![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.8
Słyszałam o tym, ale przez tel tez masakrycznie nieweygodnie się klika... A juz płacić to nigdy nie placilam, tez trzeba przez tel?
#182 |
Wtajemniczenie
|
Tak na początku było ciężko przez tel, teraz już spoko, idzie się.przyzwyczaić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||||||||||
Zadomowienie
|
cześć
no nie, 4 strony ![]() u nas też w nocy spadł śnieg. wstawiam zdjęcie do fotoklubu i obiecane wczorajsze krzesłowego więzienia K. najpierw przyklejony do szyby a później jak postawiłam go na śniegu to bylo tylko: "co to?" "co to?" no i mały wczoraj poleciał do tyłu na głowę i plecy przez oparcie od fotela. 0,5 cm brakowało a by uderzył głową o ostry drewniany stojak na kwiaty. a już do niego szłam Klementyna kciuki za Kacperka Nestelle pewnie, że idzie się obyć bez różowości ale my byśmy dostali ciuchy po rodzinie a tam głównie takie ![]() OTJ ![]() eluska chyba Ty pytałaś o krem. my używamy nivea na niepogodę czy jakoś tak. on nie ma wody w składzie więc nadaje się na mrozy Pawełek śmieszek ![]() jolanT i jak się Ewie podobało latanie w majtach? achna fajny avatar ![]() cathlyn Twoje rozważania ściereczkowe ![]() Luna brawo za ząbki scarlett księga dźwięków tylko w 5 częściach? ![]() wiecie co? strasznie mi się skóra wrażliwa zrobiła. nie mogę nosić mojego ukochanego wełnianego swetra bo mnie kłuje i gryzie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ależ my jesteśmy w tyle z gadaniem i jak to mówi mój tata: "nie śpij, bo Cię okradną" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
toć ba ![]() ![]() mam wrażenie, że mu na prawdę nie przyszło do głowy, że są inne możliwości ![]() Cytat:
![]() ![]() w jakim kolorze robicie? Cytat:
ja od 9 października i było mi dobrze ale nie za długo heh a tyle miałam planów na czas "jak już nie będę karmić" łącznie z wymizianiem się różnymi specyfikami, którymi wcześniej nie mogłam ![]() częściowo zrealizowałam plan i teraz oczywiście mam stracha czy nie zaszkodziłam. jeszcze parę dni przed spodziewanym okresem wychlałam piwsko ![]() poza tym w dni płodne mieliśmy z chłopem ciche dni więc tylko raz ten tego i na prawdę rękę bym dała uciąć, że w ciąży nie jestem no i stwierdziłam, że skoro na razie w ciązy nie będę to biorę się za ćwiczenia i tak dobrze mi szło heh 2 kg spadło i w bębnie 5 cm heh a tu o ![]() ![]() taka sytuacja ![]() ![]() Cytat:
![]() Wam też maile od arosa wpadają do spamu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() K. ulubiona książka ostatnio a właściwie gazeta to przywieziona od dziadka "Hodowla i chów bydła" ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Nestelle, Kwiatuszek, no tak spie. Rano wsiadam na petli wiec zajmuje sobie dobre miejsce i dosc szybko usypiam. Jakos tsk co dwa przystanki otwieram oko, jeszcze przystanku nie przespalam, choc ostatnio jestem blisko...ale juz odliczam dni do powrotu kolezanki i wreszcie pojde spac o uczciwej porze.
Klementyna kciuki za hematologa, daj znac po. Olivka jak Anielka dzis?
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze odwiedzaj grupy dla dzieci z rodzicami? (tzw. Eltern-Kind-Gruppen), bo o miejsce w zlobku bedzie naprawde trudno, w Niemczech sa problemy z miejscami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Sie witam
![]() DRAGUSIA - ja obstawiam Malpke ![]() KWIATUSZKU - jedno piwko to nic ja nie bede pisala co robilam ja imprezie ( nie wiedzac ze Milus sie tworzy ) ![]() Czekam az mi sklep otworza. Musze kupic chleb a potem ide do Navu skersowac pewne rzeczy dla mamy ![]() Ale mowie wam. Dzis Emilian zrobil sobie pobudke o 5.10 - o 8 wyszlam z nim do przedszkola. Cisne pod gorke gadam do niego ale nie zatrzymuje sie co by mi dobrze szlo chodzenie - wchodze do przedszkola parkuje wozek w szatni. Poechodze z boku by folie sciagnac a Tam TAKI WIDOK - Milus oko se kimnol ( no szkoda zem godziny nie szla to by sie zdarzyl wyspac ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1416556505.231236.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Moderna;49021810]ahh, to nie slyszalam o tym przyznawaniu godzin
![]() Moze odwiedzaj grupy dla dzieci z rodzicami? (tzw. Eltern-Kind-Gruppen), bo o miejsce w zlobku bedzie naprawde trudno, w Niemczech sa problemy z miejscami [/QU ![]() takie grupy to raczej niemiecko języczne dla Florka okey gorzej ze mną. coś znajdę z czasem. [QUOTE=kasia86bgo;49022008] DRAGUSIA - ja obstawiam Malpke ![]() [/QU ![]() dobra idziemy na spacero zakupy
#188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
boooooosze - ale sie najadlam ..... chyba zaraz Pekne - ale taki pyszny chlebek kupilam no i slaska byla w lodowce
![]() no i dzwoni telefon - obcy numer. se mysle pewnie to ten gosciu od naprawy. mowie Hallo - a on po norwesku '' czy pani Katarzyna '' ( ale tak jakos ladnie powiedzial ) - i co sie okazalo ZE POLAK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no wiec czekam czekam ![]() ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-11-21 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
hej
co za cudne wieści dobrze że zaczełam czytać wątek od początku a nie od końca ![]() Monika, Kwiatuszku gratulacje ![]()
#191 |
Zakorzenienie
|
pan mechanik byl - poszedl jakis pasek co trzyma beden - do tego cos tak zatkane - no i ''troszke'' zardzewialy tyl bedna - no ale Idzie naprawic - w ciagu tygodnia bede miala ja na chodzie. bo jak dzis zamowi czesci to najpozniej we wtorej bede plus max 2dni na naprawe. tak wiec jeszcze ciut bez praleczki trza wytrzymac
![]() pieke dzis Brownie czy jak sie to tam pisze. mam nadzieje ze sie uda bo too ma byc jako ''tort'' dla siostry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do piwka nie przejmuj się tak, ja tez tak miałam ![]() A ostatnie ![]() Cytat:
![]() ---- A tak w ogole to czeeeesc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
hej
![]() forum sie rozkręciło, nie nadążam.. tak na szybko nadrabiam i pędze robić obiad.. zapeklowałam szynkę na gulasz i myślalam, że ![]() a co do odpieluchowania- Ewa biegała na majtach i oczywiście nie skumała, że na nocnik ma zrobić więc stanęła obok i poleciało w rajtuzy ![]() ![]() Kwiatuszek- haha tak urzekła nas Twoja historia ![]() ja jak nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciązy to też popijałam piwko, zagryzałam chipsami, chyba nawet jakiegoś drina wychyliłam.. a w ogóle w ta niedzielę co zostałam bez słodyczy tz pojechał w końcu na stację i kupił ciasto- z alkoholem ![]() ![]() Karol ma niezłe więzienie ![]() Ewa pare razy już wlazła z krzesła na stół ale raz drugi trzeci pogroziłam i już nie fika.. a przy zlewie jakoś sie nie kokosi, stoi grzecznie bawi się wodą.. ale tez nie zawsze jej pozwalam i wtedy się burzy.. Ewa mi ostatnio tez spadła z krzesełka do tyłu.. była śpiąca, jojczyła, chodziła nie umiała znaleźć sobie miejsca i po chwili usiadła na krzesełku, myślałam, że tak duma.. a ona przysnęła, oko jej się zamknęło i spadła.. a siedziała tak, że oparcie miała z boku i fik do tyłu.. na szczęście tylko sie wystraszyła.. jutro robię ciasto z malinami ![]() mamusia przyjeżdza musze sie postarać i kąty wysprzątać ![]() Klementyna- kciuki wielkie dziś ![]() OTJ za nowa pracę tż ![]() a Ty czego sie uczysz? ![]() eluśka- Pawełek ![]() Despa- super dialogi ![]() alliw Janek ![]() w przedszkolu miałam zawsze identyczną fryzę ![]() ![]() mój tż teraz czyta serię Jo Nesbø i jest wciągnięty.. ja aż wstyd sie przyznać nie czytam nic ;/ Villga Kinga prześliczna blondyneczka! ![]() oldzinx- i jak kontrola? oliwka- zdrówka dla Anielki! kasia super śpioszek ![]() zmęczona jestem.. nie śpię w nocy.. mam taki katar, że nie umiem zasnąć a jak już padnę to za chwilę znów sie budzę.. katar sienny.. nawet nie wiedziałam, że to to ale wczoraj wygooglowałam i nie mam wątpliwości.. i jak tu żyć.. wasze szare ściany i wykładziny to pikuś ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Demeter- śniłaś mi sie ostatnio.. że miałyśmy razem lecieć na finał TOP MODEL do Turcji.. jako uczesniczki ![]() ale odpadłaś w konkurencji na pieczenie ciasta! ja zrobiłam krówkę a Ty jakieś z owocami i Ania Starmach wybrała mnie ![]() a później jakaś babka na odprawie nie chciala mnie przepuścić bo nie miałam japonek na nogach tylko adidasy, a że w Turcji 30stopni to miałam problemy ![]() Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2014-11-21 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam alergiczny katar, caloroczny - ja mam silny na kurz plus pylki (ale teraz w zimie to glownie kurz, przez ogrzewanie, mniejsze wietrzenie mieszkania), sprzatanie mieszkania nie pomaga niestety ![]() antyalergicznych pewnie teraz nie mozesz? Ja od drugiego trymestru bralam, tyle, ze u mnie minimalna poprawa - natomiast na rozluznienie wydzieliny w zatokach dobrze dziala sinupret, ja jak to lykam to lepiej spie ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-11-21 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za dużo chyba Top Model i Masterchefa oglądałas ![]() Apropo Top model - ogladacie? Jak myslicie kto wygra? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj tez dokupilam kilka ksiazek dla M. - Czeresniowa (jeszcze mi dwoch brakuje do kompletu), magnetyczna Gruffalo, listy od Feliksa, i cos tam jeszcze - ale wszystko uzywki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy, Kacper zdrowy!Kamien spadł mi z serca- najprawdopodobniej krew poleciała z powodu wirusa,wybadany tak dokładnie,że jeszcze chyba tak nie był...NAwet ranka (takie pekniecie pod uchem utrzymuje mu się już trochę) wypatrzona i stwierdziła p. hematolog, ze alergia bo ma jeszcze 2 szorsktie plami na ciele...skierowała nas do alergologa i do okulisty, bo jednak leci mu oczko jedno (a w luxmedzie powiedzieli, że wszystko ok....) Wizyta trwała 45 minut, mieliśmy nr na 10.30 przed nami 2 osoby a weszlismy o 12.00, ale warto była bardzo rzeczowa i dokłądna p dr i kazała Kacpra do ludzi wystawiać;p i do przedszkola dać;p przekazałam babci;p;p;p
Dziekujhe za kciuki!! Alez macie zdolne dzieci- recytują jak dorosli ![]() ![]() ![]() potem ponadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku ja wybrałam fioletowo-czarno-szary
![]() ![]() ![]() Mi w ciąży wiele osób mówiło, że to niemożliwe, że będzie dziewczynka bo brzuszek zgrabny, mała piłeczka, nie zabrała mi urody ![]() ![]() Urzekła ![]() ![]() ![]() Scarlett, ja do konta na allegro dopisałam możliwość płacenia kartą visa i jak teraz kupuję coś przez aplikację to wybieram opcję płatność kartą-nie muszę wchodzić na konto. Zosiek też mi porządki w NG, wo, charakterach i twoim stylu robi ![]() ![]() Demeter szkoda, że ten kupon tylko w dziale dziecięcym działa:/ Kasia, Słodki Śpioszek ![]() Jola ![]() ![]() Klementyna bardzo się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No szkoda, bo ja już wszystko kupiłam, ale ostatnio byly na dział odziez damska - za min. 100zł jak sie kupilo to bylo 35 zł taniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() ![]() Urzekła oj tak ![]() ![]() ![]() Diskoklocek to jeden z tych aktywnych klockow z fisher price ;p https://www.google.pl/search?q=klock...ml%3B400%3B300 pierwszy od prawej Cytat:
To jest juz nas dwie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszku, ja z K. podejrzewałam, że mogę być w ciązy byliśmy w górach- nie piłam itp, ale dostałam plamienia (w drodze na morskie oko;p)i se myslę, okres sie zaczyna i wieczorem poszalałam z orzechówka itp;p plamienie po 2 dniach ustało, a na tescie piekne 2 kreski, a za tydzien u gina serducho;p Podobno w pierwszych tygodniach ciązy nic nie grozi raczej maluchom, tak natura skonstruowała, żewie iż nieswiadome możemy jeszcze być;p ogromne gratulacje!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Hey, hello
![]() ![]() Ja jak zwykle w krzakach siedzę, już całkiem zdziczałam przez to siedzenie w domu ![]() Czytam cały czas więc , pierwsze co Ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() Ciekawie się robi powstaje nowa lista mamusiowa już 6 pozycji zajętych no no i od razu życie na wątku tchnęło ![]() Dragusia no to prawdopodobieństwo spotkania się na poczekalni mamy duże bo mam podobny plan w głowie ![]() Ach no i Pani nie gratulowałam córci ![]() ![]() Demeter Zuzinek już niebawem będzie z wami ![]() ![]() ![]() Klementyna cieszę się że Kacpero zdrowy ![]() ![]() Kwiatuszku ja również nie wiedząc że wciąży jestem popijałam browary toż to euro było więc się korzystało. ![]() ![]() Demeter, więc pytałaś co u nas, ano Syncio co dziennie ćwiczy chodzenie i coraz większe dystanse pokonuje jednak jeszcze na poddańca ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze chciałam napisać że zazdroszczę wam zakupów, my jeszcze nawet kurtki i butków dla małego nie mamy ![]() ![]() A usprawiedliwienie mam takie że jak czytam co wasze dzieci robią czy mówią to jakbym wątki pomyliła. Ale nie potrafię nie wiedzieć co u was więc czytam. O jest i Achna w tym samym czasie z krzaków wyszłyśmy ![]() Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2014-11-21 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
Co do roznicy wieku u nas jest spora i jak dla mnie super zadnych problemow nie mielismy ![]() Klementyna - dobrze ze z Kacprem wszystko dobrze ![]() Kasia - ja tam bym chciala zeby ci sie sprawdzilo ![]() Nestelle slodki buziak Roszka' ale on ma dlugie wloski my Karolowi juz kilka razy maszyka golilismy ![]() Nie nadrobilam wszystkiego w tym watku moze jutro ![]() A u nas troche chorobsko sie przyczepilo w piatek Karol polozyl sie zdrowiutki bez zadnychoznak a obudzil sie nad ranem z temperatura zachrypniety i niemog oddychac , masakra mamy antybiotyk dzis bylismy na kontroli ale jeszcze do srody mamy brac. Najgorzej bidulek nauczony ze ciagle gdzies idziemy i jak sie ubieramz Julka to przynosi swoje buty i kurtke i mowi: mamo i ja. No dobra to na mnie juz pora spac ![]()
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale dzisiaj męczący dzień miałam ![]() W ogóle to dzien w dzień L. mnie usypia i wstaje taka rozmemłana o 21 i zanim się rozbudzę, to trzeba spać i ani nic nie zrobię, siedzę przed kompem i dogorywam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Hej,
Jola sen dobrze zakręcony ![]() a po kontroli wszystkk lux. Zdrowy, osluchany. Skierowanje na siuski i krew jest tyle że z tydzień jeszcze odczekać muszę bo antybiotyk był, nie wiem jaki to ma wpływ ale poczekam. Klementyna bardzo się cieszymy razem z tobą ![]() Despa u nas plonica była. Od gardła się zaczęło, pacior na teście wyszedł, ale już za nami na szczęście. Agateczka za postępy ![]() Co do zakupów, jak z lumpkami u was? Ja już uzależniona i tylko na szmatach kupuje. 2 kurtki zimowe ostatnio kupiłam, jedna za 2 a druga 3 zł ![]() ![]() co do szczepień ja bym jeszcze poczekała ale najlepiej zapytaj lekarza. My mamy jeszcze zaległe odra świnka różyczka, ale narazie nie szczepie. Może na wiosnę jak mi przestanie chorować. Pozdrawiamy ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2014-11-21 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie gin powiedział, że oczywiście alkohol w ciąży nie jest wskazany, ale w takim momencie, przed testem, raczej nie zaszkodzi a może wspomóc (w sensie, że organizm się odpręża i relaksuje i ułatwia zagnieżdżenie zarodka ---> a wtedy jest plamienie)
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
pomyliłam wątki
![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-11-21 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||||||||
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ![]() No własnie, zapomniałam, uśmiałam sie strasznie z twoich rozważan gdzie wieszac ścierkę do kranu ![]() Cytat:
![]() Kochana, dla przyzwoitosci mogłabys te książkowe 12 kg przytyć ![]() ![]() łojej, mój kolega z liceum tak mówił. Bardzo nas tym rozbawiał ![]() urzekła ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi maile wpadają normalnie. Spam i tak zawsze sprawdzam bo czasami sie cos dobrego tam zawieruszy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() slyszałam ze ten Nesbo wciągający, moze za jakis czas sie wezmę, na razie mam dosyć kryminałow, thrillerów i innych sensacji. Chociaz mnie Pani z Nestelle tym Miłoszewskim zaitrygowały. Ze snu padłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po antybiotyku chyba min tydzien, lub dwa. Zdrówka dla młodzieńca. A kurtałki nie znajdziesz jakiejs w lumpku? ja znalazłam za 8 zł ![]() Demeter, o której ty siedzisz na w.? ![]() ![]() Achna, zapomniałam napisać - swietny awatar ![]() Moderna, ja teraz tez zamówiłam Czeresniową (Jesien, mamy juz wiosne i Lato) i Opowiem Ci mamo co robią auta. Dziewczyny co myslicie o tej zabawce? A moze któras ma? http://www.bilibo.pl/zabawki/bilibo.html |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.