![]() |
#181 |
Inez
|
Dot.: Ile wydajecie miesięcznie/rocznie na kosmetyki? Robicie jakieś kalkulacje?
Nie wiem, może to też kwestia tego, że żadna ze mnie profesjonalna makijażystka. Nie potrafię nałożyć dwóch warstw tuszu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ile wydajecie miesięcznie/rocznie na kosmetyki? Robicie jakieś kalkulacje?
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86288550]Pomozcie mi proszę.
Przejrzalam te biochemie urody, troche poczytalam i spodobalo mi sie: - krem ujedniajacy sojowy z peptydami+ konserwant+silikon - zel hialuronowy z peptydami - Serum antyoks. flavo+C15EF Lepiej wziac ten zel, czy ten krem? bo oba to chyba nie ma sensu. Rozumiem, ze to serum bedzie uzupelnieniem zelu lub kremu? Do tego olejek myjacy do zmywania makijazu i hydrolat rozany przed nalozeniem tych wszystkich specyfików. Cere mam mieszana, raczej bezproblemowa.[/QUOTE] z kremem nie doradzę, bo nigdy na BU kremów nie kupowałam, tylko oleje do mieszania np. ze skwalanem żel hialuronowy nie nadaje się do stosowania solo, za bardzo napina skórę, przeczytaj jak je stosować ja np. w ogóle nie stosuję żelu hialuronowego, nawet jako dodatku w kremie bo u mnie bardzo pobudza wzrost włosów, mam od razu bujny wąsik ![]() serum lepsze ze stabilną formą wit.C http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html polecam wersję dla cery suchej, niezależnie od posiadanej cery, bo ma lepszy skład i lepiej się wchłania olejek myjący - super wybór, mi wystarcza 120 ml na 8 miesięcy codziennego używania hydrolat - to już w zależności od upodobań i rodzaju cery, ja zawsze biorę wersje limitowane, bo one pojawiają się raz na czas. teraz używam hydrolatu z czarnej porzeczki, jest super (aktualnie go nie ma), ale widzę cytrynowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Chetnie do nich wracam, ale nadal nie sa to idealy. Ale moze mam za wysokie wymagania? ![]() Nie wiem, czy dostane u siebie Lancome Grandiose, dzisiaj kupilam Hypnose i Hypnose drama. Uwielbiam kosmetyki Laneige ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
Ustalam sobie miesięcznie limit tego co moge wydać i staram sie nie przekraczać 200 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
sprawdziłam 2-3 oleje do włosów (fakt, kilka lat temu) i nie odczułam żadnej poprawy, a odżywki wcześniej używałam takie, że wystarczyło nałożyć w trakcie mycia i wyglądały git nie znoszę jakiejkolwiek pielęgnacji włosów, mimo że ktoś zaraz napisze, że olejowanie zajmuje 3 sekundy - no nie i tyle @Doli a ja uważam, że cera to indywidualna sprawa - przy tak minimalistycznej pielęgnacji i ciężkim makijażu (podkład revlon) na co dzień raczej masz dobre geny, więc nie grozi Ci brzydka cera przed 30, spokojnie ja bym dorzuciła jakąś dobrą maskę do pielęgnacji, od siebie mogę polecić coś, co rzeczywiście może dać efekt nawet przy zadbanej cerze, jaką raczej masz - maska ampułka Mediheal niebieska (wygoogluj sobie nazwę), cena w Hebe 12 zł - droga, ale po 1 odczujesz różnicę na 100% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
Nie maluje sie, wiec kolorowka u mnie to 0. Mam jakis tusz do rzes w razie czego i korektor na jakiegos bombiastego pryszcza na twarzy, ale to sa kosmetyki awaryjne, teraz mam np. tusz do rzes-probke, ktora dostalam od yves rocher jak zamawialam prezenty.
Olejuje twarz, do szamponu (najtanszego - najczesciej firma Balea z dm, podobnie jak wiekszosc mydel, plynow do kapieli itd, sa naprawde super) dodaje olejek herbaciany, bo mam sucha skore glowy i wlosy po tym tez sa naprawde fajne. Mam bardzo grube, ladne wlosy mimo takiego olewczego stosunku. Poza tym zawsze mam jakis krem nawilzajacy do twarzy, tez nic drogiego, ostatnio mialam jakis zwykly z supermarketu z ''hydro'' w nazwie i sprawdzil sie super. Czyli tak w sumie to naprawde wydaje grosze. Chcialabym zadbac bardziej o nawilzenie twarzy i ciala, ale poki co nie wychodzi mi to za dobrze. Serum z yves rocher nie sprawdza sie za bardzo. Kupuje czasem maski w plachcie, to jest dosyc duzo cenowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;86295578]sprawdziłam 2-3 oleje do włosów (fakt, kilka lat temu) i nie odczułam żadnej poprawy, a odżywki wcześniej używałam takie, że wystarczyło nałożyć w trakcie mycia i wyglądały git
[/QUOTE] Nie odczulas,bo A)efekty olejowania przychodzą po kilku tygodniach B) olej służy nawilzeniu, a nie wygladzeniu wlosa, czy ułatwieniu rozczesywania. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#190 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze dziś coś kupiłam i mile się przy kasie zdziwilam,ze tak malo zaplacilam , bo fajna wyprzedaż , a akurat to potrzebowałam
![]() Od jutra mozna podliczac od nowa ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Pani Mizantrop
|
Moj maz wymyslil sobie trzecie konto w banku, gdzie bedziemy trzymac tylko pieniadze do wydania (mamy glowne konto, gdzie wplywa pensja, wszystkie rachunki sa z niego pobierane, i mamy konto, na ktore odkladamy pieniadze co miesiac, te sumy sa nie do ruszenia),. Teraz od nowego roku wymyslil sobie postanowienie z lepsza kontrola finansow i tutaj niby to trzecie konto ma pomoc. Zobaczymy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.