Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-27, 10:29   #181
kincza
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Jejku wy macie takie ¶licznej w³osy zazdroszcze
kincza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:33   #182
StillOli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30
GG do StillOli

Jeszcze na allegro mozna ja spotkac ale hmm za1st wyjdzie 15zl..mog³abym kupiæ 2 ale czy ja wiem czy ona mi przypasuje?! Narazie odwiedzia³m carrefoura i stane³o na Joanna, Keratyna, Od¿ywka do w³osów z keratyn± i zobaczymy co mi z tego wyjdzie a kurcze tak mi zalezalo na czyms z pszenica a ta z farmony sie zapowiada³a super

Ps. napisa³am do przedstawicieli farmony na ¶lasku czy to prawda ze je wycofuja a co mi tam

Moja pierwsza hybryda: 24.11.2014
Dbam o w³osy - moi ulubieñcy: Od¿ywka do w³osów Hergon II, Joanna z kreatyn±, Faramona Herbal Care Len, Boots Essentials Curl Creme.

Edytowane przez StillOli
Czas edycji: 2014-09-27 o 12:45
StillOli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:39   #183
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

A mi dzi¶ na allegro mignely te ukochane kremy wlosomaniaczek z bootsa.
Popatrzcie sobie mo¿e kole¿anki na ojczystej ziemi.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:51   #184
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Jak wizyta u mysi?
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 13:00   #185
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Cytat:
Widzialam 36 z³ z przesy³ka.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 13:57   #186
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
Od pewnego czasu chcia³abym wypróbowaæ, ale szkoda mi kasy bo jak siê nie sprawdzi to kasa wyrzucona w b³oto..
Do³±czam siê do pytania Wizazanki! Wstawiaj efekty kochana
__

Dzisiaj bêdê malowaæ, bo mój rudy ju¿ bardziej blond zaczyna przypominaæ

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:26   #187
Immoral
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

U mnie ostatni lekki progres ImageUploadedByWizaz Forum1411824309.755131.jpg

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Immoral jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 14:53   #188
Joanku
Zadomowienie

Kochane me ;]
Co do Mysi to cudów nie ma.
Mimo, ¿e jestem trochê zawiedziona, próbujê sobie t³umaczyæ, ¿e mo¿e moja wiedza nie jest tak tragiczna i sporo osi±gnê³am na w³asn± rêkê a sytuacja nie jest tak skrajna ¿eby by³ efekt 'wow', jak z blogowych notek ;P

Nie umniejszaj±c Mysinemu profesjonalizmowi sama chyba znam swoje w³osy najlepiej ;D

Mmm, co mogê powiedziec sama Mysia super. Widaæ, ¿e ma pojêcie konkretna i rzeczowa, ale nie rozwik³a³a moich w±tpliwo¶ci.
Powiedzia³a, ze nie jest w stanie przeskoczyæ tego wahania mojego skrêtu i taki ju¿ mój urok.
Mia³am nadziejê, ¿e trochê kosmetyków podrzuci po tym co jej powiedzia³±m o proteinach w pielegneacji ale tez jako¶ nic nie wyniknê³o.
Zaproponowa³a w³±czenie protein mlecznych i wykluczy³a szklisto¶æ moich w³osów.
Stwierdzi³a te¿, ze mam za du¿o protein w pielegnacji, choæ nie odnios³a sie za bardzo do tego, ¿e brak protein to brak loków, i ¿e ³atwiej mi sie przenawilzyæ ni¿ przeprotienowac.
Bardzo chcia³a mi udownodniæ ,¿e rzucaj±c mocniej emolientów te¿ mogê mieæ loki.
I w sumie dopiê³a swego ale... Suszy³a mnie ponad godzinê dyfuzorem.
[Gdybym ja, co mycie, tyle czasu mia³a na suszenie...]
Przekona³a mnie te¿ do ¿elu ale niestety po ca³ym [3,5 h] przedsiêwziêciu mia³am g³adkie ulizane loczki od po³owy,a zanim dojecha³am do domu to by³y str±czki ;< Ja ju¿ to znam - smêtnie po emolientach...
Wrzucam Wam fotencje. Oceñcie same.

Napi³am sie u niej pysznej herbatki posmia³y¶my siê z tego i owego, poprawi³a ciêcie po poprzedniej pani fryzjerce.
Bardzo pomog³a mi te¿ ze skóra g³owy ale o tym nie chcê za bardzo pisac bo diagnoza troszkê mnie dobi³a i musze to sobie pouk³adaæ.

Tak wiêc tyle u mnie.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-09-27 o 14:58
Stary 2014-09-27, 17:02   #189
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Cytat:
Kochane me ;]
Co do Mysi to cudów nie ma.
Mimo, ¿e jestem trochê zawiedziona, próbujê sobie t³umaczyæ, ¿e mo¿e moja wiedza nie jest tak tragiczna i sporo osi±gnê³am na w³asn± rêkê a sytuacja nie jest tak skrajna ¿eby by³ efekt 'wow', jak z blogowych notek ;P

Nie umniejszaj±c Mysinemu profesjonalizmowi sama chyba znam swoje w³osy najlepiej ;D

Mmm, co mogê powiedziec sama Mysia super. Widaæ, ¿e ma pojêcie konkretna i rzeczowa, ale nie rozwik³a³a moich w±tpliwo¶ci.
Powiedzia³a, ze nie jest w stanie przeskoczyæ tego wahania mojego skrêtu i taki ju¿ mój urok.
Mia³am nadziejê, ¿e trochê kosmetyków podrzuci po tym co jej powiedzia³±m o proteinach w pielegneacji ale tez jako¶ nic nie wyniknê³o.
Zaproponowa³a w³±czenie protein mlecznych i wykluczy³a szklisto¶æ moich w³osów.
Stwierdzi³a te¿, ze mam za du¿o protein w pielegnacji, choæ nie odnios³a sie za bardzo do tego, ¿e brak protein to brak loków, i ¿e ³atwiej mi sie przenawilzyæ ni¿ przeprotienowac.
Bardzo chcia³a mi udownodniæ ,¿e rzucaj±c mocniej emolientów te¿ mogê mieæ loki.
I w sumie dopiê³a swego ale... Suszy³a mnie ponad godzinê dyfuzorem.
[Gdybym ja, co mycie, tyle czasu mia³a na suszenie...]
Przekona³a mnie te¿ do ¿elu ale niestety po ca³ym [3,5 h] przedsiêwziêciu mia³am g³adkie ulizane loczki od po³owy,a zanim dojecha³am do domu to by³y str±czki ;< Ja ju¿ to znam - smêtnie po emolientach...
Wrzucam Wam fotencje. Oceñcie same.

Napi³am sie u niej pysznej herbatki posmia³y¶my siê z tego i owego, poprawi³a ciêcie po poprzedniej pani fryzjerce.
Bardzo pomog³a mi te¿ ze skóra g³owy ale o tym nie chcê za bardzo pisac bo diagnoza troszkê mnie dobi³a i musze to sobie pouk³adaæ.

Tak wiêc tyle u mnie.

Faktycznie, chyba jak sama w³osy stylizujesz, to lepiej wygl±daj±. Przede wszystkim masz super objêto¶æ, a tu troszkê oklapniête te loki. Ale i tak masz ³adne w³oski.

Siedzê, przegl±dam sobie blogi i natrafi³am na blog tej dziewczyny....
http://henri-and-her-hair.blogspot.c...l#comment-form

Zastanawia mnie, dlaczego niektóre dziewczyny my¶l±, ¿e smêtnie wisz±ce, przerzedzone koñcówki s± super, byleby tylko w³osy by³y d³ugie. Tu jest tragedia jak dla mnie.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-09-27 o 17:04
syklamen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:14   #190
Immoral
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie, chyba jak sama w³osy stylizujesz, to lepiej wygl±daj±. Przede wszystkim masz super objêto¶æ, a tu troszkê oklapniête te loki. Ale i tak masz ³adne w³oski.

Zastanawia mnie, dlaczego niektóre dziewczyny my¶l±, ¿e smêtnie wisz±ce, przerzedzone koñcówki s± super, byleby tylko w³osy by³y d³ugie. Tu jest tragedia jak dla mnie.
ale co ona dla tych wlosow zrobila, ze konce takie starszne? (blog juz troche ma)
Immoral jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:19   #191
StillOli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30
GG do StillOli

Cytat:

No w³asnie skad ja to znam mam dlugie ale nie wiem co sie z nimi porobilo za ostatnie 7 lat ale tak wygladalam - nie cieniowane /czarne na motocyklu/ a dzis wygladaja tak - cieniowane /splukany rudy opuchnieta po wyrwaniu 8ki/
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_1329a.jpg (98,5 KB, 68 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3850.jpg (124,7 KB, 63 za³adowañ)

Moja pierwsza hybryda: 24.11.2014
Dbam o w³osy - moi ulubieñcy: Od¿ywka do w³osów Hergon II, Joanna z kreatyn±, Faramona Herbal Care Len, Boots Essentials Curl Creme.
StillOli jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 17:36   #192
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

Cytat:

akurat pokusilam sie zeby przeczytac ta przedostatnia notke z tego bloga, obserwuje jakis czas i to wynika z tego ze ona nie chce pozbyc sie dlugosci (choc juz zastanawia sie czy nie sciac koncow) i na roznicy pomiedzy dbaniem o wlosy w The Long Hair Community a polska blogosfera i tam takie koncowki sa uznawane za "fairytail ends"
przedostatnia notka wiele wyjasnia
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:06   #193
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
akurat pokusilam sie zeby przeczytac ta przedostatnia notke z tego bloga, obserwuje jakis czas i to wynika z tego ze ona nie chce pozbyc sie dlugosci (choc juz zastanawia sie czy nie sciac koncow) i na roznicy pomiedzy dbaniem o wlosy w The Long Hair Community a polska blogosfera i tam takie koncowki sa uznawane za "fairytail ends"
przedostatnia notka wiele wyjasnia
Te¿ kupiê tê od¿ywkê jak bdê na zakupach, z tej jestem zadowolona. My¶lê, ¿e starcz± mi w zupe³no¶ci do pielêgnacji.

Te w³osy ¼le wygl±daj± bardzo, pomiêdzy starymi i nowymi nie widzê ¿adnej ró¿nicy i tylko solidne ciêcie by pomog³o by od¿y³y chyba... pisze jak pielêgnuje lecz pomiêdzy starymi, zn owymi fotkami ró¿nicy nie ma. I tylko siê niszcz± jak takie koñce siê trzyma, bez sensu. Mia³am kole¿ankê z takimi w³osami, potem ¶ciê³a do ramion i mia³a po tym przepiêkne, g³adkie i l¶ni±ce w³osy, od¿y³y. Mia³am te¿ sama podobnie, przez lata w³osy niepodcinane a¿ raz z 15 cm. I piêkne loki, po paru miesi±cach zrobi³y siê czarne i g³adkie wcze¶niej by³a kopa wyp³owia³ego i napuszonego siana, nic wiêcej.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:22   #194
Joanku
Zadomowienie

' D³ugo¶æ jest dla mnie bardzo wa¿na i ze zdrowymi krótkimi w³osami szczê¶liwa nie bêdê. Kondycja w³osów to równie¿ nie wszystko, przynajmniej dla mnie. Chocia¿ wiem, ¿e polska blogosfera popad³a w tak± skrajno¶æ, o czym z reszt± dyskusja odby³a siê pod postem o LHC, gdzie podej¶cie jest diametralnie ró¿ne.' D³ugo¶æ widaæ najwa¿niejsz±.
Stary 2014-09-27, 18:34   #195
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

Cytat:
' D³ugo¶æ jest dla mnie bardzo wa¿na i ze zdrowymi krótkimi w³osami szczê¶liwa nie bêdê. Kondycja w³osów to równie¿ nie wszystko, przynajmniej dla mnie. Chocia¿ wiem, ¿e polska blogosfera popad³a w tak± skrajno¶æ, o czym z reszt± dyskusja odby³a siê pod postem o LHC, gdzie podej¶cie jest diametralnie ró¿ne.' D³ugo¶æ widaæ najwa¿niejsz±.
czyli jednak nie czytalam tak dokladnie jak mi sie wydawalo ze czytam

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ kupiê tê od¿ywkê jak bdê na zakupach, z tej jestem zadowolona. My¶lê, ¿e starcz± mi w zupe³no¶ci do pielêgnacji.

Te w³osy ¼le wygl±daj± bardzo, pomiêdzy starymi i nowymi nie widzê ¿adnej ró¿nicy i tylko solidne ciêcie by pomog³o by od¿y³y chyba... pisze jak pielêgnuje lecz pomiêdzy starymi, zn owymi fotkami ró¿nicy nie ma. I tylko siê niszcz± jak takie koñce siê trzyma, bez sensu. Mia³am kole¿ankê z takimi w³osami, potem ¶ciê³a do ramion i mia³a po tym przepiêkne, g³adkie i l¶ni±ce w³osy, od¿y³y. Mia³am te¿ sama podobnie, przez lata w³osy niepodcinane a¿ raz z 15 cm. I piêkne loki, po paru miesi±cach zrobi³y siê czarne i g³adkie wcze¶niej by³a kopa wyp³owia³ego i napuszonego siana, nic wiêcej.
wiadomo, kazdy ma jakies tam... swoje... yy.. odchyly ja tam wole miec krotkie a zdrowe niz dlugie a suche i z przerzedzonymi koncowkami, ale co kto woli
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 18:58   #196
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 207

Cytat:
The Long Hair Community a polska blogosfera i tam takie koncowki sa uznawane za "fairytail ends"
Ja siê ci±gle z tego ¶miejê. Pokazuj± tam dziewczyny w³a¶nie takie brzydkie koñce, a wszyscy pisz± jakie ³adne
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:52   #197
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:

wiadomo, kazdy ma jakies tam... swoje... yy.. odchyly ja tam wole miec krotkie a zdrowe niz dlugie a suche i z przerzedzonymi koncowkami, ale co kto woli
Mam to samo. W sumie nigdy nie dba³am o to ile fryzjerka mi zetnie bo wolê, ¿eby ¶ciê³a wiêcej i ¿eby siê nie rozdwaja³o - ostatnio (o ile pamiêtam na blogu Anwen) dowiedzia³am siê, ¿e ¿eby prawid³owo obci±æ w³os trzeba ¶ci±æ w³osy sporo nad rozdwojonym miejscem bo inaczej to uszkodzenie poleci dalej jak oczko w rajstopach. To by t³umaczy³o czemu fryzjerzy ¶cinaj± zawsze wiêcej, choæ prawdê mówi±c nie mam z tym problemu no ale jak pisa³a¶: ka¿dy ma inne odchy³y i priorytety.

Mam lajtowe podej¶cie do ¶cinania w³osów i ju¿ ostatnio jak by³am u fryzjera to mi palnê³o i mi ¶cie³a po³owe w³osów (bo chcia³am), dlatego nie wiem czy kiedykolwiek zapuszczê w³osy do stanika. Fajnie by by³o ale wolê jednak by by³y zdrowe.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:58   #198
Klaudenc
Moderator

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48313133]Ja siê ci±gle z tego ¶miejê. Pokazuj± tam dziewczyny w³a¶nie takie brzydkie koñce, a wszyscy pisz± jakie ³adne [/QUOTE]
Tia... miej d³ugie i brzydkie w³osy, d³ugie paznokcie ale obszarpane.. a mo¿na mieæ d³ugie i piêkne, tylko d³u¿ej to trwa. Je¶li czuje siê dobrze z takim siankiem no to niech nosi - dla mnie to wygl±da po prostu nieestetycznie i brzydko. Za d³ugie w³osy to te¿ ju¿ kiepsko, co z tego ¿e zapuszczaæ bêdziemy jak koñce siê wykrusz±, wtedy nigdy nie urosn±. Zagl±dam na jednego bloga i autorka ma d³ugie, piêkne i zdrowe w³osy. Zdrowe w³osy z ³adnymi koñcami nie musz± byæ krótkie, tylko no czas - ale warto!

upiek³am swój chlebek, pyyycha

Joanku, prze¶liczne s± Twoje w³oski. Przyznam, ¿e spodziewa³am siê czego¶ ciekawszego po Twej wizycie je¶li o informacje chodzi bo ciêcie jest ¶liczne
Stary 2014-09-27, 22:00   #199
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
i tam takie koncowki sa uznawane za "fairytail ends"
Przepraszam. Generalnie wesz³am sobie w tego bloga co wklei³a¶ i od razu zblad³am bo hektolitry wazeliny wyciekaj± z komentarzy. Nie no, naprawdê staram siê dostrzec ró¿nice. Jak w³osy by³y popuszone i przerzedzone na koñcach tak s±. I napisz to tam teraz to Ci wypruj± flaki i przyozdobi± nimi choinkê na ¶wiêta.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Tia... miej d³ugie i brzydkie w³osy, d³ugie paznokcie ale obszarpane.. a mo¿na mieæ d³ugie i piêkne, tylko d³u¿ej to trwa. Je¶li czuje siê dobrze z takim siankiem no to niech nosi - dla mnie to wygl±da po prostu nieestetycznie i brzydko. Za d³ugie w³osy to te¿ ju¿ kiepsko, co z tego ¿e zapuszczaæ bêdziemy jak koñce siê wykrusz±, wtedy nigdy nie urosn±. Zagl±dam na jednego bloga i autorka ma d³ugie, piêkne i zdrowe w³osy. Zdrowe w³osy z ³adnymi koñcami nie musz± byæ krótkie, tylko no czas - ale warto!

upiek³am swój chlebek, pyyycha

Joanku, prze¶liczne s± Twoje w³oski. Przyznam, ¿e spodziewa³am siê czego¶ ciekawszego po Twej wizycie je¶li o informacje chodzi bo ciêcie jest ¶liczne

Klaudenc - pisa³a¶ chyba gdzie¶, ¿e masz problemy z cer± [?]. Je¿eli siê pomyli³am to przepraszam ale wiem, ¿e jeste¶ zainteresowana sk³adami i chemi±, a znalaz³am ekstra blog prowadzony przez dermokosmetologa.

Dziewczyny, ostatnio gdzie¶ jak czyta³am KWC - nie pamiêtam dok³adniej przy jakim produkcie dziewczyna pisa³a, ¿e nie ¶cina³a w³osów 5 lat i nie ma ¿adnej rozdwojonej koñcówki. Zastanawiam siê - czy to mo¿liwe?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 22:16   #200
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ

Klaudenc - pisa³a¶ chyba gdzie¶, ¿e masz problemy z cer± [?]. Je¿eli siê pomyli³am to przepraszam ale wiem, ¿e jeste¶ zainteresowana sk³adami i chemi±, a znalaz³am ekstra blog prowadzony przez dermokosmetologa.

Dziewczyny, ostatnio gdzie¶ jak czyta³am KWC - nie pamiêtam dok³adniej przy jakim produkcie dziewczyna pisa³a, ¿e nie ¶cina³a w³osów 5 lat i nie ma ¿adnej rozdwojonej koñcówki. Zastanawiam siê - czy to mo¿liwe?
Tak, rozszerzone pory i wszystko co siê z tym wi±¿e. Mam swój plan pielêgnacji, ale daj mi link chêtnie poczytam

Ja my¶lê, ¿e mo¿e byæ bo nie ka¿demu siê w³osy rozdwajaj±. Moje np. s³abn±, wyrosn± cieñsze albo koñcówka bêdzie cienka, bêd± suche ale rozdwojenia nie znajdziesz prêdko. Raz mia³am po codziennym jechaniu prostownic±. Ju¿ wola³abym rozdwojone koñce chyba ni¿ ogólne os³abienie, ale taki urok. Pojêcia nie mam od czego to zale¿ne, dodam ¿e koñców nigdy nie zabezpiecza³am nawet serum mo¿e genetyczna sprawa czy co¶ takiego.
Stary 2014-09-27, 22:27   #201
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Tak, rozszerzone pory i wszystko co siê z tym wi±¿e. Mam swój plan pielêgnacji, ale daj mi link chêtnie poczytam

Ja my¶lê, ¿e mo¿e byæ bo nie ka¿demu siê w³osy rozdwajaj±. Moje np. s³abn±, wyrosn± cieñsze albo koñcówka bêdzie cienka, bêd± suche ale rozdwojenia nie znajdziesz prêdko. Raz mia³am po codziennym jechaniu prostownic±. Ju¿ wola³abym rozdwojone koñce chyba ni¿ ogólne os³abienie, ale taki urok. Pojêcia nie mam od czego to zale¿ne, dodam ¿e koñców nigdy nie zabezpiecza³am nawet serum mo¿e genetyczna sprawa czy co¶ takiego.
http://kosmostolog.blogspot.com/

Fajnie by by³o, ja jestem z tych co siê rozdwajaj± jak cholera ale od niedawna zaczê³am zabezpieczaæ, zobaczymy co z tego bêdzie. ¦cinaæ muszê raz na pó³ roku bo koñcówki wygl±daj± jak miot³y.
Stary 2014-09-27, 22:36   #202
Klaudenc
Moderator

Cytat:
http://kosmostolog.blogspot.com/

Fajnie by by³o, ja jestem z tych co siê rozdwajaj± jak cholera ale od niedawna zaczê³am zabezpieczaæ, zobaczymy co z tego bêdzie. ¦cinaæ muszê raz na pó³ roku bo koñcówki wygl±daj± jak miot³y.
Dziêki bardzo!

Ja to raz na rok w³osy ciê³am maj±c d³ugie, ¿eby fryzurê od¶wie¿yæ. Teraz ty³ tylko bo rosn±, ale no w maju na pocz±tku ¶ciête i nic rozdwojone nie ma. A rozdwojenie by by³o to bym widzia³a i do podciêcia bo na czarnych w³osach widaæ takie bia³e koñce.

Ide lulku, ale wrzucê Wam moj± dzisiejsz± inspiracjê w³osow± w postaci filmiku. Polecam tak pomachaæ loczem i wrzuciæ efekty po
https://www.youtube.com/watch?v=EPl8GgZfEYg
Stary 2014-09-28, 02:34   #203
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Mam to samo. W sumie nigdy nie dba³am o to ile fryzjerka mi zetnie bo wolê, ¿eby ¶ciê³a wiêcej i ¿eby siê nie rozdwaja³o - ostatnio (o ile pamiêtam na blogu Anwen) dowiedzia³am siê, ¿e ¿eby prawid³owo obci±æ w³os trzeba ¶ci±æ w³osy sporo nad rozdwojonym miejscem bo inaczej to uszkodzenie poleci dalej jak oczko w rajstopach. To by t³umaczy³o czemu fryzjerzy ¶cinaj± zawsze wiêcej, choæ prawdê mówi±c nie mam z tym problemu no ale jak pisa³a¶: ka¿dy ma inne odchy³y i priorytety.
O no w³a¶nie, równie¿ mam takie podej¶cie. Id±c do Mysi by³am gotowa ¶ci±æ na krótko, byle w³osy by³y zdrowe, a ona mnie bardzo mile zaskoczy³a, mówi±c, ¿e w³osy s± w dobrym stanie i trzeba tylko podci±æ koñcówki, a nastêpne ciêcie za rok. Tak¿e teraz zapuszczam!

No ale... w za³±czniku zdjêcie pokazuj±ce, jak moje w³osy wygl±daj± tutaj po kilku godzinach od mycia. Koszmar, koszmar, koszmar!!! A po myciu i u³o¿eniu wygl±da³y ok...
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 27wrzesnia2014.jpg (22,1 KB, 46 za³adowañ)
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:03   #204
Karen15
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 436

Cze¶æ dziewczyny. Ja siê ju¿ za³amujê, ¿e nigdy nie wyjdê z tego przeproteinowania. Zreszt± zobaczcie same jak to wygl±da. Mam jeden wielki puch, z którym nie umiem sobie poradziæ. Oczywi¶cie olejujê (nawet codziennie), obowi±zkowo zabezpieczam koñcówki, stosujê du¿o emolientów i dalej kiepsko. To siê ju¿ nadaje chyba tylko do porz±dnego ¶ciêcia.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg P9280488.jpg (68,0 KB, 47 za³adowañ)
Karen15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:50   #205
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Moje akurat sie w ogole nie rozdwajaja. Oczywiscie mialam rozdwojone w przeszlosci, przed wlosomaniactwem kiedy tylko mylam SLS i czesalam na sucho i nawet nie wiedzialam ze mam fale. Odkad zaczelam olejowac nie widzialam ani jednej rozdwojonej koncowki, to juz prawie 5 lat. Na jesieni 2009 roku po raz pierwszy zajrzalam do watku dla kreciolkow numer 2. Stare, dobre czasy.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny. Ja siê ju¿ za³amujê, ¿e nigdy nie wyjdê z tego przeproteinowania. Zreszt± zobaczcie same jak to wygl±da. Mam jeden wielki puch, z którym nie umiem sobie poradziæ. Oczywi¶cie olejujê (nawet codziennie), obowi±zkowo zabezpieczam koñcówki, stosujê du¿o emolientów i dalej kiepsko. To siê ju¿ nadaje chyba tylko do porz±dnego ¶ciêcia.
Spokojnie, to wcale zle nie wyglada.
Oczyszczalas sie porzadnie SLES? Uzywasz czegos humektantowego?
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:23   #206
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ

Spokojnie, to wcale zle nie wyglada.
Oczyszczalas sie porzadnie SLES? Uzywasz czegos humektantowego?
Oczyszcza³am i teraz jeszcze u¿ywam szamponu z Yves Rocher (z sls). U¿ywam maski aloesowej NaturVital
Stary 2014-09-28, 11:30   #207
Joanku
Zadomowienie

Karen a mo¿esz podaæ czego u¿ywasz?

Dzi¶ zrobi³am po swojemu. Reanimacja hydrolatem z joanny bs MiB oraz twisted sista.
Mysia mówi³a, ¿e Joanny bski to raczej syf, i lepiej u¿ywaæ ds w ma³ej ilo¶ci, no i ¿e te proteiny mam zostawiæ a tu kolejny dowód, ¿e nie wiem jak siê do rad ustosunkowaæ bo od razu je podbilo.
(Nie sugerujcie siê kolorem na dole bo aparat przeklamuje)

W ogóle, to tak bardzo chce zapuscic, w³osy a one takie fajne w tej d³ugo¶ci, bo i objêto¶æ i skrêt... :Love:
Dylematy, dylematy..

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-09-28 o 11:52
Stary 2014-09-28, 11:52   #208
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Hej, hej. Wiem, ze ostatnio rzadko bywam, ale caly czas czytam.
Pojutrze ide na podciecie, bo konce juz rozdwojone. Na chwile obecna uwielbiaja odzywke do kreconych yves rocher i joanne b/s w kazdych ilosciach. No i wciaz wielki zachwyt bootsem, absolutnie nic mi tak skretu nie wyciaga.
Zastanawiam sie tez czy nie zrezygnowac z cieniowanie, bo sa cieniutkie i jakos mialam optycznie wrazenie, ze lepiej wygladaly jak byly sciete na rowno.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:09   #209
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka¿ wiadomo¶æ
Oczyszcza³am i teraz jeszcze u¿ywam szamponu z Yves Rocher (z sls). U¿ywam maski aloesowej NaturVital
Powinny dojsc do siebie jeszcze je troche poolejuj. I moze jakies serum silikonowo-arganowe daloby rade.
Ja dzis zaaplikowalam sobie duza dawke emolientow i silikonow i jest nienajgorzej. Wrzuce jutro fotki jak mi sie cos ladnego pstryknie do lustra.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:23   #210
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Powinny dojsc do siebie jeszcze je troche poolejuj. I moze jakies serum silikonowo-arganowe daloby rade.
Ja dzis zaaplikowalam sobie duza dawke emolientow i silikonow i jest nienajgorzej. Wrzuce jutro fotki jak mi sie cos ladnego pstryknie do lustra.
Wydaje mi siê, ze moje w³osy za olejem arganowym nie przepadaj±. Mia³am kiedy¶ maskê z jego dodatkiem i nie wygl±da³y dobrze.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Karen a mo¿esz podaæ czego u¿ywasz?

Mycie: szampon Yves Rocher odbudowuj±cy
Oleje: olej winogronowy, oliwka BDFM, olej rokitnikowy, a na koñcówki olej ¶liwkowy (chcê jeszcze kupiæ olej sezamowy w Lidlu, ale ci±gle go nie ma)
Maski: Omia z siemieniem lnianym (na zdjêciu w³osy po jej u¿yciu. Wydaje mi siê, ¿e jest za lekka), Aloesowa maska NaturVital, Ziaja kakaowa, Gliss Kur z siedmioma olejami (ale tylko przed myciem, bo inaczej w³osy wygl±daj± nie³adnie), Balea maska kokosowa (u¿ywam jako od¿ywki na 1-2 minuty)

Po myciu: olej ¶liwkowy+serum na koñcówki z Green Pharmacy i do tego od czasu do czasu od¿ywka b/s z Joanny

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A mog³yby¶cie poleciæ jakie¶ maski humektantowe? Bo wydaje mi siê, ¿e nie jest ich du¿o
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.