Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 08:44   #181
wika82
Zakorzenienie

Dot.: Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część II

Cytat:
Napisane przez Jula90 Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanie do obecnych i przyszłych Mam
Czy któraś z Was choruje na niedoczynność tarczycy i stara się o dziecko? Słyszałam że może to trwać nawet kilka lat a ja lecze się dopiero od 3 miesięcy mam juz 5letniego synka na tarczyce nie chorowałam od 2 lat staramy się o drugie dziecko i nic z tego nie wychodziło. Chodziłam do różnych ginekologów i każdy mnie zbywał że skoro już mam jedno dziecko to i drugie bedzie i kazali czekać nikt niechciał zrobic mi badania hormonów dopiero 3 miesiące temu trafiłam na doświadczonego lekarza który odrazu zrobił mi badanie hormonalne i niestety wyszła niedoczynność tarczycy.
Teraz @ spóźnia mi sie 5 dni ale myśle że to po antybiotyku który brałam w święta.
Czy któraś z Was miała podobny problem
Ja zaszłam w I cyklu, a z usg wychodzi, że w pierwszym tygodniu pożycia bez zabezpieczeń, a z racji hashimoto nastawiałam się na problemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-10, 16:53   #182
Jula90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
u mnie praktycznie przy 1 cs się udało
ale miałam od ginekologa zakaz myślenia o zajściu w ciążę - dopiero jak unormuję hormony co trwało prawie 1,5 roku, czyli o tyle odłożyliśmy decyzję. Nie wiem, co by się stało, jakby nie wykryto na czas choroby, ale dużo moich znajomych dowiaduje się o problemach z tarczycą właśnie przy ciąży albo poronieniu.
Dzięki za odp
Mi lekarz powiedział że może sie udać przy pierwszym miesiącu leczenia albo nawet po kilku latach zależy od organizmu. Njalgorsze jest to że od 2 lat się staramy i gdyby już wtedy mnie zbadali leczyła bym się już od 2 lat a nie od 3 miesięcy :/ a stresuje mnie to że akurat moja koleżanka z niedoczynnością stara się już 3 lata...
Jula90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 13:43   #183
misia1505
Rozeznanie

ją sama nie starałam sie jeszcze o dziecko ale mam znajome które borykają sie ztymy problemem. należą one do osób otyłych co też ma podobno wpływ na zajście w ciążę. lekarz każe im najpierw zrzucić kilogramy i po unormowania hormonu mogą sie starać.zrobiły co trzeba niby lekarz nie widzi przeciwwskazań ale dziecka nie ma inne bez utraty wagi i wiekszych staran zaszly w ciaze. wydaje mi sie że to zależy również od płodności. jedni po każdym stosunku bez zabespieczenia zachodzą w ciążę inni mimo tego że nie mają problemów z płodności nigdy nie będą mieć dziecka. każda osoba jest inna więc "mi" bądź komu oliwek innemu może zająć to lata a tobie kilka tygodni bądź mięsiecy.trzymam kciuki żeby udało wam sie zajść w ciążę
Stary 2014-01-11, 16:46   #184
Jula90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
ją sama nie starałam sie jeszcze o dziecko ale mam znajome które borykają sie ztymy problemem. należą one do osób otyłych co też ma podobno wpływ na zajście w ciążę. lekarz każe im najpierw zrzucić kilogramy i po unormowania hormonu mogą sie starać.zrobiły co trzeba niby lekarz nie widzi przeciwwskazań ale dziecka nie ma inne bez utraty wagi i wiekszych staran zaszly w ciaze. wydaje mi sie że to zależy również od płodności. jedni po każdym stosunku bez zabespieczenia zachodzą w ciążę inni mimo tego że nie mają problemów z płodności nigdy nie będą mieć dziecka. każda osoba jest inna więc "mi" bądź komu oliwek innemu może zająć to lata a tobie kilka tygodni bądź mięsiecy.trzymam kciuki żeby udało wam sie zajść w ciążę
Dzięki za info
Strasznie to jest frustrujące zwłaszcza że raz zaszłam szybko bez żadnego problemu i oczekiwania a teraz tyle czekać....już dawno bym się leczyła gdyby jakikolwiek lekarz potraktował mnie powaznie a nie teksty typu że raz sie udało to i drugi się uda albo że za bardzo się staram i to sa wypowiedzi lekarzy ktorzy powinni coś wiedzieć na ten temat ;/
Jula90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:34   #185
farbenkaa
Przyczajenie

Hej!
Chciałam się Was poradzić w pewnej sprawie. Od pewnego czasu mam złe samopoczucie, jestem ciagle zmęczona i ospała, nie mam na nic siły, mam problemy z pamięcia i koncetracją, włosy to mi wypadają garściami i paznokcie mi się łamią, czuję taką dziwną gulę w gardle, czesto jestem przeziębiona, oraz zaburzenia w cyklu miesiączkowym, które trwają już dużo lat (przez to mam niedokrwistość).
Więc poszłam do lekarza, ten mnie skierował na szereg podstawowych badań. W internecie sprawdziłam sobie na co są te badania i m.in. było na tyreotropinę (tsh) 3 generacja. Poczytałam o tej tarczycy trochę i objawami wskazywało na niedoczyność.
Dzisiaj odebrałam wyniki a tam tsh w porządku 1,81 mlU/ml. W zwiazku z tym nie wiem co teraz robic, gdzie szukac przyczyny tego kiepskiego samopoczucia i tylu objawow.
Dodam jeszcze, że 4 lata temu robiłam też to samo badanie na tarczyce, gdzie czulam sie bardzo dobrze i wyszlo 2,99 mlU/ml. Co radzicie dziewczyny?
farbenkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 18:22   #186
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farbenkaa Pokaż wiadomość
zaburzenia w cyklu miesiączkowym, które trwają już dużo lat
Że co? Robiłaś kompleksowe badania hormonalne?

Cytat:
Więc poszłam do lekarza, ten mnie skierował na szereg podstawowych badań.
Reszta badań jest idealna?
Po pierwsze - jeśli nie robiłaś - badania hormonalne. Jak z poziomem insuliny, magnezu nie wiesz? Depresji nie podejrzewasz? Nie masz zaburzeń odżywiania?

Weź pod uwagę, że sama anemia wywołuje szereg podobnych objawów jak niedoczynność.
Stary 2014-01-15, 21:30   #187
farbenkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Że co? Robiłaś kompleksowe badania hormonalne?
Reszta badań jest idealna?
Po pierwsze - jeśli nie robiłaś - badania hormonalne. Jak z poziomem insuliny, magnezu nie wiesz? Depresji nie podejrzewasz? Nie masz zaburzeń odżywiania?

Weź pod uwagę, że sama anemia wywołuje szereg podobnych objawów jak niedoczynność.
Nie robiłam kompleksowych badań hormonalnych, bo żaden ginekolog mi tego nie zlecił.
leukocyty w moczu 6-8, hemoglobina wyjątkowo "na styku" 12,1 gdzie norma jest 12-18 i cholesterol całkowity dośc wysoki 196,00 przy normie 0,00-199,00. A tak poza tym reszta w normie. Nie robiłam badań na insulinę i magnez. Robiłam takie, na które dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego.
Wiem, wiem, że anemia ma podobne objawy do niedoczynnosći. Bo przy aniemii mialam bole glowy, sennosc i blada skore, ale tu tak nagle doszło wypadanie wlosow, rozdwajanie paznokci, sucha skóra na dloniach i pietach, hustawka emocjonalna (juz momentami chlopak nie moze ze mna wytrzymac) i przede wszystkim szybko przybralam na wadze. A, i tez leczylam tradzik antybiotykami przez 3 miesiace, jednak nie przyniosla ta kuracja oczekiwanych efektow.
Myalam, zeby zrobic tak, aby isc do lekarza rodzinnego z tymi wynikami i poprosic o skierowanie do endokrynologa i endo zadecyduje jakie badania zrobic.
Tylko dziwie się temu, ze jak mialam tylko objawy anemii to bylo wyzsze tsh niz teraz jak mam typowe objawy dla niedoczynnosci tarczycy...

Edytowane przez farbenkaa
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:33
Stary 2014-01-15, 22:20   #188
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Myalam, zeby zrobic tak, aby isc do lekarza rodzinnego z tymi wynikami i poprosic o skierowanie do endokrynologa i endo zadecyduje jakie badania zrobic.
Koniecznie idź, tylko nie daj się zbyć, przedstaw wszystkie objawy (nawet trochę ponaciągaj - takie niestety realia państwowej służby zdrowia) i żądaj skierowania na inne badania i do specjalistów. Odnośnie niedoczynności to sprawdź jeszcze fT3 i fT4. Chociaż tsh rzeczywiście wydaje się w porządku.
Stary 2014-01-15, 22:20   #189
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj odebrałam wyniki a tam tsh w porządku 1,81 mlU/ml. W zwiazku z tym nie wiem co teraz robic, gdzie szukac przyczyny tego kiepskiego samopoczucia i tylu objawow.
Dodam jeszcze, że 4 lata temu robiłam też to samo badanie na tarczyce, gdzie czulam sie bardzo dobrze i wyszlo 2,99 mlU/ml. Co radzicie dziewczyny?
radzę zrobić wolne hormony ft3 i ft4, ponieważ samo tsh może nie dać obrazu choroby... ponadto dobrze byłoby zrobić przeciwciała aTPO - to na początek, jeśli czujesz, że masz objawy chorej tarczycy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:23   #190
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robiłam kompleksowych badań hormonalnych, bo żaden ginekolog mi tego nie zlecił.
Oj. Znasz chyba oczywistą prawdę, że inicjatywa lekarzy jest żadna, jak się samemu nie zadba i (wielokrotnie) nie wymusi czy nie wyłoży własnej kasy, to nikt tego za nas nie zrobi.

Ramona posty mi się nie połączyły przez ciebie. Ale dobrze prawisz.

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2014-01-15 o 22:25
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 00:15   #191
farbenkaa
Przyczajenie

Dziekuje dziewczyny za cenne rady
Zaluje tez, ze sama wczesniej tego nie dopilnowalam. Tylko ze nie bylo takich objawow. Zylam sobie z ta anemia, wiedzialam, ze jej przyczyna sa obfite miesiaczki i do konca nie szukalam przyczyny...
A jak myslicie, lepiej zrobic te badania, ktore mi doradzacie, przed wizyta u endo czy nic nie robic az do wizyty ze specjalista i on sam mi powie jakie badania zrobic? Bo na pewno pojde prywatnie.
Stary 2014-01-17, 23:09   #192
miluska0207
Przyczajenie

hej dziewczyny
Mam takie małe pytano, czy którąś z was bo zażywaniu leków przypisanych przez endo była agresywną? Ją zauważyłam że od jakiegoś czasu dokładnie po zwiększeniu dawki stała sie strasznie agresywna łatwo wpadam w złość i nie panuje nad sobą. co kiedyś było nie do pomyślenia. Jestem w związku od 4 lat zawsze każdy nam zazdrościl, że sie nie klocimy umiemy że sobą rozmawiać. teraz takie rzeczy na które kiedyś nie zwróciła bym uwagi sprawiają właśnie napady agresji i to bardzo duże. głupi żart a ją sie wręcz trzese lub przechodzę on mnie złapie przytuli a ją wybucham zaczynam sie wyrywać i irytuje mnie to strasznie. nie mam pojęcia dlaczego przecież za takie rzeczy nie powinnam sie gniewa czy złościć a wręcz cieszyć że tak jest. widzę sama że jest źle że mną ale zastanawiam sie czy to przez leki? może dopadła mnie norwica? lub coś jeszcze gorszego :-( pomóżcie, doradzcie proszę.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

zapomniałam dodać, często zdażają mi sie silne palpitacje serca i jakby to nazwać małe napady paniki. w różnych sytuacjach mogę prostu siedzieć i myśleć o miłych rzeczach aż tu nagle bum i sie zaczyna. od wczoraj również słyszę szum w prawym uchu jak bym była na dworze i wiatr wiał. czytałam trochę i zaczynam sie bać że to coś poważnego...
miluska0207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 23:19   #193
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miluska0207 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Mam takie małe pytano, czy którąś z was bo zażywaniu leków przypisanych przez endo była agresywną? Ją zauważyłam że od jakiegoś czasu dokładnie po zwiększeniu dawki stała sie strasznie agresywna łatwo wpadam w złość i nie panuje nad sobą. co kiedyś było nie do pomyślenia.
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

[/COLOR]zapomniałam dodać, często zdażają mi sie silne palpitacje serca i jakby to nazwać małe napady paniki. w różnych sytuacjach mogę prostu siedzieć i myśleć o miłych rzeczach aż tu nagle bum i sie zaczyna. od wczoraj również słyszę szum w prawym uchu jak bym była na dworze i wiatr wiał. czytałam trochę i zaczynam sie bać że to coś poważnego...
a z jakiej dawki przeszłaś na jaką ?? ile czasu jestes na wyższej dawce??

Mnie tak telepało jakiś tydzień, góra dwa po zwiększeniu dawki 2 -krotnie, z 25 na 50 mcg... takie wahania nastroju są w tych przypadkach czymś normalnym - organizm musi się przyzwyczaić do wyższej dawki hormonu, skoro miał niedobór i był lekko przymulony

gorzej, jeśli objawy utrzymują się dłużej - to może świadczyć o zbyt wysokiej dawce.
Stary 2014-01-17, 23:47   #194
miluska0207
Przyczajenie

z 50 na 75. od listopada i nasila sie coraz bardziej.
Stary 2014-01-18, 06:26   #195
201704210903
Konto usunięte

a sparwdzałas ostatnio TSH - może wpadłaś w nadczynność?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:25   #196
tempting
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny

[/COLOR]zapomniałam dodać, często zdażają mi sie silne palpitacje serca i jakby to nazwać małe napady paniki. w różnych sytuacjach mogę prostu siedzieć i myśleć o miłych rzeczach aż tu nagle bum i sie zaczyna. od wczoraj również słyszę szum w prawym uchu jak bym była na dworze i wiatr wiał. czytałam trochę i zaczynam sie bać że to coś poważnego...
Mi tak szumiało jak miałam egzemę na błonie bębenkowej - dostałam od laryngologa krople i Aleric - przeszło po jakimś tygodniu.

Ale pamiętam, że też się zastanawiałam, czy to nie ma coś wspólnego z tarczycą.

Edit: Ja właściwie przez cały dzień nie słyszałam tych szumów, dopiero jak się położyłam do łóżka albo było cicho, takie szuuu szuuu w rytmie serca

Edytowane przez tempting
Czas edycji: 2014-01-18 o 08:28
tempting jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:41   #197
inverso
Wtajemniczenie

tempting, to ja Cię pocieszę bo od wielu lat - słyszę w głowie dziwny dźwięk niczym byłabym podłączona pod jakiś zasilacz, żadne badanie i żaden lekarz nie jest w stanie powiedzieć dlaczego ja to słyszę ani co jest przyczyną ... zawsze śpię z włączonym radiem, a ciszy nie znoszę bo wówczas to się nasila ;/
inverso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:54   #198
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
z 50 na 75. od listopada i nasila sie coraz bardziej.
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a sparwdzałas ostatnio TSH - może wpadłaś w nadczynność?
właśnie, jakie masz teraz wyniki badań?
to są typowe objawy nadczynność polekowej.

Jak od listopada, to za długo to trwa, a skok dawki nie był jakis kosmiczny - sama przeszłam 25->50, a po tygodniu 50->50/75 i w/w przez Ciebie objawy max 2 tygodnie u mnie występowały
Stary 2014-01-18, 09:17   #199
miluska0207
Przyczajenie

Edit: Ja właściwie przez cały dzień nie słyszałam tych szumów, dopiero jak się położyłam do łóżka albo było cicho, takie szuuu szuuu w rytmie serca [/QUOTE]

Tak, dokładnie tak samo po położeniu sie do łóżka,bardzo rzadko w dzień.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

w następnym tygodniu idę na badania. zobaczymy co wyjdzie. ostatnio po 5 miesiącach brania leków moje tsh było wyższe niż zanim zaczęłam je brać bo ponad 8. mówisz nadczynność polekowa? nie wiedziałam, że coś takiego może być... co teraz zmiana leków? wiesz coś o tym ?
Stary 2014-01-18, 11:05   #200
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
w następnym tygodniu idę na badania. zobaczymy co wyjdzie. ostatnio po 5 miesiącach brania leków moje tsh było wyższe niż zanim zaczęłam je brać bo ponad 8. mówisz nadczynność polekowa? nie wiedziałam, że coś takiego może być... co teraz zmiana leków? wiesz coś o tym ?
z tym skokiem TSH może byc różnie ...miałaś kiedykolwiek robione badanie aTPO? jeśli nie, to możesz też zrobić, bo przy zapaleniu tarczycy wzrost hormonu przysadki mózgowej jest czymś "normalnym" i wraz z biegiem czasu leczenia dawka musi byc zwiększana, a TSH może wzrastać mimo podnoszenia dawki
Stary 2014-01-18, 11:28   #201
miluska0207
Przyczajenie

nie, nigdy nie miałam robionego tego badania. poczytalam troche o tej nadczynnosci polekowej i powiem szczerze trochę sie wysraszylam.;( w sumie nie mam co za wczasu panikował ale taka już jestem.
Stary 2014-01-18, 13:20   #202
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nigdy nie miałam robionego tego badania. poczytalam troche o tej nadczynnosci polekowej i powiem szczerze trochę sie wysraszylam.;( w sumie nie mam co za wczasu panikował ale taka już jestem.
nie panikuj
zrób w takim razie jeszcze przeciwciała aTPO czy nie masz zapalenia, lub poproś o skierowanie specjalistę.
Takie wahania nastroju, a co za tym idzie również hormonów mogą być spowodowane zapaleniem, które się nasila lub słabnie, w zależności od fazy choroby - będziesz wiedzieć więcej i będziesz wtedy spokojniejsza
Stary 2014-01-18, 18:20   #203
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez inverso Pokaż wiadomość
tempting, to ja Cię pocieszę bo od wielu lat - słyszę w głowie dziwny dźwięk niczym byłabym podłączona pod jakiś zasilacz, żadne badanie i żaden lekarz nie jest w stanie powiedzieć dlaczego ja to słyszę ani co jest przyczyną ... zawsze śpię z włączonym radiem, a ciszy nie znoszę bo wówczas to się nasila ;/
W necie bardzo dużo osób z Hashimoto pisze o dzwonieniu w uszach, część osób twierdzi, że to objaw tej choroby. Niektórzy nawet pisali, że dzwonienie w uszach dzwoniło, gdy udało im się opanować problemy z tarczycą. Ale widziałam też wypowiedzi na temat osób, u których zdiagnozowano otosklerozę, która chyba z tarczycą w żaden sposób powiązana nie jest.

A, ktoś też pisał o dzwonieniu w uszach spowodowanym anemią.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2014-01-18 o 18:22
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 18:52   #204
tempting
Rozeznanie

miluska0207 tak jak napisała Ramona_85 zrób sobie aTPO ja na wątku Hashimoto pisałam jakiś czas temu o tym, że mi dziwnie ciśnienie skacze, w sytuacjach bezstresowych nagle robiło się jak dla mnie zbyt wysokie i oczywiście puls miałam > 100 , przez co czułam ścisk w gardle i serce mi waliło jakby miało wyskoczyć, po kilkunastu minutach odpuszczało, potem z dnia na dzień przeszło jak ręką odjął
Stary 2014-01-18, 23:17   #205
inverso
Wtajemniczenie

Chatul, na niedoczynność tarczycy leczę się ponad 2.5 roku ; a ten dźwięk w głowie mam dobrych 10 lat - już chyba będzie? słuch mam bardzo dobry, bo miałam badanie audiometryczne i słyszę najcichsze i najniższe dźwięki w testach; więc raczej to nie będzie otoskleroza. teoretycznie powinnam się przyzwyczaić do tego, ale nie jestem w stanie, mnie to po prostu bardzo irytuje bo rano wstaję przez to zmęczona.
Stary 2014-01-19, 00:20   #206
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez inverso Pokaż wiadomość
Chatul, na niedoczynność tarczycy leczę się ponad 2.5 roku ; a ten dźwięk w głowie mam dobrych 10 lat - już chyba będzie?
A Twoja tarczyca jest chora dopiero od 2,5 roku?

Cytat:
słuch mam bardzo dobry, bo miałam badanie audiometryczne i słyszę najcichsze i najniższe dźwięki w testach; więc raczej to nie będzie otoskleroza. teoretycznie powinnam się przyzwyczaić do tego, ale nie jestem w stanie, mnie to po prostu bardzo irytuje bo rano wstaję przez to zmęczona.
Znalazłam jeszcze coś takiego: http://www.medonet.pl/dolegliwosci,dolegliwosci-profil,1675800,1,dzwonien ie-i-szumy-w-uszach-tinnitus,index.html. No i artykuł na Wikipedii, też w sumie podający parę różnych przyczyn szumów w uszach: http://pl.wikipedia.org/wiki/Szumy_uszne. Ale pewnie już znasz to wszystko.
Stary 2014-01-19, 10:12   #207
wika82
Zakorzenienie

Mi też rzadko, bo rzadko, ale dzwoni w uszach i szumi. Ale naprawdę sporadycznie i krótko, dosłownie minutę.
Tsh mam ładne, jestem w 5, prawie w 6 miesiącu ciąży i co miesiąc robię badania i kontaktuję się z endokrynologiem. Biorę już dawkę 62,5 euthyroxu, a przed miałam 37,5. Faktycznie wzrasta zapotrzebowanie w ciąży.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-19, 12:39   #208
inverso
Wtajemniczenie

Chatul, w lipcu czy sierpniu 2011 roku byłam na pierwszej wizycie u endokrynologa i wtedy zaczęłam leczyć tarczycę, chociaż kto wie ... mogę mieć z nią problemy 2 - 3 lata wcześniej, nie wiem
Stary 2014-01-19, 18:08   #209
dzamatasi
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o dzwonienie w uszach to może od stresu? U mnie bynajmniej tak było..
Juro idę zbadać poziom TSH.. mam nadzieję ,że w koncu jest w normię
Stary 2014-01-19, 18:15   #210
miluska0207
Przyczajenie

dzieki dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu ja mam taka manie, ze jak cos sie dzieje nie tak, to odrazu google i czytam wszystko co moze miec jakis klwiek zwiazek. Co nie jest najlepsze, przez tą moją edukacje z google aktualnie juz uwazałam, że moge miec nawet stwardnienie rozsiane. Fajnie, że jestescie i wyprowadzacie mnie z tych moich glupich rozmyslań.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości