Blogowanie to stan umysłu! ♥ część VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 21:15   #181
Natlly
Rozeznanie

Dot.: Blogowanie to stan umysłu!

Ja robię prezentacje, najchętniej bym pokazała pół filmu, przeczytała całą książkę i powklejała pare gifów Zamiast nudnego tekstu
Stary 2014-01-29, 21:27   #182
Magari91
Zakorzenienie

Hej hej

Wróciłam z roboty i coś mam słabą passę bo dziś koło -7 zł manka

A i nie wiem jak dalej z robotą bo mam umowę tylko do 31 stycznia...

zasada 808 : jeśli coś jest ma prawo odejść.
Paralogiczna

coonfiesame.blogspot.com - moje kosmetyczne recenzje
Magari91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:43   #183
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
Napisane przez Magari91 Pokaż wiadomość
Hej hej

nie wiesz bo nie wiesz czy przedłuża czy nie wiesz czy chcesz zeby przedłużyli?
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:46   #184
Magari91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
nie wiesz bo nie wiesz czy przedłuża czy nie wiesz czy chcesz zeby przedłużyli?
nie wiem czy przedłużą bo to z biura pracy tymczasowej i zobaczymy, wszyscy z tego biura mają do 31 stycznia

Paralogiczna

Stary 2014-01-29, 22:06   #185
Winona
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem czy przedłużą bo to z biura pracy tymczasowej i zobaczymy, wszyscy z tego biura mają do 31 stycznia
Bądź dobrej myśli, będzie dobrze jak będziesz cały czas o tym myśleć to i stresik będzie większy.
Idę pisać notkę
Winona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:10   #186
Magari91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Winona Pokaż wiadomość
Bądź dobrej myśli, będzie dobrze jak będziesz cały czas o tym myśleć to i stresik będzie większy.
Idę pisać notkę
Stresu nie ma tylko dziwi mnie że takie manka a nie wiem z jakiej dupy strony
Ale co bd to będzie jak to mówią.

Ja mam swoją notkę prawie gotową na jutro Rano ją zarzucę heh.

Paralogiczna

Stary 2014-01-29, 22:17   #187
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Ale to niech te osoby znajda sobie penpali, udzielaja sie na forach czy cos. Blog, ktory prowadzisz jest to Twoja marka. Poza tym, jak juz Natlly napisala, gdzie tu nauka jak nikt nie zwoci uwagi? A nikt nic nie napisze przeciez, bo o niegrzeczne, chamskie i w ogole jak tak mozna. Raz zwrocilam komus uwage (grzecznie), ze bynajmniej to nie przynajmniej i dostalam takie becki od polowy forum, ze glowa mala. Po takich akcjach nikt nikomu nie zwraca uwagi, bo mu sie oberwie.

Tak jak z tymi paznokciami w poprzedniej czesci watku. Jak pokazujesz swiatu paznokcie, to miej je chociaz przyzwoicie zrobione, zeby w oczy nie kulo albo licz sie z krytyka tego, co pokazujesz, czy co soba reprezentujesz.

Nie pokazalabym niedopracowanych paznokci (czy makijazu, etc) na blogu, nie wypowiadam sie na tematy, ktorych nie znam, nie pisze w jezyku, ktorego nie znam albo znam slabo (a jak juz musze, to upewniam sie, ze robie to poprawnie).

Prowadzac takie miejsca w sieci trzeba sie liczyc z tym, ze ktos to czyta i moze w taki czy inny sposob zastosowac nasze rady w swoim zyciu. Tak jak nie lubie pisania typu "ta lazania jest ochydna, nie jedzcie jej!" zamiast "mi nie smakowala" (po takim poscie przestalam czytac najslawniejszego bloga wlosowego - oczywiscie moj komentarz nie przeszedl moderacji, a grzecznie i kulturalnie napisalam), tak nie lubie pisania z razacymi bledami w jakimkolwiek jezyku.
Myślę, że można się tak uczyć- chociażby słownictwa. Do dzisiaj pamiętam jak mój nauczyciel w LO wbijał nam do głowy, żeby układać zdania, a nie walić słówka bezmyślnie na pamięć. Jeżeli ktoś strzela fochy o krytykę to już inna sprawa, taka osoba nie chce się uczyć.
Języka nie zna się od tak. Każdy kto go umie nie urodził się z taką zdolnością, tylko nad tym pracował. I na początku też popełniał błędy. Taki tok myślenia "nie umiem, więc nie robię" trochę mnie dziwi. Skoro dziecko nie umie chodzić to po co się je uczy? Powinno siedzieć na tyłku, zamiast się przewracać i próbować. Nie umie to nie .
A jeżeli już wszyscy muszą być tacy poprawni i idealni we wszystkim to pisze się "ohydna", a nie "ochydna"

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Uczymy się
Na wizażu

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Natlly Pokaż wiadomość
Ja robię prezentacje, najchętniej bym pokazała pół filmu, przeczytała całą książkę i powklejała pare gifów Zamiast nudnego tekstu
O czym piszesz? Prezentacje z samego tekstu są nudne. Też zawsze staram się swoje jakoś urozmaicić. A jak widzę cały slajd tekstu, napisanego małym druczkiem to wymiękam

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:29   #188
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Sprawozdawczość finansowa. Nic ciekawego . A Ty?
Mój najbardziej znienawidzony przedmiot na studiach przy wynikach nawet raz płakałam, że nie zaliczyłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-29, 22:31   #189
Natlly
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że można się tak uczyć- chociażby słownictwa. Do dzisiaj pamiętam jak mój nauczyciel w LO wbijał nam do głowy, żeby układać zdania, a nie walić słówka bezmyślnie na pamięć. Jeżeli ktoś strzela fochy o krytykę to już inna sprawa, taka osoba nie chce się uczyć.

O czym piszesz? Prezentacje z samego tekstu są nudne. Też zawsze staram się swoje jakoś urozmaicić. A jak widzę cały slajd tekstu, napisanego małym druczkiem to wymiękam
Tylko, że jak taka osoba pisze sama do siebie po tym angielsku, to też się nie nauczy.
A co do nauczycieli języków obcych. Mam porównanie tylko z podstawówki, bo tylko tyle chodziłam w Polsce do szkoły. Ale jak przyjechałam do norwegii to dzieci o 4 lata młodsze ode mnie umiały lepiej angielski. A to dla tego, że na lekcji angielskiego się rozmiawiało po angielsku, pisało wypracowania - w gimnazjum na minimum 2 strony. A w polsce słówka, słówka, słówka, jak jakiś tekst to na 250 słów. Prawie w ogóle się nie rozmawiało.

A piszę o wielkim gatsbym o filmie i książce (chyba ciągle o nim tutaj piszę ) Nigdy bym nie zrobiła prezentacji z całym slajdem tekstu, bym pałe z miejsca dostała pewnie Zawsze urozmaicam wizualnie moje prezentacje, żeby jak się znudzi "mojej publiczności" to, żeby sobie przynajmniej pooglądali
Stary 2014-01-29, 22:36   #190
inkaxx
Rozeznanie

Dot.: Blogowanie to stan umysłu! ♥ część VI

Lunatyczka, ja o dupie, Ty o zupie niech sie ucza, chwala im za to, ale niech to robia porzadnie! Blad popelniany tysiac razy nie stanie sie nagle poprawny. Czego sie naucza jezeli caly czas pisza zle? Niczego. Beda tylko powielac te same bledy, jaki to ma sens, jak to sie ma do nauki?

Ano, ohydny ostatnio lepiej walnelam, zoladek przez "rz" na szczescie sama sie szybko zorientowalam :P

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:48   #191
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Dot.: Blogowanie to stan umysłu!  część VI

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Mój najbardziej znienawidzony przedmiot na studiach przy wynikach nawet raz płakałam, że nie zaliczyłam

Ja jestem właśnie bliska płaczu, bo jutro mam zerówkę, którą chyba tylko cudem mogę zaliczyć

Cytat:
Tylko, że jak taka osoba pisze sama do siebie po tym angielsku, to też się nie nauczy.
A co do nauczycieli języków obcych. Mam porównanie tylko z podstawówki, bo tylko tyle chodziłam w Polsce do szkoły. Ale jak przyjechałam do norwegii to dzieci o 4 lata młodsze ode mnie umiały lepiej angielski. A to dla tego, że na lekcji angielskiego się rozmiawiało po angielsku, pisało wypracowania - w gimnazjum na minimum 2 strony. A w polsce słówka, słówka, słówka, jak jakiś tekst to na 250 słów. Prawie w ogóle się nie rozmawiało.

A piszę o wielkim gatsbym o filmie i książce (chyba ciągle o nim tutaj piszę ) Nigdy bym nie zrobiła prezentacji z całym slajdem tekstu, bym pałe z miejsca dostała pewnie Zawsze urozmaicam wizualnie moje prezentacje, żeby jak się znudzi "mojej publiczności" to, żeby sobie przynajmniej pooglądali
Ja w liceum miałam świetnego nauczyciela z angielskiego. Po podstawówce i gimnazjum umiałam się chyba tylko przedstawić i policzyć do 10. Po pierwszej lekcji w LO wyszłam prawie zaryczana. Facet zarzucił taki poziom, że po 3 latach, milionie pał (każde źle wypowiedziane słówko to był minus. 3 minusy=pała) potrafiłam się z nim bez większych problemów dogadać, znałam dużo słówek, które nie wykułam, a właśnie nauczyłam się przez rozmowy/pisanie/słuchanie i skończyłam jako jedyna z 4 z angielskiego w mojej grupie. Żałuję, że po maturze sobie odpuściłam i znowu mój angielski leży

U mnie na studiach co jakiś czas się robi prezentacje. I dużo osób nie ma kompletnie do tego zmysłu. Cały slajd tekstu napisanego malutką czcionką, żadnych zdjęć/obrazków/tabel/czegokolwiek, milion slajdów przepisanych tekstów z ustawy itd. Masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Lunatyczka, ja o dupie, Ty o zupie niech sie ucza, chwala im za to, ale niech to robia porzadnie! Blad popelniany tysiac razy nie stanie sie nagle poprawny. Czego sie naucza jezeli caly czas pisza zle? Niczego. Beda tylko powielac te same bledy, jaki to ma sens, jak to sie ma do nauki?

Ano, ohydny ostatnio lepiej walnelam, zoladek przez "rz" na szczescie sama sie szybko zorientowalam :P
Taki, że łatwiej przyswoić w ten sposób słownictwo . A jeżeli będą chciały obiektywnej krytyki i ją przyjmą to i nie tylko słownictwa

Stary 2014-01-29, 22:57   #192
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na studiach co jakiś czas się robi prezentacje. I dużo osób nie ma kompletnie do tego zmysłu. Cały slajd tekstu napisanego malutką czcionką, żadnych zdjęć/obrazków/tabel/czegokolwiek, milion slajdów przepisanych tekstów z ustawy itd. Masakra jakaś
u mnie tak wyglądają nawet prezentacje niektórych wykładowców i weź tutaj potem przepisuj to jak ledwo się da rozczytać
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 23:00   #193
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
u mnie tak wyglądają nawet prezentacje niektórych wykładowców i weź tutaj potem przepisuj to jak ledwo się da rozczytać
To swoją drogą..

Stary 2014-01-29, 23:00   #194
Imperfecta
Zakorzenienie

Ale pędzicie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 23:02   #195
Natlly
Rozeznanie

My mieliśmy kilka lekcji poświęconych prezentacjom, jak mówić, jak się zachowywać itp
Stary 2014-01-29, 23:11   #196
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy kilka lekcji poświęconych prezentacjom, jak mówić, jak się zachowywać itp
Powinni coś takiego wprowadzić na studiach. Bo czasami to zasypiam na tych prezentacjach- 100 slajdów ciągłego tekstu. A potem się jeszcze z tego ucz człowieku

Stary 2014-01-29, 23:19   #197
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Powinni coś takiego wprowadzić na studiach. Bo czasami to zasypiam na tych prezentacjach- 100 slajdów ciągłego tekstu. A potem się jeszcze z tego ucz człowieku
nie znoszę czegoś takiego, tak samo jak nie lubię kolorowego tła plus kolorowych liter i jeszcze jak ktoś mi zmienia slajd co 30 sekund
Stary 2014-01-29, 23:24   #198
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
nie znoszę czegoś takiego, tak samo jak nie lubię kolorowego tła plus kolorowych liter i jeszcze jak ktoś mi zmienia slajd co 30 sekund
U mnie na jednym wykładzie mieliśmy granatowe tło i... czarne litery. Muszę mówić ile z tego było widać?

Stary 2014-01-29, 23:40   #199
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na jednym wykładzie mieliśmy granatowe tło i... czarne litery. Muszę mówić ile z tego było widać?
my mieliśmy niebieskie tło i zielone litery
Stary 2014-01-29, 23:55   #200
Alexis93
Wtajemniczenie

Ja sobie zrobiłam małe spa Gorąca kąpiel, maseczki, peelingi, świeczki, muzyka itp

Mam tak strasznie suche i łuszczące pięty, że masakra. A w szkole jak używam tej omegi to mi ta skóra narasta jeszcze bardziej i to grubsza. Następnym razem powiem, żeby mi nie robiła omegą. Jakoś muszę stopy do porządku doprowadzić. A wcześniej nie miałam takich problemów i wytaczał mi peeling i krem do stóp. Teraz to po prostu masakra !

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

A mój brat niedawno wrócił z pracy i powiedział mi, że jakiś autobus miał wypadek u nas i cały przystanek zdemolowany, znalazłam nawet fotki. Zobaczcie to http://d.naszemiasto.pl/k/r/ed/d9/52...o.jpg?81489685. Masakra, co tam się stało. Na razie nic nie wiadomo i żadnych oficjalnych informacji nie ma, ale ciekawe jak do tego doszło. Moja mama też tam dzisiaj była i to mniej więcej w godzinie, o której się to stało, jakoś chwilę po tym musiała być bo to koło 18 a ona wtedy do pracy jechała
Stary 2014-01-30, 06:31   #201
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej

Wszystko będzie ok!

Ja zaraz zmykam do pracy
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:12   #202
Natlly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alexis93 Pokaż wiadomość
Ja sobie zrobiłam małe spa Gorąca kąpiel, maseczki, peelingi, świeczki, muzyka itp

Mam tak strasznie suche i łuszczące pięty, że masakra. A w szkole jak używam tej omegi to mi ta skóra narasta jeszcze bardziej i to grubsza. Następnym razem powiem, żeby mi nie robiła omegą. Jakoś muszę stopy do porządku doprowadzić. A wcześniej nie miałam takich problemów i wytaczał mi peeling i krem do stóp. Teraz to po prostu masakra !

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

A mój brat niedawno wrócił z pracy i powiedział mi, że jakiś autobus miał wypadek u nas i cały przystanek zdemolowany, znalazłam nawet fotki. Zobaczcie to http://d.naszemiasto.pl/k/r/ed/d9/52...o.jpg?81489685. Masakra, co tam się stało. Na razie nic nie wiadomo i żadnych oficjalnych informacji nie ma, ale ciekawe jak do tego doszło. Moja mama też tam dzisiaj była i to mniej więcej w godzinie, o której się to stało, jakoś chwilę po tym musiała być bo to koło 18 a ona wtedy do pracy jechała
masakra, ale że tak po obydwóch stronach przystanki rozwalić?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Coś ostatnio nie umiem jeść z rana. Na sam widok mnie odrzuca. Jedyne co to potrafię jakiegoś owoca zjeść, albo tak jak teraz marchewkę. Nigdy tak chyba nie miałam, zawsze musialam mieć porządne śniadanie
Stary 2014-01-30, 08:37   #203
Alexis93
Wtajemniczenie

Hej

Obudziłam sie bo jakos nie moge spać a zasnęłam tez dosyć późno.

Cytat:
masakra, ale że tak po obydwóch stronach przystanki rozwalić?
Właśnie nie wiem jak on to zrobił. Rozwalił dwie wiaty na przeciw siebie, latarnię, uszkodził kiosk i zatrzymł sie dopiero na drzewie.

Stary 2014-01-30, 08:39   #204
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka baby.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:06   #205
nadalka
Zakorzenienie

Siemaneczko
Stary 2014-01-30, 09:33   #206
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Jestem i ja
Stary 2014-01-30, 09:58   #207
Magari91
Zakorzenienie

Hej hej Witam się!

Paralogiczna

Stary 2014-01-30, 10:10   #208
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Jutro mam rozmowę w sprawie stażu Tylko ciekawe co robi pracownik biurowy w komisie samochodowym. Jak myślicie?
Stary 2014-01-30, 10:14   #209
Magari91
Zakorzenienie

Pewnie papiery wypełnia Telefony odbiera Kawkę parzy

Paralogiczna

Stary 2014-01-30, 10:15   #210
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie papiery wypełnia Telefony odbiera Kawkę parzy
No i pięknie Ale nie nastawiam się, bo pewnie i tak nic z tego nie będzie

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości