![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Hej dziewczynki
![]() opuscilam was ostatnio w gole jakos prawie nie korzystam z laptopa a jesli to docelowo. Teraz wlasnie Niki trzymam na rekach i usypiam. W CZWARTEK KOŃCZY 2 MIESIACE i w czwartek idziemy na szczepienie, chcemy dac 6 w 1 plus rotawirus, co i czy dawalyscie po szczepionce zapobiegawczo? Paracetamol? jaki? w ile czasu po? w czopkach? zaraz nadrobie wasze posty jak nikola pozwoli ![]() ![]()
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W 100% wstrzymałabym się ze szczepionką (jest taka kombinowana ospa, odra i różyczka), słyszałam, że mozna na to szczepić nią ale tylko po całkowitym wykształceniu się mózgu...jakieś dziwne zależności z autyzmem były (też dobra lekturka dla mamusiek-mogę się podowiadywać ale to już po niedzieli). Ściskam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Patusiu kochana, wierzę że Ci się uda! Bardzo chciałabym za kilka tyg. Odczytać że Ci sie udalo.
![]() .. Paulinka, a powiedz, lekarze nawzajem nie wiedzieli o sobie? Przyjmowalas jakieś leki od ktoregos?
![]() |
#185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pneumo szczepiłam ale Synflorix 10 szczepów bo o tej prevenar 13 za dużo sie naczytałam i w nie których krajach ja wycofali. poza tym u mnie w rodzinie jeden bliźniak po tym trafił do szpitala. a o tej odra,.... chętnie się dowiem bo niedługo nas to czeka, a póki co złe opinie czytałam. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam się pochwalić że Florek ma już 8 zębów
![]()
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że gładko poszło szczepienie ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Właśnie lekarze mówią aby się wstrzymać z tą ospą,odrą i różyczką, dowiem się wiecej to powiem po niedzieli ok??
Mam wyniki bety 878.3mIU/ml, i progesteron 48.81 nmol/l, to chyba dobrze, chociaż beta wzosła więcej niż 66% po 48h... ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Z tym sezonem to nie tak dosłownie ![]() ![]() Dla Florka również Dragusiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja miałam wtedy taki kiepski humor... Mój brat u nas był i miałam jakiś bardzo kiepski humor wtedy... Pokłóciłam się z Tż (biedny mój... musiał mnie znosić... ![]() A na następny dzień piersi mi tak napuchły, że w stanik mi się nie mieściły i do wczoraj tak bolały, że nic nie byłam w stanie zrobić bo nawet ruch ręką mnie urażał.... I ze 2 wieczory pod rząd miałam straszne bóle brzucha... Ostatni raz tak miałam jak nad ranem pękł mi pęcherzyk w owulację no ale to był teraz 22 i 23 dc... Więc nie wiem a dziś mi wszystko przeszło (mam 25/ no teraz już 26 dc ) No i dziś na 17 mam wizytę u gina, ciekawe czy mi clo przepisze i da skierowanie na hsg tak jak kiedyś mówił
![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to chyba najpierw hsg a potem clo?
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Możliwe... nigdy hsg nie miałam więc nie wiem jak to się odbywa...
![]() A czy to możliwe żeby po hsg było jeszcze gorzej? Rozmawiałam z koleżanką, która zabieg miała ok 2 miesięcy temu i powiedziała mi, że teraz o wiele gorzej znosi cykle... Owulki już wcale nie ma, brzuch ją boli a @ ma bardzo bolesne... No i teraz się zastanawiam nad tym zabiegiem... ![]()
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
hej wam
na początku chodziłam na NFZ a do prywatnego poszłam jakoś koło 20 tygodnia i byłam na 5-6 wizytach. Oboje wiedzieli o sobie dopiero od połowy ciąży, jakoś tak ale za specjalnie ich to nie wzruszyło ![]() dziewczyny, dałam wpis w klubie, zajrzyjcie potrzebuje rady dot. karmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Patusia - trzymaj się
![]() ![]() Co do hsg - ja nie miałam, ale przecież Neipys polecała - u niej po zabiegu w 3 cyklu bodajże zaskoczyło. Może u koleżanki jakiś inny powód tych problemów jest. Poza tym, przecież to ma udrożnić jajowody - dziwne by było, że powodowało brak owulacji... Może Neipys się wypowie, bo ona obcykana w temacie jest. Prymaza nie ma dowodów na to, że szczepionki mają wpływ na wystąpienie u dzieci autyzmu. Problem jest w przypadku, jeżeli dziecko ma jakiekolwiek problemy neurologiczne i jest szczepione - wtedy mogą się one pogłębić - łącznie z autyzmem, ale sama szczepionka go nie wywoła. Polecam tego bloga - W świecie Daniela w świecie z okolic autyzmu - tam autorka piszę trochę na ten temat. No i jest dużo wątków dotyczących szczepień na mamie z klasą - jak któraś ma wątpliwości, można poczytać. Paulinka już lecę do klubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Hej!
Co do hsg to ja w to wierzę, że udrożniło jajowody i było łatwiej zaskoczyć. Chociaż ja już byłam raz w ciąży i gin twierdził, że pewnie są drożne. Po hsg też mnie dość długo bolało podbrzusze, bo ten płyn tam został (wlał sie do jamy brzusznej) i miałam wrażenie, że zgromadził się w lewym dolnym roku (nad stawem biodrowym) i bolało mnie tam dość długo. Na cykle to nie wpłynęło, teraz po porodzie mam mniej bolesne i mniej obfite. Co do szczepionki - my właśnie przed nią jesteśmy - bardzo się jej boję, czekam na nowe wieści od Prymazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() ![]() Wczoraj na obiadku po obronnym mielismy rozmowę o szczepionkach ![]() Jeśli chodzi o szczepionki ogólnie to jest tak, że jakiś odsetek dzieci/dorosłych może w jakiś sposób reagować układem neurologicznym i to jest tak jak ileś procent z nas ginie bo spadła na niego doniczka z balkonu. Każdy lek ma jakiś skutek uboczny, nie znamy w 100% całego organizmu ludzkiego i nie wiemy jak naprawdę zareaguje. Co do szczepionek ospa-odra-różyczka to z tym autyzmem była prawda! Działo się to dlatego bo szczepionka skażona była rtęcią...teraz czegoś takiego nie ma ![]() Mierzyłyście tempkę w ciąży, bo jak mi dzisiaj spadła dziwnie o ok 0,4st to mam zawał cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyjmij zatem moje gratulację Pani Doktor! ![]() Ja nie mierzyłam nigdy temperatury, więc nie mam tu doświadczenia. Ja też miałam na początku mega schizy, że pewnie nie wykształciło się w ogóle serduszko... i oczywiście nie potrzebnie się zamartwiałam. Uspokoiłam się nieco, po ostatniej wizycie, widziałam serduszko, lekarz stwierdził 9 tydzień więc najgorsze niedługo będzie za mną ![]() Ty się starałaś o ciąże 6 cykli, tak?
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Prymaza serdeczne gratulacje!!!
![]() Teraz już możesz cieszyć się ciążą! Jaka radość ![]() Dziękuję za wiadomości o szczepionce - my się wybieramy pod koniec stycznia, ale jeszcze nie wiem kiedy. Jakoś mi się nie spieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak mu mówiłam, że wymiotuje, to powiedział, że to bardzo dobrze bo oznacza że progesteron wysoki. Teraz we wotrek ide do swojego prywatnego, może czegoś więcej się dowiem ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ja nie wymiotuję ale mnie mdli cały czas i tak słabo czasem, no i nie mogę jeść, wmuszam w siebie wszystko, ale moja mama i siostra całą ciąże dobrze się czuły. Patrzyłam standardy i jak wyniki są w nmol/l to łapie się w normach. Nie czytam już nic bo tylko się nakręcam jak głupek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Prymaza gratulacje obrony!
![]() ten progesteron masz w normie? bo na jednostki pg wychodzi mi 13 z hakiem więc dość niski, moim zdaniem idź jak najszyciej do gina po recepte na Luteine.. może nawet lekarz rodzinny by ci dał, ja miałam chyba wynik koło 19 i mi dał 1 dziennie zapobiegawczo.. najlepiej jak jest tak co najmniej 22 w jednostkach pg.. ale progesteron sie waha dobowo więc równie dobrze po 12h by wyniósł 26. Będzie ok! Trzymam kciuki! ![]() Iguanka cieszę się, że z Nikolką wszystko dobrze ![]() A my robimy postępy ![]() ![]() ![]() ![]() buziaki ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- ![]() Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2014-01-12 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Pójdę pójdę na pewno. W jednostkach mmol to niby się łapię. Progeteron ma wyrzut raz na dobę, mi się wydaje, że u mnie to jest w godzinach popoludniowych bo z tego co zauważyła po godzinie 18 bolą mnie piersi 10 razy bardziej, a badania robię ok 10...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Prymaza - miałam tak samo z tym bólem
![]() ![]() Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2014-01-12 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
No ale Tobie prolaktyna hamuje owulację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Prymaza gratuluje Pani doktor
![]() ![]() Co do tych szczepień ![]() ![]() Paulinka - super, że tak Wam dobrze idzie! ![]() ![]() A ja wczoraj @ dostałam ![]() ![]() Miłego dnia życzę ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-01-13 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Florek wczoraj skończył 10mc! jeszcze chwila i roczek ![]() Liwka a co tam u Miśki?
![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wycałuj Florka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.