![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Widzę,że wszyscy mają problem z dodzwonieniem się do invimedu ja dzwoniłam w poniedziałek i od 8 próbowałam,aż się dodzwoniłam o 13 jak dla mnie to chociaż jedna osoba powinna odbierać bo jak jesteśmy na wizycie a jest tłum ludzi to widzę jak rozłączają rozmowy,co do organizacji to rzeczywiście mają minus,grunt to oby mieli jak najwięcej sukcesów bo wtedy każda z nas ma dużą szanse na powodzenie.Ja jadę 13 maja i mam nadzieje że jajniki się wyciszyły i dr zleci już stymulację "w końcu"buziaki dla was kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny,dzisiaj odebrałam wynik FSH i wynosi 8,12
Czy ten wynik jest w normie? badanie robiłam w 4dc |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Danaeee84 - piękny ten twój progeteron
![]() ![]() Owocnego weekendu majowego każdej życzę ![]() Ja w poniedziałek idę na usg - zobaczymy co będzie, boję się strasznie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro powtarzam Betę. Ewa, witam w naszym gronie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Madziulka, wynik wyglada na w normie, a badalas tez estradiol, tsh, amh i prolaktyne w tym samym cyklu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja progesteron z reguły miałam koło 12. Raz miałam 24 w 14. dniu cyklu 23-dniowego, więc dziwi mnie ten wynik. Ale nie liczę na nic, bo dzisiaj 26. dzień cyklu, a temperatura 36,64 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Lekarz mi zlecił tylko FSH i AMH,to jest z listy badań przygotowujących do in vitro.AMH odbieram dopiero we wtorek
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. Napiszę jeszcze kilka zdań na temat ziółek o. sroki, może któraś miała podobnie.
Przed ich zastosowaniem moje cykle były w miarę regularne 35-40 dni. Max 46, ale to tylko raz. Zioła zaczęłam pić od 18 marca, w 2 dc. W międzyczasie w 31 dc. byłam w invimedzie, gdzie lekarz powiedział mi, że nie ma śladu owulacji i że mam pełno pęcherzyków. Dziś mam 51 dc. i okresu ani śladu. Wczoraj robiła test i 1 krecha. Ziółek już nie pije od 1 maja, bo wyjeżdżałam na majówkę. I teraz nie wiem co o tym sądzić? Czy to przez te zioła? Mam koleżankę, która zaszła w ciążę w cyklu, który trwał ponad 4 miesiące! Lekarze mieli problem z wyliczeniem daty porodu. Napiszcie proszę co o tym sądzicie? Może powinnam iść do lekarza? Na początku cyklu mam zrobić badania, jednak na razie nie mam możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Justka, ja bym na twoim miejscu poszła do lekarza jeszcze raz podejrzec co tam sie dzieje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj u lekarza....niestety nic nowego.
Dostałam duphastan na wywołanie. Podobno widać było ciałko żółte, więc wychodzi na to że owu była. Na początku cyklu robię zlecone badania i zobaczymy co dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Niestety to była cp tym razem po drugiej stronie.
Więc teraz odczekam troszkę i umawiam się na wizytę do invi medu, by wpisali Nas na listę in vitrową. Tym razem już chyba nie będą kombinować z inseminacją itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę za tydzień. Umawiałam się wcześniej i się idealnie wstrzeliłam w 10. dzień cyklu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi proszę jak długo trwa droga do invitro, oczywiście takie nierefundowane. Jestem już tak zdołowana, że chciałabym to zrobić szybko i już nie przeżywać tych bezowocnych miesięcy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy refundowane czy też nie droga jest podobna,nie wiem czy wogle jesteś na jakimiś etapie czy byłaś na wizycie itd.Lekarz na pierwszej wizycie weryfikuje wyniki badań o ile takie posiadasz a jak nie to zleci badanie nasienia,badanie krwi progesteron,estradiol,amh itd i przeprowadzi badanie i na tej podstawie podejmuje decyzję czy przystąpicie do in vitro,jeżeli nie będzie u ciebie żadnych komplikacji jak umnie czyli ciągłe torbiele bądź jeszcze inne paskudztwo to procedura w refundowanym i prywatnym jest taka sama rozpisuje plan stymulacji i wybiera protokół czyli długość stymulacji ja będę mieć np.krótki bo mam torbiele i boi się żeby mnie prze stymulować czyli przeciętnie do 9 dni w zależności od wzrostu pęcherzyków i tak naprawdę jak wszystko jest o.k to przeciętnie 1,5 mies jesteś po transferze i oczekujesz na dobre wiadomości.Jeżeli są jakieś poprzednie wyniki badań itd.to najlepiej iść przed okresem po badaniu na pierwszej wizycie już dr może zlecić stymulację (ja w 3dc z tego co wiem) więc może to przyśpieszy procedurę.Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odp.
Moja droga jest na razie początkowa. Byłam już na pierwszej wizycie. Lekarz zlecił badania o których pisałaś. Mam je zrobić między 2 a 4 dc i pojawić się między 14-18 dc. Jak na złość nie mam okresu już 55 dzień ![]() Cały czas mam nadzieje, że może nie zauważyła jakiegoś maleństwa i coś tam się jednak rozwija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam pytanie do tych chodzących do Ż. Czy mówił Wam na jakiejś wizycie o badaniu wrogości śluzu? Bo w sumie to chyba może być istotne, a nigdy o tym nie wspominał...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Nie mowil i tez mi to chodzi po głowie, zeby spytac. Takze o cene badania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
To się nazywa chyba badanie pct czy coś takiego i na stronie jest cena 135 zł chyba.
Koleżanka mi też dała namiary na miejsce, w którym można to zrobić i kilka miesięcy temu było za 110 zł. I tam podobno umawiają się na normalne godziny. Mogę potem dać namiary. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś też brała ten duphoston?
Mi lekarz zapisał i podobno po kilku tabletkach miałam już mieć @. Mam brać max 7 dni. Dziś jest 6 dzień i dalej nie ma @. Sobotni test negatywny, ale na środowej wizycie było ciałko żółte. Czy możliwe że lekarz nie zauważył czegoś? Pobolewają mnie piersi i brzuch, ale jakoś tak inaczej, takie kłucie z 2 stron i nie cały czas. Sama już nie wiem co myśleć. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Danae, to ja tez poprosze namiary.
justka, ja nie pomoge, bo duphastonu nigdy na oczy nie widzialam:/ dziewczyny, a wy po wizycie w 10-12 dc chodzicie jeszcze podgladac po paru dniach czy pecherzyk pekl po zastrzyku? bo mi lekarz nigdy nie kazal wrocic, tylko spotykamy sie raz w miesiacu, w 10-12 dc wlasnie. Sama co miesiac badam progesteron... hmmmm Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-05-12 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
Ja byłam raz na podglądaniu i nie warto wydawać 120 zł za 5 minut wizyty. Z zegarkiem w ręku
![]() W piątek wizyta. Ciekawe co się będzie działo i co mi odpowie na pytanie: co dalej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Danae, szykuj liste pytan i nie wychodz bez odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
Ja test po stosunku płciowym (PCT) miałam robiony ponad 2 lata temu, na samym początku leczenia w Invimed. To było jedno z pierwszych badań, jakie nam zlecono. Oczywiście pierwsze było badanie nasienia. Teraz będę podchodzić drugi raz do IVF - tak w okolicach czerwca. Już nie mogę się doczekać ![]() ----------------- Pierwsze podejście do IVF w Invimed Wrocław nieudane: 11.03.2014 - HCG 0,10 mlU/ml 27.02.2014 - transfer 2 zarodków 25.02.2014 - punkcja 12.02.2014 - początek stymulacji
#203 |
Zadomowienie
|
Jessica no i co wyszlo ci z tego testu pct? U ktorego doktora podchodzisz do ivf?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że trzeba znaleźć złoty środek - z jednej strony musimy zaufać lekarzowi. Jeśli nie zleca jakiegoś badania, to być może nie jest ono potrzebne u danej pary. Z drugiej strony warto spisać wszelkie pytania i wątpliwości i omawiać to na wizycie. W końcu płacimy za usługę, mamy prawo pytać.
Ja się leczę się u dr. G. Pamiętam, że ponad 2 lata temu najpierw robiliśmy badanie nasienia, później test PCT i inne dodatkowe badania krwi, jak TSH, FSH, LH, prolaktynę, CA125, AMH i progesteron. Moim problemem jest endometrioza. Być może to też ma znaczenie w kierowaniu na poszczególne badania. Bo ja po tych wszystkich badaniach otrzymałam skierowanie na laparoskopię i usunięcie torbieli (od razu sprawdzałam też drożność jajników itp). U nas wyniki nasienia i testu PCT były okej. Wynikiem testu PCT jest określenie liczby plemników w 1 ml śluzu (pochwowego i szyjkowego) oraz ich ruchliwości. Test robi się 10-14 godz. po stosunku. ------------------------ Pierwsze podejście do IVF w Invimed Wrocław nieudane: 11.03.2014 - HCG 0,10 mlU/ml 27.02.2014 - transfer 2 zarodków 12.02.2014 - początek stymulacji/ 25.02.2014 - punkcja
#205 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
U mnie niestety po 60 dniach zaczyna się @. W poniedziałek lecę na badania, a na przełomie maja/czerwca idę na wizytę. Nie mogę się tylko dodzwonić do invimedu, ale będę próbować. Jestem ciekawa co dalej zaproponuje lekarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
Ja już po wizycie. Pytałam się o ten test wrogości śluzu. Ż. powiedział, że na życzenie oczywiście może zrobić, ale już się od tego odchodzi, bo bardzo często wyniki wychodziły fałszywie pozytywne. Więc odpuszczam. A tak to tradycyjnie pregnyl.
Na następny cykl dostałam lamettę (?), być może inseminacja... Na razie nie kupuję, czekam na @. Na in vitro refundowane nie mam szans, bo muszę mieć te dwa lata udokumentowane, a to dopiero w styczniu. Zaczynam zastanawiać się nad polmedisem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do inseminacji to powiedział, że to się okaże w trakcie cyklu. Albo tak albo nie. A Polmedis dlatego, że tam mają promocję na in vitro i jest 2.000 zł taniej. Trzeba poczekać trochę, ale przynajmniej się pieniądze uzbiera... Bo do refundacji mogę podejść najwcześniej w lutym, a pewnie wtedy nie będzie już miejsc na pół roku naprzód... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj za 2 razem udało mi się dodzwonić
![]() Mam nadzieje, że wyjdą dobrze. Zastanawiam się czy nie poprosić lekarza od razu o inseminację...coś mówił, że może najpierw zrobimy jakąś stymulację przed 6 cykli. Tylko, że jak one będą jak mój ostatni (63 dni) to nam znowu rok ucieknie. Tylko nie wiem czy przed nie zrobić laparoskopii i drożności. Sama już nie wiem, nie ukrywam, że czas ucieka i nie chce czekać nie wiadomo ile... Danaeee84 a Ty w którym dc byłaś na wizycie? |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.