego się uzbierało za dużo i tak naprawdę chociaż planowaliśmy dzidziusia w tym roku to raczej myśleliśmy o jesieni.Poszliśmy raz na żywioł i udało się "zmajstrować" bobaska
Teraz nie zamieniłabym się za nic w świecie,ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić siebie tuląca takiego małego człowieczka i mówiącego do niego.Do tej pory gadałam tylko z kotami
Jaka to wielka odpowiedzialność nas czeka za życie,wychowanie,rozwój.
Ale damy rade rzecz jasna

To usg główki to takie standardowe badanie?
Mam to samo
I w sumie sytuacja podobna - my też planowaliśmy rozpocząć staranka w tym roku, ale od lipca (marzyło mi się rodzić wiosną ). Ale na początku roku uznaliśmy, że a tam, odstawimy Durexy, co będzie to będzie. I wystarczył wyjazd na narty do Zakopanego

Z tego co się orientuję, to usg główki robi się wcześniakom Albo jeśli był trudny długi poród, np. główka się zaklinowała itp.

Cytat:
Pewnie Ci niewiele brakuje ?
Brakuje mi w sumie staników do karmienia (), jednej koszuli jeszcze, kocyka do wózka (ale tu nie ma jakby parcia), rożka dla Młodej i jakichś pantalonów a'la Bridget Jones Muszę znaleźć jakieś wielkie bawełniane, co będą się pod cyckami kończyć, co by sobie rany po cc nie drażnić gumką... Z resztą będę musiała mój wiszący brzuch gdzieś upchać
A tak to chyba wszystko Aa, jeszcze jakieś drobiazgi ostatnie do kosmetyczki.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić, że od wczoraj nie jestem już dziewczyną a narzeczoną

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja też się witam z rana po ciężkiej nocy...miałam skurcze co 20 min niby bie bolesne ale nie przyjemne.pojechalismy na ip dostałam kroplówkę rozkurcziwa po badaniu niestety szyjka ma 11 mm tylko i mam leżeć i czekać.na szczęście wróciłam di domku.syn na wycieczce a potem do kolegi więc trochę wypocząć będzie mi dane. Ogólnie od kilku dni jestem strasznie słaba i zmęczona nie wiem czemu:-(
O kurczę Odpoczywaj Kochana ile się da

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie fotelika od góry.

Jak widać pas biegnie przez szyny po bokach nad nogami, potem jest wpięty w zacisk od auta, a następnie przecięgnięty i włożyny w szynę za plecami malucha. Koniec wpinania. Potem już trzeba było tylko za pomocą przycisków obniżyć poręcz- w kierunku nóg, tak żeby zapierała fotelik o oparcie kanapy. Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam. Tak było z tako. Zapinaliśmy go milion razy.
ps. proszę się nie sugerować szelkami, były za lekko zapięte, ale chyba wtedy staliśmy, więc rozluźniliśmy.
No ok, pasy jak najbardziej tak Ale intryguje mnie cały czas ten pałąk.
A w takiej pozycji, w jakiej jest on na zdjęciu, ma blokadę (w sensie taki klik)? Bo np. u nas pałąk blokuje się tylko w trzech pozycjach i nie ryzykowałabym ustawiania go w innej "luźnej" pozycji.

Cytat:
Też mam matowe ale takie naprawdę matowe i brudzą mi się niesamowicie.Jeszcze brązowe są widać każdy zaciek i pyłek.
Mam identyczne

Cytat:
My już po wizycie, dziękujemy za wszystkie kciuki
Dziś wkroczyliśmy w 35 tydzień
Leukocyty mi wzrosły w związku z moim przeziębieniem, także muszę się kurować.
Uciekam robić jakiś obiad, później wezmę się za nadrabianie

Olenka - bardzo ładny wózek
Kociak - przykro mi, że tak Wam się nazbierało tych wydatków Ale niestety znam to z autopsji - jak nie ma kasy albo są poważne rzeczy do kupienia (jak np. wyprawka), to nagle wszystko się sypie i wyskakują rzeczy, na które absolutnie nie jesteśmy przygotowani
ktosiula - ja też mam dziś za sobą jogę pod prysznicem Kompletnie na oślep
mamusiaczek - a to maluch psikusa zrobił Witamy w gronie uparciuchów A czemu jeszcze tylko 2 tygodnie? W którym jesteś tygodniu?
nasturcja - jak u Ciebie? Wyciszyło się z biegiem dnia?

Co do pierwszego spaceru, to tak naprawdę wszystko będzie zależało od pogody i od mojego dochodzenia do siebie - wiadomo, że po cc może być różnie Ale na pewno zaczniemy od "werandowania" - a raczej balkonowania

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:02   #168
basiula19
Zadomowienie

Lepiej mieć posciagane bo wiadomo możesz zacząć puchnąć i będzie problem z pierscionkami, kolczykami możesz zachaczyc czy coś. Tak samo powinno się mieć pozmywany lakier z paznokci bo bodajże po paznokciach widać co z tetnem dziecka.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:03   #169
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja chyba padne!
Wszystkich poje*alo , albo tak bylo Od zawsze tylko teraz sie o tym glosno mowi ..
8 latek dzwoni na policje :ze mama probowala go udusic metalowa smycza.

Nie wierze ze majac taka przeszlosc, takie dziecinstwo mozna pozniej byc w 100% normalnym czlowiekiem bez niczyjej pomocy

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 18:04   #170
Lilith890502
Zakorzenienie

normalnie tak mnie zalało śluzem że myślałam że to wody

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:05   #171
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jak leżałam w szpitalu to położna mówiła że trzeba się pozbyć wszystkiego bo człowiek nad sobą nie panujeAle nie wiem czy w każdym szpitalu.
U mnie też nie można mieć biżuterii i pomalowanych paznokci
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:05   #172
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

W dodatku stanął przede mną, wyciągnął ręce,żeby mnie przytulić, zatrzymał w połowie drogi i mówi: "Jak tak na Ciebie patrzę, to muszę iść sikać".
O kurde to mu sie powiedzialo

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-03, 18:07   #173
nasturcja7667
Zadomowienie

Aaby, tak wyciszyło się W ciągu dnia miałam dokładnie 6 skurczy. Nic nie cieknie, więc mój organizm mnie postanowił nastraszyć
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:14   #174
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Moja w 35t4d miala 2707g I pytalam ile do terminu czyli wte 4 tyg moze przybrac to uslyszalam ze 4,2kg czyli 1,5kg w 4 tyg
Troche na wrzesniowkach porownywalam wagi z ostatniego usg I z porodu to nigdzie nie ma takiego skoku w 4 tyg.

No zobaczymy, ale mam nadzieję że nie będzie takim klocuszkiem ponad 4 kilowym, bo ciężko wtedy widze siebie podczas porodu
Ostatnio znajoma była kilka dni na obserwacji w szpitalu i babka rodziła naturalnie ponad 5 kilowe dziecko darła się w niebogłosy ale dała radę, a to było jej pierwsze dziecko więc da się i klocka wypchnąć na świat
20.08.2016
Stary 2013-10-03, 18:17   #175
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
No to Ci napiszę że będzie podobna
Mnie oprócz tego tekstu denerwowało ciągłe opisywanie jaki Grey jest nieziemsko przystojny
a święty Barnaba?

Cytat:
Ale jestem zła!!
Mój TŻ mi ostatnio robił porządek z moim lapkiem. Lapek mój, zwany Marcelem, jest stary. I potrafi go zamulić nawet pasjans. No i on tam coś pocykał.
Niechcący dziś usunęłam moje zestawienie excelowe- zrobiłam listę, czego nam dla dziecka brakuje, gdzie to można kupić najtaniej. Zajęło mi to trzy dni. Szukanie, wybieranie, wpisywanie..
Myślę sobie: spoko, jest w koszu. A co się okazało? Że ja nie mam kosza TŻ mi ustawił, ze każdorazowe danie "delete" usuwa plik na stałe z kompa
Powiedziałam mu, że jak wróci z pracy ma mi ściągnąć program do odzyskiwania plików i odzyskać to zestawienie bo jak nie to śpi w garażu!!!!
dla mojego wysłanie go na noc do garażu to nie byłaby kara, on by chętnie sam poszedł
ale współczuję akcji z plikiem mam nadzieję, że uda się odzyskać

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43112370]

[/QUOTE]

Nasturcja, Maomami wybieracie się jutro na Bezpiecznego Malucha?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:18   #176
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio znajoma była kilka dni na obserwacji w szpitalu i babka rodziła naturalnie ponad 5 kilowe dziecko darła się w niebogłosy ale dała radę, a to było jej pierwsze dziecko więc da się i klocka wypchnąć na świat
5 kilo???

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:18   #177
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aaby tak, zatrzaskiwalo sie. A pozycji zatrzasku ten fotelik miał chyba z 5.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:19   #178
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
No zobaczymy, ale mam nadzieję że nie będzie takim klocuszkiem ponad 4 kilowym, bo ciężko wtedy widze siebie podczas porodu
Ja to bym nie dała sie chyba zmusic do SN

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-03, 18:23   #179
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

A ja dzsiaj zjadłam milkę jogurtową a co do męża to ma poczucie humoru
20.08.2016
Stary 2013-10-03, 18:24   #180
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś wkroczyliśmy w 35 tydzień Leukocyty mi wzrosły w związku z moim przeziębieniem, także muszę się kurować.
spore dziecię
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja się wściekłam a okazało się że on tak mi niespodziankę chciał zrobić jakby nie wiedział że baba w ciąży jest drażliwa
wrzucam fotki karety
faaajny
Cytat:
Aha mialam Wam pokazac jakie moje mama upolowala lozeczko turystyczne dla mlodej.
Ta to zawsze cos znajdzie .. Załącznik 5432133
Załącznik 5432134Załącznik 5432135

Ma melodyjki , swiatełko , nakladany przewijak I wibrujacy materacyk ..
W tym swietle nie bardzo widac ale jest szare z brudnym rozem I kwiatuszkami .
Nie chce mi powiedziec gdzie je kupila

ooo jeżuuuu
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Na fb rozmawiałam z koleżanką o miejscu w którym mam zamiar rodzić i opowiedziała mi straszne rzeczy.
Opieka jest straszna, jej dziecko uderzyła babka wyjmując z tego czegoś w czym leżało itd.

Natomiast druga była tym miejscem zachwycona.
I co ja biedna mam teraz robić???
no to faktycznie masz dylemat
Cytat:
może za szybko szłaś albo co
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
ja się pozbędę wszytskiego (nic nie noszę:P) oprócz obrączki bo za chiny ludowe jej nie zdejmę bo nie dam rady
Cytat:
dobry jest

mama właśnie z TŻ kleją tapetę i powiem Wam że już mi się strasznie podoba
a i zapomniałam że TŻ mi dalej mota z tym wózkiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości