Mamusie lutowe 2015 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 14:25   #181
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015

MamaZuzi a Ty juz sZczepilas Madziunie?

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 14:35   #182
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
MamaZuzi a Ty juz sZczepilas Madziunie?
Tak dzisiaj, wyniki wyszły dobre to pozwoliła. I chyba stąd ten płacz ah serducho pęka
Stary 2015-03-10, 14:37   #183
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Tak dzisiaj, wyniki wyszły dobre to pozwoliła. I chyba stąd ten płacz ah serducho pęka
Ojej wspolczuje... A jak samo szczepienie bardzo płakała podczas klucia?

Stary 2015-03-10, 14:41   #184
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
My walczymy z wysypka Rumianek nie pomaga krochmal tez. Moze kryształki nadmanganianu... Jak nie to nie wiem już co robic
a gdzie ta wysypka? Moja ma na policzkach, myślę, że to od naszego proszku , bo w szpitalu było to samo. Terazz przecieram tym nadmanganianem i jest ok. W szpitalu przzecierali mi octaniseptem i też była poprawa

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 14:44   #185
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Mlebi to normalne maluchy coraz większe, moja w nocy po 6 godzinach ma nie przesikaną pieluchę, a wciągu dnia po 2 godzinach potrafi mieć pełną

o witaj przeoczyłam cie
-
dobrze że obserwujesz i trzymasz rękę na pulsie, lepiej dmuchać na zimne

ćwiczenia dużo pomagają, moja Ola miała niedowład lewostronny i dzięki ćwiczeniom wszystko po upływie dwóch latek wróciło do normy

przeklęte- moja Agata też tak ma jak tylko ściągam pieluchę to ona uśmiech od ucha do ucha i gadanko jej się włącza

Asia - gratki za miesiąc

- kochanie za 6 tydzień, kciuki za was i zdrówka, jak tam co lekarze mówią długo jeszcze będziecie w szpitalu

My zaraz na spacerek idziemy bo pogoda piękna, później spotkanie z projektantem od kuchni nie mam na nie ochoty, jeszcze musimy podjechać zamówić płytki do łazienki a o 15 kontrola u gina- nareszcie
Masz dzisiaj na głowie! Dużo sił na ten dzień

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Witam,

Moja panna spała dziś w nocy 5 h ..a matkę obudziły przepełnione piersi... jak się mała obudziła to z piersi z automatu leciało..masakra . Wczoraj w dzień też spała 5 h Ciekawe czy w nocy dziś też nam tak ładnie pośpi...

Byłam dziś z małą na spacerze i przy okazji poszliśmy zważyć małą. Położna mówiła, że się cieszy jak takie dzieci przybiorą 600 gram w miesiąc, a moja w miesiąc przybrała 1120 gram... waży teraz 4780 gram ...
Zacna waga

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
czesc kobietki
dawno mnie na watku nie bylo. dobrze ze Daria dala linka bo bym Was nie znalazla
nadrobilam - chociaz nid pamietam co komu mialam odpisac
a emdzik wspolczuje szpitala
Asia u nas polozna tez chodzi bez zapowiedzi
Incognito ile kosztuje ta szczepionka 5w1?

a u mnie bez zmian. Mlody spi ze mna w lozku. jak probuje odlozyc to od razu w ryk. masakra. zaczelam troche ograniczac kalorie bo jeszcze mi 13kg z ciazowego obzarstwa zostalo.
Ewcik, Młody jest wcześniakiem, więc 5w1 i pneumo ma chyba refundowane.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 14:49   #186
iva_b
Raczkowanie

Kasieńko odnośnie Twojego pytania rodziłam na szopena. pojechałam bo chciałam sprawdzić co za skurcze mnie łapią...ale od razu mnie przyjęli na oddział (godz 19sta) a ok godz 21.30 było cc. cieli mnie na "zimno" (na ktg zero skurczy) bo położna z lewatywą się pośpieszyła...a i ciął mnie Warchoł i jakas młoda blond lekarka (niezbyt sympatyczna )
Stary 2015-03-10, 14:50   #187
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja na Rota i 6w1 bede musiała wybrac 500 zł... przeznaczamy na to kasę z ubezpieczenia i jeszcze trzeba bedzie dołożyć.

Stary 2015-03-10, 14:52   #188
martu_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Biedna Madzia:/

Kasiulkaja tez musze skonsultowac seoja dawke euthyroxu ale dopiero za dwa tygodnie mam wizyte.

My wrocilysmy Ze spacerku, a maz robi obiad
Na razie stwierdzilam ze jeszcze ten tydzien jem w miare normalnie tzn rezygnuje tylko z nabialu a reszte jem. Moze jej przejdzie ta wysypka, a jak nie to od nastepnego poniedzialku dietka.
Stary 2015-03-10, 14:52   #189
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
Kasieńko odnośnie Twojego pytania rodziłam na szopena. pojechałam bo chciałam sprawdzić co za skurcze mnie łapią...ale od razu mnie przyjęli na oddział (godz 19sta) a ok godz 21.30 było cc. cieli mnie na "zimno" (na ktg zero skurczy) bo położna z lewatywą się pośpieszyła...a i ciął mnie Warchoł i jakas młoda blond lekarka (niezbyt sympatyczna )
Dziękuje kochana za odpowiedz. Ogromnie byłam ciekawa. To Warchoł wiem ktory to chociaz nigdy u niego nie miałam wizyty, ale blond lekarki nawet nie kojarzę. Jak zniosłas cc? Jakas różnica z poprzednimi?

Stary 2015-03-10, 15:10   #190
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Maciejka, brawa za wagę

Vexi, cudny Jaś

Paulina, jak dobrze, ze z wynikami jest wszystko w porządku

Joasia, mam nadzieję, ze przejdzie szybko wysypka...moze jakis produkt zaszkodził, eh. Albo jak dziewczyny piszą, proszek.

Ewa, tak, pogoda piekna ja też już chce na spacerki iść

Kasiula, zdrówka dla córci
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 15:12   #191
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Mamusie lutowe 2015

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a gdzie ta wysypka? Moja ma na policzkach, myślę, że to od naszego proszku , bo w szpitalu było to samo. Terazz przecieram tym nadmanganianem i jest ok. W szpitalu przzecierali mi octaniseptem i też była poprawa
Zaczęło się od policzków. Teraz jest na główce i na szyjce i karku :/ Jak jest chłodniej w sensie na spacerze to bledną. A jak śpi np na prawym policzku to są na prawym bardziej czerwone. To samo jak się denerwuje czy płacze. Czerwienieje... Chyba też kupimy ten nadmanganian. A potem, po kąpieli smarujesz czymś czy nie? Mój miał w szpitalu rumień noworodkowy.

Vexi Jasiu przecudowny Przy drugim dziecku koniecznie musimy się szybciej na taką sesję zdecydować Bo teraz już nie zrobi takich śpiących fot Wkurza się skubaniec mały

Edytowane przez Joasiunia:)
Czas edycji: 2015-03-10 o 15:14
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 15:13   #192
zielona butelka
Zakorzenienie

chustujemy wiercipietke, jest goood. chusta jej służy a ja pierwsz raz i zawiazalam sama wiązanie kieszonka i... robie sobie inke a bąbel ze mna
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 15:18   #193
Kasiulka22
Zakorzenienie

Olcia dziekuje i dziekuje za wczorajsze zyczenia imieninowe chociaz ja jestem Kaśka listopadowa ale dziekuje

Stary 2015-03-10, 15:19   #194
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
chustujemy wiercipietke, jest goood. chusta jej służy a ja pierwsz raz i zawiazalam sama wiązanie kieszonka i... robie sobie inke a bąbel ze mna
Można wiedzieć gdzie kupowałaś chustę?

A Inka to taka bez mleka? I wtedy pokarmu więcej czy jak?
Stary 2015-03-10, 15:19   #195
iva_b
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje kochana za odpowiedz. Ogromnie byłam ciekawa. To Warchoł wiem ktory to chociaz nigdy u niego nie miałam wizyty, ale blond lekarki nawet nie kojarzę. Jak zniosłas cc? Jakas różnica z poprzednimi?
ciężko było na początku, ale że chciałam wyjść po 3 dobach to zaciskałam zęby. w drugiej dobie pokarmu coraz więcej to już popołudniu nawet nie chcialam przeciwbólowych.tylko brzuchol straaasznie duży mi został(mój gin na obchodzie śmiał się czy mi tam nie zostawili czasem jeszcze jednego dziecia ) tak że mi tą rane przykrywa i boje się czy nie będzie się babrać a tak to wiadomo jeszcze mnie boli i ciągnie i jeszcze mam problemy ze wsawaniem
Stary 2015-03-10, 15:23   #196
d_a_r_i_a
Rozeznanie

hej
Aga oplułam się jak przeczytałam że życzyłaś psu śmierci

Madziu mam nadzieje, że z małą co raz lepiej

Agata dobrze że piszesz o tym żłobku.. powinnam się zainteresować...i to jak najszybciej..ale to się idzie do tego co się wybierze i tam mają jakąś listę?? ja w ogóle nie w temacie..

ja szczepię 5 w 1, pneumo jak najszybciej sie da ze wzgl na prace mojego tz..nie wiadomo co przynosi na sobie z pracy.. rota tez szczepie biegunki ktore pwoduja sa bardzo nie bezpieczne..

co do wózka..tz zstawił mi go dziś w garażu..spocona byłam już przy wyjściu z domu po ubieraniu jego i siebie.. zeszłam te 3 piętra..no i 4 do garażu.. musiałam z dzieciakiem na rękach otworzyć te drzwi garażowe(zamek przy samej ziemi).. mały do wózka.. zamykanie drzwi.. i powiem Wam że jak wyjechałam na dwór to już ledwo zipałam

Zadzwonil Tż i pyta jak spacerek..i że mam fajnie.taka pogoda.. relaxik.. taaaa a ja zła warczę że chcę takie drzwi na pilota jak ma sąsiad obok albo mały będzie oglądał świat tylko z balkonu..

No i właśnie siedzę i szukam firmy co się tym zajmuje.. ciekawe czy nas teraz w ogóle na to stać..hmm
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 15:24   #197
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
Można wiedzieć gdzie kupowałaś chustę?

A Inka to taka bez mleka? I wtedy pokarmu więcej czy jak?
kupiłam na allegro o taką
http://allegro.pl/show_item.php?item=5108025703
kolor borneo

a maruda własnie sobie spi w niej na mojej piersi.
inka tak. ZAwiera słód jęczmienny więc na laktację, podobnie jak karmi. poza tym, skoro nie można zwyklej kawy, to zostaje inka

Ależ ta chusta to nieziemska rzecz. Moje cycki czują oddech małej i co? I nabieraja mleka!!!! I loveeee it!
Stary 2015-03-10, 15:27   #198
iva_b
Raczkowanie

Dziewczyny ja się pocieszam że jeszcze troszkę i będzie na tyle ciepło że przynajmniej odpadnie nam te całe ubieranie siebie i dzieciaczków
Stary 2015-03-10, 15:33   #199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
hej

Agata dobrze że piszesz o tym żłobku.. powinnam się zainteresować...i to jak najszybciej..ale to się idzie do tego co się wybierze i tam mają jakąś listę?? ja w ogóle nie w temacie..

ja szczepię 5 w 1, pneumo jak najszybciej sie da ze wzgl na prace mojego tz..nie wiadomo co przynosi na sobie z pracy.. rota tez szczepie biegunki ktore pwoduja sa bardzo nie bezpieczne..

co do wózka..tz zstawił mi go dziś w garażu..spocona byłam już przy wyjściu z domu po ubieraniu jego i siebie.. zeszłam te 3 piętra..no i 4 do garażu.. musiałam z dzieciakiem na rękach otworzyć te drzwi garażowe(zamek przy samej ziemi).. mały do wózka.. zamykanie drzwi.. i powiem Wam że jak wyjechałam na dwór to już ledwo zipałam

Zadzwonil Tż i pyta jak spacerek..i że mam fajnie.taka pogoda.. relaxik.. taaaa a ja zła warczę że chcę takie drzwi na pilota jak ma sąsiad obok albo mały będzie oglądał świat tylko z balkonu..

No i właśnie siedzę i szukam firmy co się tym zajmuje.. ciekawe czy nas teraz w ogóle na to stać..hmm
Hehe noo to fakt Faceci nie rozumieją jak trzeba się nagimnastykować Powodzenia w szukaniu

Cytat:
kolor borneo

inka tak. ZAwiera słód jęczmienny więc na laktację, podobnie jak karmi. poza tym, skoro nie można zwyklej kawy, to zostaje inka

Ależ ta chusta to nieziemska rzecz. Moje cycki czują oddech małej i co? I nabieraja mleka!!!! I loveeee it!
Thx za linka Kolor piękny A kawusia to tak raz dziennie? I ponawiam pytanie czy bez mleka?

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się pocieszam że jeszcze troszkę i będzie na tyle ciepło że przynajmniej odpadnie nam te całe ubieranie siebie i dzieciaczków
A to fakt Już niedługo coraz bliżej
Stary 2015-03-10, 15:41   #200
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ivcia to Ty jestes gosciowa ja jeszcze w drugiej dobie szprycowalam sie przeciwbolowymi. Dopiero w 3 wzielam jeden paracetamol 500 zeby lepiej do samochodu isc

Stary 2015-03-10, 15:50   #201
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Daria, hahahah. Jaja...

U mnie dziś przed spacerem:
Myślę sobie... o ubiorę się elegancko pierwsza, bo jest ciepło, żeby dziecko się nie zapociło. Idę po dzieciaka, ubieram- czapka, cieplejsza bluziai nagle dochodzę do dołu śpiochów a tam co? G....o Surpise!
No i co? Rozbieram siebie, rozbieram dzieciaka... wrzask nieziemski. I jeszcze pies mnie z tyłu, z podniety bo widzi, że się szykujemy na spacer, zaczyna posuwać. No żesz kur.... A nasrane tyle było, że hej

Joasia. Inkę ja piję bez mleka, z mlekiem smakuje jak kakao no i mnie wtedy strasznie zamula. Moja T mi uparcie robi z mlekiem, bo ona nie rozumie, jak można czarną inkę pić. No można, ja nie lubię z mlekiem
Ta inka to nawet 2 razy nie zaszkodzi.
Stary 2015-03-10, 15:52   #202
d_a_r_i_a
Rozeznanie

joasia dzieki

zielona jak wiazesz? na kieszonke?
Stary 2015-03-10, 15:54   #203
Zakorzenienie

Cytat:
Daria, hahahah. Jaja...

U mnie dziś przed spacerem:
Myślę sobie... o ubiorę się elegancko pierwsza, bo jest ciepło, żeby dziecko się nie zapociło. Idę po dzieciaka, ubieram- czapka, cieplejsza bluziai nagle dochodzę do dołu śpiochów a tam co? G....o Surpise!
No i co? Rozbieram siebie, rozbieram dzieciaka... wrzask nieziemski. I jeszcze pies mnie z tyłu, z podniety bo widzi, że się szykujemy na spacer, zaczyna posuwać. No żesz kur.... A nasrane tyle było, że hej

Joasia. Inkę ja piję bez mleka, z mlekiem smakuje jak kakao no i mnie wtedy strasznie zamula. Moja T mi uparcie robi z mlekiem, bo ona nie rozumie, jak można czarną inkę pić. No można, ja nie lubię z mlekiem
Ta inka to nawet 2 razy nie zaszkodzi.
O matkooo ale się uśmiałam Wesoło masz kobito

Za porady dziękuję
Stary 2015-03-10, 15:56   #204
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Czy my na pewno nie mamy wspólnego męża? Bo zgadza się z woreczkiem. No i zachowanie też podobne. Wczoraj mieliśmy o to sporą kłótnie. Bo ja np. karmię na żądanie, czyli ostatnio dość często. I M twierdzi, że rozpuszczam Młodego i powinnam jakiś schemat żywieniowy wprowadzić

Ściskam mocno. Trzymajcie się
mężowi wprowadź plan żywienia to od razu zmieni zdanie.
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Hej

Witamy z nad cyca nr 2.. wczoraj noc cudnie a dzis juz sie budzi czesciej..

Emdzik.. wspolczuje chodoby i pobytu w szpitalu.. zdrowka..

Aga.. masz przeboje z Tymem jak ja z Moja.. wiecznie przy cycu najlepiej, a jak odloze to ryk.. i tez najlepiej jej na mojej klacie.. tez walczymy z kolkami.. espumisan nie dal rady na dluzsza mete i pomogl nam sab.. ehh..

Duszona.. jedz!!.. i walcz o pokarm.. mialas go tak duzo..

Buu, Kasiula, MamaZuzi.. jak tam starsze corcie?.. moja ciagle w domu.. boje sie przedszkola.. aaaa odnosnie przybierani na kp.. dzieci karmione piersia przybieraja skokowo.. raz moga przybrac sporo a innym razem niewiele przez ten sama czas... to nie tak jak na mm.. a lekarze maja siatkk z przybieraniem na mm i bez sensu wprowadzaja zamet matkom do glowy.. stad podanie mm i szybka droga do konca kp..
Moja tez miala etap ze nie przybrala prawie nic przez tydz i polozna panikowala.. niepotrzenie.. bo w kolejnym tyg nadrobila podwojnie..
Jesli widzisz ze ssie efektywnie.. najada sie.. spi spokojnie j widac po niej ze nie jest zaglodzona, to raczej bym nie panikowala jeszcze..

My mielismy wizyte patronazowa u pediatry.. Nati zdrowa, ale mamy kontrolowac jej napiecie miesniowe w zwiazku z jej spaniem w luk.. jak nie przejdzie do konca miesiaca to mamy pojsc na rehabilitacje..
Nati to juz kawal kloca.. wazy ponad 5kg.. a ja sie dziwie ze jestesmy na pampkach nr 3.. bo z 2 juz sie bokami siki laly.. kawal kobity rosnie..
I polecala mi zostawic Zuze w domu do pierwszych szczepien Nati.. i zeby zaszczepic na pneumo, skoro dziecko przedszkolne jest w domu.. a Zuze na meningokoki.. i teraz mamy zagwozdke, co robic... na rota nie zalecala szczepic..
Jak Wy robkcie kobity?!...

Ja caly tydzien bede w domu sama... mezowy w delegacji.. oszaleje chyba z dwojka dzieci bez pomocy..
ja robię 5w1 i pneumo i to juz od początku bo boje się ze wiki coś mi do domu przyniesie
Cytat:
kolor borneo

sliczna chusta

U nas ok.brak czasu,nocki piękne. Ja nadal walcze z gorączka ale juz lepiej niż było.no i często czuje przypływy szczęścia co po 10latach z depresja jest dla mnie pocieszające.oby tak było zawsze

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 16:04   #205
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
joasia dzieki

zielona jak wiazesz? na kieszonke?
Teraz na kieszonkę, ale najabardziej mi się podoba kangurek. Zasadniczo, dziś zawiązałam ją pierwszy raz sama, a kieszonka wydała mi się najłatwiejsza i rzeczywiście, minuta i gotowe
Stary 2015-03-10, 16:17   #206
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Olcia dziekuje i dziekuje za wczorajsze zyczenia imieninowe chociaz ja jestem Kaśka listopadowa ale dziekuje
o..

Cytat:
kolor borneo

ale z tego posta bije moc pozytywizmu
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 16:33   #207
Asia1105
Wtajemniczenie

Padam na obolale i pelne mleka cycki!
Misia od 8 rano spala lacznie 1,5 godziny, a reszte czasu placz, kupa, sraka, placz,kupa, sraka i tak do teraz, w koncu mezowi udalo sie Ja uspic
Jej jedzenie dzisiaj polegalo na ssaniu przez max 2 minuty. Jest chora, zasmarkana, zawalona, z kolka, glodna, zaplakana, a ja bez sil i mocy!
Na 20 jedziemy do lekarza, juz sie boje...
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 16:44   #208
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Padam na obolale i pelne mleka cycki!
Misia od 8 rano spala lacznie 1,5 godziny, a reszte czasu placz, kupa, sraka, placz,kupa, sraka i tak do teraz, w koncu mezowi udalo sie Ja uspic
Jej jedzenie dzisiaj polegalo na ssaniu przez max 2 minuty. Jest chora, zasmarkana, zawalona, z kolka, glodna, zaplakana, a ja bez sil i mocy!
Na 20 jedziemy do lekarza, juz sie boje...
Jeju...Oby to nic groźnego nie było :-(

Mój dziś buczy cały dzień. Mieliśmy giscia- Antkowa to dał taki popis. Ryczal 4 godz łącznie z całym spacerem...

Teraz śpi przy suszarce a ja padam na cycki...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Ja chyba tez powinnam zainteresować się chusta... Bo młody chętnie byłby na mnie cały czas...

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 16:58   #209
d_a_r_i_a
Rozeznanie

A u nas narazie chustowanie nie idzie.. Malý daje się związać tylko na spiaco...po czym budzi się wkurzony ze nic nie widzi..chyba mam zbyt energiczne i ciekawskie dziecko... Ale próbuje codziennie choć raz..choćby nie zapomnieć jak się wiąże
Stary 2015-03-10, 17:00   #210
1141655
Zakorzenienie

Kurde ja zanim kupie Musiałabym spróbować czy młody zaakceptuje chustę... Bo szkoda wywalić 160 zł :-/
Młody jadł 2h temu wiec pewnie zaraz się obudzi :-(

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2015-03-10 o 17:01
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości