|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biega, skacze i wariuje, bunt dwulatka się szykuje. Mamusie XI-XII 2012
Hej!
W końcu i ja dotarłam na nowy wątek. Nie tęskniły ![]() Jutro jedziemy na kontrolę do szpitala do naszej lekarki prowadzącej. A potem chyba na wycieczkę do Czerska Fajny ten wózek ![]() Ale Ci dobrze.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fajne zakupy Cytat:
Nie wiem jakie buty dla Tymka kupić na wiosnę Takie wyższe mają być tak? Pod kostkę mniej więcej?
|
|
#182 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadal jednak jestem umierająca. Już mniej ale jednak. Tż idzie jutro do lekarza, mięczak
![]() Cytat:
![]() Przyszalejesz kochana Cytat:
![]() Wow! Cena też wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ewka lubi trzymać w dłoni i Ewentualnie rozwalać nim wszystko dookoła, względnie uklepywać ![]() Ja też sf nie trawię. Filmowo takoż samo Jej książki są spoko jako takie szybkie czytadła http://lubimyczytac.pl/autor/19176/tess-gerritsen Oraz jego http://lubimyczytac.pl/autor/19501/nelson-demille ale to bardziej taka sensacja bym powiedziała niż mordobicia Cytat:
Za to wszystko inne nadal tłuściutkie ![]() Cóż za bezinteresowność
|
|||||
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
potwierdzam założenie Cytat:
![]() ojoj za mało się ruszasz najwidoczniej ![]() luuuudzie 1,5 h już na dzienniku siedzę
|
|||
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
no z deczka, bo w połowie chaty będziemy sufity zrzucać i robić nowe
mam nadzieję do końca 2015 ogarnąć ten burdel w pierwszej kolejności rozkręcamy sciankę między mini pralnią i spiżarką i robimy pracownie, płytki sufit-nie będzie zmieniany tylko podrasować trzeba, dobre oświetlenie, grzejnik, drzwi, kable z siłą i wstawiamy maszyny, potem scianka od łazienki bo się kolibie i nowe drzwi i pralkę trzeba tam wcisnąc na razie potem tż kończy przybudówkę przy garażu-wywalamy tam rzeczy ze składziku, potem salon-tu trzeba wszystko, ocieplenie podłogi, sufit sciany i okna nowe no i kolejny telewizor, dekoder itp
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz czasami na prawde wymiekam dosc mam wysluchiwania ze wszystko moja wina. Tak sobie czasami mysle ze tylko Adas trzyma mnie przy zyciu.
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
resztę cytatów wcieło
![]() my chodzimy wiosennie, przynajmniej ja, dzieci w zależności od pogody ![]() no lepiej z matką niż z teściową, ale najlepiej bez nawet jak w nocy jechaliśmy do szpitala, najpierw ja w ciazy, potem drugi raz, potem z tżem, potem z Adasiem, to nie musiałam szukać kogoś do dziecka/dzieci bo babcia na miejscu![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- jeszcze ![]() w biedronce są pojemniki na zabawki po 21,99 z pokrywą, fajne, kupiłam 2 kupiłam też w piatek fioletowe szpilki na wyprzedaży za 9 zł i 2 pary letnich kapci przyszły dzisiaj z all, teraz tylko poluję na różowe sandałki i chyba styknie, chyba
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Cytat:
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoim chłopem trzeba porządnie potrząsnąć, bo coś za bardzo się sadzi
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nic mi nie mów, ja na dzienniku nie byłam od października
Ale teraz straszą, że od tego semestru mają już na mus ruszyć w końcu Więc trzeba się za to wziąć. Poza tym jeszcze się nie ogarnęłam do końca po tej długiej nieobecności. M.in. dlatego jest mnie tu mniej ostatnio.Poza tym moje dziecko męczą zęby Tak, tak, Tymkowi rosną zęby Po wampirowych górnych dwójkach w kolejce już stoją dolne jedynki - jedna chyba mnie już dzisiaj podrapała przy smarowaniu dziąseł ![]() Jeszcze się zdenerwowałam, bo zgubiłam wypis Tymka ze szpitala Znaczy zostawiłam go chyba ostatnio przy tamtej wizycie kontrolnej, ale pewności nie mam, a muszę go jutro mieć. Więc z rana jeszcze musimy zajechać do naszej przychodni, bo na szczęście nasz lekarz pediatra zrobił sobie ksero wypisu, żeby mieć w karcie Nie wiem o której musimy wyjechać, żeby zdążyć :/ A najlepsze, że dzisiaj byłam u pediatry po zwolnienie na jutro, ale że nie mam wypisu zorientowałam się później A tylu problemów by to zaoszczędziło jakbym zobaczyła to wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
A jakbym miała to przeżyć, to....
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
przeżyłam w zeszłym roku zmianę dachu i zalanie wszystkich mieszkań, pisałam, płakałam jak wszystko pływało, to i remont przezyję
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#193 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za zdrówko Tymusiowe! Ja jutro 'chrzczę' kożuszek. Niby leciutki jest no ale zawsze to kożuszek. Także luz ![]() Cytat:
Nie narzekaj. I tak masz za dobrze Cytat:
Totalna rozpierdziucha ![]() Cytat:
Poza tym, jakkolwiek by nie było, najważniejsze to rozmawianie, argumenty. Mówiłam to ja, która ostatnio nie może patrzeć na tżta a już na pewno z nim rozmawiać No ale mój mi nigdy tak nie jedzie, zresztą wie, że nie ma szansy... Musisz pokazać że i Tobie nie można, szacunek do siebie nawzajem to podstawa.Cytat:
![]() Boziu a ja muszę jakieś balerinki wiosenne, najchętniej to ze dwie pary i najchętniej to skórzane jednak Plus jakieś adiki, bo te co mam są na futerku. Plus ramoneska ale ciągle się nie mogę zdecydować czy czarna czy jakiś camel jednak. No i podstawowy problem - za co Judka się nie doczekała ![]() Cytat:
![]() Idę spać. Jestem koopą zdrowotną z zatkanym nosem i papierem ściernym w gardle. Plus bólami mięśniowymi jak moherowa emeryta. Plus M mnie wkoorwia i na serio chyba nie będziemy na razie majstrować tego drugiego bobasa. I ślubu w sumie też mi się nie chce. I chyba pójdę do pracy. Fakin szit, to wszystko przez te hormony |
||||||
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć ciotki
![]() widziałam, że tęskniły Któraś nawet udzieliła prawidłowej odpowiedzi, że mam tżta w domu no mam, no i nie mogę się z tej okazji zorganizować bo nie mam czasu na nic, jak jestem sama z Franem to mam więcej... i padam ze zmęczenia ogólnie, bo co że mam męża w domu jak mąż ma komputer, albo i trzy ![]() Ale nie jest źle, narzekam pewnie ze zmęczenia i dlatego, że już późno ![]() I chyba nie mam siły cytować, a szkoda bo bym chciała. Franek już zdrowy, jak Wam pisałam, dzisiaj - z okazji pięknej pogody - byliśmy w zoo i było cudnie taka wiosna! momentami chodziłam bez kurtki, Fran bez czapki zdecydowanie, nawet miałam wyrzuty sumienia że pod spodniami ma rajstopki ![]() Poza tym, pochłania mnie temat psi Chyba Wam nie pisałam, ale pod wpływem opinii hodowcy i naszych przemyśleń i rozmowy z behawiorystką, zmieniliśmy zdanie i zamiast nowofundlanda będzie labrador. Czekoladowy! Odbieramy maluszka z początkiem kwietnia! Jagnna! fajowe zdobycze, mnie się najbardziej kurtka i sukienka podobają ![]() Co do naczyń dla bobasa u sztućców to u nas też Ikea i Tommee Tippee, dla mnie wszystko jedno bo i tak tym rzuca więc nie będzie narazie jeść z Rosenthala byle by nie miało BPA
|
|
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytęa co w Czersku ciekawego ![]() Cytat:
![]() za ząbkiCytat:
|
|||
|
|
|
#196 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wypatrzylam dla siebie kursy w WSA w stolycy. Jak tylko Emil podrosnie (w sensie do pol roku maksymalnie) to zbieram familie i wbijamy sie na tydzien do siory tzta, oni beda wakacjowac a ja bede sie uczyc ![]() Cos co lubie, bo wybralam body-paining, makijaz air brush, charakteryzacja. Mam nadzieje ze po tym co by ruszylo ![]() A jestem po technikum i w mojej dziurze nie ma nic Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() Wstawie jak bede wolniejsza, ale przypomnij, bo mam skleroze ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Bylismy dzis na dworze i pierwszy raz z Emilem u tesciow. Z reszta jakis czas temu oznajmilam mezowi, ze skonczy sie to latanie co niedziele na obiadki. Ze sami tworzymy rodzine i musimy stworzyc swoje tradycje i ewentualnie od czasu do czasu odwiedzic rodzicow. O dziwo przyjal to ze spokojem, a nawet mnie poparl ![]() Bylismy tez zamowic malemu chrzest. Chcialam na niedziele, ale ksiadz stwierdzil ze mamy tylko cywilny i w takich sytuacjach chrzcza w soboty Zascianek :cwaniak: Jutro tz wraca do pracy, a do mnie wraca rutyna :banan: wreszcie sie ogarne! Choc mnie tu nie bedzie dniami, bo tz zabiera tel ze soba, moj nie ma androida a na kompa czasu nie znajde. Siade aby jutro zamowic zaproszenia z foto na chrzciny i Kubie buty A ze dzis Dzien Mezczyzn i wisze jeszcze tz prezent to musze cos wymyslec... Ide sie zapakowac w jakies wdzianko Niech sie cieszy Dobrej nocki laski! Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
siedze i czekam na sciagniecie szwow , ludziow jak mrowkow. Bylam wczoraj u dentysty i w nagrode mam wyjscie na pifffko dzis albo drina
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś jest z Poznania?
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fak ![]() ja jakieś 100 km od poznania
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
udanej wycieczki
![]() Cytat:
![]() masz maszyny na siłę? ![]() To co to za sprzęt ![]() Cytat:
widziałam je zastanawiałam się nawet, ale na spacerówke ciężko by było wziąć ![]() Cytat:
![]() musso miała na myśli pokoje ![]() Cytat:
![]() labradory mają niespożyte siły Kurtka jest w dechę, wbrew pozorom ciepła. Sukienka jeszcze wisi z metką ![]() ![]() Cytat:
![]() Pięknej pogody ciąg dalszy zaraz zbieramy sie na spacer, pewnie znów biedronka bo kotu się żarcie kończy W naszym domu mieszkają 2 żarłoki i obydwa ważą mniej niż 11kilo Potem muszę zawieźć kota do veta, zapomniałam o drugiej dawce szczepień ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- a do Rzeszowa kiedy przyjedziecie ![]() W arosie do 23,03 jest -33%!
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Z psiapsiołą
![]() Zimno kurka o tej porze, zalowalam ze nie zabralam rekawiczek brrrr Dziadostwo sie nie zroslo ![]() Zaczela wyciagac szwy, a to sie tam rozlazi bleeee |
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to i łazienkę kuchnie itd. i żarte, dużo jedzą, szybko tyją, trzeba uważać, ale słodziachne ![]() Cytat:
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
mam rozgrzebany karton ubran 2 kurtki na wiosne czekaja na zamki, spodnie bez zamka, i kupa innych a ja mam nie ruszac tym, ciekawe jak |
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Adas wypil mleko ja pije kawke pozniej jakies sniadanie. Tam chyba dzis wyjdziemy na spacer chociaz troche przed blok taka piekna pogoda a Adam ma tylko katar. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa Cytat:
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
wyciagnela tyko 2 szwy, reszta jest, plus jakas taka tasma mi sciagnela to babka i mam przyjsc w piatek
cos tam na pewno sie zroslo, ale nie do konca ![]() heh on mi tego nie zrobi, a juz na pewno nie pomoze
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Wcinamy sniadanko, pozniej jakas drzemka obiad i spacer.
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
Czarus padl wczoraj jakos dobrze po 22 i spal dzis prawie do 11 dzis chyba mu zrobie dzien bez drzemki po buciki dzis nie pojedziemy, bo czekamy na kuriera z torba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

38.2 i kaszel 

Takie wyższe mają być tak? Pod kostkę mniej więcej?

w pierwszej kolejności rozkręcamy sciankę między mini pralnią i spiżarką i robimy pracownie, płytki sufit-nie będzie zmieniany tylko podrasować trzeba, dobre oświetlenie, grzejnik, drzwi, kable z siłą i wstawiamy maszyny, potem scianka od łazienki bo się kolibie i nowe drzwi i pralkę trzeba tam wcisnąc na razie
Adam 18.11.2012

Ale teraz straszą, że od tego semestru mają już na mus ruszyć w końcu
Znaczy zostawiłam go chyba ostatnio przy tamtej wizycie kontrolnej, ale pewności nie mam, a muszę go jutro mieć. Więc z rana jeszcze musimy zajechać do naszej przychodni, bo na szczęście nasz lekarz pediatra zrobił sobie ksero wypisu, żeby mieć w karcie 

no mam, no 
za wizytę
za ząbki