Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 08:25   #181
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Gorgulek oby Miłosz dzisiaj już dzielnie zniósł żłobek

Mslullaby zdrówka dla syncia

Ja-ika super imprezka, u nas też byli rodzice, teścciowa, mój bro z dziewczyną i sis P. z chłopakiem

a my dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu
Gratulacje i wszystkiego dobrego!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś 11 miesięcy kończy:

Mikołajek
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

Sto lat!

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Bartuś mi się rozchorował nos zawalony, kaszel, marudzi, na szczęście temperatury brak. Więc szczepienie trzeba przełożyć na szczęście jeszcze go nie rejestrowałam
Zdrówka dla Bartusia

U nas noc tez srednia. Druga dolna dwójka nie chce sie przebic i pobudki z jeczeniem co godzina. Spala ze mna cala noc, bo TZ w pracy do pozna i nie bylo go na noc. Ale dalysmy rade, teraz kawa i impreza
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:29   #182
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

U nas noc tez srednia. Druga dolna dwójka nie chce sie przebic i pobudki z jeczeniem co godzina. Spala ze mna cala noc, bo TZ w pracy do pozna i nie bylo go na noc. Ale dalysmy rade, teraz kawa i impreza
Biedna Polusia ale jak Jej wyjdą to przez jakiś czas będzie spokój
Stary 2014-09-17, 08:35   #183
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Gorgulek oby Miłosz dzisiaj już dzielnie zniósł żłobek

Mslullaby zdrówka dla syncia

Ja-ika super imprezka, u nas też byli rodzice, teścciowa, mój bro z dziewczyną i sis P. z chłopakiem

wszystkiego najlepszego kolejnych piekych rocznic

Lula zdrowka dla Bartusia
i dla wszystkich chorowitków
ale jakis wirus panuje bo co ide ulica to co drugi kaszle;/

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:38   #184
anutka171
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych roczniakow - Maciusia, Kubusia i Adasia oraz dla Mikołaja za skonczone 11 miesiecy

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej

Witam się po "urlopie", powiem Wam, że cudownie było, nareszcie trochę naładowałam akumulatorki. Zuzka dobrze zniosła podróż, na miejscu sporo spała (w nosidle), pokój mieliśmy rewelacyjny, z aneksem kuchenny, łazienką z podgrzewaną podłogą i z garderobą i własny kawałek tarasu z fotelami, więc wieczory w promieniach zachodzącego słońca spędzaliśmy Zuzka zaczęła w końcu jeść Od piątku (czyli już 4 dni za nami) cały dzień bez mleczka. Dopiero przed snem i w nocy ze 2-3 razy. Uwielbia jeść rybę. Na plaży mega radość, tyyyyyle piachu. Tupta sobie po 3-4 kroczki i leci do przodu, ale w końcu zaczęła sama próbować.
Super, ze wakacje udane i wreszcie wypoczelas
Wielki optymizm bije z Twojego postu
Ciesze sie, ze Zuzia zaczela ladnie jesc

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Jaśkowi nadal kozy wyłażą na spacer, kaszle i chrypi, temp jak wyżej O 17.30 mamy pediatrę... proszę kciuki
[/LEFT]
[/CENTER]
Jak sie dzisiaj Zuczek czuje? co powiedziala pediatra?
zdrowka

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aaa, zapomniałam - od tygodnia już nie kp, Hania nawet nie zauważyła

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
DziewcYny a gdzie wy kupilyscue rtęciowe termometry? Może macie te z alkoholem? Rtęciowych w krk juz nawet spod lady nie idzie dostac
ja kupowalam na allegro. cos ok 6 zl za szt. plus przesylka
tez myslalam, zeby kupic jakis elektroniczny, bo czasem klopotliwe jest mierzenie w pupce. ale jednak rteciowym najbardziej ufam
aa i tez odejmuje zawsze 5 kreseczek od pomiaru

Cytat:
Dzień dobry
Bartuś mi się rozchorował nos zawalony, kaszel, marudzi, na szczęście temperatury brak. Więc szczepienie trzeba przełożyć na szczęście jeszcze go nie rejestrowałam
zdrowka

My tez sie kurujemy. mnie meczy straszny kaszel.
A Kubusia dodatkowo katar
no niestety chyba sezon jesienny, zmiana pogody i beda chorowac maluchy
Stary 2014-09-17, 08:38   #185
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś 11 miesięcy kończy:

Mikołajek

100 lat
kaśka wszystkiego najlepszego
lula i dla was zdrówka
natala dobrze że łagodnie przyszło odstawianie kp
motylku i ja mam nadziej ż ei wasze dziewczynki same się odstawią wkrótce
gorgulku miłosz jest tak dzielny że na pewno już sie świetnie bawi
i nie wiem co tam jeszcze w kwestii krzesełek nie doradze bo z adim miałam z ikei to co matal/pożyzcone od sis tż/ a teraz dała mi moja sis inne /takie większe/ i nie narzekam bo wiecie darowanemu koniowi się w zeby nie patrzy ale druga młodośc przeżywa u nas bujaczek fp wystal sie w druim pokoju , pokrył kurzem a teraz sebek ma radoche , wspina sie ibuja w nim
a no i my tez chorujemy..... nadal i idzie nam czwórka dolna ...jakoś dwójki i trójki nei wychodzą a 4 sie przebija
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:46   #186
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Dziś 11 miesięcy kończy:

Mikołajek

najlepszego!
Cytat:
Dzień dobry
zdrówka dla Bartusia
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłosz poszedł dziś do żłobka. Wszystko ładnie, w szatni przebrał się, poszedln sam po schodach. Jestesmynpod drzwiami, otwieram a on odwraca się w druga stronę, zaczyna uciekać i krzyczy: ne ne ne no i zostawiłam go z płaczem
mam nadzieję ze szybko się swoi po przerwie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
u nas to samo...
babka powiedziała, że skoro Nina jeszcze nie chodzi to żeby jej kupić zimowe buty od razu. Żadne nie wchodziły, kupiłam więc takie gumowce z wełną w środku za okrutne pieniądze a ona mówi, że na zimę będą ok ale teraz jej zjeżdżają jak raczkuje. Więc zapylałam po kolejne buty. Jedyne półbuty, które nie będą przemakać a wchodziły na stopę i nie spadały przy raczkowaniu to były timberlandy i nike także młoda buja się teraz w białych najkach bo były tańsze. A jak znalazłam jakieś butki za grosze to oczywiście nie wejdą królewnie na syry

super!
ja mam to samo, jak młoda wraca po 5 godz z przedszkola to mam ochotę ją do wieczora nosić na rękach i się bawić i gonić i w ogóle wszystko

też myślę, że dałoby radę

najlepszego!

zdrówka

okropna noc za nami idą 2 jedynki na górze i dwójka na dole poszła do przedszkola, ale coś mi się wydaje, że katar w drodze tylko nie wiem, czy ode mnie by się zarazziła, czy od zębów. W każdym razie, chyba coś się kroi bo niewyraźnie trochę rano wyglądała...

podaję jej wit w kropelkach i nie chciała ich pić z łyżeczki. I wiecie jak ją nauczyłam? Daję jej kropelkę na paluszek a ona oblizuje.
musi mieć butki do raczkowania?
a spodnie nie przemakalne tez? jak raczkuje po mokrym gruncie?
drogą stópkę ma księżniczka

mam nadzieje ze katar od ząbkow

Cytat:

najlepszego dla Was, kolejnych szczęśliwych lat razem
jakie plany na świętowanie?
Cytat:
biedna Pola kciuki zeby szybko wyszły ząbki

a u nas ostatnie zęby pojawi,ly się jakoś w lipcu i od tej poty cicho sza

jedziemy dziś na rehabilitacje, a mi się nie chce... młody i tak ni chce wspólpracować, a na ostatniej wizycie neurolog stwierdził ze wszystko u Jasia w porządku (tyle że rehebilitacja to ta na którą czekalismy ponad 5 miesięcy, a w miedzyczasie rehabilitowaliśmy sie prywatnie).

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:46   #187
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Miłosz poszedł dziś do żłobka. Wszystko ładnie, w szatni przebrał się, poszedln sam po schodach. Jestesmynpod drzwiami, otwieram a on odwraca się w druga stronę, zaczyna uciekać i krzyczy: ne ne ne no i zostawiłam go z płaczem
Na pewno Milek sobie szybko przypomni, ze bylo fajnie i da sobie swietnie rade

Cytat:
okropna noc za nami idą 2 jedynki na górze i dwójka na dole poszła do przedszkola, ale coś mi się wydaje, że katar w drodze tylko nie wiem, czy ode mnie by się zarazziła, czy od zębów. W każdym razie, chyba coś się kroi bo niewyraźnie trochę rano wyglądała...

podaję jej wit w kropelkach i nie chciała ich pić z łyżeczki. I wiecie jak ją nauczyłam? Daję jej kropelkę na paluszek a ona oblizuje.
oby sie nie zarazila, tylko katarek byl od zabkow
super sposob

Cytat:

Wszystkiego naj naj naj! duzo milosci i siostrzyczki dla Mikiego

Cytat:

oj mecza te zabki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a no i my tez chorujemy..... nadal i idzie nam czwórka dolna ...jakoś dwójki i trójki nei wychodzą a 4 sie przebija
zdrowka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 08:47   #188
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
100 lat
kaśka wszystkiego najlepszego
lula i dla was zdrówka
natala dobrze że łagodnie przyszło odstawianie kp
motylku i ja mam nadziej ż ei wasze dziewczynki same się odstawią wkrótce
gorgulku miłosz jest tak dzielny że na pewno już sie świetnie bawi
i nie wiem co tam jeszcze w kwestii krzesełek nie doradze bo z adim miałam z ikei to co matal/pożyzcone od sis tż/ a teraz dała mi moja sis inne /takie większe/ i nie narzekam bo wiecie darowanemu koniowi się w zeby nie patrzy ale druga młodośc przeżywa u nas bujaczek fp wystal sie w druim pokoju , pokrył kurzem a teraz sebek ma radoche , wspina sie ibuja w nim
Ewcia trójki to przeważnie po czwórkach wychodzą. Nie iwem czy widziałaś, ale wkleiłam ostatnio skan o kolejności wychodzenia ząbków
Stary 2014-09-17, 08:47   #189
teacherka
Zakorzenienie

Larysko, jesli teraz chce Ci się dźwigać to duże i składać/rozkładać, to uwierz - Antilop jest leciutki, będzie wielka ulga.

Lula, zdrówka dla Bartusia

Kaśko, najlepszego!

Ja, współczuję ząbków. U nas tak na raty wychodza, że mam wrażenie, że dopadło nas niekończące się ząbkowanie, co jeden wylezie to zaczyna dokuczać następny.

Sto lat dla Mikołajka!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:58   #190
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziękujemy
Kasia sto lat i kolejnych pięknych rocznic

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:58   #191
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewcia trójki to przeważnie po czwórkach wychodzą. Nie iwem czy widziałaś, ale wkleiłam ostatnio skan o kolejności wychodzenia ząbków
widziałam al emy nawet dójek nie mamy
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 08:59   #192
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Heeeej

ja-ikaDzięki za namiar

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Chciałam się jeszcze pochwalić,że kilka dni temu Julka zrobiła kilka samodzielnych kroczków Każdego dnia robi ich coraz więcej

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
baszje w pampie Tu w K. nie mówi się kupka tylko kopka albo kopa . Mieszkam tu już od ośmiu lat ale nieustannie mnie to śmieszy.

Przed chwilką przyuważyłam u Ewuni drugą górną czwórkę . Tym samym mamy już 10 zębolków

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

Ja lece robić tort dla małża, tzn na razie upiec biszkopty póki Fifek śpi a tak w ogóle to strasznie męczy go katar, z kolei u nas ta noc była masakrejszyn.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

A i byłam dziś na szopingu. Kupiłam 3 płaszczyki za 45 zł

O i zamówiłam do wywołania na allegro 1700 zdjęć. Tyle u mnie na dziś
ja właśnie tez wczoraj zmówiłam odbitki 500 zdjęć
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
boja, że ile? ile taki komplet kosztuje?
to ja z moimi gruponami na łącznie 400zdjęć się chowam

co do termometru ja mam microlife nc100 i jest ok ale on tylko na czoło, nie do ucha
ja w empku za 500 zdjęć zapłace 88 zł
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

pomacham tylko i idę spać, bo się dosłownie przewracam.
Dokładniej to 5 razy w ciągu 2 minut ćwiczeń. Nie umiem prosto ustać
kobito oszczędzaj się troszku
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ehhh mój film na roczek i zdjęcia poszły się paść. Utraciła wszystkie dane bo osiadła mi płyta główną w kompie.
Odzyskiwanie danych zajmie jeszcze tydzień choć i tak trwa juz tydzień

Smutno mi bo miałam za.je.bi.sty pomysł.

Nie ważne

ok mam jeszcze do nadrobienia 150 postów ale to później bo lece się szykować do pracy
Stary 2014-09-17, 09:44   #193
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Witam się po "urlopie", powiem Wam, że cudownie było, nareszcie trochę naładowałam akumulatorki. Zuzka dobrze zniosła podróż, na miejscu sporo spała (w nosidle), pokój mieliśmy rewelacyjny, z aneksem kuchenny, łazienką z podgrzewaną podłogą i z garderobą i własny kawałek tarasu z fotelami, więc wieczory w promieniach zachodzącego słońca spędzaliśmy Zuzka zaczęła w końcu jeść Od piątku (czyli już 4 dni za nami) cały dzień bez mleczka. Dopiero przed snem i w nocy ze 2-3 razy. Uwielbia jeść rybę. Na plaży mega radość, tyyyyyle piachu. Tupta sobie po 3-4 kroczki i leci do przodu, ale w końcu zaczęła sama próbować.

Wszystkiego naj dla dzisiejszych i zaległych jubilatów! Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
super że wypoczełas
Cytat:
Inwersjo, Zuzia dostała ostatnio od dziadków takie autko, żółte konkretnie. Baaaardzo ostrożnie się do niego zbliżała, chwilę dała się powozić, fajna jest kryjówka na zabawki. No i piszczący "klakson" Prowadzi się nawet-nawet, choć moja Zuzia oczywiście długo nie wytrzymała i chciała wysiadać. Na razie tylko jedną próbę mieliśmy, bo auto zostało u teściów (u nas nie ma miejsca).

Dziewczyny, macie jakieś krzesełko do polecenia dla naszych dzieciaczków? Te z Ikei nie mają trochę za wysoko siedzisk?

Ale się cieszę, moja siostra przyleci na roczek Zuzi U niej na uczelni będzie przerwa, oby mój Tż nie miał wtedy zjazdu... (zaczyna podyplomówkę...).
co do krzesełka to powiem Ci ze ja kupiłam z Ikei jednak chyba nie potrzebnie bo bardziej korzystam z tego na kółkach bo wszędzie z Lena jezdze a rodzice maja około 130 m2 wiec jest gdzie jezdzic a tym z ikei to nie bardzo nie jest za wysoko jest ok ale tak żeby stał przy stole i to wszystko przynajmniej jak dla mnie...aktualnie stoi nówka sztuka nie używana
Stary 2014-09-17, 09:48   #194
passion80
Zakorzenienie

Kaśka złotych gotów życzę, córki i kredytu

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Godow

Stary 2014-09-17, 09:49   #195
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Kaśka złotych gotów życzę, córki i kredytu
ej! weź my tutaj kombinujemy jednak bez kredytu chyba mnie nie lubisz, że mi kredytu życzysz

dzięki dziewczyny

Anutka już pokazałam P. Twoje życzenia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 09:53   #196
papalinka83
Zakorzenienie

ciężki mam coś okres ostatnio, stresujący i dużo się dzieje. A w sobotę roczek Oli Będą goście na weekend i jak ja naprawdę lubię gości, tak nie cierpię sprzątania, ścielenia łóżek, szykowania ręczników, itp

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Gratulujemy kolejnego ząbka!

Raz jeszcze pięknie dziękujemy za wszystkie życzonka Wczoraj sobie troszkę rodzinnie poimprezowaliśmy i powygłupialiśmy się. Ewunia zamiast dmuchać świeczkę to chciała ją wyciągnąć z tortu. No i do jedzenia oczywiście pierwsza!
Macie cioteczki fotkę z wczoraj
Ale sliczna ta Twoja córcia
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aaa, zapomniałam - od tygodnia już nie kp, Hania nawet nie zauważyła
Super, że tak łągodnie przeszła odstawienie
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,u nas też ząbki,albo jakieś choróbsko.Helka ma 38.6,dostała paracetamol,zobaczymy wieczorem

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zdrówka dla Helci
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[
Natala[/B] ale CI fajnie z tym odstawieniem Hani. myślę o tym coraz częściej, ale kompletnie nie wiem jak to zrobić. bo Tusia niestety uwielbia kp......

D
Kurcze dziewczyny, jestem pełna podziwu, że Wam się udało tak długo karmić, ale jakoś nie wyobrażam sobie karmienia takiego dużego dziecka mimo że Ola nie ma zębów, więc by mnie chyba nie pogryzła
Cytat:
Dzień dobry
Następny chorowitek Niech zdrowieje szybko
Cytat:
T

Pewnie zaraz mu się przypomni, że w złobku jest fajnie
Cytat:
u nas to samo...

okropna noc za nami: idą 2 jedynki na górze i dwójka na dole poszła do przedszkola, ale coś mi się wydaje, że katar w drodze tylko nie wiem, czy ode mnie by się zarazziła, czy od zębów. W każdym razie, chyba coś się kroi bo niewyraźnie trochę rano wyglądała...

Ale sposób wymyśliłaś Oby to tylko zęby, a nie żadne choróbsko
Cytat:
ja wczoraj dokończyłam od wewnątrz okno i powiesiłam 8 metrową firankę jeszcze tylko zasłony muszę wyprać i powiesić, a jutro okna u Emilki, w sypialni, kuchni i u Kamila...

współczuję nocki u nas dla odmiany pobudki: pierwsza nie wiem o której druga o 3:34 trzecia o 5:30 i pospała do 7:20
Fajny sposób na witaminki, ważne, że chce zlizywać
Zawsze jestem pod wrażeniem, że ty tak dokłądnie wiesz, o której była pobudka
Cytat:

No to jeszcze co najmniej 60 kolejnych rocznic I dużo love
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
[B]

My tez sie kurujemy. mnie meczy straszny kaszel.
A Kubusia dodatkowo katar
no niestety chyba sezon jesienny, zmiana pogody i beda chorowac maluchy
Zdrówka i dla Was

Vea a jak Jaśko?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:01   #197
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś 11 miesięcy kończy:
Mikołajek

Najlepszego Kolego

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
kopnijcie mnie w mój ołowiany tyłek, bo czeka mnie mega sterta prasowania, Lila śpi, to jedyna okazja, a mi się nie chce....
Kopię zalegle

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my też mamy takie duże plastikowe krzesełko z regulacjami o karmienia, ale ostatnio kupiliśmy antilopa w ikei (miał być u teściów), ale został u nas jest proste, lekkie, latwo się czyści i zajmuje mało miejsca - jedynym słowem super
Ha, u nas tak samo - kupiliśmy do Przełaz, a potem miało być u teściów, ale jest u nas
A zielony grzmot (czytaj inne pożyczone krzesełko) leży w kartonie w pawlaczu u babci

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Melduję, że mamy się dobrze Amela z Babcią dają radę, ja w pracy jakoś też, chociaż trochę się zmieniło i teraz dziewczyna którą rok temu uczyłam, uczy teraz mnie Czasu tylko mało, bo wracam przed 17, ale jutro jadę na 7, więc będę godzinkę wcześniej i chyba tak będę jeździć. Co prawda pobudka po 5 no ale więcej czasu dla małej.

I wiecie co, jak wracam z pracy to aż mi się chce za nią latać i taka stęskniona jestem także chyba dla nas obu dobrze, że wróciłam do pracy

No i coraz lepiej jej chodzenie idzie, już spore kawałki przemierza a czasami jeszcze z czymś w rączkach idzie, albo coś pokopie po drodze no cudnie to wygląda, taki mały pingwinek
Gratuluje pingwinkowania

Cytat:
To w końcu wycofali te rteciowe ze sprzedaży czy nie?
Wycofali, ale jeszcze "nielegalnie" da się czasami kupić

Cytat:
super!
ja mam to samo, jak młoda wraca po 5 godz z przedszkola to mam ochotę ją do wieczora nosić na rękach i się bawić i gonić i w ogóle wszystko

Patent ze zlizywaniem super

Mam nadzieję, że jednak zęby...

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

No to meldunek z frontu:

Pediatra pooglądała, posłuchała i stwierdziła "francowaty jakiś wirus"
Gardło ma czerwone, na szczęście bez czopów czy czego tam, nosek zawalony, ale ponieważ gile tylko rano zielone (czyli po nocce), to bakterii brak. Osłuchowo na szczęscie czysto.Temperatura od wczorajszego popołudnia utrzymuje się między 37.9 a 37.5, więc nie gorączka a stan podgorączkowy.
Dostał dwa syropy (plus wcześniejszy psikacz do gardła), 3 dni z ibuprofenem, utrzymać psikacz do nosa i Juvit. Jeśli nie będzie poprawy, zgłosić się w niedzielę, ale poprawa powinna być.

No i generalnie jest trochę lepiej - Młody nie kaszlał tak bardzo w nocy, chociaż dalej chrypi i z noska mu się leje - nie jest taki zmulony jak wczoraj, ale za to dużo gorzej je i to mnie martwi.
I do żłobka do końca tygodnia na pewno nie pójdzie, za to jeśli tylko temp. poniżej 38, to kazała na spacery jak najczęściej chodzić.

Tyle w temacie, to pisałam ja, matka chorego z dzieckiem na rękach

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:06   #198
passion80
Zakorzenienie

Kaśka a bo ja jeszcze nać etapie, że Ci smutno z powodu braku zgody na kredyt
To życzę aby się udało bez

Zdrowia dla chorowitk ów.
Boje się tego zlobka przez to

Stary 2014-09-17, 10:35   #199
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
ciężki mam coś okres ostatnio, stresujący i dużo się dzieje. A w sobotę roczek Oli Będą goście na weekend i jak ja naprawdę lubię gości, tak nie cierpię sprzątania, ścielenia łóżek, szykowania ręczników, itp

Ale sliczna ta Twoja córcia

Super, że tak łągodnie przeszła odstawienie

Zdrówka dla Helci

Kurcze dziewczyny, jestem pełna podziwu, że Wam się udało tak długo karmić, ale jakoś nie wyobrażam sobie karmienia takiego dużego dziecka mimo że Ola nie ma zębów, więc by mnie chyba nie pogryzła

Następny chorowitek Niech zdrowieje szybko

Pewnie zaraz mu się przypomni, że w złobku jest fajnie

Ale sposób wymyśliłaś Oby to tylko zęby, a nie żadne choróbsko

No to jeszcze co najmniej 60 kolejnych rocznic I dużo love

Zdrówka i dla Was

Vea a jak Jaśko?
Dziękuję

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 11:01   #200
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

musi mieć buty na zewnątrz. ma taki kombinezon:
http://www.stormberg.com/no/barn-1-7...1-7.html#19814
one wszystkie są bez butów tylko z taką gumową szelką, co zakłada się na buta. Więc są niezbędne.
Oni spędzają 3/4 dnia na dworze bez względu na pogodę, także wodo i wiatro odporna odzież jest niezbędna.
Nie będą wychodzić na dwór jak będzie poniżej -10 stopni albo fest śnieżyca z zamieciami.
09 października 2013 18:45 Ninka

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2014-09-17 o 11:03 Powód: .
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:21   #201
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

vea dla Jasia

facet z osiem gwiazdek ma sklep na horbaczewskiego?
musze sie wybra w koncu,..

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:34   #202
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
super że wypoczełas

co do krzesełka to powiem Ci ze ja kupiłam z Ikei jednak chyba nie potrzebnie bo bardziej korzystam z tego na kółkach bo wszędzie z Lena jezdze a rodzice maja około 130 m2 wiec jest gdzie jezdzic a tym z ikei to nie bardzo nie jest za wysoko jest ok ale tak żeby stał przy stole i to wszystko przynajmniej jak dla mnie...aktualnie stoi nówka sztuka nie używana
Nie chcesz sprzedać?
Stary 2014-09-17, 11:36   #203
czaszka_
Zakorzenienie

hejka

po 1 witam się w nowym wątku
po 2 trochę Was podczytuje ale co chce sie zabrać za pisanie to nie starcza mi czasu
po 3 wszystkiego najlepszego dla wszystkich roczniaków i dla dzieciaczków co obchodzą swoje miesięcznice

U mnie tak czas gna, że nawet ostatnio nie mam czasu kompletnie na nic w pracy duzo pracy a po powrocie do domu to samo. Wieczory spędzam z małżem póki ma jeszcze urlop (a propo to wlasnie jestem w pracy i przeprowadzamy rozmowy kfalifikacyjne a wlasciwie kierownik przeprowadza ja siedze za biurkiem i sie uśmiecham )

Julka bardzo grzeczna, spi tez ladnie (jakis czas temu zaczełam zasłaniać zaluzje i zaslony ciemne i spi nam dłuzej dzieki temu nawet i do 8 )
Poza tym juz takie "dorosłe" jest to moje dziecko powtarza duzo za nami, w ogóle jest radosna i ma piórko w doopce, nie usiedzi minuty w miejscu

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 11:46   #204
dirtymagic85
Zadomowienie

Hejka
Moja córa to silna babka, dziś już bez podwyższonej tempy, apetyt lepszy, tylko katar większy, kupiłam tą maść majerankową, co polecałyście i próbuję, śpi teraz i oby wstałaz mniejszymi glutkami

Kasia miłości, pomyślności i wszystkiego najlepszego na dalsze wspólne latka z małżem

Lulla zdrówka dla Bartolomeo
Dla Żuczka i Polusi i reszty ząbkujących i chorujących dzieciaków też
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:57   #205
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
hej

najlepszego!

zdrówka dla Bartusia

mam nadzieję ze szybko się swoi po przerwie

najlepszego dla Was, kolejnych szczęśliwych lat razem
jakie plany na świętowanie?

biedna Pola kciuki zeby szybko wyszły ząbki

a u nas ostatnie zęby pojawi,ly się jakoś w lipcu i od tej poty cicho sza

jedziemy dziś na rehabilitacje, a mi się nie chce... młody i tak ni chce wspólpracować, a na ostatniej wizycie neurolog stwierdził ze wszystko u Jasia w porządku (tyle że rehebilitacja to ta na którą czekalismy ponad 5 miesięcy, a w miedzyczasie rehabilitowaliśmy sie prywatnie).
U nas w koncu czerwca bylo 6 zebow, potem dlugo dlugo nic i ostatnio wyszedl 7dmy a teraz widac juz 8semke ktora niemal sie przebila Takze tez dluga przerwa.

Cytat:

Tez sobie nie wyobrazałam jeszcze nie dawno Ale to jest mega naturalne i zupełnie inne od karmienia kiedy nie było jeszcze innej formy jedzenia (czyli dla mnie przez pierwsze 6 miesięcy). No i nie jest to karmienie co 2-3h jak u noworodka czy początkującego niemowlaka.

Dzieci nie gryzą, przynajmniej moje. Ma 7 zębów i 8smy już widać. I to od dawna Jakby gryzły to by sie szybko karmienie skończyło, wiec mysle ze są na tyle sprytne żeby nie gryzc bo zdaja sobie sprawe z konsekwencji

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Dzięki dziewczyny, Pola biedna ale dzielna
Unikamy tych wszystkich przeciwbóli, daje jej tylko jak widzę, że cierpi. W nocy nie płacze raczej i zazwyczaj przytulenie i smok wystarcza, acz budzi się często. Niby mogłabym jej dawać nurofen, ale nie chce jej chemią szprycować i żołądka psuć póki nie znosi tego tak zle. Czasem dentinox używam ale on tez mocny wiec tez nie az tak czesto. Mam taki fajny żel jeszcze z USA na bazie ziół, naturalny i odziwo działa, tyle że na krótko - tak 30min do godziny i jego częściej używam. Tak czy siak Pola dzielna, uśmiechnięta mimo wszystko tylko ślina po pas i wszystko w buzi
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 12:18   #206
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

hehe bo mam telefon przy poduszce i zawsze patrzę, która jest godzina
Stary 2014-09-17, 12:23   #207
passion80
Zakorzenienie

Ile kosztuje maść majerankowa? Tak orientacyjnie się pytam
Daje któraś z Was dziecku tran?

Stary 2014-09-17, 12:28   #208
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Tranu nie daje, nie pamiętam ile kosztuje, ale mniej niż 5 zł

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 12:31   #209
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Za masć płaciłam około 2zl

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 12:36   #210
butterfly20
Zakorzenienie

Przyznaję, przeczytałam bardzo oględnie, czasu nie mam bo mąż ma wolne i się naukuję.

Ale Kaśka-najlepszości i malutkiej Majeczki Wam życzę

no i ten, zrobiłam Natce dzisiaj warkoczyk haha

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości