Zapuszczanie włosów cz. VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-05, 17:05   #181
aante_e
Miss Pudernica

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII

Wrzucam zdjęcia włosów z dzisiaj i robione rok temu, też jakoś w wakacje. Jestem najgorszym fotografem ever, mam dobry aparat i nic mam nadzieję, że chociaż przyrost na nich widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436112289738.jpg (16,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1436112322017.jpg (83,0 KB, 47 załadowań)
Stary 2015-07-05, 18:38   #182
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tukla Pokaż wiadomość
Z żeń-szeniem, szampon i balsam
A :P
Cytat:
Napisane przez tukla Pokaż wiadomość
Przez kompa, coś się zepsuło. I jeszcze nie umiem teraz ich usunąć...
Ja daje wyśij odp to nagle mi wyskakuje biała strona i tak od 2 dni

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 18:46   #183
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
No niestety, gdy miałam problem z przetłuszczaniem to czasem była potrzeba mucia głowy 2x dziennie. Było to wkurzające. Więc wiem co to znaczy. Może białą glinkę spróbuj na skórę głowy?

Mycie włosów 2x dziennie byłoby dla mnie katorgą, ale gdybym musiała to nie byłoby innego wyjścia. I tak nie mam źle.

Glinki nie próbowałam na skórę głowy, warto spróbować. Dziękuję za pomysł U siebie nie bardzo mam gdzie ją kupić, będę musiała z neta.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 19:01   #184
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Mycie włosów 2x dziennie byłoby dla mnie katorgą, ale gdybym musiała to nie byłoby innego wyjścia. I tak nie mam źle.

Glinki nie próbowałam na skórę głowy, warto spróbować. Dziękuję za pomysł U siebie nie bardzo mam gdzie ją kupić, będę musiała z neta.
Ja mam z Organique. Ale tańsza jest w Hebe. Jak nie podpasuje na głowę to można ją wykorzystać jako maseczkę i puder do twarzy (ja tak teraz stosuję). Także nie zmarnuje się. Ja nawet myłam nią zęby.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 19:09   #185
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z Organique. Ale tańsza jest w Hebe. Jak nie podpasuje na głowę to można ją wykorzystać jako maseczkę i puder do twarzy (ja tak teraz stosuję). Także nie zmarnuje się. Ja nawet myłam nią zęby.

Niestety Hebe u mnie nie ma.

Stary 2015-07-05, 19:11   #186
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety Hebe u mnie nie ma.
Szkoda. W Organique można kupić na wagę, więc możesz kupić np. 20g (100g - 15 zeta). Starczy na kilka użyć.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2015-07-05, 19:50   #187
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda. W Organique można kupić na wagę, więc możesz kupić np. 20g (100g - 15 zeta). Starczy na kilka użyć.

Na wagę to chyba tylko w ich sklepach stacjonarnych?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-05, 20:33   #188
201604291140
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Ale mi te tanie bardzo służą i się z tego cieszę. Włosy mam zdrowe, z grzechów jedynie suszarka, do tego to niskopory i łatwo je przeciążyć.
Kiedyś był czas, że namiętnie używałam L'oreala profesjonalnego czy innych rzeczy tego typu i wcale lepiej nie wyglądałam. Teraz wystarczy mi dobra maska raz na tydzień i wsio.

A wishiliste mam zawsze, bo po prostu lubię kosmetyki, testowanie itp. I to we wszystkich kategoriach
mi taniocha też służy. w ogóle moje włosy są niewymagające, nie lubią rozmaitości, kosmetyki tylko w małych ilościach, łatwo je przeciążyć i żadna poważniejsza pielęgnacja nie wchodzi w rachubę, więc nawet nie mam ochoty ekspermentować. najbardziej podpasowały im proste szampony z mocniejszymi detergentami, barwa jest dla nich zbyt słaba więc stosuję tylko naturię i szampony z auchan lub tesco (z przedziału cenowego 1,5-3zł za 1l ). ostatnio nabyłam alterrę morelową tylko dlatego, że potrzebne mi było opakowanie, bo nie lubię z wielkiej butli korzystać i jak tylko zużyję morelkę to przeleję moje plebejskie szampony. podstawa mojej pielęgnacji są olej kokosowy z ktc, wspomniane szampony, kallosy lub sericale, dowolny silikon do zabezpieczania, suche szampony isana i tyle. jest jeszcze mój wymysł pielęgnacyjny: suple oraz półprodukty i zioła (na płukanki, są do zadań specjalnych gdy lekko przesuszę włosy i to jest mój jedyny sposób by wzbogacić pielęgnację nie obciążając przy tym włosów). musem jest ostatnio kuracja isana, jest do zadań specjalnych i całkiem nieźle sprawdza się teraz w upały, gdy moje włosy robią się jak wiórek.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

na doz też jest biała glinka, cattier, 2x 10g opakowanie za 4,29.
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 20:46   #189
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Na wagę to chyba tylko w ich sklepach stacjonarnych?
Na wyspach też powinni mieć.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2015-07-05, 21:27   #190
Melanchton
Zakorzenienie

Zaczęłam już odczuwać obecność keratyny w GlissKurowej mgiełce... Włosy zrobiły się trudniejsze do rozczesania na sucho i takie sztywniejsze. Więc chyba ban na ten kosmetyk. Mówiłyście, że który elisir L'Oreal jest lekki i dobry do zabezpieczania...?
Inna rzecz, że niedawno zmieniłam też szampon na zielonego Garniera i może on też włosom nie podchodzi. Nie wiem już co jest grane, dziś jakby nie najadły się też banankiem.
Stary 2015-07-06, 14:01   #191
chimay
Zakorzenienie

Przychodzę z dużym postem i aktualizacją.

1. Trycholog
Jak planowałam poszłam na kontrolne badanie kamerką po 3 miesiącach stosowania wcierki i szamponu Kapyderm. Do tego samego salonu, gdzie byłam, bo w moim mieście nie znalazłam innego, a miałam za mało czasu, żeby jeździć po całym Śląsku i Zagłębiu.
Tym razem jestem pozytywnie zaskoczona. Skóra głowy wygląda o wiele lepiej niż przed 3 miesiącami tzn zostało bardzo mało zaczopowanych ujść mieszków (chociaż ciągle jeszcze są). Łusek tłustego łupieżu też jest mniej. Co prawda niektóre włosy są jeszcze utaplane w tłuszczu (wiszą na nich dosłownie krople sebum), ale też tylko miejscami. Biorąc pod uwagę to, że zrobiłam tylko jeden peeling i potem w ogóle, to wygląda to i tak bardzo dobrze.
Badanie nic mnie nie kosztowało, peelingu nie zdążyłam zrobić, czego żałuję. Nowego zestawu Kapydermu także nie kupiłam, bo planuję teraz własną kurację.
Jedyna negatywna rzecz, jakiej się dowiedziałam, to to, że mam odwodnioną skórę.

2. Zakupy

SKÓRA GŁOWY:
-serum w odżywce Vis Plantis z dziegciem brzozowym - 3 x tydzień na umyte włosy, trzymać 5 minut i spłukać - serum koszmarnie cuchnie
-Salicylol - co 4 dni
-Seboradin lotion w sprayu z rzodkwią po myciu
-Elpha serum łopianowe w sprayu - 3-4 x tydzień

Coś z tego zostawię na później, bo chyba tego wszystkiego za dużo.

SZAMPONY:
-Vis Plantis z dziegciem brzozowym - śmierdzi tak samo jak serum
- Stapiz oczyszczający - kupiłam litr na allegro, zrobiłam odlewkę, reszta została w Polsce
- Alterra przeciwłupieżowa

ODŻYWKI/MASKI:
-Kallos LAB 35 Signature
-Tigi Bed Head Urban Antidote
-Isana Professional Repair Nutrition maska
-Natur Vital aloesowa - chcę ją używać raczej na skórę głowy
-Leo zakwaszająca

No i na koniec fotka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8 lipiec 2015.JPG (150,6 KB, 76 załadowań)
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 14:49   #192
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
No i na koniec fotka.

Ojej
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 16:08   #193
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:

1. Trycholog
Jak planowałam poszłam na kontrolne badanie kamerką po 3 miesiącach stosowania wcierki i szamponu Kapyderm. Do tego samego salonu, gdzie byłam, bo w moim mieście nie znalazłam innego, a miałam za mało czasu, żeby jeździć po całym Śląsku i Zagłębiu.
Tym razem jestem pozytywnie zaskoczona. Skóra głowy wygląda o wiele lepiej niż przed 3 miesiącami tzn zostało bardzo mało zaczopowanych ujść mieszków (chociaż ciągle jeszcze są). Łusek tłustego łupieżu też jest mniej. Co prawda niektóre włosy są jeszcze utaplane w tłuszczu (wiszą na nich dosłownie krople sebum), ale też tylko miejscami. Biorąc pod uwagę to, że zrobiłam tylko jeden peeling i potem w ogóle, to wygląda to i tak bardzo dobrze.
Badanie nic mnie nie kosztowało, peelingu nie zdążyłam zrobić, czego żałuję. Nowego zestawu Kapydermu także nie kupiłam, bo planuję teraz własną kurację.
Jedyna negatywna rzecz, jakiej się dowiedziałam, to to, że mam odwodnioną skórę.

2. Zakupy

SKÓRA GŁOWY:
-serum w odżywce Vis Plantis z dziegciem brzozowym - 3 x tydzień na umyte włosy, trzymać 5 minut i spłukać - serum koszmarnie cuchnie
-Salicylol - co 4 dni
-Seboradin lotion w sprayu z rzodkwią po myciu
-Elpha serum łopianowe w sprayu - 3-4 x tydzień

Coś z tego zostawię na później, bo chyba tego wszystkiego za dużo.

SZAMPONY:
-Vis Plantis z dziegciem brzozowym - śmierdzi tak samo jak serum
- Stapiz oczyszczający - kupiłam litr na allegro, zrobiłam odlewkę, reszta została w Polsce
- Alterra przeciwłupieżowa

ODŻYWKI/MASKI:
-Kallos LAB 35 Signature
-Tigi Bed Head Urban Antidote
-Isana Professional Repair Nutrition maska
-Natur Vital aloesowa - chcę ją używać raczej na skórę głowy
-Leo zakwaszająca

No i na koniec fotka.
Ale one już dłuuugie! Poza tym wyglądają pięknie, i idealnie zdrowo
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 19:46   #194
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Powiem krótko: jest włosowy czad
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 20:16   #195
daggmara
Z deszczem w butach

Chimay - sa idealne
Przypomnij mi, jak jest Twok wlosowy cel?

Cieszę sie, ze jesteś na dobrej drodze i rozwiazujesz swoje kolejne problemy wlosowe. Wiedząc, jaka zmora byla dla Ciebie ta puszaca sie wierzchnia warstwa, zawsze trzymalam za Ciebie kciuki.

Powtarzalas juz encanto?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ach, i jeszcze jestem ciekawa, jak sie sprawdzi u Ciebie salicylol. Zastanawiałam sie nas jego zakupem jako peelingu do skory glowy.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 20:22   #196
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Chimay - sa idealne

Cieszę sie, ze jesteś na dobrej drodze i rozwiazujesz swoje kolejne problemy wlosowe. Wiedząc, jaka zmora byla dla Ciebie ta puszaca sie wierzchnia warstwa, zawsze trzymalam za Ciebie kciuki.

Powtarzalas juz encanto?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ach, i jeszcze jestem ciekawa, jak sie sprawdzi u Ciebie salicylol. Zastanawiałam sie nas jego zakupem jako peelingu do skory glowy.
Salicylol jest świetny. Ale olej rycynowy jest za tłusty (nie mogę domyć) i chcę ukręcić to samo na oleju słonecznikowym. Tż - towi z ŁZS też dużo pomogł

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2015-07-06, 20:26   #197
chimay
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;51993274]Ojej [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Ale one już dłuuugie! Poza tym wyglądają pięknie, i idealnie zdrowo
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;51996106]Powiem krótko: jest włosowy czad [/QUOTE]

Cytat:
Chimay - sa idealne

Dziękuję dziewczyny

Cytat:

Powtarzalas juz encanto?
Nie mam celu, póki mnie nie wkurzają, to sobie rosną. Wydaje mi się, że trochę zrzedły, może już dobiły do swojego maksimum długości, ale trudno mi ocenić wypadanie, bo dużo leci podczas mycia, a mam taki szeroki odpływ, że wszystko zaraz znika w kanalizacji. Stąd kupno tej wcierki łopianowej na porost.

Encanto nie powtarzałam, bo uznałam, że po 3 miesiącach efekt nadal się utrzymuje, więc nie ma co przesadzać, w końcu to też nie jest całkiem obojętny zabieg.

Cytat:
Jeszcze go nie testowałam, nie wiem czy najlepiej będzie go nakładać palcami czy jakimś pędzelkiem.

Na pierwszy ogień poszło to serum Vis Plantis, ale dziegieć naprawdę tragicznie wonieje, chociaż myłam głowę dwa razy, to momentami gdzieś mnie zaleci ten smrodek, a przecież nie stosowałam szamponu z tej serii, który wali tak samo intensywnie.
Poza tym to serum jest moim zdaniem za duże, 200 ml kremu do samego wcierania w czerep i to co 3 dzień to trochę sporo.

Poza tym zrobiłam album w podpisie
Stary 2015-07-06, 20:28   #198
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Salicylol jest świetny. Ale olej rycynowy jest za tłusty (nie mogę domyć) i chcę ukręcić to samo na oleju słonecznikowym. Tż - towi z ŁZS też dużo pomogł
To salicylol jest na rycynie? Nawet nie wiedziałam..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 20:33   #199
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak. Udało mi się go.domyć przez 2 użycia. Za 3 razem i 4 nie mogłam domyć.

Dieta cud- seks i głód.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 20:45   #200
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Niestety tak. Udało mi się go.domyć przez 2 użycia. Za 3 razem i 4 nie mogłam domyć.
No tak, rycynowy jest najlepszym z olejów rozpuszczalnikiem dla salicyla. To mój ulubiony kwas jeśli chodzi o efekty, ale co się z nim namęczyłam ubiegłej zimy, jak robiłam peelingi na facjatę to moje, w końcu resztki wywaliłam, bo na oleju nie szło, w wódeczce się błyskawicznie wytrącał, a na spirycie okropnie przesuszał mi twarz, wylince nie było końca. Planuję do niego wrócić, ale w formie gotowego toniku profesjonalnego.

Rycyny też nie znoszę, ale trzy lata temu trochę się przymuszałam do smarowania czerepu i jakoś dawałam radę ją zmyć, więc liczę na to, że z salicylolem też mi jakoś pójdzie.
Stary 2015-07-06, 20:54   #201
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, rycynowy jest najlepszym z olejów rozpuszczalnikiem dla salicyla. To mój ulubiony kwas jeśli chodzi o efekty, ale co się z nim namęczyłam ubiegłej zimy, jak robiłam peelingi na facjatę to moje, w końcu resztki wywaliłam, bo na oleju nie szło, w wódeczce się błyskawicznie wytrącał, a na spirycie okropnie przesuszał mi twarz, wylince nie było końca. Planuję do niego wrócić, ale w formie gotowego toniku profesjonalnego.

Rycyny też nie znoszę, ale trzy lata temu trochę się przymuszałam do smarowania czerepu i jakoś dawałam radę ją zmyć, więc liczę na to, że z salicylolem też mi jakoś pójdzie.
Ja na Tż twarzy testowałam. Mieliśmy na rozpuszczalniku ze sklepu z półproduktami (lepkie i tłuste to było) i na spirycie (wybitne podrażnienie - dobrze, że próbę uczuleniową mu zrobiłam za uchem). Na rycynie nie będę mu kręcić na twarz. Też kupimy coś profesjonalnego dla niego. Ale do jego skóry głowy Salicylol się sprawdził.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2015-07-06, 21:26   #202
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na Tż twarzy testowałam. Mieliśmy na rozpuszczalniku ze sklepu z półproduktami (lepkie i tłuste to było) i na spirycie (wybitne podrażnienie - dobrze, że próbę uczuleniową mu zrobiłam za uchem). Na rycynie nie będę mu kręcić na twarz. Też kupimy coś profesjonalnego dla niego. Ale do jego skóry głowy Salicylol się sprawdził.

No właśnie salicyl jest bardzo mało popularny w gotowcach. Nie wiem, dlaczego, w końcu to klasyka na wszelkie zmory cery tłustej i trądzikowej. Może chodzi o potencjalnie uczulenie na salicylany?

Długo szukałam czegoś na jesień/zima na twarz i w końcu znalazłam tylko tonik Glymed z 10% salicyla w cenie 120 zł oraz peelingi Forever Young, ale one też są na spirycie. Więc ja się szarpnę na ten tonik niedługo.

Wczesniej kupiłam ten peeling Bielendy, ale producent zrobił paskudnego psikusa i wszędzie podaje kwasy w dokładnie odwrotnej kolejności niż są w składzie, więc tego salicyla, którym się chwali na początku jest tam tyle, co kot napłakał, pewnie ze 2% albo i mniej.
Stary 2015-07-06, 23:33   #203
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie salicyl jest bardzo mało popularny w gotowcach. Nie wiem, dlaczego, w końcu to klasyka na wszelkie zmory cery tłustej i trądzikowej. Może chodzi o potencjalnie uczulenie na salicylany?

Długo szukałam czegoś na jesień/zima na twarz i w końcu znalazłam tylko tonik Glymed z 10% salicyla w cenie 120 zł oraz peelingi Forever Young, ale one też są na spirycie. Więc ja się szarpnę na ten tonik niedługo.

Wczesniej kupiłam ten peeling Bielendy, ale producent zrobił paskudnego psikusa i wszędzie podaje kwasy w dokładnie odwrotnej kolejności niż są w składzie, więc tego salicyla, którym się chwali na początku jest tam tyle, co kot napłakał, pewnie ze 2% albo i mniej.
Offtopic kwasowy? Chętnie Ja pilinguję 30% kwasem glikolowym (choć to stężenie zrobiło się już chyba dla mnie za słabe), a na co dzień ten sam kwas w stężeniu 15 w preparacie Iwostinu. Chwalę sobie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-07, 06:20   #204
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Kup Bielendę mówili, będzie fajnie mówili.

A tak na poważnie chciałam kupić, ale nie kupię po Twoim poście.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Offtopic kwasowy? Chętnie Ja pilinguję 30% kwasem glikolowym (choć to stężenie zrobiło się już chyba dla mnie za słabe), a na co dzień ten sam kwas w stężeniu 15 w preparacie Iwostinu. Chwalę sobie!
Ja kupię glikolowy na ciało. Ale to we wrześniu. Czy miałaś jakieś przebarwienia i ten kwas je wybielił?

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2015-07-07, 06:24   #205
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Co to za preparat Iwostinu?

Siedzę z maską Elseve Total Repair. Upał mi nie służy, włosy są suche i sianowate, nawet za ciężkie serum Isany znika w ciągu godziny.
Stary 2015-07-07, 07:11   #206
201604291140
Konto usunięte

Cytat:
piękności

a ja odratowałam przesuszone upałem włosy płukanką z aloesu stężonego, mleczanu sodu i octu jabłkowego . dodałam wszystkiego co mi podeszło pod rękę, efekty znamienite.
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:20   #207
201801220933
Konto usunięte

Infiltruje wszystkie kallosy no i nie wiem który kupić. Dlaczego na Kallosie banana jest napisane że rozjaśnia? Czy zaobserwowałyście to u siebie? Chciałam kupic go do mycia ale jeśli rozjaśnia to wolałabym tego uniknąć.

Cały czas stosuję maskę inebrya smooth po myciu i mimo że była droga nie żałuję, spisuje się naprawdę dobrze i jak na razie nie obciąża Wczoraj znowu poprosiłam osobę trzecią o podcięcie mi włosów o 2 cm na sucho i prezentują się coraz lepiej. Pokazywać nie będę bo pajonk nadal jest

Szukam dobrych ampułek z linii profesjonalnych ale nigdzie nie podają składu i wybór jest naprawdę uciążliwy :/

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2015-07-07 o 10:21
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:25   #208
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

O to, że ciężko zrobić z nim preparat zawierający też inne składniki. No i jest mocno fotouczulający, a same wiecie, jak kosmetyczki i dermatolodzy informują o ochronie przeciwsłonecznej po zabiegach...

Drugi raz użyłam zestawu Pantene, drugi raz mam wow
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 11:08   #209
tukla
Przyczajenie

Cytat:
No i na koniec fotka.
Przepiękne! Chciałabym mieć tak zadbane końcówki. Ale jestem dobrej myśli, od 2 łyżek oleju macadamia doszłam do 1 łyżeczki i dopiero teraz zaczynam rozumieć o co chodzi w olejowaniu i jakie powinny być jego efekty :p. Wczoraj byłam szczerze zaskoczona ich sprężystością. Planuję w najbliższym czasie je odrobinę podciąć,żeby się wyrównywały i gęstniały.

Rozważam też zakup jakichś ampułek na porost (nie wiem, może Seoradin?), bo mam przeczucie, że one też powoli zbliżają się do swojej maksymalnej długości i chciałabym dać im jeszcze kopa .

Zastanawiam nad zmianą henny Eld na Khadi. Zawsze wydawało mi się, że skoro Eld jest taka taniutka a daje kolor taki, jaki bym chciała, nie ma sensu przepłacać. Ale tetraz mam wrażenie, że ona bardzo szyko mi blaknie. Na całej długości , gdzie mam już milion jej warstw, siedzi, ale na głowie szybko szarzeją i to nie tylko za sprawą odrostów.
tukla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 13:23   #210
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Drugi raz użyłam zestawu Pantene, drugi raz mam wow

Czuję się skuszona
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości