Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.8 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 23:44   #181
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Szkoda...ale teraz co po chwilę są kupony także warto śledzić
Ile ja już rzeczy kupiłam przez nie
Słyszałam o tym, ale przez tel tez masakrycznie nieweygodnie się klika... A juz płacić to nigdy nie placilam, tez trzeba przez tel?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 00:08   #182
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Tak na początku było ciężko przez tel, teraz już spoko, idzie się.przyzwyczaić.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 02:50   #183
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

cześć

no nie, 4 strony oszalały?

u nas też w nocy spadł śnieg. wstawiam zdjęcie do fotoklubu i obiecane wczorajsze krzesłowego więzienia
K. najpierw przyklejony do szyby a później jak postawiłam go na śniegu to bylo tylko: "co to?" "co to?"

no i mały wczoraj poleciał do tyłu na głowę i plecy przez oparcie od fotela. 0,5 cm brakowało a by uderzył głową o ostry drewniany stojak na kwiaty. a już do niego szłam

Klementyna kciuki za Kacperka

Nestelle
pewnie, że idzie się obyć bez różowości ale my byśmy dostali ciuchy po rodzinie a tam głównie takie głupio by było marnować pieniądze na kupowanie wszystkich nowych ciuszków, bo kolor mi nie odpowiada

OTJ dla tż za pracę i dla Ciebie za dalszą naukę

eluska chyba Ty pytałaś o krem. my używamy nivea na niepogodę czy jakoś tak. on nie ma wody w składzie więc nadaje się na mrozy
Pawełek śmieszek

jolanT i jak się Ewie podobało latanie w majtach?

achna fajny avatar

cathlyn Twoje rozważania ściereczkowe

Luna brawo za ząbki

scarlett księga dźwięków tylko w 5 częściach? u nas już każda strona oddzielnie. porobiłam dziurki dziurkaczem i związałam wstążeczką

wiecie co? strasznie mi się skóra wrażliwa zrobiła. nie mogę nosić mojego ukochanego wełnianego swetra bo mnie kłuje i gryzie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kwiatuszku to nie prawda ze na dziewczynke pryszczy, w obu ciazach mialam nieskazitelna cere. Smaki tez o niczym nie swiadcza, przy Oliwii zaczynalam dzien od przywitania z kiblem a potem bylo ciastko czekoladowe z ogorem kiszonym. I to mega duzo czekolady i ogor " maczany" wrecz w niej...natomiast przy Emily ani mdlosci ani smakow.
wiem wiem. sama nie bardzo w to wierzę, tak samo jak w te wszystkie ciążowe przesądy. tak tylko sobie gdybam, bo z K. nie miałam pryszczy i nie chciało mi się słodkiego a teraz może dużo nie mam ale takie jakby mnie komar ugryzł-czerwona gula a zeżreć bym wszystko zeżarła- i słodkie i kwaśne będę miała dupę jak szafa trzydrzwiowa

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Do tego bak zapamietuje te wierszyki. Ostatni hit:
J: pan lotek byl
E: choly
J: i lezal
E: aaaaaaa
J: i przyszedl pan
E: doktol
J: jak sie masz
E: mialll

To tyle, bo mi sie oczy zamykaja a jeszcze parenascie przystankow przede mna wiec krotka drzemka bedzie. Odliczam juz dni, jeszcze 3 zostaly i wreszcie sie wyspie i odrobie.Milego dzionka
wow zdolniacha
ależ my jesteśmy w tyle z gadaniem

i jak to mówi mój tata: "nie śpij, bo Cię okradną"

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Kwiatuszku, koszula little rebel, spodnie z lidla, buty CCC chyba takie jak wy
no właśnie te noski butów jakieś znajome mi się wydawały

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wkleiłabym Wam zdjęcia, ale zero odzewu z wizażu.... nie wiem ile razy mam tam pisać
pisz aż do skutku. w końcu będą mieli Cię dość i coś z tym zrobią

Cytat:

Co za głupie teksty
My tez spimy oddzielnie i co? Da się zajść
toć ba już miałam mu powiedzieć, że nie wiedziałam, że dzieci powstają ze spania razem i że oni w takim razie już powinni mieć całe stadko ale powstrzymałam się przy rodzicach
mam wrażenie, że mu na prawdę nie przyszło do głowy, że są inne możliwości

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Cathlyn, tu gdzie teraz mieszkamy mamy mieszkanie służbowemały remont nas czeka, malowanie, położenie tynku żywicznego w kuchni
hehe w końcu wiem jak to się nazywa. dzięki już nie będę mówić "to coś na ścianie z małych kamyczków"
w jakim kolorze robicie?

Cytat:
Cathlyn, zostajemy w tej samej miejscowości, nawet w tym samym bloku i klatce, tylko piętro zmieniamy
super! dużo większe jest te nowe mieszkanie?

Cytat:
nie karmie od maja i dobrze mi z tym
ja od 9 października i było mi dobrze ale nie za długo heh
a tyle miałam planów na czas "jak już nie będę karmić" łącznie z wymizianiem się różnymi specyfikami, którymi wcześniej nie mogłam
częściowo zrealizowałam plan i teraz oczywiście mam stracha czy nie zaszkodziłam. jeszcze parę dni przed spodziewanym okresem wychlałam piwsko wszystko dlatego, że odpuściłam starania, bo nie chciałam w lato rodzić. mieliśmy próbować znowu dopiero w wakacje.
poza tym w dni płodne mieliśmy z chłopem ciche dni więc tylko raz ten tego i na prawdę rękę bym dała uciąć, że w ciąży nie jestem
no i stwierdziłam, że skoro na razie w ciązy nie będę to biorę się za ćwiczenia i tak dobrze mi szło heh 2 kg spadło i w bębnie 5 cm heh
a tu o życie. chyba lekarz miał rację, że chęć posiadania dzieci to najlepszy środek antykoncepcyjny
taka sytuacja mam nadzieję, że urzekła Was moja historia

Cytat:
Luna, a kiedy robiłas zamówienie w arosie? bo mi wczoraj napisali ze dzien opóźnienia beda mieli, a dzis patrze ze jeszcze nawet nie spakowana, czyli po weekendzie dopiero bedzie, echh a ostatni rozdział książki mi został
właśnie sprawdziłam maila, też dostalam
Wam też maile od arosa wpadają do spamu?

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Garnki przerabialiśmy w zeszłym tygodniu, oj, nie dziękuję, moczyła mi te brudne gary a potem pić z nich chciała, już wolę łazienkę
to samo wczoraj przerabialiśmy. K. podsunął sobie krzesło do zlewu w kuchni. wygrzebał łyżkę i zaczął mieszać w brudnych garach a potem próbował pić a tam diabli wiedzą co było zmieszane

Cytat:
Ale zastanawiam się jak długo trzymać klocki (pozdrawiam tu Panikę i jej inwencję twórczą - diskoklocek),
co to za diskoklocek?

Cytat:
W sumie Z najbardziej ostatnio lubi "dorosłe" książki - i ogląda taki przewodnik - atlas roślin i zwierząt - w sumie nawet 2, książkę o zachowaniu psów z setkami zdjęć, książkę o zdobieniu tortów, katalogi ikei, National Geographic - mam prenumeratę z kilku lat, wybebeszy pół półki, siedzi i ogląda....
hehe dorosła pannica i to i lektura dorosła
K. ulubiona książka ostatnio a właściwie gazeta to przywieziona od dziadka "Hodowla i chów bydła" co on się namuczy jak to ogląda a i traktor gdzieniegdzie się trafi
Stary 2014-11-21, 05:22   #184
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle, Kwiatuszek, no tak spie. Rano wsiadam na petli wiec zajmuje sobie dobre miejsce i dosc szybko usypiam. Jakos tsk co dwa przystanki otwieram oko, jeszcze przystanku nie przespalam, choc ostatnio jestem blisko...ale juz odliczam dni do powrotu kolezanki i wreszcie pojde spac o uczciwej porze.

Klementyna kciuki za hematologa, daj znac po.

Olivka jak Anielka dzis?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:38   #185
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
chyba to Kita-Gutschein. żeby nam przydzielili ile godzin nam się należy. my byśmy chcieli żeby poszedł szybciej niz od 3rż. bo musi się języka nauczyć.
Mam na liście przedszkole Montessori, muszę dokładnie przeczytać na czym to polega.
ahh, to nie slyszalam o tym przyznawaniu godzin

Moze odwiedzaj grupy dla dzieci z rodzicami? (tzw. Eltern-Kind-Gruppen), bo o miejsce w zlobku bedzie naprawde trudno, w Niemczech sa problemy z miejscami
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:55   #186
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Sie witam

DRAGUSIA
- ja obstawiam Malpke

KWIATUSZKU
- jedno piwko to nic ja nie bede pisala co robilam ja imprezie ( nie wiedzac ze Milus sie tworzy )

Czekam az mi sklep otworza. Musze kupic chleb a potem ide do Navu skersowac pewne rzeczy dla mamy .

Ale mowie wam. Dzis Emilian zrobil sobie pobudke o 5.10 - o 8 wyszlam z nim do przedszkola. Cisne pod gorke gadam do niego ale nie zatrzymuje sie co by mi dobrze szlo chodzenie - wchodze do przedszkola parkuje wozek w szatni. Poechodze z boku by folie sciagnac a Tam TAKI WIDOK - Milus oko se kimnol ( no szkoda zem godziny nie szla to by sie zdarzyl wyspac ).

ImageUploadedByWizaz Forum1416556505.231236.jpg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:12   #187
Dragusia88
Zakorzenienie

[QUOTE=Moderna;49021810]ahh, to nie slyszalam o tym przyznawaniu godzin

Moze odwiedzaj grupy dla dzieci z rodzicami? (tzw. Eltern-Kind-Gruppen), bo o miejsce w zlobku bedzie naprawde trudno, w Niemczech sa problemy z miejscami [/QUOTE]
takie grupy to raczej niemiecko języczne dla Florka okey gorzej ze mną.
coś znajdę z czasem.
[QUOTE=kasia86bgo;49022008]
DRAGUSIA
- ja obstawiam Malpke
[/QUOTE]hm...

dobra idziemy na spacero zakupy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-21, 08:41   #188
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
takie grupy to raczej niemiecko języczne dla Florka okey gorzej ze mną.
coś znajdę z czasem.
w takich grupach czesto sa obcokrajowcy, czesto Polacy
Stary 2014-11-21, 09:10   #189
kasia86bgo
Zakorzenienie

boooooosze - ale sie najadlam ..... chyba zaraz Pekne - ale taki pyszny chlebek kupilam no i slaska byla w lodowce

no i dzwoni telefon - obcy numer. se mysle pewnie to ten gosciu od naprawy. mowie Hallo - a on po norwesku '' czy pani Katarzyna '' ( ale tak jakos ladnie powiedzial ) - i co sie okazalo ZE POLAK

no wiec czekam czekam bo pranie tez juz 3dzien czeka

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-11-21 o 09:12
Stary 2014-11-21, 10:44   #190
Malpka
Zakorzenienie

hej
co za cudne wieści dobrze że zaczełam czytać wątek od początku a nie od końca
Monika, Kwiatuszku gratulacje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:49   #191
kasia86bgo
Zakorzenienie

pan mechanik byl - poszedl jakis pasek co trzyma beden - do tego cos tak zatkane - no i ''troszke'' zardzewialy tyl bedna - no ale Idzie naprawic - w ciagu tygodnia bede miala ja na chodzie. bo jak dzis zamowi czesci to najpozniej we wtorej bede plus max 2dni na naprawe. tak wiec jeszcze ciut bez praleczki trza wytrzymac .

pieke dzis Brownie czy jak sie to tam pisze. mam nadzieje ze sie uda bo too ma byc jako ''tort'' dla siostry

Stary 2014-11-21, 11:07   #192
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
u nas też w nocy spadł śnieg. wstawiam zdjęcie do fotoklubu i obiecane wczorajsze krzesłowego więzienia
K. najpierw przyklejony do szyby a później jak postawiłam go na śniegu to bylo tylko: "co to?" "co to?"

częściowo zrealizowałam plan i teraz oczywiście mam stracha czy nie zaszkodziłam. jeszcze parę dni przed spodziewanym okresem wychlałam piwsko wszystko dlatego, że odpuściłam starania, bo nie chciałam w lato rodzić. mieliśmy próbować znowu dopiero w wakacje.
poza tym w dni płodne mieliśmy z chłopem ciche dni więc tylko raz ten tego i na prawdę rękę bym dała uciąć, że w ciąży nie jestem
no i stwierdziłam, że skoro na razie w ciązy nie będę to biorę się za ćwiczenia i tak dobrze mi szło heh 2 kg spadło i w bębnie 5 cm heh
a tu o życie. chyba lekarz miał rację, że chęć posiadania dzieci to najlepszy środek antykoncepcyjny
Wlasnie widziałam, ze w niektorych rejonach spadł snieg. Podobno zima ma byc w tym roku łagodna. Sanki musimy K kupić
Co do piwka nie przejmuj się tak, ja tez tak miałam
A ostatnie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Poechodze z boku by folie sciagnac a Tam TAKI WIDOK - Milus oko se kimnol ( no szkoda zem godziny nie szla to by sie zdarzyl wyspac ).
No mama sie nie dała wyspać

----
A tak w ogole to czeeeesc
Stary 2014-11-21, 11:15   #193
jolanT
Zadomowienie

hej

forum sie rozkręciło, nie nadążam..

tak na szybko nadrabiam i pędze robić obiad.. zapeklowałam szynkę na gulasz i myślalam, że

a co do odpieluchowania- Ewa biegała na majtach i oczywiście nie skumała, że na nocnik ma zrobić więc stanęła obok i poleciało w rajtuzy a tyle co sie nagadałam.. później chodziła dalej bez ale już nie sikała i jak poszła spać po południu to założyłam pampa bo na śnie też pewnie by się zlała.. a jeszcze później sąsiad naprawiał ogrzewanie i było zimno więc naubierałam ją z pampem- i chyba na moje szczęscie bo zrobiła kupsko

Kwiatuszek-

haha tak urzekła nas Twoja historia

ja jak nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciązy to też popijałam piwko, zagryzałam chipsami, chyba nawet jakiegoś drina wychyliłam..
a w ogóle w ta niedzielę co zostałam bez słodyczy tz pojechał w końcu na stację i kupił ciasto- z alkoholem a na drugi dzien rano parzę a na stole stoi słoik nutelli- ten największy! ślepota..

Karol ma niezłe więzienie
Ewa pare razy już wlazła z krzesła na stół ale raz drugi trzeci pogroziłam i już nie fika.. a przy zlewie jakoś sie nie kokosi, stoi grzecznie bawi się wodą.. ale tez nie zawsze jej pozwalam i wtedy się burzy..

Ewa mi ostatnio tez spadła z krzesełka do tyłu.. była śpiąca, jojczyła, chodziła nie umiała znaleźć sobie miejsca i po chwili usiadła na krzesełku, myślałam, że tak duma.. a ona przysnęła, oko jej się zamknęło i spadła.. a siedziała tak, że oparcie miała z boku i fik do tyłu.. na szczęście tylko sie wystraszyła..

jutro robię ciasto z malinami
mamusia przyjeżdza musze sie postarać i kąty wysprzątać

Klementyna-
kciuki wielkie dziś

OTJ
za nowa pracę tż
a Ty czego sie uczysz?

eluśka-
Pawełek

Despa-
super dialogi

alliw
Janek
w przedszkolu miałam zawsze identyczną fryzę i dziurawe kapcie na każdym zdjęciu

mój tż teraz czyta serię Jo Nesbø i jest wciągnięty.. ja aż wstyd sie przyznać nie czytam nic ;/

Villga
Kinga prześliczna blondyneczka!

oldzinx-
i jak kontrola?

oliwka-
zdrówka dla Anielki!

kasia
super śpioszek

zmęczona jestem.. nie śpię w nocy.. mam taki katar, że nie umiem zasnąć a jak już padnę to za chwilę znów sie budzę.. katar sienny.. nawet nie wiedziałam, że to to ale wczoraj wygooglowałam i nie mam wątpliwości..
i jak tu żyć.. wasze szare ściany i wykładziny to pikuś

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Demeter-
śniłaś mi sie ostatnio.. że miałyśmy razem lecieć na finał TOP MODEL do Turcji.. jako uczesniczki
ale odpadłaś w konkurencji na pieczenie ciasta! ja zrobiłam krówkę a Ty jakieś z owocami i Ania Starmach wybrała mnie
a później jakaś babka na odprawie nie chciala mnie przepuścić bo nie miałam japonek na nogach tylko adidasy, a że w Turcji 30stopni to miałam problemy

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2014-11-21 o 11:10
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 11:32   #194
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Demeter-
śniłaś mi sie ostatnio.. że miałyśmy razem lecieć na finał TOP MODEL do Turcji.. jako uczesniczki
ale odpadłaś w konkurencji na pieczenie ciasta! ja zrobiłam krówkę a Ty jakieś z owocami i Ania Starmach wybrała mnie
a później jakaś babka na odprawie nie chciala mnie przepuścić bo nie miałam japonek na nogach tylko adidasy, a że w Turcji 30stopni to miałam problemy

ja tez mam alergiczny katar, caloroczny - ja mam silny na kurz plus pylki (ale teraz w zimie to glownie kurz, przez ogrzewanie, mniejsze wietrzenie mieszkania), sprzatanie mieszkania nie pomaga niestety

antyalergicznych pewnie teraz nie mozesz? Ja od drugiego trymestru bralam, tyle, ze u mnie minimalna poprawa - natomiast na rozluznienie wydzieliny w zatokach dobrze dziala sinupret, ja jak to lykam to lepiej spie (to ziolowe, musialabys zapytac lekarza czy mozna brac)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-11-21 o 11:46
Stary 2014-11-21, 11:37   #195
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
[/COLOR]Demeter-
Kochana, leżę!!!!
Za dużo chyba Top Model i Masterchefa oglądałas

Apropo Top model - ogladacie? Jak myslicie kto wygra?
Stary 2014-11-21, 11:51   #196
Moderna
Zakorzenienie

Wczoraj tez dokupilam kilka ksiazek dla M. - Czeresniowa (jeszcze mi dwoch brakuje do kompletu), magnetyczna Gruffalo, listy od Feliksa, i cos tam jeszcze - ale wszystko uzywki
Stary 2014-11-21, 15:33   #197
klementyna1
Zakorzenienie

Wróciliśmy, Kacper zdrowy!Kamien spadł mi z serca- najprawdopodobniej krew poleciała z powodu wirusa,wybadany tak dokładnie,że jeszcze chyba tak nie był...NAwet ranka (takie pekniecie pod uchem utrzymuje mu się już trochę) wypatrzona i stwierdziła p. hematolog, ze alergia bo ma jeszcze 2 szorsktie plami na ciele...skierowała nas do alergologa i do okulisty, bo jednak leci mu oczko jedno (a w luxmedzie powiedzieli, że wszystko ok....) Wizyta trwała 45 minut, mieliśmy nr na 10.30 przed nami 2 osoby a weszlismy o 12.00, ale warto była bardzo rzeczowa i dokłądna p dr i kazała Kacpra do ludzi wystawiać;p i do przedszkola dać;p przekazałam babci;p;p;p
Dziekujhe za kciuki!!

Alez macie zdolne dzieci- recytują jak dorosli miałam w środę wiweczorek poezji w swojej grupie- dzieci+ rodzina przygotowywali jakis wiersz i moja wychowanka 4 lata ze swoim 2 letnim bratem na pamiec bez zająknięcia wyrecytowali Idzie Grzes przez wies i Murzynek Bambo, brat jeszcze sioste starszą poprawiał...SK ubany taki mwygadany...
potem ponadrabiamALez mam humor lepszy przez te diagnoze...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 15:55   #198
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy, Kacper zdrowy!K
Super!
Stary 2014-11-21, 16:02   #199
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy, Kacper zdrowy!
bardzo sie ciesze!
Stary 2014-11-21, 18:06   #200
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku ja wybrałam fioletowo-czarno-szary zastanawiam się czy by nie pierdyknąć jeszcze brokatu srebrnego tam ale nie wiem czy to nie za dużo
Mi w ciąży wiele osób mówiło, że to niemożliwe, że będzie dziewczynka bo brzuszek zgrabny, mała piłeczka, nie zabrała mi urodyitp. A i miałam mdłości i wymioty do samego końca, a to podobno też córy nie wróży
Urzekła ja już będąc w ciąży, na tydzień przed testem pojechałam do Krakowa na panieński wieczór Dwóch Koleżanek poznanych na wizażui też wypiłam 3 drinki. Nie dręcz się

Scarlett, ja do konta na allegro dopisałam możliwość płacenia kartą visa i jak teraz kupuję coś przez aplikację to wybieram opcję płatność kartą-nie muszę wchodzić na konto.
Zosiek też mi porządki w NG, wo, charakterach i twoim stylu robizostawiłam Jej kilka ts, dorysowuj paniom i panom okulary

Demeter szkoda, że ten kupon tylko w dziale dziecięcym działa:/

Kasia, Słodki Śpioszek

Jola ależ sen

Klementyna bardzo się cieszę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 18:26   #201
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Scarlett, ja do konta na allegro dopisałam możliwość płacenia kartą visa i jak teraz kupuję coś przez aplikację to wybieram opcję płatność kartą-nie muszę wchodzić na konto.

Demeter szkoda, że ten kupon tylko w dziale dziecięcym działa:/
Ja tez tak zrobiłam i super szybko sie płaci teraz
No szkoda, bo ja już wszystko kupiłam, ale ostatnio byly na dział odziez damska - za min. 100zł jak sie kupilo to bylo 35 zł taniej.
Stary 2014-11-21, 20:25   #202
achna79
Rozeznanie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21;49021132
[B
achna [/B]fajny avatar

ja od 9 października i było mi dobrze ale nie za długo heh
a tyle miałam planów na czas "jak już nie będę karmić" łącznie z wymizianiem się różnymi specyfikami, którymi wcześniej nie mogłam

co to za diskoklocek?

Dziękuje

Urzekła oj tak

Diskoklocek to jeden z tych aktywnych klockow z fisher price ;p
https://www.google.pl/search?q=klock...ml%3B400%3B300 pierwszy od prawej

Cytat:
mój tż teraz czyta serię Jo Nesb i jest wciągnięty.. ja aż wstyd sie przyznać nie czytam nic ;/

To jest juz nas dwie też nie czytam, jakoś kompletnie straciłam wene :/ jak kiedyś pochłaniałam ksiązki tak teraz nic, zero Mam nadzieje, że Musierowicz mnie przekona z powrotem do czytania

Cytat:
Stary 2014-11-21, 20:40   #203
klementyna1
Zakorzenienie

kwiatuszku, ja z K. podejrzewałam, że mogę być w ciązy byliśmy w górach- nie piłam itp, ale dostałam plamienia (w drodze na morskie oko;p)i se myslę, okres sie zaczyna i wieczorem poszalałam z orzechówka itp;p plamienie po 2 dniach ustało, a na tescie piekne 2 kreski, a za tydzien u gina serducho;p Podobno w pierwszych tygodniach ciązy nic nie grozi raczej maluchom, tak natura skonstruowała, żewie iż nieswiadome możemy jeszcze być;p ogromne gratulacje!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-21, 20:49   #204
Agateczka*
Zakorzenienie

Hey, hello
Ja jak zwykle w krzakach siedzę, już całkiem zdziczałam przez to siedzenie w domu

Czytam cały czas więc , pierwsze co Ogromne gratulacje dla nowych mamuś Monika, Kwiatuszku dbajcie kochane o siebie i maluszki, spokojnych 9 mc
Ciekawie się robi powstaje nowa lista mamusiowa już 6 pozycji zajętych no no i od razu życie na wątku tchnęło

Dragusia no to prawdopodobieństwo spotkania się na poczekalni mamy duże bo mam podobny plan w głowie

Ach no i Pani nie gratulowałam córci
Demeter Zuzinek już niebawem będzie z wami super. No i dziękuję za wywołanie bo nie wiem kiedy bym znów się odważyła odezwać

Klementyna cieszę się że Kacpero zdrowy no i co mama na te informacje?

Kwiatuszku ja również nie wiedząc że wciąży jestem popijałam browary toż to euro było więc się korzystało. będzie dobrze

Demeter, więc pytałaś co u nas, ano Syncio co dziennie ćwiczy chodzenie i coraz większe dystanse pokonuje jednak jeszcze na poddańca ale cieszę się że próbuje i chce w końcu No ale mamy pierwszy antybiotyk niestety bo się katar ciągnął paskudny 2 tygodnie i zeszło wszystko do gardła i kaszle. Ale na szczęście już nieco lepiej. W sumie myślałam że to zębowy ale chyba 2w1 bo zęby idą nam pełną parą właśnie i jeszcze mam pytanie ile trzeba odczekać od infekcji i antybiotyku żeby móc zaszczepić?? bo mamy zaległości i trzeba to nadrobić.

Jeszcze chciałam napisać że zazdroszczę wam zakupów, my jeszcze nawet kurtki i butków dla małego nie mamy a nie mówię już o jakich kolwiek zabawkach chciałabym mu coś nowego kupić bo wszystko mu się znudziło ale niestety musimy się z groszem liczyć

A usprawiedliwienie mam takie że jak czytam co wasze dzieci robią czy mówią to jakbym wątki pomyliła. Ale nie potrafię nie wiedzieć co u was więc czytam.

O jest i Achna w tym samym czasie z krzaków wyszłyśmy

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2014-11-21 o 20:54
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:18   #205
Malpka
Zakorzenienie

Hej ho
Co do roznicy wieku u nas jest spora i jak dla mnie super zadnych problemow nie mielismy

Klementyna - dobrze ze z Kacprem wszystko dobrze
Kasia - ja tam bym chciala zeby ci sie sprawdzilo
Nestelle slodki buziak Roszka' ale on ma dlugie wloski my Karolowi juz kilka razy maszyka golilismy

Nie nadrobilam wszystkiego w tym watku moze jutro

A u nas troche chorobsko sie przyczepilo w piatek Karol polozyl sie zdrowiutki bez zadnychoznak a obudzil sie nad ranem z temperatura zachrypniety i niemog oddychac , masakra mamy antybiotyk dzis bylismy na kontroli ale jeszcze do srody mamy brac. Najgorzej bidulek nauczony ze ciagle gdzies idziemy i jak sie ubieramz Julka to przynosi swoje buty i kurtke i mowi: mamo i ja.

No dobra to na mnie juz pora spac
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:32   #206
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, jako że siedzę w temacie kuponów allegro i ciągle coś kupuję informuje, że jest fajna akcja - dot. aplikacji na komórkę, trwa do 6 grudnia. Przy zakupie w kategorii Zabawki za min. 100 zł można oszczędzić 35 zł
https://kupony.allegro.pl/
dzięki, zakupię prezent pod choinkę

Ale dzisiaj męczący dzień miałam
W ogóle to dzien w dzień L. mnie usypia i wstaje taka rozmemłana o 21 i zanim się rozbudzę, to trzeba spać i ani nic nie zrobię, siedzę przed kompem i dogorywam
Stary 2014-11-21, 21:36   #207
oldzinx
Raczkowanie

Hej,
Jola sen dobrze zakręcony i zdrowia dużo
a po kontroli wszystkk lux. Zdrowy, osluchany. Skierowanje na siuski i krew jest tyle że z tydzień jeszcze odczekać muszę bo antybiotyk był, nie wiem jaki to ma wpływ ale poczekam.

Klementyna bardzo się cieszymy razem z tobą oby już tylko lepiej

Despa u nas plonica była. Od gardła się zaczęło, pacior na teście wyszedł, ale już za nami na szczęście.

Agateczka za postępy co do chorób nam dużo daje inhalator. Jak tylko słyszę gluta to solą fizjo inhaluje i dużo szybciej przechodzi, pomijając że teraz był na antybiotyk ale to na bakterie, tak wcześniej bez obeszło się zawsze.
Co do zakupów, jak z lumpkami u was? Ja już uzależniona i tylko na szmatach kupuje. 2 kurtki zimowe ostatnio kupiłam, jedna za 2 a druga 3 zł dla synka oczywiście. Na nowe mi po prostu szkoda. W sumie Tom ma 90% rzeczy z ciucha, ja oprócz bielizny i butow chyba wszystko. Może tam warto poszukać i coś trafisz fajnego jaki rozmiar nosicie?
co do szczepień ja bym jeszcze poczekała ale najlepiej zapytaj lekarza. My mamy jeszcze zaległe odra świnka różyczka, ale narazie nie szczepie. Może na wiosnę jak mi przestanie chorować.
Pozdrawiamy

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2014-11-21 o 21:45
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:38   #208
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
kwiatuszku, ja z K. podejrzewałam, że mogę być w ciązy byliśmy w górach- nie piłam itp, ale dostałam plamienia (w drodze na morskie oko;p)i se myslę, okres sie zaczyna i wieczorem poszalałam z orzechówka itp;p plamienie po 2 dniach ustało, a na tescie piekne 2 kreski, a za tydzien u gina serducho;p Podobno w pierwszych tygodniach ciązy nic nie grozi raczej maluchom, tak natura skonstruowała, żewie iż nieswiadome możemy jeszcze być;p ogromne gratulacje!
Po pierwsze to super, że z K. wszystko dobrze!

Mnie gin powiedział, że oczywiście alkohol w ciąży nie jest wskazany, ale w takim momencie, przed testem, raczej nie zaszkodzi a może wspomóc (w sensie, że organizm się odpręża i relaksuje i ułatwia zagnieżdżenie zarodka ---> a wtedy jest plamienie)
Stary 2014-11-21, 21:42   #209
misiaeel
Wtajemniczenie

pomyliłam wątki

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-11-21 o 21:43
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:46   #210
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
alliw
a jednak bez grzywki znalazłam Ale z grzywką Ci fajnie
dzięki coś innego, ale jednak bede zapuszczac i spróbuje sobie zrobić taką bardziej na boku, bo teraz czuję sie jak jakis terier czy jak tam sie nazywają te psy z firanką na oczach

No własnie, zapomniałam, uśmiałam sie strasznie z twoich rozważan gdzie wieszac ścierkę do kranu

Cytat:
no i mały wczoraj poleciał do tyłu na głowę i plecy przez oparcie od fotela. 0,5 cm brakowało a by uderzył głową o ostry drewniany stojak na kwiaty. a już do niego szłam
o rany! ja się okropnie tego boję, na górze mamy panele to za bardzo sie nie potłucze, ale na dole płytki

Cytat:
będę miała dupę jak szafa trzydrzwiowa
Kochana, dla przyzwoitosci mogłabys te książkowe 12 kg przytyć bo w poprzedniej ciąży to nie poszalałas

Cytat:
toć ba
łojej, mój kolega z liceum tak mówił. Bardzo nas tym rozbawiał

Cytat:
urzekła nic sie nie bój, ja przez pierwszy miesiąc piłam (wszak EURO było ), paliłam i jeszcze poszłam do kosmetyczki i zrobiła mi i kawitację i jonoforeze. Ja sie potem dowiedziałam ze jestem w ciązy to zbladłam. Najbardziej bałam sie ze ta jonoforeza mogła zaszkodzić.

Cytat:
właśnie sprawdziłam maila, też dostalam
Wam też maile od arosa wpadają do spamu?
mi dzis wysłali nie lubie w piatek bo pewnie najwczesniej we wtorek bede mogła odebrac bo zamówiłam sobie do kiosku.
Mi maile wpadają normalnie. Spam i tak zawsze sprawdzam bo czasami sie cos dobrego tam zawieruszy.

Cytat:
K. ulubiona książka ostatnio a właściwie gazeta to przywieziona od dziadka "Hodowla i chów bydła" co on się namuczy jak to ogląda a i traktor gdzieniegdzie się trafi

Cytat:
Poechodze z boku by folie sciagnac a Tam TAKI WIDOK - Milus oko se kimnol ( no szkoda zem godziny nie szla to by sie zdarzyl wyspac ).

Cytat:
pieke dzis Brownie czy jak sie to tam pisze. mam nadzieje ze sie uda bo too ma byc jako ''tort'' dla siostry
na urodziny? pamietam chyba w zeszłym roku tort robiłaś. Piekny był

Cytat:
w przedszkolu miałam zawsze identyczną fryzę i dziurawe kapcie na każdym zdjęciu

slyszałam ze ten Nesbo wciągający, moze za jakis czas sie wezmę, na razie mam dosyć kryminałow, thrillerów i innych sensacji. Chociaz mnie Pani z Nestelle tym Miłoszewskim zaitrygowały.
Ze snu padłam

Cytat:

Cytat:
Kwiatuszku ja wybrałam fioletowo-czarno-szary zastanawiam się czy by nie pierdyknąć jeszcze brokatu srebrnego tam ale nie wiem czy to nie za dużo
az musiałam sie wrócić zeby skumać o czym piszesz

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Syncio co dziennie ćwiczy chodzenie i coraz większe dystanse pokonuje jednak jeszcze na poddańca ale cieszę się że próbuje i chce w końcu
no w koncu
po antybiotyku chyba min tydzien, lub dwa. Zdrówka dla młodzieńca. A kurtałki nie znajdziesz jakiejs w lumpku? ja znalazłam za 8 zł ciut obszerna ale jakos sie przekulamy do wiekszych mrozów.

Demeter, o której ty siedzisz na w.? chociaz pamietam jak w ciążey bedąc o 4 nad ranem siedziałam bo spać nie mogłam

Achna, zapomniałam napisać - swietny awatar

Moderna, ja teraz tez zamówiłam Czeresniową (Jesien, mamy juz wiosne i Lato) i Opowiem Ci mamo co robią auta.

Dziewczyny co myslicie o tej zabawce? A moze któras ma?
http://www.bilibo.pl/zabawki/bilibo.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości