Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 10:25   #181
zophiee
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

hej dziewczyny ;-)
ja byłam u Ginki wczoraj. Odpoczywam w domu do końca tygodnia, w poniedziałałek kolejna wizyta plus USG

Wtedy zdecydujemy co dalej...
Ja też myślę, ze w Polsce z ciężarną jak z jajkiem się obchodzą. Natura wie co robi, teraz organizm sam wymusza więcej snu, odpoczynku...bo takie mamy samopoczucie, zero energii...ale jak to przetrwamy to 2 trymast jest ponoć najlepszy
U mnie dziś deszcz... Fajnie, że nie muszę nigdzie wychodzić!
Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:40   #182
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
D0tk4 plis podpowiedz mi jak zrobilas podpis bede mama? Tzn chodzi mi o to,ze masz link ukryty pod tym haslem,ja probowalam tak zrobic,ale nie wychodzi mi
A chcesz to sobie z babystology zrobić? Pozwól, że po prostu wkleję, to co Ty powinnaś wkleić, bo wytłumaczyć, to cieżko, tym bardziej, że trzeba uciąć adres strony, bo jest za długi

[ (usuń spacje) url= (usuń spacje)http://babystrology. (usuń spacje) com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ela&year =2014&month=6&day=15&baby count=1[B]TUTAJ WPISZ TEKST JAKI CHCESZ MIEC W PODPISIE NA FORUM, NP. JAK U MNIE 'BEDE MAMA'[/url]

powinno działać

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od jakiegoś czasu o czym wiecie
I się zastanawiam czy do was nie dołączyć...chodzi o to, że już się udzielam na kilku wątkach i mogę mieć mały problem z nadrabianiem ale jeżeli wam nie będzie przeszkadzać, że wpadnę raz na jakiś czas to bym chętnie do was dołączyła
zuuuuuubi

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ostatni @ miałam 28.08.2013 u lekarza byłam jakieś dwa tygodnie temu i maluszek na USG niby był w 5 tygodniu a powinien być w 6 ale serduszko biło jak szalone, więc lekarz założył kartę ciąży i czekamy do kolejnej wizyty. Nie wiem co więcej Wam mam powiedzieć
Cudownie, że już słyszałaś seruszko, tak wcześnie! Ja idę na usg we wtorek i to bedzie 7tc (6t3d) i ogromnie liczę na to, że usłyszę ten malutki bębenek

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wiecie co, chyba zrobiło mi się smutno jak przeczytałam naszą listę i jestem prawie na jej samym początku wolałabym być w połowie albo na końcu i czytać jak wszystkie się rozpakowujecie to chyba te hormony ..
będziesz naszą motywacją

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od lekarza, no i w sumie nic Niby coś tam jest ale jeszcze za małe niestety nie znam za dobrze niemieckiego, mam nadzieję że jeszcze się moje maleństwo rozwinie, a ja liczyłam że zobaczę serduszko i nawet powiedział że powinnam normalnie tak jak pracuję pracować, kazał brać witaminy i nie przeją się w ogóle tym że mnie boli brzuch i plecy może za bardzo panikuje, w sumie co ma być to będzie, za dwa tyg kolejna wizyta i tym razem idę z Tż-tem on bardzo dobrze rozumie niemiecki
Mówisz, ze mieszkasz w Austrii. Ja jestem na Wyspach i pewnie podejście do ciąży jest podobno. Pierwsze co usłyszałam to, że ciąża to nie choroba i jeśli lubię biegać, jeździc na rowerze itp to mam to nadal robić. Poza tym, ból brzucha i pleców, jeśli nie jakiś okropny, jest normalny na wczesnym etapie ciąży, wiec się nie martw Jeżeli jesteś dopiero w 6tc tak jak wyliczył lekarz (chyba dobrze mówie?), to faktycznie mogło być za wcześnie, ale w 8tc na pewno już serduszko będzie biło jak szalone

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Mi beta wskazywała na 7tc, OM na 7 tc, a lekarz na usg powiedział, że płód ma 5 tc 3 dni. Serce biło, ale powiedział, że chyba się nie rozwija.
Teraz jestem w 13 tc i wszystko ma rozwinięte
Bardzo podnosząca na duchu historia

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
ANTERIA z tego co słyszę to chyba tylko w Polsce tak się szczypią z ciężarnymi, zwolnienia od ręki, leki nawet jak nie potrzeba, USG na życzenie :p
Potwierdzam jakbym mojego lekarza na tym etapie poprosiła o zwolnienie, to chyba by mnie wyśmiał

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2013-10-24 o 10:41
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:00   #183
Sola1
Zakorzenienie

Witam

Termin wg usg mam na 13.06.2014. Jestem po wizycie u lekarza, słyszałam bicie serduszka

Jestem również mamą listopadową 2012. Mam córeczkę Izę.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wiecie co, chyba zrobiło mi się smutno jak przeczytałam naszą listę i jestem prawie na jej samym początku wolałabym być w połowie albo na końcu i czytać jak wszystkie się rozpakowujecie to chyba te hormony ..
Przenosisz 2 tygodnie i będziesz na bieżąco
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:04   #184
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj wizytę na 18:00. Ale to tylko kontrola czy pęcherzyk rośnie bo na serce o wiele za wcześnie. Dzisiaj mam 5 tydzień 3 dzień.

Gratuluję bijących serduszek

Jak dla mnie jazda na rowerze i bieganie to w ciąży przesada, ale jak to uważa...

A dzisiaj śniło mi się ze urodziłam trojaczki

Farbujecie włosy?? Ja mam mega blond odrost przy brązowych włosach i wyglądam jak łysa z daleka... :banghead:
I tak się zastanawiam czy farbą bez amoniaku ufarbować...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:11   #185
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Jak dla mnie jazda na rowerze i bieganie to w ciąży przesada, ale jak to uważa...

Farbujecie włosy?? Ja mam mega blond odrost przy brązowych włosach i wyglądam jak łysa z daleka... :banghead:
Moja znajoma, rodząca w Polsce, do końca ciąży jeździła na stacjonarnym, a mały urodzil się bez probemów i dostał 10 pkt. A akurat bieganie uważam za normalne. Gdy jestem na siłowni, to często widuje kobiety z wyraźnym brzuskiem truchtające na bierzni. Poza tym, im aktywniejsza kobieta w ciązy, tym łatwiejszy poród (w końcu to olbrzymi wysiłek) i szybszy powrót do formy już po

Mam ten sam dylemat z farbowaniem co prawda moje odrosty jescze nie są jakieś dramatyczne, ale czas nie stoi w miejscu :P
Stary 2013-10-24, 11:14   #186
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry również deszczowo
Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Witam

Jutro wizyta u lekarza, już nie mogę się odczekać.

Proszę o wpisanie mnie na listę

Magda, (24 lata), OM. 06. 09. 2013 (mama Mileny, 2 lata 9 miesięcy)

TP podam jak poznam.

Pozdrawiam Was wszystkie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Monica80 no coś w tym jest, ale też każda sytuacja jest inna, każde dziecko jest inne, rodzice też...jakby mi się trafiły takie spokojne dzieciaczki to byłoby fajnie Ja byłam baardzo spokojnym dzieckiem, mama mi zawsze opowiadała, że jakby wszystkie dzieci były takie jak ja to by był raj Więc wierzę w to, że i moje dziecko/dzieci będą takie spokojne jak ich mamusia
No nic, może dzisiaj coś zobaczę...mam wizytę o 16 i już nie mogę wysiedzieć!

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Ha ! Ja
W tamtym tygodniu byłam prywatnie, dzisiaj wizyta w NFZ ... Właśnie siedzę w poczekalni i czekam z banda starszych pań ...

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ;-)
ja byłam u Ginki wczoraj. Odpoczywam w domu do końca tygodnia, w poniedziałałek kolejna wizyta plus USG

Ja też myślę, ze w Polsce z ciężarną jak z jajkiem się obchodzą. Natura wie co robi, teraz organizm sam wymusza więcej snu, odpoczynku...bo takie mamy samopoczucie, zero energii...ale jak to przetrwamy to 2 trymast jest ponoć najlepszy
Dobrego dnia
Zgadzam się nie powiem, że odpoczełabym w domu
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Witam

Termin wg usg mam na 13.06.2014. Jestem po wizycie u lekarza, słyszałam bicie serduszka

Witam Gratulacje.

A u mnie już się zaczynają mdłości. Tak mi dziwnie po śniadaniu
Czuje się do tego taka ociężała jak słoń, jeszcze mnie tak wydeło że hej...aż ciężko się siedzi..

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2013-10-24 o 11:17
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:20   #187
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Ha ! Ja
W tamtym tygodniu byłam prywatnie, dzisiaj wizyta w NFZ ... Właśnie siedzę w poczekalni i czekam z banda starszych pań ...
czekamy na relacje i ewentualnie pierwsze zdjecia
Cytat:
hej dziewczyny ;-)

Dobrego dnia
a masz juz jakies zdjecia z usg?
Cytat:
Witam

Jestem również mamą listopadową 2012. Mam córeczkę Izę. [COLOR="Silver"]
witaj,hm widze ze mamy pdobne tempo do drugiego dzidziusia,ja mama grudniowa i kojarze Cie po nicku na mamy list-grudniowe zajrzalam tylko doslownie kilka razy,Wasze tempo mnie przegnalo.
Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę na 18:00. Ale to tylko kontrola czy pęcherzyk rośnie bo na serce o wiele za wcześnie. Dzisiaj mam 5 tydzień 3 dzień.

fajnie zobaczysz dzisiaj swoja Kruszynke.
Ja farbowalam w pierwszej ciazy 2 razy,chcialam sie czuc lepiej strasznie nie lubie jak mam juz 3 cm odrosty,wtedy tez wlosy jeszcze bardziej mi sie przetluszczaja i wogole sa takie zmatowiale .Farba bez amoniaku,teraz tez mam zamiar za pare dni.
Wiesz z tym to jest zagwozdka,co lekarz co fryzjerka to rozne opinie.Moj gin powiedzial,ze nie powinno sie...

Dziewczyny widzialyscie?
http://polskalokalna.pl/galerie/doln...,1759955,1,433

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 11:23   #188
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie farbuję włosów, ale podobno można. Staraj się nie wdychać za bardzo oparów z farby.
Ja ogólnie staram się ograniczyć niepotrzebną chemię, ale jakbym miała chodzić z kilkucentrymetrowym odrostem to wolałabym zafarbować i mieć poczucie, że ładnie wyglądam

----

Co do ruszania się w ciąży ja jestem zwolenniczką umiarkowanego wysiłku i słuchania swego organizmu.
Stary 2013-10-24, 11:25   #189
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

Udało mi się zafarbować na tydzień przed zrobieniem testu. Teraz dzielnie poczekam na II trymestr, akurat będzie fryz na sylwestra Nie wiem co doradzić, niektóre kobiety farbują, może zapytaj się gina.

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Moja znajoma, rodząca w Polsce, do końca ciąży jeździła na stacjonarnym, a mały urodzil się bez probemów i dostał 10 pkt. A akurat bieganie uważam za normalne. Gdy jestem na siłowni, to często widuje kobiety z wyraźnym brzuskiem truchtające na bierzni. Poza tym, im aktywniejsza kobieta w ciązy, tym łatwiejszy poród (w końcu to olbrzymi wysiłek) i szybszy powrót do formy już po
Ja w poprzedniej ciąży miałam strasznie dużo energii. Przed samym porodem latałam z łopatą i odśnieżałam przed domem. Sąsiedzi śmieli się, że co za mąż ciężarną się wysługuje Dom to na kolanach zasuwałam, taką fazę złapałam na sprzątanie. Choć Młody urodził się zdrowy i teraz jest tez dzieckiem pełnym energii, to nie powiem, poród wcale nie był lekki 13,5h
Stary 2013-10-24, 11:27   #190
bazile
Zadomowienie

Cytat:
A chcesz to sobie z babystology zrobić? Pozwól, że po prostu wkleję, to co Ty powinnaś wkleić, bo wytłumaczyć, to cieżko, tym bardziej, że trzeba uciąć adres strony, bo jest za długi

[ (usuń spacje) url= (usuń spacje)http://babystrology. (usuń spacje) com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ela&year =2014&month=6&day=15&baby count=1[B]TUTAJ WPISZ TEKST JAKI CHCESZ MIEC W PODPISIE NA FORUM, NP. JAK U MNIE 'BEDE MAMA'[/url]

powinno działać

dzieki
co prawda cos link z babystrology sie pogmatwal,bo wlasnie jestem w 58 tygodniu
ale przynajmniej juz bede wiedziec jak to ugryzc

Stary 2013-10-24, 11:29   #191
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

witaj,hm widze ze mamy pdobne tempo do drugiego dzidziusia,ja mama grudniowa i kojarze Cie po nicku na mamy list-grudniowe zajrzalam tylko doslownie kilka razy,Wasze tempo mnie przegnalo.
Ja tez miałam być grudniowa, ale dziecię wyszło pod koniec listopada Kiedy urodziłaś?

Ja również kojarzyłam skąds Twój nick, ale myślałam, że może gdzieś mignął mi na wizażu Tempo w listopadowo - grudniowych rzeczywiście było takie, że czytanie wątku to prawie zajęcie na cały etat. Zresztą teraz chyba było podobnie w majowo czerwcowych.
Ucieszyłam się, że wątek jest jednomiesięczny, bo nie wiem czy dałabym radę być na bieżąco.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 11:31   #192
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
dzieki
ale przynajmniej juz bede wiedziec jak to ugryzc
naprawdę? mam nadzieję, ze jakoś to ogarniesz
Stary 2013-10-24, 11:34   #193
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

No to twoja ciąża teoretycznie jest o jeden dzień młodsza od mojej ja mam dzisiaj 5 tydz i 4 dzień . Ja puki co nie farbuję, nie mam jeszcze aż takich odrostów
Stary 2013-10-24, 11:34   #194
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Ja w poprzedniej ciąży miałam strasznie dużo energii. Przed samym porodem latałam z łopatą i odśnieżałam przed domem. Sąsiedzi śmieli się, że co za mąż ciężarną się wysługuje Dom to na kolanach zasuwałam, taką fazę złapałam na sprzątanie. Choć Młody urodził się zdrowy i teraz jest tez dzieckiem pełnym energii, to nie powiem, poród wcale nie był lekki 13,5h
To ja pod koniec niczym słonica Z aktywności to chodziłam na spacery albo do Biedronki po asortyment który mi się wówczas zamarzył , ale miałam też okres że młoda mi na coś uciskała i jak dłużej chodziłam to robiło mi się słabo, a urodziłam w 3,45 od konkretnych skurczy.
Stary 2013-10-24, 11:35   #195
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez miałam być grudniowa, ale dziecię wyszło pod koniec listopada Kiedy urodziłaś?

Ja również kojarzyłam skąds Twój nick, ale myślałam, że może gdzieś mignął mi na wizażu Tempo w listopadowo - grudniowych rzeczywiście było takie, że czytanie wątku to prawie zajęcie na cały etat. Zresztą teraz chyba było podobnie w majowo czerwcowych.
Ucieszyłam się, że wątek jest jednomiesięczny, bo nie wiem czy dałabym radę być na bieżąco.
ja urodzilam Synka 19 grudnia i wyszlismy ze szpitala w sama Wigilie o 13tej,o maly wlos i bysmy zostali.Maly mial zoltaczke.Wypuscili nas,ale przez kolejne dni jezdzilismy na pobor krwi i ogolne badania sprawdzac czy zoltaczka nie wraca i nie rosnie.Na szczescie bylo juz lepiej.
Cytat:
naprawdę? mam nadzieję, ze jakoś to ogarniesz
chyba juz mi sie udalo

Stary 2013-10-24, 11:36   #196
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
Stary 2013-10-24, 11:36   #197
bazile
Zadomowienie

a jednak nie,na podgladzie dziala,a jak sprawdze po napisaniu posta to nie dziala mi wogole

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

pozniej sie pobawie,bo musze Malego karmic

Stary 2013-10-24, 11:42   #198
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

powinno działać

zuuuuuubi

Cudownie, że już słyszałaś seruszko, tak wcześnie! Ja idę na usg we wtorek i to bedzie 7tc (6t3d) i ogromnie liczę na to, że usłyszę ten malutki bębenek

będziesz naszą motywacją

Mówisz, ze mieszkasz w Austrii. Ja jestem na Wyspach i pewnie podejście do ciąży jest podobno. Pierwsze co usłyszałam to, że ciąża to nie choroba i jeśli lubię biegać, jeździc na rowerze itp to mam to nadal robić. Poza tym, ból brzucha i pleców, jeśli nie jakiś okropny, jest normalny na wczesnym etapie ciąży, wiec się nie martw Jeżeli jesteś dopiero w 6tc tak jak wyliczył lekarz (chyba dobrze mówie?), to faktycznie mogło być za wcześnie, ale w 8tc na pewno już serduszko będzie biło jak szalone

Bardzo podnosząca na duchu historia

Potwierdzam jakbym mojego lekarza na tym etapie poprosiła o zwolnienie, to chyba by mnie wyśmiał

Cytat:
Witam

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Przenosisz 2 tygodnie i będziesz na bieżąco
za wizytę i zazdroszczę strasznie ja jeszcze muszę czekać 2 tygodnie na wizytę

Cytat:

za wizytę czekam na relacje

Dziś kolejny dzień mdłości ale tym razem byłam sprytniejsza i po przebudzeniu zjadłam parę herbatników

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:46   #199
D0tk4
Zadomowienie

a u mnie żadnych mdłości ... czyżbym taką szczęściarą była?
Stary 2013-10-24, 11:49   #200
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie mogą Ci się niedługo zacząć

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

za wizytę i zazdroszczę strasznie ja jeszcze muszę czekać 2 tygodnie na wizytę
A to kolejna wizyta czy pierwsza?
Stary 2013-10-24, 11:50   #201
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
zdaje sobie z tego sprawe ale w jednej z ksiazek wyczytałam, że jeżeli się nie pojawiają do konca 6t, to można w ogóle nie mieć. ja za 3 dni zaczynam 7tc, wiec zobaczymy
Stary 2013-10-24, 11:53   #202
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślałam a tu z początkiem 8 t

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

A to kolejna wizyta czy pierwsza?
Druga na pierwszej byłam w 6t 1d i był tylko pęcherzyk 1,20 cm. Ale wszystko niby ok owulkę miałam ok 18dc więc możliwe, że było troszkę za szybko. Teraz kolejną mam 07.11

Stary 2013-10-24, 12:55   #203
bazile
Zadomowienie

ja odpukac narazie tez nie witalam sie z muszla,w pierwszej ciazy ani razu mi sie nie zdarzylo,ale meczyly mnie czasem lekkie a czasem mocniejsze mdlosci,najczesciej po poludniu.Czasem chcialam juz isc do wc i zrobic co trzeba,bo to tez jest denerwujace.

poddaje sie z tym linkiem,nie wiem o co chodzi ze nie wchodzi.

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-10-24 o 12:58
Stary 2013-10-24, 13:03   #204
czarno_biala1987
Raczkowanie

Ja też nie mam mdłości, choć wszyscy pytają czy już sie ściskam z wc

Edytowane przez czarno_biala1987
Czas edycji: 2013-10-24 o 13:04
czarno_biala1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:13   #205
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
ja odpukac narazie tez nie witalam sie z muszla,w pierwszej ciazy ani razu mi sie nie zdarzylo,ale meczyly mnie czasem lekkie a czasem mocniejsze mdlosci,najczesciej po poludniu.Czasem chcialam juz isc do wc i zrobic co trzeba,bo to tez jest denerwujace.

poddaje sie z tym linkiem,nie wiem o co chodzi ze nie wchodzi.

Jak chcesz to podaj mi tylko link do Twojego maleństwa i tekst jaki chcesz mieć w podpisie to ci zrobię i wyśle

U mnie zaczęło się w 7t nudności a teraz mam już mdłości i na razie pawia nie zaliczyłam.

Stary 2013-10-24, 13:37   #206
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć,
właśnie wróciłam od ginekologa. Miałam pierwsze USG i oficjalnie poproszę o dopisanie mnie do grona oczekujących mam

Kasia, 25 lat, OM 4.09.2013, wstępny TP 12.06.2013

Moje maleństwo ma już 8mm, pięknie bije mu serduszko, zaczęłam 7tydzień.

Niestety Pani Dr nie chce zgodzić się na L4, powiedziała, że nie mogę pracować tak jak do tej pory (12h pracy stojącej, bez możliwości ludzkiej przerwy, dostawy, stresy itd), ale to problem pracodawcy, on ma mi poprawić warunki.
(Ale to niemożliwe przy takich schematach jakie mam..). Więc jestem w kropce, nie chce panikować, bo faktycznie czuje się dobrze i daje radę, ale jak się coś stanie, to będzie za późno...
Pomyślę co z tym zrobić.

Pani dr kazała zastanowić się nam nad badaniami prenatalnymi (dopiero ok 12T, USG, które wykluczy choroby genetyczne itd).
Macie zamiar je wykonywać?

Buziaki dla wszystkich, miłego dnia *
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:52   #207
zophiee
Zakorzenienie

Prowansja88 tak terzba zrobić te badania, najlepiej u lekarza doświadczonego, ja pewnie niedługo będę się umawiać, bo jak wszędzie pewnie są kolejki, a u mnie zaraz 9 tydzień się zacznie.
To koniecznie gadaj z szefem, bo 12 godzin, to za dużo- ja też na poczatku czułam się dobrze, ale teraz wiem, ze organizm sam się upomni o odpoczynek!
D0tk4Możesz być taką szczęściarą- zazdrościłabym mega... choć w ciąży nie ma reguł, mogą się jeszcze pojawić
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 14:12   #208
Sola1
Zakorzenienie

Ja w tamtej ciąży miałam mdłości, ale ani razu nie wymiotowałam. Chociaż nie wiem czy nie wolałabym wymiotować i żeby ulżyło Teraz od paru dni mam mdłości i też nie wymiotuję.
Odrzuciło mnie całkowicie od mojej ukochanej czarnej herbaty, na kawę też nie mogę patrzeć. Wcinam mnóstwo owoców. Pomagają mi na te mdłości, zwłaszcza mandarynki.

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć,
właśnie wróciłam od ginekologa. Miałam pierwsze USG i oficjalnie poproszę o dopisanie mnie do grona oczekujących mam

Cytat:

Niestety Pani Dr nie chce zgodzić się na L4, powiedziała, że nie mogę pracować tak jak do tej pory (12h pracy stojącej, bez możliwości ludzkiej przerwy, dostawy, stresy itd), ale to problem pracodawcy, on ma mi poprawić warunki.
(Ale to niemożliwe przy takich schematach jakie mam..). Więc jestem w kropce, nie chce panikować, bo faktycznie czuje się dobrze i daje radę, ale jak się coś stanie, to będzie za późno...
Pomyślę co z tym zrobić.

Pani dr kazała zastanowić się nam nad badaniami prenatalnymi (dopiero ok 12T, USG, które wykluczy choroby genetyczne itd).
Macie zamiar je wykonywać?

Ja w tamtym roku chodziłam na nfz i miałam mieć normalnie zrobione w trakcie wizyty. Problem wyniknął tylko taki, że według usg dziecko okazało się większe, a ja byłam jakoś pod koniec tego okresu, kiedy można to zrobić i było już za późno. Lekarz nie zmierzył przezierności, bo mówił, że dla tego wieku nie ma już ustalonych norm i to że mi powie to o niczym nie będzie świadczyć. Ale pomierzył dokładnie inne parametry.
W sumie nie wiem dlaczego jest to tak szumnie nazwane, jest to normalne badanie usg, które tylko trwa dłużej. Inna sprawa, że nie w każdej przychodni mają dobry sprzęt, może chodzi też o wiedzę lekarza, a czasem pewnie chodzi też o pieniądze, bo niektórzy lekarze odsyłają na te badania prywatnie.
W każdym razie ja będę robić na 100%. Przez tę nieszczęsną przezierność miałam trochę stresu do końca ciąży.
Stary 2013-10-24, 14:36   #209
wonder_woman
Raczkowanie

Cytat:
Cześć,

Moje maleństwo ma już 8mm, pięknie bije mu serduszko, zaczęłam 7t

Ale super, obym miała tak samo dobre informacje jak Ty
bazile zdaje się też ma jutro wizytę, kto wie może to będzie kolejna para forumowych bliźniaków (wg OM)

Ja wczoraj pracowałam, potem obowiązkowa drzemka bo inaczej bym nie dała rady, ale za to w nocy nie mogłam spać kręciłam się pół nocy, nie licząc chyba dziesięciokrotnego wstawania na siusianie... wcześniej moją ulubioną pozycją do spania było na brzuchu, ale teraz się boję... o malenstwo i piersi nawet na boku jak leże i jeden cycus zwisa to boli
wonder_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:55   #210
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,

A w którym dokładnie tygodniu i dniu byłaś w trakcie badanie, wiesz?
Ja też mam dość intensywną pracę, dużo stania/chodzenia, ale póki co czuję się dobrze i mam nadzieję, że się to nie zmieni, bo chcę pracować jak najdłużej

Cytat:
D0tk4Możesz być taką szczęściarą- zazdrościłabym mega... choć w ciąży nie ma reguł, mogą się jeszcze pojawić
poki co się cieszę, choć oczywiście głupie myśli się pojawiają, bo skoro nie ma mdłości, to czy wszystko ok ale ja już tak mam, choć staram się myśleć pozytywnie i złych myśli do siebie nie dopuszczac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości