Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 04:24   #181
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Leszy, jestes wg. mnie porzadnym, fajnym i dobrym facetem. Moze nawet za dobrym, bo pamietam jak w wielu watkach przez wiele kobiet twoje wypowiedzi, ktore byly zreszta madre, byly w agresywny sposob krytykowane, a ty odpowiadales im w delikatny sposob, moze nawet zbyt delikatny? Niestety nalezysz do mniejszosci facetow, bo jak uwaza wiekszosc facetow, jest w tym watku i w wielu innych tego typu watkach, na internecie.
Szkoda mi życia na denerwowanie się, a jakbym miał się złościć na każdą nieprzychylną opinię o mnie, to dawno wylądowałbym w jakimś zakładzie specjalistycznej opieki. I uwierz mi, nie należę do mniejszości facetów (przynajmniej nie w takim sensie mniejszości, jak np. mniejszość niemiecka w naszym sejmie). A przynajmniej mam taką nadzieję, bo chcę mieć jeszcze jakąkolwiek wiarę w ludzi i ich moralność.

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
A jak sobie Leszy napisze co innego, to jeszcze źle według niektórych, bo niby robi z siebie świętego i pozuje na maskotkę Wizażanek, no borze liściasty
Jak mi uszyjecie ładny kostium, to mogę być maskotką forum Samemu nie chce mi się uczyć więcej niż umiem.

Cytat:
Z tego co widac na forach, to wiekszosc tak uwaza, tylko w oczy nie przyzna sie. Facet autorki to wyjatek, ktory przyznal sie w oczy, ale takich jest b. malo, bo wiadomo jakby dziewczyna na to zareagowala i faceci o tym wiedza, wiec po co przyznawac sie i stracic dziewczyne?
Pamiętaj tylko, że na forum masz bardzo, ale to bardzo mały wycinek społeczeństwa. Wręcz mikroskopijny. Opieranie jakiegokolwiek poglądu mija się z celem, bo równie dobrze możesz złapać 10 osób na ulicy i przeprowadzić ankietę. Co do drugiej części, to zgodzę się, zaobserwowałem coś takiego, ale również nie na tyle często, bym uważał to za jakąś regułę.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I że niby zdanie panów, którzy nie wiedzą w ogóle co to seks, związek i tym podobne sprawy damsko-męskie, ma być w jakikolwiek sposób wiążące, miarodajne?
No właśnie elve: chłopcy (bardziej chodzi mi o sposób myślenia, niż podboje miłosne) nie mający dużego doświadczenia myślą w sposób, jaki tutaj pokazali. Nie uważasz, że jest to trochę niepokojące, jeśli jednak mówią poważnie?

Cytat:
Acha. Nie no, spoko, jeśli dla Ciebie panowie, którzy wypowiadają się na babskim forum, głównie marudząc o tym jak to ich kobiety nie chcą, są prawdziwym obrazem rodu męskiego, to pozostaje tylko współczuć takiego zdania o mężczyznach. Serio piszę, to strasznie przykre, że dojrzała kobieta ma takie zdanie o mężczyznach.
Zawsze to jakiś wycinek rzeczywistości Bez sensu jest opierać jakiekolwiek tezy o ten wycinek, ale zakodować sobie w świadomości można, że tacy ludzie istnieją.

Cytat:
To sa tylko téléréalité, ale pokazuja pewne mchanizmy panujace w spoleczenstwie.
Załóżmy, że rzeczywiście w reality show głosy widzów mają jakąś wagę i możliwość wpływania na losy bohaterów.
Co nam to daje?
Ano pokazuje nam to, że pewna część społeczeństwa, w jakim żyjemy uważa to i to. ALE! Jest pewien problem, bo nie wiemy jaki jest przekrój wiekowy, społeczny a nawet płciowy grupy, która głosowała w danym tv show.
Ogólnie zgadzam się tutaj z Tobą, choć jak zawsze należy zachować sporą dozę sceptycyzmu.

Cytat:
Nie oceniam swojego środowiska na podstawie reality w telewizji, ani tym bardziej na podstawie for internetowych - mijałoby się to kompletnie z celem, bo w reality nie występuje żaden mój kolega, na Wizażu też, z tego co mi wiadomo żaden nie pisze.
Lazurowewybrzeze też nie ocenia Napisała przecież:

Cytat:
Nie tylko z forow, ale biorac pod uwage tez roznego rodzaju téléréalité

(...)

To sa tylko téléréalité, ale pokazuja pewne mchanizmy panujace w spoleczenstwie.

(...)

Nie tylko fora, ale i doswiadczenie zyciowe, a takze obserwacje w zyciu, utwierdzaja mnie tylko w tym przekonaniu, ze jest tak jak pisze powyzej

(...)

Jak ty masz inne doswiadczenia i obserwacje w zyciu, to ci zazdroszcze. Ja mam takie jakie mam, wiec moje zdanie jest jakie jest.
Pamiętaj tez elve, że różnicie się miejscem zamieszkania dość drastycznie (a przez to także kulturą, stereotypami i ogólnymi poglądami na pewne sprawy występującymi w społeczeństwie), bo Marsylia leży daleko od Koziej Wólki Także obserwacje mogą być takie a nie inne z tego właśnie powodu. Ciężko mi tutaj zająć jakiekolwiek stanowisko, bo mój jedyny kontakt z Francją to rozmowa na dworcu z Francuzką (angielski z francuskim akcentem jest cudowny).

Cytat:
Ale jaka większość społeczeństwa, no weź. Naprawdę uważasz, że większość społeczeństwa bierze udział w głosowaniach na te wszystkie telewizyjne odmóżdżacze?
Przyznasz, że jednak jest to większa ilość osób niż wszyscy Twoi znajomi razem wzięci? I jest w tej grupie większa różnorodność ludzi niż w Twojej? A takie odmóżdżacze dla przyjemności mogą oglądać i robotnicy i nauczyciele i panie ze sklepu i wykładowcy uniwersyteccy. Pomimo pewnej grupy docelowej oglądać (i głosować, czyli niejako pokazywać swoje poglądy na dany temat) może to każdy.

