Moja dziewczyna chce mnie zostawić-pół roku na Erasmusie... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 14:33   #181
normalnyFacet
Zakorzenienie

Dot.: Moja dziewczyna chce mnie zostawić-pół roku na Erasmusie...

Cytat:
Napisane przez uska89 Pokaż wiadomość
No rzeczywiście, zaczynam się zgadzać. W sumie nawet lepiej byłoby gdyby i pojechała, i zdradziła.
Latałby jej koło pupy, gdyby była rzeczywiście świadoma swoich celów i swojej wartości. Oby tak było.
aha czyli piękną wartością popisałaby się jakby zdradziła przy równomiernej deklaracji, że nie zdradzi istny przykład cnót i moralności dziewczyny brawo!
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 14:42   #182
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Juz nie jeden ufal bezgranicznie i mial rogi jak stad na ksiezyc.

Co ma zaufanie to wysokiego prawdopodobienstwa, ze ona tam go zdradzi? Nic.

Na miejscu autora rozstalbym sie bez zadnego ultimatum, a jakbym jeszcze zobaczyl, ze ona nie przejmuje sie tym rozstaniem to tylko utwierdzilbym sie w przekonaniu iz kolo pupy latal jej ten zwiazek.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Kilka spraw.
Primo: Wg mnie nie ma zaufania, nie ma związku. Nie ufam partnerce? Odchodzę, albo się męczę.

Secundo: Mylisz pojęcia. Tam nie ma wysokiego prawdopodobieństwa, że ona go zdradzi. Jest tam wysokie prawdopodobieństwo zdrady jako takiej. A to w żaden sposób nie koreluje z autorką. Będzie chciała zdradzić, to przyprawi mu rogi w Warszawce.

Tertio: Jeśli bierzesz dwa nie mające ze sobą nic wspólnego znaczenia, takie jak prawdopodobieństwo zdrady w jakimś miejscu i zaufanie, to jasne że napisałeś nic. Równie dobrze mogę napisać co ma wspólnego ze sobą drewniany stołek i kondensator elektrolityczny? Nic. A jeśli przeczytasz posty autora, to zauważysz niewątpliwie, że kompletnie nie ufa partnerce. Nieważne czy idzie ona do pracy, do warzywniaka, czy wynieść śmieci, pewnie ktoś ją zbajeruje przy ladzie/śmietniku.

Quarto: Jak się nie będzie przejmować, to będzie najzdrowsza reakcja, jaka może być w przypadku tego związku.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 14:46   #183
emmmwuuu
Raczkowanie

Autor zakłada, że dziewczyna zakończy związek wyjeżdżając na Erasmusa, ale on stawia jej ultimatum - Erasmus albo chłopak. Ok. On zakłada, że ona go zdradzi, chociaż nie dała mu do tego powodu. Ok. W związku trzeba się komunikować, ale rozmowa na Skype max raz w tygodniu, bo biedny porzucony misio do komputera się nie przyklei. Ok. Ona wyjedzie, on będzie siedział sam i się nudził, biedactwo. Laska zrywa znajomości, bo nie pasują jej chłopakowi. Wnioski dotyczące służbowych imprez i szkoleń, czy stroju w którym dziewczyna pracuje przemilczę, bo to już jest szczyt szczytów po prostu.

Nadal widzisz problem w dziewczynie i w Erasmusie, a nie w tym gościu? Serio?
emmmwuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 14:46   #184
zakonna
Naczelna Nastolatka

dobrze piszesz Leszy
Stary 2014-01-03, 14:48   #185
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Juz nie jeden ufal bezgranicznie i mial rogi jak stad na ksiezyc.

Co ma zaufanie to wysokiego prawdopodobienstwa, ze ona tam go zdradzi? Nic.

Na miejscu autora rozstalbym sie bez zadnego ultimatum, a jakbym jeszcze zobaczyl, ze ona nie przejmuje sie tym rozstaniem to tylko utwierdzilbym sie w przekonaniu iz kolo pupy latal jej ten zwiazek.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Nikt nie mówi, żeby ufać bezgranicznie. Zdrowy rozsądek należy zachować, przede wszystkim. Wróżenie, że Hiszpan zarzuci dolarem, a Twoja kobieta zaraz rozchyli przed nim uda, to NIE jest zdrowy rozsądek.
To, że kobieta chce spełniać swoje marzenia, nie znaczy, że związek 'lata jej koło pupy'. To chyba właśnie osobie, która chce się rozstać z takiego powodu, bez żadnych prób i kompromisów, kompletnie nie zależy.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 14:52   #186
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Kilka spraw.
Primo: Wg mnie nie ma zaufania, nie ma związku. Nie ufam partnerce? Odchodzę, albo się męczę.
Ale ja napisałem wyraźnie. "Juz nie jeden ufal bezgranicznie i mial rogi jak stad na ksiezyc"

a Ty mi "Primo: Wg mnie nie ma zaufania, nie ma związku. Nie ufam partnerce? Odchodzę, albo się męczę."

całkiem co innego, a nie o to mi chodziło.

Co w przypadku kiedy JA UFAM (może nie bezgranicznie, ale na zasadzie zdrowego rozsądku) a dziewczyna mimo to w kulki leci (i nie wiem o tym)?

Kto wtedy źle robi? Ja bo ufam, czy ona bo leci w kulki po kryjomu?

oczekuję odp na powyższe pytanie, a nie że brak zaufania = brak związku, bo to oczywiste.
Stary 2014-01-03, 14:54   #187
uska89
Raczkowanie

Cytat:
aha czyli piękną wartością popisałaby się jakby zdradziła przy równomiernej deklaracji, że nie zdradzi istny przykład cnót i moralności dziewczyny brawo!
Jeżeli cienia ironii nie widzisz, to nic dziwnego, że widzisz problem w tej dziewczynie, a nie w autorze. Przyszłości temu związkowi raczej nie wróżę. Jeśli dziewczyna zachowa swój zdrowy rozsądek, to pojedzie na Erasmusa, a związek z autorem prędzej czy później zerwie. Tak, ona. I niezależnie od tego, czy będąc za granica rozchyli nogi, czy nie (nie skomentuję już po raz enty, jak plugawe jest w ogóle takie założenie poczynane przez jej osobistego partnera).
uska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 14:59   #188
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli cienia ironii nie widzisz, to nic dziwnego, że widzisz problem w tej dziewczynie, a nie w autorze. Przyszłości temu związkowi raczej nie wróżę. Jeśli dziewczyna zachowa swój zdrowy rozsądek, to pojedzie na Erasmusa, a związek z autorem prędzej czy później zerwie. Tak, ona. I niezależnie od tego, czy będąc za granica rozchyli nogi, czy nie (nie skomentuję już po raz enty, jak plugawe jest w ogóle takie założenie poczynane przez jej osobistego partnera).
Ja myślę, że z każdym zerwałaby niezależnie od charakteru i wyglądu swojego faceta
Stary 2014-01-03, 15:01   #189
Eluvtus
Zakorzenienie

Autorze, przeczytałam kilka Twoich postów i jestem bardzo zniesmaczona Twoją postawą.

1. Traktujesz ją jak przedmiot
2. Nie ufasz jej
3. Sądzisz, że wszystko wiesz lepiej - nie bierzesz jej zdania i marzeń pod uwagę, a wręcz ich zakazujesz
4. Chcesz mieć ją na wyłączność i odrębność (to nie byłoby nic złego, gdyby wynikało z ochoty obojga)
5. Blokujesz ją w spełnianiu marzenia
6. Osoba która kocha i osobie którą się kocha, nie stawia się ultimatum.

Mój Mąż dostał pod koniec technikum propozycje studiów z Anglii. Nie zgodził się, a mi powiedział o tym rok później. Byłam wściekła. Chciałam, żeby jechał i się rozwijał, szczególnie że to miało być finansowane nie przez niego. I Boże drogi, ani w głowie mi było że mógłby pomyśleć, żeby mnie zdradzić... No ale cóż, trzeba kochać i ufać. U was tego zaufania nie widzę już po jednym poście na forum, więc zerwiecie predzej czy później, a skoro i tak to się stanie to nie blokuj marzeń dziewczyny swoim egoistycznym zachowaniem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-03, 15:04   #190
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja napisałem wyraźnie. "Juz nie jeden ufal bezgranicznie i mial rogi jak stad na ksiezyc"

a Ty mi "Primo: Wg mnie nie ma zaufania, nie ma związku. Nie ufam partnerce? Odchodzę, albo się męczę."

całkiem co innego, a nie o to mi chodziło.

Co w przypadku kiedy JA UFAM (może nie bezgranicznie, ale na zasadzie zdrowego rozsądku) a dziewczyna mimo to w kulki leci (i nie wiem o tym)?

Kto wtedy źle robi? Ja bo ufam, czy ona bo leci w kulki po kryjomu?

oczekuję odp na powyższe pytanie, a nie że brak zaufania = brak związku, bo to oczywiste.
Wziąłem Twoją wypowiedź jako stwierdzenie, że takie zaufanie to niekoniecznie potrzebne jest, bo co po nim, skoro i tak jak już napisałeś niejeden dorobił się poroża?

Co do przykładu, to raczej jasnym jest, że ona.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 15:30   #191
Imperialista
BAN stały

Ja na miejscu faceta postawiłbym bardzo proste ultimatum - albo zostaje ze mną, albo jedzie sama. Wiem co się dzieje na Erasmusach i nie chciałbym mieć powodów do zmartwień.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 16:02   #192
Potyczka
Raczkowanie

Autorze, jesteś trollem albo palantem. Trzymam kciuki, żeby dziewczyna pojechała, spędziła fantastyczny czas i poznała kogoś, kto nie będzie miał jej za ździrę, a będzie jej dobrze życzył i kibicował w spełnianiu marzeń. Tobie natomiast polecam terapię, albo zaprzestanie wchodzenia w związki, jawnie się do tego nie nadajesz.
Potyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 16:18   #193
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ja na miejscu faceta postawiłbym bardzo proste ultimatum - albo zostaje ze mną, albo jedzie sama. Wiem co się dzieje na Erasmusach i nie chciałbym mieć powodów do zmartwień.
rozstanie z tym kimś to najlepsze, co mogłoby ją spotkać w życiu. ogromna przysługa i odczepienie niepotrzebnego balastu, który tylko ciągnie w dół.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:10   #194
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Autorze, przeczytałam kilka Twoich postów i jestem bardzo zniesmaczona Twoją postawą.

1. Traktujesz ją jak przedmiot
2. Nie ufasz jej
3. Sądzisz, że wszystko wiesz lepiej - nie bierzesz jej zdania i marzeń pod uwagę, a wręcz ich zakazujesz
4. Chcesz mieć ją na wyłączność i odrębność (to nie byłoby nic złego, gdyby wynikało z ochoty obojga)
5. Blokujesz ją w spełnianiu marzenia
6. Osoba która kocha i osobie którą się kocha, nie stawia się ultimatum.

Od siebie dodam jeszcze, że charakter zazdrośnika można zmienić, tylko trzeba się mocno postarać. No ale łatwiej stwierdzić "taki już jestem i się nie zmienię". Jeśli tak jest to czas spojrzeć prawdzie w oczy - nic z tego związku nie będzie, niezależnie od problemu wyjazdu na Erasmusa. Z Twoich postów wynika, że traktujesz swoją dziewczynę tak jakby była bezmózgą istotą i Ty musisz jej pilnować, żeby nie zrobiła głupstwa. Czy tak się traktuje osobę którą się kocha? Albo docenisz w końcu, że masz u boku wspaniałą kobietę i zaczniesz ją szanować, albo chleba z tej mąki nie będzie.

No i potwierdzam uwagi dziewczyn - sama mimo wyjazdu na wymianę w Polsce miałam o wiele więcej okazji do zdrady, więc nie trzeba nigdzie wyjeżdżać, by zdradzić. Ale pozostałam wierna, bo kocham swojego tż i uważam, że nikt nie zasługuje na zrobienie mu takiego świństwa. Jeśli dziewczyna rzeczywiście kocha i ma swoje zasady, to nie zdradzi. A na mnie osobiście nie robi żadnego wrażenia facet z portfelem wypchanym euro i na wielu innych mądrych dziewczynach z pewnością też. Wychodzi na to, że traktujesz dziewczynę jak przedmiot i uważasz, że ona również tak ma traktować obcokrajowców, bo egzotyczniej wyglądają i mają więcej kasy.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]

Edytowane przez zawiechaczarny
Czas edycji: 2014-01-03 o 17:12
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:11   #195
201605161006
Konto usunięte

Ja też raczej nie byłabym zadowolona. Jakby to był długi zwiazek to co innego, ale po paru miesiącach to raczej i tak zwiazek tego nie przetrwa.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:17   #196
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ja też raczej nie byłabym zadowolona. Jakby to był długi zwiazek to co innego, ale po paru miesiącach to raczej i tak zwiazek tego nie przetrwa.
A moim zdaniem nie ma reguły i wszystko zależy od obu stron związku i ich podejścia. Ja wyjechałam na wymianę, gdy byliśmy z tż razem 9 miesięcy, czyli dość krótko. A okazało się, że ta rozłąka wyszła nam nawet na dobre, bo po niej zaczęliśmy się lepiej dogadywać i nie sprzeczamy się o pierdoły. Dla mnie właśnie trudniej by było jakbym miała wyjechać teraz po 3 latach, no ale jak już pisałam to już jest w każdym przypadku indywidualna sprawa i nie ma co generalizować.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:30   #197
normalnyFacet
Zakorzenienie

Autorze a tak z innej beczki.

Dziewczyna dała Ci jakieś podstawy do takich podejrzeń? Zawiodła Twoje zaufanie lub w pewien sposób nadwyrężyła?

Jeśli odp. jest na TAK, to nie dziwię się, że masz wątpliwości.

Jeśli odp. Nie, to musisz się zmienić.
Stary 2014-01-03, 17:37   #198
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Autorze a tak z innej beczki.

Dziewczyna dała Ci jakieś podstawy do takich podejrzeń? Zawiodła Twoje zaufanie lub w pewien sposób nadwyrężyła?

Jeśli odp. jest na TAK, to nie dziwię się, że masz wątpliwości.

Jeśli odp. Nie, to musisz się zmienić.
pisał o tym. i prawdopodobnie jego dziewczyna też.
znalazł niedawno mejla u niej na poczcie, gdzie była informacja o tym, że pomagała jednemu erazmusowi załatwić nocleg. w czerwcu. i o to była awantura.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:47   #199
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Ten wyjazd to jedna rzecz. Po Twoich wypowiedziach takich, jak ta, którą cytowałam, widać dużo szerszy problem. Wyłania mi się obraz takiego 'płaskiego' faceta, takiej kuli u nogi i pasożyta, którego jedyną 'rozrywką' jest dziewczyna. Ona jest aktywna, działa, chce pracować i rozwijać się, a Ty siedzisz na pupie i mędzisz, że w spódniczce w pracy chodzi Brak mi słów, znajdź sobie własne zajęcia, bo gwarantuję Ci, że ona to wkrótce dostrzeże.
No i to jest trafione w 10. Pisałam o tym wcześniej, tylko w dużo brzydszych słowach.
Zakaz wyjazdów służbowych i szkoleń, kolejna perełka. Nie wiem, po co ambitnej dziewczynie, taki chłopak. Jeszcze ultimatum będzie stawiał
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 19:00   #200
ifeelfine
Przyczajenie

Współczuję dziewczynie.

Tobie nie, Autorze, bo kompletnie jej nie ufasz. Owszem, często ludzie zdradzają gdy długo się nie widzą, ale TY powinieneś ufać swojej dziewczynie. Każdy powinien, jeśli coś zrobi to nie była warta. Nie możesz jej niczego zakazywać, ograniczać, bo wtedy będzie chciała uciec

Dziewczyna pojedzie, zatęsknicie, ona wróci. Co w tym złego?
Mój facet jest w Anglii od sierpnia. Widzimy się raz na dwa miesiące na tydzień/dwa. Nikt nikogo nie zdradził, jesteśmy szczęśliwi
ifeelfine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 20:36   #201
margitta
Zakorzenienie

Faceci to mnie chyba nigdy nie przestaną dziwić. Uważa taki swoją dziewczynę za najgorszą dziwkę, materialistkę i skończoną kretynkę, ale zamierza się z nią żenić. Na drodze stoją jedynie podstępne szpony Erasmusa. Nie mam więcej pytań.
Stary 2014-01-03, 23:36   #202
uska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Faceci to mnie chyba nigdy nie przestaną dziwić. Uważa taki swoją dziewczynę za najgorszą dziwkę, materialistkę i skończoną kretynkę, ale zamierza się z nią żenić. Na drodze stoją jedynie podstępne szpony Erasmusa. Nie mam więcej pytań.
Bo kobiety rozumu za dużo nie mają, ich marzenia i plany to fanaberie, należy im wydawać pozwolenia lub zakazy, a przede wszystkim pilnować
uska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 01:11   #203
blue chocolate
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam za offtop, niewiele wniosę, ale muszę to napisać - ten wątek made my day . Nie ma to jak poprawić sobie posylwestrowo nastrój - skoro istnieje prawdopodobieństwo trafienia na kogoś takiego, jak Autor, to otwieram kolejnego szampana z radości, że nie jestem w związku
to jest dokładnie to co pomyślałam czytając wpisy autora wątku

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
masz fantastyczne zdanie o kobietach i o swojej osobistej dziewczynie. po co jesteś z taką lalą, która poleci na wypchany portfel? generalnie to jesteś małą szowinistyczną świnką.
o i to to pogrubione też!

Nie będę się rozpisywać za bardzo, bo dziewczyny powiedziały już wszystko co powinno zostać powiedziane.

Autor wątku jest zakompleksionym, nieufnym, ograniczonym, nudnym jak flaki z olejem, szowinistycznym i opóźnionym emocjonalnie pseudo-mężczyzną, który nie powinien być w obecnym stanie w żadnym związku a już na pewno nie w związku z obecną dziewczyną (i porównując wpisy też jestem prawie pewna, że to ence pence).

Ogromnie współczuję dziewczynie takiego faceta i życzę jej dobrej zabawy i poznania świetnych ludzi, kultury i języka na Erasmusie!

P.S. przy teoriach autora o spódniczce w pracy, wyjazdach na szkolenia i o imprezach pracowniczych bawiłam się jak nigdy
blue chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 02:25   #204
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

No jest tak.
Zaufać jej musisz i jak najbardziej nie możesz jej tego zabronić, stawiać ultimatum. Ja bym tak zrobił, co prawda cierpiałbym bardzo ale postarałbym się to wytrzymać. Sam NIGDY bym nie pojechał na taką wymianę, nie zostawiłbym lubej.
Fakt, jak ma zdradzić to zdradzi. Ale możliwe jest że w Polsce nigdy by nie zdradziła a tam... Daleko, wśród przystojnych obcokrajowców. Pozbawiona męskiego ciepła, czułości, zainteresowania. Szansa się zwiększa, nawet jeśli kocha. Bo zdrady też się wtedy zdarzają, niestety.
Jak zdradzi to tylko udowodni że nie była tego warta więc możesz być spokojny. Gorzej że o tej zdradzie, nawet wielokrotnej, możesz się nigdy nie dowiedzieć.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 07:16   #205
Gregorius_
BAN stały

Daj sobie z nią spokój. To pewnie jedna z tych co to poza Polską przypominają psy spuszczone z łańcucha i pozbawiają się godności za samo to, że ktoś jest jakimś tam Hiszpanem czy Francuzem. Byłem - widziałem. Kolesie za samą narodowość mają taki bonus, że ... nic nie muszą robić. A w Polsce cnotka-niewydymka.

Mimo wszystko, głęboko w głowach mamy zakorzenioną mentalność ... kolonialną, czyli taki Hiszpan, Francuz dalej się kojarzy z bogactwem, z miłym życiem, wyższym poziomem. To trochę estyma jaką cieszy się biały człowiek gdy pojedzie np. do takiej Kenii. Tam dziewczyny też mu mało ... laski na dzień dobry nie zrobią tylko dlatego, że jest biały ...

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2014-01-04 o 07:17
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 10:11   #206
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

A ja sie dziwie, ze praktycznie wszyscy tak ochoczo podchodza do pomyslu erasmusa i zostawienia faceta (pominmy jakiego, bo tez zachowanie tego pana mi sie nie podoba). Serio, wyjazd na erasmusa to taka wazna rzecz, takie wazne doswiadczenie majace ogromny wplyw na przysslosc? Nie przesadzajmy, serio. To zachcianka. Owszem, fajne doswiadczenie, ale przede wszystkim zachcianka - dlatego porownywanie do pracy nie jest uczciwe.
Mi byloby ogromnie przykro, gdyby moj facet postanowil dla zachcianki nadwyrezyc nasz zwiazek dla zachcianki.

Co nie zmienia faktu, ze zachowanie autora i jego brak szacunku do autorki sa okropne.

Wysłane z mojego XT615

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 10:40   #207
vouvray
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
A ja sie dziwie, ze praktycznie wszyscy tak ochoczo podchodza do pomyslu erasmusa i zostawienia faceta (pominmy jakiego, bo tez zachowanie tego pana mi sie nie podoba). Serio, wyjazd na erasmusa to taka wazna rzecz, takie wazne doswiadczenie majace ogromny wplyw na przysslosc? Nie przesadzajmy, serio. To zachcianka. Owszem, fajne doswiadczenie, ale przede wszystkim zachcianka - dlatego porownywanie do pracy nie jest uczciwe.
Mi byloby ogromnie przykro, gdyby moj facet postanowil dla zachcianki nadwyrezyc nasz zwiazek dla zachcianki.
Zachcianka to jest coś, co chce się już i teraz. A dziewczyna do wyjazdu przygotowuje się ponad dwa lata...
Poza tym, jeśli związek nie przetrwa półrocznej rozłąki to jak ma przetrwać całe życie? Dziwią mnie te głosy, jakoby dziewczyna miała się puścić z tabunem cudzoziemców. Ja chce mieć takiego partnera, przy którym mam świadomość, że nawet jak będzie wśród pięknych, kuszących dziewczyn to będzie mi wierny. Polecam takie związki, naprawdę żyje się łatwiej, gdy na życie wybieramy sobie partnera, który nie jest sprzedajną dziwką.
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 10:52   #208
rhiannon92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość

Co nie zmienia faktu, ze zachowanie autora i jego brak szacunku do autorki sa okropne.
Moim zdaniem to więcej niż zachcianka - to jest jej marzenie, które od dwóch lat dziewczyna konsekwentnie stara się zrealizować. Chłopak był od początku związku poinformowany o wszystkim, wiec mógł się w związek nie pakować nie akceptujac decyzji, miał czas na poznanie dziewczyny i zbudowanie zaufania na wypadek jej wyjazdu i zgromadzenie środków na ewentualne odwiedziny (pół roku na odległość da się przeżyć, trzeba CHCIEĆ), mógł też przyłożyć się do nauki i jechać z nią. Dziewczyna była szczera od początku, a ja w tak młodym wieku szczerze mówiąc nie widzę sensu poświęcenia i podporzadkowywania całego życia i przyszłości związkowi, który jest na tyle kruchy, że może nie wytrzymać ewentualnej rozlaki. Dziewczyna nie jedzie na wakacje tylko się uczyć, nie trzeba erasmusa żeby potajemnie imprezowac i zdradzać.

Gdyby moj mężczyzna miał taką okazję to tez byłoby mi przykro, że wyjedzie, ale i tak bym go zachecala, bo z życiowych szans warto korzystać, pełna decyzję pozostawilabym jemu. Jednocześnie jako para zrobilibysmy wszystko, żeby ta rozlaka była najmniej bolesna, zapewne szukalibysmy sposobu na wspólny wyjazd lub jak najczęstsze odwiedziny.

Edytowane przez rhiannon92
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:03
rhiannon92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 11:43   #209
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez zwyczajny_chlopak Pokaż wiadomość
Oczywiście, że chcę. Ale przecież może być szczęśliwa bez tego wyjazdu...
Oczywiście, że chcę, żeby moja dziewczyna była szczęśliwa. Może być szczęśliwa bez wyjazdu. Może być szczęśliwa mieszkając z 2 dzieci w kawalerce, zamiast w 3 pokojowym mieszkaniu. Może być szczęśliwa jedząc przez 7 dni w tygodniu chleb z masłem, zamiast pełnowartościowego śniadania. Może być szczęśliwa, nosząc rzeczy tylko z ciucholandów, zamiast od czasu do czasu kupić sobie nową rzecz.
W sumie po co się wysilać, skoro można być szczęśliwym idąc po najmniejszej linii oporu?

Cytat:
U nas jest wyścig szczurów-przedmioty na 3 jest bardzo łatwo zaliczyć, mi to wystarczy.
Jak wyżej
Cytat:
więc na takie imprezy bez pary wcale nie musi chodzić
Jak wyżej

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
to powinno być pocieszeniem dla Ciebie, nie ma różnicy Erasmus czy nauka w PL bo jak będzie chciała zdradzi Cię z sąsiadem, kuzynem i kolegami w tym samym mieście gdzie mieszkacie i się uczycie. Albo masz zaufanie do niej, albo nie masz wcale.
No, nawet może cię zdradzić w tym samym łóżku, w którym razem uprawiacie seks.

Cytat:
Nie, mieszkam w Warszawie od dziecka. Moja dziewczyna na razie nie pracuje, w wakacje dorabiała jako kelnerka, też byłem zazdrosny bo chodziła w spódnicy i miała wysokie napiwki...
ojej. Naprawdę nie rozumiem tej chorobliwej zazdrości facetów. Najlepiej, żeby chodziła w dresie i bez makijażu, żeby żaden facet na nią nie spojrzał. Naprawdę, nie rozumiecie, że my lubimy się podobać? I o ile nie jest to megakrótka spódniczka + dekolt do pępka i szpile, to nie widzę nic złego w ubraniu spódnicy, spodenek, albo butów na obcasie czy obcisłej bluzki. Bez przesady, nie jesteśmy wasze na wyłączność.

Cytat:
Ale to będzie koniec naszego związku. Czemu ona tak robi, mówi że kocha, a tak naprawdę zrywa ze mną...
No to będzie, i szczerze mówiąc to będzie jedna z lepszych decyzji w jej życiu.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 11:50   #210
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Zachcianka to jest coś, co chce się już i teraz. A dziewczyna do wyjazdu przygotowuje się ponad dwa lata...
Poza tym, jeśli związek nie przetrwa półrocznej rozłąki to jak ma przetrwać całe życie? Dziwią mnie te głosy, jakoby dziewczyna miała się puścić z tabunem cudzoziemców. Ja chce mieć takiego partnera, przy którym mam świadomość, że nawet jak będzie wśród pięknych, kuszących dziewczyn to będzie mi wierny. Polecam takie związki, naprawdę żyje się łatwiej, gdy na życie wybieramy sobie partnera, który nie jest sprzedajną dziwką.
Czy ja twierdzę, że ona go tam zdradzi, albo ja bałabym się, że facet mnie zdradzi na erasmusie? Nie wkładaj mi w usta nie moich słów.
Po prostu dla mnie związek musi być z żywą osobą, tu, na miejscu, związki na odległość nie wchodzą w grę. A pół roku to bardzo długo.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości