![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
U mnie na tych co kupilam pisze 2016 a miesiac niepamietam nie chce mi sie wstawac.
#182 |
Zadomowienie
|
właśnie mój dzwonił-wraca do dom i podstawowe pytanie-czy jest coś do jedzenia?
![]() ja nie wiem czy on ma żołądek wielkości tira czy taki metabolizm ale normalnie ledwo wyrabiam z gotowaniem i zakupami... ![]() oczywiście mogę zrobić pancakes'y ale muszą się nadawać żeby je zjeść z mięsem.... ![]() ![]() on i jogurt to święto. nie mówiąc o chrupkim pieczywie, owocach czy jakiejś przekąsce typu musli.... muszę chyba kupić jakąś wannę przystosowaną do gotowania albo zatrudnić magika... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Mój od kiedy jestem w ciąży to przestał wybrzydzac
![]() Aaaapropo placki ziemniaczane ?!??! :ślina: Ale bym zjadła...
#184 |
Zadomowienie
|
placki ziemniaczane mają ten minus że trzeba je robić na tarce czego niecierpie:/za mną chodzi placek po węgiersku...ehhh
mój też nie wybrzydza tylko ilość... Ineczko ja jestem przerażona ilością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
To u nas jeśli chodzi i ilość to chyba Ja więcej pochłaniam
![]()
#186 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Inka - zaraz umrę, chcę placki ziemniaczane ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Pokłóciłam się mocno z tz
![]() powiedziałam mu, że już częściowo zrobiłam listę rzeczy, które być może chce kupić (muszę więcej poczytać i wtedy zdecyduje) no i mówię mu o tym windi na odgazowanie, że nie słyszałam wcześniej o czymś takim. A on do mnie z ryjem, że chyba jestem nienormalna jak planuje takie rzeczy kupować, że to pewnie niepotrzebne, że się "sr*m" na każdym kroku i czytam głupoty na WIZAZU o jakichś niepotrzebnych rzeczach. Boszzze jaka jestem na niego wściekła ![]() ![]() I posłałam mu 100 wiązanek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Może miał zły dzień ze się tak na Tobie wyładował... Bo przecież nie powiedzialas nic złego... Ehhh faceci cztery światy z nimi...
#189 |
Rozeznanie
|
Inka wiesz co, gdyby to był mój mąż, to już planowałabym rozwód
![]() Jeszcze mi się przypomniało, ze wczoraj kupiłam jakiś dłuższy sweter do leginsów w h&m, tak się cieszyłam, że pasuje i jest wygodny, a ten, że wyglądam jak w szmacie, że co to jest za łach i śmietnik ![]() tak jakby zapomniał, że jestem w ciąży, MAM BRZUCH i wszystko staje się na mnie za małe. to w czym mam chodzić, w obcisłych, przykrótkich sweterkach? przyczepił się nawet, że ściągacze na rękach nie są dopasowane ![]() co za &%$#@ ![]() Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-19 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Znam to z autopsji
![]() ![]()
#191 |
Raczkowanie
|
Sasia, bo te chłopy to.... nie przejmuj się
![]() A co do windi i innych wynalazków - o ile nie mieszkasz w Bieszczadach i śnieg Cię nie odetnie od świata, to nie kupuj na zapas. A jak bedzie potrzeba - poślesz chłopa i mu przypomnisz, że sam nie chciał wcześniej kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A kiedyś jeszcze usłyszałam, że dziecko malutkie jak ma tam tryb potem nagle zmiana w inną stronę, potem w inną, to dziecko traci takie poczucie bezpieczeństwa, bo nie ma świadomości kiedy i co - czy to prawda, ewentualnie w jakim stopniu, ciężko powiedzieć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
![]() Na razie mam zamówione łóżeczko, ale w planach jest i komoda i szafa ![]()
Jan ![]() Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-08-19 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
yanca w bieszczadach nie mieszkam
![]() karo ale ja właśnie czytam nie tylko forum, staram się brać info z różnych źródeł, ale przecież on wie lepiej, że to tylko z wizażu ![]() ale masz racje, ja w ogóle przestanę mówić mu o tych rzeczach i kupię co będę chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Faceci. Moj sie wizazu nie czepia. A co do tego co kupuje to zostawil mi wybor nie lubi jak mu marudze po raz 100setny o tym samym czy pytam jaki kolor. On szczerze sie tym do konca nie interesuje i juz sie przyzwyczailam do tego. Ciuszkow juz mu nie pokazuje bo i tak powie ze ladne i koniec. Wieksze zakupy czy jakies male to mowi ze kupuje to i to i na tym koncze
![]()
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
cuuuuuuuuuudo !!!!!
![]()
#198 |
Rozeznanie
|
Dziś mieliśmy spotkanie z doula, juz ja zarezerwowalam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Rewelacja!!!
#199 |
Zakorzenienie
|
Maczuma śliczne
![]() Sasia bo żona kolegi... to jest najlepsze. Bo to żona kolegi będzie rodzić Wasze dziecko ![]() ![]() ![]() ![]()
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
A propo placków ziemniaczanych to ja robie ziemniaki cebula czosnek w sokowirówce i łącze ten sok z pulpą
![]() ![]() Mój mąż mi na szczęście nie mówi ze coś jest zbędne bo się na tym nie zna i całkowicie zdaje się na mnie i na to co ja wyczytałam w necie ![]()
#202 |
Rozeznanie
|
Powiem Wam, że po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszyscy bardzo sympatyczni i zabawni, dostaliśmy całą reklamówkę próbek, gazetek i poradników a nawet butelkę avent
![]() ![]() Intymny problem - piekący ból okolic int, zwłaszcza po siusianiu - iść na szybko jutro do gina, czy jakieś domowe sposoby i czekać do poniedziałku? ![]()
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też kupiłąm dresik w lidlu, mam nadzieje że chociaż rózne rozmiary pokupowałyśmy bo będą nasze dzieci chodzić w tym samym i wstyd na czewonym dywanie będzie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Inka a propo Twojego braku strachu przed porodem, to dobre uczucie i całkiem normalne wbrew pozorom
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz to dopiero się boję, mimo że przeszłam to już, wiem jak to się je, czym to się je, to teraz mam jakieś dziwne odczucie, że poród będzie całkiem inny i zaczynam w padać w paranoję. ![]()
#205 |
Rozeznanie
|
Normalnie z połowy dnia was nadrobić ciężko
![]() A i porodu się nie boję, właśnie cc mnie przeraża bo potem ruszać się nie można i blizna zostaje...może ja po prostu nie świadoma jeszcze jestem co mnie czeka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#206 |
Rozeznanie
|
Bimbunia też sprawdziłam, koło sklepu akurat była taka drobna kostka położona miejscami i faktycznie telepie nim w porównaniu z dużymi kołami, ale mam nadzieję, że nie pożałuję zakupu
![]() Właśnie zdecydowałam, że chusteczki Waterwipes będą najlepszym wyborem |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Ja to u sierpniowek wyczytalam że i podejście jest wazne,nastawienie itp... A Ja od samego poczatku sobie wmowilam ze pewnie przenoszenia... To teraz się stresuje ze to sobie wmowilam i na bank tak będzie o.O
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Tez bym placki ziemniaczane zjadła, o i z jakimś gulaszem. Siedzę sobie na kanapie i gapie się na brzuch, uwielbiam jak mały mnie kopie. Aż żal wstawać bo moje chodzenie go szybko usypia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy się boję porodu, jakoś nie odczuwam nic na myśl o tym. Po prostu dokładnie nie wiem jak będzie przebiegać więc na nic się nie nastawiam. Każda kobieta inaczej to przechodzi więc niczym sugerować się nie można. Bardziej się boję tego czasu po, gdy zostanę sama z dzieckiem i nie będę może wiedziała co robić i jak się zachować. A tak w ogóle to witam się w chłodny poranek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#210 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Justysia niezła jesteś z tą glukozą. Też byłam wczoraj. Kupiłam 50 gram, a okazało się, że u nas od razu z grubej rury z 75 g robią. Nastawiłam się na godzinke czekania, a siedziałam dwie. Słabo mi sie zrobiło jak zobaczyłam, że 7/8 kubka to ten proszek, ale pielęgniarka pozwoliła mi wcisnąć sok z cytryny i dałam radę. Sasia na złośc Tż-towi pradowałabym przed nim w tym swetrze non stop ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.