|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
niby w 6 ale maluszek za mały i czekam do kolejnej wizyty czy wszystko sie wyrówna... Oby... Tak słyszałam, waliło jak oszalałe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
zubi89 witamy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Aldrin w takim razie gratulacje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
bazile Dzięki za dopisanie.. oczywiście 2014
![]() Mnie od kawy odrzuciło, ale stopniowo- teraz piję kakao ( ma dużo magnezu) a ja rano muszę coś ciepłego wypić koniecznie! Mi też niestety wszystko śmierdzi, masakra...w ogóle chęci na jedzenie brak, jem bo trzeba ![]() Aldrin Witaj ![]() nie przejmuj się tymi wyliczeniami, może owulacja była nie w połowie cyklu, a plemniki tez mają swoją żywotność, hehe także różnica paru dni jest jak najbardziej mozliwa ![]() wybieram się do lekarza. Dam znać wieczorem jak wizyta. Dobrego popołudnia |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To może na początek krótko o sobie: Mam 24l. mój małżonek 27l. jesteśmy małżeństwem od ponad roku ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam w 6t 1d u gin lecz był sam pęcherzyk :/ 1,20cm teraz kolejną wizytę mam 07.11 i liczę, że już będzie maleństwo ![]() Zubi89-Asia 24l. OM-05.09.2013 TP-11.06.2014 Lece teraz na działkę będę później pa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak tam objawy ciążowe ? Bo my dzisiaj o jedzeniu ...jedne maja apetyt za dwoje inne - jak ja wcale nie maja ochoty na jedzenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz to juz napewno będzie maleństwo Ja na mojej wizycie widziałam 3 mm Mojego Szczęścia - ciekawe w sumie od czego to zależy...pewnie dużo od sprzętu jaki jest w gabinecie ...? ![]() Ehh od rana czułam sie super a teraz energia mnie opusciała i chce do domu :-( |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mało objawów ciążowych, 2 razy miałam mdłości a tak to tylko mam strasznego lenia i ciagle mi się spać chce, poza tym nic więcej nie odczuwam ![]() O której wracasz do domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze tylko 34 minuty i się będzie za mną kurzyło, jeszcze lecę po synka do przedszkola, zakupy i do domku. Choć jest taka piękna pogoda, 20 C. Nie wiem czy Młody da odpocząć mamusi, pewnie spacer mam jak w banku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Ten leń jest strasznyyy ;/ Przez niego nie chce mi się sprzątać, żeby zrobić pranie to kilka dni mi zeszło, a przecież wystarczy tylko włożyć brudne ciuchy do pralki, nastawić program i później wywiesić...a mi się nie chce...
W pracy siedzę tylko i buszuje za nowymi wiadomościami, nawet sprzątnąć koło biurka mi się nie chce, a czas dłuży mi się niemiłosiernie :/ :/ niech już mija ten leń, bo na mdłości są sposoby, ale na lenia chyba nie ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- majkela też bym chciała dwa serduszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co chcą dwa serduszka - chyba nie wiecie co mówicie ?? Mam koleżankę z blizniakami , o matko i córko, ja chce jedno !!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Oj tam, nie strasz :P :P w sumie to mi bez różnicy, ważne, żeby zdrowe było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- ja podchodzilabym do tego z rezerwa,wiem ze latwo sie mowi,gorzej z wykonaniem,moj gin powtarza,ze to sa tylko dane statystyczne,a dwa sprzet tez moze sie mylic.Twoj Maluszek ma jeszcze czas,zeby wszystko nadgonic.Super,ze juz slyszlas serduszko.
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, naprawdę zaczyna nas być dużo, super
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Wiecie co, chyba zrobiło mi się smutno jak przeczytałam naszą listę i jestem prawie na jej samym początku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#164 | |
Raczkowanie
|
Moja ciąża ma 6,5 tyg, ale na usg dostałam termin dopiero za dwa tygodnie!
![]() Co do jedzenia to raczej mnie odpycha, choć owoce łatwiej mi wchodzą, polecam. No i posypiam po kątach, codziennie drzemka... ALE! Od jutra siedzimy z Robaczkiem w domu, będę wiec będziemy zbierać energię, może mi się poprawi. Muszę się pochwalić, że nam się udało w pierwszym miesiącu starań, chociaż szok był, bo pierwszy test był negatywny, więc żałoba w domu... Ale miesiączka się nie pojawia i nie pojawia, a tu taka niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Monica80, widzę że jesteś fotografem - ja też, tyle że po godzinach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie od lekarza, no i w sumie nic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jestem w 13 tc i wszystko ma rozwinięte ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wiesz duzo zależy od sprzętu, i od tego kiedy nastapilo zagniezdzenie. Ostatnia @ mialas 5 dni przed moja, wiec wedlug moich obliczen jestes teraz w 5 tyg i 5 dni.To jest wczesnie, zakladajac ze ovu mogla byc pozniej, moze jeszcze nie widac byc serduszka. Na pewno bedzie dobrze nie martw sie. Co do dzwigania, pracowania itd.. No nie oszukujmy sie ciaza to nie choroba. Jesli ciaza jest zdrowa, nie ma powiklan , jakiegos zagrozenia - to mozna pracowac normalnie. Rowniez dzwigac. Mi lekarz powiedzial, ze musialabym naprawde karkolomne rzeczy robic zeby fizycznie zagrozic ciazy w tak wczesnym stadium. Kiedy jest juz brzuch wielki no to wtedy owszem, przez nadmierny wysilek mozna spowodowac skurcze, tym samym przyspieszyc porod, itd. Inna sprawa, ze jestesmy na poczatku zmeczone, senne, i jakikolwiek wysilek jest po prostu bardzo meczacy... Pamietam z pierwszej ciazy ze w drugim trymestrze ma sie juz mega powera i jest o wiele lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie ja mieszkam w Austrii ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#169 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy właśnie ze spaceru. Pogoda bajeczna ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Aldrin zazdroszczę
![]() ![]() Poziomkka ja coś czuje, że za sprzątanie zbiorę się jak mąż przyjedzie na święta -.- o praniu nie myślę nawet, nosze do rodziców bo nie mam pralki; ale tata coś przebąkiwał, że może nam prezent zrobi wczesno-gwiazdkowy żebym nie dźwigała ![]() ANTERIA z tego co słyszę to chyba tylko w Polsce tak się szczypią z ciężarnymi, zwolnienia od ręki, leki nawet jak nie potrzeba, USG na życzenie :p |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o bliźniaki to ja bym chciała z tego względu, że oboje z mężem chcemy mieć 2 dzieci. Jakby tak jakimś cudem udało się nam i byłabym w ciąży bliźniaczej to wtedy jest plus taki, że urodziłabym raz i koniec
![]() ![]() ![]() NecroKitty u mnie sukces, wytarłam kurze, ogarnęłam kuchnię i zrobiłam twarożek z jajkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrzę na moją koleżankę, karmienie, kąpanie, ubieranie, to wszystko jak maszyna musi być zrobione rach ciach sprawnie , szybko. Bo jak jedno ma a drugie nie zaraz wrzask. Usypianie - tylko samodzielne w łóżeczku, co wiadomo że nie każdy noworodek akceptuje - jedno możan ponosić, potulić, czy nawet z nim spać. Dwoje niby też jak oboje rodzice są w domu, ale czasem kogoś nie ma, albo pracuje na drugą zmianę, alo wyjeżdża. No i wtedy jest naprawdę ciężko... A już masakra jak się meiszka w bloku i trzeba wyjść z dwoma jeszcze nie chodzącymi ale już ciężkimi bąblami, wytaszczyć wózek z piwnicy , iść po schodach, itd itd, ooo matkooo ![]() BTW - moja babcia miała 2 razy bliźnięta, moja ciocia też, ugh ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jutro wizyta u lekarza, już nie mogę się odczekać. ![]() Proszę o wpisanie mnie na listę Magda, (24 lata), OM. 06. 09. 2013 (mama Mileny, 2 lata 9 miesięcy) ![]() TP podam jak poznam. ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |||
Zakorzenienie
|
Witam w deszczowy poranek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Monica80 no coś w tym jest, ale też każda sytuacja jest inna, każde dziecko jest inne, rodzice też...jakby mi się trafiły takie spokojne dzieciaczki to byłoby fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() No nic, może dzisiaj coś zobaczę...mam wizytę o 16 i już nie mogę wysiedzieć! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie,zaczynaja sie wizyty ![]() chyba ktoras dzisiaj tez jeszcze ma,jutro zas ide ja ![]()
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tamtym tygodniu byłam prywatnie, dzisiaj wizyta w NFZ ... Właśnie siedzę w poczekalni i czekam z banda starszych pań ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.