![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze najgorsze wspomnienia z czasów szkolnych ...
Cytat:
Na WDŻ u mnie ie było nic o przemocy seksualnej, znaczy niby było, ale ksiądz, który to prowadził (!!!!!!!! tak, wiem) mówił właśnie, że to wina dziewczyny, bo facet ma PEWNE INSTYNKTY, a kobieta je wywołuje, więc trzeba się zakrywać i nie prowokować - jedne i jedyne zajęcia WDŻ, potem się wszyscy wypisali ![]() Generalnie uważam, że temat przemocy seksualnej powinien być skierowany do obu płci, a nie tylko w formie zajęć z samoobrony czy czegoś, nauka szacunku do kobiet to równie ważny temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie było, a teraz słyszę jak te zajęcia wyglądają u dzieci w mojej rodzinie i niestety wyglądają tak samo jak kiedyś u mnie... A, szkoda gadać , tu pisałam nawet niedawno jak to u mnie wyglądało, i tu. I to raczej standard standardów te moje doświadczenia
![]() |
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale ten ksiądz był w ogóle dziwny, cały czas toczyliśmy z nim wojnę i nie ukrywaliśmy radości, gdy nam powiedział, że odchodzi ze szkoły. Miałam też nauczyciela, który rzucał obrzydliwe teksty w stronę dziewczyn, patrzył się na piersi tak jakby chciał ja rozebrać wzrokiem. Jak jadłam kiedyś przy nim kanapkę to zaczął oblizywać usta i gapił się na moją bułkę, aż zapytałam się, czy nie chce kawałek ![]() Kiedyś stanął koło mnie pogrzebał w kieszeni i dał mi cukierka. Byłam w takim szoku, że nawet go nie zjadłam tylko wyrzuciłam do kosza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
też tak uważam. O takich rzeczach, moim zdaniem, można by było porozmawiać w gimnazjum albo liceum, jak uczniowie będą świadomi swojego ciała. I jak te penisy zaczną im się zmieniać - czyli gdy będą w okresie dorastania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-02-27 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
Przypuszczam, ze mnie ogladanie penisow by po prostu w tym wieku brzydzilo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Dla nas było dziwne to oglądać i wszyscy raczej byli dosyć zszokowani, zwłaszcza dziewczynki. A najlepsze, że zajęcia o higienie, okresie itepe, były gdzieś w 6 klasie, jak już część dziewczyn go miała, więc mówienie do czego służy podpaska czy tampon też nas dziwiło. W sensie, że mówili to tak, jakby to dla nas była nowość...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Pamiętam, jak byłam w klasach 1-3 (ok, w jakiejś 3) straaasznie się bałam pierwszego okresu (mimo że mama tłumaczyła, że to normalne, naturalne itp), normalnie wyobrażałam sobie powódź i cieknące spodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze na takiego buraka trafiłaś ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
kurczę dość przerażające te Wasze doświadczenia, strach teraz mieć dzieci i posłać je do szkoły...
u mnie też są różne wspomnienia z gatunku "lepiej nie pamiętać" ale jedno szczególnie zapadło mi w pamięć. Miałam w klasie w podstawówce takiego tępego osiłka anormała co to lubił porzucać kanapkami w nauczycieli, podrzeć zeszyt im przed nosem, bić tych drobniejszych chłopaczków etc. Na moje nieszczęście matematyczka usadziła mnie przed nim w ławce. Nie wiem co ten oblech robił z moimi włosami (miałam dłuugą kitkę lub warkoczyki bo wiadomo-komunia, rocznica-chciałam mieć piękne długie loki, z rocznicą tak nie wyszło i zaraz się dowiecie czemu), w każdym razie koleżanki mówiły że on zjada mi włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak sprawiłaś, że spokorniał ktoś tak nieznośny? Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-03-23 o 00:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
mi bardziej się wydaje że on miał jakieś zaburzenia psychiczne, odwalał sporo nienormalnych akcji a to że "zjadał" mi kitkę, później ciachnął nożyczkami to jedne z wielu jego odpałów
![]() opowiedziałam matce o wszystkich jego akcjach, która sprawiła mu w szkole megaochrzan (miło było patrzeć jak kolo z trudem się powstrzymuje przed płaczem), nastawiłam klasę i nauczycieli przeciwko, byłam też w jego domu zrobić mu tam przedstawienie przed rodzicami. Typek całkiem szybko zmienił zachowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak na lekcji religii w 2 klasie co jakiś czas wszystkie dzieci, w kolejce się ustawiały i musiały klęczeć przed księdzem, on siadał na krześle i udawał ,że nas spowiada. Na koniec musieliśmy jeszcze całować go w taki złoty sygnet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że tylko w sygnet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też chyba mieliśmy taką "próbę generalną". ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
ja też miałam 'próbę generalną' ale po prostu zakonnica odpytała nas z formułki i chyba jeszcze trza było mówić co się po kolei robi podczas spowiedzi, nie pamiętam. ale bez klękania czy coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
szczerze mówiąc teraz myślę że zbyt ostro zareagowałam na to ścięcie włosów, jak byłam mała miałam sporo dziwnych faz o których myśląc po wielu latach jest mi wstyd za mój dawny charakter. To chyba przez to że rocznica była dla mnie niezwykle ważna, niemniej teraz z pewnością podeszłabym do problemu bardziej na luzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
E, spokojnie, ja bym nawet teraz pewnie obiła mu buźkę za to, jestem przywiązana do moich włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
mnie dopadły jakieś rozkminy na temat przeszłości i wieczorne wyrzuty sumienia, czasem tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasami zastanawiam się co dzieje się obecnie, czyli po wielu latach z tymi "typkami" co to były zakałą w szkole. Wiem o jednym z nich (z podstawówki), że miał problemy z prawem niestety i zaliczył odsiadkę nawet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
Piszecie o całowaniu księdza w sygnet, okropne.
Ale jakie wspomnienia ze szkoły muszą mieć ci, co musieli klęczeć i zlizywać bitą śmietanę z włochatych nóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() btw czy Abelard ma może brata/kuzyna Andrzeja? jeżeli tak to uczy mnie kartografii i topografii terenu (bardzo podobny z wyglądu, spoko gość około 30 i imprezowy jak na wykładowcę bo widuję go w rockowym studenckim pubie, jego kolega jest właścicielem przybytku) Edit: rzecz jasna to samo nazwisko, dlatego pytam. Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-03-24 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;45810870]
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...yrektora_.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się, jakie są cele edukacyjne takiej zabawy? ![]() Idę spać, na dziś dość internetu. Demi, przez ten link moje życie już nigdy nie będzie takie samo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.