![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
maciejka1987 no tak...mama mówi, żebym uspokoiła się z zakupami dla dziecka bo to przynosi nieszczęście. Nie wiem skąd ten przesąd.
Mama Zuzi ja cały czas je czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
własnie czy jest Wam ciagne gorąco i sie pocicie jak nigdy?
#183 |
Wtajemniczenie
|
Maciejka powiedz że teraz to dziecka ze szpitala nie wypiszą jak nie masz fotelika.
Z tetrą to moja mama też z Zuzką naciskała. Ile tych pieluch i nas było rany. Używałyśmy do okien, mam dla Magdy, siostra dla Jasia a jeszcze kilka dla koleżanki włożyłam bo wyprane może 2 razy. A teraz moja mama się wypiera i mówi ze przy takim dobrobycie jak pampersy to luksus. Wkurzające jest takie gadanie, ale na szczęście to my jesteśmy rodzicami i my decydujemy co i jak ![]()
#184 |
Zakorzenienie
|
Oj taaaak
![]()
#185 |
Wtajemniczenie
|
Ja się bardziej pocę niż przed ciążą ale nie jest mi szczególnie gorąco, duszno to tak, a piersi jak mi jest zimno to tak mnie szczypią że głowa mała
![]()
#186 |
Zakorzenienie
|
Pochwale sie wyborem poscieli i wozka jutro, bo dzis wylaczylam juz kompa..
![]() ![]() MaladT, mi nie jest goraco.. Wrecz pod kocem siedze i w grubych skarpach.. ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Mała się rozszalała
![]()
#188 |
Zadomowienie
|
Ja jestem ze zmarźlaków - siedzę w polarze i pod kocem. Nie pocę się wcale. Ciepło nie jest mi nigdy - z zasady (no może czasem w letnie upały)
![]() Jeśli chodzi o piersi to czasem mnie trochę pobolewają. Nie szczypią, ale trochę bolą. |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
mlebi odpoczywaj, nie ma zartów jak jest rozwarcie, lepiej zeby zbadali od stop do głów. zapewne zrobią wymaz na miejscu to bankowo 3 dni na wynik będziesz czekac, no a poza tym pewnie ktg coraz. trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tam sie bardziej nie pocę, powiedziałabym nawet, ze poce sie mniej. Moja też fika ![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Ollcia, kup sobie Lactovaginal.. Pomoze Ci odbudowac flore bakteryjna.. Moj gin zaleca mi stosowanie tego profilaktycznie, zeby nic sie nie rozwinelo..
![]() Zabobony... Taaaaa... Przestraszylam sie ostatnio i zlapalam za klatke piersiowa.. Juz sie nasluchalam, ze Mala bedzie miala znamie.. ![]() ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
MalaDT- jest mi zaj.... ście non stop gorąco!!!! Widzęludzi opatulonych, w szalikach i czapkach a ja.... zdejmuję płaszcz i niosę w ręce, bo jest mi gorąco. W domu to samo, a zawsze byłam zmarźlakiem. Od wczesnych pór jesiennych szaliczek i czapeczka, rękawiczki podstawa!
Także tak.... polityka cieplarniana, totalnie zmieniona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje gin powiedziała, ze nawet jeśli wynik glukozy miałam dobry to intak musze powtórzyć w czasie kiedy to badanie normalnie powinno sie wykonywać czyli do 28 tygodnia,zebym zrobiła w 27 przed sama wizyta.
Ja miałam po dwóch godzinach 102 wynik i byłam pewna ze mnie to juz nie czeka. Dziekuje Wam za pocieszenie ![]() Meire ja rownież czekam na Twój woreczek i pościel, z przyjemnością pooglądam ![]() Co do dziecka babeczki to moja cora miała obwód główki po porodzie 34 cm i klatka piersiowa 33 i az sobie czasem na metrze sprawdzam i zastanawiam jak ona ze mnie wyszła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- MamaZuzi moim zdaniem Magdalena jest duuuuzo ładniejsze niż Iza choc oczywiście to kwestia gustu. Nie daj sie kochana i jak tylko bedzie mozliwosc pokaz wszystkim co potrafisz. ![]()
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TAK..ja już nawet myślałam, że to oznaka jakiejś choroby ![]()
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
witam nowe Mamuśki
![]() Melbi ![]() DHA to niestety przede wszystkim tłuste ryby ewentualnie jajka. W innych produktach są ich tak małe ilości, że kilogramami trzeba by to jeść. A makrela, tuńczyk - dobre źródło DHA, a jeszcze lepsze rtęci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuje, czuje sie lepiej, chociaz tez dopiero do domu wrociliśmy, no ale nie bylo tyle chodzenia co wczoraj więc jest ok.. w końcu Małą czuje bo az od wczoraj taka cicha byla... ale teraz kopie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia dobrze, że na wizycie ok, szkoda , że bez usg ![]() Mlebi ojj współczuje szpitala... no ale lepiej niech poobserwują, będziesz w dobrych rękach ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Co do szczepień... tak po krótce gadałam z mamą bo się nie dało dłużej. To ona mówi , że ta 5w1 owszem.. tej 6w1 nie poleca, bo to i większy ból dla dziecka i coś tam, i że droższa. Jeśli chodzi o rtęć to mama mówi że tak zawsze było i nic na to nie poradzimy. Jeśli chodzi o szczepionki oddzielne to już dawno tego w Polsce nie ma. Pytałam jeszcze o rota i pneumo. Rota nie, chyba, że dziecko często choruje to warto , żeby tak nie cierpiało, ale jak wszystko ok to nie warto. Pneumo tak, ale lepiej później bo można do 5 roku zycia, a im później tym mniej tych szczepień (bo tam kilka trzeba). Tak po krótce i flegmatycznie więc przepraszam ale nie miałam szans na dłuższą rozmowe ![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Nad tym Lactovaginal poważnie się zastanowię. Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Mlebi trzymam kciuki, by was za długo tam nie trzymali
![]() ![]() Kurcze już się pakujecie ? ja się spakuje w grudniu :P Piżamy w razie czego mam, mąż wie gdzie leżą, ręczniki,małe pojemności kosmetyków... ale te podkłady itd to dopiero bede kupowala itd ![]() ![]() ![]() Wrocilismy dopiero do domu od tesciow, bo doszla tam paczka z naszymi workami do odkurzacza w koncu ![]() Pytałyście, czy ciepło w ciąży.. mi jest normalnie wieczorami chłodniej ,ale np. w autobusie dziś i sklepie się rozpinałam. Sutki mnie tak bolą, że można się upocić...masakra, już ja widzę to moje karmienie ![]() z bólu zrezygnuje predzej heh I o kłuciu dziś pisalyśmy i oczywiscie se wykrakalam, bo kilka razy mnie dziś dźgnęło wieczorem :/ A i dzieć dziś mniej ruchliwy, za to niiiisko grrrrrrrrr
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-16 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Ale sobie zrobilam lekturę na noc,zaczelam czytac opis porodow mamus pazdziernikowych,i od lekkich doszlam do tych ciezszych i mnie strach ogarnal,po co to czytalam
![]() tak wiec ide spac,sie przytulic do meza zeby mi sie koszmary nie snily |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Mnie za to ostatnio zimno, nawet dzisiaj w kominku sobie napalilam żeby bylo przyjemnie.
a co do torby to ja tak ok stycznia spakuje. Przed porodem syna yez tak pakowalam i co 3 tyg po terminie ![]()
#201 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia
![]() Było super, konkretnie, na pewno będziemy chodzić ![]() Dziś był temat szczepień. Nikt nikogo do niczego nie namawiał ani nie krytykował. Po prostu, kalendarz szczepień itd. Dużo rzeczy mam zapisanych. Części już nie pamiętam, bo padam na twarz. Jeśli chodzi o rtęć, to kiedyś była ona stosowana jako konserwant do szczepionki, teraz ponoć już nie jest, ale nie wiadomo jakie powikłania daje obecny środek konserwujący. Dlatego można kupić sobie dwa razy droższą szczepionkę na gruźlicę, bo w niej na pewno nie ma tej rtęci. Generalnie to już ńie wiem co jeszcze chciałam napisač, musiałabym zerknąć w notatki. Szczepienie to każdego indywidualna sprawa, tak więc decyzja należy do nas. Ola nie ma co się zastanawiać nad tym Lactovaginalem. Zacznij stosować bez obaw. Ja stosuję już od kilku miesięcy, regeularnie co 2 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Elu mysle ze to pomocne, widzimy ze kazdy porod jest inny, ale widzimy tez czego mozna sie spodziewac, co i jak , jak to jest w tych szpitalach tez. No nie wiem, mnie tez to czasem przeraza ale tez bardzo pomaga ![]() W ogole widzialam juz tez nawet ze dwie listopadowki urodzily. I nie ze takie z poczatku tylko z ok 23listopada. Chyba jedna w 34tc urodzila. To mnie przerazilo.
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Ale z was gaduły, człowieka nie ma przez pół dnia a już dwie strony do nadrobienia
![]() Ja postanowiłam że spakuje się w grudniu i do tego czasu kupię wszystkie potrzebne rzeczy dla siebie i maleństwa aby mieć w szpitalu. Większość rzeczy już mam pozostało kilka drobiazgów ![]() Jeśli chodzi o szczypiące cycki to mi też się tak zdarza a szczególnie wtedy jak jest bardzo zimno ![]() Witam kolejne lutowe mamuśki ![]() Asia1105 gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? Mlebi jesteśmy z tobą oby cię jak najszybciej wypuścili z tego szpitala i aby szyjka już się więcej nie otwierała.
#204 |
Zakorzenienie
|
aggo widze ze masz wizyte.. trzymam
![]() U mnie kolejna bezsenna noc. Nawet w nocy odpoczac nie idzie. Ale po 5 mnie za to Mała tak słodko kopała ![]()
#205 |
Wtajemniczenie
|
Aggo
![]() ![]() Mlebi szybkiego powrotu do domu ![]() Lubcia Szkoła Rodzenia Agnieszki Czajkowskiej ![]() Dzień dobry Paniom weekendowo ![]() ![]() ![]() Miłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Witam się piątkowo.
Czeka mnie dzisiaj długi dzień. Musze iść na rynek kupić dla chrześniaka czapeczkę bo wcześniej nie można było powiedzieć i potrzebna jest na już. Mam nadzieje że mnie deszcz nie złapie auta nie mam. Wrócę i będę się zbierać do wyjazdu. Już sobie wyobrażam jaka zmęczona wrócę po 9h poza domem, No nic muszę dać jakoś radę. Wyzwanie przede mną ![]()
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam sie piątkowo później do was wpadnę, i nadrobię bo jadę szkać płytek do łazienki i będę robić pierogi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Witam się w deszczowy dzień
![]() ewek widzę, że tak jak i ja spędzisz dzień w dziale materiałów budowlanych ![]() ![]() meire czekamy, czekamy na Twoje zdobycze ![]() ![]() melbi trzymam kciuki ![]() ![]() DuszonaMarchewka aż strach się bać… ja z moją zgagą – mała będzie małpką włochata ![]() ![]() ![]() Mamaazuzi u mnie Zuzka fika jak szalona, całe szczęście na razie nie po pęcherzu ![]() Emdzik a u mnie spodnie z h&m takie jakieś niewymiarowe….niby wygodne, ale w rozmiar mniejszy się w nogawki nie zmieściłam, a w ten co mam, jest luźny. No ale może jeszcze urosnę ![]()
#209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie ogarniam waszego tempa ![]() ![]() ![]() Torbę do szpitala to chcę pakować w okolicach Świąt. Ja nie przyjmuję do wiadomości, że wcześniej urodzę, bo musze zdążyć jeszcze napisać i obronić magisterkę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.