Co robić? Jak pomóc TŻ-owi? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 11:05   #181
konto mam ale
Raczkowanie

Dot.: Co robić? Jak pomóc TŻ-owi?

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
ja tego nie ogarniam. Każdą minutę wolnego czasu spędzacie razem, jak papużki nierozłączki, że widzisz mimowolnie bo przecież tylko się przytulaszkażdy jego przelew? Zdanie "no zwyczajnie nie ukryje przede mną nic" po prostu mnie przeraża. Zrobiłaś z siebie strażnika więziennego, nie odstępującego swojego więźnia na krok (łatwo, bo on sam się o to prosi, z tej wielkiej miłości do Ciebie, imponuje Ci to), nie widzisz tego?
No nie chodzę z nim do toalety ale ogólnie rzecz biorąc jak nie mam czegoś do zrobienia na uczelnię to jestem z nim. Czy to jeździmy załatwiać jakieś sprawy, czy na zakupy, czy do garażu coś podłubać w samochodzie, czy pochodzić po znajomych. Jedyne sytuacje kiedy mnie przy nim nie ma to jak wyjedzie do pracy czy idzie do łazienki. Jakoś tak nam naturalnie spędzać każdą chwilę ze sobą po tygodniu lub dwóch rozłąki. Na wsi maszynek nie ma więc się nie martwię. A do miasta jeździmy razem załatwiać różne sprawy więc no mimo wszystko no kiedy on ma zagrać?
konto mam ale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:15   #182
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez konto mam ale Pokaż wiadomość
Przecież nasza rozmowa nie wygląda tak: "Poszedłem dzisiaj na obiad, wydałem 30zł, zostało mi tyle i tyle"
to było na zasadzie "Wiesz, zacząłem myśleć już pozytywniej niż wczoraj. Przyszła mi wypłata tyle i tyle - to więcej niż się spodziewałem. I przepraszam, że później nie oddzwoniłem ale wszyscy już jechali na obiad więc się z nimi zabrałem ale się zdenerwowałem bo za pomidorówkę i jakąś podeszwę musiałem zapłacić tyle i tyle, mogłem sobie kupić co innego i bardziej bym się najadł niż tym obiadem.
a dla mnie to wcale nie brzmi sensownie

zdarza mi się opowiadać tż-towi dzień z uwzględnieniem każdej pierdoły, ale żeby do każdej z tych pierdół dołączać cennik?

boże jakiś dzisiaj był korek jak jechałam busem, w końcu się wkurzyłam i wysiadłam, na piechotę w końcu szybciej, po drodze weszłam na chwilę do maka, zjadłam zestaw za 16,90 zł, a no i na stacji kupiłam marsa za 1,79zł, potem miałam do ciebie napisać, ale akurat spotkałam zdziśka i usiedliśmy sobie jeszcze żeby pogadać i zapalić, a no i musiałam kupić fajki w pubie bo nie było żadnego sklepu obok i mi pociągnęli 15zł, zamiast normalnej ceny 12,90 zł :/, wkurzyłam się, bo mogłam sobie kupić za te 2,10 zł coś innego zamiast wrzucać im dodatkową kasę.

i owszem, jakby wyłączyć te ceny, to zdarza mi się tak głupkowato opowiadać co robiłam
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:16   #183
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
No nie chodzę z nim do toalety ale ogólnie rzecz biorąc jak nie mam czegoś do zrobienia na uczelnię to jestem z nim. Czy to jeździmy załatwiać jakieś sprawy, czy na zakupy, czy do garażu coś podłubać w samochodzie, czy pochodzić po znajomych. Jedyne sytuacje kiedy mnie przy nim nie ma to jak wyjedzie do pracy czy idzie do łazienki. Jakoś tak nam naturalnie spędzać każdą chwilę ze sobą po tygodniu lub dwóch rozłąki. Na wsi maszynek nie ma więc się nie martwię. A do miasta jeździmy razem załatwiać różne sprawy więc no mimo wszystko no kiedy on ma zagrać?
acha i jak się to ma do tego

Cytat:
Mam swoje życie. Mam studia, swoją rodzinę, swoje pasje. Nie zaniedbuję tego.
Gdzie te Twoje pasje, gdzie to Twoje życie niby? Jesteś UWIESZONA na misiu kiedy tylko możesz bo wiesz, że jak masz na niego oko, to nie będzie grał. Całe Twoje życie kręci się wokół niego i kontrolowania. Nie ufasz mu, ani trochę i ja się nie dziwię, bo on na to zaufanie nie zasługuje - ale to jak sobie potrafisz racjonalizować swoje zachowanie to mistrzostwo świata.

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2013-12-11 o 11:17
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:21   #184
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Pewności nie mam bo jeszcze go nie znałam jak chodził do tego lekarza ale tak mi mówił. Mogę mu tylko zaufać w to co mi powiedział. A wierz mi, że powiedział mi o wielu innych rzeczach o wiele gorszych od tych maszynek (przynajmniej dla mnie). Więc skoro przyznał mi się do innych gorszych rzeczy to myślę, że w tak błahej sprawie jak kwota lekarza by nie kłamał.
to tego jest więcej? i do tego jeszcze gorsze rzeczy niż przepuszczenie stu dwudziestu tysięcy na hazard?
Stary 2013-12-11, 11:22   #185
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
to tego jest więcej? i do tego jeszcze gorsze rzeczy niż przepuszczenie stu dwudziestu tysięcy na hazard?
ciekawe kwiatki zaczynają wychodzić, też jestem ciekawa.
Stary 2013-12-11, 11:26   #186
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
acha i jak się to ma do tego

Gdzie te Twoje pasje, gdzie to Twoje życie niby? Jesteś UWIESZONA na misiu kiedy tylko możesz bo wiesz, że jak masz na niego oko, to nie będzie grał. Całe Twoje życie kręci się wokół niego i kontrolowania. Nie ufasz mu, ani trochę i ja się nie dziwię, bo on na to zaufanie nie zasługuje - ale to jak sobie potrafisz racjonalizować swoje zachowanie to mistrzostwo świata.
Ufam mu. Ufam mu, że nie gra. Co nie zmienia faktu, że tak czy siak z nim spędzam mnóstwo czasu. Uwieszona nie jestem. Zwyczajnie wykorzystujemy czas kiedy możemy żeby pobyć razem. Pasje realizuję w między czasie. Moją pasją jest poznawanie nowych metod zabaw z dziećmi i wcielanie tego w życie. Dzieci uwielbiam więc szukam dużo w Internecie i książkach jak można im urozmaicić życie zabawą. Rodziny nie zaniedbuję. Jak np jadę do siostry, jej TŻ-a i ich córeczki to jadę ze swoim TŻ-em nie dlatego, że się boję, że jak pojadę sama to on pójdzie grać tylko dlatego, że oboje chcemy spędzać ze sobą jak najwięcej czasu (jak to na początku związku). On sam zjeżdżając z delegacji od razu zajeżdża po mnie i dopiero jedziemy do niego. Sam tak chce, sam tak tęskni. To nie jest tak, że ja się uwieszam przy nim, żeby on nie grał. Zwyczajnie chcemy wykorzystać każdą chwilę aby być ze sobą.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
No dla jednego gorsze dla innego nie. Dla mnie gorsze bo się kłóci z moim światopoglądem, ale nie o tym wątek.
Stary 2013-12-11, 11:31   #187
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Gorsze może być np. zabicie kogoś albo zgwałcenie? Podpalenie wioski. W sumie jakaś wyjątkowo perfidna zdrada też może być gorsza. Czy zwykła zdrada - trudno mi powiedzieć

Autorko co on zrobił gorszego niż stracenie 120 tysięcy w dwa miesiące?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 11:34   #188
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
No dla jednego gorsze dla innego nie. Dla mnie gorsze bo się kłóci z moim światopoglądem, ale nie o tym wątek.
wiesz no, dla wegetarian jedzenie mięsa kłóci się z ich światopoglądem, ale raczej żaden wegetarianin o zdrowych zmysłach nie nazwie jedzenia mięsa gorszym od hazardowego uzależnienia
Stary 2013-12-11, 11:37   #189
konto mam ale
Raczkowanie

Ja nie wiem. Wy bierzecie wszystko tylko pod kątem tego hazardu i pieniędzy. A to nie jest tak. Widzicie problem ok. Ale nie widzicie tego, że nasz dzień nie składa się tylko z tych problemów. My naprawdę spędzamy ze sobą czas jak normalna para. Chodzimy na spacery, do znajomych, naprawiamy coś w samochodzie, jeździmy po zakupy, do rodziny, jemy razem posiłki, oglądamy telewizję, lepimy bałwana, jak było cieplej jeździliśmy nad jezioro. Wszystko pod tym względem jest okej. Tylko przez ostatni miesiąc zaczął się denerwować problemami finansowymi. Ja się pytam jak pomóc osobie, która chce wyjść na zero i go wesprzeć a Wy mi mówicie uciekaj od niego. Strasznie to przykre, że widzicie tylko jedną stronę medalu.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44111395]Gorsze może być np. zabicie kogoś albo zgwałcenie? Podpalenie wioski. W sumie jakaś wyjątkowo perfidna zdrada też może być gorsza. Czy zwykła zdrada - trudno mi powiedzieć

Autorko co on zrobił gorszego niż stracenie 120 tysięcy w dwa miesiące?[/QUOTE]
To nie była żadna z tych rzeczy. Jak dla mnie była "lżejsza" od tego co wypisałaś ale "gorsza" od tego przykładu z wege i od hazardu. Na prawdę nie chcę pisać co zrobił i mam nadzieję, że to uszanujecie.
Stary 2013-12-11, 11:45   #190
201801191006
Konto usunięte

czytam ten wątek i mi ręce opadają. najbardziej mnie rozwala od pierwszej strony to niewinne nazewnictwo 'maszynki', toż to hazard w profesjonalnym wydaniu, a nie żadne maszynki.

Autorka jest w moim wieku, a ja sobie po prostu nie wyobrażam na własne życzenie wchodzić w takie bagno.
miłością się rachunków nie opłaci.

tak bardzo klapki na oczach, tak bardzo naiwność. wow. uszanowanko.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:45   #191
Konto usunięte

Autorko, mam jeszcze jedno pytani. Tyle osób tutaj wyraża swoją opinię i w większości są to głosy negatywne. Nie rusza Cię to w ogóle? Pojawiają się naprawdę poważne zarzuty, opowieści - chociażby historia Liścia i jego taty, gdzie widać elementy wspólne z Twoim facetem. Nie zastanawia Cię to? Cały czas go bronisz, choć w międzyczasie co rusz wychodzą inne mniej lub bardziej straszne rzeczy. Naprawdę nasze wypowiedzi nie wywołują w Tobie żadnej refleksji?

Rozumiem, że to Internet można coś przejaskrawić, źle zrozumieć, przesadzić. Ale nawet biorąc to pod uwagę Twój TŻ i wasz związek wciąż wygląda bardzo słabo. Zamierzasz podjąć jakieś konkretne działania? Coś zrobić?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:49   #192
konto mam ale
Raczkowanie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44111604]Autorko, mam jeszcze jedno pytani. Tyle osób tutaj wyraża swoją opinię i w większości są to głosy negatywne. Nie rusza Cię to w ogóle? Pojawiają się naprawdę poważne zarzuty, opowieści - chociażby historia Liścia i jego taty, gdzie widać elementy wspólne z Twoim facetem. Nie zastanawia Cię to? Cały czas go bronisz, choć w międzyczasie co rusz wychodzą inne mniej lub bardziej straszne rzeczy. Naprawdę nasze wypowiedzi nie wywołują w Tobie żadnej refleksji?

Rozumiem, że to Internet można coś przejaskrawić, źle zrozumieć, przesadzić. Ale nawet biorąc to pod uwagę Twój TŻ i wasz związek wciąż wygląda bardzo słabo. Zamierzasz podjąć jakieś konkretne działania? Coś zrobić?[/QUOTE]
Powiem tak. Gdyby mnie to nie ruszało to bym nie zakładała wątku.
Jasne, że trochę się boję jak to będzie w przyszłości ale widzę po chłopaku, że mu zależy, że chce z tego wyjść. Dużo pracuje i nie liczy na to, że mu z nieba spadnie. Chcę go w tym wesprzeć a Wy mi tylko radzicie aby odejść.
Czy coś zamierzam zrobić? Owszem, jeżeli jego nerwy będą dalej się ujawniać powiem mu, że miał rację z tą dalszą terapią i to nie jest głupi pomysł.
Stary 2013-12-11, 11:52   #193
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja się pytam jak pomóc osobie, która chce wyjść na zero i go wesprzeć a Wy mi mówicie uciekaj od niego. Strasznie to przykre, że widzicie tylko jedną stronę medalu.
Bo widzimy, że ta właśnie jedna strona medalu Cię bardzo obciąża.

Cytat:
Naprawdę nasze wypowiedzi nie wywołują w Tobie żadnej refleksji?
Młoda, zakochana, mająca w tym facecie ogromny pozytywny kontrast do alkoholizmu ojca i poprzedniego chłopaka, który ją traktował jak ścierkę. Odkąd facet przyznał się do providentów, autorka nie ma się o co przyczepić w tej kwestii, widzi że się chłop stara wyjść na prostą, spowiada jej się z własnej woli ze wszystkiego, wychodzi na bardzo wobec niej uczciwego,więc dochodzi kolejny pozytyw. Do tego związek ogólnie jest udany. Naprawdę dziwisz się że go broni? Bo ja wcale.
Stary 2013-12-11, 11:52   #194
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Jasne, że trochę się boję jak to będzie w przyszłości ale widzę po chłopaku, że mu zależy, że chce z tego wyjść. Dużo pracuje i nie liczy na to, że mu z nieba spadnie. Chcę go w tym wesprzeć a Wy mi tylko radzicie aby odejść.
Czy coś zamierzam zrobić? Owszem, jeżeli jego nerwy będą dalej się ujawniać powiem mu, że miał rację z tą dalszą terapią i to nie jest głupi pomysł.
radzimy żeby odejść bo związek nie rokuje dobrze i jest to dla Ciebie najlepsze rozwiązanie (zwłaszcza w kontekście nerwicy i wielkiej naiwności). tak, możesz nas nazywać egoistkami i materialistkami, ale przynajmniej nie spędzamy życia na wiecznym zastanawianiu się ile facet ma na koncie i czy aby na pewno obiad kosztował 30 zł + nie przygryzamy sobie niczego z nerwów. Twój wybór.
Stary 2013-12-11, 11:53   #195
Konto usunięte

Cytat:
A co z twoją terapią skoro jak sama przyznałaś jesteś dda?
Stary 2013-12-11, 11:57   #196
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sadek Pokaż wiadomość
Dlaczego tak wiele młodych dziewczyn w wieku nazwijmy to "dziewczęcym" pakuje się w problemy na całe życie? Nie ma już normalnych facetów?
Też mnie to zastanawia. Wiek naście -20+ to okres bez żadnego parcia na związki, śluby, układanie sobie życia, tylko i wyłącznie na selekcję odpowiednich kandydatów. Czemu więc dziewczyny chcą babrać się w bagnie, chociaż dookoła pełno fiołków, a one mają nieograniczony wybór? Nie pojmę tego.
Cytat:
Jestem pewna ponieważ w wakacje byłam 3 tygodnie za granicą i nie grał wtedy. Do tego jeździ do pracy różnie raz na tydzień raz na dwa i też wtedy nie gra bo raz, że sam mi przez telefon mówi ile mu dzisiaj kasy poszło i na co a dwa jak się spotykaliśmy to tak czy siak widziałam jego stan konta. Wczoraj dzwoniąc z pracy też sam z siebie mi mówił ile mu wypłaty przyszło ile wydał na obiad itp. O nic nie pytałam. On tak sam z siebie bo w chwili obecnej to jest jego życiem i rozmawiamy na bieżąco co się u nas dzieje. Ja mu mówię że dostałam 4 z kolosa, posprzątałam uprałam wyszłam z psami a on mi mówi, że on dostał 2500zł wypłaty, był na obiedzie jadł to i to a w pracy się działo to i to - ot zwykłe codzienne rozmowy.
Już w tej chwili jesteś dla niego matką albo kuratorem. A to dopiero początki krótkiej relacji.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 12:02   #197
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość

Już w tej chwili jesteś dla niego matką albo kuratorem. A to dopiero początki krótkiej relacji.
ale dla niej to nic złego. Bo ona pomaga. Co tam, że kosztem siebie samej. W życiu przecież chodzi głównie o to aby się poświęcać
Stary 2013-12-11, 12:05   #198
konto mam ale
Raczkowanie

Cytat:
radzimy żeby odejść bo związek nie rokuje dobrze i jest to dla Ciebie najlepsze rozwiązanie (zwłaszcza w kontekście nerwicy i wielkiej naiwności). tak, możesz nas nazywać egoistkami i materialistkami, ale przynajmniej nie spędzamy życia na wiecznym zastanawianiu się ile facet ma na koncie i czy aby na pewno obiad kosztował 30 zł + nie przygryzamy sobie niczego z nerwów. Twój wybór.
Ja się nie zastanawiam czy on rzeczywiście wydał 30zł na obiad. Ja mu w to wierzę bo daje mi podstawy aby mu wierzyć.

A tak z innej beczki. Dziewczyna poznała niepełnosprawnego chłopaka załóżmy z rokowaniami że po rehabilitacji po 25 latach będzie chodził. Też będzie się denerwowała jak to będzie, skąd brać kasę na leczenie, jak mu całe życie będzie musiała pomagać w różnych czynnościach, jak go będzie musiała wspierać w rehabilitacji bo będzie się denerwował, że mu nie wychodzi. I wtedy też na nią byś tak najechała i kazała odejść bo co to za życie? Mimo, że poza tą niepełnosprawnością są w sobie zakochani a chłopak stara się wyzdrowieć poprzez rehabilitację?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44111746]A co z twoją terapią skoro jak sama przyznałaś jesteś dda?[/QUOTE]
A czy ta terapia sprawi, że się odkocham?
Stary 2013-12-11, 12:05   #199
Konto usunięte

Cytat:
Ja się nie zastanawiam czy on rzeczywiście wydał 30zł na obiad. Ja mu w to wierzę bo daje mi podstawy aby mu wierzyć.

A tak z innej beczki. Dziewczyna poznała niepełnosprawnego chłopaka załóżmy z rokowaniami że po rehabilitacji po 25 latach będzie chodził. Też będzie się denerwowała jak to będzie, skąd brać kasę na leczenie, jak mu całe życie będzie musiała pomagać w różnych czynnościach, jak go będzie musiała wspierać w rehabilitacji bo będzie się denerwował, że mu nie wychodzi. I wtedy też na nią byś tak najechała i kazała odejść bo co to za życie? Mimo, że poza tą niepełnosprawnością są w sobie zakochani a chłopak stara się wyzdrowieć poprzez rehabilitację?
Jakby chłopak nie mógł chodzić przez wypadek - nie krytykowałabym postępowanie dziewczyny.

Jakby chłopak odciął sobie obie nogi piłą pod wpływem błędu młodości - doradzałabym dziewczynie ucieczkę

Twój chłopak sam wpadł w długi, sam bawił się hazardem. Nie został zaatakowany przez maszynki przypadkiem w drodze do pracy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 12:07   #200
konto mam ale
Raczkowanie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44111905]Jakby chłopak nie mógł chodzić przez wypadek - nie krytykowałabym postępowanie dziewczyny.

Jakby chłopak odciął sobie obie nogi piłą pod wpływem błędu młodości - doradzałabym dziewczynie ucieczkę

Twój chłopak sam wpadł w długi, sam bawił się hazardem. Nie został zaatakowany przez maszynki przypadkiem w drodze do pracy.[/QUOTE]
Załóżmy, że się poznali i w trakcie związku jechał za szybko samochodem - no błąd młodości chciał się popisać. I co? Uciekać od takiego?
Stary 2013-12-11, 12:11   #201
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Czemu więc dziewczyny chcą babrać się w bagnie, chociaż dookoła pełno fiołków, a one mają nieograniczony wybór? Nie pojmę tego.
Podejście, że każdy zasługuje na szczęście, że nie powinno się człowieka skreślać za jeden błąd, skoro pracuje nad naprawieniem go.
Stary 2013-12-11, 12:16   #202
Konto usunięte

Cytat:
Załóżmy, że się poznali i w trakcie związku jechał za szybko samochodem - no błąd młodości chciał się popisać. I co? Uciekać od takiego?
Jeśli był to jednorazowy wypadek - powinna zostać.
Jesli chłopak był uzależniony od adrenaliny i szybkiej jazdy i rozbił 5 auto w ciągu 2 miesięcy powinna odejść.

Wiesz, że Twoje przykłady są mało adekwatne do Twojego przypadku?
Stary 2013-12-11, 12:19   #203
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, uciekłabym od kogoś, kto nie szanuje zdrowia i życia swojego i innych ludzi. Kto jest na tyle głupi, że z powodu popisu mógł narazić innych. I kto nie myśli o mnie i o naszym związku na tyle poważnie i dojrzale, żeby starać się żyć coraz lepiej, zdrowiej i poprawiać jakość życia, a nie pogarszać.

Ty nie widzisz różnicy, między kredytem na mieszkanie (co polepsza jakość życia), a kredytem, żeby wywalić pieniądze w błoto (co życie pogarsza, bo nie dość, że nic nie masz, to jeszcze musisz spłacić). Nie widzisz różnicy między osobą, niepełnosprawną, a taką, która sama na siebie ściągnęła kłopoty, przez wysoce ryzykowne zachowania.

Serio, terapia DDA jest Ci potrzebna bardziej niż związek.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 12:21   #204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość

Zgadzam się bardzo mocno. Wczoraj jak pisałam moją opinie nie widziałam jeszcze do końca pewnych rzeczy. Dzisiaj z każdą kolejną wypowiedzią widzę, jak autorka jest zaślepiona i naiwna.
Stary 2013-12-11, 12:25   #205
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Ty nie widzisz różnicy, między kredytem na mieszkanie (co polepsza jakość życia), a kredytem, żeby wywalić pieniądze w błoto (co życie pogarsza, bo nie dość, że nic nie masz, to jeszcze musisz spłacić). Nie widzisz różnicy między osobą, niepełnosprawną, a taką, która sama na siebie ściągnęła kłopoty, przez wysoce ryzykowne zachowania.

Też mnie to szokuje. O ile w samym facecie autorki nie widzę aż takiego zagrożenia jak inne Wizażanki, o tyle ogólne podejście autorki to omawianych spraw jest cóż, niebezpieczne dla niej samej.
Stary 2013-12-11, 12:30   #206
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Kpisz czy o drogę pytasz? Wymyślasz kosmiczne przykłady, które mają nas przekonać, że z tym typem będzie Ci dobrze. Dziewczyno, to jest Twoja sprawa co zrobisz ze swoim życiem. Bądź sobie z nim, kochajcie się, układajcie sobie życie. Na cholerę Ci nasze błogosławieństwo?
Stary 2013-12-11, 12:32   #207
ef5b2d4cbb76624f502b2579dd7b4a76e5d980a5_63fd440275284
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

A czy ta terapia sprawi, że się odkocham?
Dziewczyno, nawet się nie waż porównywać człowieka niepełnosprawnego do hazardzisty, bo to aż niesmaczne jest.
ef5b2d4cbb76624f502b2579dd7b4a76e5d980a5_63fd440275284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 12:33   #208
chwast
Zakorzenienie

[1=ef5b2d4cbb76624f502b257 9dd7b4a76e5d980a5_63fd440 275284;44112321]Dziewczyno, nawet się nie waż porównywać człowieka niepełnosprawnego do hazardzisty, bo to aż niesmaczne jest.[/QUOTE]
no cóż... hazardzista jest jak gdyby niespełna władz umysłowych
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 12:33   #209
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też mnie to szokuje. O ile w samym facecie autorki nie widzę aż takiego zagrożenia jak inne Wizażanki, o tyle ogólne podejście autorki to omawianych spraw jest cóż, niebezpieczne dla niej samej.
No i to jest ten problem. Autorka wzięłaby byle jakie spodnie, byle tylko jej nie lały i nie nazywały w twarz byle czym. Tak naprawdę to, czy facet jest rokujący czy nierokujący wyjdzie w praniu, ale jeśli jest naciągaczem, to zrobi z nią co sobie tylko wymarzy. Może sobie ułożą razem życie, ona będzie spłacała jego zobowiązania (bo w powaznym związku nie wyobrażam sobie nie robić zakupów dla partnera, kiedy ten nie ma pieniędzy), może kiedyś je spłacą i tyle. A może ją wydoi i pójdzie w tango.
Stary 2013-12-11, 12:37   #210
201607110949
Konto usunięte

[1=ef5b2d4cbb76624f502b257 9dd7b4a76e5d980a5_63fd440 275284;44112321]Dziewczyno, nawet się nie waż porównywać człowieka niepełnosprawnego do hazardzisty, bo to aż niesmaczne jest.[/QUOTE]

zgadzam się, to jest bardzo niesmaczne. Wstydziłabyś się autorko pisać w ten sposób, serio.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości