|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Olya, pamiętam jak pierwszy raz po porodzie się na brzuchu położyłam, cudne uczucie
a TZ na swój sposób zmiany przeżywa, choć niezbyt stosowny![]() Anuszka, wybacz czekoladę Mgds, jabłka są lekkostrawne, nie wzdymaja, nie alergizuja a słodycze i wypieki zalecane miałam własnego wyrobu a nie ze sklepu, żeby być pewnym co w nich siedzi
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak ja wyrobie bez slodyczy, takich grubszych typu czekolada ;p przeciez teraz codziennie musze cos zezrec ;/ mam nadzieje ze takiej ochoty nie bedzie...
któras tu pisała, ze łozysko sie starzeje od lezenia na plecach- powiedzialam to dzis mojemu ginowi, to mnie wysmial i sie pytal kto takie bzdury mowi heh ;p ci lekarze to musza miec niezły ubaw słysząć takie mądrosci ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-10-30 o 18:18 |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Olya mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie tylko lepiej. Jest to dla Was nowa sytuacja i może tżta trochę to przerasta, co nie zmienia faktu, że powinien się w język ugryźć i teraz Cię tylko wspierać. Nie martw się
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Ja w domu w ciągu dnia praktycznie cały czas na plecach leżę, a z łożyskiem wszystko gra
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
kurde mysalam, ze mam gdzies wynik grupy krwi z poprzedniej ciazy i patrze ze nie mam
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będziecie tyle produkować to ja nie wiem czy w 10 części zdążę urodzić.
Frau Klara jest przesłodka Justyna śliczna ta kołyska. I taka wyjątkowa ![]() Tulę wszystkie zdołowane ![]() Ja też nie miałam jeszcze ktg. Z tego co kojarzę to w szpitalu dopiero po tp robią. |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety musi być oryginał wiec będziesz musiała zrobić jak nie znajdziesz
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Jesteście NIE MO ŻLI WE!!!
od wczoraj 20 stron naskrobałyście w tym nowy wątek Witam się w VII części przeleciałam tylko i rzuciło mi się w oczy: ja jak urodzę to całą noc prześpię na brzuchu ![]() Frau, Klara śliczna... te małe rączki i paznokietki
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No może to był ogólny wymaz... faktycznie... muszę to sprawdzić... No to w każdym bądź razie GBS mam ujemny. Z najświeższych badań
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam ogólny wymaz, ale mam na wyniku pieczątkę:GBS ujemny.
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Frau Klaraprzesliczna
Justyna piekna kolyska Kasia paciorkowiec ma to do siebie, ze przychodzi i odchodzi, to ze ktos mial wynik ujemny w 37 tygodniu wcale nie oznacza, ze przy porodzie w np. 41 tez nadal bedzie ujemny, albo na odwrot. Ja podgrzewacza nie mam i raczej nie planuje kupic Ktg mialam robione juz wiele razy, ale to tylko dlatego, ze co drugi dzien laduje w szpitalu na konsultacji ![]() Dziewczyny borykajace sie ze zlymi nastrojami po porodzie, trzymajcie sie Lola mi przed ktg zawsze daja szklanke soku pomaranczowego, zeby maluch rozruszac, takze spokojnie mozesz jesc przed Olya wydaje mi sie, ze Twoj Tz poprostu bardzo przejal sie nowa rola, mysle, ze za chwile wroci do normy ![]() Tz nadal w pracy o 15.30 mial skonczyc, nie lubie samotnych wieczorow
|
|
#193 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niestety faceci to nie maja tak,ze potrafia wybiec na przeciw naszym myślomja wróciłam cała do domu..w torbie ciągle mam Franusia ktg wykazalo jakies skurcze macicy ale ja niczego nie czulam i mam sie zglosic znow w niedziele.dzis sparwdzal znow wage w granicy 3300/3500 ,wszystkie przerplywy,plyn i wymiary. łożysko na tylniej scianie 3 stopnia, Manning 8 pkt, główka przywiera do scianki,rozwarcie na 2 cm wiec od pon sie nie ruszylo,szyjka krótka,miękka..mogę smiało rodzic jak ruszę dzis mnie pytal czy chce juz zostac na oddziale ale to moze potrwac max.do tego 10.11 bo wczesniej nie chce mi niczego aplikowac..to mu odpowiedziałam,ze chyba na inny oddział musiałby mnie położyć-na psychiatryczny bo bym chyba do paly w tym szpitalu dostala. o kazdej porze jak bd cos niepokojacego sie działo mam dzwonic,jakies pojedyncze bole,upławy albo spadek aktywnosci dziecka,moj zły stan,goraczka,lęki lub obawy ze cos sie niedobrego dzieje a po odejsciu plynu owodniowego niezwłocznie.miałam dzis superancką połozna..babeczka do rany przyłóz ..pozwoliła mi na plecach lezec bo ostatnio na boku bylo mi niewygodnie..kazała podciagnac mocno kolana do brzucha bo tak ewentualne skurcze najszybciej sie ujawniaja,jak wstawałam to podała reke i pomogła.widziała,ze 3 mam sie za kręgosłup to rozmasowala..byłam w szoku..Justyna kołyska bomba
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Esti no najważniejsze, że Franek ma się dobrze
i super podejście lekarza i położnej ja właśnie wzięłam prysznic, wskoczyłam już w piżamkę i zaraz sobie mleczko wypiję
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Zmacal mi dziś szyjke i leżę jakas obolała mimo że jakoś bardzo nie bolało. Ten wymaz dość nieprzyjemny ;/
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zaraz też ide się umyć i wskoczyć w pidżamkę. Jakiś dziś przymulający ten dzień
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
mgds odeszly mi najpierw wody a skurcze mialam dopiero po jakims czasie w szpitalu.
Ja tez mam rozne nastroje i o wszystko bym ryczala ach te hormony
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Mi się 37 zaczyna w sobotę i dziś miałam na wizycie pierwszy raz. Generalnie wizyta pozytywnie. Zrobił mi wymaz na GBS (wynik za tydzień), zbadał dopochwowo - szyjka skrócona, rozwarcia brak, wysłał na KTG - wszystko ok, a potem zrobił USG, mały główką w dół (całe szczęście) i waży ok 2700. Gin powiedział że wielkoluda z niego nie będzie. Za tydzień kolejna wizyta i KTG, ja sie coś będzie działo to mam jechać do szpitala. L4 mam do 21.11 czyli tak jak termin.. (:
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Kurde mol! Nie zacytowało mi! Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa. Ta druga rączka to oczywiście M.
![]() Olya, rozumiem Cię, jak nikt chyba! Ja dopiero przy drugim dziecku doszłam wiecheć. Ty masz burzę hormonów, on nie wie, co się dzieje i atakuje, bo nie wie jak reagować. Potem będziesz stała nad łóżkiem dziecka z oczu polecą Ci łzy a z piersi mleko. Wszystko naraz. On jak taki madry to niech sobie laktator przystawi do sutka a potem komentuje. Z tym ktg to też miałam dopiero w szpitalu robione więc to nie jest reguła. Z opieką też jest różnie- w moim szpitalu nie praktykują, ale tam też wypuszczają do chaty po drugiej dobie nawet po cc i dren zakładają wszystkim cesarzowym ;-) Podgrzewacz miałam ale uważam, że nie jest niezbędny. Równie dobrze sprawdza się gorąca kąpiel butli w szklance na przykład. Drugie dziecko chyba jakoś weryfikuje co jest niezbędne a co można sobie darować przy zakupach ;-) A w ogóle rano była u mnie położna i nie umylam rąk zanim podeszła do Klary! No i po wizycie u p.dr. Klara jeszcze spadła z wagi, za tydzień znów do kontroli. Muszę ją podtuczyć. Najbardziej boję się znów jakiegoś gronkowca tak jak przy M. .No i jeszcze się martwię M.pokazała mi dziś trzy razy język, bo tak Junos w przedszkolu robi. Mojej mamie powiedziała, żeby się wynosiła, bo ona chciała być z mamą i tatą (jak pojechaliśmy do lekarza z Klarą), no i boję się, że będzie tylko bardziej hardcorowo. Eh... |
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybka oblukałam Cię ;P i jestem zaspokojona
) za mundurem panny sznurem Właśnie manieczka i szybka powiedzcie mi czy Wasze chłopy biorą opiekę na Was po porodzie? Bo to 80 % płatne? Bo pamietam ze jak pierwsze i drugie dziecko urodzilam to malz bral i mial 100% .. jak to jest u Waszych w robocie?
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia moj ma od 1 urlop 2 tyg i licze ze maly wbije sie chociaz na tydzien urlopu tatusia. Jak sie nie wbije to wtedy chyba ojcowski wezmie (bo normalnie chcial go pozniej wziac), a opieki raczej nie, to ostatecznosc, bo wlasnie 80%...
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Pati no to synek nie bedzie nie wiadomo jak duzo wazyl jestem przerazona, bo moj chyba jeden z wiekszych
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeet malo prądożerne Ale mysle ze jak ktos planuje sporadycznie tylko karmic butelka to kupowanie podgrzewacza jest calkowicie zbedne. Cytat:
czyli prawie pierwsze pokarmy ktore dajemy dzieciom. Ja caly czas do konca nie moge w to uwierzyc. Ale w najblizszym otoczeniu mam dwoje dzieciakow ktore mialy alergie na jablka. Niemniej jednak daleka jestem od sugerowania zeby ich nie jesc po porodzie natomiast jesli dziecko sie okaze alergiczne to tez warto miec to gdzies w pamieci
|
||
|
|
|
#203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
słoneczko napisz cos wiecej o samym porodzie...milczycie jak zaklęte.. boję się, że dlatego, że było aż tak źle i nie chcecie straszyć...Cytat:
olya - justyna kołyska cudna zwlokłam się z łóżka ale głowa mnie dalej boli chociaż skurczy już nie odnotowałam aktualnie tylko lekki ból brzucha jak na okres, nie napalajcie się to pewnie fałszywy alarmi zjadłam budyń czekoladowy |
|||
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Silesianna no wlasnie takie co utrzymuja stala temperature sa najlepsze
jak bede musiala to wlasnie taki zakupie
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisany swiezo po porodzie, chyba z 5 dni po, wiec raczej wiarygodny I to drugie tez Ci zaraz wysle tylko kompa wlacze
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() silesianna ja też bym mogła prosić?
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-10-30 o 20:34 |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, myślicie, że to normalne, gdy dzieć rusza się prawie cały dzień? A może to ja mam paranoję jakąś?
Martwiło mnie mało ruchów, teraz martwi dużo...
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój maz mógł mieć zwolnienie na Ciebie (opiekę to jest na druku L4) płatne 100% bo do niedawna policjanci mieli L4 płatne 100%, od niedawna sie to zmieniło i maja jak wszyscy 80%
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę jak rusza się dużo niż jak siedzi cicho
a ostatnio to ma rozne dni. Coraz spokojniejsze chyba chociaz i ma chwile szalenstw
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-10-30 o 20:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

a TZ na swój sposób zmiany przeżywa, choć niezbyt stosowny

23.06.2011
01.06.2013

od wczoraj 20 stron naskrobałyście w tym nowy wątek

brawa dla silnej mamy.!!!!
.

kupować to to już czy się jeszcze wstrzymać ? A jak macie to jakie?
czyli prawie pierwsze pokarmy ktore dajemy dzieciom. Ja caly czas do konca nie moge w to uwierzyc. Ale w najblizszym otoczeniu mam dwoje dzieciakow ktore mialy alergie na jablka.