|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 50,00% |
Ani trochę |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 50,00% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
A ja sobie oglądam meczyk, tż zaraz przyjedzie z pracy, po drodze wstąpi do mamy i przywiezie mi truskawki
![]() Uwielbiam truskawki ![]() Dziewczyny jak myślicie? Bo kupiłam wypełnienie do pościeli 120/90 i teraz nie wiem czy dokupić 135/100? Takie mam poszewki właśnie i zastanawiam się czy lepiej większe wypełnienie czy komplet pościeli na te mniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Tak w swieto, bo ona akurat ma dyzur, wiec mam podjechac do szpitala...dobrze sie sklada, bo i moj gin prowadzacy ma dyzur, wiec pmoze oboje zerkna... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku.
Jutro rano kolejna wizyta i zastanawiam się czy będę miała usg skoro miałam w czwartek w szpitalu. Dziś kupiłam zapas pieluch i chusteczek w rossmann. Muszę jeszcze uszykować sobie torbę do szpitala i poprasować małe ciuszki. Łóżeczko czeka już w sklepie bo odbierać będę je jak przyjedzie wózek. Cały czas myślę o tym że strasznie mało czasu zostalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||||||||
Raczkowanie
|
![]() ![]() Szczerze to przelecialam bardziej przez te 7 stron, wiec przepraszam.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek babcia to babcia i w sumie tutaj i tak bym odpuscila zeby jej nie denrwowac tylko ![]() Cytat:
Ja mialam popoludnie z glowy, tak mnie klul brzuch na dole po lewej stronie ze nie moglam w ogole chodzic... Troche sie przestraszylam, ale maly fika niezle i juz przeszlo prawie po 4 godz lezennia. Chyba za duzo sie nalazilam bo Tomek do parku mnie 2 razy zaciagnal... Do dziewczyn ktore beda intensywnie myslec o porodach (kto pierwszy z watku)- bardzo prosze o intensywne myslenie zebym urodzila w 38 tyg czyli tak pod koniec lipca....moge byc pierwsza byleby jeszcze w lipcu, ostatecznie na poczatku sierpnia.. ![]() Ale skoro sa tu dziewczyny z TP na koniec lipca to przeciez to pewne ze dokladnie za miesiac jakies dzieciatko bedzie juz z nami ![]() A zauwazylyscie jak rowno sie rozkladaja plcie naszych dzieci? Jakby sie okazalo ze niespodzianki okaza sie chlopcami to byloby idealnie do pary ![]()
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Tż ciągle schodzi na dół oglądać wózek, śmieszny jest.
![]() W ogóle fajna akcja była w sklepie, po zapłaceniu za wózek ekspedientka mi powiedział, że mogę sobie dobrać za darmo z całego asortymentu rzeczy za 80 zł. Wzięłam zestaw do obcinania paznokci dla młodego, spodenki, pajacyk i pieluszki flanelowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie też problem z chrzestnymi. Miał być brat TŻ taka zawsze była mowa, że jak bd mieć dziecko to on będzie ale od roku jest po rozwodzie i ksiądz się nie zgodzi (może to i dobrze bo ma 45 lat a ja wolała bym kogoś młodszego jednak) i TŻ ostatnio powiedział, że jego najlepszy przyjaciel z LO z którym mamy bardzo dobry kontakt często się widujemy będzie najlepszą opcją. Chrzestna też problem. Mimo, że mam 2 siostry bliźniaczki i wydawałoby się że jest w kim wybierać TO JA ZWYCZAJNIE NIE WIEM CO MAM ZROBIĆ. Jedna była świadkową na ślubie to może drugą na chrzestną? No ale ta druga nie ma zupełnie podejścia do dzieci...z tego co mówi sama ich nie chce mieć. I CO TU ZROBIĆ? Cytat:
![]() ![]() Piękna mamuśka z ciebie. Ciało jak marzenie. Biżuteria w moim guście. SUKIENECZKI PRZECUDOWNE szczególnie ta z kokardą ![]() ![]() No i po wizycie jesteśmy. Badanie ginekologiczne wyszło ok. USG ... Mała pięknie się rozwija. Wszystko z nią ok.Mała waży 2549 g. Ale ten wynik jest niemiarodajny ponieważ nie dało się dokładnie określić BPD główki bo widać nie było i była ułożona bardzo i przyjął średnią odnośnie tygodnia ciąży ale powiedział, że mała jest może być lżejsza o 15o-250-300 g. Niestety Kornela znowu się obniżyła i naciska na szyjkę i ciężko było uzyskać pomiar BPD. Pytał mnie o twardnienie brzucha więc mu powiedziałam tak "brzuch twardnieje kilka razy dziennie szczególnie podczas podnoszenia się z pozycji leżącej i jak dziecko się przeciąga i nie wiem czy to też zaliczać do twardnienia. " USŁYSZAŁAM "Aż dziwne, że przy tym nacisku i twardnieniu brzucha szyjka dalej się trzyma w takim stanie." ![]() Jeżeli chcę wytrzymać do 37 tyg to mam leżeć i bardzo się oszczędzać przy wszelakich czynnościach. Jeszcze 3 tyg a później niech się dzieje co chce. Odnośnie boleści w okolicach nerki i strachu o kolkę. Zrobił mi USG nerek. No i jedna (ta która boli) jest powiększona i widoczny jest w niej piasek KAMIENI BRAK. Mam pić więcej wody ! (a da się więcej?pomyślałam!) już teraz piję do 2L dziennie. Odnośnie uporczywego swędzenia które powróciło. Dostałam antybiotyk do wstrzyknięcia coś na G. Gynomidazol ? czy jakoś tak. Kazał mi jechać do szpitalnego laboratorium i jeszcze dziś mu zadzwonić jakie wyszły wyniki z moczu czy bardzo się pogorszyły od tych z dnia wyjścia ze szpitala. No i się pogorszyły ![]() We wtorek mam się pokazać u niego na oddziale to będziemy robić wymaz. No i ładnie. Myślałam, że to leżenie jakoś wszystko unormowało. A tu lipa! Jeszcze więcej leżenia.
![]() |
#188 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj nie ma takich rzeczy, ale bym zjadla albo amore pomidore ![]() o jaaa ale narobilas mi smaka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mimo ze nie ma sie z czego smiac bo to raczej smutne to poprawilas mi humor ![]() Cytat:
juz zasypialam weszlam na chwile na forum a tu piszesz o truskawkach i co zrobilam ? poszlam do lodowki i zjadlam cala miske truskawek ![]() oby tylko zgagi z tego nie bylo ![]() ja mam wypelnienie 135/100 takie panie polecily mowiac ze sa bardziej praktyczne Cytat:
![]() mnie to teraz dopadla trema czy podolam i czy beda dobra mama , ale to chyba normalne na tym etapie ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() Dobrze ze mimo takiego ucisku z szyjka nie jest az tak zle i sie trzyma No niestety jak trzeba to trzeba lez i wstawaj najlepiej tylko do wc jakos sie przemeczysz jeszcze te 3 tygodnie a moze i nawet dluzej tego Ci zycze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Rozeznanie
|
ja tez się witam w nowym watku
![]() the fall wielkie dzięki za poprzedni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku. Pędzicie ostatnio jak szalone. Nie nadążam za Wami
![]() Zostało mi 49dni do tp.
#191 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to dużą masz pannę w brzuszku. Co do leżenia to juz bliżej niz dalej - dasz radę. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
B] duże są te wyprzedaże w H&M? Ile %? Ładne rzeczy kupiłaś.
Zastanawiam się czy nie wybrać się tam jutro. Ciekawe kiedy ruszą w C&A. Może ktoś wie? Butterbear masaż....poszłabym na masaż pleców, chociaż masaż twarzy też jest super. Ja byłam wczoraj u fryzjera a jutro wybieram się na pedikure.[/QUOTE] Spokojnie z tymi wyprzedazami. Gnalam dzis jak oszolom z mezem do innego miasta do h&m i okazało się ze praciwnicy nie zdazyli rozłożyć/posegregowac ubranek dzieciecych i wyprzedaze z tego działu będą od jutra ![]()
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj sobie po domu jezdzi wozkiem ![]() i ciagle dotyka lozeczka przewijaka i mnie sie pyta kiedy wszystko przygotujemy bo on juz chce a jak mu mowie ze w polowie lipca to sie obraza bo on chce juz ![]() no to super , za zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Ja czekam na pt i ruszam do Zary na dział damski i dziecięcy (z myślą o starszej córce).
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wiedzialam ze cos jest nie tak ale zrobilam to z rozpedu i sie nad tym nie zastanawialam a potem jak zobaczylam wyniki to sie zdziwilam bo bylam przekonana ze jest opcja boje sie i bylam w 100 % pewna ze ja widzialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;46927165]
![]() mnie to teraz dopadla trema czy podolam i czy beda dobra mama , ale to chyba normalne na tym etapie ![]() Źle mnie zrozumiałaś, ja nie martwię się o to czy podołam bo ze mnie jest taka baba która poradzi sobie zawsze i wszędzie, nie boję się też porodu ale mam takie wrażenie że będzie mi jeszcze coś potrzebne lub jeszcze czegoś nie zrobiłam a tak mało czasu zostało. Ja bardzo lubię ciążowy stan, czuję się teraz zupełnie wyjątkowo i nie wiem czy nie będę za tym tęsknić |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Normalnie Ci co wymyslili mistrzostwa w piłce nożnej jakis medal powinni dostać
![]() Mam spokój jak nigdy. TŻ nie łazi, nie gdera, nie zaczepia tylko siedzi i ogląda a teraz czyta na temat tego co oglądał w internecie. A ja sobie w spokoju w sypialni mogę wizazować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zeby antybiotyki pomogly...no i oczywiscie, zeby szyjka sie trzymala ![]() Cytat:
Co u Ciebie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W podobnych sytuacjach takie zalecenia dawali na Patologii Ciazy-Lez i wstawaj tylko do wc. Jak glowka mocno uciska na szyjke to najlepiej lezec z poducha pod pupa. Siedzenie nie wskazane, lezenie a boku z podparciem na lokciu tez nie. Gotowanie mozesz sobie darowac, pranie, sprzatanie, spacery...Jak trzeba to jesc tez mozna na lezaco. Generalnie witam w klubie ![]() ![]() ![]() Oby infekcja ci minela. Bierzesz urosept na nerki lub pijesz jakies "nerkowe" ziolka zamiast wody? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-17 o 22:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() ![]() ![]() ![]() angelika gratuluję zdrowego bobaska, a co do Ciebie to wierzę, że dasz radę. już niedługo ![]() ja mam dość tej ciąży, chce już małego mieć przy sobie i wrócić do dawnej "siebie". cały czas jestem spuchnięta, nogi mnie pieką, ledwo co chodzę.. ale wyniki mam dobre, mój gin mówi, że taka moja uroda.. ale co to za uroda skoro tak cierpię :-( nawet ciśnieniomierz zepsułam bo chciałam się doszukać czegoś złego i mierzyłam przez cały czas ![]() ![]()
#202 |
Zadomowienie
|
Idę spać bo biorąc pod uwagę moja dzisiejszą aktywność na wątku pozycja zaczarowanejdlaniego jako przodownika może być zagrożona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Spac nie moge - zostane "krolowa letniej nocy" gorzej jak sie pojawi Tz i nie spi bo mu moj laptop w oczy swieci. Szkoda mi go ale co mam robic przez 4h w srodku nocy?
![]() Mam bob, truskawki i kawalek ciasta w lodowce ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No tak nareszcie będę mogła tu częściej bywać i ktoo wie może w pierwszej piątce się uplasuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Przegrzałaś ciśnieniomierz ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dzisiaj będziemy mieć spokojnieszą nocke niż uprzednio. Nie wiem czy się zacytowało ale któraś z was pisała czy piję jakieś herbatki na tą nerkę. Otóż gin zalecił mi wodę Jana że od lat u jego pacjentek się sprawdza.
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
No ladnie, ledwo wyjechalam a tu takie zmiany??!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Polnoc wiec poszlam jesc druga albo trzecia kolacje
![]() Jestem dzis chodzacym lodowkowym odkurzaczem. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Angelika - Woda Jana jest the best na nerki. Dziadek w porozumieniu z lekarzem wypijal ja kartonami, w seriach przez wiele lat - za kazdym razem byla poprawa. Zdazylam juz zapomniec o Janie i Zubrze a szkoda bo to lepsze niz farmaceutyki. Dzieki za odswiezenie pamieci ![]() Ide czytac ksiazke, moze mnie znudzi i usne. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy Wy sie czegos dzisiaj najadlyscie?? Pedzicie z forum jak oszalale!!! ![]() ![]() Dzisiaj na noc przyjechalismy do domu, bo moj maz ma jutro jakies sprawy do zalatwienia. Tej nocy nie moglam spac (nowe miejsce), i cholernie zmarzlam. Coreczka obudzila sie z katarem, ja mam kluche w gardle, wiec ciesze sie na spanie we wlasnym lozku! Jutro mamy wracac, ale mala powtarza, ze ona nie chce spac w lesie i koniec... nie bede dziecka zmuszac, bo ja kompletnie zniechece!!! Moze jutro uda mi sie jakos dolaczyc do dyskusji, bo poruszylyscie duzo tematow. O tragedii z Rybnika nie bede pisac, bo znowu dostane po uszach ![]() Co do Chazana, to dla mnie temat jest ciezki.... jak spodziewalam sie Ninki, to bardzo aktywnie dzialalam na forum dla mam, ktore czekaly na wyniki z amniopunkcji... znam wiele dziewczyn, ktore zmuszone choroba dziecka (bezmozgowie, zespol edwardsa , patau itd) decydowaly sie na terminacje i z pewnoscia nikt nie rozczlonkowywal dziecka!!! Terminacja polegala na wywolaniu porodu, a pozniewaz dzieci te byly ciezko uposledzonie nie przezywaly go. Nikt z nas nie chcialby byc na miejscu tych mam, ogromna tragedia... tutaj nie ma wyboru pomiedzy bialym a czarnym... Co wybrac... zakonczenie ciazy czy czekanie na porod i zarazem smierc dziecka, lub skazanie go na wegetatywny zywot i powolne umieranie... Nasze Panstwo nie pomaga takim dzieciom ani rodzicom.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez uwielbiam byc masowana ale jak to zwykle bywa szefc bez butów chodzi .;-) A więc zalecenia dla Pani ButterBear. Codzienny masaż w takiej ilości jakiej sobie zażyczy wykonywany przez męża ;-) Cytat:
aż jedną ;-)? To mąż zaszalal ;-) Cytat:
Rzeczywiście super akcja w sklepie. Cytat:
kochana trzymam mocno kciuki. I wspolczuje tej ingekcji z nerkami. Ważne że z Małą wszystko ok;-) Cytat:
Idę jeszcze się przespać może się uda. ButterBear trzymam kciuki bardzo mocne za brzuszek Hani . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Angelika, leż i odpoczywaj!
Butter, trzymam kciuki, żeby brzuszek Hani rósł. Po wizycie ok. Poza tym jestem ciągle zmęczona, senna, boli mnie kręgosłup a brzuch ciąży i coraz częściej się stawia. Ogólnie marzę już o porodzie.
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Angelika, trzymaj sie kochana ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.