|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#181 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Jejku wy macie takie ¶licznej w³osy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Jeszcze na allegro mozna ja spotkac ale hmm za1st wyjdzie 15zl..mog³abym kupiæ 2 ale czy ja wiem czy ona mi przypasuje?! Narazie odwiedzia³m carrefoura i stane³o na Joanna, Keratyna, Od¿ywka do w³osów z keratyn± i zobaczymy co mi z tego wyjdzie a kurcze tak mi zalezalo na czyms z pszenica a ta z farmony sie zapowiada³a super
![]() Ps. napisa³am do przedstawicieli farmony na ¶lasku ![]() ![]()
Mój krawiecki blog ![]() Moja pierwsza hybryda: 24.11.2014 Dbam o w³osy - moi ulubieñcy: Od¿ywka do w³osów Hergon II, Joanna z kreatyn±, Faramona Herbal Care Len, Boots Essentials Curl Creme. Edytowane przez StillOli Czas edycji: 2014-09-27 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
A mi dzi¶ na allegro mignely te ukochane kremy wlosomaniaczek z bootsa.
Popatrzcie sobie mo¿e kole¿anki na ojczystej ziemi. ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Cytat:
![]()
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
![]() Do³±czam siê do pytania Wizazanki! ![]() ![]() __ Dzisiaj bêdê malowaæ, bo mój rudy ju¿ bardziej blond zaczyna przypominaæ ![]()
![]() |
#187 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
U mnie ostatni lekki progres
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Kochane me ;]
Co do Mysi to cudów nie ma. ![]() Mimo, ¿e jestem trochê zawiedziona, próbujê sobie t³umaczyæ, ¿e mo¿e moja wiedza nie jest tak tragiczna i sporo osi±gnê³am na w³asn± rêkê a sytuacja nie jest tak skrajna ¿eby by³ efekt 'wow', jak z blogowych notek ;P Nie umniejszaj±c Mysinemu profesjonalizmowi sama chyba znam swoje w³osy najlepiej ;D Mmm, co mogê powiedziec sama Mysia super. Widaæ, ¿e ma pojêcie konkretna i rzeczowa, ale nie rozwik³a³a moich w±tpliwo¶ci. Powiedzia³a, ze nie jest w stanie przeskoczyæ tego wahania mojego skrêtu i taki ju¿ mój urok. Mia³am nadziejê, ¿e trochê kosmetyków podrzuci po tym co jej powiedzia³±m o proteinach w pielegneacji ale tez jako¶ nic nie wyniknê³o. Zaproponowa³a w³±czenie protein mlecznych i wykluczy³a szklisto¶æ moich w³osów. Stwierdzi³a te¿, ze mam za du¿o protein w pielegnacji, choæ nie odnios³a sie za bardzo do tego, ¿e brak protein to brak loków, i ¿e ³atwiej mi sie przenawilzyæ ni¿ przeprotienowac. Bardzo chcia³a mi udownodniæ ,¿e rzucaj±c mocniej emolientów te¿ mogê mieæ loki. I w sumie dopiê³a swego ale... Suszy³a mnie ponad godzinê dyfuzorem. [Gdybym ja, co mycie, tyle czasu mia³a na suszenie.. ![]() ![]() Przekona³a mnie te¿ do ¿elu ale niestety po ca³ym [3,5 h] przedsiêwziêciu mia³am g³adkie ulizane loczki od po³owy,a zanim dojecha³am do domu to by³y str±czki ;< Ja ju¿ to znam - smêtnie po emolientach... Wrzucam Wam fotencje. Oceñcie same. Napi³am sie u niej pysznej herbatki posmia³y¶my siê z tego i owego, poprawi³a ciêcie po poprzedniej pani fryzjerce. Bardzo pomog³a mi te¿ ze skóra g³owy ale o tym nie chcê za bardzo pisac bo diagnoza troszkê mnie dobi³a i musze to sobie pouk³adaæ. ![]() Tak wiêc tyle u mnie. ![]() ![]() ![]()
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-09-27 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Cytat:
Faktycznie, chyba jak sama w³osy stylizujesz, to lepiej wygl±daj±. Przede wszystkim masz super objêto¶æ, a tu troszkê oklapniête te loki. Ale i tak masz ³adne w³oski. ![]() Siedzê, przegl±dam sobie blogi i natrafi³am na blog tej dziewczyny.... http://henri-and-her-hair.blogspot.c...l#comment-form Zastanawia mnie, dlaczego niektóre dziewczyny my¶l±, ¿e smêtnie wisz±ce, przerzedzone koñcówki s± super, byleby tylko w³osy by³y d³ugie. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-09-27 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No w³asnie skad ja to znam mam dlugie ale nie wiem co sie z nimi porobilo za ostatnie 7 lat ale tak wygladalam - nie cieniowane /czarne na motocyklu/ a dzis wygladaja tak - cieniowane /splukany rudy opuchnieta po wyrwaniu 8ki/ ![]()
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#192 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 570
|
Cytat:
![]() ![]() przedostatnia notka wiele wyjasnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
Te w³osy ¼le wygl±daj± bardzo, pomiêdzy starymi i nowymi nie widzê ¿adnej ró¿nicy i tylko solidne ciêcie by pomog³o by od¿y³y chyba... pisze jak pielêgnuje lecz pomiêdzy starymi, zn owymi fotkami ró¿nicy nie ma. I tylko siê niszcz± jak takie koñce siê trzyma, bez sensu. Mia³am kole¿ankê z takimi w³osami, potem ¶ciê³a do ramion i mia³a po tym przepiêkne, g³adkie i l¶ni±ce w³osy, od¿y³y. Mia³am te¿ sama podobnie, przez lata w³osy niepodcinane a¿ raz z 15 cm. I piêkne loki, po paru miesi±cach zrobi³y siê czarne i g³adkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
' D³ugo¶æ jest dla mnie bardzo wa¿na i ze zdrowymi krótkimi w³osami szczê¶liwa nie bêdê. Kondycja w³osów to równie¿ nie wszystko, przynajmniej dla mnie. Chocia¿ wiem, ¿e polska blogosfera popad³a w tak± skrajno¶æ, o czym z reszt± dyskusja odby³a siê pod postem o LHC, gdzie podej¶cie jest diametralnie ró¿ne.' D³ugo¶æ widaæ najwa¿niejsz±.
![]() |
#195 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 570
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#196 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 207
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() Mam lajtowe podej¶cie do ¶cinania w³osów i ju¿ ostatnio jak by³am u fryzjera to mi palnê³o i mi ¶cie³a po³owe w³osów (bo chcia³am), dlatego nie wiem czy kiedykolwiek zapuszczê w³osy do stanika. Fajnie by by³o ale wolê jednak by by³y zdrowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Moderator
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48313133]Ja siê ci±gle z tego ¶miejê. Pokazuj± tam dziewczyny w³a¶nie takie brzydkie koñce, a wszyscy pisz± jakie ³adne
![]() Tia... miej d³ugie i brzydkie w³osy, d³ugie paznokcie ale obszarpane.. a mo¿na mieæ d³ugie i piêkne, tylko d³u¿ej to trwa. Je¶li czuje siê dobrze z takim siankiem no to niech nosi - dla mnie to wygl±da po prostu nieestetycznie i brzydko. Za d³ugie w³osy to te¿ ju¿ kiepsko, co z tego ¿e zapuszczaæ bêdziemy jak koñce siê wykrusz±, wtedy nigdy nie urosn±. Zagl±dam na jednego bloga i autorka ma d³ugie, piêkne i zdrowe w³osy. Zdrowe w³osy z ³adnymi koñcami nie musz± byæ krótkie, tylko no czas - ale warto! upiek³am swój chlebek, pyyycha ![]() Joanku, prze¶liczne s± Twoje w³oski. Przyznam, ¿e spodziewa³am siê czego¶ ciekawszego po Twej wizycie je¶li o informacje chodzi bo ciêcie jest ¶liczne |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Klaudenc - pisa³a¶ chyba gdzie¶, ¿e masz problemy z cer± [?]. Je¿eli siê pomyli³am to przepraszam ale wiem, ¿e jeste¶ zainteresowana sk³adami i chemi±, a znalaz³am ekstra blog prowadzony przez dermokosmetologa. Dziewczyny, ostatnio gdzie¶ jak czyta³am KWC - nie pamiêtam dok³adniej przy jakim produkcie dziewczyna pisa³a, ¿e nie ¶cina³a w³osów 5 lat i nie ma ¿adnej rozdwojonej koñcówki. Zastanawiam siê - czy to mo¿liwe? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#200 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja my¶lê, ¿e mo¿e byæ bo nie ka¿demu siê w³osy rozdwajaj±. Moje np. s³abn±, wyrosn± cieñsze albo koñcówka bêdzie cienka, bêd± suche ale rozdwojenia nie znajdziesz prêdko. Raz mia³am po codziennym jechaniu prostownic±. Ju¿ wola³abym rozdwojone koñce chyba ni¿ ogólne os³abienie, ale taki urok. Pojêcia nie mam od czego to zale¿ne, dodam ¿e koñców nigdy nie zabezpiecza³am nawet serum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie by by³o, ja jestem z tych co siê rozdwajaj± jak cholera ale od niedawna zaczê³am zabezpieczaæ, zobaczymy co z tego bêdzie. ¦cinaæ muszê raz na pó³ roku bo koñcówki wygl±daj± jak miot³y. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja to raz na rok w³osy ciê³am maj±c d³ugie, ¿eby fryzurê od¶wie¿yæ. Teraz ty³ tylko bo rosn±, ale no w maju na pocz±tku ¶ciête i nic rozdwojone nie ma. A rozdwojenie by by³o to bym widzia³a i do podciêcia bo na czarnych w³osach widaæ takie bia³e koñce. Ide lulku, ale wrzucê Wam moj± dzisiejsz± inspiracjê w³osow± w postaci filmiku. Polecam tak pomachaæ loczem i wrzuciæ efekty po ![]() https://www.youtube.com/watch?v=EPl8GgZfEYg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
![]() ![]() No ale... w za³±czniku zdjêcie pokazuj±ce, jak moje w³osy wygl±daj± tutaj po kilku godzinach od mycia. Koszmar, koszmar, koszmar!!! A po myciu i u³o¿eniu wygl±da³y ok... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 436
|
Cze¶æ dziewczyny. Ja siê ju¿ za³amujê, ¿e nigdy nie wyjdê z tego przeproteinowania. Zreszt± zobaczcie same jak to wygl±da. Mam jeden wielki puch, z którym nie umiem sobie poradziæ. Oczywi¶cie olejujê (nawet codziennie), obowi±zkowo zabezpieczam koñcówki, stosujê du¿o emolientów i dalej kiepsko. To siê ju¿ nadaje chyba tylko do porz±dnego ¶ciêcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Oczyszczalas sie porzadnie SLES? Uzywasz czegos humektantowego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Karen a mo¿esz podaæ czego u¿ywasz?
Dzi¶ zrobi³am po swojemu. Reanimacja hydrolatem z joanny bs MiB oraz twisted sista. Mysia mówi³a, ¿e Joanny bski to raczej syf, i lepiej u¿ywaæ ds w ma³ej ilo¶ci, no i ¿e te proteiny mam zostawiæ a tu kolejny dowód, ¿e nie wiem jak siê do rad ustosunkowaæ bo od razu je podbilo. (Nie sugerujcie siê kolorem na dole bo aparat przeklamuje) ![]() W ogóle, to tak bardzo chce zapuscic, w³osy a one takie fajne w tej d³ugo¶ci, bo i objêto¶æ i skrêt... :Love: Dylematy, dylematy..
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-09-28 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Hej, hej. Wiem, ze ostatnio rzadko bywam, ale caly czas czytam.
Pojutrze ide na podciecie, bo konce juz rozdwojone. Na chwile obecna uwielbiaja odzywke do kreconych yves rocher i joanne b/s w kazdych ilosciach. No i wciaz wielki zachwyt bootsem, absolutnie nic mi tak skretu nie wyciaga. Zastanawiam sie tez czy nie zrezygnowac z cieniowanie, bo sa cieniutkie i jakos mialam optycznie wrazenie, ze lepiej wygladaly jak byly sciete na rowno. |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
![]() Ja dzis zaaplikowalam sobie duza dawke emolientow i silikonow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Mycie: szampon Yves Rocher odbudowuj±cy Oleje: olej winogronowy, oliwka BDFM, olej rokitnikowy, a na koñcówki olej ¶liwkowy (chcê jeszcze kupiæ olej sezamowy w Lidlu, ale ci±gle go nie ma) Maski: Omia z siemieniem lnianym (na zdjêciu w³osy po jej u¿yciu. Wydaje mi siê, ¿e jest za lekka), Aloesowa maska NaturVital, Ziaja kakaowa, Gliss Kur z siedmioma olejami (ale tylko przed myciem, bo inaczej w³osy wygl±daj± nie³adnie), Balea maska kokosowa (u¿ywam jako od¿ywki na 1-2 minuty) Po myciu: olej ¶liwkowy+serum na koñcówki z Green Pharmacy i do tego od czasu do czasu od¿ywka b/s z Joanny ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A mog³yby¶cie poleciæ jakie¶ maski humektantowe? Bo wydaje mi siê, ¿e nie jest ich du¿o |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.