|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
EVI - świetny opis porodu! Czyta się bardzo fajnie napisane z humorem, ale i bez ogródek
![]() Perfuzja, Emil śliczny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zakupiłam kiedyś naturalny olejek arganowy, i smarowałam nim twarz i włosy ![]() ![]() Cytat:
![]() perfuzja - Emil przystojniak ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
kefii
![]() krolowa_nilu tabelka jest tutaj, na pierwszej stronie: https://www.breastfeeding.asn.au/sys...%20website.pdf Emil tez przybiera jak szalony. Według naszej domowej wagi waży już 4400 ![]() Ale wczoraj mama powiedziała mi, ze ja tez przybieralam jak szalona i lekarz nie wierzył, ze jestem tylko na piersi. A mając 2 lata wazylam tylko pól kilo wiecej niż mając rok ![]() milka chyba kluczowe było baaardzo dokładne osuszanie pupy po mycie. Ale: mylismy sama woda, osuszalismy porządnie, zasypywalismy mąka i smarowalismy sudocreamem. Teraz odstawiamy sudocream i zobaczymy co będzie.
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zrobiłam tej cebulowej, wciąż się czaję ![]() Ale za to jutro już nie wiem co na obiad zrobić :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
kefii dobrze że szybko zadziałali i Mikołaj już pod specjalistyczną opieką. Trzymam kciuki żeby szybko zdrowiał
![]() Perfuzja u Ciebie rzuciło mi się w oczy (ale nie wiem gdzie, mam rozdwojenie jaźni bo czytam na bieżąco i nadrabiam wątek na raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że pupa się goi, nie zdawałam sobie sprawy, że od tego Emil mógł być taki marudny - a jego pewnie po prostu ta pupa bolała ![]() Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-01-22 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
ALe z tego co czytam na google, to automatycznie (chyba) od czasu końca zwolnienia będą nam liczyć urlop macierzyński. Zaraz jeszcze doczytam o tym na google co piszą.
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44741185]
Jeśli chodzi o menu. Dziś na obiad pomidorowa, pulpet z gryczaną i surówką warzywną oraz ciasto. Na śniadanie 2 rodzaje pieczywa (bułka i ciemne), szynka, pasta jajeczna i papryka. Wczoraj na kolację 2 rodzaje pieczywa, sałata, szynka i sałatka warzywna. Do śniadania jest też kakao lub kawa zbożowa, do obiadu kompot. Herbatę można sobie zrobić całą dobę. [/QUOTE] Toż to chyba w jakiejś restauracji jesteś, że masz takie rarytasy ![]() Evi dzięki za opis porodu ![]() ![]() Kefi będzie dobrze, życzę dużo zdrówka dla maluszka i dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mówić hop, ale od kilku dni jest naprawdę niezłe - unormowalo sie głownie spanie w nocy - zasypia koło 23h, potem budzi sie koło 2h-3h i po karmieniu od razu zasypia, potem koło 5h-6h i nie śpi godzinę-półtorej, ale pózniej jeszcze dosypiamy do 9h30-10h. Więc naprawdę chodzę wyspana - nowa jakość ![]()
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
kefii trzymam kciuki za Ciebie i Mikołaja
![]() Mi lekarz też dał do TP i powiedział, że niby dłużej nie może. G*wno prawda, bo są lekarze, co dają dłużej, ale nie kłóciłam się. Jeśli przenoszę kilka dni i mam iść do niego po zwolnienie i płacić 100 zł, to wolę pójść do rodzinnego i poprosić...
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz będzie działać to "6 zachowań, które niszczą wiarę w siebie po porodzie": https://mamotoja.pl/wiara-w-siebie-6...4949,r1p1.html
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do pupy: nam też zrobiło się drobne odparzenie. Zadziałało dokładnie to samo: mycie wodą (już nie wrócę do chusteczek, wystarczy termos z gorącą wodą i nie jest to wcale bardziej pracochłonne niż nawilżane chusteczki), osuszanie tetrą i cieniutka warstwa sudocremu (położna mówiła, by w ogóle nie było widać białej warstwy, za gruba warstwa kremu blokuje dostęp powietrza). W dwa dni odparzenie zniknęło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Evi07 każdy cc inaczej przechodzi, dla mnie cewnik to luzik , nie bolało. Drenu nie miałam u nas brzuch kleja , szwy są tylko wewnątrz.
Pączki ...mmm a ja tylko zupki , warzywka na parze. Powiem wam , że przemoglam ból sutkow i nakarmilam małego, usnal mi na brzuszku , bez gazów i płaczu. Zobaczymy jak wstanie...obym nie zapeszyla ![]() My też myjemy pupe woda z termosa i posypujemy mąka ziemniaczaną od czasu do czasu. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-22 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44741185] Jeśli chodzi o menu. Dziś na obiad pomidorowa, pulpet z gryczaną i surówką warzywną oraz ciasto. Na śniadanie 2 rodzaje pieczywa (bułka i ciemne), szynka, pasta jajeczna i papryka. Wczoraj na kolację 2 rodzaje pieczywa, sałata, szynka i sałatka warzywna. Do śniadania jest też kakao lub kawa zbożowa, do obiadu kompot. Herbatę można sobie zrobić całą dobę. [/QUOTE] Menu całkiem sensowne ![]() Cytat:
![]() Przerzuć się na kielecki albo inny podobny. Na początku może ciężko się przyzwyczaić, bo smak jest zupełnie inny, ale później idzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam L4 do TP i idę w TP do gina po kolejne zwolnienie- pytałam się go co dalej powiedział mi że albo zwolnienie albo urlop więc wybrałam zwolnienie. Jeśli natomiast urodzi się w trakcie zwolnienia to automatycznie zwolnienie się skraca i rozpoczyna macierzyński
![]() |
#197 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję na pewno poczytam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Ja sobie zaklepuję, że w tej części rodzę! I nie ma przeproś!
Gosia, gratuluję! ![]() EVI - fajnie napisany opis! ![]() Perfuzja, jaki pucek fajny ![]() Kefii, trzymam kciuki za małego! Btw. - na usg nie było nic widać, skoro to "bardzo poważna wrodzona wada"? ![]() Widać coś na rzeczy jest z tym terminem ![]() Dziś mam termin z usg. Nigdy wcześniej nie czułam się w ciąży tak źle "ruchowo", ledwo człapię - krzyż mało mi nie pękł, spojenie napiernicza, pachwiny "rozkaczyły" mi bardziej chód. Na ktg znowu porodowe skurcze ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- A co z tym składem jest nie tak? Ja tylko dekoracyjny winiary jem....
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pogrubione również mi dolega. Fajnie! - załapiemy się na popcorn jak poród u Ciebie przebiegnie w gorącej atmosferze ![]()
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny strasznie od rana boli mnie brzuch, tak u góry
![]() Rano bolało mnie jeszcze jak na okres - dosyć mocno, ale wzięłam nospę i przeszło. Teraz został tylko ten okropny ból na górze. Co to może być? Rano jeszcze do tego mnie mdliło ![]() Idę się przespać i chyba odpuszczę sobie dzisiaj szkołę rodzenia ![]()
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj robie notatki co o której godzinie robi mój syn, zauważyłam, że godziny kp, spania i aktywności - zaczynają się pokrywać ze sobą mniej więcej. Mam nadzieję, ze powoli zaczyna się to normowac wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Super ze Gosi tak rewelacyjnie poszło ... Jednak doświadczenie robi swoje
![]() Ja latam jak szalona.. Postanowiliśmy ze jutro jedziemy pośmigać na desce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam głupie pytanie -
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co Ty rodzisz? ![]()
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Witam sie popoludniowo
![]() Zaliczylam 2godzinna drzemke i o wiele mi lepiej. ![]() Moj syn nadal spi. Wczesniej byla awantura, bo byl najedzony, a chcial ciagle ssac piers, wiec chcialam mu dac smoczek, oczywiscie pluł nim na kilometr ![]() ![]() ![]() EVI super opis ![]() ![]() kefii kciuki za Twojego maluszka ![]() perfuzja Emil sliczny, pucek mały ![]() muminku moj maz jest w szpitalu 2 przecznice od naszego bloku, wiec dojechal w 5minut, a zostawil numer tel.wspołlokatorom, w razie jakby go ktos szukal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Pospalam chwile i od razu mi lepiej. Szkoda tylko, ze obudziła mnie zgaga. A juz mialam z nią spokój.
Evi swietny opis, ale wspolczuje przejść "operacyjnych" . Dobrze, ze juz po wszystkim ![]() Keffi ściskam kciuki za powodzenie operacji, na pewno wszystko sie unormuje ![]() ![]() Perfuzja, ale ten Wasz Emil to juz facecik ![]() ![]() Pisałyście wczoraj o kanapkach z pasztetem, naszło mnie na pasztet. Dzisiaj dla odmiany gniazdka męczycie :P zjadłabym, a przez ta lodówkę na dworze boje sie sama z domu wynurzać. Aha o okrągłe paczki z dziurka to u nas donuty - z amerykanska tak ![]() Idę sie brać za to spaghetti, ale mi sie nadal nie chceee.
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę jednak jeszcze trochę poczekac, bo jeszcze mnie rana trochę pobolewa, na szczęście już nie codziennie.
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
hehehe
![]() ----- Tu jest też coś ciekawego: - Kosmetyki dla niemowląt, co lepsze: https://mamotoja.pl/kosmetyki-dla-ni...,14997,r1.html - 10 rad, których lepiej nie słuchać: https://mamotoja.pl/rady-ktorych-lep...a,2761,r3.html
#209 |
Zakorzenienie
|
Najpierw obmywają, a potem wkładają cewnik do cewki. Zwisa rurka i kończy się woreczkiem, w którym zbiera się mocz.
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak na miesiączkę mnie już nie boli (przeszło po nospie). Wydaje mi się, że to tak bardziej jakby od żołądka mnie łapie :| Cholera no.. Idę się przespać, jak do wieczora mi nie przejdzie to wybiorę się na IP.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.