![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi
cześć dziewczyny, nie udzielam sie ale wAS CZYTAM. jAKOŚ NIE MOGE SIE ZEBRAĆ ŻEBY NASKROBAĆ CHOĆ KILKA SŁÓW.
Z tymi rozmiarami tak jest,źle je obliczamy, a co za tym idzie źle dobieramy biustonosze. Przy dużych piersiach zazwyczaj jest tendencja do kupowania za małych aby upchnąć cycochy i wizualnie je zmniejszyć.
#182 |
Raczkowanie
|
Kurde no ale jak te rozmiary sie różnia. Co stanik to inaczej maja te rozmiary. Praktycznie trzeba obliczac przed kazdym kupnem zwlaszcza w internecie. (ja nie kupuje w necie boje sie ze nie trafie z rozmiarem i kasa pojdzie w błoto).
Tu niby L ale europejska a juz angielska rozmiarówka to FF. Ciezko sie w tym połapac. Dussia ja nie dostałam twoich zdjec moglabys w wolnej chwili mi podesłać? Dziekuje ![]() Edytowane przez zdzinia1989 Czas edycji: 2015-04-15 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
ja zdjęcia dostałam i baaaardzo serdecznie dziękuję. mam chociaż jakiś ogląd czego się spodziewać :P
jestem po pierwszej konsultacji we Wrocławiu. Bardzo miły Pan dr Duda. Uzupełniam dokumenty o ortopedę, neurologa (niestety prywatnie bo terminy na październik :/ ) i zaświadczenie od internisty, że nie ma medycznych przeciwwskazań do operacji (to już dziś mam), no i jadę na drugą konsultację już na ustalenie terminu ![]() ortopedę mam w piątek. powiedzcie, co musi wpisać w zaświadczeniu/opinii żeby było ok? bardzo proszę o pomoc! Później neurolog w poniedziałek. Czego od niego wymagać?
#184 |
Zadomowienie
|
Ja miałam od ortopedy zaswiadczenie gdzie napisał ze mam problemy z kręgosłupem spowodowane prawdopodobnie dużym biustem. I starczyło.
![]() Zdzinia przepraszam ślepa jestem ![]() ![]()
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
no to mam problem z ortopedą.
powiedział że on takich rzeczy nie wypisuje i pierwszy raz słyszy że ortopeda ma coś takiego pisać w takich sprawach. No i, że będzie szukał przyczyny bólów kręgosłupa gdzieś indziej. Będzie mi teraz choroby wymyślał a niedouczony jest on sam. Czuję się paskudnie i ryczeć mi się chce bo potraktował mnie jak by to było moje widzi mi się ![]() Co robić??? Pomocy! ![]() w poniedziałek mam neurologa. już sama nie wiem jak mówić żeby nie mieć kolejnego problemu.
#187 |
Zadomowienie
|
Próbuj u innego. Może wez ze sobą nr do danego szpitala w którym chcedz się operować i niech sobie zadzwoni to mu powiedzą. A jak nie to mu kulturalnie powiedz żeby się douczyl i ze to nie twoja wina ze nie wie o takich rzeczach. Albo napisz do nfztu, oni ci napiszą jak to wygląda a ty to pokażesz lekarzowi. Nie mam więcej pomysłów. Po raz kolejny polecam napisać na forum kafeterii bo tam dużo dziewczyn jest po podobnych wizytach u lekarzy i ci pomaga
![]()
![]() |
#188 | |
Przyczajenie
|
Od dwóch miesięcy śledzę to forum i nadszedł czas żeby coś napisać...
Chciałabym przede wszystkim podziękować lubiekawe5 za swoje porady. Dzieki tobie zdecydowałam się na operację. Postąpiłam zgodnie ze wskazówkami i już w czerwcu jadę do Łęcznej pozbyć się ciężaru - już nie mogę się doczekać., Dziwne, że nawet nie czuję strachu, ale to pewnie zasługa waszego wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Czy robiłaś badania rezonansu magnetycznego? Albo jakieś inne... Jeżeli wyjdzie w badaniu, że masz wypukliny, przepukliny i inne schorzenia kręgosłupa każdy lekarz musi Ci wydać skierowanie. Ja pojechałam na wizytę do łęcznej ze skierowaniem od ortopedy ale z prywatnej wizyty i nie uwzględnili mi tego skierowania. Bardzo miła Pani w recepcji powiedziała, że mogę zapłacić za wizytę 40 zł. i zostanę przyjęta. Pan doktor zobaczył moje wyniki badań i bez słowa zostałam zakwalifikowana na operację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś rentgen miałam ale ortopeda odmówił omówienia zdjęć ponieważ muszę się umówić na osobną wizytę w tym celu. wiadomo, ma płacone za ilość bo byłam na nfz. Na operację się zakwalifikowałam. Wszystko jest załatwione tylko muszę uzupełnić dokumenty. Mam nawet skierowanie do szpitala już na operację. Może rzeczywiście... jak nie dasz kasy za wizytę to nie da zaświadczeń... to jest Polska :/
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez pannanikt001 Czas edycji: 2015-04-17 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Syla - czenu ci nie uwzględnia? Z tego co wiem to w Łęcznej wystarczy nawet tylko skierowanie od internisty. I za co 40 zł???
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Pewnie wystarczy tylko od internisty albo innego lekarza ale takiego który m podpisaną umowę z NFZ, nie z prywatnego gabinetu. Ja żeby było szybciej byłam u ortopedy prywatnie i dlatego musiałam zapłacić. Pisałam o tych 40 zł. tylko dlatego, że jestem z W-wy a tu każda wizyta prywatna kosztuje min.150 zł. W dodatku miłe uśmiechnięte recepcjonistki chcące pomóc... próbowały telefonicznie sprawdzać czy ten mój ortopeda czasem nie ma umowy z NFZ żebym nie musiała płacić tych 40 - jak dla mnie to szok, w stolicy nikt się nie przejmuje
![]() Dusiia- czy dostałaś w szpitalu stanik po operacji czy musiałaś kupić gdzieś sama? |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
W Łęcznej się nie dostaje. Kupowałam sama. Niestety koszt takiego stanika to jakieś 200-250 zł
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za rady. Napisałam na kafeterii. Mam nadzieję że ktoś mi pomoże ![]()
![]() |
#194 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dusiia gdzie kupowałaś stanik? Po czy przed operacją i skąd wiedziałaś jaki rozmiar? Mam jeszcze pytanie co do zdjęcia szwów... wyczytałam wcześniej, ze w szpitalu trzymają tydzień a szwy zdejmuje się chyba w 9 dniu. To znaczy że trzeba jeszcze raz przyjechać do Łęcznej? Jeszcze zastanawiam się czy po zdjęciu szwów zakładają specjalny plaster żeby nic się nie rozeszło. Moja siostra jest już 3 lata po operacji ale miała prywatnie w klinice i wyglądało to oczywiście inaczej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Zdejmuje się tak po 2 - 3 tyg. Oczywiście najlepiej tam gdzie była operacja ale mi sciagal normalny "osiedlowy" chirurg bo do Łęcznej mam 500km.
Stanik kupowałam w sklepie dla Amazonek, ten model nazywa się CARA -polecany przez dziewczyny po zmniejszaniu. Ten sam można było kupić już w sklepiku w szpitalu w Łęcznej ale był 50 zł drozszy (240zl) niż w tym sklepie u mnie w Mieście. Kupiłam po operacji. Mimo że mam rozmiar E to kupiłam rozmiar B-C i okazał się za mało ciasny ![]() Aha po ściągnięciu szwów miałam zaklejone takim jakby plastrem z dziurkami coby rana oddychala ![]()
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
bardzo Ci dziękuję Dusiia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
byłam dziś u neurologa i powiedziałam prosto z mostu że muszę mieć zaświadczenie. Byłam prywatnie. Pokazałam mu skierowanie do szpitala na oddział chirurgii plastycznej i powód dla którego tam idę.
Wypisał mi zaświadczenie że nie ma neurologicznych przeciwwskazań do operacji. Czy takie coś wystarczy? Czy może będę musiała ortopedy wyłudzić wskazanie do operacji?
#198 |
Zadomowienie
|
A gdzie będziesz robić? Przepraszam ale tyle tu nowych dziewczyn ze się gubię
![]()
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
ja? we Wrocławiu. W Dolnośląskim Szpitalu Specjalistycznym.
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
W każdym szpitalu chcą co innego. Np w Łęcznej wystarczy skierowanie a w innym szpitalu moja chcieć zaswiadczenie od każdego możliwego lekarza. Najlepiej zadzwoń i spytaj
![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
dodzwonić się tam to graniczy z cudem.
Na skierowaniu do szpitala mam napisane: "zakwalifikowana do zabiegu redukcji piersi po uzupełnieniu niezbędnych konsultacji: konsultacja ortopedyczna, konsultacja neurologiczna, konsultacja internistyczna - brak p/wskazań do zabiegu" no to jeśli jutro dostanę od ortopedy, że jest zalecenie zrobienia zabiegu to chyba będzie to o co chodzi?
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Umówiłam więc wizytę w poradni chirurgi plastycznej we Wrocławiu. Spotkałam się z chirurgiem plastykiem i dostałam skierowanie do szpitala z adnotacją że jestem zakwalifikowana (powiedział, że już mi zawczasu da). Muszę tylko uzupełnić dokumenty o konsultacje. Może rzeczywiście nie po kolei :P Dziś dostałam od ortopedy zaświadczenie. wykazana kifoza spowodowana gigantomastią czy coś i wskazanie na operację plastyczną w celu zmniejszenia piersi. Teraz 5.05.2015r mam drugą konsultację u chirurga plastyka i ustalenie terminu operacji. Mam nadzieję że tym razem dobrze wyjaśniłam :P jak nie to bardzo proszę o pytania ![]()
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez pannanikt001 Czas edycji: 2015-04-22 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Czy na forum jest ktoś z okolic Katowic?
W moim wypadku wchodzi w grę operacja wyłącznie w ramach refundacji NFZ, na inną mnie nie stać. Nie wiem od czego zacząć, nie wiem gdzie się udać... Jestem chyba z Was najbardziej biściasta - 144cm w biuście przy 85cm pod biustem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to mnie przebiłaś :P ja mam 125cm w biuście gdy pod biustem 80cm. najpierw idź do lekarza rodzinnego i poproś o skierowanie do poradni chirurgii plastycznej, skierowanie do ortopedy i neurologa. Umów się na wizytę w wybranej poradni chirurgii plastycznej. W międzyczasie odwiedź ortopedę i neurologa. Trzeba zdobyć zaświadczenie od internisty o braku przeciwwskazań do operacji, od neurologa o braku przeciwwskazań neurologicznych lub wskazanie do operacji, od ortopedy o wskazaniu do operacji z powodu obciążenia kręgosłupa, kifozy czy coś w ten deseń (musisz mieć u ortopedy zdjęcie - ja miałam rentgen kręgosłupa jak byłam u ortopedy na nfz ale zaświadczenie dostałam dopiero od lekarza prywatnie. Wniosek: jak nie dasz kasy to będzie ciężej. Ale to pewnie też zależy od lekarza). Potem jedziesz do poradni chirurgii plastycznej i umawiasz termin operacji. Co dalej to nie wiem bo dopiero jestem przed ustaleniem terminu. Więcej będę mogła pomóc po 5.05.2015r. ![]() a przynajmniej tak mniej więcej było w moim przypadku choć u mnie jeszcze była jedna wizyta w poradni chirurgii plastycznej zanim kazali mi uzupełnić dokumenty o te konsultacje o których wspomniałam powyżej. Teraz żałuję że nie wiedziałam jakich papierów potrzebuję bo bym uniknęła podwójnego jeżdżenia do Wrocławia. :P Jak tam dzwoniłam po raz pierwszy to nic mi nie kazali z papierów przywozić a to błąd ale cóż. Człowiek się na błędach uczy ![]() ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny, ja rowniez przymierzam sie do operacji redukcji piersi. Po analizie wpisow wybieram Łeczna, dzisiaj dostalam od lekarza rodzinnego skierowanie do Poradnii Chirurgi Plastycznej oraz skierowanie na rentgen kregoslupa. Lekarka powiedziala, ze narazie nie da mi skierowania do oropedy bo chce zobaczyc wyniki RTG i wtedy zdecyduje czy to ma byc ortopeda czy neurolog. Mam nadzieje, ze jesli to bedzie neurolog to to wystarczy i nie bede muziala dowozic kolejnych zaswiadczen lekarskich. Balam sie tej wizyty ale lekarka bardzo mila, wykazala zrozumienie dla mojego problemu. Ciekawe jak bedzie ze specjalista, juz sie boje...
Czy macie moze nr telefonu do Łecznej do rejestracji? |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z Katowic i robilam w Łęcznej
![]()
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie... Jak długo leżałyście w domu po operacji? Czy dostałyście zwolnienie lekarskie? Jeśli tak to jak długo?
Mam operację 8 czerwca a 23 trafia mi się fajny wyjazd... Myślicie że dam radę? Nie wiem czy mam rezerwować czy sobie darować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Ja miałam operacje 6.10. W szpitalu tydzień a potem jakiś tydzień w domu. Jeśli nie będziesz skakać i biegać to jedz
![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
hej. ja też mam termin w łęcznej na czerwiec(10). skierowanie dostałam od ogólnego. Do poradni pojechałam bez zaświadczenia i lekarz poprosił mnie o zaświadczenie od ortopedy. Ten oczywiście nie chciał mi wystawić za to dostałam zaświadczenie od neurologa. mam nadzieję że to wystarczy
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- no to może się spotkamy tam ![]() Edytowane przez paula19811 Czas edycji: 2015-04-29 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.