Cytat:
U mnie jak się uważa, że ktoś się puszcza, to się nie zwraca uwagi na płeć. Faceci są identycznie traktowani i tak samo trudno im się związać z wybredną kobietą, która ma ochotę na związek, a nie na bycie 3252 bzykniętą z kolei. Taką podwójną moralność prezentują ludzie bardzo młodzi, niedojrzali. Albo starsi, też niedojrzali. A z towarzystwa ludzi posiadających w głowach siano zalane spermą, zrezygnowałam wieki temu
W moim otoczeniu jest podobnie, ale to nie oznacza, że w innym jest samo. Dlatego wg mnie fora są dobre, bo wypowiadają się ludzie z kompletnie odmiennymi doświadczeniami życiowymi. Dzięki temu ja się mogę dowiedzieć, że są takie miejsca jak u Lazurowej, gdzie jest przyzwolenie na taki stereotyp, a Lazurowewybrzeze może się dowiedzieć, że Leszy jednak uważa inaczej, bo nie zauważył w swoim otoczeniu powielania takich zachowań jak w temacie wątku.

Cytat:
Niekonecznie sa to glupie osoby, czasem sa to osoby wyksztalcone, na stanowiskach, typu adwokat, lekarz itp., ktore jednak tez tak uwazaja, ze faceowi mozna wiecej w tych sprawach, jak nie jest w stalym zwiazku, niz kobiecie.
Tu się nie zgodzę z jedną kwestią. Pamiętaj, że inteligencja =/= mądrość. Ktoś wykształcony może być głupi, bo jest np. upośledzony w kwestiach społecznych i wyrobił sobie zdanie na jakiś temat i uważa to za prawdę objawioną. Dodać można jeszcze ignorancję, egocentryzm i mamy takiego głupka.

Cytat:
Ze synowie, to moga miec wiecej luzow, na wiecej mozna pozwalac, moga wiecej sami wychodzic z domu, pozniej wracac itp, a corki to juz nie, bo corki powinno sie trzymac krocej i mnej pozwalac, nie pozwalac np. na pozne wracanie w nocy, czy chodzenie sama dluzej po miescie, a najlepiej to zeby same po miescie wogolenie chodzily, itp. Napewno wiesz o co mi chodzi? Jest wiele osob nawet wykszalconych, a moze nawet glownie ich, szczeglnie facetow (ojcow), ktorzy tak uwazaja.
Scenka poglądowa:
Bohaterowie:
- syn ważący 90 kg, uprawiający jakiś sport dla własnego dobrego samopoczucia;
- córka ważąca 50-60 kg, niech też uprawia cokolwiek (dla trzymania linii i podobnie do syna dla dobrego samopoczucia);
- troglodyta ważący 100 kg, cecha charakterystyczna: ortalionowa zbroja.
Jak myślicie, która z moich hipotetycznych pociech, wracając nocą przez miasto, będzie miała większe szanse na obronienie się przed troglodytą?
To właśnie m.in. stąd się bierze nadopiekuńczość rodziców względem córek. I o ile sam nie mam zamiaru wychowywać swoich dzieci w wiecznym strachu przed światem, to będą miały świadomość jak ten świat wygląda i do tego będę ZAWSZE bardziej martwił się o córkę niż o syna. Dlaczego? Choćby dlatego, że ciągle istnieją gnidy, które potrafią tłumaczyć gwałt jako wina osoby zgwałconej.

Cytat:
Chcesz mi powiedzieć, że jak Twój syn pójdzie na dyskotekę wyrwać panienkę na jedną noc, będziesz dumna że masz syna macho, a jak córka pójdzie na dyskotekę wyrwać gościa na jedną noc, to stwierdzisz że się puszcza?
Elve, no proszę Cię... Gdzieś Ty tutaj:
Cytat:
Jest zreszta powiedzenie, ze jak masz syna to pilnujesz tylko tego syna, a jak masz corke, to calego miasta pilnujesz. Co nie oznacza, ze bym popierala i cieszyla sie, zeby syn mial duzo partnerek przed slubem, szczegolnie bez odpowiedniego zabezpieczenia, w czasach, w ktorych istnieje wiadomo jaka choroba, jak narazie nieuleczalna i smiertelna.
znalazła podstawę do swojego pytania? Bo chyba nie w tym głupim, zabawnym i nacechowanym stereotypem powiedzonku (które skądinąd uwielbiam sam przytaczać w jakichś rozmowach, ale nigdy nie traktuje go poważnie i zawsze jest rzucane w formie żartu)?

Cytat:
W pewnym sensie przyznam sie, ze tak, szczegolnie jak syn by sie dobrze zabezpieczal, to nie robilabym z tego wielkiego problemu, bo dorosly facet ma swoje potrzeby jednak duzo wieksze i inne, niz dorosla kobieta. Bo kobieta i mezczyzna oboje sa ludzmi, ale jednak inni sa, inaczej nas natura stworzyla.
Tu się nie zgadzam i to kompletnie. Dorosły facet m.in. dlatego jest dorosły, ponieważ potrafi nad takimi potrzebami zapanować i penis nie służy mu za igłę kompasu w życiu.

Cytat:
Wiec wolalabym takich sytuacji corkom oszczedzic i tak bede je wychowywac.
Ale pewnie nie oszczędzisz, bo wszystkich zachowań ludzkich nie przewidzisz i któraś z córek na pewno przyjdzie któregoś dnia do Ciebie zapłakana. Pamiętaj, że dobrze jest się uczyć na błędach, zwłaszcza swoich.

Cytat:
Dziewczyny, nie przecze, ze takich kobiet nie ma i sytuacji, gdzie to z kolei facet liczyl na wiecej, jednak sa moim zdaniem w mniejszosci.
Wg mnie działa to trochę inaczej. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że są to podobne liczby u obu płci, ale faceci szybciej przechodzą do porządku dziennego i nie cierpią tak z tego powodu.

Cytat:
Plus te wszystkie watki na forumach, czuje sie zawiedziona, oszukana, wykorzystana, bo po pierwszym razie juz sie nie odzywa, moze to za szybko bylo itp. itd., kto je glownie pisze zawiedzeni jednorazowym seksem mezczyzni, czy kobiety?
Dwie sprawy: Wizaż to forum kobiece, to i facetów jest tu mało (i dobrze, patrząc po poziomie niektórych). Do tego trzeba by przetrzepać wątki na męskich forach, ale chyba psychicznie nie dałbym rady czytać tego, co tam się dzieje (próbowałem, poległem).

Cytat:
A regula jest prosta i gdyby wiecej kobiet ja stosowalo, to byloby mniej tego typu placzu na forumach. Mezczyzna, ktory na piewszej randce, lub jednej z kilku pierwszych nie stara sie zaciagnac kobiety do lozka, to z reguly facet, ktory mysli o tej kobiecie w miare powaznie. Facet, ktory stara sie zaciagnac kobiete do lozka juz na pierwszej randce, to z reguly facet, ktory nie mysli o tej kobiecie powaznie. Potem sa tez wyjatki od reguy, ale to sa wyjatki.
Jeśli facet sam z siebie stara się zaciągnąć kobietę do łóżka na pierwszej randce to tak, zgadzam się z Tobą. Jeśli oboje z własnej chęci lądują w łóżku, to już co innego. I facet nie zaciągający kobiety niekoniecznie musi myśleć o niej w miarę poważnie. Może ją traktować choćby jako klin po byłej, albo spotykać się z nią by podbudować swoje ego.

Cytat:
Poza tym w kazdym stereotypie jest sporo prawdy, stad wlasnie biora sie stereotypy.
Prawda, ale faktem też jest, że stereotypu potrafią przetrwać próbę czasu i nie być aktualne w żaden sposób w obecnym okresie.

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Lazurowe, twoje córki będą miały skrzywioną głowę jak dziewczyna w tym wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=740610
Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Taki, że twoje córki będą skrzywione bo im nawciskasz, że każdy chce je wykorzystać, tak samo jak autorka tamtego ^^
Jak Ty możesz codziennie spojrzeć w lustro z wiedzą, że tak wybiórczo czytasz czyjeś wypowiedzi? Żebyś Ty rzeczywiście miał cokolwiek mądrego do powiedzenia, ech. Do tego wklejasz troll wątek, niezwykle dobry krok w dyskusji!

Cytat:
Napisane przez Thalie_ Pokaż wiadomość
Czyli kobieta o rozbudzonej seksualności ma tylko dwie słuszne opcje: realizować ją we własnym zakresie albo trwać w naciąganych związkach (żeby tylko mieć się z kim pobzykać bo to lepiej wygląda). Gdybym miała takie poglądy to moim jedynym marzeniem było by posiadać penisa.
Lazurowewybrzeze wyraźnie napisała, że chodzi jej o pewne oczekiwania kobiet po przespanej nocy z facetem. Choć starałem się, to nigdzie u nie nie wyczytałem takich bzdurnych wniosków, jakie Ty tu przedstawiłaś.

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Masz prawo wychowywać córki tak jak uważasz. Strasznie im współczuje. Pamiętam Twoją akceptację dla bicia dzieci w innym wątku - nic mnie już nie zdziwi w Twoim wykonaniu.
Zawsze jak Cię czytam przypomina mi się matka mojej koleżanki - z podobnym światopoglądem,wiecznie zapatrzona w seriale,teleturnieje - i z nich wyciągająca wnioski na temat życia.
Pogrubione: A ja współczuję ludziom, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Albo wyrywają z kontekstu jakieś zdania. Smutne to.

Lazurowa wyraźnie napisała, że bazuje swoje poglądy nie tylko na forach/reality show ale także na jej małej społeczności.

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ty się śmiej, moja matka mi tak całe życie sugerowała i latami się przekonywałam, by zaufać facetowi
Przyznasz chyba, że czym innym jest mówienie: "Córka, Ty pamiętaj moje słowa, każdy facet to świnia, jełop i tylko myśli, by Cię wyłomotać za wioskową kapliczką.", a czym innym: "Córuś, pamiętaj że są mężczyźni, którzy będą chcieli się z Tobą tylko przespać i musisz nauczyć się ich rozróżniać, jeśli nie będziesz miała na to ochoty."

Long story short: LUDZIE nauczcie się czytać ze zrozumieniem, bo ten powstający tutaj mini lincz na Lazurowewybrzeze jest tak bezpodstawny, jak moje starania do tronu brytyjskiego.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 07:45   #182
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?

Cytat:
Dziewczyny, nie przecze, ze takich kobiet nie ma i sytuacji, gdzie to z kolei facet liczyl na wiecej, jednak sa moim zdaniem w mniejszosci.
A moim zdaniem jest ich bardzo dużo, tylko nie mają w zwyczaju głośno płakać nad swoim losem, bo społeczeństwo każe im być twardymi, więc ich nie widać.
Cytat:
Najstarszy zawod swiata, kto go od zawsze wykonuje? Kobieta. Bo kto jest w stanie nawet za to zaplacic? Mezczyzna.
Jasne, to jest pozostałość po dawnych czasach, wiadomo że postęp jest powolny, ale coraz więcej przecież wieczorów panieńskich ze striprizerami, na których to wieczorach panie sobie na bardzo dużo pozwalają, coraz więcej w necie i w gazetach ogłoszeń o panach do towarzystwa. Zmiany, zmiany.
Cytat:
Plus te wszystkie watki na forumach, czuje sie zawiedziona, oszukana, wykorzystana, bo po pierwszym razie juz sie nie odzywa, moze to za szybko bylo itp. itd., kto je glownie pisze zawiedzeni jednorazowym seksem mezczyzni, czy kobiety?
Na męskich forach bywasz? Tak, są takie i jest tam mnóstwo takich wątków założonych przez facetów, czujących się wykorzystanymi.
Cytat:
A regula jest prosta i gdyby wiecej kobiet ja stosowalo, to byloby mniej tego typu placzu na forumach. Mezczyzna, ktory na piewszej randce, lub jednej z kilku pierwszych nie stara sie zaciagnac kobiety do lozka, to z reguly facet, ktory mysli o tej kobiecie w miare powaznie. Facet, ktory stara sie zaciagnac kobiete do lozka juz na pierwszej randce, to z reguly facet, ktory nie mysli o tej kobiecie powaznie. Potem sa tez wyjatki od reguy, ale to sa wyjatki.
Jasne, że jeśli się jest wrażliwą, delikatną, niewinną, to trzeba na to uważać, ale ja akurat stosuję nieco inną zasadę - mam świadomość, że seks nie musi oznaczać "i żyli długo i szczęśliwie", seksu nie traktuję jako "oddawanie najcenniejszego co mam" i przede wszystkim, idę do łóżka kiedy mam na to ochotę. Zbyt wielu znałam kiedyś facetów, którzy zakładali się ile randek trzeba będzie, żeby daną dziewczynę do siebie przekonać, żeby się dała zaliczyć. Życie jest niestety pełne niebezpieczeństw i mam wrażenie, że nie da się dziecka całkowicie przed nimi ochronić.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
No właśnie elve: chłopcy (bardziej chodzi mi o sposób myślenia, niż podboje miłosne) nie mający dużego doświadczenia myślą w sposób, jaki tutaj pokazali. Nie uważasz, że jest to trochę niepokojące, jeśli jednak mówią poważnie?
Nie, może dlatego że zauważyłam, że większość z tego wyrasta Po prostu niektórzy trochę później

Cytat:
Zawsze to jakiś wycinek rzeczywistości Bez sensu jest opierać jakiekolwiek tezy o ten wycinek, ale zakodować sobie w świadomości można, że tacy ludzie istnieją.
Ależ ja wiem że tacy ludzie istnieją Ale nie zamierzam w związku z tym faktem popierać i głosić dalej ich poglądów, bo cofają nas do średniowiecza i dalej.

Cytat:
Załóżmy, że rzeczywiście w reality show głosy widzów mają jakąś wagę i możliwość wpływania na losy bohaterów.
Co nam to daje?
Ano pokazuje nam to, że pewna część społeczeństwa, w jakim żyjemy uważa to i to.
Ja nie wiem czy uważa, czy po prostu jest głodna sensacji, jaka by ona nie była

Cytat:
Pamiętaj tez elve, że różnicie się miejscem zamieszkania dość drastycznie (a przez to także kulturą, stereotypami i ogólnymi poglądami na pewne sprawy występującymi w społeczeństwie), bo Marsylia leży daleko od Koziej Wólki Także obserwacje mogą być takie a nie inne z tego właśnie powodu.
To na pewno, Francja jest w wielu miejscach bardziej konserwatywna. No i mając wesołych Legionistów pod bokiem, faktycznie można mieć spaczone podejście do życia

Cytat:
Przyznasz, że jednak jest to większa ilość osób niż wszyscy Twoi znajomi razem wzięci? I jest w tej grupie większa różnorodność ludzi niż w Twojej?
Ilość większa, różnorodność taka sama.

Cytat:
Elve, no proszę Cię... Gdzieś Ty tutaj:

znalazła podstawę do swojego pytania?
Jak widać po odpowiedzi Lazurowej, trafiłam z pytaniem.

Cytat:
Jeśli facet sam z siebie stara się zaciągnąć kobietę do łóżka na pierwszej randce to tak, zgadzam się z Tobą. Jeśli oboje z własnej chęci lądują w łóżku, to już co innego. I facet nie zaciągający kobiety niekoniecznie musi myśleć o niej w miarę poważnie. Może ją traktować choćby jako klin po byłej, albo spotykać się z nią by podbudować swoje ego.
Ano.

Cytat:
Przyznasz chyba, że czym innym jest mówienie: "Córka, Ty pamiętaj moje słowa, każdy facet to świnia, jełop i tylko myśli, by Cię wyłomotać za wioskową kapliczką.", a czym innym: "Córuś, pamiętaj że są mężczyźni, którzy będą chcieli się z Tobą tylko przespać i musisz nauczyć się ich rozróżniać, jeśli nie będziesz miała na to ochoty."
A jeszcze czym innym jest "córuś, pamiętaj, jak mężczyzna cię będzie chciał zaciągnąć do łóżka od razu, to nie ma poważnych zamiarów, a jak nie będzie o tym mówił od razu, to myśli poważnie".
Stary 2014-02-14, 09:24   #183
gabisun
Zakorzenienie

To ja też się wypowiem

Nie znam żadnego faceta u którego taki facet ( ruchacz ) budziłby podziw a może to kwestia wieku.

W moim otoczeniu taki facet to nie jest macho tylko zwykły....od którego każda szanująca swoje zdrowie i ciało dziewczyna, trzyma się z daleka.

I panuje równouprawnienie, bo tak samo źle oceniamy takiego faceta jak i kobietę...

Jeszcze zasłanianie się biologią bo facet ma potrzeby jak już o biologii mowa to kobieta też ma potrzeby zwłaszcza na pewnym etapie cyklu ale to nie znaczy, że ma się rzucać na pierwszego lepszego

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 09:43   #184
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Scenka poglądowa:
Bohaterowie:
- córka ważąca 50-60 kg, niech też uprawia cokolwiek (dla trzymania linii i podobnie do syna dla dobrego samopoczucia);
Jak myślicie, która z moich hipotetycznych pociech, wracając nocą przez miasto, będzie miała większe szanse na obronienie się przed troglodytą?
nie ma reguły, prędzej moi kumple są zaczepiani na osiedlach niż dziewczyny :P jeszcze nie słyszałam, by w Krakowie jakąś dziewczynę pogoniono maczetą :P no chyba że gwałt, ale w takiej sytuacji nie rozpatrujemy obu pociech, bo synek nie będzie zagrożony.

co do tego seksu na 1 randce, wcale nie ma reguły... istnieją związki, które przez takie ekscesy wcale się nie rozpadły a znowuż inne się rozpadną, bo np. tego seksu w ogóle nie będzie...
Stary 2014-02-14, 10:03   #185
Imperialista
BAN stały

U mnie często była zasada, że "musiałem" iść gdzieś razem z siostrą bądź ewentualnie ją odprowadzać w obie strony. Natomiast ja takiej "ochrony" nie potrzebowałem.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:04   #186
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

dawidowskasia, nigdziej nie popieralam bicia dzieci, popieralam tylko slynnego klapsa w pupe do pewnego wieku (gora 6 lat), w ktorym inaczej dziecko nie zrozumie i w zwiazku z tym przytoczylam nawet artykul z wypowiedzia amerykanskiego pediatry, ten http://www.rp.pl/artykul/324248.html . Zreszta od tego wieku, jak dziecko bylo dobrze wychowywane to i nie ma juz za co dac klapsa. Ja moje dzieci tak wychowuje, ty jak swoje masz, czy bedziesz miec, to mozesz je sobie nawet tak wychowywac, zeby wchodzily ci na glowe i pozniej nauczycielom tez, naprawde nic mi do tego.

Evegirl, jestesmy bardziej konserwatywni w pewnych sprawach, byc moze, ale nam z ta konserwatywnoscia dobrze.

Leszy, fajnie, ze przynajmniej ty czytasz ze zrozumieniem moje posty i dzieki za probe obrony. A, ze reszta czyta wybiorczo, to sie tym nie przejmuje, bo gdybym sie nawet takimi drobnostkami przejmowala, to tez bym pewnie wyladowala w takim zakladzie. Ci ludzie widocznie nie maja innych problemow i zajec, jak brac pod lupe kazda wypowiedz i wybierac z niej wybiorczo do czego by tu sie przyczepic. Dziwi mnie tylko to, ze im sie chce.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:30   #187
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Oczywiście, odpowiedziałam tylko beznadziejnemu. U mnie to bardziej wyglądało na pierwszy przykład. Wiesz, coś w stylu "wszyscy są tacy sami i myślą tylko o jednym"

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:31   #188
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Evegirl, jestesmy bardziej konserwatywni w pewnych sprawach, byc moze, ale nam z ta konserwatywnoscia dobrze.
No wiadomo, z reguły ludzie starają się żyć i wyznawać poglądy, w których czują się dobrze Co nie przeszkodziło Ci napisać do mnie "jak ty masz inne doswiadczenia i obserwacje w zyciu, to ci zazdroszcze.", co pozwala wnioskować, że jednak chciałabyś trochę innego świata.
Stary 2014-02-14, 10:32   #189
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
U mnie często była zasada, że "musiałem" iść gdzieś razem z siostrą bądź ewentualnie ją odprowadzać w obie strony. Natomiast ja takiej "ochrony" nie potrzebowałem.
kurde, mnie nigdy brat nie musiał odprowadzać. To już częściej matka.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-02-14, 10:34   #190
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Scenka poglądowa:
Bohaterowie:
To właśnie m.in. stąd się bierze nadopiekuńczość rodziców względem córek. I o ile sam nie mam zamiaru wychowywać swoich dzieci w wiecznym strachu przed światem, to będą miały świadomość jak ten świat wygląda i do tego będę ZAWSZE bardziej martwił się o córkę niż o syna. Dlaczego? Choćby dlatego, że ciągle istnieją gnidy, które potrafią tłumaczyć gwałt jako wina osoby zgwałconej.
A gdyby było odwrotnie – córka ważyła 90 kilo, a syn 50-60 to mniej byś się bał o córkę?

I wiesz, ja się zgadzam z tym, że po świecie różni ludzie chodzą, więc należy zachować ostrożność. Ale też nie znaczy to, że na niebezpieczeństwo zagrożone są tylko kobiety. WhiteCherry słusznie zauważyła, że o pobiciach częściej słyszy się w przypadku mężczyzn niż w przypadku kobiet.
No i dodatkowo pamiętać trzeba, że wbrew temu, co wiele osób myśli, mężczyzna też niestety może paść ofiarą gwałtu.

Cytat:
Nie tylko z forow, ale biorac pod uwage tez roznego rodzaju téléréalité, kto ma najwiecej glosow publicznosci z facetow? Ten co poobracal najwiecej panienek, juz pomijajac to, ze to z reguly i on najlepiej z facetow wyglada. A jaka panienka ma najwiecej glosow? Ta ktorej udalo sie go usidlic i stala sie jego oficjana téléréalitowa narzeczona, ktora jak sa jakies skoki w bok, podczas trwania tego téléréalitowego zwiazku, a najczesciej sa, to z reguly mu je po pewnym dosc krotkim okesie, niby gniewu i zalu, wybacza.
Powiedzmy sobie szczerze, takie programy nie mają zapewnić rozrywki wysokich lotów, często ta rozrywka jest na żenująco niskim poziomie. A więc jej grupa docelowa jest dość specyficzna (przynajmniej mam nadzieję, że typowy widz takich programów, to nie typowy obywatel ). Osoby, które gotowe są dodatkowo wysłać SMS-a, żeby w takim reality show zagłosować to jeszcze odrębna sprawa. Dlatego nie ma co wyciągać wniosków na podstawie reality show.

Cytat:
Ja uważam, że to są programy rozrywkowe, które mają dać rozrywkę niskich lotów, a o pokazywaniu mechanizmów panujących w społeczeństwie to nikt z twórców tych programów nawet nie myślał.
Stary 2014-02-14, 10:35   #191
WhiteCherry
Zakorzenienie

mnie po jakiejś nocnej imprezie kumple odprowadzają na przystanek :d nie proszę ich, sami chcą :d
Stary 2014-02-14, 10:43   #192
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
kurde, mnie nigdy brat nie musiał odprowadzać. To już częściej matka.
Chyba lepiej jak brat odprowadza niż mama, mniejsza wiocha!

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mnie po jakiejś nocnej imprezie kumple odprowadzają na przystanek :d nie proszę ich, sami chcą :d
To raczej oznaka, że się im podobasz, a nie grzeczność.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:50   #193
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
No chyba jednak nie Tak robi każdy w miarę ogarnięty facet w stosunku do każdej dziewczyny.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 10:52   #194
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
No wiadomo, z reguły ludzie starają się żyć i wyznawać poglądy, w których czują się dobrze Co nie przeszkodziło Ci napisać do mnie "jak ty masz inne doswiadczenia i obserwacje w zyciu, to ci zazdroszcze.", co pozwala wnioskować, że jednak chciałabyś trochę innego świata.
Tylko, ze to "ci zazdroszcze", nie dotyczylo tego co uwazasz za konsewatywne, czy tam jak to okreslils w pewnym momencie cofanie sie do sredniowiecza, tylko zupelnie czegos innego.
Stary 2014-02-14, 10:55   #195
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Heh, ja nie mam brata, rodzicom by do głowy nie przyszło żeby po mnie przychodzić na imprezy, sama z reguły wracałam, chyba że ktoś chciał odprowadzić. Ale w sumie to nie przepadałam za tym, mojego kolegę zabili jak odprowadzał dziewczynę do domu i po tym jakoś zawsze wolałam wracać sama.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Tylko, ze to "ci zazdroszcze", nie dotyczylo tego co uwazasz za konsewatywne, czy tam jak to okreslils w pewnym momencie cofanie sie do sredniowiecza, tylko zupelnie czegos innego.
Ale przecież my cały czas piszemy o tym samym - o jednoczesnym twierdzeniu, że facetowi wolno, bo będzie macho, a kobiecie nie wolno, bo będzie puszczalska. Dla mnie to są stare, konserwatywne poglądy, które już przechodzą do lamusa.
Stary 2014-02-14, 11:15   #196
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Chyba lepiej jak brat odprowadza niż mama, mniejsza wiocha!
Jak gdzieś szłam z bratem, to później koleżanki pytały gdzie poznałam takiego przystojnego faceta

Stary 2014-02-14, 11:29   #197
Thalie_
Rozeznanie

Z tymi powrotami cieżko jest osiągnąć złoty środek, nawet "dresiarze" teraz nie dyskryminują kobiet, znajoma parka wracała razem z imprezy, "sprawiedliwie" zostali skrojeni i oklepani razem. Kumpel ma większą traumę niż dziewczyna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 11:45   #198
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Heh, ja nie mam brata, rodzicom by do głowy nie przyszło żeby po mnie przychodzić na imprezy, sama z reguły wracałam, chyba że ktoś chciał odprowadzić. Ale w sumie to nie przepadałam za tym, mojego kolegę zabili jak odprowadzał dziewczynę do domu i po tym jakoś zawsze wolałam wracać sama.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Ale przecież my cały czas piszemy o tym samym - o jednoczesnym twierdzeniu, że facetowi wolno, bo będzie macho, a kobiecie nie wolno, bo będzie puszczalska. Dla mnie to są stare, konserwatywne poglądy, które już przechodzą do lamusa.
W sumie to bylo takie tylko, ze moze ci fajnie, moze ci zazdroszce, niz takie napewno ci fajnie, napewno ci zazdroszcze, bo ja jednak chyba wole przebywac w bardziej konserwatywnym srodowisku. Z tego powodu, ze uwazam, ze wiekszosc kobiet w glebi duszy dazy do stalego zwiazku, a nie posiadania bujnego zycia seksualnego, ktore i tak kazdy teraz jak chce to ma, bez wzgledu, czy jest kobieta, czy mezczyzna, bo grozby niechcianej ciazy juz od dawna praktycznie nie ma. Wszystkie kobiety z mojego srodowiska, maja jednak inne cele i priorytety w zyciu. Tak jak w twoim srodowisku nie ma facetow, jak to okreslilas z sianem w glowie zalanym sperma, tak w moim nie ma takich kobiet. Potem jestem tez za powaznymi, lojalnymi i uczciwymi facetami, wiec takiego, ktory chodzil by na boki, podczas trwania zwiazku ze mna, takze tzw. chodzenia, bym nie zaakceptwala. Natomiast duzo mniej mnie obchodzi co facet robil przed, na zasadzie, ze co bylo, a nie jest nie pisze sie w rejestr, bo jak w miare ma w glowie poukladane, to wiadomo, ze w obecnych czasach sie zabezpieczal. Natomiast wiekszosc facetow interesuje, a przynajmniej za moich czasow interesowalo, nie wiem jak to jest teraz w przypadku mlodych do lat 25, tzw. przeszlosc seksualna kobiety, opinie o niej na ten temat w srodowisku, czy jest latwa, czy sypiala z wieloma itp., tak to ich bardzo interesowalo, takze w Polsce. I skad ten temat skoro to juz siedzi w lamusie?
Stary 2014-02-14, 11:45   #199
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
No chyba jednak nie Tak robi każdy w miarę ogarnięty facet w stosunku do każdej dziewczyny.
Otóż to, ale Imperialista nie jest tego świadom i pewnie by mniej atrakcyjną dziewczynę zostawił, żeby po nocy sama szła, niech ją okradną, albo zgwałcą

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2014-02-14 o 11:47
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 12:30   #200
Thalie_
Rozeznanie

Cytat:
W sumie to bylo takie tylko, ze moze ci fajnie, moze ci zazdroszce, niz takie napewno ci fajnie, napewno ci zazdroszcze, bo ja jednak chyba wole przebywac w bardziej konserwatywnym srodowisku. Z tego powodu, ze uwazam, ze wiekszosc kobiet w glebi duszy dazy do stalego zwiazku, a nie posiadania bujnego zycia seksualnego, ktore i tak kazdy teraz jak chce to ma, bez wzgledu, czy jest kobieta, czy mezczyzna, bo grozby niechcianej ciazy juz od dawna praktycznie nie ma. Wszystkie kobiety z mojego srodowiska, maja jednak inne cele i priorytety w zyciu. Tak jak w twoim srodowisku nie ma facetow, jak to okreslilas z sianem w glowie zalanym sperma, tak w moim nie ma takich kobiet. Potem jestem tez za powaznymi, lojalnymi i uczciwymi facetami, wiec takiego, ktory chodzil by na boki, podczas trwania zwiazku ze mna, takze tzw. chodzenia, bym nie zaakceptwala. Natomiast duzo mniej mnie obchodzi co facet robil przed, na zasadzie, ze co bylo, a nie jest nie pisze sie w rejestr, bo jak w miare ma w glowie poukladane, to wiadomo, ze w obecnych czasach sie zabezpieczal. Natomiast wiekszosc facetow interesuje, a przynajmniej za moich czasow interesowalo, nie wiem jak to jest teraz w przypadku mlodych do lat 25, tzw. przeszlosc seksualna kobiety, opinie o niej na ten temat w srodowisku, czy jest latwa, czy sypiala z wieloma itp., tak to ich bardzo interesowalo, takze w Polsce. I skad ten temat skoro to juz siedzi w lamusie?
Mnie po przekroczeniu 20stki nikt nie pytał o ilośc partnerów, jeżeli chciałam się otworzyć to sama opowiadałam. Rozumiem Twoje poglądy ale w każdym nawet bardzo konserwatywnym środowisku spotyka się rożnych ludzi. Jeżeli Twoja córka spotka kogoś komu rodzice nie wytłumaczyli, że nie może bez negatywnych konsekwencji dla dziewczyny (chcącej dłuższej relacji) jej zaliczyć ( no bo mężczyznom można więcej) to jej nie powie, że spotyka się z nią tylko dla seksu. Jeżeli będziemy wychowywać jedną miarą to są większe szanse, że mniej kobiet/ mężczyzn zostanie skrzywdzonych. Nie możesz wiedzieć jakie potrzeby i pragnienia seksualne ma większość kobiet z Twojego środowiska bo konserwatywni ludzie o tym dużo nie rozmawiają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Thalie_
Czas edycji: 2014-02-14 o 12:35
Stary 2014-02-14, 14:03   #201
_Mia
Zakorzenienie

Ja nie robię żadnego najazdu na Lazurowewybrzeze, no bez przesady. Po prostu się nią nie zgadzam i tyle, chyba mam prawo? W moim poście chodziło mi głównie o tą wypowiedź:
Cytat:
W pewnym sensie przyznam sie, ze tak, szczegolnie jak syn by sie dobrze zabezpieczal, to nie robilabym z tego wielkiego problemu, bo dorosly facet ma swoje potrzeby jednak duzo wieksze i inne, niz dorosla kobieta. Bo kobieta i mezczyzna oboje sa ludzmi, ale jednak inni sa, inaczej nas natura stworzyla. Wiec ja w pewnym sensie potrafilabym zrozumiec lepiej takie zachowanie syna, niz corki, ktora nie powinna byc moim zdaniem lekkomyslna i dawac sie wykorzystywac pierwszemu lepszemu, bo kobieta to raczej rzadko jest szczesliwa z przygody na 1 noc, kobieta z regul mysli wtedy o rozpoczynaniu sie jakiegos zwazku (a facet niekoniecznie), a jak facet nie odzywa sie wiecej to z reguly jest tylko bardzo zawiedziona i czuje sie wykorzstana. Wiec wolalabym takich sytuacji corkom oszczedzic i tak bede je wychowywac.
W odpowiedzi na:
Cytat:
Chcesz mi powiedzieć, że jak Twój syn pójdzie na dyskotekę wyrwać panienkę na jedną noc, będziesz dumna że masz syna macho, a jak córka pójdzie na dyskotekę wyrwać gościa na jedną noc, to stwierdzisz że się puszcza?
No kurde, zmroziło mnie, jak to czytałam
Wychowuj sobie córki jak chcesz, no opieki społecznej przecież nie naślę, co nie zmienia faktu, że jesteśmy na forum i mam prawo pisać, co o tym myślę.
Tak, wiem, niby zostało wyjaśnione, że 'to nie do końca tak', ale te wyjaśnienia, jak dla mnie tylko pogrążyły autorkę cytatu. Idealnie wytłumaczono w nim, skąd się bierze podejście z tytułu wątku

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45146061] Otóż to, ale Imperialista nie jest tego świadom i pewnie by mniej atrakcyjną dziewczynę zostawił, żeby po nocy sama szła, niech ją okradną, albo zgwałcą [/QUOTE]
No weź, Tassarinian, a co on będzie miał z odprowadzania brzydkiej?

_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 14:30   #202
Thalie_
Rozeznanie

Znalazłam taki post na forum medycznym:

Witam,

Zacznijmy od tego, że zawsze byłam dziwnym dzieckiem. Kiedy większość dziewczynek nie znała słowa masturbacja, ja regularnie się w ten sposób zaspokajałam. Potem nadszedł czas na różne "sprzęty" do tego celu. Starszym dziewczęciem będąc, zaczęła mnie drażnić myśl o prawdziwym kontakcie seksualnym, którą blokowała moja moralność. Niemniej jednak nim skończyłam osiemnaście lat, poszedł mój pierwszy raz. Po alkoholu. A potem następny, i kolejny. Bardzo często odczuwałam potrzebę, zaspokajałam się więc sama, w normalny kontakt (normalny?) seksualny wchodziłam dopiero po alkoholu, sama sobie tłumacząc że po prostu za dużo wypiłam. Teraz dopiero zdaję sobie z tego sprawę. Od dłuższego czasu mam stałego partnera i... jest on o wiele mniej "potrzebujący" od większości facetów. U mnie zaś, popęd seksualny doszedł do tego stopnia, że przed jego przyjściem często się masturbuję, jak przychodzi uprawiamy seks a jak wychodzi również zaspokajam się sama. Najchętniej kochałabym się z nim po kilka razy dziennie, jednak przez jego brak chęci robimy to co kilka dni. I tu (poza tym co opisywałam wcześniej, co jak widać jest jednym wielkim problemem) zaczynają się kolejne schody. Bo po pierwsze, niby rozumiem że on może po prostu nie czuć takiej potrzeby, ale gdy przyrównuję go do do tej pory poznanych mi facetów zdaję mi się, że jestem dla niego mało atrakcyjna. A moze za słaba? A moze coś jest ze mną nie tak? Wpadam w kompleksy. Kolejny OGROMNY problem to fakt, że nigdy w trakcie seksu z mężczyzną nie osiągnęłam orgazmu. Zapewne to przez moje wczesne samodzielne początki, ale nie mogę przestać tego robić. Nawet na pare dni. A mój obecny partner, którego swoją drogą bardzo kocham dochodzi bardzo szybko. A nawet i szybciej.
Jak widać w tym wręcz wypracowaniu, moja seksualnosć to jeden wielki problem. Co z tym fantem mogę zrobić? Czy to jest jeszcze zdrowe?

Pokazuje jak wieli może być rozdźwięk pomiędzy moralnością a seksualnością. Młoda kobieta musi się napić, żeby zagłuszyć wyrzuty sumienia podczas seksu z mężczyzną. Problem nadpobudliwości seksualnej dotyczy podobnej części populacji obu płci. Oczywiście są to przypadki skrajne ale osobiście znam i czytałam wiele historii typu: on nie chce uprawiać ze mną seksu albo robi to za rzadko. Także istnieje całkiem spora grupa kobiet "pragnących bardziej" więc ocenianie ich na zasadzie "są puszczalskie" bo kobieta w przeciwieństwie do mężczyzny może się powstrzymać jest krzywdzące moim zdaniem.
Stary 2014-02-14, 15:05   #203
szmyrk
Zakorzenienie

W sumie to szkoda mi ludzi zyjacych wsrod ludzi () o podwojnej moralnosci
Juz dawno sie z tym nie spotykam, chyba tylko w rozmowach z rodzicami, dla ktorych zawsze dobrym wytlumaczeniem bylo dziewczynie to nie wypada i ktorzy po dzis dzien wpajaja mi, ze lepiej slomianemu Jasiowi niz zlotej Kasi
Stary 2014-02-14, 18:13   #204
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, to kultura i bycie fajnym facetem. Mnie praktycznie zawsze ktoś odprowadzał. Na przystanek, a bardzo często pod dom.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 19:10   #205
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Z tego co widac na forach, to wiekszosc tak uwaza, tylko w oczy nie przyzna sie. Facet autorki to wyjatek, ktory przyznal sie w oczy, ale takich jest b. malo, bo wiadomo jakby dziewczyna na to zareagowala i faceci o tym wiedza, wiec po co przyznawac sie i stracic dziewczyne? A na forach jako anonimowi, w koncu mozna napisac swobodnie i szczerze co sie o tym mysli, wiec bardziej ufam forom, jezeli chodzi o szczere wypowiedzi. A, ze glosow jak Leszy, innych facetow, w tym watku nie widze, to uwazam, tak jak powyzej.

To prawda
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 21:58   #206
Bananalama
jestę wieszczę

w takim razie szalenie się cieszę, że jestem z wyjątkiem na skalę kraju

Stary 2014-02-15, 01:32   #207
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co widac na forach, to wiekszosc tak uwaza, tylko w oczy nie przyzna sie. Facet autorki to wyjatek, ktory przyznal sie w oczy, ale takich jest b. malo, bo wiadomo jakby dziewczyna na to zareagowala i faceci o tym wiedza, wiec po co przyznawac sie i stracic dziewczyne? A na forach jako anonimowi, w koncu mozna napisac swobodnie i szczerze co sie o tym mysli, wiec bardziej ufam forom, jezeli chodzi o szczere wypowiedzi. A, ze glosow jak Leszy, innych facetow, w tym watku nie widze, to uwazam, tak jak powyzej.
Skoro tak strasznie ukrywają swoje poglądy,żeby nie stracić dziewczyny to chyba im jednak na niej zależy i aż tak bardzo nie przeszkadza jej przeszlość? W przeciwnym razie nie braliby pod uwagi zwiazku z nią?

Cytat:

Pogrubione: A ja współczuję ludziom, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Albo wyrywają z kontekstu jakieś zdania. Smutne to.

Lazurowa wyraźnie napisała, że bazuje swoje poglądy nie tylko na forach/reality show ale także na jej małej społeczności.
Ale min na tym bazują. Małomiasteczkowa mentalność też wiele mówi o człowieku.
Nie wiem co takiego wyrwałam z kontekstu?Nie napisała,że inaczej traktowałaby syna niż córkę,że kobiety mają inne potrzeby,że kobiety są wykorzystywane?
Sorry,ale dla mnie taka gadka to zwykły bełkot okraszony komunałami rodem z Pani Domu

W moim środowisku kobiety określają mężczyznę mającego bujne życie erotyczne mianem dziwkarza,babiarza. Kobietę różnie- w zależności od tego czy cieszy się sympatią otoczenia. Jesli jest lubiana uważa się,że ma powodzenie,jeśli nie określa się ją mianem puszczalskiej (zgodznie z zasadą jak chcesz psa uderzyć to się kij znajdzie)..

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2014-02-15 o 01:36
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 17:11   #208
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Ja nie robię żadnego najazdu na Lazurowewybrzeze, no bez przesady. Po prostu się nią nie zgadzam i tyle, chyba mam prawo? W moim poście chodziło mi głównie o tą wypowiedź:

W odpowiedzi na:

No kurde, zmroziło mnie, jak to czytałam
Wychowuj sobie córki jak chcesz, no opieki społecznej przecież nie naślę, co nie zmienia faktu, że jesteśmy na forum i mam prawo pisać, co o tym myślę.
Tak kazdy ma prawo napisac swoje zdanie w danej sprawie na forum, ja z tego skorzystalam, ty tez. Ty, uwazasz swoje zdanie za sluszne, ja uwazam moje za sluszne i nikt nikogo nie musi do niczego przekonywac.

W tej zacofanej Francji jeszcze sie opieka spoleczna zwyklym klapsem w tylnia czesc ciala, po ktorym nie ma nawet zadnego sladu, nie interesuje. Nie interesuje sie tez tym, ze matka uwaza, ze corka nie powinna chodzic na prawo i lewo, a raczej dbac o wyglad i wyksztalcenie i w przyszlosci znalezc dobrego meza. A im mniej tych przygodnych partnerow, z ktorych moze byc wiecej problemow, niz korzysci, tym lepiej.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość

W moim środowisku kobiety określają mężczyznę mającego bujne życie erotyczne mianem dziwkarza,babiarza. Kobietę różnie- w zależności od tego czy cieszy się sympatią otoczenia. Jesli jest lubiana uważa się,że ma powodzenie,jeśli nie określa się ją mianem puszczalskiej (zgodznie z zasadą jak chcesz psa uderzyć to się kij znajdzie)..
Mam nadzieje, ze moje dzieci takiego "powodzenia" nie beda mialy.
Stary 2014-02-16, 22:59   #209
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kazdy ma prawo napisac swoje zdanie w danej sprawie na forum, ja z tego skorzystalam, ty tez. Ty, uwazasz swoje zdanie za sluszne, ja uwazam moje za sluszne i nikt nikogo nie musi do niczego przekonywac.

W tej zacofanej Francji jeszcze sie opieka spoleczna zwyklym klapsem w tylnia czesc ciala, po ktorym nie ma nawet zadnego sladu, nie interesuje.
Ślad tylko w psychice zostaje ...także luz.
Wyczytałam przed chwilą,że można też bić pałą policyjną po piętach - też nie ma śladów
Cytat:
Nie interesuje sie tez tym, ze matka uwaza, ze corka nie powinna chodzic na prawo i lewo, a raczej dbac o wyglad i wyksztalcenie i w przyszlosci znalezc dobrego meza. A im mniej tych przygodnych partnerow, z ktorych moze byc wiecej problemow, niz korzysci, tym lepiej.

dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 09:28   #210
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Z moich obsrwacji wynika, ze bardziej wypaczona psychike maja ci co we wczaesnym dziecinstwie nawet nigdy nie dostali zwyklego klapsa w tylek i wszystko im bylo wolno. Tacy sa czesto aspoleczni juz od przedszkola, a z wiekiem sie tylko ten problem poglebia. Niz tacy, co dostali kilka klapsow we wczesnym dziecinstwie, ktorych nawet nie pamietaja. Nie pisze o prawdziwym znecaniu sie fizycznym, jak ta twoja pala po pietach, zreszta pierwszy raz o tym slysze i nigdy by mi nawet do glowy nie przyszlo, zeby sie w ten sposob znecac nad wlasnym dzieckiem. Od patologii jestem bardzo, bardzo daleko i obys ty tylko robila to wszystko co ja robie dla moich dzieci, to juz bedzie o.k. Poza tym, skoro juz wyciagnelas ten watek, pamietam jak w watku o klapsach wyrazalas sie o wlasnej matce, prezentujac postawe zero szacunku do wlasnej matki,tylko temu, ze dala ci kilka klapsow w dziecnstwie bo o tym tylko pisalas, to pamietaj, ze jest powiedzenie niedaleko pada jablko od jaboni i istnieja podobne powiedzenia w b. wielu jezykach, np. francuskim, hiszpanskim, angielskim, portugalskim, niemieckim. I jest tez powiedzenie, zly to ptak, co wlasne gniazdo kala.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2014-02-17 o 09:31
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości