|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
rok temu... ehhh szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, ze już tak można... może trochę nakłamali z tymi ślubnymi problemami;/ a człowiek się nie zna i uwierzy...;/
Tylko po co by ten szum mieli robić?:/ bez sensu ![]() ehh... w sumie zamiast pomyśleć samemu to się uwierzyło w głupie gadanie... no ale widocznie tacy ludzie ![]()
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2014-02-02 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wielce Szanowna Pani
|
Nie wiem czy to pasuje tak do końca, ale nie wiem jak te pary młode mogły sobie takie zdjęcia porobić
![]() http://demotywatory.pl/4282597/Najgo...kazac-rodzinie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Ale o gustach ponoć się nie dyskutuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Rosja to nie kraj, to stan umysłu...
![]()
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miało być zabawnie, mieli mieć śmieszne ujęcia w albumie, no ale trochę nie wyszło. ![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
sissy that walk
|
Tak mi się przypomniało a propos ślubów, pewnie ktoś już o tym pisał - jest wątek o najgłupszych wymówkach, to ja do faux pas Młodych dodam usilne namawianie na przyjście, gdy dostaje się odmowę
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najgorzej, jeśli już do nich dotrze, że NIE znaczy NIE - i strzelą focha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Jako ze to wątek o odrzuceniu zaproszenia,zapytam Was,co robicie gdy odmówicie przyjścia na wesele?Chodzi mi o to czy wysyłacie jakieś życzenia,dzwonicie po weselu ,czy nic nie robicie?Czy wypada zaprosić osoby które nie były na weselu,nie złozyły żadnych życzeń zaprosić na ogladanie filmu weselnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#191 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Co do życzeń - zależy, parę razy dostałam zaproszenie od jakiejś baaardzo dalekiej rodziny której chyba nawet nigdy na oczy nie widziałam, w takim wypadku nie składam, bo generalnie nie utrzymuję takich kontaktów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Tak mi się jeszcze przypomniało o jednym weselu co byłam. Młodzi pod kościołem odbierali życzenia od wszystkich gości łącznie z prezentami( taki zwyczaj widocznie w tym regionie bo w moim życzenia i prezenty na sali) no i goście po życzeniach w busa bo jedziemy na salę oddaloną dość daleko a młodzi w auto i jadą niby na salę z tym że goście już dawno pod salą czekają a młodzi w domu co robią? Kasę liczą ile zebrali. Przyjechali na sale jakąś godzinę jak nie dłużej później po gościach i potem podczas wesela dawali odczuć każdemu czy są zadowoleni z zawartości koperty czy nie. A i żeby tego było mało to potem było zbieranie na wózek i to nie tak że szedł kto chciał tylko podchodzili i dawaj kasę minimum 10 zł i dopiero idź odbij młodych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Moja bratowa która nie była na weselu i nie podała nawet powodu, pytała kiedy zaprosimy na ogladanie filmu,tylko że nie pytała mnie a kuzynkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bym się na Twoim miejscu nie fatygowała z zaproszeniem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
damn good coffee
|
Mój tato wczoraj dostał takie oto zaproszenie na ślub naszej kuzynki:
'Serdecznie zapraszamy (...) tatę kawy_zmlekiem z dziećmi(...)' Moja siostra ma 7 lat, nie ma problemu. Ja w tym roku hmmm... obchodzę kolejną już osiemnastkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziała, że raczej chcą zaoszczędzić na dwóch osobach towarzyszących i... zaproszeniach? No nie wiem.
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Heheheheh, Kawa, powinnaś się po prostu poczuć odmłodzuna ![]() ![]() Nie wiem, czy to w ogólnym odbiorze będzie faux pas, czy tylko ja mam skrzywione myślenie, ale dla mnie np też nie za bardzo jest, jak się młoda dajmy na to spotyka z koleżanką, opowiada jej o przygotowaniach do wesela, o tym, co się udało zorganizować a czego nie, radzi się w różnych kwestiach np wyglądu bukietu a koniec końców w ogóle tej koleżanki nie zaprasza.... A mam pytanie - ja mam osobiście taką sytuację. Osiem lat temu byłam świadkową u znajomej, następnie 6 lat temu u kolejnej znajomej. Z pierwszą znałam się od dziecka, jeśli zaś chodzi o tą drugą, to fakt, dlaczego akurat mnie na starszą poprosiła jest nieodgadnioną tajemnicą, bo przyjaźni między nami nie było, ot znajoma, grunt, że świadkową byłam. W tym roku ja biorę ślub. Z żadną z tych dziewczyn nie mam regularnego kontaktu od lat (z tą drugą po jej weselu może ze 3 razy się widziałam i to przypadkowo np w Galerii....) , ot życzenia urodzinowe czy świąteczne na fb składane, ewentualnie kurtuazyjne "co tam u ciebie słychać" raz na chiński rok. I tu jest problem - czy powinnam je zapraszać na wesele. Wiem na pewno, że obie się spodziewają, że będą zaproszone, ja zaś nie bez powodu kontakt z nimi ukróciłam... Nie pokłóciłyśmy się ani nic z tych rzeczy, oficjalnie jest wszystko ok a historie dlaczego wyszło jak wyszło są za długie i w ogóle nie istotne w tej chwili. Czy to wypada, żebym nie zapraszała ich mimo, że u obu świadkowałam? Dodam, że w wypadku tej pierwszej pikanterii dodaje fakt, że moja matka uparła się, by zaprosić jej babkę. Uważa, że nie ma nic złego w tym, że jej babka będzie a ona nie. Ja uważam inaczej, że jeśli babkę zaproszę, to ją też muszę. Mama nie patrzy obiektywnie ponieważ mimo, że wychowywałyśmy się razem i do mojej matki dziewczyna mówi per ciociu, mama zakazała jej wstępu do naszego domu dokładnie z tego samego powodu, z którego ja ukróciłam kontakt... Możecie mi doradzić?
17-07-2012 ![]() ![]() ![]() 15-11-2014 ![]() ![]() ![]() ![]() "Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza" Albert Einstein ![]() Edytowane przez Kojaniskatsi Czas edycji: 2014-02-16 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() Byłam na jednym takim weselu, że wspominać go będę do końca życia jako najgorsze w historii. Był to ślub brata stryjecznego mojego TŻ. Poszłam sama, gdyż Połówek mój był w tym czasie za granicą. Praktycznie większość gości ze strony Młodego była mi znana, więc nie miałam obaw, że nie będę miała z kim usiąść. Optymistycznie nastawiona do zabawy wchodzę na salę, a tam winietki. Usadzili mnie z ludźmi, których nie znałam. Myślę sobie ok. Przedstawiłam się i na tym zakończyła się nasza rozmowa. Przez całą imprezę nie odezwali się do mnie słowem. Nie polewali wódki (do domu wróciłam trzeźwa jak niemowlę), zignorowali moją obecność. ![]() Jedzenie na stołach zależało od tego, czy goście są ze strony Młodej (z zamożnej rodziny), czy Młodego (mniej zamożna rodzina). Stoły gości od strony Młodej uginały się od frykasów, a tam gdzie ja siedziałam (od strony Młodego) nie było w co wbić zębów... (wróciłam trzeźwa i głodna). ![]() Młodzi nawet nie ruszyli swoich szanownych liter, by porozmawiać z gośćmi. Bawili się w towarzystwie swoich znajomych. Zmyłam się tuż po oczepinach. Razem z częścią rodziny Młodego. Oni dostali ciasto w paczce, a ja nie. Oni zostali zaproszeni na poprawiny, a ja nie. ![]() ![]() ![]() I na koniec smaczek. Młodzi ze ślubu nie mają zdjęć z rodzicami, chrzestnymi, z rodziną. Tylko ze znajomymi. Dlaczego tak? A bo tak ustalili z fotografem. My robimy wesele w tym samym miejscu i pokażemy im jak powinno wyglądać fajne wesele. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego problemu... Skoro ta koleżanka teraz nie istnieje w Twoim życiu, to po weselu bedzie tak samo. Bez sensu trochę robić z wesela spęd wszystkich ludzi, których kiedyś znaliśmy. A co do babci... Skoro kobieta się orientuje w tych relacjach, to może się nie będzie przed wnuczką jakoś mocno afiszować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Trudno, może ktoś pomyśli, że to faux pas, ale u nas nie będzie paczek z ciastem dla gości na pożegnanie, nie zaproszę bliskich kuzynek które zapraszały mnie telefonicznie (!!!!) na swoje śluby na 3 tygodnie przed (bo im dużo gości odmówiło i musiałyby dopłacać do pustych talerzyków), nie zaproszę wuja i ciotki, z którymi widuję się na pogrzebach raz na 5 lat. W to miejsce wolę zaprosić sąsiadów z rodzinami (bliżsi niż rodzina) czy najlepsze koleżanki. Tort podamy jako deser po obiedzie lub po pierwszym tańcu, mamy zamiar bawić się z każdym do upadłego i każdego gościa usadzić tak, by nie czuł się jak piąte koło u wozu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżanka aferę zrobiła na cztery fajery, że wychowywaliśmy się wspólnie a on jej nie zaprosił, że on u niej był (jej wesele było jak to mówiłam 8 lat temu, jeszcze przed wydarzeniami, które sprawiły, że nikt od nas nie chce być z nią za blisko w kontakcie), wydzwaniała do mojej matki, wydzwaniała i wypisywała do mnie na fb żale, jaka ona jest pokrzywdzona, że jeszcze bezczelnie babcię zaprosił a jej z mężem i dziećmi nie, koniec końców przekonała 3 znajome pary, żeby w geście solidarności z nią odmówiły mojemu bratu przyjścia (swoją drogą - świetni znajomi...) A ważne jest, że to ja zawsze byłam z nią bliżej niż mój brat, do mnie się żaliła, ja tego nie komentowałam, bo go całkowicie rozumiem, mogę sobie jednak wyobrazić, że do mnie pretensja będzie jeszcze większa. To typ ludzi kłótliwych, roszczeniowych, lubiących pokrzyczeć i robić afery. Coś w stylu typowej postaci z serialu typu Trudne Sprawy, stąd moja zagwozdka... Druga koleżanka zresztą podobne, z tym, że z drugą wg mnie nigdy nie byłam blisko, tak jak pisałam, dla mnie zagadką życia jest to, czemu mnie na świadka poprosiła. A że spodziewa się zaproszenia wiem, bo gdy ktoś na fb wspomniał w komentarzu coś nt mojego ślubu, to ona wyraziła oczekiwanie na zaproszenie i zabawę ![]() Ale to racja, że nie ma co robić takiego spędu, najwyżej się połobrażają i obsmarują mnie w necie, że popełnilam faux pas ![]()
17-07-2012 ![]() ![]() ![]() 15-11-2014 ![]() ![]() ![]() ![]() "Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza" Albert Einstein ![]() Edytowane przez Kojaniskatsi Czas edycji: 2014-02-16 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Kojaniskatsi, skoro prawie nie macie kontaktu, to naprawdę aż tak wielką różnicę Ci zrobi, czy te koleżanki będą się do Ciebie odzywać? Czy się obrażą? I tak prawie nie rozmawiacie, z tego, co widzę...
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Uważam jak Twoja mama: nie zapraszać
![]()
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-02-16 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.