Nasze najgorsze wspomnienia z czasów szkolnych ... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 14:51   #181
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Nasze najgorsze wspomnienia z czasów szkolnych ...

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ta zlapana dziewczyna troche byla sama sobie winna,snieg byl po pas a ona nosila cieniutkie rajstopy i mini,prowokowala chlopakow troche.
Ofiara NIGDY nie jest winna, nawet jakby popierdzielała po podwórku nago NIKT nie ma prawa jej dotknąć, jeśli ktoś jest za glupi żeby wiedzieć, że ma jej nie dotykać, to ewidentnie jest za głupi żeby istnieć.

Na WDŻ u mnie ie było nic o przemocy seksualnej, znaczy niby było, ale ksiądz, który to prowadził (!!!!!!!! tak, wiem) mówił właśnie, że to wina dziewczyny, bo facet ma PEWNE INSTYNKTY, a kobieta je wywołuje, więc trzeba się zakrywać i nie prowokować - jedne i jedyne zajęcia WDŻ, potem się wszyscy wypisali
Generalnie uważam, że temat przemocy seksualnej powinien być skierowany do obu płci, a nie tylko w formie zajęć z samoobrony czy czegoś, nauka szacunku do kobiet to równie ważny temat.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 15:26   #182
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
myslisz, że nie ma?

co z tego, ze w szkole będą im tłuc teorie, skoro na każdym kroku mozna usłyszeć, że gwałt to wina kobiety, bo założyła mini.
A jest?

U mnie nie było, a teraz słyszę jak te zajęcia wyglądają u dzieci w mojej rodzinie i niestety wyglądają tak samo jak kiedyś u mnie...

A, szkoda gadać , tu pisałam nawet niedawno jak to u mnie wyglądało, i tu. I to raczej standard standardów te moje doświadczenia

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 15:44   #183
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ofiara NIGDY nie jest winna, nawet jakby popierdzielała po podwórku nago NIKT nie ma prawa jej dotknąć, jeśli ktoś jest za glupi żeby wiedzieć, że ma jej nie dotykać, to ewidentnie jest za głupi żeby istnieć.

Na WDŻ u mnie ie było nic o przemocy seksualnej, znaczy niby było, ale ksiądz, który to prowadził (!!!!!!!! tak, wiem) mówił właśnie, że to wina dziewczyny, bo facet ma PEWNE INSTYNKTY, a kobieta je wywołuje, więc trzeba się zakrywać i nie prowokować - jedne i jedyne zajęcia WDŻ, potem się wszyscy wypisali
Generalnie uważam, że temat przemocy seksualnej powinien być skierowany do obu płci, a nie tylko w formie zajęć z samoobrony czy czegoś, nauka szacunku do kobiet to równie ważny temat.
ja w technikum miałam księdza, który otwarcie twierdził, że jesli mąż leje żonę to tylko i wyłącznie jest wina żony.

ale ten ksiądz był w ogóle dziwny, cały czas toczyliśmy z nim wojnę i nie ukrywaliśmy radości, gdy nam powiedział, że odchodzi ze szkoły.

Miałam też nauczyciela, który rzucał obrzydliwe teksty w stronę dziewczyn, patrzył się na piersi tak jakby chciał ja rozebrać wzrokiem. Jak jadłam kiedyś przy nim kanapkę to zaczął oblizywać usta i gapił się na moją bułkę, aż zapytałam się, czy nie chce kawałek
Kiedyś stanął koło mnie pogrzebał w kieszeni i dał mi cukierka. Byłam w takim szoku, że nawet go nie zjadłam tylko wyrzuciłam do kosza.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 15:56   #184
201708160922
Konto usunięte

Cytat:

Demi, dobrze to ujelas. Dokladnie o to mi chodzilo, ale ja nie umiem tak ladnie napisac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 16:42   #185
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
U nas w 5 klasie podstawówki na WDŻ prowadzący puszczał nam filmiki nagrane z Discovery chyba "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie", do dzisiaj pamiętam odcinek o rozmiarach i kształtach penisów... uważam, że byliśmy za mali na to... Jak uważacie?
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 16:47   #186
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
U nas w 5 klasie podstawówki na WDŻ prowadzący puszczał nam filmiki nagrane z Discovery chyba "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie", do dzisiaj pamiętam odcinek o rozmiarach i kształtach penisów... uważam, że byliśmy za mali na to... Jak uważacie?
też tak uważam. O takich rzeczach, moim zdaniem, można by było porozmawiać w gimnazjum albo liceum, jak uczniowie będą świadomi swojego ciała. I jak te penisy zaczną im się zmieniać - czyli gdy będą w okresie dorastania.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 17:07   #187
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Bezmozgie yeti. To zdecydowanie nie jest material dla 11-letniego dziecka Gimnazjum, LO - jasne.

Stary 2014-02-27, 17:45   #188
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
5 klasa to nieee, wtedy bym walnęła jakieś podstawy, higiena pitu-pitu o dojrzewaniu (tym bardziej jeśli trafi się w klasie dziewczyna, która zacznie dojrzewać szybciej niż większość, same widzicie w tym wątku jakie problemy z tym są), też szacunek do przeciwnej (no do tej samej też, ale wiecie o co mi chodzi) płci czy różnych odmienności (wyznania na przykład), które zachowania są absolutnie nieakceptowalne (te wszystkie końskie zaloty IMHO) - tematy w stylu tych z tych filmików byłyby fajne i ciekawe bardziej dla końca szóstej klasy - początku gimnazjum, dopiero wtedy się raczej człowiek zaczyna interesować tym (no niektórzy później, inni wcześniej, zamiast nad tym płakać trzeba wziąć to na klatę i sobie poradzić), a w 5 klasie to wszyscy są tylko zawstydzeni i mają to gdzieś

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2014-02-27 o 17:47
Stary 2014-02-27, 17:49   #189
201708160922
Konto usunięte

Przypuszczam, ze mnie ogladanie penisow by po prostu w tym wieku brzydzilo.

Stary 2014-02-27, 20:16   #190
Azmika88
Zadomowienie

Dla nas było dziwne to oglądać i wszyscy raczej byli dosyć zszokowani, zwłaszcza dziewczynki. A najlepsze, że zajęcia o higienie, okresie itepe, były gdzieś w 6 klasie, jak już część dziewczyn go miała, więc mówienie do czego służy podpaska czy tampon też nas dziwiło. W sensie, że mówili to tak, jakby to dla nas była nowość...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 20:53   #191
Hadassah
Zadomowienie

Pamiętam, jak byłam w klasach 1-3 (ok, w jakiejś 3) straaasznie się bałam pierwszego okresu (mimo że mama tłumaczyła, że to normalne, naturalne itp), normalnie wyobrażałam sobie powódź i cieknące spodnie Zajęcia z tego tematu były w 6 klasie (gdzie już ten okres dawno miałam i nie był taki straszny) - przyszła bardzo fajna pani z always. Ale też były w 1 klasie gimazjum - porażka, pani skupiła sie na cyklu, że każdy dzień odchylenia od liczb 28-31 to potencjalna choroba, że trzeba do ginekologa. Już nie mówiąc o tym, że jeśli cykl nie zgadzał sie co do dnia (równo 28 albo np 30)... No porażka, wyszłam przerażona z tych zajęć.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 23:20   #192
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
nie, nie powiedziałam nigdy nikomu. dopiero teraz na wizażu Wam mówię

jak już schudłam w tym liceum i wyglądałam bardzo dobrze, rozmiar S i te sprawy, to przytrafił mi się facet palant.
i któregoś dnia uraczył mnie taką informacją: "wiesz, gadałem z kolegami o tobie. mówią, że jesteś fajna, ale w sumie to mogłabyś trochę schudnąć".
a ważyłam wtedy 58kg i gdybym schudła, to same kości by mi zostały. do tej pory żałuję, że nic sensownego mu nie odpowiedziałam, ale po prostu mnie zatkało, bo przywrócił mi wszystkie traumy z dzieciństwa.
To tym bardziej współczuję bo byłaś z tym sama.
I jeszcze na takiego buraka trafiłaś Dobrze, że z nim nie zostałaś próbując mu się przypodobać.
Cytat:
Zdecydowanie. Ten program jest całkowicie dosłowny, z takimi dzieciakami to ostrożniej trzeba bo mogą się tylko jakichś fobii niepotrzebnie nabawić. Nie dziwię Ci się, ja także zapamiętałabym na lata te wszystkie szczegóły
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 19:26   #193
201703061208
Konto usunięte

kurczę dość przerażające te Wasze doświadczenia, strach teraz mieć dzieci i posłać je do szkoły...
u mnie też są różne wspomnienia z gatunku "lepiej nie pamiętać" ale jedno szczególnie zapadło mi w pamięć.
Miałam w klasie w podstawówce takiego tępego osiłka anormała co to lubił porzucać kanapkami w nauczycieli, podrzeć zeszyt im przed nosem, bić tych drobniejszych chłopaczków etc. Na moje nieszczęście matematyczka usadziła mnie przed nim w ławce. Nie wiem co ten oblech robił z moimi włosami (miałam dłuugą kitkę lub warkoczyki bo wiadomo-komunia, rocznica-chciałam mieć piękne długie loki, z rocznicą tak nie wyszło i zaraz się dowiecie czemu), w każdym razie koleżanki mówiły że on zjada mi włosy faktycznie jakoś je przemielał, trzymał w gębie, za każdym razem były obślinione i w coraz gorszym stanie a ja dostawałam białej gorączki, na przerwie pędem leciałam pod kran myć kitkę (trwało to krótko bo później kazałam mamie zawsze pleść dwa warkocze do szkoły więc miałam włosy pod kontrolą). Zdarzało się jednak że były związane w kucyk, aż kiedyś zapomniałam o ciągłym trzymaniu go z przodu na ramieniu i anormał mi go uciął wielkimi nożycami ogrodowymi, postrzępił mi włosy krzywo jak nie wiem, jakby w nie piorun strzelił. To było niedługo przed rocznicą, na szczęście do uroczystości zrobiono fryzurę, zdążyły mi urosnąć do ramion i wyglądały dobrze. Wtedy gdy mi je ściął najbardziej wystraszona była chyba nauczycielka która wcześniej mówiła że histeryzuję i przesadzam, zobaczyła co to znaczy prawdziwa histeria w moim wykonaniu (pamiętam że wyłam jak syrena alarmowa cały dzień, chodziło mi głównie o tą rocznicę bo specjalnie się do niej przygotowywałam, miałam główne przemówienia na mszy, nagrania wideo itp. a tu taka wpadka). Osiłek oczywiście odebrał swoje zadośćuczynienie, niestety (albo stety) mściwość od małej nie była mi obca i wykorzystałam wszystkie możliwości aby nauczyć typka porządku, chyba dzięki temu w miarę się uspokoił (niejako pomogłam innym uczniakom, szczególnie żal mi było tych drobniejszych chłopców ale dał im święty spokój
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 23:48   #194
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
kurczę dość przerażające te Wasze doświadczenia, strach teraz mieć dzieci i posłać je do szkoły...
u mnie też są różne wspomnienia z gatunku "lepiej nie pamiętać" ale jedno szczególnie zapadło mi w pamięć.
Miałam w klasie w podstawówce takiego tępego osiłka anormała co to lubił porzucać kanapkami w nauczycieli, podrzeć zeszyt im przed nosem, bić tych drobniejszych chłopaczków etc. Na moje nieszczęście matematyczka usadziła mnie przed nim w ławce. Nie wiem co ten oblech robił z moimi włosami (miałam dłuugą kitkę lub warkoczyki bo wiadomo-komunia, rocznica-chciałam mieć piękne długie loki, z rocznicą tak nie wyszło i zaraz się dowiecie czemu), w każdym razie koleżanki mówiły że on zjada mi włosy faktycznie jakoś je przemielał, trzymał w gębie, za każdym razem były obślinione i w coraz gorszym stanie a ja dostawałam białej gorączki, na przerwie pędem leciałam pod kran myć kitkę (trwało to krótko bo później kazałam mamie zawsze pleść dwa warkocze do szkoły więc miałam włosy pod kontrolą). Zdarzało się jednak że były związane w kucyk, aż kiedyś zapomniałam o ciągłym trzymaniu go z przodu na ramieniu i anormał mi go uciął wielkimi nożycami ogrodowymi, postrzępił mi włosy krzywo jak nie wiem, jakby w nie piorun strzelił. To było niedługo przed rocznicą, na szczęście do uroczystości zrobiono fryzurę, zdążyły mi urosnąć do ramion i wyglądały dobrze. Wtedy gdy mi je ściął najbardziej wystraszona była chyba nauczycielka która wcześniej mówiła że histeryzuję i przesadzam, zobaczyła co to znaczy prawdziwa histeria w moim wykonaniu (pamiętam że wyłam jak syrena alarmowa cały dzień, chodziło mi głównie o tą rocznicę bo specjalnie się do niej przygotowywałam, miałam główne przemówienia na mszy, nagrania wideo itp. a tu taka wpadka). Osiłek oczywiście odebrał swoje zadośćuczynienie, niestety (albo stety) mściwość od małej nie była mi obca i wykorzystałam wszystkie możliwości aby nauczyć typka porządku, chyba dzięki temu w miarę się uspokoił (niejako pomogłam innym uczniakom, szczególnie żal mi było tych drobniejszych chłopców ale dał im święty spokój
O matko, ale historia z tymi włosami.. Tak trochę mi się skojarzyło z działaniem w więzieniach np podczas II wojny światowej gdy takie obcinanie włosów było wyrazem poniżenia kobiety, tak więc ten Twój prześladowca to całkiem wyrafinowany i perfidny typ był
A jak sprawiłaś, że spokorniał ktoś tak nieznośny?

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-03-23 o 00:34
Stary 2014-03-23, 07:17   #195
201703061208
Konto usunięte

mi bardziej się wydaje że on miał jakieś zaburzenia psychiczne, odwalał sporo nienormalnych akcji a to że "zjadał" mi kitkę, później ciachnął nożyczkami to jedne z wielu jego odpałów
opowiedziałam matce o wszystkich jego akcjach, która sprawiła mu w szkole megaochrzan (miło było patrzeć jak kolo z trudem się powstrzymuje przed płaczem), nastawiłam klasę i nauczycieli przeciwko, byłam też w jego domu zrobić mu tam przedstawienie przed rodzicami. Typek całkiem szybko zmienił zachowanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 07:56   #196
bleuclair
Zakorzenienie

Ja pamiętam jak na lekcji religii w 2 klasie co jakiś czas wszystkie dzieci, w kolejce się ustawiały i musiały klęczeć przed księdzem, on siadał na krześle i udawał ,że nas spowiada. Na koniec musieliśmy jeszcze całować go w taki złoty sygnet
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 18:23   #197
String Emil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak na lekcji religii w 2 klasie co jakiś czas wszystkie dzieci, w kolejce się ustawiały i musiały klęczeć przed księdzem, on siadał na krześle i udawał ,że nas spowiada. Na koniec musieliśmy jeszcze całować go w taki złoty sygnet
o fuck!
dobrze, że tylko w sygnet
String Emil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 18:48   #198
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Przygotowanie do pierwszej spowiedzi.
My też chyba mieliśmy taką "próbę generalną".

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 20:17   #199
Starlight1804
Zadomowienie

ja też miałam 'próbę generalną' ale po prostu zakonnica odpytała nas z formułki i chyba jeszcze trza było mówić co się po kolei robi podczas spowiedzi, nie pamiętam. ale bez klękania czy coś
Starlight1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 21:32   #200
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A jak sprawiłaś, że spokorniał ktoś tak nieznośny?
szczerze mówiąc teraz myślę że zbyt ostro zareagowałam na to ścięcie włosów, jak byłam mała miałam sporo dziwnych faz o których myśląc po wielu latach jest mi wstyd za mój dawny charakter. To chyba przez to że rocznica była dla mnie niezwykle ważna, niemniej teraz z pewnością podeszłabym do problemu bardziej na luzie.
Stary 2014-03-23, 21:33   #201
201607231707
Konto usunięte

E, spokojnie, ja bym nawet teraz pewnie obiła mu buźkę za to, jestem przywiązana do moich włosów
Stary 2014-03-23, 21:39   #202
201703061208
Konto usunięte

mnie dopadły jakieś rozkminy na temat przeszłości i wieczorne wyrzuty sumienia, czasem tak mam
Stary 2014-03-23, 21:51   #203
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
mi bardziej się wydaje że on miał jakieś zaburzenia psychiczne, odwalał sporo nienormalnych akcji a to że "zjadał" mi kitkę, później ciachnął nożyczkami to jedne z wielu jego odpałów
opowiedziałam matce o wszystkich jego akcjach, która sprawiła mu w szkole megaochrzan (miło było patrzeć jak kolo z trudem się powstrzymuje przed płaczem), nastawiłam klasę i nauczycieli przeciwko, byłam też w jego domu zrobić mu tam przedstawienie przed rodzicami. Typek całkiem szybko zmienił zachowanie
Przeginał ostro więc Ty nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Zresztą dokuczał wszem i wobec więc tylko przysłużyłaś się kolegom, których gnębił. Pewnie to był jakiś punkt zwrotny, skoro zmienił nieco zachowanie
Ja czasami zastanawiam się co dzieje się obecnie, czyli po wielu latach z tymi "typkami" co to były zakałą w szkole. Wiem o jednym z nich (z podstawówki), że miał problemy z prawem niestety i zaliczył odsiadkę nawet.
Stary 2014-03-23, 22:34   #204
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Przygotowanie do pierwszej spowiedzi.
My też chyba mieliśmy taką "próbę generalną".

Ja taką próbę generalną miałam w kościele i ksiądz dawał nam wtedy czipsy.

wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 10:25   #205
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
E, spokojnie, ja bym nawet teraz pewnie obiła mu buźkę za to, jestem przywiązana do moich włosów
Ja tez Zarowne teraz, jak i wtedy

O jaka rocznice chodzi? Brzmi to tak enigmatycznie.

Stary 2014-03-24, 12:43   #206
201605021613
Konto usunięte

Piszecie o całowaniu księdza w sygnet, okropne.
Ale jakie wspomnienia ze szkoły muszą mieć ci, co musieli klęczeć i zlizywać bitą śmietanę z włochatych nóg.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 20:47   #207
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja tez Zarowne teraz, jak i wtedy

O jaka rocznice chodzi? Brzmi to tak enigmatycznie.
rocznicę po I komunii św.
btw czy Abelard ma może brata/kuzyna Andrzeja? jeżeli tak to uczy mnie kartografii i topografii terenu (bardzo podobny z wyglądu, spoko gość około 30 i imprezowy jak na wykładowcę bo widuję go w rockowym studenckim pubie, jego kolega jest właścicielem przybytku)
Edit: rzecz jasna to samo nazwisko, dlatego pytam.

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2014-03-24 o 20:54

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-29, 23:51   #208
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Piszecie o całowaniu księdza w sygnet, okropne.
Ale jakie wspomnienia ze szkoły muszą mieć ci, co musieli klęczeć i zlizywać bitą śmietanę z włochatych nóg.
A kto ma takie wspomnienia? :O
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-29, 23:56   #209
201607231707
Konto usunięte

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;45810870]

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

A kto ma takie wspomnienia? :O[/QUOTE]

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...yrektora_.html
Stary 2014-03-30, 00:17   #210
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Ja pier...
Zastanawiam się, jakie są cele edukacyjne takiej zabawy?
Idę spać, na dziś dość internetu. Demi, przez ten link moje życie już nigdy nie będzie takie samo . Teraz dopiero zdaję sobie sprawę, że moje życie szkolne wcale aż takie złe nie było. Ja nie musiałam nikogo lizać po kolanach.
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości