![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Wierzę, że zna się na tym co robi i chce dziecku pomóc a nie zaszkodzić zwłaszcza, że po (chyba) 6 zajęciach już widzę efekty ![]() Asieńka ja Cię pamiętam, Ty chyba też na końcówce się rozpakowywałaś razem ze mną, Lutien i zaginioną Ladylazarus ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam spać bo pewnie o 5 tej mi ryczący wózek pod kanapę podjedzie i nie będzie zmiłuj. Tosio nadal zaczyna dzień skoro świt ![]() ![]() Miłej nocki i udanej soboty bo pewnie zajrzę dopiero wieczorem ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-01 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z psem to wychodzę tylko przed dom, na szybkie siku, bo ona stara i nie wytrzyma do czasu jak TZ wróci. Oczywiście nigdy nie układam małego spać na łóżku, żeby nie spadł, śpi z reguły z kołysce. Robię tak od daaawna i nigdy nic się nie stało, tzn. nigdy się nie obudził w tym czasie. No, zresztą nie mam wyjścia. Czasem go też zapakuję szybko w nosidło i wyjdę.
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na usprawiedliwienie mam tylko argument, ze mam 2 dzieci ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |||
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#186 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet ostatnio zastanawialam sie co tam u Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#187 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oto jak wygląda jedna z naszych szuflad w zamrażalce ![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę wizyty w takim gospodarstwie ![]() Cytat:
![]() Z miasta w którym podobno trzeba spytać przechodniów "z którego peronu odjeżdża pociąg do Katowic?" ![]() ![]() Cytat:
kiedy i gdzie spotkanie Śląskie? Macie ochotę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Wczoraj weszliśmy do przypadkowej Żabki na mieście i robiłam zapas 6 magnumów miętowych do lodówki ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Side - świetnie zorganizowana zamrażarka, szacun
![]() Brawa dla Piotrusia za czarowanie plci pięknej ![]() Jestem chętna na spotkanie, do 15 sierpnia w domu, potem jeszcze wyjeżdżamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() uciekam bawić się ze starszym bo już moje hot welsy gniją w garażu ![]() ![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
![]() Jego w sumie nie trzeba ciągnąć.tylko wystarczy dac mu zlapac palce i sam sie podciaga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Limonko z całą pewnością powinni Was uprzedzić o skutkach ubocznych antybiotyku! Polska służba zdrowia! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Może masz rację z mamą, spróbuję z nią pogadać. Wiesz, ja jeszcze w ciąży pytałam rodziców czy na pewno będę mogła liczyć na ich pomoc, żeby wiedzieć na czym stoję, czy dam radę pracować itd. i oboje deklarowali swoją pomoc. Zresztą moim braciom też pomagali/pomagają przy ich maluchach. Dziwię się, że mama tak kiepsko radzi sobie z Natalą bo na ogół jest przecież grzeczna ![]() Cytat:
Pozwól, że coś Ci wytłumaczę w kwestii Tżetów - nie chodzi mi tu tylko o opiekę nad dzieckiem bo z tym na ogół daję sobie radę ale o fakt, że Was jest dwóch, więc wszystkie zmartwienia macie rozłożone na dwoje, macie w nich wsparcie, we dwójkę utrzymujecie dom/dziecko/dzieci a u mnie to wszystko jest tylko na moich barkach i tyle. Cytat:
Teraz jeżdżę nad jezioro a nie na basen bo w ten sposób również oszczędzam (bo poza mną nikt nic nie odłoży Natusi na przyszłość) a dla Twojej wiadomości wg zaleceń lekarza powinnam ćwiczyć/pływać codziennie po 1,5 godz. (na basen jeździłam raz, dwa razy w tyg.) i mam zakaz dźwigania ponad 3 kg a jak wiesz Natalcia waży więcej, o jej wózku czy nosidełku już nie wspominam, stąd pewnie te bóle kręgosłupa a muszę o siebie dbać, jeśli nie dla siebie to ze względu na nią bo kto ją ponosi w nocy jak ja nie będę mogła, teraz czy za jakiś czas, jak będzie ważyła dwa razy tyle? A tak wgl to miałam mieć 3 operację - pod warunkiem, że wgl się do niej kwalifikuję, miałam mieć robiony rezonans magnetyczny by to sprawdzić ale zaszłam w ciążę a teraz nie mam jak się tym zająć. Z Twojego postu wynika, że nic innego nie robię tylko maluję paznokcie, siedzę przed TV itp - no tak, masz rację, wiedz tylko, że samo karmienie Natalki, z czym są kłopoty (o czym pisałam) zajmuje mi za każdym razem jakieś pół godz., czasem więcej a je co 3 godz. A co do reszty - zawsze byłam bardzo dobrze zorganizowana, każdy mi mówił, że robię wszystko jak błyskawica, przy Natalce mam jeszcze lepsze tempo, na necie/przed TV siedzę najczęściej z nią usypiającą na rękach, paznokcie maluję jak jestem z nią na spacerze itd. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. u mnie podobnie. byłam raz na ciuchach - obkupiłam Natalkę, byłam 2gi, miałam sprawić coś sobie bo miałam akurat imieniny i znów wróciłam z torbą pełną ciuszków dla Księżniczki ![]() 3. oho, muszę zacząć podawać ![]() Natala znów wciągnęła jakieś 40ml soczku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę sprzątać, miłego dnia ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-08-02 o 10:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
U nas dzień się zaczął o 4. Młody się obudził i stwierdził że musi pilnie porozmawiać ze ścianą/lampą/sufitem/zabawką (dowolne skreślić), waląc przy tym nogami w szczebelki tak że chyba u sąsiada słychać
![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam się pochwalić. Przemo wczoraj zaczął się łapać za kolanka i łydki, jeszcze do stópek trochę mu brakuje, ale chyba lada dzień to nastąpi, bo nauczył się siedząc w foteliku samochodowym unosić wysoko nóżki w górę. śmiesznie było, bo najpierw unosił, a potem robił jakby wykop i przy tym wszystkim piszczał i pokrzykiwał - zupełnie jakby karate ćwiczył :P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Pojechalismy na kilka dni do mojej mamy i jest cudownie. Ja chce domek. Wlasnie siedzimy w ogrodku na bujaku, mlody spi w wozeczku, lekko powiewa wiaterek, sloneczko swieci a ja delektuje sie pyszna kawka. Chwilo trwaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
nie sądziłam, że w czasach gotowych słoiczków aż tyle mam robi własne zamiast korzystać z kupnych i teraz ja też się zaraziłam i nie mogę się doczekać, aż zacznę przygotowywać posiłki i podawać malutkiej, ale mam pytanie, w czym je zamrażacie, są jakieś specjalne pojemniki do kupienia?
side85 niezły zapas, to pomarańczowe to chyba marchewka ![]() margo80, ja też nie mogę się doczekać kiedy Patrycja będzie łapać za stopy ![]() ![]() Mój małż właśnie nakarmił niuncię, a teraz puszcza jej muzykę z netu, jak miło mieć trochę czasu dla siebie ![]() Idę ściągnąć mleko i przy okazji trochę poczytać książkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Margo -
![]() ![]() Virginia - akurat na temacie samotnych matek znam sie bardzo dobrze. Pisalam na ten temat prace dyplomowa, przeprowadzalam wywiady i ankiety. Nie mozesz mowic, ze ktoras z nas nie wie przez co przechodzisz, bo kazda z mam na forum ma swoje doswiadczenia zyciowe. Zreszta jak chcesz sie dowiedziec czegos na ten temat to moge ci wyslac jak to wyglada z naukowego punktu widzenia. Po drugie sama wybralas dla Natalki takiego, a nie innego ojca i to twoja osobista sprawa. Ale nie mozesz pisac, ze masz gorzej od innych, bo jestes samotna. Nie znasz naszych sytuacji, a poza tym samotne macierzynstwo to twoj wybor. Po trzecie chyba ta dyskusja nie ma juz sensu, bo za bardzo odbieglysmy od glownego problemu Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-08-02 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrowienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie proponujecie spotkanie? Chorzów, świerklaniec? ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- U nas dziś spokojnie, Małą zostawiłam tżowi i pojechałam na miasto, oczywiście weszłam do tesco i wyszłam z pięciopakiem body, skarpetkami i śliniakami. Miałam jeszcze sukienkę z bluzką przecenioną z 60zł na 17 ale odłożyłam. W sumie ma dużo sukienek. Jeszcze Pani przeceniała masę ciuchów jak tam byłam. Także laski z okolic-potrzebujecie jakiś ciuchów dla dzieci, jest ich teraz sporo -body (tego najwięcej), pajace, koszulki, komplety bluzka z getrami, śliniaczki itp Teraz wróciliśmy z wiejskiego festynu- mała dostała paczkę, a co jest mieszkanką wsi to paczka jej się należy- rodzice zjedzą. Teraz mała śpi, jak się obudzi jedziemy do siostry- pokosztowac nalewek przywiezionych z chorwacji. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- side- ty mrozisz warzywa w formie na muffinki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
to akurat zupki (dynia, bataty, cukinia, marchewka, kalafior- ugotowane, zblenderowane razem)
Cytat:
![]() 2. Mam silikonową formę na muffinki, ostatnio kupiłam za 6zł w Biedronce i jest idealna bo to akurat 120ml i łatwo się wyciąga gotowy posiłek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Takie mam kochane dziecko wie ze
Mama ma dużo pracy to poszedł spać i brokuł o którym kiedyś wspominałam idę robić tort na jutro jak skończę to się pochwałę efektem miłego wieczoru ![]() wyslany z telefonu
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
No i udało się po poludniu- Przemo łapał stopki i turlal się na boczki jak mala kuleczka. A piszczal przy tym jak szalony
![]() Swierklanca nie znam, ostatnio malz byl z Ewa na chwile w tym parku, bo kupił od kogoś stamtąd używany obiektyw. Generalnie mnie jest wszystko jedno gdzie, bo i tak malz będzie musiał mnie zawieźć swoim autem. Do pandy mi się wozek nie zmieści. A skoro on mi potrzebny, to muszę zajrzeć w jego grafik, które dni ma wolne i dam znać.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-08-02 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dot. podkreślonego - ja też chcę. Ktoś tu słusznie wcześniej zauważył, że przy domu jest zawsze kupa roboty (wiem, bo przez kilka lat mieszkałam i to w takim niewykończonym więc na dokładkę w kółko był remont) ale mi się też ostatnio coraz częściej domek marzy. I ogródek. I cisza i spokój. Cytat:
![]() 2. niech żyje wielozadaniowość ![]() Cytat:
Zszokowała mnie trochę fala krytyki z jaką tu się spotkałam, bo widzisz ja swoich rodziców muszę o pomoc prosić bo jak ktoś słusznie zauważył, mogą pomagać a nie muszą i robię to tylko wtedy gdy na prawdę muszę - bo mam np. pracę a jak już pisałam Natalka jest tylko na moim utrzymaniu więc pracować muszę (u mnie nie jest to kwestia np. ambicji tylko być lub nie być) albo jadę na basen, bo napie*dziela mnie kręgosłup a nie po to, żeby 'zrobić coś dla siebie' czy 'psychicznie odpocząć'. Wy również niejednokrotnie narzekacie na kiepskie samopoczucie/problemy ze zdrowiem i wtedy najczęściej pojawiają się rady typu 'zadbaj o siebie', 'zrób coś dla siebie', 'idź do lekarza' co oczywiście wydaje mi się jak najbardziej normalne. Zdarza się Wam też czasem żalić na TŻetów/kiepskie stosunki z rodziną i ja wtedy nie piszę 'doceń to co masz' i 'ta to tylko po fryzjerach lata/chodzi na rower/jeździ na wczasy, ma pomoc TŻeta i jeszcze narzeka itp.' a wybacz, ale ja z takimi komentarzami się spotkałam i uważam, że niesłusznie. 2. Wy też nie wiecie o mnie wszystkiego i też mam 'swoją historię', o powiem Ci tylko, że dotychczas nauczyłam się, że z dnia na dzień można stracić praktycznie wszystko i że drugiego człowieka nigdy nie zna się w 100%. Dlatego uważam, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Podam Ci przykład. Wyobraź sobie, że nagle Twój mąż, czego oczywiście Ci nie życzę, znajduje sobie kogoś innego dla kogo zupełnie traci głowę, porzuca Ciebie i rodzinę - myślę, że wtedy zupełnie zmieniła by Ci się perspektywa. Ale zdrowy chorego nie zrozumie, jak to mówią. 3. Po części to prawda ale o ile wybór czy z nim być czy nie był mój o tyle kontaktów z córką nigdy mu nie zabraniałam a to, że żaden z niego tatuś nie jest już moją winą bo za jego zachowanie nie odpowiadam. 4. Też tak uważam. Posprzątałam, zrobiłam pranie i ciacho, byłam z Natalką nad jeziorem, potem na zakupach w tesco, potem miałam lekcję - wyobraźcie sobie, że zgłosiła się do mnie pani, której siostra chodziła do mnie chyba z 5 lat temu (miło, że poleca i że wgl pamięta ![]() ![]()
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulina - fajowy brokuł, ładniejszy niż ten z Ikei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |||
Moderator
|
Cytat:
http://allegro.pl/tacka-foremka-poje...410607254.html Jedna kostka ma 30 ml więc też łatwo sobie policzyć ile dać na obiad ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wysiedziałam się z Małym na huśtawce dzisiaj, pospacerowaliśmy, zjedliśmy kaszkę w altance ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.