Czy wyglad ma dla Was znaczenie? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 14:09   #181
mansi
Raczkowanie

Dot.: Czy wyglad ma dla Was znaczenie?

Wygląd jak najbardziej ma duże znaczenie, gdyż przesyła wyraźny komunikat o nas samych. To, czy ktoś jest niechlujnie ubrany, czy ma przetłuszczone włosy, nieprzyjemnie pachnie może skutecznie ukształtować niekorzystną opinię o drugim człowieku.

Podobnie sprawa wygląda z nadmiernym dbaniem o swój wizerunek - zbyt mocny, nieumiejętnie wykonany makijaż, nieodpowiedni, przesadzony strój i spoglądanie co 5 minut w lusterko- może ukazać nas w niekorzystnym świetle. Ważne, by nie koncentrować się na swoim wyglądzie kierując się przymusem kreowanym przez media i show-biznes.

Dla mnie zadbany wygląd to wypielęgnowane dłonie i paznokcie (niekoniecznie pomalowane), delikatny makijaż podkreślający naturalne piękno. Czyste, świeżo umyte włosy i ciało oraz ubranie, w którym nie będziemy przebrani, a ubrani.
mansi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 15:42   #182
Kretka666
Zakorzenienie

Wszedzie te swiezo umyte wlosy - jakbyscie mialy suche to byscie zrozumialy, ze codzienne ich mycie nie jest takie super i nie jest to oznaka dbania o siebie Mam czasem wrazenie, ze wiekszosc populacji ma przetluszczajace sie wlosy, ktore wymagaja tak czestego mycia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-08, 16:03   #183
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Wszedzie te swiezo umyte wlosy - jakbyscie mialy suche to byscie zrozumialy, ze codzienne ich mycie nie jest takie super i nie jest to oznaka dbania o siebie Mam czasem wrazenie, ze wiekszosc populacji ma przetluszczajace sie wlosy, ktore wymagaja tak czestego mycia.

Posiadanie przetłuszczających się u nasady, ale suchych na długości jest dopiero przekichane w żadną stronę nie jest dobrze:<
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 16:11   #184
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Posiadanie przetłuszczających się u nasady, ale suchych na długości jest dopiero przekichane w żadną stronę nie jest dobrze:<
Miewam odwrotnie, to jest dopiero ciekawe Mam bardzo sucha skore glowy, wlosy sie robia nieswieze i tlustawe po kilku dniach, a skora... sucha Nie rozumiem tego.

Stary 2014-07-08, 16:42   #185
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie właśnie i radzę sobie często tak, że wcieram w skórę głowy sławetną odżywkę jantar, tym samym mam świeżą skórę i nie udręczone swoje wysuszone włosy

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Miewam odwrotnie, to jest dopiero ciekawe Mam bardzo sucha skore glowy, wlosy sie robia nieswieze i tlustawe po kilku dniach, a skora... sucha Nie rozumiem tego.

Ojej faktycznie ciekawa konfiguracja..bo z szamponami do włosów przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach to się spotkałam, ale do tłustych przy suchej skórze głowy to nigdy To jakiego szamponu używasz aby dodatkowo nie podrażnić i nie wysuszyć skóry?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 17:02   #186
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mam takie właśnie i radzę sobie często tak, że wcieram w skórę głowy sławetną odżywkę jantar, tym samym mam świeżą skórę i nie udręczone swoje wysuszone włosy[COLOR="Silver"]
Mi jantar dodatkowo obciąża włosy zamiast je czyścić ale kozieradka czasem daje radę je odbić od nasady tak, że się nie przetłuszczają (chyba że jest upalne lato, wtedy szlag trafia wszystkie metody).

Kretka... z Ciebie to w ogóle ewenement Nie wiedziałam, że tak się da!
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 17:22   #187
laisla
Zakorzenienie

Widzisz..zależy wszystko od danych włosów i skóry
Stary 2014-07-08, 17:59   #188
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Ja takie mam i przy okazji niezłe atrakcje przy pielęgnacji

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 18:14   #189
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie właśnie i radzę sobie często tak, że wcieram w skórę głowy sławetną odżywkę jantar, tym samym mam świeżą skórę i nie udręczone swoje wysuszone włosy

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Ojej faktycznie ciekawa konfiguracja..bo z szamponami do włosów przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach to się spotkałam, ale do tłustych przy suchej skórze głowy to nigdy To jakiego szamponu używasz aby dodatkowo nie podrażnić i nie wysuszyć skóry?
Wlosy tez ogolnie mam dosc suche albo normalne, bo tluste i nieswieze sie robia po czterech dniach. Wiec nie jest najgorzej. A uzywam naturalnych szamponow i mydel, teraz np. Pat&Rub lub Alterre (o dziwo mnie nie wysusza i nie podraznia), na pierwsze mycie czarne afrykanskie mydlo (popularnie zwane kaszanka ).

Cytat:
Mi jantar dodatkowo obciąża włosy zamiast je czyścić ale kozieradka czasem daje radę je odbić od nasady tak, że się nie przetłuszczają (chyba że jest upalne lato, wtedy szlag trafia wszystkie metody).

Kretka... z Ciebie to w ogóle ewenement Nie wiedziałam, że tak się da!
Ze mnie zawsze jest ewenement, to juz nikogo nie dziwi
Wydaje mi sie, ze skora glowy wytwarza tylko minimalna ilosc tluszczu, a reszta to typowo z zanieczyszczen codziennych, dotykania wlosow, wyciorania w poduszke w nocy, itd. Najlepiej wlosy wygladaja drugiego i trzeciego dnia.
Moja mama myje wlosy raz w tygodniu, ma na zapalke krecone wlosy, takie male loczki i tez sucha lepetyne. Rano wstaje i uklada loczki palcami, ta to ma dobrze, jak ja przy z zapalce rano wstawalam to mialam gniazdo, nie do ulozenia.

Stary 2014-07-08, 22:02   #190
martynusia222
Zakorzenienie

Dla mnie ma znaczenie. Nie wyjdę z domu bez makijażu czy w niemodnych ciuchach. Nie wyjdę też w tłustych włosach czy nieuprasowanych ubraniach.
Stary 2014-07-08, 22:33   #191
brans
Przyczajenie

Ja też nie wyjdę w tłustych włosach i bez prysznica. Włosy po całej nocy są jak dla mnie nieświeże nawet jeśli nie są przetłuszczone, więc i tak muszę je umyć. Prysznic tak samo, przed snem też muszę się umyć. W upały biorę prysznic kilka razy dziennie. I dla mnie to bardzo ważne, tego samego oczekuję od partnera.
Co do ubrań to nie mam takich, których nie lubię i noszę to co mi się podoba i w domu i poza nim. Nie wyszłabym jedynie w piżamie gdzieś dalej niż pod blok z psem.
A makijaż lubię, jak się pomaluję to wyglądam jak bym była poważnie chora, ale jednak głównie maluję się po to żeby czuć się lepiej. Włosów nie układam, po prostu je suszę i czeszę. Paznokcie mam zawsze pomalowane, bo tak lubię. No i obowiązkowo perfumy w odpowiedniej ilości.
brans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-08, 23:08   #192
Kretka666
Zakorzenienie

Tez kiedys myslalam, ze wlosy trzeba myc codziennie, bo inaczej to niechlujstwo. Dopoki nie zauwazylam, ze chodze z wiecznym PUFF na glowie, ze swedzenie mija na drugi dzien i mniej sie skora luszczy. Ze wlosy wyladaja duzo lepiej. Tak sie odzwyczailam No, ale nie kazdy ma zdrowa skore. Tak samo nie moge myc rak po kazdym dotknieciu klamki czy poglaskaniu kota (co niektorzy robia). Flejostwo utrzymuje moja skore w zdrowiu

Stary 2014-07-08, 23:51   #193
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Wlosy tez ogolnie mam dosc suche albo normalne, bo tluste i nieswieze sie robia po czterech dniach. Wiec nie jest najgorzej. A uzywam naturalnych szamponow i mydel, teraz np. Pat&Rub lub Alterre (o dziwo mnie nie wysusza i nie podraznia), na pierwsze mycie czarne afrykanskie mydlo (popularnie zwane kaszanka ).

(...).
Nie próbowałam nigdy tego mydła..a właściwie to pierwszy raz o nim słyszę
Stary 2014-07-09, 00:05   #194
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam nigdy tego mydła..a właściwie to pierwszy raz o nim słyszę
Od niedawna jest dostepne na Biochemii Urody Wyglada jak kupa Jest dosc silne i do ciala czy twarzy na co dzien sie moim zdaniem nie nadaje (do takiej skory jak ja mam to w ogole sie nie nadaje, bo masakruje, ale nawet osoby z mieszana czy tlusta cera odczuwaja przesuszenie po nim), jednak do mojej skory glowy co kilka dni jest super. Nie solo, ale na pierwsze, to mocniejsze mycie jak znalazl. Najlepiej jeszcze przed myciem nim na kilka godzin naolejowac wlosy.

Stary 2014-07-09, 00:26   #195
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Od niedawna jest dostepne na Biochemii Urody Wyglada jak kupa Jest dosc silne i do ciala czy twarzy na co dzien sie moim zdaniem nie nadaje (do takiej skory jak ja mam to w ogole sie nie nadaje, bo masakruje, ale nawet osoby z mieszana czy tlusta cera odczuwaja przesuszenie po nim), jednak do mojej skory glowy co kilka dni jest super. Nie solo, ale na pierwsze, to mocniejsze mycie jak znalazl. Najlepiej jeszcze przed myciem nim na kilka godzin naolejowac wlosy.

Drugie zdanie szczególnie nie zachęca ale poszperam w necie, poczytam, może warto spróbować
Stary 2014-07-09, 02:12   #196
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Tez kiedys myslalam, ze wlosy trzeba myc codziennie, bo inaczej to niechlujstwo. Dopoki nie zauwazylam, ze chodze z wiecznym PUFF na glowie, ze swedzenie mija na drugi dzien i mniej sie skora luszczy. Ze wlosy wyladaja duzo lepiej. Tak sie odzwyczailam No, ale nie kazdy ma zdrowa skore. Tak samo nie moge myc rak po kazdym dotknieciu klamki czy poglaskaniu kota (co niektorzy robia). Flejostwo utrzymuje moja skore w zdrowiu

Kiedys mialam manie mycia rak, teraz co zime skora mi peka do krwi, bo mam uszkodzona otoczke jakas naturalna :O

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 09:29   #197
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Ja takie mam i przy okazji niezłe atrakcje przy pielęgnacji
Ja też
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 13:09   #198
sarssa
Zadomowienie

Ciekawy temat

Tak,wygląd ma dla mnie znaczenie, moja mama zwracała mi na to uwagę odkąd byłam małą dziewczynką.

Kwestia"dbania" o siebie nie wiąże się u mnie z tym "co ludzie powiedzą", ale z tym, że sama lepiej się czuję, kiedy dobrze wyglądam.

Mogę spokojnie wyjść z domu do sklepu bez makijażu (no,może pacnę się różem czy bronzerem po policzkach), mam dość wyrazisty typ urody i w sumie,i tak wyglądam jakbym była pomalowana Jeśli mam odpryski lakieru, natychmiast zmywam przed wyjściem z domu, ale nie pokażę się bez pomalowanych paznokci u stóp (czytając ten wątek dotarło do mnie, ze chyba jestem nienormalna, bo jeśli mam sandałki na stopach, paznokcie muszę mieć pomalowane. Zresztą, zimą też maluję )
Do pracy/na spotkanie ze znajomymi itd. robię już sobie normalny makeup.

Jeśli chodzi o ubrania, lubię te w stylu sklepu na literkę Z i w takich chodzę na codzień. Problem mam wtedy, gdy organizuję grilla i zwyczajnie nie mam na tyle "luźnych" ciuchów, by czuć się swobodnie, stąd w takich sytuacjach czasem zakładam rzeczy przeznaczone na trekking Przyznaję, że mam z tym problem, bo nawet jak sobie kupię "bluzę" to jest na tyle wymuskana, że nie pasuje mi na hasanie przy ognisku. Ostatnio się przełamałam i kupiłam parę typowo casualowych rzeczy na takie okazje, żeby nie czuć się jak wyfiokowana pańcia

Co do włosów, to myję codziennie bez względu na to czy gdzieś wychodzę, czy nie. Na drugi dzień moje włosy są nieświeże i przetłuszczone, i paskudnie się z tym czuję. W sumie to nie rozumiem trochęproblemu tłustych włosów, bo przecież skoro bierze się prysznic/kąpiel to w jakimś stopniu moczy się te włosy, więc co to za kłopot nałożyć szampon?
(choć przyznam, że czasem kiedy jestem już śpiąca i czeka mnie prysznic, to woda cieknąca po twarzy jest ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę. Wtedy samo mycie włosów odkładam na rano).

Tak się zastanawiam nad jedną kwestią: jakajest różnica w zakupach w sklepie za rogiem a tymi w tesco np.? Bo zauważyłam, że niektóre z Was ubierają się czy malują wtedy inaczej.
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 13:16   #199
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Kiedys mialam manie mycia rak, teraz co zime skora mi peka do krwi, bo mam uszkodzona otoczke jakas naturalna :O

ja mam cały czas tę manię, a przez to wiecznie suche ręce. Do tego noszę ciągle ze sobą żel antybakteryjny, żeby mieć czyste ręce tam gdzie nie ma możliwości umycia ich. Brzydzę się brudnych autobusów itp.
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 14:03   #200
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Tak się zastanawiam nad jedną kwestią: jakajest różnica w zakupach w sklepie za rogiem a tymi w tesco np.? Bo zauważyłam, że niektóre z Was ubierają się czy malują wtedy inaczej.
Może ma to jakiś związek z długością i trasą podróży oraz ilością spotkanych po drodze ludzi
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 14:09   #201
sarssa
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47227962]Może ma to jakiś związek z długością i trasą podróży oraz ilością spotkanych po drodze ludzi [/QUOTE]

Coś pewnie w tym jest
Stary 2014-07-09, 14:14   #202
201706120937
Konto usunięte

proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków.

Edytowane przez 201706120937
Czas edycji: 2017-06-11 o 02:15
201706120937 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 14:21   #203
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarssa Pokaż wiadomość
Co do włosów, to myję codziennie bez względu na to czy gdzieś wychodzę, czy nie. Na drugi dzień moje włosy są nieświeże i przetłuszczone, i paskudnie się z tym czuję. W sumie to nie rozumiem trochęproblemu tłustych włosów, bo przecież skoro bierze się prysznic/kąpiel to w jakimś stopniu moczy się te włosy, więc co to za kłopot nałożyć szampon?
(choć przyznam, że czasem kiedy jestem już śpiąca i czeka mnie prysznic, to woda cieknąca po twarzy jest ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę. Wtedy samo mycie włosów odkładam na rano).

Ja włosów podczas kąpieli czy prysznica nie moczę. W żadnym stopniu

Moim "sklepem za rogiem" jest Lidl i Aldi, także tam chodzę właśnie normalnie ubrana, nie stroję się specjalnie Nie mam w najbliższej 3-minutowej okolicy żadnego typowo osiedlowego sklepu.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47227962]Może ma to jakiś związek z długością i trasą podróży oraz ilością spotkanych po drodze ludzi [/QUOTE]

To nie był mój cytat Wizaż coś wariuje?
Stary 2014-07-09, 14:26   #204
sarssa
Zadomowienie

Cytat:
Ja włosów podczas kąpieli czy prysznica nie moczę. W żadnym stopniu

To nie był mój cytat Wizaż coś wariuje?
A widzisz,ja nawet jak deszczownicę ustawię sobie niżej, to i tak się pochlapię

Cytat był mój, wizaz czasem tak ma
Stary 2014-07-09, 14:28   #205
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz,ja nawet jak deszczownicę ustawię sobie niżej, to i tak się pochlapię
Może to dlatego, że nie mam kabiny, a wannę I jak biorę prysznic (rzadko biorę pełną kąpiel, bo nie lubię siedzieć długo w wannie i się marszczyć) to słuchawkę wkładam w to coś na słuchawkę, co jest na wysokości moich kolan Nie da rady się pochlapać.
Stary 2014-07-09, 21:44   #206
mc266
Zakorzenienie

Też nie mocze włosów pod prysznicem. Myje je osobno na tyle przed pójściem spać, żeby zdążyły wyschnąć same.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 21:54   #207
Nanashi82
Raczkowanie

A teraz mam urlop , więc się nie maluję, ubrania też noszę swobodniejsze. Naturalnie, dbam o ciało i włosy, ale bez przesady. Też lubię Jantar.
Nanashi82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 00:54   #208
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawy temat

Tak,wygląd ma dla mnie znaczenie, moja mama zwracała mi na to uwagę odkąd byłam małą dziewczynką.

Kwestia"dbania" o siebie nie wiąże się u mnie z tym "co ludzie powiedzą", ale z tym, że sama lepiej się czuję, kiedy dobrze wyglądam.

Mogę spokojnie wyjść z domu do sklepu bez makijażu (no,może pacnę się różem czy bronzerem po policzkach), mam dość wyrazisty typ urody i w sumie,i tak wyglądam jakbym była pomalowana Jeśli mam odpryski lakieru, natychmiast zmywam przed wyjściem z domu, ale nie pokażę się bez pomalowanych paznokci u stóp (czytając ten wątek dotarło do mnie, ze chyba jestem nienormalna, bo jeśli mam sandałki na stopach, paznokcie muszę mieć pomalowane. Zresztą, zimą też maluję )
Do pracy/na spotkanie ze znajomymi itd. robię już sobie normalny makeup.

Jeśli chodzi o ubrania, lubię te w stylu sklepu na literkę Z i w takich chodzę na codzień. Problem mam wtedy, gdy organizuję grilla i zwyczajnie nie mam na tyle "luźnych" ciuchów, by czuć się swobodnie, stąd w takich sytuacjach czasem zakładam rzeczy przeznaczone na trekking Przyznaję, że mam z tym problem, bo nawet jak sobie kupię "bluzę" to jest na tyle wymuskana, że nie pasuje mi na hasanie przy ognisku. Ostatnio się przełamałam i kupiłam parę typowo casualowych rzeczy na takie okazje, żeby nie czuć się jak wyfiokowana pańcia

Mówiłyśmy o tym wcześniej, niektórzy mają kapryśną skórę głowy, która "odchorowuje" codzienne szorowanie szamponem, swędzi, przesusza się na wiór..w końcu szampon to chemia głównie. Jakim cudem moczysz włosy pod prysznicem jeśli akurat nie chcesz myć? Wystarczy przecież podpiąć do góry i masz suche
Gdyby istniały idealne, pielęgnujące szampony to byłaby wtedy już wyłącznie kwestia wolnego czasu
Stary 2014-07-10, 06:22   #209
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłyśmy o tym wcześniej, niektórzy mają kapryśną skórę głowy, która "odchorowuje" codzienne szorowanie szamponem, swędzi, przesusza się na wiór..w końcu szampon to chemia głównie. Jakim cudem moczysz włosy pod prysznicem jeśli akurat nie chcesz myć? Wystarczy przecież podpiąć do góry i masz suche
Gdyby istniały idealne, pielęgnujące szampony to byłaby wtedy już wyłącznie kwestia wolnego czasu
Jakby był szampon, po którym od razu po umyciu włosy byłyby idealne to myłabym codziennie bez mrugnięcia okiem A jak moje tuż po myciu wyglądają gorzej niż dzień później?
Stary 2014-07-10, 07:46   #210
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby był szampon, po którym od razu po umyciu włosy byłyby idealne to myłabym codziennie bez mrugnięcia okiem A jak moje tuż po myciu wyglądają gorzej niż dzień później?
moje też lepiej wyglądają na drugi dzień

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości