|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Agabi, no pięknie to zdążysz się wyleczyć
![]() ![]() Iza, no żesz ja pierdzielę. Każda z nas ciągnie swój wózek, ma swoje problemy i wszystkie wiemy, że życie to sinusoida. Twój tż chyba ciężko znosi sytuację i to, że Cię zawiódł i odreagowuje ![]() Arletko, a czosnek lubisz? Może upiecz sobie na zapiekance główkę czosnku, to możesz na pewno a nie bez powodu mówi się, że to naturalny antybiotyk.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kosta pierwszy raz na huśtawce? mi tez przykro ze mama sie zmienia na gorsze,ale co ja moge?jeszcze przed slubem sobie obiecałam ze ja bede miała swoje zycie, i w ich sie wtracac nie bede.chyba mi sie udaje, kiedy trzeba wiadomo ze im pomoge ale prowadzic za raczke i mówic "rób tak, zachowuj sie tak" nie bede. zaraz sama zostane mamą, juz sie doczekac nie moge ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- kluska właśnie myśle o czosnku,chyba sobie zjem ząbek z kanapka,moze cos pomoze. aga jak stałam nad garami (zmywałam)w goracej wodzie, zamarzyła mi sie kapiel w goracej wodzie z pianką, ale niestety mam tylko prysznic.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna pod względem finansowym ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko twoich nerwów szkoda.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Posprzatlam,pogadalam z mama przez tel,zjadlam i poszlam na godzinke w kime,wstalam i nie mam humoru.Tz mnie wkurzl bo oczywiscie jak z mama gadalam to on ma najwiecej do powiedzenia i w ogole jakies glupie uwagi w stylu masz skonczyc rozmawiac bo ja tak mowie
![]() Aga no cos tam zaczyna sie dziac,masz jeszcze 2tyg wiec tyle czasu wszystko sie moze wydarzyc.Wazne ze u Jasminki wszystko dobrze ![]() ![]() Tasia czekamy na info po wizycie ![]() Ewciu ale Kostus musial byc szczesliwy jadac w tym wozku ![]() Arletko dziekuje za kciuki,ja jutro ide dopiero ale przydadza sie najbardziej za rozwarcie 5cm ![]() Iza to sie tz'towi ulalo ![]() ![]() ![]() Kluska daj spokoj nic nie mow o slodyczach ja tylko polke otwieram i cos zabieram a to krowki a to ciasteczka a to paczki kupuje z czekolada ![]() ![]() Ciekawe jak nasza Mysti daje rade? |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Rudziak, no wy to jesteście aktywna para. Co przygotowujesz dla tż? ale będzie miał podjarke
![]() ![]() Kluska, no jak tylko się wykuruję, to zaczynam aktywnie żyć. Umyję okna, zacznę generalne porządki w domu, tak żeby Jaśmina wyskoczyła na początku marca, 1-3 najbardziej mnie interesuje. Mam nadzieję, że moja aktywność pobudzi proces porodowy. Iza, i tak uważam że super dajecie radę przy jednej wypłacie. Kredyt, wszystkie zakupy dla Dominisia i jeszcze życie no jesteście mega, i zachodzę w głowę jak to robicie. Twój tż, to jest dobry chłopak, potrzebował się wyżalić i to zrobić. Głupio z tym wizażem wypalił, ale myślę że no tak mu wyszło...kurcze, musicie razem nad tym usiąść i poszukać rozwiązania, te czasy kiedy tylko facet pracował i był w stanie utrzymać całą rodzinę odchodzą w zapomnienie i obawiam się, że twój tż może dać z tym rady. Nie należą ci się przypadkiem jakieś zasiłki?
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
dzien doberek wieczorowa pora
![]() IZUS ja bym padła na Twoim miejscu! co za BURAK jeden! takie rzeczy, żale i emocje powinny zostac między Wami a nie włączać w to Twoja mame!!!! Pewnie Ci wstyd za tego gamonia było... współczuję.. może spróbuj mu powiedzieć, że to WASZA sprawa, Wasze finanse i to WY macie sobie z tym radzić, a nie rodzina czy obcy... GIANNA czekam na wieści z frontu ![]() a poród to nie wyścig, nie ma się co przejmować z buractwa innych.... AGABIWRO dobrze, że spokój po wizycie ![]() ![]() sorki, że więcej nie cytuję ![]() sama nie wiem czy to już się zaczyna... czy to take straszenie... po raz tysiac setny pytam Mamus watkowych, jak to u Was wyglądały te początkowe skurcze? ja w nocy od 2 do 4 bol jak na okres, krzyże i uczucie chęci zrobienia k...y... czyli jak na okres... potem spokój.... pobudka o 6 i powtorka rozrywki do 8... potem spokój i tak na zmianę.... muli jak na okres z drobnymi przerwami, czasem skurcze... od 18 znowu skurcze jak na @... dalej nie wiem jak liczyc czas między nimi.... oj beznadziejna taka niepewność... zwłaszcza że do niemieckiego szpitala to chcę jechać by urodzić, a nie żeby mnie odesłali.... bo tam trzeba sie jeszcze jakoś dogadać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z tego wszystkiego zmobilizowalam sie i torbe spakowalam i 2 prania zrobilam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gianka, nerwówkę masz dziewczyno że hej. Ty się do tego porodu wykończysz nerwowo!!! spokój tam, bo Natala za chiny ci nie wyjdzie jak będzie czuła że ten świat taki paskudny. ![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
gianka o widzisz, to ty mi sie pomyliłaś z aga,myslałam ze ty masz dzis wizyte a aga jutro...
oj i znowu tz zaczyna akcje???matko swieta a co z nimi???? mu ooo cos sie dzieje,obserwuj i daj znac jak bedziesz jechala rodzic. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- laski uciekam do łóżka,bo juz mi plecy posłuszeństw odmawiaja. do jutra.pa
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie wszystkie będziemy siedzieć po kolei i pytac czy ten skurcz to już "TEN"hahahhahh szkoda że nie ma domowych KTG tak by się upewniać, czy to już... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Arletko ja chyba tez podbuzowana i mu sie oberwala podwojnie tak jak powinno,ale juz mnie wszystko irytuje!
Mu to witaj w klubie ja juz mam tych skurczy dosc ![]() Ide sie myc i bede lezec ogladac jakas komedie bo musze sobie humor poprawic! no i dupa wodnika nie bedzie,jak dalej bede te slodkosci zajadac to moja corcia jeszcze z tydzien po terminie posiedzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Jezeli chodzi o wody to co u Karoli,sacza jej sie wody leci z niej a oni czekaja na skurcze w szpitalu!Dr jakis jej pow ze to moze jeszcze potrwac jak dla mnie bardzo dziwne ze nie dali nic na przyspieszenie skurczy ja myslalam ze jak wody odejda to juz trzeba dzialac bo to niebezpieczne jest a tu jakies dziwne czekanie na skurcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ się pyta czy jest szansa że dziś będę rodzić a ja do niego, że skąd mam wiedzieć...... ![]() zapowiada się znowu noc z przerwami na skurcze ![]() ![]() Edytowane przez 12mu05 Czas edycji: 2014-02-18 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
to wszystkie marcóweczki tak szaleją z porodami.
![]()
#198 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
nie ma co się dziwic, ja wiem ze u mnie marzec to jestem w miare spokojna
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale wszystkim cieżarówkom życzę, żeby to jednak najpierw wody odeszły ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Haha bo wszystkie chciały rodzic wodniki taki kozacki zodiak
![]() ![]() Hania strasznie niespokojna. Było troszkę plastelinowej kupki a potem tak od 16 salwy bąkow i jakby próbowała zrobić resztę kupki ![]() ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie!
Giana nie przejmuj się kochana, bo Natka zestresowana będzie. A swoją drogą to mogło by się rozkręcić bo te skrcze tyle Cię już męczą ![]() Agabi to Jaśmince dobrze u mamusi i nie spieszy się, ale powoli już tam się rusza. Iza tż to zbiera minusy u Ciebie ostatnio. Pieniądze szczęścia nie dają, liczy się rodzina. A Dominisiowi niczego przecież nie brakuje. Dziewczyny Częstochowa jest koło mnie to ja jestem za zjazdem ![]() My dziś też aktywnie, 2,5 godzinny spacer, padam. Jeszcze Kuba znowu coś z brzuszkiem miał problemy. Marudził pół dnia, mam nadzieję, że nie złapał czegoś w przychodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Mu skurcze porodowe są w regularnych odstępach czasowych i o wiele boleśniejsze niż na@. Ja też jestem marcówką tylko z tamtego roku
![]() Gianna we Włocławku takie"małolatki" i laski z tzw."patologii" są traktowane trochę gorzej bo zazwyczaj się zachowują jakby wszystkie rozumy pozjadały.Jak ja byłam na ktg i była jakaś 17tka i miała rozwarcie i chciała do domu wyjść(brudaśnica straszna) to położna do niej dosłownie tak:"jak chcesz to idź do domu,to nie będzie moja wina jak coś się stanie dziecku,Pani Ewo zapraszam na ktg" a ja kopara do ziemi i poszłam za nią a ona do mnie "nie wiem co te małolaty sobie wyobrażają". Aga zrobiłam mu 20mielonych i 15 kotletów z piersi kurczaka więc cieszy jak małe dziecko ![]() ![]() Gianna za długo było dobrze co? Oj on Ci nerwy szarpie ![]() ![]() Arletko już kilka razy był ale dzisiaj to aż krzyczał z radości ![]() ![]()
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mnie to obojętnie czy urodzę w marcu, czy jeszcze w lutym.. czy wodnik, czy ryby... byleby tylko bezproblemowo ![]() ![]() a Ty Ewka to jesteś mamą idealną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam macierzyński z urzędu pracy-500 zł. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Mu idealna nie jestem bo też potrafię się wkurzyć lub płakać razem z Małym.Wolę pisać o tych dobrych chwilach bo ich jest więcej niż złych...z resztą za chwilę wszystkie się o tym przekonacie
![]() ![]() Ziajka ja też uwielbiam długie spacery,Kostek kiedyś na nich spał a teraz gadka na całego idzie. Izka mój Leniwiec nie chciał główki podnosić i się wkurzał ale codziennie na kilka sekund go kładłam na brzuszku i dopóki się nie wkurzył trzymał ja w górze ![]()
#207 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Matko, spakowac sie na 3 dni to wyczyn ![]() Bylismy w sklepie, kupilismy % soki, chipsy, kabanosy, sery z plesnia, bulki i ogorki kiszone ![]() Izunia, co sie z tym Twoim chlopem dzieje, matulu! Nie sadzicie, ze to dziwne, ze wszyscy tzowie na raz swiruja??? Agabi, no cos tam powoli sie zaczyna rozkrecac. Rozklapicha kojarzy mi sie tak jak Tobie ![]() Arletka, zdrowka!! No i tego.. jakby ktoras zaczela rodzic do piatlu wieczor to prosze o info. Chociaz jakbyscie byly tak uprzejme to poczekajcie, bede na biezaco sledzic na wizazu co i jak ![]()
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kabanosy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Rudziak, mam nadzieje, ze bedzie milo i przyjemnie, a szkolenie bedzie znosne. No a a sobote chyba zaprosze kolezanki bo tz wraca dopiero w niedziele popludniu.
Ae z Ciebie perfekcyjna Pani domu, kotleciki prosze bardzo ![]() ![]() A opowiedz cos wiecej o slubie, bo chyba sie nie pochwalilas. Robicie wesele czy raczej cos spokojniejszego, jakis obiad?
#210 |
Raczkowanie
|
Jestem. Wszystko dobrze. Dzidzia rośnie ma 153gr i 12 cm. aaa i dziewczynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.