![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ustępowanie dzieciom w tramwaju.
Cytat:
i tak mnie zawsze rozwalają komentarze osób 40-50 letnich jaka to dzisiejsza młodzież niewychowana, no kurde tu to powinni mieć pretensje nie tyle do młodzieży tylko do osób w swoim wieku, bo to właśnie 40-50 latkowie tą dzisiejszą młodzież wychowywali Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-07-16 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Ja sie jeszcze odniose do tego ze nikt miejsca nie ustapil, a wszyscy podziwiali widoki za oknem, albo wbili wzrok w telefon
![]() Ja jak jade autobusem nie mam w zwyczaju rozgladac sie po autobusie czy ktos nie potrzebuje pomocy (przewaznie patrze w okno albo telefon ![]() ![]() ![]() Ciaze czasem trudno dojrzec. Jak jest tlok i ciasnota to ciezko w tym tlumie dojrzec brzuch, w zimie jak ubieramy sie grubo to samo. Poza tym ja nie mam w zwyczaju przygladac sie brzuchom obcych mi osob. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Inez
|
Jeśli ktoś mnie kulturalnie poprosi-każdemu ustąpię.
Wszystkie tak piszcie o tych kobietach w 9 miesiącu (ustąpiłabym od razu), najlepiej jeszcze z zakupami czy dzieckiem. Przepraszam, ale co one robią w zaawansowanej ciąży w zatłoczonym tramwaju?! Jeszcze najlepiej z wózkiem ![]() ![]() Tak, tak wiem - brak mi empatii, są różne sytuacje, nie moja sprawa ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-07-16 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam chorobę lokomocyjną i nie mam zamiaru ciągle patrzeć wgłąb autobusu, bo jak się porzygam to dotknie to absolutnie wszystkich. Jak kogoś w pobliżu zauważę to owszem, ustąpię. Ale często siadam przy oknie (robię długie trasy i nie chcę się ciągle przeciskać i robić wokół siebie szumu) i nawet nie zauważę, że na miejscu obok mojego zmieniają się pasażerowie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pomyslałaś o tym, że kobieta w ciąży nie staje się inkubatorem wykluczonym z życia publicznego ale na przykład pracuje? o tym, że mąż pracuje na zmiany lub poza miastem zamieszkania? Nie pomyślałaś, ni no bo po co? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Inez
|
No tak, kobie ta w ciąży nie może być przecież pozbawiona życia publicznego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
To opowiedz mi proszę jak ma dojechać do pracy, do lekarza czy nawet ohhh na zakupy? skoro nie posada samochodu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ustępuję matkom z małymi dziecmi, ale tez nigdy nie spotkałam sie z roszczeniową postawą "to moje dziecko pacz na moje dziecko jakie piekne jakie małe ustąp mu miejsca" Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-07-16 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Inez
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52103748]Już bez przesady, autobus czy tramwaj nie jest miejscem, które w każdej chwili grozi śmiercią.
[/QUOTE] Tak mi się tak zawsze wydawało, ale tutaj się dowiedziałam, że skoro kilkulatki trzeba tak ostro chronić, to takie nienarodzone to chyba już w ogóle ![]() I dalej nie wiem jak w takim strasznym tłoku wszyscy się tymi miejscami zmieniają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Przykre to jest, choć byłam świadkiem gorszej sytuacji, gdy ciężarną jakaś baba 50+ zaczęła wyzywać, że ,,było nóg nie rozkładać" i tak dalej... Oburzona, że młody chłopak tej ciężarnej ustąpił miejsca, a gdy ona próbowała ją podsiąść, to jej zwrócił uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze jak mogę ustępuję, zarówno dzieciom jak i osobom starszym, cieżarnej kobiety jeszcze nigdy nie spotkałam, przynajmniej takiej w widocznej ciąży... chociaż czasem bardzociezko je ustapić, gdy cały autobus pełen ludzi, ściśnięci jak śledzie jadą, nie zawsze tak się udaje, żeby blisko osoby potrzebującej siedziałą zdrowa, młoda osoba, tak samo jak dopchanie się do siedzenia ze specjalnymi względem, czasem logistycznie nie jest możliwa taka zmiana (ja mam takie doswiadczenia
![]() Co do tego czy jazda autobusem nie grozi śmiercią nie byłabym taka pewna, mną (i nie tylko) nieraz tak rzucało po autobusie na zakrętach, że ledwo się przytrzymałam rury i nie rozbiłam głowy... czasem kierowcy tak jeżdżą, jakby wieźli wory ziemniaków zamiast pasażerów, mam nadzieję, że to z konieczności a nie z braku umiejętności w każdym razie ci z chorobą lokomocyjną mają kilka razy ciężej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52104114]To mnie też zastanawia, ale pytałam już kilka razy i nikt nie chce mi odpowiedzieć
![]() [/QUOTE] Ja również, tak jak sama napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
No i to jest moim zdaniem też trochę idiotyzm bo takim przeciskaniem się można więcej szkód narobić niż staniem w jednym miejscu... jak ktoś musi to musi, wiadomo, wysiadając... ale jak tak wszyscy by zaczęli się przeciskać to tragedia gotowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Siedzę blisko wejścia, wsiada kobieta w ciąży/z maluchem/staruszka/ktoś widocznie chory, wstaję i ta osoba siada, tadam!
Może symulację komputerową zastosować? ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sorry, tak mi się skojarzyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Moderator
|
Cytat:
Jeśli tak, to ja z tego żartuję, bo oni dopiero jak spojrzeli na mój brzuch to nagle odkryli piękno świata za oknem, więc to na pewno nie kwestia tego, że nie zauważyli. Tak szczerze mówiąc mam to gdzieś kto komu ustępuje, ja łaski też nie potrzebuję. Gdybym nie miała siły stać to pojechałabym taksówką. Tylko nieprawdopodobne wydaje mi się to że każdy zarzeka się że ciężarnym ustępuje, a jak co do czego to chętnego nie ma ![]() Cytat:
![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52104114]To mnie też zastanawia, ale pytałam już kilka razy i nikt nie chce mi odpowiedzieć ![]() Ja Ci za pierwszym razem odpowiedziałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego nie ustępujmy nikomu na wszelki wypadek ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Ma się tak samo, że nie zawsze trzeba ustępować na siłę i przepychać się na chama byleby tylko usiąść bo widuję i takie dantejskie sceny gdy ktoś wręcz "walczy" o to siedzenie nie patrząc na ludzi dookoła, z dzieckiem również.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Jeżeli jest małe dziecko to ustąpię matce, żeby wzięła dziecko na kolana. Raczej ustępuję osobom starszym czy chorym. Ale wkurza mnie gdy ktoś wymusza u mnie ustąpienie miejsca a wcale na to miejsce nie zasługuje bardziej niż ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak czy inaczej ustąpiłabym kobiecie w ciąży. Dziecku bym nie ustąpiła, opiekunowi z dzieckiem - być może, jeśli byłaby taka potrzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.