Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 14:49   #151
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Tami z roska, zielone napisy, są jeszcze jedne ale akurat tamte mam w aucie, bo chciałam porównać skład czy się czymś różni. cena w porządku, nie całe 5 zł za paczkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140819_154348.jpg (96,5 KB, 7 załadowań)

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:49   #152
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Justysia ja zrozumiałam, że wyczytałaś jak dziecko miesiąc skończy to już nie kąpać codziennie?
dla mnie oczywistą oczywistością jest, że dziecko się kąpie codziennie.
A znam i takie przypadki, że dopóki dziecku nie odpadł pępuszek to dziecko było nie kąpane, bo tego zamoczyć nie można. Nie wiem ile czasu takiemu potrzeba żeby odpadło
Basiabasia - my początkowo kąpaliśmy codziennie, po jakiś 2-3 miesiącach już co drugi dzień (czasem i co trzeci). Oczywiście jak przyszły upały i dziecko było spocone to codziennie. Ale to wiadomo...
Teraz mój syn uwielbia kąpiele i nie daruje nam dnia bez "kompu, kompu"
Naszemu długo odpadał ten kikut (nie pamiętam ale ze 3 tyg), ale go kąpaliśmy - poprostu ostrożnie nie polewaliśmy po pępuszku.

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
a dziecka nie kąpie sie codziennie to inna sprawa, co drugi dzień, kazdy położna tak mowi a w sumie to oczywisste dla mnie, dziecko ma swoja warstwe lipidowa i nie powinno jej sie zmywac, bo ona chroni przez wysuszeniem. w dzien co sie dziecka nie kapie to sie husteczka czysci miejsca spocone. Mi tak kazda polozna mowila i w necie wszedzie tak czytałam i tak robilam, znajomi w sumie wszyscy tez poza moja siostra..i siostzrenica miala chora skorke i wlansie oilatum wtedy dostala bo jej przesuszyła
Justyssia - ma rację, nam kazano na początku codziennie aby osuszać potówki ale potem właśnie jak pisałam powyżej już przeszliśmy na kąpiele co 2 dzień.

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
W kwestii emolientów trochę wiem bo córka 2 lata z azs się zmagała.
Oilatum akurat na jej zmiany było słabe. U nas Mustela pomogła trochę, później Cetaphil długi czas

Dziewczyny co pomaga Wam na zgagę???
Koszmar jakiś tak mnie męczy czasami...tylko jak próbuję zapić miętą i herbatą to jest gorzej. Soki tak samo. Nie wiem czy jakieś farmaceutyki kupić czy co
Ollliwka - przypomniałaś mi o Musteli, jak synek zareagował ostro na krem Nivea na każdą pogodę to mieliśmy jakiś z Musteli i był super (stosowaliśmy jak było mroźno na wyjścia).
Co do zgagi mi pomaga najbardziej surowa marchewka (ale starta na tarce). Albo sok Kubuś tylko sam marchewkowy.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Was też zaczyna swędzieć brzuch??? ja to niedawno zauważyłam i idę dzisiaj kupić jakiś dodatkowy balsam.

Aaa kiedy będziecie pakować walizkę do szpitala??? mój TŻ się ze mnie śmieje, bo ja chcę od początku listopada być przygotowana. Za szybko?
Sasia - mnie bardzo swędzi i oznacza to że znów rośnie ... i zaczęłam smarować oliwką Hippa dla dzieci. Walizkę do szpitala spakuję jakiś miesiąc przed terminem.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja aktualnie kupuję te bardzo fajny skład.
widziałaś ?

nie ma za co mam nadzieję,że chociaż trochę pomogłam
Karo - mam w tej chwili dokładnie te same

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
właśnie znalazłam ich skład w necie, jeśli to samo jest na opakowaniu to bardzo dobry, no to mam już trzecie chusteczki do testowania, dziękuję
Promolcia - jak kupię Fitti z Biedronki to też podrzucę Tobie skład, bo czytałam/słyszałam o nich dobre opinie. Podobnie jak o tych Tami co wrzuciła Karo. Jestem ciekawa Twojej.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:50   #153
madziqqq
Rozeznanie

czy was też bolą wnętrzności?mnie od kilki dni ściska po lewej stronie pod żebrami i sama już nie wiem czy to mi się tak wszystko ściska czy jakiś inny powód jest tego
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:54   #154
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Promolcia - jak kupię Fitti z Biedronki to też podrzucę Tobie skład, bo czytałam/słyszałam o nich dobre opinie. Podobnie jak o tych Tami co wrzuciła Karo. Jestem ciekawa Twojej.
kupowałam te fitti, ale jak się zaczęły u nas problemy z pupką ( jakieś plamy nam wyszły i nie wiedzieliśmy z czego) to odstawiłam je na poczet tami, które poleciła mi koleżanka - mega maniaczka składów kosmetycznych

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
czy was też bolą wnętrzności?mnie od kilki dni ściska po lewej stronie pod żebrami i sama już nie wiem czy to mi się tak wszystko ściska czy jakiś inny powód jest tego
może dzidzia Ci się tak ułożyła? masz ciągle ten uciskczy jak np posiedzisz/pochodzisz?

Stary 2014-08-19, 15:04   #155
madziqqq
Rozeznanie

Karo głównie jak posiedzę trochę to zaraz mnie ciśnie a pracę mam niestety siedzącą
Stary 2014-08-19, 15:10   #156
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ogolnie to sprzet mi leci z nieba dwa tyfgodnie temu dostalam nowa lodowke,tydzien temu lozeczko,a dzisiaj tz dzwoni ze jego mama kupuje mikrofalowke... Jego rodzina powariowala Jestesmy tak rozpieszczani ze az mam wyrzuty sumienia ze moja siostra ktora teraz bedzie wynajmowac mieszkanie nie ma tak dobrze...
To nic tylko się cieszyć że taka fajna rodzinka Ci się szykuje

Cytat:
Mnie nie ściska a raczej pobolewa czasem pod lewym żebrem w sumie też nie wiem od czego a wtedy zazwyczaj kładę się na boku i czekam trochę aż w końcu przechodzi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 15:10   #157
Basjenia
Zadomowienie

te Tami były bardzo polecane przez Srokę. Fitti zresztą też
mój TŻ oczywiście jak zapytałam co myśli to eee....pampersa pewnie też są dobre!! co to marketing marki potrafi zrobić człowiekowi z mózgu...
miałam moc miał być basen i....spałam 2ha taki piękny dzień chciałam jakoś wykorzystać aktywnie....no nic...chyba spacer do mięsnego tylko zalicze:P

ja też chce mieć walizkę miesiąc wcześniej. chyba takie są nawet zalecenia....bo 2tyg ruchliwość terminu to norma a jak się wahnie więcej...?to będziesz chodzić w kozakach po porodówce bo TŻ nie będzie wiedział gdzie masz ciapki...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 15:13   #158
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Tami z roska, zielone napisy, są jeszcze jedne ale akurat tamte mam w aucie, bo chciałam porównać skład czy się czymś różni. cena w porządku, nie całe 5 zł za paczkę.
skład dobry, można kupować do testowania
celowo piszę, że do testowania bo na taki skład też można zareagować uczuleniem, akurat w tych jest aloes, ogólnie wielbiony cudotwórca, ale na przykład mnie uczula - zwyczajnie powoduje kontaktowego buraka, z innych powszechnie używanych w dziecięcych kosmetykach uczulaczy kojarzę rumianek i nagietek, także skład może być dobry co nie oznacza, że przypasuje naszemu maleństwu, nie ma innej rady jak testowanie na jego własnej skórze

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Basiabasia - my początkowo kąpaliśmy codziennie, po jakiś 2-3 miesiącach już co drugi dzień (czasem i co trzeci). Oczywiście jak przyszły upały i dziecko było spocone to codziennie. Ale to wiadomo...
Teraz mój syn uwielbia kąpiele i nie daruje nam dnia bez "kompu, kompu"
Naszemu długo odpadał ten kikut (nie pamiętam ale ze 3 tyg), ale go kąpaliśmy - poprostu ostrożnie nie polewaliśmy po pępuszku.

Justyssia - ma rację, nam kazano na początku codziennie aby osuszać potówki ale potem właśnie jak pisałam powyżej już przeszliśmy na kąpiele co 2 dzień.

Ollliwka - przypomniałaś mi o Musteli, jak synek zareagował ostro na krem Nivea na każdą pogodę to mieliśmy jakiś z Musteli i był super (stosowaliśmy jak było mroźno na wyjścia).
Co do zgagi mi pomaga najbardziej surowa marchewka (ale starta na tarce). Albo sok Kubuś tylko sam marchewkowy.

Sasia - mnie bardzo swędzi i oznacza to że znów rośnie ... i zaczęłam smarować oliwką Hippa dla dzieci. Walizkę do szpitala spakuję jakiś miesiąc przed terminem.

oliwka hipp składowo też jest ok, pamiętaj tylko, że wszelkie oleje używa się na mokrą skórę, albo przynajmniej ręce dobrze zmocz wodą przed smarowaniem
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 15:28   #159
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Karo głównie jak posiedzę trochę to zaraz mnie ciśnie a pracę mam niestety siedzącą
no ja tak samo, dużo siedzę i w tedy też mnie kłuje w lewym boku albo prawym pod żebrem. macica się podnosi z dzidzią i niestety ma to swój udział w tym duży. trzeba w tedy zmienić pozycję, położyć się, pochodzić i w tedy się poprawi, przynajmniej u mnie.

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
skład dobry, można kupować do testowania
celowo piszę, że do testowania bo na taki skład też można zareagować uczuleniem, akurat w tych jest aloes, ogólnie wielbiony cudotwórca, ale na przykład mnie uczula - zwyczajnie powoduje kontaktowego buraka, z innych powszechnie używanych w dziecięcych kosmetykach uczulaczy kojarzę rumianek i nagietek, także skład może być dobry co nie oznacza, że przypasuje naszemu maleństwu, nie ma innej rady jak testowanie na jego własnej skórze

oliwka hipp składowo też jest ok, pamiętaj tylko, że wszelkie oleje używa się na mokrą skórę, albo przynajmniej ręce dobrze zmocz wodą przed smarowaniem
dokładnie! skład bardzo dobry, ale tak to jest, że każdy musi przetestować na sobie, bo ktoś właśnie może być na któryś składnik uczulony i w tedy klops z takiego produktu.

Stary 2014-08-19, 15:29   #160
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
mój TŻ oczywiście jak zapytałam co myśli to eee....pampersa pewnie też są dobre!! co to marketing marki potrafi zrobić człowiekowi z mózgu...
miałam moc miał być basen i....spałam 2ha taki piękny dzień chciałam jakoś wykorzystać aktywnie....no nic...chyba spacer do mięsnego tylko zalicze:P

ja też chce mieć walizkę miesiąc wcześniej. chyba takie są nawet zalecenia....bo 2tyg ruchliwość terminu to norma a jak się wahnie więcej...?to będziesz chodzić w kozakach po porodówce bo TŻ nie będzie wiedział gdzie masz ciapki...

święta prawda...
i nie wiem jak to się dzieje, dwoje ludzi mieszka pod jednym dachem od lat, ona dokładnie wie, gdzie co leży, a on potrafi zapytać gdzie trzymamy tarkę w kuchni ...moich kapci w życiu by nie namierzył ... czasami myślę, że mieszkam z kosmitą
Stary 2014-08-19, 15:35   #161
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:

Basjenia wizja chodzacej mnie po porodowce ze skurczami w kozakach rozwalila mnie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 16:23   #162
maczuma
Rozeznanie

Odkryłam fajna hurtownię i ...Kupiłam łóżeczko! nawet komode i szafę mogę później do kompletu dokupić. W promocji mają xlandera xmove za 1999 zł a fotelik xcar za złotówkę. Co o tym sadzicie?

A zaraz zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
Stary 2014-08-19, 16:28   #163
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma to na co czekasz,pochwal sie lozeczkiem

Emilka
Stary 2014-08-19, 16:29   #164
Suqub
Zakorzenienie

Załamujecie mnie z tymi zakupami. Szczerze nawet nie siedzę i nie szukam, czasami przejrze dostępne wózki i czy jest jakiś co mi sie podoba a tak to zero...

Maczuma mi się podobają xlandery ale podobno ciężkie i mnie to odpycha.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 16:51   #165
maczuma
Rozeznanie

Wrzuce fotke jak wrócę fo domu. Jeżeli chodzi o wagę wózka, to jest ona dla mnie na dalszym planie, bo mieszkam w domu, więc nosić wózek będę raczej od wielkiego święta
Stary 2014-08-19, 17:02   #166
Basjenia
Zadomowienie

Maczuma upewnij się co ma w zestawie. żeby się nie okazało że kółka będziesz musiała dokupywać:P
a tak serio takie promo fajna rzecz bo foteliki są strasznie drogie.... pytanie czy wszsytkie folie p.deszczowe p.komarowe i p.wszsytko będą już w zestawie bo taki drobiazg a potrafi i 50zł kosztować!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

przeraża mnie ilość jedzenia które wciągam....nic tylko mogłabym jeść jeść i jeść... i nie to że owoce tylko a to kanapeczke, a to serek, a to czekoladke.... wy też tak macie?odkurzacz domowy!!

jutro glukoza:/ żeby sie nie okazało że gwiezdnym pyłem będę żyć...
Stary 2014-08-19, 17:12   #167
Linka1984
Zakorzenienie

Witam się z Wami

Zaczne od tego ze bylam dziś w szkole rodzenia na 4tym spotkaniu...poszlam do niej z myślą ze moze tam uda się im obalić moj paniczny lęk przed porodem..trzy pierwsze spotkania nawet szły w tym kierunku..natomiast dzisiejsze spotkanie spowodowało ze albo cc albo nie rodze i basta
Im bardziej mnie ktoś naciska , im bardziej zachwala sn tym bardziej ja jestem na nie. Może gdybym trafiła do szpitala z 10 cm rozwarciem bym się poddała bo blisko do samego parcia natomiast generalnie jestem nastawiona na cc ponieważ nie boje się operacji. Tak długo starałam się..ale mimo to nie przezwycięzylam tego lęku. On jest tak mocno w glowie ze przestaje logicznie myslec bo to sie zbliza wielkimi krokami..jeszcze tylko 3 miesiące!!! Niby chcialam na koniec podjąć decyzję ale podjełam już. CC i koniec

Widzialam ze rozmawiacie o kąpieli..codziennie czy nie codziennie. Zawsze mowilam ( nie będąc w ciązy ) ze co drugi dzien bede kąpac. Dziś uwazam ze codziennie..ale nie z higieny a z wyrobienia sobie 'rytuału'. Dziecko bedzie kąpane codziennie np. o godzinie 18.45 i nie ma ze wakacje , ze dzis wyjątek itd. Ma wiedziec ze jest kąpiel i spanie. Moje koleżanki wszystkie ktore od poczatku kąpały mają wolne i spokojnie wieczory a duzo tych o nieregularnym kąpaniu mają walkę codziennie wieczorem bo dziecko nie ma monotonnych i poukladanych rytuałów. Wiec ja bede probowała jednak modeli " kąpiel , jedzenie i lulu"

Trzecia sprawa widzialam ze rozmawiałyście o chusteczkach. Stawiam na huggiesy według skladów i rankingów ranie i najlepszy sklad mają nawet juz mam czteropak

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 17:13   #168
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Maczuma upewnij się co ma w zestawie. żeby się nie okazało że kółka będziesz musiała dokupywać:P
a tak serio takie promo fajna rzecz bo foteliki są strasznie drogie.... pytanie czy wszsytkie folie p.deszczowe p.komarowe i p.wszsytko będą już w zestawie bo taki drobiazg a potrafi i 50zł kosztować!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

przeraża mnie ilość jedzenia które wciągam....nic tylko mogłabym jeść jeść i jeść... i nie to że owoce tylko a to kanapeczke, a to serek, a to czekoladke.... wy też tak macie?odkurzacz domowy!!

jutro glukoza:/ żeby sie nie okazało że gwiezdnym pyłem będę żyć...
Masz aktywny tryb życia to dlatego też tak dużo jesz podejrzewam.

Ja mogłabym w ogole nie jeść...
A tak właśnie spojrzałam to masz termin porodu w moje urodziny

Stary 2014-08-19, 17:15   #169
Linka1984
Zakorzenienie

A i miałam się pochwalić zdobyczami z dzis :-D

3690 gram szcześcia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 17:19   #170
Basjenia
Zadomowienie

Suqub nie wiem czy bobo wyskoczy śpiewając sto lat i nie wiem czy dam radę w tym czasie pamiętać o tobie więc już na zapas wiedz że ciepło o tobie myślę:P
chociaż Kraken (czyli bobas) jest tak duży że coś mi mówi że będzie szybciej... próbuje się z nim dogadać żeby nie w mikołajki-chociaż to w pewnym sensie oszczędność:P a już na pewno nie w moje imieniny!!! bo to mój dzień i basta! i jeszcze impreze chcę zorganizować ostatnią:P

Linka a jak z dostępnością tych huggiesów?bo pdoobno wycoifane z pl i szczerze powiedziawszy nie wiem gdzie się za nimi rozglądać...
Stary 2014-08-19, 17:26   #171
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Suqub nie wiem czy bobo wyskoczy śpiewając sto lat i nie wiem czy dam radę w tym czasie pamiętać o tobie więc już na zapas wiedz że ciepło o tobie myślę:P
chociaż Kraken (czyli bobas) jest tak duży że coś mi mówi że będzie szybciej... próbuje się z nim dogadać żeby nie w mikołajki-chociaż to w pewnym sensie oszczędność:P a już na pewno nie w moje imieniny!!! bo to mój dzień i basta! i jeszcze impreze chcę zorganizować ostatnią:P

Linka a jak z dostępnością tych huggiesów?bo pdoobno wycoifane z pl i szczerze powiedziawszy nie wiem gdzie się za nimi rozglądać...
Dzięki
Hehe ja też mam nadzieję, że imieniny mi oszczędzi. Mąż zwiastuje, że w moje urodziny wyjdzie i będzie musiał tylko jedną datę zapamiętać taki cwaniak

Linka komplecik mnie zauroczył

Stary 2014-08-19, 17:30   #172
19Inka90
Wtajemniczenie

Basjenia czy Ja dzisiaj doczytam jakis Twoj post i nie wybuchne smiechem ??!!
No nie wytrzymam.... K R A K E N

Linka To Ja sie znowu zastanawiam czy to ze ani troche nie boje sie porodu jest normalne ... :/ Od poczatku myslalam aaa pewnie strach przyjdzie pozniej...ale nic takiego nie czuje,wrecz doczekac sie nie moge grudnia... Chyba jestem jakas pomylona

Emilka
Stary 2014-08-19, 17:32   #173
alekaz1
Zakorzenienie

Linka ja też chce cc albo nie rodze

pokąze wam co upolowałam w tesco za grosze
1.Zółte body z kangurkiem za 7.50 a reszta po 3.60
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0187.jpg (86,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0190.jpg (136,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0189.jpg (80,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0188.jpg (81,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-08-19, 17:42   #174
Basjenia
Zadomowienie

Inka mój TŻ cały czas mówi że jak będzie się rodzić to scena jak z piratów z karaibów...kraken z otchłani:P
dla mnie moment porodu nie istnieje. i oby jak najdłużej....

Linka jaka rewelacja to wdzianko misiowe!!!! widziałam dzisiaj takie w szmateksie ale na 12msc.... wogóle miałam w rękach jeansy na 3-6miesięcy ale stwierdziłam że są za małe w pasie....i się pampers pewnie nie zmieści...nie mam wogóle wyobraźni w tych rozmiarach!

Alekaz dlaczego ty masz takie fajne to tesco?!
Stary 2014-08-19, 17:48   #175
alekaz1
Zakorzenienie

Basjenia pierwszy raz trafilam na takie ceny i zeby jeszcze fajne było
Stary 2014-08-19, 17:50   #176
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
huggiesy ale pieluszki wycofali a husteczki są w wiekszości duzych sklepów ja akurat w realu kupiłam ale widzialam w wielu innych

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
przybij piątke !!!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-19, 18:53   #177
alekaz1
Zakorzenienie

co do chusteczek kupilam takie http://www.linteo.cz/pl/chusteczki-n...d-cream-72-szt kupione w cerfurze za 2 zł z groszem. wzielismy dwie paczki na próbę
Stary 2014-08-19, 18:58   #178
promolcia
Zadomowienie

misiowe ubranko jest przeboskie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość

pokąze wam co upolowałam w tesco za grosze
1.Zółte body z kangurkiem za 7.50 a reszta po 3.60
to się nazywa ubić dobry interes świetniaste

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Basjenia czy Ja dzisiaj doczytam jakis Twoj post i nie wybuchne smiechem ??!!
No nie wytrzymam.... K R A K E N

Linka To Ja sie znowu zastanawiam czy to ze ani troche nie boje sie porodu jest normalne ... :/ Od poczatku myslalam aaa pewnie strach przyjdzie pozniej...ale nic takiego nie czuje,wrecz doczekac sie nie moge grudnia... Chyba jestem jakas pomylona
no to nie jesteś sama, strachu nie mam - wiem, że muszę to zrobić i wiem, że może być różnie...ja też bym już mogła tulić Grzesia chociaż "technicznie" nie jestem jeszcze przygotowana
Stary 2014-08-19, 19:16   #179
sasia25
Rozeznanie

A ja dzisiaj widziałam w drogerii chusteczki, które wydawały mi się super, bo miały w składzie 99% wody i 1% jakiegoś ekstraktu z rośliny (ta moja pamięć ) i cena też spoko, bo chyba coś koło 2,5e, ale spojrzałam na datę, a tam termin do stycznia 2015

Wasze chusteczki mają jakieś terminy ważności?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:26   #180
madziqqq
Rozeznanie

Linka ja też cholernie boję się porodu, przeraża mnie ból i na myśl, że dodatkowo mogłabym być na żywca cięta dostaje gęsiej skorki na całym ciele, u mnie w szpitalu jedyne znieczulenie to gaz i weź tu idź rodzic bez strachu ;(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości