Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 15:12   #181
ewula13
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Dziękuję za rady. A czy potrafilybyscie ułożyć mi taka tygodniowa diete?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"...No one is perfect...We're just people - not angels..."

ewula13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:17   #182
fusiacola
Wtajemniczenie

a niech będzie - lekkie U:

kawa z mlekiem 3,2%
trening

1) 5 łyżek płatków owsianych, mleko, suszone morele, banan, płatki migdałów + kawa z mlekiem

2) 2 jajka smażone na oleju z pestek winogron, sałatka z lodowej i ogórka z odrobiną oliwy z oliwek, szczypiorek, kromka wieloziarnistego (taki jak na wczorajszym zdjęciu) + kawa z mlekiem

3) makaron pełnoziarnisty, indyk z warzywami (resztki wczorajszego indyka, dobry przecier pomidorowy, pietruszka, czosnek, por, fasolka szparagowa, papryka, przyprawy m.in słodka papryka, olej z pestek winogron)

4) zielone jabłko i danio waniliowy, garść orzechów włoskich, trochę słonecznika

5) pierś z kurczaka w imbirze, marchewka z odrobiną oliwy z oliwek, ogórki w jogurcie greckim i szczypiorku

dzisiaj tak pochmurno i pada od rana, że nawet zdjęcia gorsze wychodzą...

Edytowane przez fusiacola
Czas edycji: 2014-05-06 o 09:42
fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:35   #183
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość

kawa z mlekiem 3,2%
trening

1) 5 łyżek płatków owsianych, mleko, suszone morele, banan, płatki migdałów + kawa z mlekiem

2) 2 jajka smażone na oleju z pestek winogron, sałatka z lodowej i ogórka z odrobiną oliwy z oliwek, szczypiorek, kanapka: kromka wieloziarnistego (taki jak na wczorajszym zdjęciu) + kawa z mlekiem

3) makaron pełnoziarnisty, indyk z warzywami (resztki wczorajszego indyka, dobry przecier pomidorowy, pietruszka, czosnek, por, fasolka szparagowa, papryka, przyprawy m.in słodka papryka, olej z pestek winogron)

4) zielone jabłko i danio waniliowy, garść orzechów włoskich, trochę słonecznika

5) pierś z kurczaka w imbirze, marchewka z odrobiną oliwy z oliwek, ogórki w jogurcie greckim i szczypiorku

Jesli lubisz sadzone jajka spróbuj huevos rancheros

A zdjęcia bardzo ładne... Jakim aparatem robisz? Mój jakoś przyciemnia

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:40   #184
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jesli lubisz sadzone jajka spróbuj huevos rancheros

A zdjęcia bardzo ładne... Jakim aparatem robisz? Mój jakoś przyciemnia
czyli całkiem na miękko? że żółtko się rozpływa?
ja tak lubię najbardziej, ale mój tż niekoniecznie a nie chce mi się smażyć osobno więc jem jakie jest.

mam stary aparat sony, jakiś taki najzwyklejszy jak słońce przyświeci w kuchni to super kolorki wychodzą, ale wystarczy ciut ciemniejsze światło a zdjęcie jest takie jakby posypane piaskiem z lampą nie umiem robić

Stary 2014-04-10, 15:44   #185
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
czyli całkiem na miękko? że żółtko się rozpływa?
ja tak lubię najbardziej, ale mój tż niekoniecznie a nie chce mi się smażyć osobno więc jem jakie jest.

mam stary aparat sony, jakiś taki najzwyklejszy jak słońce przyświeci w kuchni to super kolorki wychodzą, ale wystarczy ciut ciemniejsze światło a zdjęcie jest takie jakby posypane piaskiem z lampą nie umiem robić
Ja z lampą nie lubię bo nienaturalne kolory są, ale nawet jak świeci slonko to potrafi ciemne zrobić w trybie auto i tego nie kumam...

Co do jajek to ja lubię jak białko jest ścięte a żółtko takie bardzo gęste (jak sos).. coś jak jajko ugotowane na mole.. a w połączeniu z sosem pomidorowym...

Stary 2014-04-10, 15:56   #186
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z lampą nie lubię bo nienaturalne kolory są, ale nawet jak świeci slonko to potrafi ciemne zrobić w trybie auto i tego nie kumam...

Co do jajek to ja lubię jak białko jest ścięte a żółtko takie bardzo gęste (jak sos).. coś jak jajko ugotowane na mole.. a w połączeniu z sosem pomidorowym...
a próbowałaś kiedyś jajka po wiedeńsku? jak się odpowiednio przyrządzi to jest właśnie taki efekt, ścięte białko a żółtko gęste jak sos, z tą różnicą, że jesz ze szklanki

u nas na huevos rancheros mówi się chyba poprostu jajka po ranczersku, w knajpce niedaleko nas w menu pisało zawsze "jaja ranczera" podawali z czerwoną fasolą i pikantnym sosem paprykowo -pomidorowym, całkiem niedawno zmienili na "jaja górala" i dodatki regionalne.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
ja zauwazyłam, że jeżeli w tle talerza jest coś w żywym kolorze to automatycznie to co na talerzu wychodzi gorzej, mniej intensywnie a całe zdjęcie jest ciemniejsze. Temu robie zdjęcia z takiego bliska - spróbuj może tak jak ja.

Stary 2014-04-10, 16:05   #187
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś kiedyś jajka po wiedeńsku? jak się odpowiednio przyrządzi to jest właśnie taki efekt, ścięte białko a żółtko gęste jak sos, z tą różnicą, że jesz ze szklanki

u nas na huevos rancheros mówi się chyba poprostu jajka po ranczersku, w knajpce niedaleko nas w menu pisało zawsze "jaja ranczera" podawali z czerwoną fasolą i pikantnym sosem paprykowo -pomidorowym, całkiem niedawno zmienili na "jaja górala" i dodatki regionalne.

Nie nie próbowałam takiego jajka, ale jak widziałam zdjęcia to jednak to żółtko było całe płynne bo oto w tym chodzi by tylko białko się ścieło

a jajka po ranczersku to to samo co huevos rancheros... mi to smakuje ale ja robię w lżejszej wersji bez fasoli

Cytat:
ja zauwazyłam, że jeżeli w tle talerza jest coś w żywym kolorze to automatycznie to co na talerzu wychodzi gorzej, mniej intensywnie a całe zdjęcie jest ciemniejsze. Temu robie zdjęcia z takiego bliska - spróbuj może tak jak ja.
Spróbuje chociaż wydaje mi się że to też aparat.. a może się mylę...tylko nie pamiętam jak mi robił na wakacjach i nie wiem czy reklamować... bo jeśli wezwe kuriera a potem okaze sie ze z aparatem wszytsko jest dobrze to będe musiała ze 100zł zapłacić za to ze kuriera bez powodu wezwałam...

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-04-10 o 16:06
Stary 2014-04-10, 16:15   #188
dezett
Zadomowienie

fusiacola: dzieki za ocene sol/alkohol wiem wiem
zastanawiam się tylko, czy jedzenie zbyt duzej ilosc tluszczy *nawet tych zdrowych, a małej ilosci wegli (bo chyba jem za malo?) nie bedzie mialo jakis złych skutków.

w dni, w ktore nie wstawialm jadlospisow jadlam podobie na obiady byl np jedzone na miescie "steki" z wolowiny, z warzywami albo np poledwiczki wieprzowe itd i nie jem chudych mies/ryb i do tego mniej wegli ale np oliwa
podobnie na kolacje twarog z olejem lnainaym, albo te bialkowe omlety z awokado
albo mieso/ryba tez z tluszczem i mniej wegli hmm..

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

kawa z mlekiem 3,2%
trening

2) 2 jajka smażone na oleju z pestek winogron, sałatka z lodowej i ogórka z odrobiną oliwy z oliwek, szczypiorek, kanapka: kromka wieloziarnistego (taki jak na wczorajszym zdjęciu) + kawa z mlekiem

ale malo salatki ja zawsze mam"miche" warzyw
poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:29   #189
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie próbowałam takiego jajka, ale jak widziałam zdjęcia to jednak to żółtko było całe płynne bo oto w tym chodzi by tylko białko się ścieło
nie zupełnie, bo to jajko robi się w wysmarowanej masłem szklance i gotuje na wodzie, potem gdy się je to daje się na to kawałek masła i miesza z tym gęstym żółtkiem więc może się na zdjęciu wydawać, że jest płynniejsze niż w rzeczywistości. Zawsze i tak można dłużej potrzymać we wodzie, żeby trafić z ugotowaniem tak jak się lubi

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
fusiacola: dzieki za ocene sol/alkohol wiem wiem
zastanawiam się tylko, czy jedzenie zbyt duzej ilosc tluszczy *nawet tych zdrowych, a małej ilosci wegli (bo chyba jem za malo?) nie bedzie mialo jakis złych skutków.
szczerze mówiąc nie wiem, ale sama jem sporo tłuszczy, a węgli mało (wszyscy tu twierdzą, że za mało). Złych skutków nie odczuwam, wręcz przeciwnie

a sałatki mało, bo to było tak na szybko - dosłownie tyle co zdążyłam pokroić zanim się jajko zrobiło, bo by mi przecież tż umarł z głodu

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Spróbuje chociaż wydaje mi się że to też aparat.. a może się mylę...tylko nie pamiętam jak mi robił na wakacjach i nie wiem czy reklamować... bo jeśli wezwe kuriera a potem okaze sie ze z aparatem wszytsko jest dobrze to będe musiała ze 100zł zapłacić za to ze kuriera bez powodu wezwałam...
albo coś w ustawieniach poprzestawiane może spróbuj tryb nocny

Stary 2014-04-10, 16:32   #190
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
nie zupełnie, bo to jajko robi się w wysmarowanej masłem szklance i gotuje na wodzie, potem gdy się je to daje się na to kawałek masła i miesza z tym gęstym żółtkiem więc może się na zdjęciu wydawać, że jest płynniejsze niż w rzeczywistości. Zawsze i tak można dłużej potrzymać we wodzie, żeby trafić z ugotowaniem tak jak się lubi

-

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

albo coś w ustawieniach poprzestawiane może spróbuj tryb nocny
A to taki myk

Co do aparatu to mam na myśli tryb auto.. nie pamiętam jakie wcześniej w tym trybie mi robił zdjęcia

Stary 2014-04-10, 16:50   #191
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
A to taki myk

Co do aparatu to mam na myśli tryb auto.. nie pamiętam jakie wcześniej w tym trybie mi robił zdjęcia
myk dla tych co lubią żółtko bo jest go więcej

Ervisha ale wstaw zdjęcia swoich potraw, nawet jak będą ciemne w ogóle wszyscy wstawiajcie

Stary 2014-04-10, 16:57   #192
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
myk dla tych co lubią żółtko bo jest go więcej

Ervisha ale wstaw zdjęcia swoich potraw, nawet jak będą ciemne w ogóle wszyscy wstawiajcie
Ciekawe czy coś w ogóle wyjdzie jak u mnie w domu ciemno jak w tyłku u murzyna Rodzicom się zachciało drzew na działce posadzić

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

A z jajek do zawsze wolałam żółtka

Stary 2014-04-10, 16:59   #193
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe czy coś w ogóle wyjdzie jak u mnie w domu ciemno jak w tyłku u murzyna Rodzicom się zachciało drzew na działce posadzić
no to pisałam już - użyj trybu nocnego ewentualnie pod okapem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
A z jajek do zawsze wolałam żółtka
ja też do dzisiaj cieszę się jak dziecko jak mi się 2 w jednym jajku trafią

Stary 2014-04-10, 17:03   #194
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
no to pisałam już - użyj trybu nocnego ewentualnie pod okapem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

ja też do dzisiaj cieszę się jak dziecko jak mi się 2 w jednym jajku trafią
Prędzej to na oknie bo u nad w domu durna kuchnia, że jak się gotuje to tyłkiem staje się do okna Nie wiem co za pawian to wymyślił
O dwa żółtka Jajka pod każdą postacią są pyszne ;D I nikt mi nie wmówi ze podwyższają cholesterol...

Stary 2014-04-10, 17:39   #195
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez ewula13 Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady. A czy potrafilybyscie ułożyć mi taka tygodniowa diete?

Za takie układanie jadłospisów u dietetyka płaci się pewnie grubą kasę :P.
Masz 20 części tego wątku + nasze uwagi i jeszcze informacje w pierwszym poście i w innych wątkach, chyba jesteś w stanie zrobić to sama.

agnieszka16> zaczęłam robić planki, ale muszę mieć bardzo słabe mięśnie - 50 sekund to maks, które wytrzymałam .
Zaczęłam chodzić na siłownię miesiąc temu; byłam raz na zajęciach ze sztangą (miałam obciążenie 5kg) - podobało mi się!
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 18:48   #196
Ily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ily Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny oceni któraś mój jadłospis ?

R

I
Nad czczo woda przegotowana z wyciśnięta cytryna
Śledzik na raz w oleju i z cebulą 100 g , z oleju dobrze odsączyłam , 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego , ogórek + zielona herbata

II
Kanapka z pełnoziarnistym pieczywem , masłem , udźcem i ogórkiem

III
Jogurt naturalny z granolą , 2 mandarynki , banan

jabłko jako przekąska

IV
Brązowy pełnoziarnisty ryż , pierś w przyprawach na parze , sałatka z pomidorów , cebuli i z łyżką śmietany 18% (sól , pieprz) +zielona herbatka

V
Jajko gotowane z ogórkiem + zielona herbatka

--- woda woda woda i zielona
to z wczoraj , baaaardzo proszę o kogoś o pomoc i sprawdzenie

a dziś :

I
Jajecznica z 2 jaj na oliwie , kromka pieczywa pełnoziarnistego , ogórek zielony i herbatka zielona

II
Duże jabłko i banan

III
Kasza , pierś na parze a potem podsmażona na oliwie i doprawiona , sałatka z pomidorem i cebulą z łyżką śmietany 18 %

redds

IV
Wieśniak z serem półtłustym , jogurt naturalny , rzodkiewka , pomidor , cebula + 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego

i tyle bo wcześnie idę spać

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:16   #197
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:

kawa z mlekiem 3,2%
trening

2) 2 jajka smażone na oleju z pestek winogron, sałatka z lodowej i ogórka z odrobiną oliwy z oliwek, szczypiorek, kromka wieloziarnistego (taki jak na wczorajszym zdjęciu) + kawa z mlekiem

podziwiam, zazdroszczę, gratuluje menu. Jest wesoło i kolorowo.
Z ciekawości- kiedy masz czas na szykowanie sobie TAKICH zaje...posiłkow?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:28   #198
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
podziwiam, zazdroszczę, gratuluje menu. Jest wesoło i kolorowo.
Z ciekawości- kiedy masz czas na szykowanie sobie TAKICH zaje...posiłkow?
dziękuję, choć pewnie na tym się dziś nie skończy planujemy z tżtem oglądać jakiś film, więc pewnie zaliczę jeszcze garść mieszanki studenckiej (rodzynek prawie nie biorę) i gorące kakao (dekomoreno, wrzątek, trochę mleka i cynamonu, bez cukru).

powiem Ci szczerze, że nie poświęcam wiele czasu na przygotowywanie ich, zwykle właśnie jak wrzucam na talerz to na co mam ochotę to najciekawsze wychodzą sporo robię na zapas rzeczy, które mogę potem na szybko wykorzystać, np pieczone mięso ale wszystkie posiłki jem w domu, mam pracę przed komputerem więc przynajmniej problem przygotowywania na wynos mnie nie dotyczy

Stary 2014-04-10, 20:32   #199
Poa alpina
Zadomowienie

U. Od rana uczelnia, a potem praca. @ przyjdź...

I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na mleku z kawą zbożową z: pomarańczą, serkiem homo, orzechami włoskimi i miodem wielokwiatowym
Przekąska: jabłko
II Grahamka z serkiem typu włoskiego, masłem orzechowym crunchy i konfiturą żurawinową
Do kawy: 2 ciastka typu delicje
III Grahamka z szynką długodojrzewającą, żółtym serem, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i sałatą
IV Pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu; ponad pół woreczka kaszy gryczanej; fasola szparagowa z masłem

Jak patrzę na Wasze zdjęcia, to moje porcje wydają mi się ogromne...

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:03   #200
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Witaj w klubie!
Dziś miałem na obiad duszone warzywa (pół brokuła z całym porem i całą dużą kalarepą) i 2 sznycle z indyka i znowu misa (z górką) poszła w ruch, a tutaj niektórym jeszcze pół talerza widać

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-04-10 o 21:05
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:08   #201
Little_Mary
Przyczajenie

Dziejsza R:

09:00 owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka 2,0%, łyżeczka kakao + mała pomarańcza

15 min Cardio z Mel B
40 min Skalpel z Ewą Chodakowską

12:00 od razu po ćwiczeniach: 2 kromki chleba żytniego razowego posmarowane Łaciatym chrzanowym, plaster wędzonego łososia + banan + 12 ciemnych winogron + kiwi + sok marchwiowy jednodniowy

16:00 gulasz wołowy domowy z cebulą i papryką czerwoną (bez żadnych zabielaczy, zagęszczaczy czy kostek rosołowych), dwie garście makaronu razowego, mix sałat z sosem winegret domowym

19:00 sałatka caprese: kulka mozarelli z zalewy, średni pomidor, świeża bazylia, sól, pieprz, oliwa z oliwek

do picia: herbata owocowa bez cukru, woda mineralna z cytryną
Little_Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:14   #202
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Witaj w klubie!
Dziś miałem na obiad duszone warzywa (pół brokuła z całym porem i całą dużą kalarepą) i 2 sznycle z indyka i znowu misa (z górką) poszła w ruch, a tutaj niektórym jeszcze pół talerza widać
Mnie też się wydaje, że mnóstwo jem (zwłaszcza, że kiedyś obiad potrafił być moim pierwszym posiłkiem )
Stary 2014-04-10, 21:14   #203
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na mleku z kawą zbożową z: pomarańczą, serkiem homo, orzechami włoskimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z serkiem typu włoskiego, masłem orzechowym crunchy i konfiturą żurawinową
III Grahamka z szynką długodojrzewającą, żółtym serem, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i sałatą
IV Pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu; ponad pół woreczka kaszy gryczanej; fasola szparagowa z masłem

wydaje mi się, że jak na oczekiwanie na @ to dużo za mało dobrych tłuszczy wymieniłabym delicje na orzechy i pestki, a pierś z kurczaka np na łososia lub tłustą rybę wędzoną np makrele prawda taka, że nie ma co się z tymi tłuszczami czaić, gdy nie ma @ to najlepiej zafundować organizmowi kurację szokową i mówię śmiertelnie poważnie, nie ma co czekać na stopniowe ich zwiększanie. Powodzenia

Stary 2014-04-10, 21:16   #204
TheDarxie
Raczkowanie

A to moje dzisiejsze. Pierwszy raz tu publikuje ale obserwuje od dluzszego czasu
Redukcja ;
Ś: dwa jajka na twardo, caly pomidor, dwie kromki chleba razowego

II sniadanie - fruktajl + 2 wafle ryzowe

Obiad : zupa warzywna(marchew, pietruszka, ziemniak, seler) z ryzem

Podwieczorek: marchewka starta z jablkiem

Kolacja: Activia malinowa + bulka razowa z dynia

Powinnam cos zmienic chcac zredukowac wage?

02.11.2009

Waga:
Jest: 85kg
Będzie:
80 ----> 75 ----> 70 ----> 65 ----> 60
TheDarxie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:18   #205
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez TheDarxie Pokaż wiadomość
A to moje dzisiejsze. Pierwszy raz tu publikuje ale obserwuje od dluzszego czasu
Redukcja ;
Ś: dwa jajka na twardo, caly pomidor, dwie kromki chleba razowego

II sniadanie - fruktajl + 2 wafle ryzowe

Obiad : zupa warzywna(marchew, pietruszka, ziemniak, seler) z ryzem

Podwieczorek: marchewka starta z jablkiem

Kolacja: Activia malinowa + bulka razowa z dynia

Powinnam cos zmienic chcac zredukowac wage?

Według mnie tego jest mało. Jesteś wegetarianką? Mało zdrowych tłuszczu, z białkiem według mnie też słabo.
Stary 2014-04-10, 21:20   #206
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w klubie!

Stary 2014-04-10, 21:20   #207
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
o kim to? na swoją obronę mam tylko to, że mam duże talerze ale serio myślę, że nie ma co na siłę sobie rozpychać żołądka, jeżeli ktoś jest syty po mniejszej ilości zresztą jem co 3 godz, czasem co 3 i pół, a pomiędzy kawa, herbata... dzienny bilans mam zawsze ponad 1600 kcal

Stary 2014-04-10, 21:24   #208
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe połączenie.. twaróg z masłem orzechowym bardzo lubię jeszcze nie łączyłam go z lekko słodkim serkiem capri (bo ten serek taki jest)

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
wydaje mi się, że jak na oczekiwanie na @ to dużo za mało dobrych tłuszczy wymieniłabym delicje na orzechy i pestki, a pierś z kurczaka np na łososia lub tłustą rybę wędzoną np makrele prawda taka, że nie ma co się z tymi tłuszczami czaić, gdy nie ma @ to najlepiej zafundować organizmowi kurację szokową i mówię śmiertelnie poważnie, nie ma co czekać na stopniowe ich zwiększanie. Powodzenia
Oj tam.. Niech delicje sobie będą

Stary 2014-04-10, 21:24   #209
TheDarxie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Według mnie tego jest mało. Jesteś wegetarianką? Mało zdrowych tłuszczu, z białkiem według mnie też słabo.
Nie jestem problem polega na tym ze moja rodzina je dosyc tlusto i ciezko jest wyperswadowac rodzicom ze chcialabym parenascie kilo zrzucic i zeby mi pomogli kupujac cos lzejszego co moglabym.sobie przygotowac. Na szczescie niedlugo zaczne na siebie zarabiac i.mam nadzieje ze bede mogla sobie sama gotowac

02.11.2009

Waga:
Jest: 85kg
Będzie:
80 ----> 75 ----> 70 ----> 65 ----> 60
TheDarxie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:28   #210
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tam.. Niech delicje sobie będą
pisałam w kontekście @, dlatego zaproponowałam zamianę jakoś tak już jest, że po tłuszczu ze słodyczy, placków czy chipsów @ nie wraca w menu potrzebne są też witaminy, organizm jest "mądrzejszy" niż nam się wydaje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości