Mamusie grudniowe 2015 cz.2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-09, 15:29   #181
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.2

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Co za pinda:/ podziwiam tych, którzy pracują z klientem, bo ludzie potrafią być mega roszczeniowi i za bardzo biorą do siebie "klient wasz pan". Trochę pracowałam na różnego rodzaju serwisach, więc wiem co to znaczy..
Bierz L4 bez zastanowienia!!
No cóż, przepracuję do wizyty i spadam Wszyscy mnie mają gdzieś to czemu ja mam się przejmować, czy mają kogoś na moje miejsce?
Stary 2015-06-09, 15:36   #182
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Jakaś walnięta klientka tak na mnie nawrzeszczała bez powodu że po prostu wstałam o wyszłam. Myślałam że zemdjeję, słabo mi się zrobiło, serce mi kołatało i cała się trzęsłam. A potem mnie brzuch zaczął kłuć
Współczuję :/ Bierz L4 i się nie zastanawiaj.
Ja jestem zatrudniona w sklepie i też codziennie miałam do czynienia z klientami i wiem jacy ludzie potrafią wredni. I to nie ma znacznia czy to jest sklep spożywczy, odzieżowy czy klient w jakimś serwisie. W każdym miejscu gdzie pracuje się w kontakcie z ludźmi zdarzają się takie sytuacje.

Cytat:
No cóż, przepracuję do wizyty i spadam Wszyscy mnie mają gdzieś to czemu ja mam się przejmować, czy mają kogoś na moje miejsce?
Jak nie mają to znajdą, nie przejmuj się
Stary 2015-06-09, 15:37   #183
0enedue
Zadomowienie

Kalusia !! Nooo wkoncu !! )))

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 15:39   #184
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Współczuję :/ Bierz L4 i się nie zastanawiaj.
Ja jestem zatrudniona w sklepie i też codziennie miałam do czynienia z klientami i wiem jacy ludzie potrafią wredni. I to nie ma znacznia czy to jest sklep spożywczy, odzieżowy czy klient w jakimś serwisie. W każdym miejscu gdzie pracuje się w kontakcie z ludźmi zdarzają się takie sytuacje.

Jak nie mają to znajdą, nie przejmuj się
No właśnie tym się przejmowałam, że pójdę sobie na l4 a salon i tak ma za mało pracowników. Ale teraz mam to gdzieś. Koleżanka od kwietnia jest na ciążowym a kierowniczka dopiero zaczyna rekrutację. Śmiech na sali
Stary 2015-06-09, 15:44   #185
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tym się przejmowałam, że pójdę sobie na l4 a salon i tak ma za mało pracowników. Ale teraz mam to gdzieś. Koleżanka od kwietnia jest na ciążowym a kierowniczka dopiero zaczyna rekrutację. Śmiech na sali
Jak ich postawisz pod ścianą to nie będą mieli wyjścia i 'w te pędy' kogoś znajdą.
Stary 2015-06-09, 15:47   #186
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Kierowniczka może liczyła na to, że inni przejmą jej obowiązki i nie będzie musiała zatrudniać nikogo więcej.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 15:57   #187
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Kierowniczka może liczyła na to, że inni przejmą jej obowiązki i nie będzie musiała zatrudniać nikogo więcej.
Salon będzie powiększony i musi być więcej konsultantów na sali. Tylko, że to powiększenie ma polegać na tym, że postawia nam wyspę i to nawet nie obok salonu a piętro niżej. Jakaś paranoja
Stary 2015-06-09, 16:03   #188
benita84
Zadomowienie

Witam się dziś ze słonecznej lubelszczyzny
pędzicie z postami a ja chyba dopiero wieczorem będę mogła poczytać bo mój synek dziś odmówił drzemki w ciągu dnia

Nie mogę się już doczekać następnej wizyty u gina bo coś ta bezobjawowa ciąża zaczyna mnie niepokoić :/
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 16:03   #189
kalusia87
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam, czy tylko u nas w firmie panuje taki system, czy to jest standard, dostałam w październiku 2013 podwyżkę do 1950 zł brutto (przedłużenie umowy, standard to najniższa krajowa). W styczniu była podwyżka najniższej krajowej a u mnie nic się nie zmieniło. W styczniu 2016 ma być kolejna podwyżka, czyli wtedy mimo podwyżki będę zarabiać najniższą krajową. Czy to normalne?
Stary 2015-06-09, 16:06   #190
rudaska
Zakorzenienie

Kalusia brawo! Idź na el quatro. Ja przed chwilą oglądałam zdjęcia znajomych, którzy zaliczyli pierwszy wypad na weekend pod namiot z 9-miesięcznym synkiem. Zawsze o tej porze zaczynali wyjazdy i można z dzieckiem? Można 😊
Stary 2015-06-09, 16:17   #191
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Boże jakbym mogła to bym pod usg podpięła się na całą dobę. dziś powiedziałam do swojej pani doktor, że ciężarne powinny mieć opiekę psychiatry obowiązkową heheh. Dobrze, że mogę pracować to nie myślę i nie doszukuję się, który ból jest należny, a który patologiczny. Ciągnie mnie dół brzucha już kolejny dzień. a zaczynam 14 tydzień.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 16:34   #192
czubasek20
Zakorzenienie

Kalusia uciekaj na l4.
Ja sie nie nadaje do pracy w handlu. Taki kontakt w ogole mi nie pasuje.

Nonie cos sie nie odzywa...albo za szybko posty przelecialam.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 16:37   #193
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Nie pisała nic rosi:

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 16:55   #194
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam, czy tylko u nas w firmie panuje taki system, czy to jest standard, dostałam w październiku 2013 podwyżkę do 1950 zł brutto (przedłużenie umowy, standard to najniższa krajowa). W styczniu była podwyżka najniższej krajowej a u mnie nic się nie zmieniło. W styczniu 2016 ma być kolejna podwyżka, czyli wtedy mimo podwyżki będę zarabiać najniższą krajową. Czy to normalne?

Ja pracuję w budżetówce i u nas podwyżki są co ok 5 lat właśnie żeby najniższe pensje wyrównać do najniższej krajowej. W 2014 wyrównywali do najniższej z 2014
Stary 2015-06-09, 17:11   #195
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja jeżdżę rowerem do pracy. Nie sprawia mi to żadnego wysiłku tylko frajdę. Mam nadzieje ze dam rade przez cale wakacje.

Mi dzis tez chyba brzuch rośnie bo czuje ze cos tam sie dzieje i oczywiście schiza sie wlaczyla Szkoda ze bobika nie czuć, ale moze pod koniec miesiąca juz mnie kopnie

Z ta najniższą krajową to jest tak, ze co roku pracodawca musi ci podnieść zgodnie z wytycznymi, ale jak zarabiasz więcej to nic nie musi.

Moja mama w końcu przylatuje wiec dziadkowie sie dowiedzą chciałam w niedziele przy obiedzie a teraz schizuje czy nie poczekać do wizyty, masakra

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 17:22   #196
halwaya
Zakorzenienie

Ja pracuje w nocy, więc klientów mało.. mój dział zamykany o 23:00 więc luz blues Czasami w nocy proszą mnie o pokrycie przerwy kasjera na kasach samoobslugowych. Przeważnie pidpici kolesie, którym zabrakło alkoholu. Wczoraj miałam takiego.. naszego rodaka. Stał potem przy mnie i mi opowiadał jak to jego małżeństwo się rozlecialo, bo żona przeszła na islam i sobie znalazła nowego faceta w wierze.. chociaż pewnie nowy facet byl pierwszy. To juz drugi taki przypadek o którym słyszałam w naszej miejscowości. Nie wiem co tym babkom odwala.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja muszę się w końcu zabrać za GoT. Jeszcze nie oglądałam nowego sezonu. Czekam, by hurtowo obejrzeć.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 17:23   #197
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, musi być dobrze

mój gin przyjmuje od 16 i tak jakoś się wybiorę, bo niestety nie umawia na godziny tylko kto pierwszy ten lepszy. Poza tym idę dzisiaj pierwszy raz sama, tż zawsze był ze mną chociaż tylko raz wszedł do gabinetu, a dziś utknął w pracy..

wyglądam już jakbym połknęła małą piłkę, od kilku dni strasznie mi wyciągnęło brzuch- ciągle noszę spodnie do babci na przeróbki (jestem anty igła i nitka) a waga skoczyła tylko 1kg do przodu

nonie są kciuki!
mervie i nonie kciuki !

U mnie też już widać brzuszek Ja od 3 tygodni nic nie przytyłam, a brzuch mam już spory

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
na chipsy i chrupki mi na szczęście minęła ochota, za to wciągnęłam paczkę sunbites

Mam niesamowitą ochotę na rybę - pstrąga z grilla albo śledzie Chyba zaraz pójdę po jakieś sardynki chociaż
pstrąg z grila w górach, mniam... się rozmarzyłam

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Hej Witam się nieśmiało i na wstępie pytam czy mogę się przyłączyć?
Podczytuję Was co jakiś czas praktycznie od momentu kiedy dowiedziałam się o swojej ciąży, ale bałam się się dołączyć- nie chciałam zapeszać.
A teraz chciałabym dołączyć do Waszego grona i razem z Wami cieszyć się urokami ciąży
hej!
Ja początkowo przekładałam z tygodnia na tydzień dołączenie się do wątku

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

jest już na pierwszej, tylko trzeba co nieco zmienić
Dzięki

Cytat:
Jakaś walnięta klientka tak na mnie nawrzeszczała bez powodu że po prostu wstałam o wyszłam. Myślałam że zemdjeję, słabo mi się zrobiło, serce mi kołatało i cała się trzęsłam. A potem mnie brzuch zaczął kłuć
Współczuje klientki... oby nie miała dziś miłego dnia
Dobrą decyzję podjęłaś

Co do teściów, to my z TŻ nie jesteśmy małżeństwem. A ja przez ponad 4 lata bycia razem widziałam jego rodziców po raz pierwszy w tegoroczne Święta Wielkanocne przez 1 godzinę. TŻ nie utrzymuje z nimi kontaktu...

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 17:26   #198
mujer
Zadomowienie

I znów się pogubiłam w postach...
Ale w końcu ogarnęłam mieszkanie i przynajmniej da się jakoś żyć, teraz jeszcze TŻ rozpakuje swoje rzeczy do końca i można odetchnąć...

A wiecie, tak się zastanawiałam, co to za legendy z tą wrażliwością na zapachy, bo mnie nie dotknęło, a dziś wyjęłam moje ulubione waniliowe kadzidło i tylko włożyłam do wazonika, po czym mało nie Tak mnie zapach zdenerwował, że musiałam to zamknąć w dwa woreczki, wietrzyć dwa pokoje, wymyć ręce i dalej na samo wspomnienie atakują mnie mdłości

Poza tym idzie 13tc, a ja dalej jestem zemdlonym flakiem...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ja ide od tego wekeendu na basen bo czuje sie jak flak. Nigdy nie czulam takiej potrzeby ruchu jak teraz.
Ech, a ja ciągle mam problemy z pęcherzem i boję się iść na basen, bo może mi się coś przywlecze :/
Już mi bokiem wychodzi żurawina i nie mogę patrzeć na sok.
A też brakuje mi ruchu. Z tym, że joga mnie jakos wnerwia (choć wcześniej ćwiczyłam), a wszystko inne podwójnie męczy. Na schodach mam zadyszkę A przecież przed ciażą ćwiczyłam codziennie...

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
No właśnie się okazało, że po dłuższym czasie nie jeżdżenia też mam wrażliwą pupkę- mam siniaki w okolicach intymnych:p
A dobre siodełko i gatki z pieluchą? Ja bez tego się nie ruszam, wg mnie wielka różnica. Raz tylko wybrałam się dawno temu na wycieczkę 50km w upalny dzień bez pieluchy i na starym, twardym siodle... Yhh... bez komentarza, co było dnia następnego

Cytat:
No cóż, też tak podeszłam do sprawy. Najpierw się spinałam itp., (też trochę pracuję z klientami), a potem po kilku nerwowych dniach, kiedy nikt się mną nie przejmował, a ja prawie zemdlałam, to strzeliła mnie nerwica i poszłam po L4. W sumie po co się mordować, kiedy nie ma z tego żadnego zysku, a młodym nerwy na pewno nie pomogą... Więc jestem teraz za tym, żeby brać L4, jeśli tylko się da
W salonach sprzedażowych tym bardziej.

Cytat:
Ja jeżdżę rowerem do pracy. Nie sprawia mi to żadnego wysiłku tylko frajdę. Mam nadzieje ze dam rade przez cale wakacje.
A masz górki, czy płasko? Po płaskim też mi się dobrze zasuwa, ale mieszkam w górzystej okolicy i z kolei pod wielkie pagóry, to słabo mi szło. Jak się zmęczę, to mnie mdli i dostaję pikawicy :/
A tak lajtowo to jeździ mi się super

Cytat:
Mi dzis tez chyba brzuch rośnie bo czuje ze cos tam sie dzieje i oczywiście schiza sie wlaczyla Szkoda ze bobika nie czuć, ale moze pod koniec miesiąca juz mnie kopnie
Kurcze, zazdroszczę, ja jakoś nie czuję, poza tym, że brzuch mi odstaje. Mam wrażenie, że szybko nic nie poczuję, ech :/

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja pracuje w nocy, więc klientów mało.. mój dział zamykany o 23:00 więc luz blues Czasami w nocy proszą mnie o pokrycie przerwy kasjera na kasach samoobslugowych. Przeważnie pidpici kolesie, którym zabrakło alkoholu. Wczoraj miałam takiego.. naszego rodaka. Stał potem przy mnie i mi opowiadał jak to jego małżeństwo się rozlecialo, bo żona przeszła na islam i sobie znalazła nowego faceta w wierze.. chociaż pewnie nowy facet byl pierwszy. To juz drugi taki przypadek o którym słyszałam w naszej miejscowości. Nie wiem co tym babkom odwala.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja muszę się w końcu zabrać za GoT. Jeszcze nie oglądałam nowego sezonu. Czekam, by hurtowo obejrzeć.
Ale teraz też pracujesz w nocy? Kurcze, bo to szalenie niezdrowe.

Ja właśnie jestem na bieżąco z GoT, tzn. ostatni odcinek na mnie czeka. Szkoda, bo wolę hurtem.
Muszę przyznać, że słynna scena z Sansą uszkodziła mi coś w mózgu, bo miałam potem koszmary Jestem na tym punkcie jakoś mocno wrażliwa.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 17:29   #199
halwaya
Zakorzenienie

Mujer, z tego co pamiętam kadzidełka w ciąży są odradzane i mogą byc szkodliwe.

Stary 2015-06-09, 17:36   #200
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
I znów się pogubiłam w postach...
Ale w końcu ogarnęłam mieszkanie i przynajmniej da się jakoś żyć, teraz jeszcze TŻ rozpakuje swoje rzeczy do końca i można odetchnąć...

A wiecie, tak się zastanawiałam, co to za legendy z tą wrażliwością na zapachy, bo mnie nie dotknęło, a dziś wyjęłam moje ulubione waniliowe kadzidło i tylko włożyłam do wazonika, po czym mało nie Tak mnie zapach zdenerwował, że musiałam to zamknąć w dwa woreczki, wietrzyć dwa pokoje, wymyć ręce i dalej na samo wspomnienie atakują mnie mdłości

Poza tym idzie 13tc, a ja dalej jestem zemdlonym flakiem...

Ech, a ja ciągle mam problemy z pęcherzem i boję się iść na basen, bo może mi się coś przywlecze :/
Już mi bokiem wychodzi żurawina i nie mogę patrzeć na sok.
A też brakuje mi ruchu. Z tym, że joga mnie jakos wnerwia (choć wcześniej ćwiczyłam), a wszystko inne podwójnie męczy. Na schodach mam zadyszkę A przecież przed ciażą ćwiczyłam codziennie...

A dobre siodełko i gatki z pieluchą? Ja bez tego się nie ruszam, wg mnie wielka różnica. Raz tylko wybrałam się dawno temu na wycieczkę 50km w upalny dzień bez pieluchy i na starym, twardym siodle... Yhh... bez komentarza, co było dnia następnego

No cóż, też tak podeszłam do sprawy. Najpierw się spinałam itp., (też trochę pracuję z klientami), a potem po kilku nerwowych dniach, kiedy nikt się mną nie przejmował, a ja prawie zemdlałam, to strzeliła mnie nerwica i poszłam po L4. W sumie po co się mordować, kiedy nie ma z tego żadnego zysku, a młodym nerwy na pewno nie pomogą... Więc jestem teraz za tym, żeby brać L4, jeśli tylko się da
W salonach sprzedażowych tym bardziej.

A masz górki, czy płasko? Po płaskim też mi się dobrze zasuwa, ale mieszkam w górzystej okolicy i z kolei pod wielkie pagóry, to słabo mi szło. Jak się zmęczę, to mnie mdli i dostaję pikawicy :/
A tak lajtowo to jeździ mi się super

Kurcze, zazdroszczę, ja jakoś nie czuję, poza tym, że brzuch mi odstaje. Mam wrażenie, że szybko nic nie poczuję, ech :/

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja właśnie jestem na bieżąco z GoT, tzn. ostatni odcinek na mnie czeka. Szkoda, bo wolę hurtem.
Muszę przyznać, że słynna scena z Sansą uszkodziła mi coś w mózgu, bo miałam potem koszmary Jestem na tym punkcie jakoś mocno wrażliwa.
Tylko nie spojlerujcie rosi:
Stary 2015-06-09, 17:36   #201
rudaska
Zakorzenienie

Halwaya ja też zaczynam nowy sezon GoT i ja bardzo proszę tu na forum nic nie zdradzać
Stary 2015-06-09, 17:37   #202
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę mi nie spojerowac GoT ))

Mujer. Tak pracuje w nocy, bo nie bardzo mam jak przenieść się na dzien - tz pracuje zmianowo, więc ciężko by było mi dopasować zmiany u siebie w pracy, a mielibyśmy spory problem z zorganizowaniem opieki dla dziecka.. koszty za przedszkole to byłaby lwia czesc mojej wyplaty. W UK nie ma zakazu pracy w nocy dla ciężarnych.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-06-09 o 17:40
Stary 2015-06-09, 17:39   #203
_karmazynova_
Zadomowienie

Ja nie widziałam ani jednego odcinka GoT.. polecacie?

Stary 2015-06-09, 17:42   #204
rudaska
Zakorzenienie

Karmazynowa ja polecam, jeśli lubisz seriale kostiumowe i takie tam inne bajki
Stary 2015-06-09, 17:45   #205
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
To jak Sansa Cie ruszyła to ten odcinek dopiero ryje mózg... przyszłej matki.

kalusia, rudaska, halwaya, spoko, juz nie spojleruje

Cytat:
no już myślałam, że do porodu będziesz sie tam kisiła!

A u mnie w pracy za mną tesknią i nie mogą sobie znaleźć dobrego zastępstwa
Dobrze im tak! Odeszła ta głupia co najgorszą robotę za wszystkich odwalała i muszą się sprężać same
Stary 2015-06-09, 17:48   #206
halwaya
Zakorzenienie

Karmazynova. Ja też polecam, ale ten serial to sex and przemoc. A ta przemoc dość brutalna i zaskakująca czasami. Kilka scen odchorowalam. Jedna scenę nawet do dzis przeżywam. Hehe

Stary 2015-06-09, 17:48   #207
_karmazynova_
Zadomowienie

Brzmi ciekawie sprawdziłam sobie na filmwebie czy jest w moim guście... Wyszło mi 92% więc chyba się skuszę

Stary 2015-06-09, 17:49   #208
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Z ta najniższą krajową to jest tak, ze co roku pracodawca musi ci podnieść zgodnie z wytycznymi, ale jak zarabiasz więcej to nic nie musi.

No to ja naiwna jestem bo myślałam, że moja podstawa to najniższa krajowa plus kwota podwyżki, czyli jeśli wzrasta najniższa krajowa to moja podstawa też podnosi się o ta kwotę
Stary 2015-06-09, 17:52   #209
halwaya
Zakorzenienie

A w ogóle audiobooka pierwszego tomu Gry o Tron wzielam ze sobą na porodowke ) idealna lektura.. W szpitalu udalo mi się przesłuchać dwa rozdziały.. resztę nadrobilam na spacerach z wozeczkiem

Stary 2015-06-09, 17:53   #210
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Karmazynova. Ja też polecam, ale ten serial to sex and przemoc. A ta przemoc dość brutalna i zaskakująca czasami. Kilka scen odchorowalam. Jedna scenę nawet do dzis przeżywam. Hehe

Sex and przemoc to jest w Spartakusie i w Rzymie. GoT to jest przy tym pikuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości