![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Mnie jest akurat bardzo, bo nie wyobrazam sobie biegania z ruchliwa dwulatka i jednoczesnie pchania wozka. Mieszkam w terenie gorzystym, wiec z wozkiem jest ciezko. Dlaczego jestes przeciwniczka noszenia? Ja jestem zwolenniczka akurat i nie wynika to jedynie z zaspokajania potrzeb dziecka. Przy mojej dwulatce tez juz wozka nie uzywam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() no naprawde za wami nadążyc to prawie ze niewykonalne. ja miałam fatalną noc , nie moge sobie miejsca znaleźć, plecy a do tego ból łydki bo skurcz. juz nie widziałam czy poduszka mi przeszkadza czy pomaga. i chore sny. dzis jeździłam do miasta 40 km na dziecięcym rowerku i to 2 razy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Pisałyście o pępkach. ja miałm zawsze niewielki ale teraz to tak jakby sie rozwinał i prawie go nie widac wcale. jakbym miął delikatne rozciecie po ranie kłutej na srodku ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() a ja sie zdziwiłam ostatnią wizytą bo wczesniej miałam pisane ze łożysko mam w przedniej ścianie a teraz napisała mi ze na tylnej. mozliwe ze sie ptrzesuneło???!!:confused : zapytam na wtorkowej wizycie (w dzień Matki ![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostawić Was na cały wieczór i już kilka stron do nadrabiania ![]() Byliśmy wczoraj na szkole rodzenia, kupiłam sobie buty z F&F na promocji i dzisiaj spódnicę lnianą w Lidlu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
a ja umieram na jelitówkę od wczoraj. górą,dołem...myślałam,że mózg mi wyleci.jestem tak słaba,że komórkę ledwo w łapie trzymać moge.
bałam się o maleństwo ale rusza się żwawo. pobieżnie poczytam co nasmarowałyscie od wczoraj i ide spać bo nieprzytyomna jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A my zakupiliśmy już też komodę dla Gabi w Ikei i właśnie poukładałam jej ubranka w jednej szufladzie i niby tych rzeczy zakupionych na liście tak mało jak porównuje z Waszymi, a cała szuflada prawie załadowana. Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-05-21 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
ooo matko. wspołczuje.. zdrówka!!!
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mi nie powiecie, ze sa noworodki, ktore nie lubia byc noszone ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Zdrowiej, pamietaj o przyjmowaniu plynow, nawet gdybys miala je natychmiast zwracac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tak jak meneq pisze pij, pij pij! Znam dzieci, które nie lubią nawet być dotykane i najlepiej się czują w łóżeczku albo w bujaczku. Dzieci są naprawdę tak różne, że wszelkie zasady z definicji nie będą pasować do wszystkich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde? Ale mowimy o zdrowych noworodkach? Wiadomo, ze rozne, ale to az niewiarygodne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy dwa psiuty i ja tez nie wyobrazam sobietachac wózka i piesów z 4 piętra. a tu wszystko o nosidłąch,wisiadłach (z tego samego kanału na yt co powyzszy filmik) pije dziewczyny,piję i cud bo juz nie zwracam.wziełam smectę i ejst lepiej.ide spać ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-21 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w drugą stronę bianeczka są takie dzieci, które po prostu nie dają się w wózku wozić, potrzebują mega bliskości. I nie ma w tym nic z wyuczenia czy przyzwyczajenia jak mamy do czynienia z noworodkiem albo 2-miesięcznym niemowlakiem... zobacz w Indonezji na przykład wszystkie dzieci są noszone w chustach czy tego chcą czy nie, a potem żadne dziecko w wieku lat 2 nie jest noszone "bo się przyzwyczaiło". Przyzwyczajenie to brak umiejętności rodziców w powiedzeniu "nie" i tyle. Nie można dziecku odmawiać bliskości, bo się obawiamy że się "przyzwyczai" bo to paranoja... Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-21 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
Wczorajsze wyniki chyba dobre. Oczywiście prócz licznych bakterii w moczu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Hmmmm, tak się zastanawiam... Kupować jakiś sweterek na 56? Mam dwa cienkie i jeden gruby z polarkiem i kapturem i bluze z kapturem na 62 i nie wiem czy to nie wystraczy... Tak samo kombinmezon na wyjście polarkowy na 62 trzeba kupić, prawda? Bo i tak się zakłada po spód zwykłe ubranko? Matko, kupowanie tych ubranek spędza mi sen z powiek...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyjego? ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kontakt wzrokowy w chuscie jest. Prawidlowo zamotanego dziecka nie trzeba asekurowac rekoma. Chusty tez sa z roznych materialow, wiec pewnie cos by sie znalazlo, zeby sie nie pocic. Pierwsza corka nie chustowa, ale noszona; na pewno przewaga noszenia niz czasu w wozku i co? Ruchowo rozwinela sie bardzo szybko i wcale sie nie domagala noszenia. I wlasnie noszenie przyspiesza rozwoj nie tylko emocjonalny, ale rowniez ruchowy. Dla mnie oprocz wygody, korzysci jest znacznie wiecej ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie dostałam 3 wielkie wory ubranek.
#200 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
Z tego co wiem to łożysko może się przemieścić,ale warto o to dopytać. Wczoraj mieliśmy zwiedzanie porodówki i całego oddziału ze Szkoły Rodzenia. Miałam łzy w oczach jak mój Mąż się zachwycał płaczem niemowlaków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że mojego. Może i nie czuć bólu, ale nie wierzę, że to jest takie bez wpływu
![]()
![]() |
#202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie, a to nie jest juz jakies zaburzenie SI? Bo ja rozumiem mniej lub wiecej, ale wcale? No wlasnie dawniej wszedzie sie nosilo dzieci i jakos wszystkie wyrosly z tego. Nie dodalabym nic oprocz tego, ze to nawet nie kwestia odmawiania a akceptowania potrzeb dziecka. Bo juz takie dziecko, ktore zaczyna raczkowac czy chodzic naprawde znacznie mniej lub wrecz wcale nie spedza czasu noszone. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Nie kupowalabym sweterka tak malego. Zalozysz wiekszy jesli bedzie potrzeba. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ale zamotanego nie dzwigasz, ciezar rownomiernie sie rozklada, nawet Ci sie srodek ciezkosci nie przesuwa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi wiszącymi dziećmi na rodzicach to jest często mechanizm uzależnienia dziecka od siebie i wmontowania w dziecko swoich strachów. Dziecko uważa, że bez mamy sobie nie poradzi i dlatego na niej wisi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znow jakiejs ciekawej rzeczy sie dowiedzialam. Jasne, pewnie potrzeby po to sa, aby je zaspokajac. Nie wiem, jak to jest, bo u nas wlasnie zapewnienie wsparcia, bliskosci, przytulenia czy kp wrecz wspiera corke w osiaganiu samodzielnosci. Przyszlo jakos naturalnie i mam nadzieje, ze przy drugim dziecku, tez tak bedzie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby bylo dobrze ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Zakupiłam kilka ciuszków dla dziecka z F&F. Opłaca się jeszcze bardziej z ta promocja.
#209 |
Wtajemniczenie
|
Widzę temat chust i dyskusja. Chusta nie ma samych plusów tak jak wózek ich nie ma. Wszystko zależy od kobiety i jej organizmu a także od dziecka. Polecam poczytać plusy i minusy tego rozwiązania
![]() Oczarowana biedactwo ![]()
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-05-21 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oraz dobrania odpowiedniego wiazania ;-) i tu juz minusy mozna minimalizowac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.