Czy on mnie zdradził z prostytutką?! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 16:22   #181
_Mia
Zakorzenienie

Dot.: Czy on mnie zdradził z prostytutką?!

Cytat:
Napisane przez Stookrotka Pokaż wiadomość
Te podwójne standardy wizażu
a) Twój tż spał kiedyś z prostytutką? miał prawo, to przeszłość, zapomnij o tym i pogódź się albo nie zawracaj mu głowy!
b) Twój tż wie ze kolega chodzi na prostytutki i nic z tym nie robi? obrzydliwy typ jeden i drugi!
Serio JEDNA OSOBA napisała takie rzeczy? No ja kilka nicków kojarzę i pamiętam wypowiedzi, a nie przypominam sobie takich kwiatków.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:36   #182
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nie mów hop ,czasy takie że nie wiadomo czy synowi nie przyjdzie do głowy z tortu wyskakiwać
- weź , nie prognozuj Syn jak syn, rzadziej się zdarza, Ty się, Araksjelu, wychowaniem córki martw, coby tego nie zrobiła lub anonsów w necie nie zamieszczała- powiedziałabyś jej "każdy orze jak może"?
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:44   #183
_Mia
Zakorzenienie

Swoją droga zarabianie ciałem przez mężczyzn to też interesujący temat. Ciekawe, jakie byłyby opinie. No ale to nie ten wątek
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:47   #184
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Swoją droga zarabianie ciałem przez mężczyzn to też interesujący temat. Ciekawe, jakie byłyby opinie. No ale to nie ten wątek
- och, wspomnienie z lat młodości z Monciaka w Sopocie: pani lat mocno 50+ (ale odstawiona w specyficzny sposób, gdzie widać dużą kasę) + chłopak 20+(też typ specyficzny, "łóżkowy") - chłopak był fajny, my- młode i wredne i tekst koleżanki: "Czy możemy usiąść przy pani i synu? "? - gdy relacja na sponsorską wyglądała od razu.
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:01   #185
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- weź , nie prognozuj Syn jak syn, rzadziej się zdarza, Ty się, Araksjelu, wychowaniem córki martw, coby tego nie zrobiła lub anonsów w necie nie zamieszczała- powiedziałabyś jej "każdy orze jak może"?
Trzymam rękę na pulsie ,wszystkie jej potencjalnie rozwiązłe koleżanki ,dające się zbytnio inwigilować są bacznie monitorowane
Pytanie dość trafne ,punkt widzenia zależy od .....
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:59   #186
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nie mów hop ,czasy takie że nie wiadomo czy synowi nie przyjdzie do głowy z tortu wyskakiwać
z tortu jak z tortu,ale z kamerki i monitora...
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:02   #187
Rick Blaine
Raczkowanie

Vallarrr daruj sobie dowody anegdotyczne i posłuchaj co mówi ci rembertowa z tyene.
Jak chodzi o anegdotki, to ja mam wśród znajomych street workerów, policjantów zajmujacych sie konkretnie tym, tłumaczy którzy pracują z ofiarami. I powiem tak: nie ma żadnego odcienia szarosći wsystko jest czarno -białe, tak jak pisze Ci rembertowa.
Rick Blaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:32   #188
chwast
Zakorzenienie

Tak.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:37   #189
olenkasz
Zakorzenienie

niektórym to by trzeba było jak małym dzieciom narysować i pokolorować, żeby zrozumieli. piktogramami przedkładać gawiedzi ważne informacje- to jest myśl.
może by jedna z drugą pannicą przestała szmatami i dziwkami ( w ogóle rozbraja mnie cenzurowanie czegoś, co na co dzień z dumą wykłapujecie dziobami) rzucać i za pomyślunek się wzięła.
bo owszem, w historii o prostytucji są szmaty- korzystający z niej faceci.
Stary 2014-02-18, 23:27   #190
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
niektórym to by trzeba było jak małym dzieciom narysować i pokolorować, żeby zrozumieli. piktogramami przedkładać gawiedzi ważne informacje- to jest myśl.
może by jedna z drugą pannicą przestała szmatami i dziwkami ( w ogóle rozbraja mnie cenzurowanie czegoś, co na co dzień z dumą wykłapujecie dziobami) rzucać i za pomyślunek się wzięła.
bo owszem, w historii o prostytucji są szmaty- korzystający z niej faceci.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 23:47   #191
michal321
Raczkowanie

Dowiedziałem się z tego tematu, że wszystkie prostytutki to niewinne ofiary
ale nadal nie wiem jak sie tymi ofiarami stały. Alfons porwał je z domu?
michal321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:24   #192
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michal321 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy warto tłumaczyć, bo po Twoich wypowiedziach mam wrażenie, że to zbyt trudny dla Ciebie temat. Ale tak w skrócie: bieda, problemy psychologiczne, zaburzony obraz własnej osoby i świata, wpojone od dziecka błędne wartości, a czasem owszem - przemoc fizyczna.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 18:14   #193
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michal321 Pokaż wiadomość

jestem ciekawe czy też byś cwaniaczył, gdybyś został w taki właśnie cholernie śmieszny sposób zaprzęgnięty do takiej pracy. heheszki, ale zabawne. jak laski jadą za granicę do pracy i nie wracają, to też jej wesoło, nie? normalnie ocieram łzy szczerego ubawu.
Stary 2014-02-19, 18:50   #194
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

michał321, nie gadaj ze ślepym o kolorach. Poczytaj sobie garsoniera.com.pl tam masz z pierwszej ręki, kilka działów gdzie wypowiadają się tylko prostytutki na różne tematy nie tylko związane z pracą.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:00   #195
Rick Blaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
michał321, nie gadaj ze ślepym o kolorach. Poczytaj sobie garsoniera.com.pl tam masz z pierwszej ręki, kilka działów gdzie wypowiadają się tylko prostytutki na różne tematy nie tylko związane z pracą.
Po przejrzeniu pobieżnie (bo przecież nie będę się tam rejestrował) stwierdzam, że te posty piszą przetrąceni ludzie. Bo nie tylko kobiety tam piszą przecież, post jakiegos faceta co czuł, kiedy jeszcze korzystał z płatnego seksu pewnie długo będzie mi tkwił w pamięci. I jest to tylko potwierdzenie, że z ludźmi decydującymi się na skorzystanie z "seks usługi" jest coś mocno nie tak.

A ty wróć do postów rembertowej i czytaj tak długo, aż zrozumiesz co napisała. Bo napisała tyle i wydawałoby się klarownie, że wasze zapętlanie się niczym Uroboros może być najwyższej potwierdzeniem złej woli albo słabej kondycji mózgu.
Stary 2014-02-19, 20:19   #196
olenkasz
Zakorzenienie

nie gadaj ze ślepym o kolorach, chłopek roztropek najlepiej ci wyłoży prawdę najmojszą
Stary 2014-02-19, 20:42   #197
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Rick Blaine, mi garsoniera uświadomiła ile jest tam popaprańców ale przede wszystkim, że prostytucja to ciężki kawałek chleba.

Utrzymywałem w każdej dyskusji i podtrzymuje pogląd, że gdyby nie prostytutki to wiele z was padłoby do tej pory ofiarą napaści seksualnej.
Nie widzę sensu więc w demonizowaniu osób które same wybrały tą drogę bo przekłada się to w jakiś sposób na całe społeczeństwo któremu żyje się wtedy lepiej.

Już w każdej dyskusji o gwałtach pada pogląd, że "na pewno mnie nie zgwałci bo nie ma takiego prawa" więc skoro część dziewczyn to taki bezmózgi beton to pewnie mam rację.

Tak tylko zwracałem uwagę, na niepotrzebne szerzenie nienawiści ^^ Nie przejmujcie się mną.

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
Stary 2014-02-19, 20:45   #198
tyene
Zakorzenienie

Czy Ty widzisz Beznadziejny, jak chore jest to, co piszesz? Mamy się cieszyć, że prostytutki są, bo inaczej byłybyśmy gwałcone, więc to super, że część kobiet jest gwałcona i traktowana jak mięcho za nas? Gwałciciel panuje nad swoim popędem, a kobietom potrzebne są skuteczne narzędzia obrony oraz dochodzenia swoich praw, a nie traktowanie innych kobiet jako mięsa-buforu przez gwałcicielami.
Stary 2014-02-19, 21:05   #199
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Chcącemu nie dzieje się krzywda.

Ładnie i utopijnie można byłoby sobie wygdybać co powinno a co nie powinno mieć miejsca. Niestety po teorii przychodzi praktyka i już nie jest tak kolorowo. Wojen też nie powinno być a popatrz, w tym momencie jak to czytasz, gdzieś na wschodzie ktoś do siebie strzela i giną ludzie.

Czy gwałciciel nad sobą panuje to nie wiem, zapytałbym ale akurat żadnego nie znam. Domyślam się, że nie każdy człowiek potrafi nad sobą panować i byłem świadkiem nie raz jak ktoś w przypływie agresji się nie kontrolował. Domniemywam, że w przypadku niezaspokojenia seksualnego i konkretnej kombinacji cech charakteru, są osoby które panować nad sobą nie potrafią.

Poza tym nie są buforem przed gwałcicielami bo nie gwałcą oni a kupują usługę. Na tym polega cały myk, potrzeby są zaspokajane poprzez wymianę handlową a nie przemoc. Jeśli uważasz, że to nadal zło to chociaż przyznaj, że to mniejsze zło a czasem tylko taki mamy wybór (między większym a mniejszym złem)

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-19, 21:17   #200
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przecież gwałciciel nie gwałci z powodu frustracji seksualnej... Gwałciciela podnieca płacz, strach, uległość, błaganie o litość, świadomość, że robi krzywdę. Takie osoby nie chodzą na "dziewczynki".

Cytat:
The most important step towards understanding both the offender and his crime is in recognizing that rape is not motivated by sexual desire nor is it fulfilling a need for sexual gratification. It is an act of violence motivated by anger, control and frustration--not sexual frustration. Rape is a way of sexually expressing aggression. Sex is then used as a weapon; it is the means, not the cause.
http://geshem.bi.org/patternsa.html

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2014-02-19 o 21:21
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 21:22   #201
JanePanzram
Zakorzenienie

Coś mocno zmyślony zdaje mi się ten temat. Też pierwsza moja myśl brzmiała "a świstak siedzi za sreberka".
Jeśli sytuacja jest realna, to takie tłumaczenie "poszedłem na grzyby, kiedy on mi w aucie" bym uznała za obraźliwe wręcz kłamstwa - obraźliwe, bo nie lubię, jak się ze mnie debila robi.

W każdym razie: a daj sobie pani spokój z tym człowiekiem

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-02-19 o 21:24
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 21:24   #202
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Nuova

Ah no może. Dobra, spowodowałem wielkiego offtopa to już skończmy

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-19, 21:25   #203
JanePanzram
Zakorzenienie

Na jasną cholerę rozmawiać z "mistrzami pomyźlunku" takimi, jak michał? Po co marnować na to czas? Skoro nie umie ruszyć głową, to już jest jego życie, niech on się z tym boryka prywatnie.
-albo nic, bo czepnęłam się czegoś, co sama stale uskuteczniam -

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-02-19 o 21:28
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 21:26   #204
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Nuova

Ah no może. Dobra, spowodowałem wielkiego offtopa to już skończmy
Nie ustosunkujesz się w żaden sposób? Wcześniej takie długaśne posty, a teraz nic? :P
Stary 2014-02-19, 21:29   #205
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Nie ustosunkujesz się w żaden sposób? Wcześniej takie długaśne posty, a teraz nic? :P
Moim głównym założeniem był gwałt motywowany potrzebami seksualnymi a teraz to już za skomplikowane się zrobiło i jeszcze offtop

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-19, 21:39   #206
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Ożżżż Tyyyyy, z ciekawości się nawet zarejestrowałam, stworzyłam sobie nowego maila i tak nic z tego. Trzeba czekać nawet do dwóch tygodni.
Widocznie nie będzie mi dane zagłębić się w zagadnienie
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 21:46   #207
Rick Blaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Przecież gwałciciel nie gwałci z powodu frustracji seksualnej... Gwałciciela podnieca płacz, strach, uległość, błaganie o litość, świadomość, że robi krzywdę. Takie osoby nie chodzą na "dziewczynki".

http://geshem.bi.org/patternsa.html

Chodzi o upokorzenie i krzywdę, zaznaczenie kto ma władzę. Co pokazuje zjawisko gwałtu wojenngo czy więziennego.

Gwałt nie ma nic wspólnego z potrzebą zaspokojenia seksualnego. Zdaje się, że nie uprawiasz seksu? Czy rozważałeś kiedykolwiek gwałt?
Ja nie, a libido mam spore przy czym seksu troche mniej, niż bym chciał. Nie wiem jak można w ogóle tak pomyśleć, napisać coś takiego.
Jak powiedziała tyene - obrzydliwe.

PS. w międzyczasie Nuova wstawiła cytat pokrywający się z moim postem, ale już nic nie wycinam, choć widzę, że i beznadziejnemu minęła chęć na rozmowę, cóż.
Stary 2014-02-19, 21:46   #208
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Ożżżż Tyyyyy, z ciekawości się nawet zarejestrowałam, stworzyłam sobie nowego maila i tak nic z tego. Trzeba czekać nawet do dwóch tygodni.
Ja się kiedyś z nudów skusiłam i z lekka mi opadła szczęka. Trafiłam na przykład na bloga/dziennik jakieś "dziewczyny", która wypisywała swoje przemyślenia na temat zarobków, klientów, że telefon rzadko dzwoni, że ogłoszenie dała za słabe - wszystko byłoby spoko, gdyby nie to, że miała 18 lat i wspominała kilka razy o nieświadomym jej "pracy" chłopaku No i ogólnie zaskoczyła mnie panująca wśród tych Pań atmosfera, że są wyjątkowe, robią coś cudownego i że w sumie to takie ciekawe hobby Ogólnie polecam lekturę, można się zdziwić.
Stary 2014-02-19, 21:46   #209
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Polecam Szczególnie tematy o chorobach i zapobieganiu im, to naprawdę robiło wrażenie. Jak niektóre dziewczyny są rozsądne i dbają o bezpieczeństwo i jak inne stawiają swoje własne życie pod znakiem zapytania dla dodatkowej stówki. Szokujące i przy okazji się nauczyłem czegoś

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-19, 21:47   #210
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Teza o tym jakoby prostytycja była 'buforem' zabezpieczającym inne kobiety ( nie prostytutki) przed gwałtem, została już dawno obalona przez seksuologów. To jest jeden z powszechnie powtarzanych mitów nie mających żadnego umocowania w faktach. Może w to wierzyć chyba tylko ktoś, komu się wydaje, że jakąkolwiek wiedzę o prostytucji można czerpać z propagującej ją platformy w necie. Coż.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości