|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
hej dziewczyny ;-)
ja byłam u Ginki wczoraj. Odpoczywam w domu do końca tygodnia, w poniedziałałek kolejna wizyta plus USG Wtedy zdecydujemy co dalej... Ja też myślę, ze w Polsce z ciężarną jak z jajkiem się obchodzą. Natura wie co robi, teraz organizm sam wymusza więcej snu, odpoczynku...bo takie mamy samopoczucie, zero energii...ale jak to przetrwamy to 2 trymast jest ponoć najlepszy ![]() U mnie dziś deszcz... Fajnie, że nie muszę nigdzie wychodzić! Dobrego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() [ (usuń spacje) url= (usuń spacje)http://babystrology. (usuń spacje) com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ela&year =2014&month=6&day=15&baby count=1[B]TUTAJ WPISZ TEKST JAKI CHCESZ MIEC W PODPISIE NA FORUM, NP. JAK U MNIE 'BEDE MAMA'[/url] powinno działać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2013-10-24 o 10:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Termin wg usg mam na 13.06.2014. Jestem po wizycie u lekarza, słyszałam bicie serduszka ![]() Jestem również mamą listopadową 2012. Mam córeczkę Izę. ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj wizytę na 18:00. Ale to tylko kontrola czy pęcherzyk rośnie bo na serce o wiele za wcześnie. Dzisiaj mam 5 tydzień 3 dzień.
Gratuluję bijących serduszek ![]() Jak dla mnie jazda na rowerze i bieganie to w ciąży przesada, ale jak to uważa... A dzisiaj śniło mi się ze urodziłam trojaczki ![]() Farbujecie włosy?? Ja mam mega blond odrost przy brązowych włosach i wyglądam jak łysa z daleka... :banghead: I tak się zastanawiam czy farbą bez amoniaku ufarbować... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam ten sam dylemat z farbowaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry również deszczowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A u mnie już się zaczynają mdłości. Tak mi dziwnie po śniadaniu ![]() Czuje się do tego taka ociężała jak słoń, jeszcze mnie tak wydeło że hej...aż ciężko się siedzi.. Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2013-10-24 o 11:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja farbowalam w pierwszej ciazy 2 razy,chcialam sie czuc lepiej strasznie nie lubie jak mam juz 3 cm odrosty,wtedy tez wlosy jeszcze bardziej mi sie przetluszczaja i wogole sa takie zmatowiale ![]() Wiesz z tym to jest zagwozdka,co lekarz co fryzjerka to rozne opinie.Moj gin powiedzial,ze nie powinno sie... Dziewczyny widzialyscie? http://polskalokalna.pl/galerie/doln...,1759955,1,433
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie staram się ograniczyć niepotrzebną chemię, ale jakbym miała chodzić z kilkucentrymetrowym odrostem to wolałabym zafarbować i mieć poczucie, że ładnie wyglądam ![]() ---- Co do ruszania się w ciąży ja jestem zwolenniczką umiarkowanego wysiłku i słuchania swego organizmu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udało mi się zafarbować na tydzień przed zrobieniem testu. Teraz dzielnie poczekam na II trymestr, akurat będzie fryz na sylwestra ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co prawda cos link z babystrology sie pogmatwal,bo wlasnie jestem w 58 tygodniu ![]() ale przynajmniej juz bede wiedziec jak to ugryzc
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja również kojarzyłam skąds Twój nick, ale myślałam, że może gdzieś mignął mi na wizażu ![]() Ucieszyłam się, że wątek jest jednomiesięczny, bo nie wiem czy dałabym radę być na bieżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba juz mi sie udalo ![]()
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
a jednak nie,na podgladzie dziala,a jak sprawdze po napisaniu posta to nie dziala mi wogole
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- pozniej sie pobawie,bo musze Malego karmic
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś kolejny dzień mdłości ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
a u mnie żadnych mdłości ... czyżbym taką szczęściarą była?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie mogą Ci się niedługo zacząć
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A to kolejna wizyta czy pierwsza? |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Też tak myślałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Druga na pierwszej byłam w 6t 1d i był tylko pęcherzyk 1,20 cm. Ale wszystko niby ok owulkę miałam ok 18dc więc możliwe, że było troszkę za szybko. Teraz kolejną mam 07.11 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
ja odpukac narazie tez nie witalam sie z muszla,w pierwszej ciazy ani razu mi sie nie zdarzylo,ale meczyly mnie czasem lekkie a czasem mocniejsze mdlosci,najczesciej po poludniu.Czasem chcialam juz isc do wc i zrobic co trzeba,bo to tez jest denerwujace.
poddaje sie z tym linkiem,nie wiem o co chodzi ![]() Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-10-24 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Ja też nie mam mdłości, choć wszyscy pytają czy już sie ściskam z wc
![]() Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2013-10-24 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz to podaj mi tylko link do Twojego maleństwa i tekst jaki chcesz mieć w podpisie to ci zrobię i wyśle ![]() U mnie zaczęło się w 7t nudności a teraz mam już mdłości i na razie pawia nie zaliczyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Cześć,
właśnie wróciłam od ginekologa. Miałam pierwsze USG i oficjalnie poproszę o dopisanie mnie do grona oczekujących mam Kasia, 25 lat, OM 4.09.2013, wstępny TP 12.06.2013 Moje maleństwo ma już 8mm, pięknie bije mu serduszko, zaczęłam 7tydzień. Niestety Pani Dr nie chce zgodzić się na L4, powiedziała, że nie mogę pracować tak jak do tej pory (12h pracy stojącej, bez możliwości ludzkiej przerwy, dostawy, stresy itd), ale to problem pracodawcy, on ma mi poprawić warunki. (Ale to niemożliwe przy takich schematach jakie mam..). Więc jestem w kropce, nie chce panikować, bo faktycznie czuje się dobrze i daje radę, ale jak się coś stanie, to będzie za późno... Pomyślę co z tym zrobić. Pani dr kazała zastanowić się nam nad badaniami prenatalnymi (dopiero ok 12T, USG, które wykluczy choroby genetyczne itd). Macie zamiar je wykonywać? Buziaki dla wszystkich, miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Prowansja88 tak terzba zrobić te badania, najlepiej u lekarza doświadczonego, ja pewnie niedługo będę się umawiać, bo jak wszędzie pewnie są kolejki, a u mnie zaraz 9 tydzień się zacznie.
To koniecznie gadaj z szefem, bo 12 godzin, to za dużo- ja też na poczatku czułam się dobrze, ale teraz wiem, ze organizm sam się upomni o odpoczynek! D0tk4Możesz być taką szczęściarą- zazdrościłabym mega... choć w ciąży nie ma reguł, mogą się jeszcze pojawić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Ja w tamtej ciąży miałam mdłości, ale ani razu nie wymiotowałam. Chociaż nie wiem czy nie wolałabym wymiotować i żeby ulżyło
![]() Odrzuciło mnie całkowicie od mojej ukochanej czarnej herbaty, na kawę też nie mogę patrzeć. Wcinam mnóstwo owoców. Pomagają mi na te mdłości, zwłaszcza mandarynki. Cytat:
![]() Cytat:
W sumie nie wiem dlaczego jest to tak szumnie nazwane, jest to normalne badanie usg, które tylko trwa dłużej. Inna sprawa, że nie w każdej przychodni mają dobry sprzęt, może chodzi też o wiedzę lekarza, a czasem pewnie chodzi też o pieniądze, bo niektórzy lekarze odsyłają na te badania prywatnie. W każdym razie ja będę robić na 100%. Przez tę nieszczęsną przezierność miałam trochę stresu do końca ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bazile zdaje się też ma jutro wizytę, kto wie może to będzie kolejna para forumowych bliźniaków (wg OM) ![]() Ja wczoraj pracowałam, potem obowiązkowa drzemka bo inaczej bym nie dała rady, ale za to w nocy nie mogłam spać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam dość intensywną pracę, dużo stania/chodzenia, ale póki co czuję się dobrze i mam nadzieję, że się to nie zmieni, bo chcę pracować jak najdłużej ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.