Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-07, 15:11   #181
effulla
Zakorzenienie

Smile Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na brzuch, pośladki oraz uda... (koszmar)

Cytat:
Napisane przez paulina__89
co do rowerku to jeżdze odkąd pamiętam (a właściwie odkąd się nauczyłam) i jeżdze naprawde dużo! nużek nie mam masywnych tylko takie jakie powinny być . a i cellulitu nie mam!
Wiesh przekonalam się do rowerka... tylko nie mam jak jeździć bo mam w mieście ostatnio z pupy pogode Ale myślę o zakupie rowerka do domciu
Stary 2005-08-07, 15:17   #182
effulla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na brzuch, pośladki oraz uda... (koszmar)

Czytałam przed chwilka wątek o herbacie... czerwonej i zielonej...
zaraz wlepię namiar
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41287
Chyba zacznę ją pić... jedną i drugą a akurat oby 2 bo dużo piję .......
Ale oczywiście i tak wiem, że bez ćwiczeń i diety ani rusz.....
Stary 2005-08-07, 19:34   #183
effulla
Zakorzenienie

Dot.: Najskuteczniejsze ćwiczenia na brzuch, pośladki oraz uda... (koszmar)

Uwaga... do wszystkich stosujących Areobiczna szóstka Weidera ( http://www.sfd.pl/temat144665/ ) Czy sa efekty ćwiczeń?? Jak samopoczucie?

PS Ćwiczącym życzę powodzenia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skinny079.jpg (6,8 KB, 321 załadowań)

Edytowane przez effulla
Czas edycji: 2005-08-07 o 20:06
effulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-07, 23:01   #184
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Dziewczyny tylko nie przesadźcie z tymi ćwiczeniami,ja znam panne która robi 300 brzuszków dziennie, akrobatyka, rower itd.Ograniczyła jedzenie, wpadła chyba w anoreksję.Ale najgorsze jest to jak ona wyglądaTaka chuda, brzucha mozna jej pozazdrościć ale obawiam się, że ona niedługo zniknie, taka z niej chudzinka
Ja bym proponowała na brzuszek Pilates ( www.pilates.pl ).Stał się on bardzio popularny.Można kupić sporo książek, kaset z ćwiczeniami.Ale dobrze by też było choć przez miesiąc pochodzić na zajęcia, żeby zobaczyć jak to ma wyglądać bo moim zdaniem nie da się dokładnie załapać wszystkiego z VHSDodatkowo można podczas kąpieli/prysznicu szczypac lub intensywnie masować brzuch specjalnymi rękawicami ( takimi ostrzejszymi )
Na pośladki dosyć często poleca się takie ćwiczenie ( można je wykonywać praktycznie wszędzie - stojąc na przystanku lub w domku ) - stojąc napinamy pośladki, liczymy do 10 i rozluźniamy mięśnie.I tak 10-20 powtórzeńlub w pozycji stojącej opieramy się rączkami o ścianę ( na wysokości i szerokości ramion ustawiamy łapki ) i robimy na zmianę wspięcie na palce jednej nożki i drugiej.Podobny efekt daje steperek/wchodzenie po schodach zamiast windy
Mam nadzieję, że chociaż troszkę Wam pomogłamJak przypomną mi sie jesio jakieś ćwiczonka to dopiszę
destiny666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-07, 23:26   #185
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez destiny666
Dziewczyny tylko nie przesadźcie z tymi ćwiczeniami,ja znam panne która robi 300 brzuszków dziennie, akrobatyka, rower itd.Ograniczyła jedzenie, wpadła chyba w anoreksję.Ale najgorsze jest to jak ona wyglądaTaka chuda, brzucha mozna jej pozazdrościć ale obawiam się, że ona niedługo zniknie, taka z niej chudzinka
Ja bym proponowała na brzuszek Pilates ( www.pilates.pl ).Stał się on bardzio popularny.Można kupić sporo książek, kaset z ćwiczeniami.Ale dobrze by też było choć przez miesiąc pochodzić na zajęcia, żeby zobaczyć jak to ma wyglądać bo moim zdaniem nie da się dokładnie załapać wszystkiego z VHSDodatkowo można podczas kąpieli/prysznicu szczypac lub intensywnie masować brzuch specjalnymi rękawicami ( takimi ostrzejszymi )
Na pośladki dosyć często poleca się takie ćwiczenie ( można je wykonywać praktycznie wszędzie - stojąc na przystanku lub w domku ) - stojąc napinamy pośladki, liczymy do 10 i rozluźniamy mięśnie.I tak 10-20 powtórzeńlub w pozycji stojącej opieramy się rączkami o ścianę ( na wysokości i szerokości ramion ustawiamy łapki ) i robimy na zmianę wspięcie na palce jednej nożki i drugiej.Podobny efekt daje steperek/wchodzenie po schodach zamiast windy
Mam nadzieję, że chociaż troszkę Wam pomogłamJak przypomną mi sie jesio jakieś ćwiczonka to dopiszę
Dzięki..... wydaje mi się osobiście że to "ćwiczonko" z napinaniem mięśni jest niezłe... można je robić kiedy zechcemy.... na diety naprawdę trzeba uważać żeby nie przesadzać... moja koleżanka rok temu była w poważnym stanie... nię chce za bardzo o tym pisać... to przykre... na szczęście dziś jest jush dobrze ( pomijając fakt że ma ze soba ogromne problemy )... kolejnym przykładem jest znajoma moje mamy... w wieku 40 paru lat nie ma zębów!!! A wszystko dzięki temu, że miała obsesję na punkcie odchudzania się

( http://www.anoreksja.org/ )
Stary 2005-08-07, 23:32   #186
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Nie ma za coKiedy muszę długo czekac na jakis środek lokomocji to sobie tak ćwiczę te poślady Myslę, że w roku szkolnym dopiero będzie widac efekty
Apropo tamtej znajomej mojej - ona nie chciała nawet jeżdzić na szkolne wycieczki bo bała się, że wyjdzie wsio na jaw - że nie je...
Stary 2005-08-08, 12:40   #187
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za coKiedy muszę długo czekac na jakis środek lokomocji to sobie tak ćwiczę te poślady Myslę, że w roku szkolnym dopiero będzie widac efekty
Apropo tamtej znajomej mojej - ona nie chciała nawet jeżdzić na szkolne wycieczki bo bała się, że wyjdzie wsio na jaw - że nie je...
Szkoda mi jej No cóż... to ona doprowadziła sie do tego stanu..... przydałby się jej dobry psycholog......

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-08, 13:16   #188
Smile_Smile
BAN stały

hey dziewczyny poszukuje do kupienia jakichs plyt z aerobikiem itp do cwiczenia w domku. Bo nie bardzo mam czas biegac na silownie. Znacie moze jakies godne polecenia?? A moze macie w domku i macie mozliwosc przegrania na plytke?? Albo wiecie skad to mozna wziasc??? ja narazie na allegro znalazlam te polecane przez was wczesniej Pilates http://allegro.pl/show_item.php?item=59976225 ciekawe czy oplaca sie kupic...
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 13:24   #189
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Przejrzyj forum, skorzystaj z wyszukiwarki.Ja myślę, że płytkę z Pilatesem opłaca się wziąść
Stary 2005-08-08, 16:38   #190
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest
Jeśli jezdzi się z obciążeniem to wyrabia się mięśnie, a jeżdżąc bez lub na najniższym poziomie to wtedy działa to wyszczuplajaco.
Dowiedziałam sie tego na tym forum
To dobra wiadomość, bo ja od dziś zaczęłam jeździć na rowerku. Pojechałam na działkę ( w sumie 2 godziny w dwie strony) i aż się spociłam z wysiłku i nogi mnie trochę bolały. Ale fajnie się jeździ.
A co do tych przerzutek, to jakie one w zasadzie mają funkcje? Wypróbowywałam je i są 3 rodzaje, 1 to ta najlżejsza (pedałuje się lekko), potem 2 średnia i 3 to ta najcięższa, ale też ją bardzo lubię, może dlatego, że do takiego tempa przyzwyczaił mnie stary rower typu "składak".
W sumie jak można w praktyczny sposób wykorzystać te przerzutki? Czy one są tylko po to, żeby nam się łatwiej (albo trudniej ) pedałowało i żeby ewentualnie wysmuklić nogi a nie umięśnić? Czy jeszcze w jakiś inny sposób można wykorzystać te przerzutki? A może wybór przerzutki zależy też od powierzchni, po której jeździmy?
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 17:10   #191
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Z tego co wiem, to wybór przerzutki zależy od powierzchni po której pedałujemy.Na rowerkach stacjonarnych masz funkcję dokręcania takiej śrubki, która powoduje większy opór czyli trzeba bardziej popracować nóżkami
Stary 2005-08-08, 17:54   #192
Smile_Smile
BAN stały

Doszlam do wniosku ze w odchudzaniu trzeba po prostu znalesc sobie jakies jedzonko,malo kaloryczne i zdrowe ktore mozna jesc i jesc i czuje sie po nim sytosc......i znlazlam dlatego podziele sie z wami Dziekie temu nie mam ochoty na podjadanie z lodowki itp. A mianowicie mam na mysli salatki owocowe Oczywiscie nie mowie tu o codziennym kupowaniu ton pomaranczy i kiwi i innych tego typu.Tylko o znacznie tanszym wyjsciu a efekty rownie smaczne.wrecz przepyszne!!!!!!!!!!!!!!! ! No wiec: do salatki mozna wrzucac wszystko (zaczynajac od jablek a konczac na sliwkach) lecz jej podstawa są....... banany oraz....... uwaga....majonez (oczywiscie do tego aby wszsytko ładnie sie "kleilo").
Wiem ze wiele z was pewnie zdziwi sie na sama mysl o owocach z majonezem. Ale uwierzcie mi ze smak jaki tworzy sie (w salatce ofkors) po polaczeniu bananów z majonezem + inne owoce jest.....boooooooski mniaaaam)) Moge to jesc caly dzien. Dzis np.wcinam salatke: bannany+ winogrona + sliwki. Dodam jeszcze ze salatka jest lepsza z odrobina daktyli lub orzechow. Wcinam ja caly dzien od momentu obiadku ktory jadlam o 14 i nawet nie mysle o niczym innym. A jakie to sycące!!! Polecam naprawde dziewczyny!!!
Stary 2005-08-08, 18:00   #193
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Smile moge cos podowiedziec?

ta salatka, ktora wcinalas byla zapewne pyszna, ale owoce takie jak banay, sliwki i winogrona sa jednymi z najbardziej "naszpikowanymi" weglowodanami owocami

http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 18:03   #194
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suzana
Smile moge cos podowiedziec?

ta salatka, ktora wcinalas byla zapewne pyszna, ale owoce takie jak banay, sliwki i winogrona sa jednymi z najbardziej "naszpikowanymi" weglowodanami owocami
http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm
No i co z tego?) moze i sa ale to na pewno lepsze niz kanapki i tego typu rzeczy. I nikt mi nie wmoi ze od tego przytyje. Porownujac z moim wczesniejzym jedzonkiem przez reszte dnia to to jest naprawde dietetyczne
Stary 2005-08-08, 21:33   #195
NasteCzka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile
No i co z tego?) moze i sa ale to na pewno lepsze niz kanapki i tego typu rzeczy. I nikt mi nie wmoi ze od tego przytyje. Porownujac z moim wczesniejzym jedzonkiem przez reszte dnia to to jest naprawde dietetyczne

Wyprobuje twój sposob i powiem czy smaczne Dzięki za pomysł muaaa
NasteCzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 21:40   #196
effulla
Zakorzenienie

Nom jestem pod wrażeniem....jutro chyba nakupie owoców
Stary 2005-08-09, 09:30   #197
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

w takim razie wycofuje rade, nie wiedzialam, w jaki sposob odzywialas sie wczesniej

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-08-09, 10:01   #198
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, to wybór przerzutki zależy od powierzchni po której pedałujemy.
A dokładniej? Na jakiej powierzchni jaką przerzutkę najlepiej stosować?
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-13, 12:29   #199
Smile_Smile
BAN stały

Nie wiem czy znacie ta stronke czy nie,ja niedwano ja odkrylama jest duzo ciekawych tabelek wszystko co zwiazane z jedzeniem w tabelkach...;]
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-13, 12:46   #200
iwciunia
Zakorzenienie

Smile, super stronka
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-13, 14:42   #201
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Mam pytanko, czy ćwiczenia na skakance to ćwiczenia aerobowe?

Proszę się nie śmiać bo ja jestem zielona w tym temacie A zależy mi na poprawie brzuszka, pupci i ud
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-13, 15:19   #202
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

tak

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-08-13, 19:29   #203
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Nie wiem czy odkryje tu jakas ameryke ale ja sobie znalazlam rewelacyjny aerobik - super zywiolowa instruktorka, super muzyka i grono podobnych do mnie kobitek i uzaleznilam sie
Silownia zawsze mnie przynudzala - a do tego Ci napakowani faceci nachalnie sie gapiacy troche mnie wnerwiaja ale aeorbiku nie moge sie doczekac i chodze w poniedzialki na taki ogolny, w srody na taki ktory skupia sie tylko na nogach, pupie i brzuchu i chodzilam jeszcze na joge (to dla wysmuklenia miesni) ale niestety odwolali
Do tego ostatnio odkrylam jeszcze jedna fajna klase - Body Pump - to cwiczenia na nogi posladki brzuszek klatke piersiowa ramiona ale z ciezarkami (sama sobie wybierasz jakie chcesz obciazenie) - i tez juz wpadlam w nalog - choc po pierwszych zajeciach nie moglam chodzic na drugi dzien
Goraco polecam

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-14, 15:24   #204
SandraBullock
Wtajemniczenie

Ejva a w jakim mieście mieszkasz?Może to u ciebie jest tak fajnie,ale u nas w Częstochowie kluby nie są takie fajne,choć muszę przyznać,że jeden,do którego chodziłam był spoko.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-14, 16:12   #205
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

no niestety - wiem cos na temat beznadziejnych klubow ;-) Ten do ktorego chodze teraz ma np. beznadziejna silownie - tak jak napisalam przynudza mnie i wyposazenie jest takie srednie - ale te instruktorki od aerobiku i tego 'body pump' sa suuper - i moge zdecydowanie stwierdzic ze moja motywacja dzieki nim sie bardzo poprawila - po prostu tesknie za zajeciami ;-)
Takze trzeba szukac czegos w sam raz dla siebie - niestety w Czestochowie nie moge Ci nic poradzic :-( Kiedys chodzilam w tychach a obecnie to w ogole za granica.
Powodzenia

Stary 2005-08-14, 17:54   #206
SandraBullock
Wtajemniczenie

Dzięki Ejva za odpowiedź.Muszę posprawdzać fitness kluby,ale chyba będę chodzić(o ile będę) do tego co kiedyś chodziłam.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-14, 23:01   #207
Tuchajbej
Rozeznanie

Smile to mnie pocieszylas z tymi owockami ,tylko ja jakos bananow staram sie unikac w duzych ilosciach-gora 3 dziennie,ale winogrona sobie nie zaluje..ehh samo zdrowie..

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-15, 00:50   #208
Aghata
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Aghata

ach dziewczęta!!! najlepszym sposobem jest taniec!!! w domku przy muzyczce lub na imprezce!! ja teraz w sobotę byłam na dyskotece i tańczyłam z jednym kolesiem, co zarzucał mną z jednej strony parkietu do drugiej i ciągle góra, dół, że do teraz czuje ból w nóżkach ojj trzeba tańczyć!!! aaa i za aerobikiem też jestem, tylko właśnie musze jakiś porządny klub znaleźć od września :/ buziaczki
Stary 2005-08-15, 09:07   #209
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tuchajbej
Smile to mnie pocieszylas z tymi owockami ,tylko ja jakos bananow staram sie unikac w duzych ilosciach-gora 3 dziennie,ale winogrona sobie nie zaluje..ehh samo zdrowie..
mi dwa bananki dziennie wystarczaja ja wczoraj zrobilam ta salatke z duzej ilosci jablek i wlasnie bananow i paru sliwek i tez byla...mniaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaam I LOVE IT Tylko majonezu trzeba umiarkowanie dac bo jedna lyzka to prawie 200 kcal no ale jak juz to wole wcinac to niz kannapaki i inne.... bo wychodzi jeszcze wiecej kalorii i tluszczu pozdrawiam
Stary 2005-08-15, 21:14   #210
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Kurcze jeszcze raz powiem ze nie ma nic lepszego do cwiczen niz SUUUUPEEROWA muzyka i ekstra dobrane uklady !!!
Wrocilam po dwoch godzinach 'wypocin' i wiecie co - ciagle nie mam dosc
Znalazlam w sieci najbardziej znane mi kawalki i probuje dalej leciec z tym koksem - WAW - polecam
Pozdrowka dla wszystkich zmotywowanych i tych dopiero szukajacych motywacji

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości